Dodaj do ulubionych

Stacjonarny Panasonic czy Siemens ???

IP: *.acn.pl / 10.71.8.* 29.11.02, 17:12
Mam dylemat, ktory telefon wybrac: Panasonic KX-TCD735 (ten z podwojna
klawiatura) czy Siemens Gigaset 4015 Micro ??? Sporo juz o nich czytalem, ale
wciaz nie moge sie zdecydowac...
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość portalu: Gość portalu: Gość portalu: Gość portalu: Gość portalu: AnCzar Kup Siemensa IP: *.zeo 02.12.02, 11:58
      Mam Panasonika (wprawdzie trochę inny typ) no i jestem słabo słyszalny dla
      rozmówców, o czym piszę w swoim wątku. Zastanawiam się w związku z tym nad
      zmianą Panasonika na Siemensa. Jednak co Siemens to Siemens. Tylko dlaczego
      zapatrzyłeś sie ma model Micro? Jest mały, ale w domu to raczej wada niż
      zaleta, bo mniej wygodny w użytkowaniu a przy tym nieporównywalnie droższy.
      Wyższa cena wynikająca wyłącznie z miniaturyzacji nie znajduje odzwieciedlenia
      w lepszych walorach użytkowych. Może być uważany za ładniejszy, ale to już
      kwestia gustu.
      Pozdrawiam.
      • Gość: Ander A moze jednak Panasonic? IP: *.he.net 02.12.02, 13:06
        Pewnie masz racje, ze nie warto kupowac modelu Micro Siemensa. Zastanawiam sie
        jednak, czy wybrac Siemensa. Piszesz: "Jednak co Siemens to Siemens." Mam
        komorke Siemens SL45 i nie jestem z niej zbyt zadowolony. Ten model Panasonica
        ma te przewage, ze ma dwie klawiatury: w sluchawce i na bazie. Poza tym ma
        jeszcze pare innych bajerow, ktorych nie ma Siemens.

Pozdrawiam.
        • Gość: AnCzar Re: Obydwa bardzo interesujące! IP: *.zeo 03.12.02, 15:05
          Zapoznałem się z tym upatrzonym przez Ciebie modelem Panasonika i rzeczywiście
          trudno mi wskazać który jest lepszy. Odrzucając subiektywny stosunek do
          określonej marki, powinieneś przeanalizować wszystkie funkcje i możliwości
          obydwóch modeli i każdą z osobna ocenić na ile jest potrzebna i istotna dla
          Ciebie. Jeśli masz komórke Siemensa SL45 to może istotne jest to:

HomeStation - urządzenie łączące telefon komórkowy z telefonem stacjonarnym

Czy nie byłoby miło, gdyby w domu nie dzwoniły naraz dwa telefony? Albo gdyby
          można było używać telefonu stacjonarnego do wykonywania tańszych połączeń
          zamiejscowych, podczas gdy komórka się ładuje? Przystawka do telefonów
          stacjonarnych “HomeStation” daje takie możliwości. “HomeStation” to wygodny i
          profesjonalny sposób połączenia komórki z normalnym telefonem. Wystarczy do
          HomeStation podłączyć telefon stacjonarny oraz komórkę, a rozmowy przychodzące
          na Twój telefon
          GSM będą bezpośrednio i bezpłatnie przeniesione na telefon domowy. Natomiast
          rozmowy z telefonu domowego, będą mogły być realizowane za pośrednictwem sieci
          GSM lub sieci stacjonarnej - w zależności od tego, na co się zdecydujesz.

Urządzenie jest kompatybilne ze wszystkimi urządzeniami stacjonarnymi oraz
          telefonami Siemens C35/45, M35, ME45, S35/45, SL42/45.

Tyle, że podobno to urządzenie zostało wycofane ze sprzedaży, przynajmniej w:
          www.siemens-telefony.sart.pl/Opisy/akcesoria/homestation.htm

Pozdrawiam.
        • vwdoka Re: A moze jednak Panasonic? 08.01.03, 17:42
          No to masz Model Siemensa 4035 z takowąż podwójną klawiaturą....
          vwdoka
    • Gość: lupo Wazne sa rzeczy praktyczne. IP: 141.39.41.* 03.12.02, 16:44
      Telefony potrzebuja akumulatorkow srednio co dwa lata.

Dlatego trzeba sie kierowc wzgl. praktycznymi i kupic to,
      co ma akumulatorki typowe ( paluszki AA, lub AAA - grubsze lub ciensze ).

Tylko wtedy ma sie tanio zapasowe akumulatorki, a nietypowych za dwa
      lata juz nigdzie nie bedzie, nawet za gruba forse.

Co do pozostalych cech ( ksiazka telefoniczna na min 100 pozycji itp )
      nie warto sie spierac, bo sa oczywiste.

PZDR,
      lupo
      • Gość: Ander Jakie akumulatorki? IP: *.acn.pl / 10.71.8.* 03.12.02, 22:14
        Gość portalu: lupo napisał(a):

> Telefony potrzebuja akumulatorkow srednio co dwa lata.
        >
        > Dlatego trzeba sie kierowc wzgl. praktycznymi i kupic to,
        > co ma akumulatorki typowe ( paluszki AA, lub AAA - grubsze lub ciensze ).
        >
        > Tylko wtedy ma sie tanio zapasowe akumulatorki, a nietypowych za dwa
        > lata juz nigdzie nie bedzie, nawet za gruba forse.
        >
        > Co do pozostalych cech ( ksiazka telefoniczna na min 100 pozycji itp )
        > nie warto sie spierac, bo sa oczywiste.
        >
        > PZDR,
        > lupo

Wszystko ok, tylko nie wiem, jakie akumulatorki ma każdy z tych telefonów.
        Mógłbyś mnie oświecić? Dzięki.
        • Gość: lupo Najlepiej TYPOWE AKUMULATORKI PALUSZKI !!! IP: 141.39.41.* 04.12.02, 10:15
          Gość portalu: Ander napisał(a):

> Gość portalu: lupo napisał(a):
          >
          > > Telefony potrzebuja akumulatorkow srednio co dwa lata.
          > >
          > > Dlatego trzeba sie kierowc wzgl. praktycznymi i kupic to,
          > > co ma akumulatorki typowe ( paluszki AA, lub AAA - grubsze lub ciensze ).
          > >
          > > Tylko wtedy ma sie tanio zapasowe akumulatorki, a nietypowych za dwa
          > > lata juz nigdzie nie bedzie, nawet za gruba forse.
          > >
          > > Co do pozostalych cech ( ksiazka telefoniczna na min 100 pozycji itp )
          > > nie warto sie spierac, bo sa oczywiste.
          > >
          > > PZDR,
          > > lupo
          >
          >
          > Wszystko ok, tylko nie wiem, jakie akumulatorki ma każdy z tych telefonów.
          > Mógłbyś mnie oświecić? Dzięki.

Z tego, co wiem, to gigasety 4015 maja typowe akumulatorki-NiMH-paluszki ,
          ktore zawsze mozesz sobie potem kupic za niewielkie pieniadze. Tu, w RFN
          komplet czterech akumulatorkow NiMH/1200mAh kosztuje 6 Euro.

Inne telefony maja takze typowe akumulatorki-NiMH-paluszki-cienkie o pojemnosci
          700mAh. Nalezy poprosic sprzedawce o pokazanie, co "siedzi" w telefonie.
          Jezeli zobaczysz jakis nietypowy "Battery-Pack" , to uciekaj daleko i nie
          kupuj tego , co za dwa lata bedzie ZLOMEM.

PZDR,
          lupo

• Gość: Ander Re: Najlepiej TYPOWE AKUMULATORKI PALUSZKI !!! IP: *.he.net 04.12.02, 17:56
            A ja dowiedzialem sie, ze Panasonic KX-TCD735 ma typowe akumulatorki AA,
            czyli "paluszki". Piszesz ze Siemens tez, wiec i pod tym wzgledem sa
            porownywalne. Czyli ktory wybrac?
            • Gość: lupo Ocenic co potrzebne. IP: 141.39.41.* 05.12.02, 10:08
              Gość portalu: Ander napisał(a):

> A ja dowiedzialem sie, ze Panasonic KX-TCD735 ma typowe akumulatorki AA,
              > czyli "paluszki". Piszesz ze Siemens tez, wiec i pod tym wzgledem sa
              > porownywalne. Czyli ktory wybrac?

Kryteria.

1. Rozmiar ksiazki telefonicznej
              2. Mozliwosc zapamietywania prefiksow roznych operatotow ( 01033, 01044 itp )
              3. Czas stand-by
              4. Czas jestracji sekretarki ( minut ? )
              5. Glosne sluchanie ( mozesz odlozyc na stol, rozmawiac i notowac )
              6. Przystepne menu
              7. Jakosc dzwieku
              8. inne , na ktorych Ci zalezy

i tak dalej
              Sam musisz wybrac.

PZDR,
              lupo
              • Gość: Ander Re: Ocenic co potrzebne. IP: 213.17.163.* 09.12.02, 12:57
                Ocenilem, co potrzebne i wygral Panasonic. KX-TCD735 to, moim zdaniem,
                najlepszy telefon bezprzewodowy dostepny na rynku. Kupilem go w te sobote.
                Dzieki za rady.
                • Gość: Zazka Re: Ocenic co potrzebne. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.02, 23:55
                  Ile kosztuje?
    • Gość: JK Re: Stacjonarny Panasonic czy Siemens ??? IP: *.acn.pl 21.12.02, 22:59
      I jak sie sprawuje ?
      • Gość: Ander Re: Stacjonarny Panasonic czy Siemens ??? IP: *.acn.pl / 10.71.8.* 23.12.02, 15:41
        Gość portalu: JK napisał(a):

> I jak sie sprawuje ?

Kosztowal 839 zl (w Media Markt, w Euro jest minimalnie drozszy), a sprawuje
        sie, jak dotad, swietnie.
        • Gość: JK Re: Stacjonarny Panasonic czy Siemens ??? IP: *.acn.pl 26.12.02, 19:18
          Dzieki za info. No i niech ci sluzy dlugo i szczesliwie !
          • Gość: Ander Re: Stacjonarny Panasonic czy Siemens ??? IP: *.acn.pl / 10.71.8.* 27.12.02, 00:59
            Gość portalu: JK napisał(a):

> Dzieki za info. No i niech ci sluzy dlugo i szczesliwie !

Nie ma za co. I dzieki za zyczenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka