kitty 30.04.04, 19:12 Co planujecie jutro na obiad? Czy jakieś elementy zjednoczeniowe? U mnie polski kapusniak, węgierski gulasz i zimniaczane gnocci, sałata z sosem vinegret, winko czerwone. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzinkas Re: Unijny obiadek 30.04.04, 20:46 jako ze mieszkam poza Polska to chyba wlasnie cos z polska. placki ziemniaczane albo cos ala' golabki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camille Re: Unijny obiadek IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 30.04.04, 23:46 Nastawilam dzisiaj "unijny" bigos /a to wszystko przez te resztki ze Swiat..../ - polska kapusta kiszona, wloskie grzyby, francuskie Bordeaux, tylko miesa, niestety, amerykanskie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re:Camille: IP: *.proxy.aol.com 30.04.04, 23:51 Czy tam na dalekim zachodzie nie macie polskich grzybów suszonych? Są w NYC w polskich sklepach, może ktoś sprzedaje na wysyłkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 do Pichciarz IP: *.we.client2.attbi.com 30.04.04, 23:59 ano sa, na "dalekim zachodzie". sa widzialam. Nigdy jednak nie kupuje grzybow suszonych ktorych nie zebralam sama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camille Re:Camille: IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 01.05.04, 00:03 Pewnie i sa, ale za to polskie delikatesy straaaaasznie daleko i nie chcialo mi sie jechac...... Odpowiedz Link Zgłoś
kwieta4 Re: grzyby- do Camille: 01.05.04, 00:14 w Costco sprzedaja wspaniale grzyby 'porcini', czy jak to sie pisze:) - nie moge sprawdzic, bo akurat wyrzucilam pudelko. drobno krojone na plasterki, w duzym kwadratowym, plastykowym, przezroczystym pudle. ja place chyba $17 CAD za pudlo/17dkg. jestem wiecej niz pewna, ze to sa prawdziwki/chocby z obrazka z naklejki/. w kazdym razie jak otworze pudlo, to wszyscy narkotyzujemy sie zapachem:)) w gotowaniu swietne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camille Re: grzyby- do Camille: IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 01.05.04, 00:19 Wlasnie te porcini/czyli prawie jak polskie prawdziwki/ pachna w mojej kuchni...ale u nas w Costco ich nie widzialam.....Ide dzisiaj wieczorem to sprawdze. Na razie kupuje male paczuszki w zwyklym sklepie. Dzieki za info! Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Unijny obiadek 01.05.04, 00:21 Planuje z okazji unii powedrowac do jednej z nowounijnych knajpek w ramach swietowania, tyle imprez z wiedniu ze nie warto w domu pichcic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brookie Re: Unijny obiadek IP: *.prem.tmns.net.au 01.05.04, 06:07 U nas bedzie biala kielbasa z cebula, ziemniaki i surowka z kiszonej kapusty. Odpowiedz Link Zgłoś