Dodaj do ulubionych

wątek Nokia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 20:15
chcialem stworzyc jeden watek dla takich telefonów, żeby by nie "brudzic"
forum i
miec wszytsko w jednym miejscu w celu ulatwienia szukania:)piszcie tu jakie
macie problemy i pytania co do telefonów tej firmy,uwzględniajcie w "temecie"
model telefonu a będzie się lepiej współpracowało...pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • Gość: chello Re: wątek Nokia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 21:55
      1100
      1110
      2100
      2300
      2600
      2610
      2650
      2652
      3100
      3120
      3200
      3210
      3230
      3250
      3300
      3310
      3330
      3410
      3510
      3510i
      3650
      3660
      5100
      5110
      5140
      5140i
      5200
      5210
      5300
      5500
      5510
      6020
      6021
      6030
      6060
      6070
      6100
      6101
      6103
      6111
      6125
      6131
      6170
      6210
      6220
      6230
      6230i
      6233
      6260
      6270
      6280
      6310
      6310i
      6510
      6600
      6610
      6610i
      6650
      6670
      6680
      6681
      6708
      6800
      6810
      6820
      6822
      7110
      7200
      7210
      7250
      7260
      7270
      7280
      7360
      7370
      7380
      7600
      7610
      7650
      7710
      8110
      8210
      8310
      8800
      8850
      8910
      9210
      9210i
      9300
      9300i
      9500

Według mnie to jeden wielki złom:))
      • speedone Re: wątek Nokia 19.10.06, 22:17
        > Według mnie to jeden wielki złom:)

co TY do ku.. nedzu gadasz ??!!

jak juz wymieniasz to wymien wszystkie :)

brakuje min 9110

teraz mozna powiedziec zlom :)
        • skynews Re: wątek Nokia 19.10.06, 23:05

Rzeczywiscie bardzo dowcipne...a poza tym ceny zlomu wzrosly ostatnio dosc
          znacznie na gieldach - mozna zrobic kase...

Nowa Nokia 6670 kolezanki - przy znianie karty MMC trzeba wyciagac akumulator
          i za kazdym razem musi byc ustawiany czas i data.
          Tak jak przypuszczalem od poczatku byla uszkodzona bateria podtrzymujaca
          czas/date po odlaczeniu akumulatora - wyplynelo/wylazlo cos z niej.
          W autoryzowanym serwisie Nokia (gwarancja) powiedzieli ze...baterii nie da
          sie tak po prostu wymienic, wylutowac bo jest na stale wgrzana jakims krotkim
          impulsem elektrycznym na glowna plyte. Ewentualnie mozna wymienic cala plyte
          ale w serwisie nie byli pewni czy zostanie to uznane przez producenta jako
          naprawa gwarancyjna.
          Czekamy wiec na odpowiedz.

Czy ktos cos slyszal cos na ten temat ?

Enjoy it !
          • skynews Re: wątek Nokia 19.10.06, 23:18

...sorry, za wczesnie sie wyslalo.

Czy ktos slyszal cos na ten temat ?
            Czy to tylko kwestia wprawy i umiejetnosci przy lutowaniu czy jeszcze cos
            innego ? W serwisie potrzebnego typu baterii nie mieli.

Enjoy it !
          • blq Re: wątek Nokia 20.10.06, 00:21
            w wiekszosci nokii ktore miałem po wyjęciu baterii trzeba było ustawiac czas i
            date od nowa. wiec albo to pada hurtowo albo nokie tak mają.

do tego jedna 6680 którą miałem cały czas się jej włączał bluetooth domyślnie.
            przy włączeniu telefonu bluetooth był "online".

a dodam, że złomofonów nokii nie miałem, poza 3310, ale to w 2002, więc się nie
            liczy. wtedy to dobry telefon był.
            • yavorius Re: wątek Nokia 20.10.06, 07:40
              Moim zdaniem nokie tak mają.
            • jaki71 Re: wątek Nokia 20.10.06, 14:23
              blq napisał:

> w wiekszosci nokii ktore miałem
              > do tego jedna 6680 którą miałem
              > a dodam, że złomofonów nokii nie miałem, poza 3310

To w koncu mieles czy nie miales ;) ??

> poza 3310, ale to w 2002, więc się nie
              > liczy. wtedy to dobry telefon był.

Chyba w 2000 roku to dobry telefon by :) Ale wtedy to dobra nokia to byla 6110
              i potem 6210.
              • yavorius czytaj ze zrozumieniem :) 20.10.06, 14:31
                Miał nokię 6680, ale to nie jest złomofon.

Blq nie miał żadnego złomofona, poza 3310.
                • Gość: chello Re: czytaj ze zrozumieniem :) IP: *.chello.pl 20.10.06, 18:02
                  no może jeszcze poza se k700i
        • gale Re: wątek Nokia 20.10.06, 13:42
          I gdzie jest 2110?
      • Gość: Tigerness Re: wątek Nokia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 11:26
        Z powyższego zestawu miałam 3210, którą mi ukradli i 3510i-z wadą fabryczną-nic
        dobrego nie mogę powiedzieć o tych telefonach. Potem miałam jeszcze 3220-jej
        nie ma na liście-i faktycznie z sentymentem wspominam ten telefon-jedyna wada
        to zbyt krótko jak dla mnie trzymająca bateria-3-4 dni.
    • Gość: blawatek33 Re: wątek Nokia IP: *.menis.gov.pl 20.10.06, 13:26
      Nokie nadaja sie chyba jedynie do wbijania gwozdzi. To jedno wielkie, globalne
      oszustwo!!!
      • kolodziejo Re: wątek Nokia 20.10.06, 15:22
        Nokie nie są rewelacyjne, ale poziom merytoryczny powyższej wypowiedzi jest
        adekwatny do poziomu jej autora (pracownika Ministerstwa Edukacji Narodowej i
        Sportu), które razem ze swoim szefem spierdzieliło rocznikowi 88 wszystkie plany
        dotyczące matury i studiów, wprowadzając po czasie (prawo nie działa wstecz, jak
        widać obecny rząd o tym nie wie) jednolity zakres rozszerzony i niejasny,
        bezsensowny wręcz przelicznik między zakresem podstawowym i rozszerzonym.
        Najchętniej bym wbił komuś za to gwoździa, bo to jedno wielkie, globalne oszustwo!!!
    • Gość: Design Re: wątek Nokia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 16:18
      ja mam 3 Nokie,5210-służbowa,6260-prywatna i nową 8800 Sirocco Edition którą
      dostałem w prezencie.Na żadną się nie skarżę.5210 jest dobra jeśli ktoś
      potzrebuje tel. do rozmów i sms,6260 do słuchania muzyki przez słuchawki,a 8800
      to tel.w sam raz do moich potzreb.Polecam tą firmę.W międzyczasie miałem też
      Nokie 6100 ale ta strasznie zwalniała i jej odradzam :/ pozdrawiam
    • Gość: toma wątek Nokia....... IP: *.krasnystaw.net 20.10.06, 16:51
      AMEN! Post o nOKIACH zamknięty!
      • Gość: ruio Re: wątek Nokia....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 17:06
        nie chcesz pisac na ich temat to nie pisz w cale,tez cos :/ niech sie inni
        wypowiedza a nie ty tutaj piszesz i moze przez ciebie przestana pisac,tak?
        BUHAHAHA
        • skynews Re: wątek Nokia....... 20.10.06, 17:35

Czy mogl bym prosic o nie-pindulenie lub inaczej: zryczaltowane oceny nikogo nie
          interesuja - konkrety poprosze:-)

Wyciagnelem z szuflady stara nokie 6210 nie uzywana od lat. Naladowalem
          akumulator i...pokazuje aktualna date i czas.

To co pytalem odnosnie N6670 to inny przypadek: rozlazla sie bateria, moze sie
          zdarzyc w kazdym urzadzeniu...i tyle.
          Interesujace bylo to ze serwis nie jest w stanie wymienic uszkodzonej baterii.
          Dzisiaj dostalem odpowiedz ze telefon zostanie wymieniony na nowy.
          Jak producent tak rozwiazuje problem uszkodzonej baterii to jest ich biznes - co
          mnie to obchodzi - nie mam zadnego powodu paplac na lewo i prawo ze w nokiach
          padaja baterie podtrzymujace czas i date - wiecej powsciagliwosci i mniej
          pindulenia co popadnie, ok ?

Enjoy it !
          • kolodziejo Re: wątek Nokia....... 20.10.06, 19:02
            Dziwnym trafem gdy mówi się o Nokii, zawsze jest tłumaczenie, że "może się
            zdarzyć w każdym urządzeniu". Nie, nie w każdym.
            • Gość: rr Re: wątek Nokia....... IP: *.range86-143.btcentralplus.com 20.10.06, 19:56
              Tak samo jak nie w kazdym SE pada joy. Te, ktore stoja sobie w domu za szybka
              sa OK.
              • blq Re: wątek Nokia....... 20.10.06, 20:31
                Tylko że SE poprawił dzojstik w modelach k750, a w w810 w ogole z niego
                zrezygnował. więc ten argument odpada.
                • Gość: chello Re: wątek Nokia....... IP: *.chello.pl 20.10.06, 20:36
                  > Tylko że SE poprawił dzojstik w modelach k750, a w w810 w ogole z niego
                  > zrezygnował. więc ten argument odpada.

Tylko ciekawe dlaczego, przecież joy w se psuł się tylko brudasom i budowlańcom,
                  czyżby se robił jakieś badania i stwierdził, że większość użytkowników ich
                  produktów pochodzi z tych grup?
                  • skynews Re: wątek Nokia....... 20.10.06, 21:00

"Tylko ciekawe dlaczego, przecież joy w se psuł się tylko brudasom i budowlańcom
                    czyżby se robił jakieś badania i stwierdził, że większość użytkowników ich
                    produktów pochodzi z tych grup?"

To sie nazywa research and development - chca zostac przy pilce i kontrolowac gre:-)

Jak ktos gra dzojstikiem 24 godziny na na dobe i po jakim czasie dzojstik mu
                    padnie to jest sobie sam winny.
                    To samo jak ktos w swoim mercedesie bedzie trzaskal drzwiami sto tysiecy razy
                    dziennie i te drzwi w koncu odpadna to nie moze marudzic ze Mercedesom drzwi
                    odpadaja:-)

Enjoy it !
                    • Gość: chello Re: wątek Nokia....... IP: *.chello.pl 20.10.06, 21:09
                      Tak, tak, ja już słyszałem te tłumaczenia, użytkownicy se z joyami to po prostu
                      maniacy ciągłej zabawy tym elementem, w dodatku z brudnymi paluchami i pracujący
                      na budowie. O wogóle te wszystkie wpisy w necie, że joye padają to tak naprawdę
                      jeden wielki spisek i działanie układu.
                      • blq Re: wątek Nokia....... 20.10.06, 21:21
                        tu nie tyle chodzi o brudne palce, co o zbyt mocne naciskanie na dzojstick.

a "budowlańcy" o ile pamietam dotyczyło tylniej klapki k700. klapki, która jest
                        naprawde bardzo wytrzymała i rysuje się mniej, niż w innych telefonach,
                        wystarczy się normalnie z telefonem obchodzić. normalnie, nie jak z jajkiem.

a wracajac do dzojstika - w wiekszosci przypadków padały z winy użytkowników, co
                        nie znaczy że nie należało tego poprawić. trzeba było zrobić wytrzymalsze "pole"
                        czy jak to tam się zwie. i tak jest w k750. albo w ogole nie ma dzoja. i
                        przynajmniej odpadają argumenty, czemu nie SE. choć powstają nowe, ale to już
                        inna historia.

PS. w motoroli v3 nagminnie pada pcap ale jakoś się tego nie czepiam, tak jak Ty
                        nieszczęsnego k700; masz naprawde wielki uraz.
                        • Gość: chello Re: wątek Nokia....... IP: *.chello.pl 20.10.06, 21:37
                          Czego to już ludzie nie wymyślą... zbyt mocne naciskanie. Czy tacy zbyt mocni
                          naciskacze stanowią jakąś większą grupę wśród użytkowników se niż wśród
                          pozostałych marek? Mnie po prostu śmieszy upieranie się przy czymś, zamiast
                          przyznanie wprost, że akurat coś było nie tak. SE wycofuje się w sporej części
                          nowych modeli z joya- no i bardzo dobrze, chwała im za to, rozwiązania które się
                          nie sprawdziły powinny być zastępowane lepszymi. I tyle.
                          • blq Re: wątek Nokia....... 20.10.06, 21:56
                            gdybys mial troche wiecej chęci (choć chyba je masz, cos mi sie tak zdaje) to
                            byś dostrzegł, że wcale się nie upieram. k700 ma swoje wady i dzojstik nim jest.
                            wiekszosc modeli telefonow ma takie wady. i co do wycofywania się SE - bardzo
                            dobrze że sie wycofują. w kwestii innych firm z kolei - np motorola c975, dzoje
                            padają jak muchy. a w e398 już nie. czemu? bo jest troche inna konstrukcja,
                            delikatny opływowy dzojsticzek ktory az sie prosi by go muskać. wewnątrz pewnie
                            też spore różnice.

"rozwiązania które się nie sprawdziły powinny być zastępowane lepszymi"

100% racji.
                            peace.
                        • skynews Re: wątek Nokia....... 20.10.06, 21:46

Mnie intresuje tylko to co aktualnie najlepsze na rynku - nie mam sentymentow
                          i przywiazan do konkretnej firmy.
                          Informacje o powtarzajacych sie wadach czy niedopracowaniach nowych modeli sa
                          cenne ale panikowania nie akceptuje.

Widac ze sa i tacy, ktorzy kupia deske klozetowa SE
                          gdyby Sony Ericsson nagle zaczal je produkowac. To samo dotyczy zreszta Noki
                          i innych.
                          Telefon ma dzialac perfekt dwa lata. Pozniej jest mi obojetne co sie z nim
                          stanie - i tak bedzie przestarzaly chociaz niektore modele starzeja sie jakby
                          troche wolniej:-)

Enjoy it !
                          • blq Re: wątek Nokia....... 20.10.06, 21:58
                            na pewno nie należę do takich, co kupi deskę klozetową SE, i jesli na forum sie
                            taki pojawi - będe go tępić. nad k800 się nie zachwycam, a moim kolejnym
                            telfonem będzie zapewne Samsung, lub też Benq SL91 (o ile w ogole to to sie na
                            rynku utrzyma)

ogolnie w 100% zgadzam się z Twoim postem.
                  • Gość: toma hipoteza o "brudasach i budowlańcach"!? IP: *.krasnystaw.net 21.10.06, 07:51
                    Powalająca hipoteza o "brudasach i budowlańcach"!? Nokia natomiast podjęła
                    decyzję, że zaprzestanie produkcji gumofilców na rzecz telefonów komórkowych, a
                    nadwyżki materiałowe (guma, filc, itd.) zagospodaruje w słuchawkach, a słowo
                    ciałem się stało.......
                    • kolodziejo Brawo 21.10.06, 09:13
                      Brawo
        • Gość: toma wątek Nokia....... IP: *.krasnystaw.net 20.10.06, 18:09
          WOW! Ruio Więcej luzu, i aby słowo nadążyło za tym, co pomyśli głowa?!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka