Dodaj do ulubionych

Który z podanych telefonów wybrać ??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 19:31
Błagam Was,jestem niezdecydowany a jak najszybciej muszę zakupić telefon komórkowy.Zależy mi na przeglądarce www,mp-3,rozmowy 3g,aparat,dobra baterioa.Chce zakupić telefon na allegro i chciałbym wydać nie więcej niż te 700zł.Na chwile obecną przychodzą mi na myśl: Motorola V3X,Nokia E50,6680,N70.Nie mam pojęcia,który telefon byłby najlepszym/najekonomiczniejeszym wyborem.Aha,telefon fajnie by było gdyby był rozkładany- z klapką lub tylko rozsuwany (jak stary banan)
Obserwuj wątek
    • Gość: Krystian Re: Który z podanych telefonów wybrać ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 19:43
      Aha, i powiem szczerze że najbardziej mi się uśmiecha zakup tej Noki 6680, ponieważ wyglądam jest ładna,posiada funkcje zadowalające mnie oraz mam możliowość zakupu nowej za 650zł od znajomego brata,muszę podjąć decyzje do jutra.A nie jestem pewien czy to dobra okazja...? Może ktoś się wypowie na temat tego telefonu.
      • blq Re: Który z podanych telefonów wybrać ?? 14.03.07, 19:55
        nokia 6680 z pewnością nie rozkłada się jak "stary banan" (masz na mysli te
        7-letnią nokie?).

6680 za 650zł nowa... to taka średnia cena. skóry nie zdziera, ale i okazja to
        to nie jest. 600zł to by byla dobra cena, a 550zł - super okazja.

no i oczywiście pamiętaj, że simlocka z tego nie zdejmiesz zbyt tanio. więc
        jepiej kupić z simlockiem na swoją sieć, lub bez.

6680 to niezły wybór, n70 nieco lepsza, mniejsza nowsza i ma radio oraz troche
        lepszy aparat.

E50 to najnowszy i chyba najlepszy z nich. ma piękny wyświetlacz, mp3 niezłe po
        zakupie odpowiednich słuchawek (koss, creative itp, byle nie nokia...).
    • Gość: art Re: Który z podanych telefonów wybrać ?? IP: *.matarnia.pl 14.03.07, 20:05
      W Plusie Nokia 6680 jest wyceniona na 1899zł bez żadnego abonamentu. Czy to ich
      pomyłka w cenniku?
      • Gość: Kris Re: Który z podanych telefonów wybrać ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 20:36
        Ponieważ się napaliłem na 6680 lub N70,to sobie pozwole zapytać inaczej.Ponieważ te telefony są podobne do siebie w funkcjach (blq napisał-różnica w aparacie)to teraz się powżnie zastanawiam nad wyborem.Nokie 6680 używaną tydzień mogę mieć za te 650zł natomiast nową N70 mogę mieć za 750-800zł.Czy te telefony że tak powiem szybko tanieją ? Tzn.jeżeli kupię tę N70 i wydam aż te 800zł to czy będzie ewentualna możliwość odsprzedania tego telefonu po miesiący za np.650-700zł ?? Gdyby nie chodziło tutaj o jednak sporą kase to bym się tak nie cackał a tak,próbuję dokonać rozsądnego wyboru zwłaszcza że zależy mi na czasie...
        • blq Re: Który z podanych telefonów wybrać ?? 14.03.07, 21:11
          az tak szybko nie tanieją, natomiast sam piszesz ze chcesz kupić NOWĄ. i takich
          "miłośnic dziewic", że sie tak wyraże, w przypadku NOkii (nie wiem czemu) jest
          GRO. więc = jak sprzedasz jako używaną, sprzedasz dużo taniej. 650zł może
          dostaniesz.

ja bym wycenił różnice w klasie miedzy 6680 a n70 na około 100zł. i tyle jest
          sens dopłacić. oczywiscie musisz tez brac pod uwage stan, simlock i 'bogatość'
          zestawu (kabel, słuchawki, gwarancja, karta pamięci)
      • blq Re: Który z podanych telefonów wybrać ?? 14.03.07, 21:08
        To nie pomyłka w cenniku, tylko celowo dają taką zaporową cenę by nikt nie brał
        bez abonamentu.

A jak ktoś nawet bierze, to albo DEBIL skonczony, albo bogacz, ktoremu na cenie
        nie zależy.
    • Gość: art Re: Który z podanych telefonów wybrać ?? IP: *.matarnia.pl 15.03.07, 00:00
      >To nie pomyłka w cenniku, tylko celowo dają taką zaporową cenę by nikt nie brał
      >bez abonamentu.

Ja wziąłem za złotówkę Samsunga E250, ale jego cena rynkowa i proponowana przez
      Plusa bez abonamentu niewiele się różnią. Czy tak niska jest jego wartość, że
      nie zależy im na jego zatrzymywaniu bez abonamentu?
      • Gość: Krystian A zdjęcie sim-locka z N70 ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 17:59
        To jeszcze raz ja, tym razem z pytaniem o sim-lock'a.Mianoiwice czy bez problemu można go zdjąć z N70 w Warszawie oraz jaki to jest koszt,chodzi mi o cene orientacyjną...
        • blq Re: A zdjęcie sim-locka z N70 ?? 15.03.07, 20:21
          nie bez problemu, cena około 200zł zdaje się.

zresztą zalezy, czy polski simlock, czy zagraniczny
          • Gość: Krystian Re: A zdjęcie sim-locka z N70 ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 21:54
            Dzięki wszystkim za odpowiedzi-zwłaszcza blq,bo już drugi raz mi doradza w wyborze telefonu :)
            PS.A jutro prawdopodbnie stane sięszczęśliwym posiadaczem Noki N70, mam nadzieje tylko że nie będzie się zawieszał jak to dzisiaj kilka razy gdzieś przeczytałem.
            • Gość: Greg Re: A zdjęcie sim-locka z N70 ?? IP: 212.76.40.* 16.03.07, 09:27
              Weź poprawkę na ludzi, którzy skarżą się na zawieszanie N70 i ogólnie telefonów
              na OS. Na obsłudze Symbiana trzeba się jednak trochę znać, bo działa w pewnych
              aspektach podobnie do OSów komputerowych - po uruchomieniu "100" programów OS
              odmówi współpracy, a i zamykanie ich wygląda inaczej niż na "zwykłym"
              telefonie. Koniec końców, najwięcej problemów z Symbianem mają laicy, którym
              nie chce się czytać;-)
              • Gość: rr Re: A zdjęcie sim-locka z N70 ?? IP: *.range86-138.btcentralplus.com 16.03.07, 11:07
                Dokladnie tak!!! I pamietaj o tym, zeby zamykac wszystkie aplikacje jezeli ich
                nie uzywasz. Jezeli uzyjesz przycisku konczacego rozmowe (czerwona sluchawka)
                do wyjscia z aplikacji (np gry) to bedzie ona ciagle aktywna. A wiekszosc z
                nich obciaza procesor i co za tym idzie baterie. Zeby sprawdzic jakie aplikacje
                sa aktualnie aktywne, nacisnij i przytrzymaj przycisk menu.
                • Gość: Krystian Re: A zdjęcie sim-locka z N70 ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 14:20
                  Super że na tym forum wypowiaqdają się osoby które mają pewne pojęcie w danym temacie, bo już miałem obawy prawdopodobnie właśnie przez takich laików.Dzięki jeszcze raz,a po telefoni śmigam prawdopodobnie dziś wieczorem :)
                  • blq Re: A zdjęcie sim-locka z N70 ?? 16.03.07, 14:34
                    Tacy laicy to prawdziwe szkodniki, bo nie dość, że zniechęcają do zakupu
                    jedynych porządnych Nokii, to jeszcze zazwyczaj namawiają do nabycia nokiowej
                    tandety bez Symbiana.

Obrzydliwość ;)
                    • Gość: Krystian Jestem szczęśliwym posiadaczem Noki N70 :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 20:34
                      No i stało się...Pogawędka na temat w/w telefonów zaowocowała zakup N70 w dniu dzisiejszym :)
                      Pierwsze wrażenia są pozytywne, chociaż to dopiero pierwsze godziny.Teraz muszę ją rozładować do końca i ponownie naładować.I tutaj takie jedno techniczne pytanie.Mianowicie ile się powinno ładować taką Nokie ?? Słyszałem że 3h a innym razem że całą noc tzn. ok 12h, to jak z tym jest ?? Nie chce katować baterii na dzień dobry.

Pozdrawiam
                      • Gość: sd Re: Jestem szczęśliwym posiadaczem Noki N70 :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 21:00
                        Ile dałeś?
                      • Gość: Greg Re: Jestem szczęśliwym posiadaczem Noki N70 :) IP: 212.76.40.* 16.03.07, 23:11
                        Jeśli ma baterię litową (a ma), to ładuj po prostu tyle, ile ci każe telefon.
                        Jak wyświetli komunikat o naładowaniu, to elektronika wstrzyma ładowanie i
                        przejdzie w tryb podtrzymywania, więc dalsze trzymanie na ładowarce będzie
                        bezcelowe.
                        • Gość: Krystian Re: Jestem szczęśliwym posiadaczem Noki N70 :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 08:38
                          A dzisiaj z rana przychodze z głupim a zarazem ważnym pytaniem ażeby nie popsuć telefonu.Mianowicie jak włożyć karte pamięci do telefonu,tzn. którą stroną ?? Niczego na ten temat nie ma w instrukcji obsługi,a w internecie również nic nie ma.Preóbowałem tak i tak ale nie chce na siłe wciskać karty by nie popsuć telefonu...
                          • Gość: Krystian Re: Jestem szczęśliwym posiadaczem Noki N70 :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 08:53
                            Źle skonstruowałem poprpzenie pytanie.Ta karta wygląda w ten sposób że są tak jakby takie dwie małe karty (jedna z zagiętym rogiem) połączone tak jakby blaszką.Wychodzi na to że muszę je rozodzielicale jak by jej nie uszkodzić,błagam pomóżcie...
                            • Gość: Krystian Ok, już sobie poradziłem ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 11:23
                              Teraz czeka mnie tydzień nauki...obsługi telefonu.

Pozdrawiam
                              • Gość: toma Witaj w N-klubie! IP: *.krasnystaw.net 17.03.07, 12:22
                                Witaj w N-klubie! Czekają cię miesiące zabawy www.dotsis.com/mobile_phone/index.php
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka