Dodaj do ulubionych

Garmin Xt na N95 8GB - problem

IP: 158.143.162.* 28.06.09, 18:49
Czolem wszystkim,

Wrzucilem ostatnio Garmina XT na moja N95 8GB. Wszystko ladnie
wyglada, mapki elegancko zaladowane, ale jest problem. Znajdowanie
satelit zajmuje temu skubancowi co najmniej 15-20 min (czasami w
ogole ich nie znajduje).

Probowalem kombinowac z opcjami, ale albo ich jest niewiele (wybor
wbudowanego GPS, bo za wspomagacze srednio chce placic), albo moj
maly rozumek nie potrafi odnalezc wlasciwych ustawien.

Pomozecie ?

Pozdroofka i z gory wielkie dzieki!

Marek
Moj email: obuch666@o2.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: 7 Re: Garmin Xt na N95 8GB - problem IP: *.toya.net.pl 28.06.09, 22:30
      Witaj :).

Spokojnie możesz włączyć wszystko oprócz bluetooth gps. Chyba, że masz takowy
      :). Mam zwykłą n95 i złapanie sygnału gps zajmuje jej mniej więcej tyle ile mi
      wypalenie papierosa. Chyba, że szwendam się po parku pośród drzew.
      • Gość: Romek Re: Garmin Xt na N95 8GB - problem IP: *.warszawa.mm.pl 29.06.09, 10:34
        Tak właśnie czytałem wcześniej na różnych forach, że N95 są strasznie mułowate
        jeśli chodzi o temat nawigacji i GPS. Ja mam N6110 navigator i zarówno na
        Route66 jak i na Garminie połączenie z satelitami mam w niecałe pół minuty,
        najczęściej od 15 do 20 sekund, w zależności w jakim jestem terenie. Nie
        próbowałem zewnętrznego odbiornika, choć przeszło mi przez myśl czy takowy
        nabyć, ale stwierdziłem że nie ma to zbytnio sensu skoro wbudowany w telefon
        chodzi mi dobrze. Jedynie jak jestem w samochodzie to dłużej trwa, ale fachowiec
        od nawigacji powiedział mi, że niektóre samochody jak mają metalizowaną przednią
        szybę, to trochę utrudniają działanie nawigacji. Może coś w tym jest?
    • Gość: 7 Re: Garmin Xt na N95 8GB - problem IP: *.toya.net.pl 28.06.09, 22:30
      BTW pozdrawiam imiennika :).
    • Gość: tomek Re: Garmin Xt na N95 8GB - problem IP: *.sileman.net.pl 10.03.10, 13:04
      mam ten sam problem jesli masz jakas pomoc to daj znac dzieki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka