jozue.com 05.03.07, 21:31 Już można dzwonić z internetu za darmo ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: benny Więcej Polaków w TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 22:19 Ma racje prezes. To fakt, ze alternatywni operatorzy sa obecni tylko tam gdzie mozna duza kase zarobic. A na wsi, czy w malych miastach juz im sie nie chce robic nic, bo zysk jest za maly. Plus dla tepsy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chp Re: Więcej Polaków w TP SA IP: *.chello.pl 06.03.07, 11:41 to nie do konca jest tak jak mowisz, firmy konkurencyjne dla tepsy, nie maja jeszcze takiej pozycji silnej, dlatego pierw zdobywaja userow w duzych miastach, co nie znaczy, ze tak bedzie zawsze. nigdy silnej pozycji nie zdobedzie sie rozpraszajac po calym kraju, trzeba zaczac od mniejszych ruchow, czyli zdobywanie duzych miast. w ogole super jest, ze w ogole firmy konkurencyjne zaczynaja podbierac tepsie klientow, ale zeby stala sie taka netia np potega to najzwyczajniej w swiecie trzeba czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mz99 Więcej Polaków w TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 22:23 Ja odczulem to na wlasnej skorze. Mieszkam w malym miescie, gdzie dociera tylko tepsa. Gdyby nie oni i ich lacza, to pewnie moglbym sobie 3 razy w rynne raz w parapet postukac ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jfk Re: Więcej Polaków w TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 22:43 UKE juz dawno przegial z jezdzeniem po tepsie. To fakt, ze kary nie sluza nikomu, a zwlaszcza klientom. Nie bedzie rozwoju infrastruktury, ceny nie spadna. Niech sie UKE obudzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Więcej Polaków w TP SA IP: *.crowley.pl 06.03.07, 01:05 > UKE juz dawno przegial z jezdzeniem po tepsie. To fakt, ze kary nie sluza > nikomu, a zwlaszcza klientom. Nie bedzie rozwoju infrastruktury, ceny nie > spadna. Niech sie UKE obudzi! To jest takie piperzenie. Wystarczy porownac ceny polaczen i dostepu do internetu w Polsce i na Zachodzie. Wyjdzie jak na dloni jak bardzo "nierentowne" interesy robi w Polsce TPSA. Zaslanianie sie terenami wiejskimi to tani chwyt. A prawda jest taka, ze gdyby nie UKE to dalej siedzielibysmy z cenami za neta takimi jak 1,5 roku temu. Strezynska w drodze wyjatku sie PiSowi udala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były abonet TPSA A któż normalny korzysta jesdzcze z TPSA? IP: *.c27.msk.pl 06.03.07, 08:26 W Tak-taku, bez żadnego abonamentu, w tzw. Megapakiecie, mamy rozmowy do Ery, Heyaha oraz wszystkich stacjonarnych w cenie 20 groszy za minutę. A jeśli ktoś ostatnio skorzystał z promocji "podwójne doładowanie", to wychodzi nieco ponad 10 groszy. Jak podzielimy chociażby najtańszy abonament w TPSA przez ilość tzw. "darmowych minut" to otrzymujemy 28,03 : 15 = 1,87 zł za 3 minutowy impuls, bez naliczania sekundowego. Więc gdzie tu logika? Poza tym komórkę mamy zawsze przy sobie. Acha, jak będziecie składać rezygnację z TPSA, to uważajcie na ostatnią fakturę. Ci oszuści na 100% policzą wam abonament za miesiąc z góry, mimo że już nie będziecie mieli telefonu. Liczą, że się nie połapiecie, a w razie czego zawsze mogą oddać, tyle że kosztuje to wiele nerwów i czekania kilka miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na zimno 3-minutowy impuls jest sam w sobie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.03.07, 09:49 telekomunikacyjnym przezytkiem i praktyka nie majaca nic wspolnego z technologicznym stanem rzeczy. Wyobrazcie sobie, gdyby na stacji benzynowej kazali Wam placic za: KAZDE "NAPOCZETE" 5 LITROW PALIWA( niezaleznie od tego czy napoczeliscie np. 0.5 litra z nastepnej piatki)! A to dokladnie ma miejsce przy 3-minutowym impulsie. Billing mozna wykonywac z dokladnoscia do MILISEKUND! I tu jestsmy wszyscy rznieci na potege przez konserwowanie satrych zwyczajow. Operator, ktory pierwszy wprowadzi uczciwie skalkulowane taryfy oraz uczciwa taryfikacje rozmow wygra na rynku. (Poniewaz ludzie juz nie sa tacy ciemni jak kiedys i potrafia samodzielnie myslec). Proste? ( nie dla wszystkich) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasyl Re: Więcej Polaków w TP SA IP: *.icm.edu.pl 06.03.07, 12:00 dokladnie, gdyby nie kary nakladane na tepse, to do tej pory nie dosc ze mielibysmy szczelnie zamkniety rynek na innych uslugodawcow, ktorzy dopiero teraz pokazuja co potrafia, to jeszcze bulilibysmy tyle, ze na nowe buty byloby stac tylko tych, ktorzy o internecie nigdy bnie slyszeli :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b6wawa Re: Więcej Polaków w TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 22:13 nikt nie mowi, ze nierentowne, tylko, ze nie tedy droga! Czy od tych wszystkich kar ktos obnizyl ceny?! A glownymi naciagaczami sa alternatywni, ktorzy nie majac kosztow wala takie, ceny, ze hej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: denis Re: Więcej Polaków w TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 22:16 Dokladnie, ludzie, zrozumcie w koncu, ze tepsa to nie organizacja charytatywna. TP to spolka, ktora ma zarabiac kase i dopoki i to jest jej rola. Uwazam, ze serwis ma w porzadku, rozwija infrastrukture. Niech UKE lepiej pogoni z cenami alternatywny energis i netie, to ceny na calym rynku spadna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juru Re: Więcej Polaków w TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 22:17 A UKE uwalal przeciez nowe cenniki tepsy. Blokowal nowe promocje, bo "byly zbyt tanie". I w czyim interesie sa takie dzialani UKE? Bo na pewno nie klientow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chp Re: Więcej Polaków w TP SA IP: *.chello.pl 07.03.07, 11:38 nie, no przeciez sytuacja jaka jest an naszym rynku to dzielo tepsy, i ja nalezy karac ewentualnie , a nie netie, ktora biedna musi sie w tym balaganie odnalezc, cchesz nakladac kary na konkurencje, ktora z zasady ma przerypane, bo monopolisdta robi wszystko, zeby ta nie zdobyla rynku? eee nie podoba mi sie takowe rozumowanie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: Więcej Polaków w TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 23:41 Tak... Biedna netia... normalnie zbawienie rynku, ktoremu wstretna tepsa rzuca klody pod nogi... Smiechu warte. Netia to normalna firma, ktora walczy o KASE. I robi to co przynosi jej najwieksze zyski, czyli wali po kieszeniach klientow. Moze sobie na to pozwolic dzieki korzystnym dla niej decyzjom UKE. UKE nie wiadomo czemu uprzywilejowuje netie, mimo, ze klienci nie maja z tego praktycznie zadnej wyraznej korzysci. I to jest patologia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chp Re: Więcej Polaków w TP SA IP: *.chello.pl 07.03.07, 11:45 normalna kolej rzeczy, nie zapominajmy, ze mimo, iz netia walcy z monopolem, to nie jest organizacja charytatywna, wyobraz sobie sytuacje w ktorej ty masz podobna spolke pod soba a tepsa zawyza ceny co robisz, opuszczasz ceny swojej uslugi tak, zeby cala polska uciekla do ciebie? poki co wystarczylo tylko troche opuscic ceny, zeby zainicjowac pospolite ruszenie wsrod tepsiarzy, tluszcza uciekla do netii, przez co ci maja problemy z realizacja zamowien na internet, bo na raz tych ludzi jest za duzo, gdyuby obnizali te ceny dalej, musieliby chyba wprowadzic limity dla klientow, a przeciez nie o to chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buhah Re: Więcej Polaków w TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 23:38 Ale, rola UKE nie jest robienie dobrze netii, czy jakiejkolwiek innej spolce, tylko dbanie o interesy klientow. I UKE powinno kosic te firmy, ktore zdzieraja, zawyzajac ceny, pomimo swoich niskich kosztow. Nie mam pretensji do netii o to, ze chce zarobic, tylko do UKE o to, ze czepia sie tepsy, a nie widzi przewinien i antykonkurencyjnych dzialan innych firm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkorbel DOM-PLUS IP: *.isw.intel.com 06.03.07, 07:35 I tu nie masz racji, mam od około roku DOM-PLUS (stacjonarna komórka), i w ramach 60 zł mam 2 godziny na wszystkie stacjonarne i komórki PLUS, a do tego wieczorami i w święta dodatkowo 5 godzin + duży fajny aparat. TPSA :( każe sobie płacić 50 zł za nędzną 1 godzine do stacjonarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: DOM-PLUS 06.03.07, 07:44 Tak? A jaki masz numer telefonu i ile płacą osoby dzwoniące do Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkorbel Re: DOM-PLUS IP: *.isw.intel.com 06.03.07, 07:51 Numer jest oczywiście z sieci PLUS i to ja dzwonie do nich, a nie oni do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: DOM-PLUS 06.03.07, 08:04 Aha, no to faktycznie super stacjonarny z numerem komórkowym. Rotfl do potęgi czwartej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkorbel Re: DOM-PLUS IP: *.isw.intel.com 06.03.07, 08:07 Popatrz na cenę abonamentu a dopiero potem komentuj. Jestem 100% pewien, że większość Twoich znajomych i rodziny ma komórki. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: DOM-PLUS 06.03.07, 08:12 Dwie godziny do komórek w plusie są mi tak bardzo potrzebne jak świni siodło. Te sobie lepiej popatrz na ofertę Ery, gdzie dostajesz numer STACJONARNY, a za 20 zł 60 minut do sieci stacjonarnych. I dzwoniąc na ten numer płacisz jak za połączenie z numerem stacjonarnym, a nie komórkowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chp Re: Więcej Polaków w TP SA IP: *.chello.pl 06.03.07, 11:51 czyzby dlatego, ze do tej pory byl silny monopolizm ? ;]. ty uwazasz, ze gdyby nie tepsa to nie mialabys netu, a ja uwazam, ze gdyby nie tepsa, to na jej miejsce wskoczylo by 5 innych mniejsych firm, z konkurencyjnymi ofertami. niestety tak to jest, jak sie nie wie, na czym polega monopolizm? dlacsego dopiero teraz firmy takie jak netia i jej podobne zaczynaja zdobywac klientow tepsy? bo do tej pory, rynek byl skutecznie przez molocha zablokowany i nikt, mimo szczerych checi nie byl w stanie wybic sie. z monopolizmem to jak z wladza autorytarna, nie ma mozliwosci, zeby wyplynela inna partia, mimo sczerych checi i "cichecho" poparcia spoleczenstwa pozbawionego wiary, ze moze byc inaczej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arti Re: Więcej Polaków w TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 22:32 Wlasnie widac jak wskakuja, z pomoca UKE. A ceny spadly od tego?! Nie, bo ci alternatywni operatorzy, to sa dopiero zlodzieje! Koszty maja nizsze od tepsy sporo, bo nie pakuja kasy w łącza, ktore im tepsa, na mocy decyzji UKE oddaje za pol darmo. A ceny maja nizsze o 5%. Kpina!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fixjam Re: Więcej Polaków w TP SA 06.03.07, 23:40 dosc oryginalna teoria, ale skoro nie przemawia do Ciebie plaszczyzna cenowa, to spojrz na to z innej strony. Konkurencja ma tu te przewage nad monopolem, ze z czasem wywolana zostanie pradziwa wona o klienta, narazie Netia blokowana przez TP moze poswiecic oczami, ale i tak tysiace ludzi zmienia oferte wlasnie na nich. Byc moze TP zechce kontrataku, ale aby to zrobic, eny beda musialby isc w dol, a jakosc lacz bezie lepsza, dlatego wyjdzmy z zabobonu i zostawmy monopol za sobą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chp Re: Więcej Polaków w TP SA IP: *.chello.pl 07.03.07, 11:34 nie o 5 tylko srednio 10, chopciaz nie to jest najwazniejsze. zobacz sobie jakie lacze masz w rocznej umowie po promo cenie,a jakie masz w netii. po drugie, od czegos na bogaw walce z monopolem trzeba zaczac, mozna patrzec na to po twojemu, czyli "leca na latwizne, korzystajac z lacz tepsy" a mozna tez w inny sposob spojrzec 'teraz korzystaja z tepsy, a jak sie wyrobia i wybija, zaczna z wlasnych, bo przeciez nie w jeden dzien rzym zbudowano". zastanow sie nad tym, tepsa bardzo dlugo pracowala na swoja pozycje i z podobnym zaangazowaniem jak na pozycje pracowala na eliminowanie wszelkich przejawow konkurencji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
oldbruno TEPSA i polscy zarządzający 06.03.07, 08:31 Ja czekam, na tego który potrafi wydać i normalnie dostarczyć zwykłą książkę telefoniczną dla abonentów, albo chociaż uruchomić spis abonentów w Internecie (nie ograniczony do firm). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiwan Re: TEPSA i polscy zarządzający IP: *.magma-net.pl 06.03.07, 18:24 ktos taki już jest a jednocześnie jeszcze musimy czekać. był konkurs na świadczenie ogólnokrajowego spisu telefonów,wygrała go TPsa i decyzja z lipca 2006 została do tego wyznaczona.decyzja ma klauzule natychmiastowej wykonalności.i jest marzec 2007,TP naciaga się z operatorami o cene i o to kto komu ma płacić. ale to TP ma wydawać ogólnopolski spis z abonentami wszystkich operatorów ,równiez komórkowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan [...] IP: *.dsl.club-internet.fr 06.03.07, 08:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parelas Moja strategia nazywa się GTS Energis. IP: *.multimo.gtsenergis.pl 06.03.07, 09:43 Ja swoją już wdrozyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anne Re: Moja strategia nazywa się GTS Energis. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 22:11 ja swoja tez. Chlopak namowil mnie na zmiane tepsy na netie. I teraz chetnie wrocilabym do tepsy. Transfer taki sam. Problemy z laczeniem sa. Obsluga serwisu do bani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: Moja strategia nazywa się GTS Energis. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 22:27 Widac nie wszystko zloto, co sie swieci :D. Ten caly ped do energisa, czy innych, to z reszta wynik propagandy UKE. Kazda firma chcialaby miec taki urzad panstwowy, ktory odwala za nia cala robote PRowo-marketingowa. Tylko problemem jest to, ze UKE ma gdzies klientow i zajmuje sie wlasnie robieniem reklamy energisowi i netii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noName Re: Moja strategia nazywa się GTS Energis. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 22:40 TO sie wpisuje w pisowska propagande. Znajdzmy sobie kozla ofiarnego, powiedzmy, ze to zlodziej, uklad, agent wsi, sb i czego tam jeszcze. P. Strezynska w te polityke pisu niestety sie wpisuje, walczac z mitem, zamiast dbac o niskie ceny w interesie klientow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UKE=Bardacha Re: Moja strategia nazywa się GTS Energis. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 22:57 Eh, ja wierzylem w p. prezes, jak ja wybrali. Ale ostatnie decyzje pokazuja, ze u nas nic nie moze byc porzadnie. Dzialanie jakie prowadzi na pewno nie sluza uzytkownikom. Zadowoleni moga byc tylko szefowie netii, tele2, energisu etc. UKE daje im zarabiac ladna kase. I tyle korzysci z tych dzialan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tfuurca Re: Moja strategia nazywa się GTS Energis. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 23:45 U nas w Polsce juz tak jest, ze najlepiej znalezc kozla ofiarnego. W UKE wylosowano tepse i teraz urzadzaja z p. prezes egzorcyzmy. Co z tego, ze ceny nie spadaja, co z tego, ze klienci na tym nie korzystaja... Jest o czym opowiedziec na antenie radia maryja. I to jest sukces! Elektorat moze uwierzy i odda glos... A o to w koncu chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
fixjam Re: Moja strategia nazywa się GTS Energis. 06.03.07, 23:49 A moja strategia bedzie sie nazywa Netia :P Jedyna alternatywa jaka mam od Neo ale bede sie chcial wrescie uwolnic od niekorzystnej umowy. Pomijam ze ksozty zerwania w TP rosna z czasem trwania umowy [LOL] ale postaram sie zmienic na Netię, bo mam juz troche odsc tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yanko valskey "Witucki... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 15:27 ...zamierza ułożyć sobie życie z Anną Streżyńską, szefową Urzędu Komunikacji Elektronicznej (UKE). Ale będą musieli poczekać do wakacji." - A gdy już nadejda wakacje to jak - na kartę czy na abonament? Odpowiedz Link Zgłoś