Dodaj do ulubionych

orange, czy plus??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 13:16
kończy mi się umowa i nie wiem, czy zostać przy tej sieci, co jestem (orange),
czy zmienić (plus). w ogóle też nie wiem, jaką ofertę wybrać.... mix, czy
abonament?? jak myślicie, co jest lepsze?? jeśli chodzi o użytkowanie, to wolę
dzwonić niż pisać smsy, więc co byłoby dla mnie lepsze??
Obserwuj wątek
    • bart181 Re: orange, czy plus?? 08.04.06, 13:31
      Proponuję ofertę Plusa na abonament z darmowym numerem w sieci i SMS za 1 gr w
      sieci. Połączenia są rozliczane za 0,60 zł netto, przy czym istnieje wiele
      możliwości obniżenia kosztów za pomocą pakietów rozmów w sieci i na stacjonarne,
      jak również darmowe pakiety wieczorami i w weekendy.

Największą zaletą Plusa na abonament jest, jak dla mnie, wirtualne Biuro Obsługi
      Klienta na www.ebok.pl/ gdzie można za darmo sprawdzić stan konta i
      rachunku, ilość niewykorzystanych pakietów, zmienić usługę czy odczytać billing.
      • patelenka13 Re: orange, czy plus?? 08.04.06, 13:35
        a jeśli ja mam większość znajomych w orange?? chyba przez to zastanawiam się co
        wybrać, hmmm...
      • Gość: Greg Re: orange, czy plus?? IP: *.acn.waw.pl 08.04.06, 14:05
        > Proponuję ofertę Plusa na abonament z darmowym numerem w sieci i SMS za 1 gr w
        > sieci. Połączenia są rozliczane za 0,60 zł netto, przy czym istnieje wiele
        > możliwości obniżenia kosztów za pomocą pakietów rozmów w sieci i na
        stacjonarne
        > ,
        > jak również darmowe pakiety wieczorami i w weekendy.
        Czyli wszystko bardzo podobne, jak w Orange (nie widzę tutaj przewagi jednego
        nad drugim...

>Największą zaletą Plusa na abonament jest, jak dla mnie, wirtualne Biuro Obsług
        > i
        A o Orange on-line słyszałeś? Ma dokładnie tę samą funkcjonalność...
        • bart181 Re: orange, czy plus?? 08.04.06, 14:10
          Piszę dlatego, że oferty lojalnościowe Orange są ostatnio "biedne", a Plus
          zaoferuje Pani więcej po 2 latach.
          • Gość: gość Re: orange, czy plus?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 19:25
            hej ja proponuje ci ufertę plusa!!!
            masz dużo pakietów i tanio wychodzi komunikacja z innymi
            promocje są bardzo często!!
    • metron1 Re: orange, czy plus?? 18.04.06, 12:14
      Plusa radzę omijać szerokim łukiem Po prostu nie dbają o starego klienta Nowa
      umowa którą mi zaproponowano oczywiscie bez telefonu jest duzo gorsza od
      poprzedniej Kto o zdrowych zmysłach podpisze umowę w której za większy abonament
      dostanie mniej minut Dla mnie to wygląda jakby Plus karał starych klientów
      • Gość: ola261 Re: orange, czy plus?? IP: *.softlab.gda.pl 18.04.06, 13:15
        Wybrałabym Plusa. Niska stawka za minutę połączenia (0,72 zł z vat) i smsy (do
        wszytskich 0,18 zł), ciekawa promocja z mozliwością rozmów z wybraną osobą bez
        limitów.
        MOże pomysl o zakupie samej aktywacji (bez telefonu) wtedy wiąrzesz się tylko 6
        miesiącami kontraktu.
        Biorąc udział w probramie lojalnościowycm 5plus, możesz zamiawiać dodatkowe
        minuty i smsy.
        POLECAM!!!
        • metron1 Re: orange, czy plus?? 18.04.06, 16:10
          Może dla naświetlenia napiszę dokładniej jak Plus Taktuje starych klientów
          Pierwszą umowę miałem z telefonem płaciłem rachunki co miesiąc 90-130 zł W
          następnej zrezygnowałem z nowego telefonu więc miałem promocyjne warunki Za 45 z
          Vat 100 minut do wszystkich sieci Ta umowa właśnie się kończy Musiałem sam
          zadzwonić do Plusa aby dowiedzieć się na jakie warunki mogę liczyć O mało nie
          spadłem ze śmiechu z krzesła W ramach promocji za 51 zł miałem dostać tylko 80
          minut oczywiscie bez nowego telefonu bo promocji ????? nie mozna łączyć
          Poczułem się jakbym za to że chcę zostać w sieci został ukarany
          Moi znajomi w innych sieciach przy nowej umowie dostają jakieś darmowe minuty
          widac że innym zależy na tym aby klient pozostał w sieci Wszystkim oprócz Plus
          Zresztą w Plusie zostałem sam Wszyscy moi znajomi nie podpisali nowych umów Są
          teraz klientami Ery Orange
          • yeti Re: orange, czy plus?? 19.04.06, 14:19
            "Wszędzie lepiej jest tam gdzie nas nie ma" - stare dobre powiedzenie. Mnie
            umowa z Orange dla Firm skończyła w lutym i po dzień dzisiejszy nie podpisałem
            nowej i nie podpiszę. Dzwonią do mnie 2-3 razy w miesiącu, ale
            oferta "propozycja" jest kompromitująco żałosna. Nadmienię, że jestem klientem
            od 4 lat (za czasów Ideii "propozycja była dużo lepsza) i płacę rachunki w
            okolicach 60 zł. miesięcznie. Mam również wrażenie, że nie chcą ze mną
            przedłużyć umowy po raz 2, więc w sierpniu przechodzę do Plusa.
    • Gość: agusia Re: orange, czy plus?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 19:11
      Gość portalu: patelenka napisał(a):

> kończy mi się umowa i nie wiem, czy zostać przy tej sieci, co jestem (orange),
      > czy zmienić (plus). w ogóle też nie wiem, jaką ofertę wybrać.... mix, czy
      > abonament?? jak myślicie, co jest lepsze?? jeśli chodzi o użytkowanie, to wolę
      > dzwonić niż pisać smsy, więc co byłoby dla mnie lepsze??

Ilu użytkowników sieci tyle opinii że ich sie jest właśnie najlepsza, w zasadzie to wszystkie mają porównywalne ceny, żaden operator sobie nie da krzywdy zrobić, poprostu weź umowe w tej sieci która będzie spełniać twoje potrzeby.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka