Dodaj do ulubionych

Kto ma Sharpa?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 16:43
Czy są takie osoby?
Obserwuj wątek
    • Gość: @d@m Re: Kto ma Sharpa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 17:39
      Moj kuzyn ma Sharpa gx25 czy jakos tak,a co?
      • Gość: ginger Re: Kto ma Sharpa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 18:57
        Czy mógłbyś zapytać go:
        1)Jak jego Sharp zapisuje zdjęcia, w jakim schemacie, tzn.czy np.dzień, miesiąc, rok, czy rok, miesiąc, dzien, i czy potem leca jeszcze jakies numerki(jesli tak, czy to liczba 4-cyfrowa, czy trzy 2-cyfrowe, np. czy to jest tak: 01_11_06_5678 czy 01_11_06_12_24_56?
        Może to się wydaje głupie, ale dla mnie to bardzo ważne.
        • Gość: ginger Re: Kto ma Sharpa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 18:59
          Aha, jeszcze:
          Czy Sharp zapisuje zdjęcia po prostu automatycznie na telefonie, czy daje do wyboru opcję: zapisać na karcie, zapisac na telefonie?
          • speedone Re: Kto ma Sharpa? 13.11.06, 19:22
            sharpa niema ale moge sie domyslac ze to bedzie albo DSC albo zdjecia i tytul
            ale i tak w wiekszosci telefon mozna wybrac jak chce nazywac zdjecia a co do
            gdzie to nie ma takiej rozniczy bo jak na telefon to co jakis czas kopiujesz je
            na karte i juz
            • Gość: ginger Re: Kto ma Sharpa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 19:42
              Nie za bardzo cie rozumiałam w kwestii schematu zapisu daty.Co to jest DSC? Chodziło mi o sytuacje, gdy nie nazywamy zdjęcia jakos konkretnie, np "zachód słońca", tylko jest pod nim sama data.
              • speedone Re: Kto ma Sharpa? 13.11.06, 19:59
                DSC=zdjecie ktores tam np zdjecie13/DSC0013 a co do daty to wiekszosc mozna
                odczytac z exifu ale poczekajmy na tego jego brata co dokladnie powie bo ja
                mowie teraz o wiekszosci telefonach jakie sa na rynku popularne
                • Gość: mn Re: Kto ma Sharpa? IP: *.slp.vectranet.pl 14.11.06, 00:26
                  DSC dotyczy, wydaje mi sie, tylko sony ericssonów. Pewien nie jestem, ale robie
                  zdjecia różnymi aparatami cyfrowymi i w zależności od firmy są różne prefixy
                  literowe, a potem kolejny numer zdjęcia. DSC to skrót od digital still camera,
                  albo digital sony camera. I aparaty sony mają własnie takie oznaczenie.
                  Samsungi np. STP etc. Sharp może mieć jeszcze inaczej.
                  • speedone Re: Kto ma Sharpa? 14.11.06, 13:19
                    no niewiem raczej DCS jest ogolne bo np. nikon ma DSCN w sonym mialem DSCS
                • Gość: ginger Re: Kto ma Sharpa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 08:32
                  A exif c to jest?
                  • Gość: ginger Re: Kto ma Sharpa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 15:56
                    Kiedy ten kuzyn odpowie?To bardzo ważne!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka