smallfeet 08.08.06, 19:34 Czy ktos z was używał TM jako sokowirówki i czy w ogóle jest to możliwe? marzy mi sie sok z jabłek i marchewek...prosze o pomoc!!! dzięki Ola Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uma.pax Re: SOK!!! 10.08.06, 13:18 super jest sok kubusia (w kasiazce dobre gotowanie) ten przepis jest tu chyba tez przepisany na forum. Jest pyszny, smakuje jak bobofrut lepszy dla mnie niz kupny kubus i mozna tydzien w lodowce przechowywac. pozatym masa jest przepisow na rozne soki w napojach. z cytrusow tez mozna soki robic- miksujesz pokrojone pomarancze czy grejfruty bez pestek, dolewasz wode, osladzasz. i tyle Odpowiedz Link
martina.15 Re: SOK!!! 17.08.06, 09:38 wrzucasz, miksujesz, dodajesz wody, dajesz czadu z obrotami- jest taaaaaaaaka piana potem albo przesaczasz przez podwojna gaze i masz bardziej przejrzysty Odpowiedz Link
elpasz Re: SOK!!! 29.08.06, 21:50 A może ktoś robił soki bez dodatku wody, można? z jakich owoców/warzyw? Odpowiedz Link
ida67 Re: SOK!!! 30.08.06, 04:42 Bez wody robię sok z pomarańczy, grejfrutów, arbuza. Do żadnych soków nie dolewam wody, a zamiast niej np. szklankę soku pomarańczowego... dokładam wtedy banany, pomarańcze, jabłka, truskawki, maliny, to co w danej chwili mam w domu Teraz moim hitem jest sok pomidorowy... kilka dojrzałych pomidorów (wykrawam twardy środek), troszkę maggie, soli, pieprzu, kilka kropli cytryny i tabasco.. miksuję kilkanaście sekund na obrotach 7-8. Można też dodać kilka kostek lodu, trochę wódki i już mamy przepyszną Krwawą Mary Odpowiedz Link
elpasz Re: SOK!!! 04.09.06, 07:09 Robisz może inne warzywne?, Myślę o warzywach twardych typu marchew, seler, zmiksują się bez dodatku wody? Ja robię z ogórków z różnymi przyprawami, przepis na sok pomodorowy wykorzystam, dzięki Odpowiedz Link
ida67 Re: SOK!!! 06.09.06, 03:14 Myślę, że bez wody sok z marchwi i selera nie wyjdzie. Th nie działa jednak jak sokowirówka... Ja miksuję inne warzywa, ale na bazie jakiegoś soku lub wody mineralnej, np. sok z natki pietruszki z cytryną, cukrem i wodą jest pyyycha Odpowiedz Link
elpasz Re: SOK!!! 06.09.06, 11:00 Tak myślałam. Ja robię w Th miksy warzywne dla moich suczek i widzę, że marnie się miksuje gdy włożę zbyt dużo twardych warzyw. Sok z natki też robię, zgadza się-pycha Odpowiedz Link