Dodaj do ulubionych

Play - obsluga klienta, pytanie do Was

01.04.09, 20:57

Witam,
jestem abonentem PLAY, niestety moje odczucia co do ich obsługi
klienta sa delikatnie mówiąc słabe - szczerze mówiąc nie mogę
uwierzyć ze jakikolwiek podmiot działający na rynku usług może
pozwolić sobie na tak żenujący poziom:
1. zatrudnianie ludzi, którzy nie potrafią się wysłowić.
2. Rozłączanie rozmów przez konsultantów gdy tylko pojawi się
problem z którym nie potrafią sobie poradzić
3. arogancja, brak podstawowej wiedzy a nawet kultury wymaganej w
kontakcie z klientem.
Wbrew pozorom problemy z którymi tam dzwonie nie należą do
szczególnie zaawansowanych a na przestani 2 lat nie trafiłem tam na
kogoś kompetentnego (uwierzcie mi nie naciągam).
Mam do Was pytanie:
abstrahując od jakości usług czy spotykacie się z ty samym jeśli
chodzi o jakość obsługi klienta w tej sieci?

pozdr,gemin
Obserwuj wątek
    • Gość: HubertG Re: Play - obsluga klienta, pytanie do Was IP: 188.33.25.* 02.04.09, 15:06
      Niestety podzielam Twoją opinię. Obsług klienta jest mocno
      niedouczona (być może duża rotacja).
      Mnie jeszcze nie zdarzyło sie uzyskać satysfakcjonującej odpowiedzi.
      Teraz zadaje im pytania e-mailowo, niestety też są błędne
      informacje,
      ale łatwo można się na nie powołać w dalszej korespondencji.
      Doszedłem do tego że do pytania załączam kawałki regulaminów o które
      mi chodzi.
      Właśnie jestem w trakcie oczekiwania na sprostowanie jednej z takich
      odpowiedzi która nijak się miała do regulaminu o który chodziło.
      Zadziwia mnie też czas odpowiedzi na zgłoszenie e-mail, zazwyczaj
      minimum tydzień.

Chociaż wspominając kontakt z PLUS-em to nie było lepiej,
      jak potrzebowałem taniej karty to sam musiałem powiedzieć o ofercie
      której podobno nikt nie znał (SuperKarta 10).
      ... i po nazwie udało się znaleźć.
      A tak to chcieli wcisnąć najtańszy abonament nie 10 zł a 25 zł.

Porównując również do PLUS-a to pochwała należy się za E-BOK, jest
      zrobiony dużo lepiej i funkcjonalnej niż w PLUS-ie.
    • Gość: bnb Re: Play - obsluga klienta, pytanie do Was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 15:11
      To samo ja dzisiaj miałem.

Nadajniki u mnie są spieprzone, nikt nie może się do mnie dodzwonić, po plusie ok.

1. Dzwonie mówię ocb. 'Prosze czekać' i tak sobie czekałem dokładnie 31minut
      słuchając jakiejś nuty i nagle ciach koniec połączenia.
      2. Babka usilnie stara się mnie przekonać, żebym był zalogowany do plusa, a ja
      do niej mówię, że nie lubie napisu plus, chcę mieć play na wyświetlaczu, pozatym
      zapytałem ją na jaki czort Pani pracodawca inwestuje miliony euro w budowę
      własnych nadajników trochę się zmieszała i przyjęła z wielkim fochem zgłoszenie.
      • Gość: Romek Niestety prawda, nie tylko w Play IP: *.warszawa.mm.pl 02.04.09, 17:36
        Opisywałem tutaj kilka razy swoje przeboje z Orange, to samo można powiedzieć i
        o pozostałych operatorach telekomów jak i większości Biur Obsługi Klienta czy
        jakby ich tam zwał (BOK, BOA, BKzU...). Według mnie to efekty naboru pracowników
        z łapanek, złego wyszkolenia tanim kosztem. Pewnego razu pytałem konsultanta w
        Salonie firmowym Orange o jakąś usługę (chyba chodziło o mobilny internet), nie
        mogłem się doczytać czegoś w ulotce. W rozmowie telefonicznej konsultantka
        wcześniej mówiła mi rzeczy których w ulotce nie mogłem znaleźć, a mając
        podejście typu: "skoro nie napisano to tego nie ma" chciałem sprawdzić. Pan
        delikatnie mówiąc nie wiedział więcej ode mnie. Wziął ode mnie ulotkę i zaczął
        czytać mi na głos. Zabrałem mu ją (mało delikatnie) i powiedziałem że czytać to
        ja umiem, a pytam go o konkret, jest czy nie. Pan odesłał mnie do infolinii. Żenua.
    • Gość: rzetka Re: Play - obsluga klienta, pytanie do Was IP: 80.48.4.* 05.04.09, 14:49
      a już myślałam że to ja jestem jakaś dziwna, mam zbyt wygórowane oczekiwania

Ja właśnie przeszłam do playa wraz z numerem i muszę przyznać że załatwianie
      formalności przez tę firmę pozostawia wiele do życzenia. Nieznajomość tematu i
      brak kompetencji raziła w oczy. Mimo podpisanych pełnomocnictw musiałam latać w
      tę i z powrotem jak nie do Playa to do ERY.
    • Gość: nia Re: Play - obsluga klienta, pytanie do Was IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.09, 00:39
      taaaa. ja kiedyś dzwoniąc i pytając się i coś słyszałam tylko w
      telefonie : CHOLERCIA NIE WIEM, CHOLERCIA NIE WIEM. okres
      rozliczeniowy kończy się 19-tego a rachunki wysyłają 27 albo
      później. w erze rachunek miałam szybko, a tu? czasami przychodzi po
      wyznaczonym terminie płatności.
      • Gość: Alex Re: Play - obsluga klienta, pytanie do Was IP: *.toya.net.pl 05.02.14, 00:28
        Pełna ignorancja. Jestem wkurzona, bo 55 minut (słownie: pięćdziesiąt pięć) zajęło im na infolinii rozszyfrowanie czego dotyczy wypowiedzenie umowy, które mi przysłali. Fajnie, że przy zakupie abonamentu otrzymałam informację, że do internetu branego w pakiecie mają osobne konto i lecą z niego oddzielne faktury. Notabene faktury te były opłacone, tyle, że ładowali je na nadpłaty na konto abonenckie. Usłyszałam, że jedynym rozwiązaniem jest ponowne opłacenie faktur, a nadpłata zaspokoi kolejne wystawiane przez nich faktury - po prostu chamstwo. Niezależnie od bałaganu jaki mają, pani była tak chamska i arogancka - że właściwie to miałam problemy żeby się przebić i mam poczucie, że dostałam regularny opieprz.. bay bay Play
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka