Dodaj do ulubionych

No to może whisky?

11.01.06, 23:11
Jaką preferujesz? Może wolisz bourbon lub wiskey?
Obserwuj wątek
    • polisemia Re: No to może whisky? 11.01.06, 23:46
      Wyjdzie że jestem prostak ;-)
      Ale tej wody na myszach nie lubię.
    • leslaw_m Re: No to może whisky? 12.01.06, 00:21
      jim beam
      ballantienes
    • bubot Re: No to może whisky? 12.01.06, 09:55
      grant'sa popijam sotatnio, ale generalnie wolę z colś
    • rush1812 Re: No to może whisky? 12.01.06, 13:10
      JIM BEAM (najchętnie z lodem i colą)
      • polisemia Re: No to może whisky? 12.01.06, 13:12
        Biały czy czarny?
        • myszz Re: No to może whisky? 28.01.06, 16:00
          a jest biały??
          • korsarz3 Re: No to może whisky? 28.01.06, 16:08
            Pewnie chodzi o tę różnicę:
            Black: www.vinospritbolaget.com/images/jim_beam_black_8.jpg
            White: www.spirituosenworld.de/produkte/bourbon/details/jimbeam_white_gr.jpg
    • hubar Re: No to może whisky? 13.01.06, 13:17
      Nie gustuję, choć ponoć według prawideł nie znalazłem jeszcze tej marki która
      by mi zasmakowała.
      • kropek_oxford Sprobuj tzw. malt, co najmniej 12 letnia i 14.01.06, 06:56
        w sprzedarzy pod bardzo dziwnymi szkockimi nazwami - to whiskacze z malych
        gorzelni, z reguly na dobrej gorskiej wodzie, stara technologia; nie
        przypominaja napitkow z United Destilers, przechodza przez gardlo gladko jak
        miod (ja z Wysp - u nas sie pije whisky i whiskey bez wody i lodu, temperatura
        pokojowa - dlatego czuje sie i rozroznia ich smak, a na przeziebienie - hot
        whisky: trzeba dodac wody + korzenie jak do polskiego grzanego piwa; podgrzewa
        sie to w miedzianych garnuszkach, podobnych do arabskiej dzazby do kawy).
        • orientman Re: Sprobuj tzw. malt, co najmniej 12 letnia i 14.01.06, 13:00
          Pan.. Jak bez wody? Mnie uczono, ze nalezy dodac kropli wody, najlepiej z tego samego zrodla, zeby
          rozcienczyc lekko, bo to powoduje, ze czuje sie smak.
          Nie mozna sie za dlugo delektowac 40-45% alkoholem, bo po drugim lyku kubki smakowe szaleja..
          • kropek_oxford No to se wedruj do spring pod gore...Ja sie juz 14.01.06, 13:56
            obejde bez wody;)
      • tlen4 Re: No to może whisky? 24.01.06, 21:27
        Zanim spróbujesz następnego poczytaj na tej stronie:
        www.awa.dk/whisky/wtest.htm , będziesz wiedział czego w sklepie szukać :-
        )
      • slawek.cichy Re: No to może whisky? 24.04.06, 19:41
        Ja etgo bimbru nie piję i dziwię się tym którzy mogą to spożywać w większych
        ilościach.
        Ogólnie nie przepadam za zachodnimi wynalazkami, chyba że dobre winko włoskie.
        Najlepsza jest wódeczka.
        A z perfumów to ew koniak Remy Martin.
    • polisemia whisky z...? 14.01.06, 16:37
      No własnie! Gdzieś ktoś napisał, że tak na prawdę to łiskacza powinno pić się
      bez dodatków innych napojów.
      • desi45 Re: whisky z...? 31.01.06, 08:52
        johnne nalker
        jack daniels
        chivas
        ballantines
        black & white
        old fitz
        glen grant..........................i wiele wiele innych z lodem lub z coca
        • desi45 Re: whisky z...? 31.01.06, 08:54
          ops.......JOHNNE WALKER a nie NALKER
    • maximilianna Re: No to może whisky? 01.02.06, 18:02
      korsarz3 napisał:

      > Jaką preferujesz? Może wolisz bourbon lub wiskey?

      Whiskey.
      Jak czytam mieszanie whiskey lub bourbonu z colą czy innymi dodatkami, to mi
      się coś nie zgadza. Jak można tak profanować taki alkohol...?
      ?
      • diegosia Re: No to może whisky? 06.02.06, 16:27
        problem rzeka i niestety nie dotyczy tylko whisky.
        moze wynika z tego, ze nie mieli przyjemnosci pic czegos naprawde dobrego.
      • jan-w Re: No to może whisky? 08.02.06, 13:42
        di.com.pl/news/12741,1.html
      • pitero Re: No to może whisky? 23.04.06, 18:01
        Whisky jest ostatnio promowany jako alkohol do drinków. Johnnie Walker Red
        reklamowany jest jako stworzony do mixowania z różnymi smakamia ze Spritem lub
        7up - ulubiony drink mojej zony, w ogóle nie czuc charakterystycznego smaku
        whisky. Przepis na tego drinka przywiozłem ze Stanów, ale w Polsce też jest już
        popularny.
        Ja pije najczesciej Jasia z Pepsi.
    • jot-23 Re: No to może whisky? 21.02.06, 03:02
      lol chlopaki...ale mniejsz z tym...

      ja osobiscie najbardziej preferuje Islay - np Ardbeg
      • len.patentowany Re: No to może whisky? 24.02.06, 00:21
        albo bowmore...ten zapach

        a z innych to oban, glengoyne, glenlivet oraz inne ze speyside
    • tlen4 Re: No to może whisky? 07.03.06, 15:26
      Ani jedno ani drugie... poprostu mi nie wchodzi :/
    • szakal_el Re: No to może whisky? 08.03.06, 21:40
      Whisky - JW lub JD :) Zdecydowanie najlepsze. Jesli chodzi o JW to tylko
      czarny:)
      • sutekh1 Re: No to może whisky? 10.03.06, 14:37
        a czerwony niedobry?
    • veeto1 Re: No to może whisky? 28.03.06, 20:34
      Chivas Regal. Zdecydowanie.I ewentualnie granatowy "Jasio".
    • hubar Grant's 09.04.06, 11:48
      Smakuje?
    • braat1 Re: No to może whisky? 24.04.06, 07:49
      Nie jestem ekspertem i oglolnie nie przepadam za whisky, ale bylem pare
      miesiecy w Szkocji i niektore z tamtejszych marek naprawde mi smakowaly np.
      glenmorangie.

      Natomiast jak powiedzialem, ze u nas najpopularniejszy jest Johnny walker i
      jack daniels, to wysmiali mnie i powiedzieli ze to "whisky dla amerykanow" i z
      prawdziwa szkocka whisky nie ma nic wspolnego.
      • brookie Re: No to może whisky? 24.04.06, 15:45
        Nie pijam whisky, ale kiedys pilam.Najczesciej Canadian Club.
    • marekggg Lagavulin 24.04.06, 16:03
      single malt, ostatnio mialem 19-to letnia. miod w gebie.

      • brookie Re: Lagavulin 24.04.06, 16:15
        Szczesciarz, na taka pewnie bym sie skusila.
      • kirylow4 Re: Lagavulin 24.04.06, 21:35
        Ach, naprawdę po spróbowaniu Lagavulina uważasz, żę to miód .... mnie się raczej wydaje, że torf i odpady szpitalne ;-)

        Poza tym nie ma 19 letniego Lagavulina tylko 12,16 i 25 letnie wersje + Pedro Ximenez Sherry Finish

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka