Dodaj do ulubionych

Plus Najgorsza siec!!!

IP: *.zabrze.net.pl 16.05.06, 17:33
Plus to jeden wielki minus!!! Nie podpisujcie umowy z tymi żyd... Zakonczyla
mi sie po dwoch latach i myslałem ze to koniec a tu niespodzianka. Trzeba
zlozyc wypowiedzenie 1,5 miesiaca wczesniej!!! Niestety mnie nie
poinformowali!!! Malo tego przez te kolejne poltora miesiaca musialem placic
podwojny abonament bo jak do tej pory mialem znizke 50% lecz przez te poltora
miesiaca juz nie obowiazuje!!! Omijajcie ta siec z daleka. To sa poprostu
złodzie.. Ja, moi znajomi, rodzina bede ta siec omijał z daleka. Innym też
tak radze. Kipie teraz zloscia i mam nadzieje ze przez takie zagrywki straca
WSZYSTKICH KLIENTOW. tego im zycze ZYCZLIWY!!!
Obserwuj wątek
    • blq Re: Plus Najgorsza siec!!! 16.05.06, 17:36
      obawiam sie ze okres wypowiedzenia obowiązuje we wszystkich sieciach?

a co do tego, czy Plus jest gorszy, czy Orange... w sumie są siebie warci.
      • kolodziejo Po co gadać głupoty... 16.05.06, 17:42
        ... jak się nie wie! Wszędzie obowiązuje wypowiedzenie umowy. Podpisałeś umowę
        na zniżkę 24 miesiące, więc sam powinieneś być świadom tego, coi podpisujesz.

O ile wiem, Plus jest najlepszą siecią:

- Era robi w jajo (na rachunku wujka używającego Motoroli v50 pojawiły się
        połączenia GPRS - oszustom z Ery się nie udało, bo v50 nie ma GPRS, a karta nie
        była przekłądana) i to nie jest przypadek odosobniony.
        - Orange, co tu dużo mówić, ma teraz najgorszą ofertę pod każdym względem.
        - Heyah wystartowali z 'prostymi zasadami', jadąc po innych sieciach z powodu
        konieczności wykupywania pakietów, po czym - sami wprowadzili pakiety.
    • speedone Re: Plus Najgorsza siec!!! 16.05.06, 17:49
      Gość portalu: gottii napisał(a):

> Plus to jeden wielki minus!!! Nie podpisujcie umowy z tymi żyd... Zakonczyla
      > mi sie po dwoch latach i myslałem ze to koniec a tu niespodzianka. Trzeba
      > zlozyc wypowiedzenie 1,5 miesiaca wczesniej!!! Niestety mnie nie
      > poinformowali!!! Malo tego przez te kolejne poltora miesiaca musialem placic
      > podwojny abonament bo jak do tej pory mialem znizke 50% lecz przez te poltora
      > miesiaca juz nie obowiazuje!!! Omijajcie ta siec z daleka. To sa poprostu
      > złodzie.. Ja, moi znajomi, rodzina bede ta siec omijał z daleka. Innym też
      > tak radze. Kipie teraz zloscia i mam nadzieje ze przez takie zagrywki straca
      > WSZYSTKICH KLIENTOW. tego im zycze ZYCZLIWY!!!

to po co z nimi umowe podpisales bez przeczytania jej ? :) raczej swiadczy to o
      Tobie...
    • bujaka_jamajka Re: Plus Najgorsza siec!!! 16.05.06, 17:56
      No brawo za inteligencje:) To nie wiesz że trzeba złozyc wypowiedzenie bo jesli
      tego nie zrobisz to tak jakbyś nadal chciał korzystać z ich usług...a swoją
      drogą to chyba wystarczy złożyc wypowiedzenie 1 miesiąc przed końcem umowy...
    • Gość: Plusiak Mam podobną sytuację - przeczytajcie IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 16.05.06, 18:15
      Nie bedę wyzywał, chociaż ciśnienie mi wyregulowali, opiszę na spokojnie.
      Moze ktoś coś poradzi:
      Przez 2 lata miałem w Plusie preferencyjny abonament z 50% zniżką.
      Po 2 latach zadzwomili do mnie z programów lojalnościowych i wynegocjowałem
      całkiem niezłe warunki na jeszcze 12 miechów. Przysłali umowę, podpisałem
      odesłałem standardardowo: w kopertę, opłatę pocztową pokrywa adresat, do
      skrzynki i poszło.
      I teraz przyszła przyszła pierwsza faktura, w/g której siedzę w abonamencie,
      którego wcale nie chciałem, a który jest od mojego wynegocjowanego KILKA RAZY
      DROŻSZY. Dzwonię do nich, a oni mi mówą, że moja umowa do nich nie dotarła. Mam
      do nich przyjść, podpisać nową i wtedy dopiero wejdzie w życie, ale ta faktura
      i tak jest do zapłacenia.
      PYTAM - czy słusznie mi wkleili ten abonament, (przecież ja go nie chciałem) i
      czy mam to zapłacić? Moja wina, że poczta nawaliła i ta umowa gdzieś sobie
      krąży....
      Może im po prostu w ogóle podziękować?
      A jakie jest Wasze zdanie? Gdzie leży wina/błąd?

• kolodziejo Definitywnie wina Poczty Polskiej 16.05.06, 19:44
        Moja umowa wysłana pocztą dotarła. Spróbuj zostać w punkcie. Ja miałem do
        czynienia ze wszystkimi trzema sieciami, w przeciwieństwie do większości tu
        obecnych, i wbrew obiegowej opinii to właśnie Plus ma klienta najwyżej w poważaniu.
      • Gość: Pomocny Re: Mam podobną sytuację - przeczytajcie IP: 198.36.86.* 16.05.06, 20:51
        Trzeba było list wysłac poleconym -sprawa załatwiona:P
      • Gość: Bob Re: Mam podobną sytuację - przeczytajcie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 16.05.06, 23:17
        Poproś o udokumentowanie złożonej dyspozycji uruchomienia niechcianej przez Ciebie taryfy, ustnie/sms pod 2601/ebok/na piśmie? Jeśli nie odtworzą Twego głosu/ przedłożą papieru/logu z historii zleceń, to reklamuj fakturę.
        • Gość: Plusiak Re: Mam podobną sytuację - przeczytajcie IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 17.05.06, 08:06
          Gość portalu: Bob napisał(a):

> Poproś o udokumentowanie złożonej dyspozycji uruchomienia niechcianej przez
          Cie
          > bie taryfy, ustnie/sms pod 2601/ebok/na piśmie? Jeśli nie odtworzą Twego
          głosu/
          > przedłożą papieru/logu z historii zleceń, to reklamuj fakturę.

Zajrzałem jeszcze raz do fatury, to tak wstępnie ze stawek wygląda, jakby to
          była ta sama taryfa, którą miałem, coś jak kontynuacja umowy, tylko już bez
          tego 50% upustu, a ja na tą z upustem wynegocjowałem jeszcze zniżkę, tylko że
          nie mają potwierdzenia, bo wsiorbało na poczcie.

Skoro jednak piszesz, że muszą mi dokumentować moją chęć kontuynuacji umowy, to
          jak mi tej faktury nie anulują , to się zwinę z tej sieci i nawet Mumio mnie
          nie zatrzyma. :)
          • jaki71 Re: Mam podobną sytuację - przeczytajcie 17.05.06, 19:18
            Gość portalu: Plusiak napisał(a):

> Zajrzałem jeszcze raz do fatury, to tak wstępnie ze stawek wygląda, jakby to
            > była ta sama taryfa, którą miałem, coś jak kontynuacja umowy, tylko już bez
            > tego 50% upustu, a ja na tą z upustem wynegocjowałem jeszcze zniżkę, tylko że
            > nie mają potwierdzenia, bo wsiorbało na poczcie.
            >
            > Skoro jednak piszesz, że muszą mi dokumentować moją chęć kontuynuacji umowy,
            to
            >
            > jak mi tej faktury nie anulują , to się zwinę z tej sieci i nawet Mumio mnie
            > nie zatrzyma. :)

Przeczytaj co podpisales 2 lata temu. Umowa jest na czas nieokreslony. A
            promocja na 50% abonamentu byla na 2 lata. Jesli nie dostali (plus) nowej
            podpisanej umowy to kontynuuja dostarczanie uslugi na starych warunkach tylko
            bez promocyjnej znizki. Nie masz podstaw do reklamacji. Oni skolei moga sie
            przychylic do twojej reklamacji.
          • Gość: Bob Re: Mam podobną sytuację - przeczytajcie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 17.05.06, 19:34
            Ale ja nie pisałem o kontynuacji tego co już masz, tylko o nieuprawnionym rozpoczęciu nowej umowy.
            Chyba nic nie poradzisz.
    • gale analfabetyzm - plaga 16.05.06, 22:23
      Żabko, jeśli nie czytasz tego, co podpisujesz, to nie dziw się. Par. 16 ust. 1
      Regulaminu świadczenia usług telekomunikacyjnych przez Polkomtel S.A. dla
      Abonentów jednoznacznie określa termin wypowiedzenia.

Przestań się kompromitować, wypisywać bzdury, zamiast tego zacznij czytać PRZED
      podpisaniem.
    • Gość: Brocmen Re: Plus Najgorsza siec!!! IP: *.146.163.210.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.08.17, 13:41
      Potwierdzam!! Na Wsi jedyny zasięg internetowy to 3g : a nie H+ ... :((
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka