Dodaj do ulubionych

Unijny obiadek

30.04.04, 19:12
Co planujecie jutro na obiad? Czy jakieś elementy zjednoczeniowe? U mnie
polski kapusniak, węgierski gulasz i zimniaczane gnocci, sałata z sosem
vinegret, winko czerwone.
Obserwuj wątek
    • zuzinkas Re: Unijny obiadek 30.04.04, 20:46
      jako ze mieszkam poza Polska to chyba wlasnie cos z polska. placki ziemniaczane
      albo cos ala' golabki.
      • kags Re: Unijny obiadek 30.04.04, 21:52
        u mnie jutro bedzie unijny post ;)
        • Gość: Camille Re: Unijny obiadek IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 30.04.04, 23:46
          Nastawilam dzisiaj "unijny" bigos /a to wszystko przez te resztki ze
          Swiat..../ - polska kapusta kiszona, wloskie grzyby, francuskie Bordeaux,
          tylko miesa, niestety, amerykanskie.....
          • Gość: Pichciarz Re:Camille: IP: *.proxy.aol.com 30.04.04, 23:51
            Czy tam na dalekim zachodzie nie macie polskich grzybów suszonych? Są w NYC w
            polskich sklepach, może ktoś sprzedaje na wysyłkę.
            • Gość: kluba1 do Pichciarz IP: *.we.client2.attbi.com 30.04.04, 23:59
              ano sa, na "dalekim zachodzie". sa widzialam. Nigdy jednak nie kupuje grzybow
              suszonych ktorych nie zebralam sama
            • Gość: Camille Re:Camille: IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 01.05.04, 00:03
              Pewnie i sa, ale za to polskie delikatesy straaaaasznie daleko i nie chcialo mi
              sie jechac......
              • kwieta4 Re: grzyby- do Camille: 01.05.04, 00:14
                w Costco sprzedaja wspaniale grzyby 'porcini', czy jak to sie pisze:) - nie
                moge sprawdzic, bo akurat wyrzucilam pudelko. drobno krojone na plasterki, w
                duzym kwadratowym, plastykowym, przezroczystym pudle. ja place chyba $17 CAD za
                pudlo/17dkg. jestem wiecej niz pewna, ze to sa prawdziwki/chocby z obrazka z
                naklejki/. w kazdym razie jak otworze pudlo, to wszyscy narkotyzujemy sie
                zapachem:)) w gotowaniu swietne.
                • Gość: Camille Re: grzyby- do Camille: IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 01.05.04, 00:19
                  Wlasnie te porcini/czyli prawie jak polskie prawdziwki/ pachna w mojej
                  kuchni...ale u nas w Costco ich nie widzialam.....Ide dzisiaj wieczorem to
                  sprawdze. Na razie kupuje male paczuszki w zwyklym sklepie. Dzieki za info!
    • tralalumpek Re: Unijny obiadek 01.05.04, 00:21
      Planuje z okazji unii powedrowac do jednej z nowounijnych knajpek w ramach
      swietowania, tyle imprez z wiedniu ze nie warto w domu pichcic
      • Gość: Brookie Re: Unijny obiadek IP: *.prem.tmns.net.au 01.05.04, 06:07
        U nas bedzie biala kielbasa z cebula, ziemniaki i surowka z kiszonej kapusty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka