Dodaj do ulubionych

książka z przepisami

28.04.05, 21:49
Thermomix posiadam od dawna. Dostałam przy zakupie książkę niebieską
"Nowoczesne gotowanie." Mam pytanie czy są inne książki z przepisami ,
chciałabym wypróbować nowe przepisy a zwłaszcza wypieki, surówki. Z TM
korzystam bardzo dużo, praktycznie jest w użyciu kilka razy dziennie. Dlatego
szukam nowych przepisów bo z niebieskiej książki znudziły mi się.
Obserwuj wątek
    • atunia Re: książka z przepisami 29.04.05, 08:06
      Ja dostałam żółtą książkę, tytuł ten sam, zawartość - chyba nieco inna. Zdaje
      się, że można w vorwerku ją zamówić oddzielnie, kiedyś widziałam jakiś cennik,
      książka jest traktowana tak samo jak kopystka czy pokrywa, po prostu zamawiasz
      nową za odpowiednią opłatą. Może teraz już będzie nawet ta od najnowszego modelu
      (z tego co wiem, to ma już wsteczny bieg, ale chyba przepisy się nadadzą i do
      starszych modeli)

Atunia
      • m1955 Re: książka z przepisami 29.04.05, 19:51
        Atuniu dziękuję za odpowiedż postaram się zamówić najnowsze wydanie w firmie
        Vorwerk. Mam nadzieję, że chętnie zrealizują moje zamówienie.
        Załączam pozdrowienia dla sympatyków "najmniejszej kuchni świata".
    • magdalenax Re: książka z przepisami 06.05.05, 09:48
      W siedzibie Vorverku mozna kupic wiele roznych ksiazek z przepisami np. na
      bankiety, Boze Narodzenie, Wielkanoc, dla niemowlat, kuchnia francuska itd.

Ja korzystalam z przepisow na Wielkanoc i dla niemowlat - jestem bardzo
      zadowolona.

Pozdrawiam,
      Magda
      • atunia Re: książka z przepisami 06.05.05, 12:02
        W tej siedzibie we Wrocławiu na Strzegomskiej?

Pozdrawiam również,
        Atunia zaintrygowana smile
    • 1alfa1 Re: książka z przepisami 12.08.05, 18:24
      Witam,
      Proszę o podanie ile kosztuje książka z przepisami dla niemowląt lub gdzie
      moąna to sprzwdzić. Może jakaś stronka internetowa z cennikiem.
    • plaski6 Re: książka z przepisami 12.08.05, 21:09
      Aktualności
      AKADEMIA DOBREGO GOTOWANIA ZAPRASZA NA SPOTKANIE
      W BOCHNI !!!

SPOTKANIE Z LATEM - BOCHNIA !!!

Najbliższe spotkanie w Bochni
      odbędzie się, dnia 13 lipca, środa,
      godz. 17.00,
      Szkoła Podstawowa Nr. 4,
      ul. Konfederacji Barskiej.

Też mam tylko tą niebieską i varoma ale chętnie bym zakupiła inne tylko czy
      przez internet można i gdzie ,takie znalazłem tytuły

Książki :

22-03-2005
      Nowoczesne gotowanie

06-04-2005
      Varoma ABC

07-04-2005
      Kuchnia francuska

06-04-2005
      Kuchnia włoska

06-04-2005
      Dobre gotowanie

06-04-2005
      Thermomix na bankiecie

06-04-2005
      Dla najmłodszych

• atunia Re: książka z przepisami 12.08.05, 21:31
        Książki z tego co widziałam są w sklepiku internetowym www.vorwerk.pl. Trzeba
        wejśc w sklep, a następnie wybrać model TM i tam oprócz części są również
        książki. Żółta kosztuje 70 złotych, francuska 25 złotych, dla najmłodszych (w
        dziale TM31 jest) zaś 15 złotych.
        Ja chyba dopiero w okolicy października będę mogła poskanować coś z żółtej
        książki (chwilowo zabrakło mi dostępu do skanera i niani do dziecka), a i to nie
        mogę obiecać całości, dużo tego jest.

Pozdrawiam
        Atunia
    • sarkotka Re: książka z przepisami 14.08.05, 21:12
      Świetne przepisy na Thermomix są w książce Mai Błaszczyszyn pt. "Pełnia życia.
      Fitonics. Wysokoenergetyczny styl życia dla XXI wieku" wyd. "Sic!". Można ją
      kupić na pewno na ul. Bielskiej w Warszawie, gdzie organizowane są pokazy z
      Thermomixem. Książka ta kosztuje zaledwie 16 zł, a znajduje się w niej książce
      aż 106 przepisów na: napoje i dania śniadaniowe, surówki i sałatki, kolorowe
      dipy, zupy i chłodniki, błyskawiczne chłodniki, gorące dania warzywne i mączne,
      przystawki, pasty i pasztety, "coś na deser": napoje, desery, lody, babeczki...
      Polecam.
      • basia_11 Re: książka z przepisami 16.08.05, 08:05
        > Świetne przepisy na Thermomix są w książce Mai Błaszczyszyn pt. "Pełnia
        życia.
        > Fitonics. Wysokoenergetyczny styl życia dla XXI wieku" wyd. "Sic!".

Sarkotko, czy przepisy w tej książce są napisane dla TM czy one nadają się do
        adaptowania do przyrzadzenia w thermomixie?
        Tak czy tak muszę poszukać tej książki, mam nadzieję, że będzie do kupienia
        gdzieś w internecie.

pozdrawiam
        Basia
        • sarkotka Re: książka z przepisami 27.08.05, 19:42
          > Sarkotko, czy przepisy w tej książce są napisane dla TM czy one nadają się do
          > adaptowania do przyrzadzenia w thermomixie?

Tak, odrębny rozdział tej książki stanowi wychwalanie pod niebiosa tego
          wspaniałego urządzenia, jakim jest Thermomix, a także - jak już wspomniałam
          wyżej - cała masa przepisów właśnie do gotowania w tej Najmniejszej Kuchni
          Świata. Opisane są obroty, czas gotowania itd., czyli tak, jak w
          oryginalnych, "thermomixowych" książkach kucharskich.
          Pozdrawiam
          Sarkotka
      • basia_11 Re: książka z przepisami 16.08.05, 10:21
        Sarkotko, czy ta książka to wydanie z 1997 r? Nigdzie jej nie ma w internecie,
        w merlinie pokazało mi ją jako niedostępną a z wydawnictwa Sic! dostałam
        odpowiedź, że nadkład zostal wyczerpany;-(( Czy to znaczy że pozostaje o niej
        pomarzyć??

pozdrawiam
        Basia
        • sarkotka Re: książka z przepisami 27.08.05, 19:48
          basia_11 napisała:

> Sarkotko, czy ta książka to wydanie z 1997 r? Nigdzie jej nie ma w
          internecie,
          >
          > w merlinie pokazało mi ją jako niedostępną a z wydawnictwa Sic! dostałam
          > odpowiedź, że nadkład zostal wyczerpany;-(( Czy to znaczy że pozostaje o niej
          > pomarzyć??
          >
          > pozdrawiam
          > Basia

Zgadza się, moja książka również jest z 1997 roku, ale dostałam ją od cioci
          całkiem niedawno, bo 2 miesiące temu. Wiem, że można ją kupić na ul. Bielskiej
          17 w Warszawie, bo właśnie tam ciocia zaopatrzyła się w te książki. Jeśli
          mieszkasz w stolicy, nabycie tej książki nie powinno stanowić problemu.
          Na forum odezwę się w tej sprawie jeszcze za jakiś czas, bo muszę zasięgnąć
          pewnych informacji.
          Pozdrawiam!
          Sarkotka
          • basia_11 Re: książka z przepisami 28.08.05, 10:04
            Niestety Sarkotko, do W-wy mam jakieś 500 km, więc raczej nie po drodzewink
            Szukaam jej w internecie, nigdzie nie ma, znaczy była ale się skończyła. W
            końcu znalazłam w internetowej księgarni vivid.pl, zamówiłam, ale coś sie nie
            odzywają żeby zapłacić, więc pewnie tez jej nie mają na stanie;-((
            Trudno, może kiedyś ja upoluję...

pozdrawiam serdecznie
            Basia
      • basia_11 Re: książka z przepisami 18.10.05, 10:06
        sarkotka napisała:

> Świetne przepisy na Thermomix są w książce Mai Błaszczyszyn pt. "Pełnia
        życia.
        > Fitonics. Wysokoenergetyczny styl życia dla XXI wieku" wyd. "Sic!".

Udało mi się po dość długich poszukiwaniach zdobyć tę książkę i sama nie wiem
        co mam myśleć... to są przerózne przepisy na dania robione tradycyjnie, które
        oczywiście można też zrobić w TM, ale na tej zasadzie o każdej książce
        kucharskiej można powiedzieć, że są w niej przepisy na thermomix... szkoda,
        miałam nadzieję na nową książkę z typowymi przepisami na TM.

pozdrawiam
        Basia
        • minka1_1 Re: książka z przepisami 18.10.05, 13:49
          Basiu, czy ta książka jest naprawdę tak mało interesująca? czy są tam typowe
          przepisy na TM? Ile ona kosztuje.
          Pozdrawiam Jola
          • basia_11 Re: książka z przepisami 18.10.05, 17:47
            minka1_1 napisała:

> Basiu, czy ta książka jest naprawdę tak mało interesująca? czy są tam typowe
            > przepisy na TM? Ile ona kosztuje.

W tym sęk, że tam nie ma przepisów na thermomix. Są przepisy na rózne dania,
            sałatki, ale takie, znaczy tak napisane jak w każdej ksiązce z przepisami.
            Tylko przy jednym przepisie na lody znaalazłamwzmiankę, że mozna je zrobić z
            użyciem TM.
            O książce nie mozna powiedzieć że jest mało interesująca. To książka
            M.Błaszczyszyn, która jak każda jej książka traktuje o zdrowym stylu życia,
            przepisy na zdrowe dania to tylko jeden z rozdziałów tej ksiązki.
            Generalnie to książka o sposobie na zdrowe życie i jeśli ktoś szuka nowych
            ścieżek w dziedzinie zdrowia, jedzenia to warto przeczytać, z resztą nie tylko
            tę ksiązkę ale i inne tej autorki.

pozdrawiam
            Basia
            • zorro4 Re: książka z przepisami 19.10.05, 17:03
              Witam.
              Znalazłam tę książkę w internecie, ale jestem zdezorientowana, bo osoba
              sprzedająca twierdzi,że są w niej przepisy dostosowane do Thermomixa.
              Jak to jest??
              Pozdrawiam.Etka.
              • basia_11 Re: książka z przepisami 20.10.05, 07:34
                zorro4 napisał:

> Witam.
                > Znalazłam tę książkę w internecie, ale jestem zdezorientowana, bo osoba
                > sprzedająca twierdzi,że są w niej przepisy dostosowane do Thermomixa.
                > Jak to jest??

cóż, ja mam tę książkę od paru dni i w moim egzemplarzu nie ma przepisów na TM,
                tzn. takich w których pisze np. rozdrobnić, czas 10s/obroty 4 itp.
                To są normalne, tradycjne przepisy. Tzn. tradycyjne to one nie są, bo są to
                przepisy diety rozdzielnej, więc może nie całkiem typowe, ale w każdym razie
                nie na TM.

pozdrawiam
                Basia
                • zorro4 Re: książka z przepisami 20.10.05, 13:36
                  W takim razie kupię i zobaczę, może to jakieś inne wydanie.
                  Pozdrawiam.Etka.
                  • basia_11 Re: książka z przepisami 20.10.05, 14:24
                    To jak kupisz tę książkę daj proszę znać na forum co w niej się znajduje.
                    Wydaje mi się, że to samo co w mojej, no ale...

pozdrawiam
                    Basia
                  • minka1_1 Re: książka z przepisami 20.10.05, 14:24
                    Witam!
                    Mam pytanie co do książki, czy na pewno jest to "Pełnia życia.Fitonics-
                    wysokoenergetyczny styl życia dla XXI wieku" rok wydania 1997.
                    Też zamówiłam tą książkę i zastanawiam się czy to jest ta właściwa.
                    Ile ona kosztuje?
                    • klub_tm21 Re: książka z przepisami 20.10.05, 17:07
                      To jest specjalne wydanie Fitoniksu - w tych w księgarniach nie ma dodatku z
                      przepisami na Thermomix.
                      Najlepiej nabyć ją od prezentera - z tego co wiemy nakład już jest na
                      wyczerpaniu.
                      Pozdrowienia
                      • basia_11 Re: książka z przepisami 21.10.05, 07:29
                        klub_tm21 napisała:

> To jest specjalne wydanie Fitoniksu - w tych w księgarniach nie ma dodatku z
                        > przepisami na Thermomix.
                        > Najlepiej nabyć ją od prezentera - z tego co wiemy nakład już jest na
                        > wyczerpaniu.

muszę zapytać prezenterkę od której kupowałam swój TM, ale póki co to nie
                        wspominała mi o takiej książce...
                        Czy Vorwerk sprzedaje "cudze" wydawnictwa? Bo przecież tej książki nie wydali
                        tylko wydawnictwo Sic.

pozdrawiam
                        Basia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka