Gość: crim Re: Jesteśmy niewiernymi klientami IP: *.natpool.mwn.de 29.03.07, 11:42 Witam, Zdaje mi sie ze to sytuacja normalna ze ostatnimi czasy tak czesto zmieniamy uslugodawcow. Powod: firmy poszly po rozum do glowy, doszly do wniosku ze nie sa juz monopolistami i na potege obnizaja ceny uslug. Mysle ze ta sytuacja bedzie wracala pomalu do normy (co dla nas, klientow defakto bedzie sytuacja niekorzystna:)) Pozdrawiam crim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptok Jesteśmy niewiernymi klientami, bo się o nas ni.. IP: *.chello.pl 29.03.07, 12:12 Mam chello light w umowie na rok. Średnio na miesiąc wychodziło 71 złotych. Okazało się ,że jeżeli przedłużę umowę na następny rok to juz będzie po 94 złote miesięcznie.. Złożyłem wypowiedzenie. Mam alternatywę. U innego opa będę nowym klientem i dostanę promocję. A za rok przy takiej polityce opów pewnie znowu trzeba przejść do innej sieci. Może z powrotem do UPC. Znów będę dla nich nowym klientem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mops np :obuwnicze ecco nie dba o swoich klientów IP: 194.183.57.* 29.03.07, 13:21 przestałem kupować buty ecco po dwukrotnym odrzuceniu przez nich reklamacji. wiecie co napisali rzeczoznawcy?- uszkodzenie jest wynikiem użytkowania obuwia!!! absurd i kompromitacja!!! buty za 300 pln... nie kupujcie bo jak przyjdzie co do czego to 2 letnią gwarancję możecie sobie wepchnąć... Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Re: np :obuwnicze ecco nie dba o swoich klientów 29.03.07, 16:27 E, znajomy sobie kupił buty tej firmy za 550 zł i co? Pękła mu podeszwa po miesiącu, i to nie po chodzeniu w górach czy innym trudnym terenie, ale po zwykłym chodzeniu po mieście jak każdy to robi. To już zwykłe papcie z targu dłużej wytrzymują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kgsz Re: np :obuwnicze ecco nie dba o swoich klientów IP: *.inaddr.intergenia.de 30.03.07, 09:34 Podobnie Garmont - buty wspaniałe, ale polska obsługa serwisowa jest tragiczna - wadę produkcyjną butów "naprawili mi" niszcząc właściwości butów (tj przeszywając na maszynie membranę GoreTex), a reklamacji sposobu naprawienia nie uznali. Odradzam Garmonta - nie ze względu na jakość obuwia (choć niestety nie jest wysoka), ale serwis. Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: Jesteśmy niewiernymi klientami, bo się o nas 29.03.07, 13:53 Dla porównania oferta ery dla starych abonentów i dla nowych: www.era.pl/index.php?id=dsa_prosto§ion=indy www.era.pl/index.php?id=p_10lat_z2§ion=indy W ofercie przedłużenia umowy dodatkowe 10 zł abonamentu to pewnie opłata za "darmowe" 600 minut... :/. Całe szczęście, że można już w miarę bez problemów przenosić numer telefonu między sieciami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 20070329 a moze raczej poziom serwisu najnizszy w Europie ? IP: 87.205.0.* 29.03.07, 14:58 Odpowiedz Link Zgłoś
makabi Jesteśmy niewiernymi klientami, bo się o nas ni.. 29.03.07, 15:28 Włąśnie podpisałęm piąta już umowę z Orange. Takich klientów może jest 15% jak dobrze pójdzie. ale dla potentata to nie ma znaczenia. Gdyby zrezygnowałą i kupił nowy telefon w Orange o tych samcygh co propoonowane parametrach abonamentu to zapłąciłbym mniej za telefon i dostałbym wieksze rabaty. Dopóki to byłą Idea, to jeszcze stwarzano pozory. odką jest Orange to klient jest kompletnie firmie niepotrzebney. w styczniu przedłużąłęm umowę na MIx w Orange. To była droga przez meę, bo przy każdym telefonie oferowano mi coraz mniej. Po co mam byc lojalny, skoro to samym firmom na mojej lojalności nie zalezy. Dopóki tak bedzie to nie ma co liczyć,że lojalność bezie cecha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Lojalność??!! Chyba coś się komuś pomyliło... IP: *.fdk.airbites.pl 29.03.07, 16:19 Tam gdzie chodzi o pieniądze nie ma sentymentów... pojecie lojalności jest tu zupełnie nie na miejscu... W korzystaniu z usług każdy ma prawo wybierać jak najlepszą ofertę dla siebie. I to jest chyba normalne, i oczywiste. Co innego nierzetelność klienta, w niewywiązywaniu się z umów, przeciąganiem płatności itd. itp.. Ale w sytuacji o której mówimy określanie klienta który po skończeniu umowy zmienił np. operatora na takiego który daje mu lepsze warunki jako nielojalnego jest głupie. Nikt się nie zobowiazuje że będzie do końca życia już z jakąś firmą. I całe szczęście... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emanuel Re: Lojalność??!! Chyba coś się komuś pomyliło... IP: *.chello.pl 29.03.07, 16:59 czytamy ze zrozumieniem.Ci wspaniali "menago" nie potrafią zatrzymać klientów ponieważ priorytetem jest zdobywanie nowych.... w statystkach można się wykazać ....że opinia o marce upada rzecz względna dla elit menadżerskich. wyda się parę milionów na kampanie reklamową.mogą sobie na to pozwolić np. telefonia komórkowa wszyscy działają(zlewają) jednakowo- zdobyć klienta podpisze umowę a potem go olać.dopóki nikt z operatorów nie zmieni mechanizmu działania(wystarczy tylko jeden)dobro wiernego klienta będzie na ostatnim miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghsg Lojalność nie ma tu nic do rzeczy IP: *.bu.edu 29.03.07, 19:21 Te firmy sa nastawione, aby zbic na nas majatek. Lojalnosc w tym rozumieniu zakrawa na glupote. Powinny rzadzic prawa rynkowe. Idzie sie tam gdzie jest lepsza oferta. Glupi zostaja i placa za swoja "lojalnosc" :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
asmith Re: Lojalność nie ma tu nic do rzeczy 29.03.07, 21:25 Też mam złe doświadczenia co do tego, jak się traktuje 'starych' klientów. Nie będę już tu powtarzał tego, co właśnie napisałem o tym na blogu. Ale powiem jedno: operatorzy sami sobie są winni. Mogli mieć stałych, lojalnych klientów, a zrobili dużo, by ich zniechęcić. I teraz dobrze im tak. A do tego dostali jeszcze Playem i chyba nie jest już im do śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Re: Lojalność nie ma tu nic do rzeczy 30.03.07, 13:09 Oczywiście masz rację pisząc > Powinny rzadzic prawa rynkowe. Idzie sie tam gdzie jest lepsza oferta. ale mój śmiech wzbudzają zawsze takie "odkrywcze" stwierdzenia: > Te firmy sa nastawione, aby zbic na nas majatek. Czego, przepraszam, spodziewałeś sie po działającej w tychże "prawach rynkowych" firmie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: Lojalność nie ma tu nic do rzeczy IP: *.adrianso.com 30.03.07, 15:03 Chlopie, co ty bredzisz, tu sie mowi o lojalnosci a nie prawach rynkowych. Co prawa rynkowe maja do rzeczy z tematem artykulu? Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Re: Lojalność nie ma tu nic do rzeczy 30.03.07, 17:57 Wszystko chłopie, wszystko. Nie mówimy o lojalności względem przyjaciół, lecz względem usługodawcy, u którego zostawiamy całkiem ciężkie pieniądze. I tu są własnie owe prawa rynku, bo jeśli ktoś inny taka samą usługę, na porównywalnym lub lepszym poziomie, świadczy taniej, to zostawianie kasy u dotychczasowego usługodawcy jest głupotą a nie lojalnością. Możliwości i chęci usługodawcy do ograniczania swojego zysku też mają granice. Przemyśl to nim po raz kolejny zarzucisz komuś, że bredzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RR Re: Lojalność nie ma tu nic do rzeczy IP: *.clanspum.net 30.03.07, 18:12 "ale mój śmiech wzbudzają zawsze takie "odkrywcze" stwierdzenia: > Te firmy sa nastawione, aby zbic na nas majatek. Czego, przepraszam, spodziewałeś sie po działającej w tychże "prawach rynkowych" firmie? " Ten fragment twojej wypowiedzi swiadczy o tym, ze bredzisz. Co tu maja prawa rynkowe do rzeczy? Czy prawa rynkowe moga powodowac, ze klient jest traktowany arogancko, nieuprzejmie, ze zdziera sie z niego pieniadze, etc.? Dlaczego inne firmy moga traktowac go lepiej, oferowac nizsze ceny, itp. Jesli nie masz porownania, jak klienci moga byc traktowani to pojedz do innych krajow i zobacz. Polska to poziom Gabonu i panuja to ciagle schematy zywcem wziete z PRL-u. I dlatego klienci powinni odchodzic do tych, ktorzy proponuja lepsze warunki. Dla wiekszosci firm klienci to skarbonka i nie jest wazne jak sie ich traktuje. Ci, ktorzy pozostaja z takimi firmami i nie odchodza sa traktowani tak jak na to zasluguja. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Lojalność nie ma tu nic do rzeczy 30.03.07, 18:19 Gość portalu: RR napisał(a): > Ten fragment twojej wypowiedzi swiadczy o tym, ze bredzisz. Bez wycieczek osobistych bardzo proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sagittarius Re: Jesteśmy niewiernymi klientami, bo się o nas IP: *.centertel.pl 30.03.07, 10:15 Powinniśmy się z tego cieszyć - zmieniamy ponieważ nie jesteśmy zadowoleni i szukamy korzystniejszych rozwiązań. Lojalność - dla duzych firm nie ma żadnego znaczenia. Już kilka razy przekonałam się o tym w ORANGE. Obsługa w salonach- nie wszystkich jednak - pozostawia wiele do zyczenia! Nie szanują "starego klienta" - przecież z łatwością zamienią go na "lepszy NOWY model". Do rozwiazania umowy z Pomarańczowym operatorem pozostały mi jeszcze 2 lata - może pozmienia sie na lepsze ... a jak nie - proste - ZMIANA:) Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik.1 Oszuści z Telekomunikacji Polskiej 30.03.07, 12:17 Firmy traktuja klientów jak kretynów. Nie tak dawno pojawili sie u nas pracownicy Tp, wylegitymowali się i powiedzieli że przyszli nas poinformować że zmieniło sie prawo i teraz mimo że mamy preselekcje w Tele 2 to bedziemy musieli wybierać cały numer jeśli bedziemy chcieli przez Tele 2 dzwonić. Prosili zeby pokwitować im że byli nas o tym powiadomić. Jak sie okazało to podsuneli nam do podpisu pismo o rezygnacji z usług Tele 2. Liczyli że jesteśmy poprostu idiotami. Dobrze że to zauważyłem i wywaliłem ich z domu. Bardzo szybko zwiewali gdy próba oszustwa się wydała. Na błękitnej linii potwierdzono tozsamość jednego z pracowników Tp. Nazwiska drugiego pracownika Tp zapomniałem. Na złozoną skargę którą wysłałem listownie Tp nie zareagowała. Widać chronią swoich oszustów. Cóż, ryba zawsze psuje sie od głowy. Pewnie oficjalnie ich szkolą że klienci to debile i można ich oszukiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erhe I bardzo dobrze!!!!niskie ceny i promocje!!!! IP: *.acn.waw.pl 30.03.07, 13:35 jezeli kupujacy sie skonsoliduja to sa najwieksza sila na kazdym rynku, jest to raczej niemozliwe, ale juz nawet na poziomie "Polacy-nielojalni klienci" zmuszamy cwaniaczkow(i tak zarabiajacych na nas krocie) do obnizania cen i przyciagania nas coraz bardziej atrakcyjnymi promocjami. Zreszta to wogole idzie z drugiej strony, sami nakrecili konkurencje i juz nie sa w stanie tego zatrzymac, konsument jest przyzwyczajony do specjalnych ofert i nie bedzie sie trzymal marki jezeli konkurent daje mu wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wow Przede wszystkim polskie firmy powinny sie nauczyc IP: *.vmri.hu 30.03.07, 16:04 ....dobrze traktowac swoich klientow a moze nie beda mialy tego zmartwienia kiedy oni odchodza. Polacy mieszkajacy w Polsce moze az tak tego nie widza, ale wystarczy spedzic kilka lat poza jej granicami, wrocic i wtedy nastepuje zderzenie z polska rzeczywistoscia...bardzo ponura. Nawet firmy zagraniczne otwierajace swoje odnogi w Polsce nie sa w tym lepsze. Co uderza to brak dbalosci o dobre samopoczucie klienta. Czesto sie slyszy w odpowiedzi na reklamacje: "to nie jest instytucja charytatywna" !!! Nigdy tak mi nikt nie odpowiedzial na reklamacje w innych krajach, a mieszkalem poza granicami Polski ponad 20 lat. WSTYD!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dew Jesteśmy niewiernymi klientami, - PLAY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.07, 11:01 Ja uciekłem z orangutana do PLAY-a. O nic nie robił by uatrakcyjnić moją ofertę pomimo, że byłem u nich ponad trzy lata. Dopiero jak zacząłem załatwiać formalności w ich salonie, kobiecina sie obudziła i zaczęła coś bredzić jako to PLAY jest straszny.... A oferta PLAYa broni się sama w porównaniu do takiego orangutana Odpowiedz Link Zgłoś
ncc2000 Re: Jesteśmy niewiernymi klientami, - PLAY 31.03.07, 11:44 Zobaczymy co powiesz za 2 latka;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makaak Re: Jesteśmy niewiernymi klientami, - PLAY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 16:43 A ja jestem zadowolony. Już drugi raz przedłużam z nimi umowę. Dali mi nowy telefon, darmowe minuty więc czemu nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Jesteśmy niewiernymi klientami, bo się o nas ni.. IP: 212.85.12.* 05.04.07, 17:03 Po 5 latach bycia klientem w Erze,gdy chcialem przedluzyc kontrakt zaproponowali mi warunki jak dla nowego klienta!!! a srednia rachunku byla 500zl co miesiac..a gbur ze swidnieckiej we wroclawiu,wzruszyl tylko ramionami o powiedzial ze nic wiecej nie moze zrobic,dali mi do zrozumienia zebym pocalowal sie w d..e typowo polskie Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: Jesteśmy niewiernymi klientami, bo się o nas 05.04.07, 20:53 Ciesz się, że nie dostałeś gorszej niż nowy abonent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 A ja jestem wierny orange już od 5-ciu lat :| IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 11:48 Ale moja wierność została w zeszłym roku wystawiona na bardzo ciężką próbę:(, złożyłem wymówienie z orange i dopiero na dwa dni przed końcem abonamentu zaproponowali mi naprawdę dobrą ofertę która przyjełem, ale już na 100% byłem zdecydowany na erę, teraz jestem półszczęśliwym posiadaczem SE k750i w abonamencie za 50zł na całkiem całkiem warunkach, tylko czemu do cholery tak późno:[ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h. Re: A ja jestem wierny orange już od 5-ciu lat :| IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 13:28 Chcieli się z Tobą potargować. ;) Orange niestety często każe czekać na korzystną propozycję, lecz to oczekiwanie w końcu się opłaca i proponują coś fajnego. Dobre jest w tym to, że sam możesz zaproponować jakąś zniżkę i może się udać ją wynegocjować. Odpowiedz Link Zgłoś