kociamama 30.06.04, 20:37 Pliiiiiiiiiiiiiiiiiz, pomocy!!! Wlasnie pizza wstawiona do piekarnika, a uzywam piekarnika pierwszy raz w zyicu... (Zawsze byl prodiz..) Pozdrawiam, KOciamama. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: alebaba Re: Ile minut piec pizze na 180 stopni? IP: *.revers.nsm.pl 30.06.04, 20:54 To zależy jak jest grube ciasto, jeśli jest cienkie to ok 20 min. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ile minut piec pizze na 180 stopni? IP: *.szczecin.mm.pl 30.11.13, 14:56 po 30 minutach w temp 250% to wyjmiesz z pieca suhara a nie pizze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ile minut piec pizze na 180 stopni? IP: *.dynamic.chello.pl 30.11.13, 14:58 ty wyjąłeś "suhara"po 9 latach sieroto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Re: Ile minut piec pizze na 180 stopni? IP: *.142.196.17.metrointernet.pl 26.07.14, 16:53 czytanie ze zrozumieniem się kłania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kasianarozdrozach Re: Ile minut piec pizze na 180 stopni? 30.11.13, 15:12 A dlaczego tylko 180? Podkrec na maksa. Ja pieke gora-dol jakies kilka minut, na pewno nie dluzej niz 10. Ale tak na logike: wsadzilas juz pizze, wiec zamiast krzyczec ratunku, lepiej sprawdzilabys, czy juz jest gotowa czy nie. Dasz rade. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: Ile minut piec pizze na 180 stopni? 30.11.13, 15:25 pytanie zostalo zadane w roku 2004 (dwa tysiace czwartym), wiec pewne pytajaca dala sobie rade :) kasianarozdrozach napisał(a): > A dlaczego tylko 180? Podkrec na maksa. Ja pieke gora-dol jakies kilka minut, n > a pewno nie dluzej niz 10. Ale tak na logike: wsadzilas juz pizze, wiec zamiast > krzyczec ratunku, lepiej sprawdzilabys, czy juz jest gotowa czy nie. Dasz rade > . Odpowiedz Link Zgłoś
kasianarozdrozach Re: Ile minut piec pizze na 180 stopni? 30.11.13, 15:29 Aaaaaaaa, kiedy oni przestana wyciagac stare watki albo ja sie naucze sprawdzac date? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: Ile minut piec pizze na 180 stopni? 30.11.13, 15:49 "oni" nie przestana, nie ma obawy, wiec popracuj nad druga alternatywa ;) kasianarozdrozach napisał(a): > Aaaaaaaa, kiedy oni przestana wyciagac stare watki albo ja sie naucze sprawdzac > date? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kasianarozdrozach Re: Ile minut piec pizze na 180 stopni? 30.11.13, 15:55 "Onych" powinien usadzic jakis admin. Bede cwiczyc Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: Ile minut piec pizze na 180 stopni? 30.11.13, 16:06 przeciez to administracja osobiscie otworzyla na nowo dawno zarchiwizowane watki. chodzi o sztuczne zwiekszenie ruchu na forach ktore zamieraja. a zamieraja wszystkie, nie tylko w polsce, bo ludzie przeniesli sie na inne platformy. ale reklamodawcom tego nie przetlumaczysz. kasianarozdrozach napisał(a): > "Onych" powinien usadzic jakis admin. > > Bede cwiczyc Odpowiedz Link Zgłoś
kasianarozdrozach Re: Ile minut piec pizze na 180 stopni? 30.11.13, 16:10 I zamierac beda jeszcze szybciej, bo ludziom odechce sie przekopywania przez kilogramy spamu i kilkuletniej pizzy. Ale to pewnie jak grochem o sciane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cos powiem Re: Ile minut piec pizze na 180 stopni? IP: *.play-internet.pl 30.11.13, 21:11 Ostatnio dosc czesto sa wyciagane stare watki. W znacznej czesci tylko po to, by zareklamowac jakies nilomu do niczego nie potrzebne produkty, lipne blogi i tym podobne. Tu rozumiem gromy ciskane na "wyciagacza". Ale tak: ktos wyciaga stary watek, bo temat jest interesujacy dla "wyciagacza", ktos zadaje dodatkowe pytania lub dzieli sie doswiadczeniem. No i dostaje mu sie, bo watek juz ma pare lat i nie ma prawa byc reaktywowany. Ktos inny rozpoczyna nowy watek na stary temat, bo ma pytania, chce sie podzielic doswiadczeniem. No i dostaje mu sie, bo taki watek juz byl i wrzuc w wyszukiwarke, zapytaj wujka gugla. Szanowne forum, jak zyc? Czy stary temat jest juz "spalony" na zawsze?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania "stara pizza" IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.14, 20:30 Na nieszczęście mam na imię Ania ;) i dokładnie w tym momencie, czyli 22.01.2014 roku nie wiem ile mam piec pizze żeby nie wyjąc z piekarnika suchara...internetu Wam szkoda? nie róbmy afery, takie stare wątki naprawdę bywają bardzo pomocne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolo Re: "stara pizza" IP: *.devs.futuro.pl 04.02.23, 18:21 Akurat przeglądałem internet i znalazłem ten wątek. Za 10 lat też ktoś może go odkopać Odpowiedz Link Zgłoś
milku90 Re: Ile minut piec pizze na 180 stopni? 22.02.23, 13:43 Pizza powinna być w jak najwyższej temperaturze, ta tradycyjna włoska jest robiona w kamiennym piecu, który nagrzewa się nawet do 300 stopni. Więc temp. na maska a czas na ok. 15 min.. Odpowiedz Link Zgłoś
krysia20000 Re: Ile minut piec pizze na 180 stopni? 22.02.23, 17:12 Temperatura paleniska w piecu do pizzy przekracza grubo 450 st C. Czas wypieku w takiej temperaturze to ok. 90... sekund. Obecnie są do nabycia 'domowe' (czy może inaczej, ogrodowe) piece do pizzy pozwalające na osiąganie takich temperatur. Nie aż takie znowu drogie, ani nie aż takie wielkie. Efekty takiego wypieku to zdecydowanie inna jakość, nie mówiąc o tempie. W 15-20 minut można napiec 6-8 różnych pizz. Odpowiedz Link Zgłoś
nowaczek12345 Re: Ile minut piec pizze na 180 stopni? 23.02.23, 08:31 300 stopni i 15 minut to idealny przepis na węgiel. W moim piekarniku, który daje max 250 stopni, na kamieniu, pizza piecze się 3-4 minuty. Odpowiedz Link Zgłoś
suwala.ak Re: Ile minut piec pizze na 180 stopni? 27.02.23, 10:52 pizze taką domową? 12 minut w 250 stopniach Odpowiedz Link Zgłoś