korsarz3 11.01.06, 23:11 Jaką preferujesz? Może wolisz bourbon lub wiskey? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polisemia Re: No to może whisky? 11.01.06, 23:46 Wyjdzie że jestem prostak ;-) Ale tej wody na myszach nie lubię. Odpowiedz Link
bubot Re: No to może whisky? 12.01.06, 09:55 grant'sa popijam sotatnio, ale generalnie wolę z colś Odpowiedz Link
korsarz3 Re: No to może whisky? 28.01.06, 16:08 Pewnie chodzi o tę różnicę: Black: www.vinospritbolaget.com/images/jim_beam_black_8.jpg White: www.spirituosenworld.de/produkte/bourbon/details/jimbeam_white_gr.jpg Odpowiedz Link
hubar Re: No to może whisky? 13.01.06, 13:17 Nie gustuję, choć ponoć według prawideł nie znalazłem jeszcze tej marki która by mi zasmakowała. Odpowiedz Link
kropek_oxford Sprobuj tzw. malt, co najmniej 12 letnia i 14.01.06, 06:56 w sprzedarzy pod bardzo dziwnymi szkockimi nazwami - to whiskacze z malych gorzelni, z reguly na dobrej gorskiej wodzie, stara technologia; nie przypominaja napitkow z United Destilers, przechodza przez gardlo gladko jak miod (ja z Wysp - u nas sie pije whisky i whiskey bez wody i lodu, temperatura pokojowa - dlatego czuje sie i rozroznia ich smak, a na przeziebienie - hot whisky: trzeba dodac wody + korzenie jak do polskiego grzanego piwa; podgrzewa sie to w miedzianych garnuszkach, podobnych do arabskiej dzazby do kawy). Odpowiedz Link
orientman Re: Sprobuj tzw. malt, co najmniej 12 letnia i 14.01.06, 13:00 Pan.. Jak bez wody? Mnie uczono, ze nalezy dodac kropli wody, najlepiej z tego samego zrodla, zeby rozcienczyc lekko, bo to powoduje, ze czuje sie smak. Nie mozna sie za dlugo delektowac 40-45% alkoholem, bo po drugim lyku kubki smakowe szaleja.. Odpowiedz Link
kropek_oxford No to se wedruj do spring pod gore...Ja sie juz 14.01.06, 13:56 obejde bez wody;) Odpowiedz Link
tlen4 Re: No to może whisky? 24.01.06, 21:27 Zanim spróbujesz następnego poczytaj na tej stronie: www.awa.dk/whisky/wtest.htm , będziesz wiedział czego w sklepie szukać :- ) Odpowiedz Link
slawek.cichy Re: No to może whisky? 24.04.06, 19:41 Ja etgo bimbru nie piję i dziwię się tym którzy mogą to spożywać w większych ilościach. Ogólnie nie przepadam za zachodnimi wynalazkami, chyba że dobre winko włoskie. Najlepsza jest wódeczka. A z perfumów to ew koniak Remy Martin. Odpowiedz Link
polisemia whisky z...? 14.01.06, 16:37 No własnie! Gdzieś ktoś napisał, że tak na prawdę to łiskacza powinno pić się bez dodatków innych napojów. Odpowiedz Link
desi45 Re: whisky z...? 31.01.06, 08:52 johnne nalker jack daniels chivas ballantines black & white old fitz glen grant..........................i wiele wiele innych z lodem lub z coca Odpowiedz Link
maximilianna Re: No to może whisky? 01.02.06, 18:02 korsarz3 napisał: > Jaką preferujesz? Może wolisz bourbon lub wiskey? Whiskey. Jak czytam mieszanie whiskey lub bourbonu z colą czy innymi dodatkami, to mi się coś nie zgadza. Jak można tak profanować taki alkohol...? ? Odpowiedz Link
diegosia Re: No to może whisky? 06.02.06, 16:27 problem rzeka i niestety nie dotyczy tylko whisky. moze wynika z tego, ze nie mieli przyjemnosci pic czegos naprawde dobrego. Odpowiedz Link
pitero Re: No to może whisky? 23.04.06, 18:01 Whisky jest ostatnio promowany jako alkohol do drinków. Johnnie Walker Red reklamowany jest jako stworzony do mixowania z różnymi smakamia ze Spritem lub 7up - ulubiony drink mojej zony, w ogóle nie czuc charakterystycznego smaku whisky. Przepis na tego drinka przywiozłem ze Stanów, ale w Polsce też jest już popularny. Ja pije najczesciej Jasia z Pepsi. Odpowiedz Link
jot-23 Re: No to może whisky? 21.02.06, 03:02 lol chlopaki...ale mniejsz z tym... ja osobiscie najbardziej preferuje Islay - np Ardbeg Odpowiedz Link
len.patentowany Re: No to może whisky? 24.02.06, 00:21 albo bowmore...ten zapach a z innych to oban, glengoyne, glenlivet oraz inne ze speyside Odpowiedz Link
tlen4 Re: No to może whisky? 07.03.06, 15:26 Ani jedno ani drugie... poprostu mi nie wchodzi :/ Odpowiedz Link
szakal_el Re: No to może whisky? 08.03.06, 21:40 Whisky - JW lub JD :) Zdecydowanie najlepsze. Jesli chodzi o JW to tylko czarny:) Odpowiedz Link
veeto1 Re: No to może whisky? 28.03.06, 20:34 Chivas Regal. Zdecydowanie.I ewentualnie granatowy "Jasio". Odpowiedz Link
braat1 Re: No to może whisky? 24.04.06, 07:49 Nie jestem ekspertem i oglolnie nie przepadam za whisky, ale bylem pare miesiecy w Szkocji i niektore z tamtejszych marek naprawde mi smakowaly np. glenmorangie. Natomiast jak powiedzialem, ze u nas najpopularniejszy jest Johnny walker i jack daniels, to wysmiali mnie i powiedzieli ze to "whisky dla amerykanow" i z prawdziwa szkocka whisky nie ma nic wspolnego. Odpowiedz Link
brookie Re: No to może whisky? 24.04.06, 15:45 Nie pijam whisky, ale kiedys pilam.Najczesciej Canadian Club. Odpowiedz Link
marekggg Lagavulin 24.04.06, 16:03 single malt, ostatnio mialem 19-to letnia. miod w gebie. Odpowiedz Link
kirylow4 Re: Lagavulin 24.04.06, 21:35 Ach, naprawdę po spróbowaniu Lagavulina uważasz, żę to miód .... mnie się raczej wydaje, że torf i odpady szpitalne ;-) Poza tym nie ma 19 letniego Lagavulina tylko 12,16 i 25 letnie wersje + Pedro Ximenez Sherry Finish Odpowiedz Link