Gość: ginger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 16:43 Czy są takie osoby? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: @d@m Re: Kto ma Sharpa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 17:39 Moj kuzyn ma Sharpa gx25 czy jakos tak,a co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ginger Re: Kto ma Sharpa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 18:57 Czy mógłbyś zapytać go: 1)Jak jego Sharp zapisuje zdjęcia, w jakim schemacie, tzn.czy np.dzień, miesiąc, rok, czy rok, miesiąc, dzien, i czy potem leca jeszcze jakies numerki(jesli tak, czy to liczba 4-cyfrowa, czy trzy 2-cyfrowe, np. czy to jest tak: 01_11_06_5678 czy 01_11_06_12_24_56? Może to się wydaje głupie, ale dla mnie to bardzo ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ginger Re: Kto ma Sharpa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 18:59 Aha, jeszcze: Czy Sharp zapisuje zdjęcia po prostu automatycznie na telefonie, czy daje do wyboru opcję: zapisać na karcie, zapisac na telefonie? Odpowiedz Link Zgłoś
speedone Re: Kto ma Sharpa? 13.11.06, 19:22 sharpa niema ale moge sie domyslac ze to bedzie albo DSC albo zdjecia i tytul ale i tak w wiekszosci telefon mozna wybrac jak chce nazywac zdjecia a co do gdzie to nie ma takiej rozniczy bo jak na telefon to co jakis czas kopiujesz je na karte i juz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ginger Re: Kto ma Sharpa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 19:42 Nie za bardzo cie rozumiałam w kwestii schematu zapisu daty.Co to jest DSC? Chodziło mi o sytuacje, gdy nie nazywamy zdjęcia jakos konkretnie, np "zachód słońca", tylko jest pod nim sama data. Odpowiedz Link Zgłoś
speedone Re: Kto ma Sharpa? 13.11.06, 19:59 DSC=zdjecie ktores tam np zdjecie13/DSC0013 a co do daty to wiekszosc mozna odczytac z exifu ale poczekajmy na tego jego brata co dokladnie powie bo ja mowie teraz o wiekszosci telefonach jakie sa na rynku popularne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mn Re: Kto ma Sharpa? IP: *.slp.vectranet.pl 14.11.06, 00:26 DSC dotyczy, wydaje mi sie, tylko sony ericssonów. Pewien nie jestem, ale robie zdjecia różnymi aparatami cyfrowymi i w zależności od firmy są różne prefixy literowe, a potem kolejny numer zdjęcia. DSC to skrót od digital still camera, albo digital sony camera. I aparaty sony mają własnie takie oznaczenie. Samsungi np. STP etc. Sharp może mieć jeszcze inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
speedone Re: Kto ma Sharpa? 14.11.06, 13:19 no niewiem raczej DCS jest ogolne bo np. nikon ma DSCN w sonym mialem DSCS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ginger Re: Kto ma Sharpa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 08:32 A exif c to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ginger Re: Kto ma Sharpa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 15:56 Kiedy ten kuzyn odpowie?To bardzo ważne! Odpowiedz Link Zgłoś