citrouille 23.12.10, 21:44 Mam ochote na kluchy domowej roboty z kapusta i grzybami. Widzi mi sie raczej kiszona kapusta, ale gdzie nie popatrze na przepis, to lazanki sa ze swieza... Jak to w koncu powinno byc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buttergirl Re: Łazanki ze swieżej czy kiszonej kapusty ? 23.12.10, 21:50 Nie wiem jak powinno być, w moim poznańskim domu łazanki były na kwaszonej. :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Łazanki ze swieżej czy kiszonej kapusty ? 23.12.10, 22:38 Nie wiem, jak powinno być, za to wiem, że z kiszonej kapusty są zdecydowanie smaczniejsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Łazanki ze swieżej czy kiszonej kapusty ? 23.12.10, 23:23 Mi kluchy do kiszonej nie pasują. łazanki jak dla mnie tylko do świeżej z duża ilościa pieprzu. Odpowiedz Link Zgłoś
schiraz Re: Łazanki ze swieżej czy kiszonej kapusty ? 23.12.10, 23:24 Robiłam z młodą kapustką świeżą i były dobre, jednak doskonałe są z kwaszonej, ja dorzucam grzyby suszone ale niedużo. Pycha, moja kapustka z łazankami już czeka na jutro:) ------ Milcz, albo powiedz coś takiego co jest lepsze od milczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
citrouille Re: Łazanki ze swieżej czy kiszonej kapusty ? 24.12.10, 10:15 A robicie makaron na lazanki czy kupiony dajecie ? Mi sie marza takie zupelnie domowe, jak robicie ciasto ? Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Łazanki ze swieżej czy kiszonej kapusty ? 24.12.10, 10:28 Ciasto jak na pierogi: mąka, jajko, wrzątek. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Łazanki ze swieżej czy kiszonej kapusty ? 24.12.10, 11:08 Ja tez jestem za kwaszona kapusta aby byl ciekawszy smak. ciasto robie moje ulubione pierogowe: maka, maslanka +1 jajko Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: z kiszonej lepsze :) nt 24.12.10, 13:20 jestem za kiszona, z mlodej robie cos lekkiego, wiosennego Odpowiedz Link Zgłoś
citrouille Re: z kiszonej lepsze :) nt 24.12.10, 15:43 Dziekuje za wasze cenne rady ! Lazanki wyszly przepyszne, zrobilam takie postne z samej kapusty, kiszonej oczywiscie, ktora wczesniej przeplukalam, i grzybow. Ale z lazankami kojazy mi sie jeszcze kielbasa. Dobrze mysle ? Dodajecie ? Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiszka Re: z kiszonej lepsze :) nt 25.12.10, 15:03 ja do łazanek daję pół na pół - kiszoną i słodką kapustę- z reszt ą u nas pierogi wiligilijne tylko z kapusty słodkiej mocno doprawionej. do kapusty do łazanek mozna dac kiebłasę, boczek, posiekane mięso wczesniej ugotowane, upieczone. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: z kiszonej lepsze :) nt 26.12.10, 09:18 > Ale z lazankami kojazy mi sie jeszcze kielbasa. Dobrze mysle ? Dodajecie ? rzecz gustu i smaku, jedni dają, inni nie. Ja nie daję... Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: z kiszonej lepsze :) nt 26.12.10, 09:29 nchyb napisała: > > Ale z lazankami kojazy mi sie jeszcze kielbasa. Dobrze mysle ? Dodajecie > ? > > rzecz gustu i smaku, jedni dają, inni nie. Ja nie daję... to zalezy od przystawy, jem ja sama to z kielbaska pomiedzy innymi daniami, bez Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: z kiszonej lepsze :) nt 26.12.10, 10:14 citrouille napisała: > Ale z lazankami kojazy mi sie jeszcze kielbasa. Dobrze mysle ? Dodajecie ? Ja NIGDY :-) Odpowiedz Link Zgłoś