Dodaj do ulubionych

Więcej Polaków w TP SA

05.03.07, 21:31
Już można dzwonić z internetu za darmo !
Obserwuj wątek
    • Gość: benny Więcej Polaków w TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 22:19
      Ma racje prezes. To fakt, ze alternatywni operatorzy sa obecni tylko tam gdzie
      mozna duza kase zarobic. A na wsi, czy w malych miastach juz im sie nie chce
      robic nic, bo zysk jest za maly. Plus dla tepsy.
      • Gość: chp Re: Więcej Polaków w TP SA IP: *.chello.pl 06.03.07, 11:41
        to nie do konca jest tak jak mowisz, firmy konkurencyjne dla tepsy, nie maja
        jeszcze takiej pozycji silnej, dlatego pierw zdobywaja userow w duzych miastach,
        co nie znaczy, ze tak bedzie zawsze. nigdy silnej pozycji nie zdobedzie sie
        rozpraszajac po calym kraju, trzeba zaczac od mniejszych ruchow, czyli
        zdobywanie duzych miast. w ogole super jest, ze w ogole firmy konkurencyjne
        zaczynaja podbierac tepsie klientow, ale zeby stala sie taka netia np potega to
        najzwyczajniej w swiecie trzeba czasu.
    • Gość: mz99 Więcej Polaków w TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 22:23
      Ja odczulem to na wlasnej skorze. Mieszkam w malym miescie, gdzie dociera tylko
      tepsa. Gdyby nie oni i ich lacza, to pewnie moglbym sobie 3 razy w rynne raz w
      parapet postukac ;).
      • Gość: jfk Re: Więcej Polaków w TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 22:43
        UKE juz dawno przegial z jezdzeniem po tepsie. To fakt, ze kary nie sluza
        nikomu, a zwlaszcza klientom. Nie bedzie rozwoju infrastruktury, ceny nie
        spadna. Niech sie UKE obudzi!
        • Gość: Paweł Re: Więcej Polaków w TP SA IP: *.crowley.pl 06.03.07, 01:05
          > UKE juz dawno przegial z jezdzeniem po tepsie. To fakt, ze kary nie sluza
          > nikomu, a zwlaszcza klientom. Nie bedzie rozwoju infrastruktury, ceny nie
          > spadna. Niech sie UKE obudzi!

To jest takie piperzenie. Wystarczy porownac ceny polaczen i dostepu do
          internetu w Polsce i na Zachodzie. Wyjdzie jak na dloni jak bardzo "nierentowne"
          interesy robi w Polsce TPSA. Zaslanianie sie terenami wiejskimi to tani chwyt.

A prawda jest taka, ze gdyby nie UKE to dalej siedzielibysmy z cenami za neta
          takimi jak 1,5 roku temu. Strezynska w drodze wyjatku sie PiSowi udala.
          • Gość: Były abonet TPSA A któż normalny korzysta jesdzcze z TPSA? IP: *.c27.msk.pl 06.03.07, 08:26
            W Tak-taku, bez żadnego abonamentu, w tzw. Megapakiecie, mamy rozmowy do Ery,
            Heyaha oraz wszystkich stacjonarnych w cenie 20 groszy za minutę. A jeśli ktoś
            ostatnio skorzystał z promocji "podwójne doładowanie", to wychodzi nieco ponad
            10 groszy. Jak podzielimy chociażby najtańszy abonament w TPSA przez ilość
            tzw. "darmowych minut" to otrzymujemy 28,03 : 15 = 1,87 zł za 3 minutowy
            impuls, bez naliczania sekundowego. Więc gdzie tu logika? Poza tym komórkę mamy
            zawsze przy sobie.
            Acha, jak będziecie składać rezygnację z TPSA, to uważajcie na ostatnią
            fakturę. Ci oszuści na 100% policzą wam abonament za miesiąc z góry, mimo że
            już nie będziecie mieli telefonu. Liczą, że się nie połapiecie, a w razie czego
            zawsze mogą oddać, tyle że kosztuje to wiele nerwów i czekania kilka miesięcy.
            • Gość: na zimno 3-minutowy impuls jest sam w sobie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.03.07, 09:49
              telekomunikacyjnym przezytkiem i praktyka nie majaca nic wspolnego z
              technologicznym stanem rzeczy.

Wyobrazcie sobie, gdyby na stacji benzynowej kazali Wam placic za:
              KAZDE "NAPOCZETE" 5 LITROW PALIWA( niezaleznie od tego czy napoczeliscie np.
              0.5 litra z nastepnej piatki)!

A to dokladnie ma miejsce przy 3-minutowym impulsie.
              Billing mozna wykonywac z dokladnoscia do MILISEKUND!

I tu jestsmy wszyscy rznieci na potege przez konserwowanie satrych zwyczajow.

Operator, ktory pierwszy wprowadzi uczciwie skalkulowane taryfy oraz
              uczciwa taryfikacje rozmow wygra na rynku.
              (Poniewaz ludzie juz nie sa tacy ciemni jak kiedys i potrafia samodzielnie
              myslec). Proste? ( nie dla wszystkich)

• Gość: wasyl Re: Więcej Polaków w TP SA IP: *.icm.edu.pl 06.03.07, 12:00
            dokladnie, gdyby nie kary nakladane na tepse, to do tej pory nie dosc ze
            mielibysmy szczelnie zamkniety rynek na innych uslugodawcow, ktorzy dopiero
            teraz pokazuja co potrafia, to jeszcze bulilibysmy tyle, ze na nowe buty byloby
            stac tylko tych, ktorzy o internecie nigdy bnie slyszeli :D
          • Gość: b6wawa Re: Więcej Polaków w TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 22:13
            nikt nie mowi, ze nierentowne, tylko, ze nie tedy droga! Czy od tych wszystkich
            kar ktos obnizyl ceny?! A glownymi naciagaczami sa alternatywni, ktorzy nie
            majac kosztow wala takie, ceny, ze hej.
            • Gość: denis Re: Więcej Polaków w TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 22:16
              Dokladnie, ludzie, zrozumcie w koncu, ze tepsa to nie organizacja charytatywna.
              TP to spolka, ktora ma zarabiac kase i dopoki i to jest jej rola. Uwazam, ze
              serwis ma w porzadku, rozwija infrastrukture. Niech UKE lepiej pogoni z cenami
              alternatywny energis i netie, to ceny na calym rynku spadna.
              • Gość: juru Re: Więcej Polaków w TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 22:17
                A UKE uwalal przeciez nowe cenniki tepsy. Blokowal nowe promocje, bo "byly zbyt
                tanie". I w czyim interesie sa takie dzialani UKE? Bo na pewno nie klientow!
              • Gość: chp Re: Więcej Polaków w TP SA IP: *.chello.pl 07.03.07, 11:38
                nie, no przeciez sytuacja jaka jest an naszym rynku to dzielo tepsy, i ja nalezy
                karac ewentualnie , a nie netie, ktora biedna musi sie w tym balaganie odnalezc,
                cchesz nakladac kary na konkurencje, ktora z zasady ma przerypane, bo
                monopolisdta robi wszystko, zeby ta nie zdobyla rynku? eee nie podoba mi sie
                takowe rozumowanie ;)
                • Gość: mati Re: Więcej Polaków w TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 23:41
                  Tak... Biedna netia... normalnie zbawienie rynku, ktoremu wstretna tepsa rzuca
                  klody pod nogi... Smiechu warte. Netia to normalna firma, ktora walczy o KASE.
                  I robi to co przynosi jej najwieksze zyski, czyli wali po kieszeniach klientow.
                  Moze sobie na to pozwolic dzieki korzystnym dla niej decyzjom UKE. UKE nie
                  wiadomo czemu uprzywilejowuje netie, mimo, ze klienci nie maja z tego
                  praktycznie zadnej wyraznej korzysci. I to jest patologia.
            • Gość: chp Re: Więcej Polaków w TP SA IP: *.chello.pl 07.03.07, 11:45
              normalna kolej rzeczy, nie zapominajmy, ze mimo, iz netia walcy z monopolem, to
              nie jest organizacja charytatywna, wyobraz sobie sytuacje w ktorej ty masz
              podobna spolke pod soba a tepsa zawyza ceny co robisz, opuszczasz ceny swojej
              uslugi tak, zeby cala polska uciekla do ciebie? poki co wystarczylo tylko troche
              opuscic ceny, zeby zainicjowac pospolite ruszenie wsrod tepsiarzy, tluszcza
              uciekla do netii, przez co ci maja problemy z realizacja zamowien na internet,
              bo na raz tych ludzi jest za duzo, gdyuby obnizali te ceny dalej, musieliby
              chyba wprowadzic limity dla klientow, a przeciez nie o to chodzi?
              • Gość: buhah Re: Więcej Polaków w TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 23:38
                Ale, rola UKE nie jest robienie dobrze netii, czy jakiejkolwiek innej spolce,
                tylko dbanie o interesy klientow. I UKE powinno kosic te firmy, ktore
                zdzieraja, zawyzajac ceny, pomimo swoich niskich kosztow. Nie mam pretensji do
                netii o to, ze chce zarobic, tylko do UKE o to, ze czepia sie tepsy, a nie
                widzi przewinien i antykonkurencyjnych dzialan innych firm.
      • Gość: mkorbel DOM-PLUS IP: *.isw.intel.com 06.03.07, 07:35
        I tu nie masz racji, mam od około roku DOM-PLUS (stacjonarna komórka),
        i w ramach 60 zł mam 2 godziny na wszystkie stacjonarne i komórki PLUS,
        a do tego wieczorami i w święta dodatkowo 5 godzin + duży fajny aparat.
        TPSA :( każe sobie płacić 50 zł za nędzną 1 godzine do stacjonarnych.
        • yavorius Re: DOM-PLUS 06.03.07, 07:44
          Tak? A jaki masz numer telefonu i ile płacą osoby dzwoniące do Ciebie?
          • Gość: mkorbel Re: DOM-PLUS IP: *.isw.intel.com 06.03.07, 07:51
            Numer jest oczywiście z sieci PLUS i to ja dzwonie do nich, a nie oni do mnie.
            • yavorius Re: DOM-PLUS 06.03.07, 08:04
              Aha, no to faktycznie super stacjonarny z numerem komórkowym. Rotfl do potęgi
              czwartej.
              • Gość: mkorbel Re: DOM-PLUS IP: *.isw.intel.com 06.03.07, 08:07
                Popatrz na cenę abonamentu a dopiero potem komentuj.
                Jestem 100% pewien, że większość Twoich znajomych i rodziny ma komórki.
                • yavorius Re: DOM-PLUS 06.03.07, 08:12
                  Dwie godziny do komórek w plusie są mi tak bardzo potrzebne jak świni siodło.

Te sobie lepiej popatrz na ofertę Ery, gdzie dostajesz numer STACJONARNY, a za
                  20 zł 60 minut do sieci stacjonarnych. I dzwoniąc na ten numer płacisz jak za
                  połączenie z numerem stacjonarnym, a nie komórkowym.
      • Gość: chp Re: Więcej Polaków w TP SA IP: *.chello.pl 06.03.07, 11:51
        czyzby dlatego, ze do tej pory byl silny monopolizm ? ;]. ty uwazasz, ze gdyby
        nie tepsa to nie mialabys netu, a ja uwazam, ze gdyby nie tepsa, to na jej
        miejsce wskoczylo by 5 innych mniejsych firm, z konkurencyjnymi ofertami.
        niestety tak to jest, jak sie nie wie, na czym polega monopolizm? dlacsego
        dopiero teraz firmy takie jak netia i jej podobne zaczynaja zdobywac klientow
        tepsy? bo do tej pory, rynek byl skutecznie przez molocha zablokowany i nikt,
        mimo szczerych checi nie byl w stanie wybic sie. z monopolizmem to jak z wladza
        autorytarna, nie ma mozliwosci, zeby wyplynela inna partia, mimo sczerych checi
        i "cichecho" poparcia spoleczenstwa pozbawionego wiary, ze moze byc inaczej ;)
        • Gość: arti Re: Więcej Polaków w TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 22:32
          Wlasnie widac jak wskakuja, z pomoca UKE. A ceny spadly od tego?! Nie, bo ci
          alternatywni operatorzy, to sa dopiero zlodzieje! Koszty maja nizsze od tepsy
          sporo, bo nie pakuja kasy w łącza, ktore im tepsa, na mocy decyzji UKE oddaje
          za pol darmo. A ceny maja nizsze o 5%. Kpina!!!
          • fixjam Re: Więcej Polaków w TP SA 06.03.07, 23:40
            dosc oryginalna teoria, ale skoro nie przemawia do Ciebie plaszczyzna cenowa, to
            spojrz na to z innej strony. Konkurencja ma tu te przewage nad monopolem, ze z
            czasem wywolana zostanie pradziwa wona o klienta, narazie Netia blokowana przez
            TP moze poswiecic oczami, ale i tak tysiace ludzi zmienia oferte wlasnie na
            nich. Byc moze TP zechce kontrataku, ale aby to zrobic, eny beda musialby isc w
            dol, a jakosc lacz bezie lepsza, dlatego wyjdzmy z zabobonu i zostawmy monopol
            za sobą!
          • Gość: chp Re: Więcej Polaków w TP SA IP: *.chello.pl 07.03.07, 11:34
            nie o 5 tylko srednio 10, chopciaz nie to jest najwazniejsze. zobacz sobie jakie
            lacze masz w rocznej umowie po promo cenie,a jakie masz w netii. po drugie, od
            czegos na bogaw walce z monopolem trzeba zaczac, mozna patrzec na to po twojemu,
            czyli "leca na latwizne, korzystajac z lacz tepsy" a mozna tez w inny sposob
            spojrzec 'teraz korzystaja z tepsy, a jak sie wyrobia i wybija, zaczna z
            wlasnych, bo przeciez nie w jeden dzien rzym zbudowano". zastanow sie nad tym,
            tepsa bardzo dlugo pracowala na swoja pozycje i z podobnym zaangazowaniem jak
            na pozycje pracowala na eliminowanie wszelkich przejawow konkurencji ;)
    • oldbruno TEPSA i polscy zarządzający 06.03.07, 08:31
      Ja czekam, na tego który potrafi wydać i normalnie dostarczyć zwykłą książkę telefoniczną dla
      abonentów, albo chociaż uruchomić spis abonentów w Internecie (nie ograniczony do firm).
      • Gość: wiwan Re: TEPSA i polscy zarządzający IP: *.magma-net.pl 06.03.07, 18:24
        ktos taki już jest a jednocześnie jeszcze musimy czekać.
        był konkurs na świadczenie ogólnokrajowego spisu telefonów,wygrała go TPsa i
        decyzja z lipca 2006 została do tego wyznaczona.decyzja ma klauzule
        natychmiastowej wykonalności.i jest marzec 2007,TP naciaga się z operatorami o
        cene i o to kto komu ma płacić.
        ale to TP ma wydawać ogólnopolski spis z abonentami wszystkich operatorów
        ,równiez komórkowych
    • Gość: jan [...] IP: *.dsl.club-internet.fr 06.03.07, 08:47
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: parelas Moja strategia nazywa się GTS Energis. IP: *.multimo.gtsenergis.pl 06.03.07, 09:43
      Ja swoją już wdrozyłem.
      • Gość: anne Re: Moja strategia nazywa się GTS Energis. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 22:11
        ja swoja tez. Chlopak namowil mnie na zmiane tepsy na netie. I teraz chetnie
        wrocilabym do tepsy. Transfer taki sam. Problemy z laczeniem sa. Obsluga
        serwisu do bani.
        • Gość: mati Re: Moja strategia nazywa się GTS Energis. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 22:27
          Widac nie wszystko zloto, co sie swieci :D. Ten caly ped do energisa, czy
          innych, to z reszta wynik propagandy UKE. Kazda firma chcialaby miec taki urzad
          panstwowy, ktory odwala za nia cala robote PRowo-marketingowa. Tylko problemem
          jest to, ze UKE ma gdzies klientow i zajmuje sie wlasnie robieniem reklamy
          energisowi i netii.
          • Gość: noName Re: Moja strategia nazywa się GTS Energis. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 22:40
            TO sie wpisuje w pisowska propagande. Znajdzmy sobie kozla ofiarnego,
            powiedzmy, ze to zlodziej, uklad, agent wsi, sb i czego tam jeszcze. P.
            Strezynska w te polityke pisu niestety sie wpisuje, walczac z mitem, zamiast
            dbac o niskie ceny w interesie klientow!
            • Gość: UKE=Bardacha Re: Moja strategia nazywa się GTS Energis. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 22:57
              Eh, ja wierzylem w p. prezes, jak ja wybrali. Ale ostatnie decyzje pokazuja, ze
              u nas nic nie moze byc porzadnie. Dzialanie jakie prowadzi na pewno nie sluza
              uzytkownikom. Zadowoleni moga byc tylko szefowie netii, tele2, energisu etc.
              UKE daje im zarabiac ladna kase. I tyle korzysci z tych dzialan.
              • Gość: tfuurca Re: Moja strategia nazywa się GTS Energis. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 23:45
                U nas w Polsce juz tak jest, ze najlepiej znalezc kozla ofiarnego. W UKE
                wylosowano tepse i teraz urzadzaja z p. prezes egzorcyzmy. Co z tego, ze ceny
                nie spadaja, co z tego, ze klienci na tym nie korzystaja... Jest o czym
                opowiedziec na antenie radia maryja. I to jest sukces! Elektorat moze uwierzy i
                odda glos... A o to w koncu chodzi.
      • fixjam Re: Moja strategia nazywa się GTS Energis. 06.03.07, 23:49
        A moja strategia bedzie sie nazywa Netia :P Jedyna alternatywa jaka mam od Neo
        ale bede sie chcial wrescie uwolnic od niekorzystnej umowy. Pomijam ze ksozty
        zerwania w TP rosna z czasem trwania umowy [LOL] ale postaram sie zmienic na
        Netię, bo mam juz troche odsc tego.
    • Gość: yanko valskey "Witucki... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 15:27
      ...zamierza ułożyć sobie życie z Anną Streżyńską, szefową Urzędu Komunikacji
      Elektronicznej (UKE). Ale będą musieli poczekać do wakacji." - A gdy już
      nadejda wakacje to jak - na kartę czy na abonament?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka