Dodaj do ulubionych

Pierogi z kapustą i grzybami

IP: *.dsl.stlsmo.sbcglobal.net 21.09.06, 21:44
JAK MOZNA Z SAMEJ MAKI, OLEJU , SOLI I JEDNEGO JAJKA ZAGNIESC CIASTO NA
PIEROGI - PROSZE O WYJASNIENIE -DZIEKUJE
Obserwuj wątek
    • piotrkosinski Pierogi z kapustą i grzybami 20.10.06, 12:00
      Słuszna uwaga.
    • unicef123 Re: Pierogi z kapustą i grzybami 06.12.06, 17:53
      ciasto na pierogi robię bez jajek , do mąki dodaję ciepłej wody.
      Do wrzącej wody dodaję troche oliwy ( mowa o gotowaniu pierożków oczywiście ).
      Udają się zawsze .Wesołych Świąt.
    • Gość: Ewa Re: Pierogi z kapustą i grzybami IP: 83.168.96.* 16.12.06, 11:32
      Trzeba jeszcze dodać wody;-)
    • Gość: ryszard Pierogi z kapustą i grzybami IP: *.auspost.com.au 19.12.06, 06:59
      chyba brakuje tu cieplej wody
    • Gość: mała Mi Pierogi z kapustą i grzybami IP: *.48.115.136.ltv.pl 30.12.06, 22:13
      MOŻE ZAPOMNIELI O WODZIE? NA PEWNO ZAPOMNIELI O WODZIE....
      • Gość: Anka Re: Pierogi z kapustą i grzybami IP: *.bsk.vectranet.pl 04.11.07, 13:26
        Ja farsz robię w ten sposób, że grzyby i cebulę przekręcam przez
        maszynkę, następnie dodaję sól i pieprz i podsmażam na niewielkiej
        ilości oleju na patelni. Pod koniec smażenia dodaję ugotowaną i
        drobno posiekaną kapustę i podsmażam jeszcze jakiś czas. Ten farsz
        jest rewelacyjny - polecam.
        • Gość: cz27 Re: Pierogi z kapustą i grzybami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.08, 15:26
          rOBIĘ TAK SAMO,JAK TY
    • Gość: chrapusia Pierogi z kapustą i grzybami IP: 195.116.32.* 15.12.07, 13:25
      a jednak mozna!! ja zagniatam ciasto bez jajka.....tylko ..wrzaca
      woda!!!! wyprobuj !!warto!!
      • Gość: ania Re: Pierogi z kapustą i grzybami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.08, 15:29
        pO CO WRZĄCA? ciepła woda z oliwą beż jajka
    • Gość: Bartek Pierogi z kapustą i grzybami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 14:45
      Wcześniejsza opinia mnie rozśmieszyla oczywiście w pozytywym tego
      slowa znaczeniu. No więc wlaśnie...ja też czekam na odpowiedź :-)
      Ja daje: Mąkę pszenną, maslo, sól, żóltka i śmietana 22% i na troche
      do lodówki.
    • Gość: Karola Re: Pierogi z kapustą i grzybami IP: *.aster.pl 16.12.07, 14:56
      Można, a nawet lepsze sa z mąki i samego wrzątku. Mysle ze nie
      daloby sie chyba tylko z samej mąki...
    • Gość: kucharka Pierogi z kapustą i grzybami IP: *.167-243-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 18.12.07, 10:59
      mam jedyna uwage co do grzybów - nie moczy sie ich w wodzie - traca wtedy smak...
      • mama_taka Re: Pierogi z kapustą i grzybami 19.12.07, 18:30
        moczymy w wodzie grzyby suszone, bo jak inaczej dodać do farszu
        suszone grzyby, bez moczenia??
        • Gość: maryna Re: Pierogi z kapustą i grzybami IP: *.rev.numericable.fr 01.03.10, 15:06


          Grzyby mozna dodac bez moczenia.Nalezy przed dodaniem rozetrzec w
          mozdziezu.
    • atrams5 Pierogi z kapustą i grzybami 20.12.07, 12:14
      Ciasto na uszka i pierogi zagniatane tylko z mąki i ciepłej wody
      jest bardzo delikatne i lepsze, niż to z jajkami.
    • Gość: grucha Pierogi z kapustą i grzybami IP: *.net.autocom.pl 22.12.07, 22:46
      NORMALNIE!!!!!! TAK JAK JEST NAPISANE!!!!
    • Gość: alina Pierogi z kapustą i grzybami IP: 193.120.116.* 23.12.07, 17:24
      jestem zawodowym kucharzem i uwazam ze przepis ten byl by wporzadku
      gdyby nie ta wpadka z ciastem bo wkoncu w skladzie brakuje wody.To
      poprostu paranoja jak mozna zapomniec o tak warznym skladniku!!!!!
    • Gość: Beata Pierogi z kapustą i grzybami IP: *.chello.pl 28.12.07, 10:40
      Najlepsze ciasto wychodzi z wrzątku zamiast zimnej wody. Ciasto jest
      wowczas spręzyste i nie lepi sie do rąk. Nie dodaję również do tego
      ciasta jajka, polecam, naprawde rewelacja - proporcje 1 szklanka
      mąki, 1/3 szklanki wrzątku :)
    • Gość: mistrz grezgorz Pierogi z kapustą i grzybami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.08, 13:12
      ja do farszu dodaje jeszcze jajko na twardo i koniecznie podsmazam pierozki po
      ugotowaniu
      • Gość: MONIKA Re: Pierogi z kapustą i grzybami IP: *.pila.agora.pl 27.08.08, 15:52
        JA W OGÓLE NIE GOTUJĘ TAKICH PIEROŻKÓW. ROBIĘ BARDZO CIENKIE CIASTO
        I PO ULEPIENIU PIEROGÓW Z FARSZEM WRZUCAM NA PATELNIE. tRZEBA NALAĆ
        NIECO WIĘCEJ OLIWY I PILNOWAĆ BY NIE SMAŻYŁY SIE ZA SZYBKO I NIE
        PRZYPALIŁU OCZYWIŚCIE. CHRUPIĄCA PYYYCHOTA!!;-))
    • Gość: ELCIA Pierogi z kapustą i grzybami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 12:05
      FAJNY PRZEPIS.TESCIOWA MNIE POCHWALIŁA.DZIEKI
      • genova51 Re: Pierogi z kapustą i grzybami 27.08.08, 16:17
        Najlepszy przepis na pierogi podała fettina w Galerii Potraw.
        Na pół kg mąki - 400-500 mlmaślanki. Wypróbowałam!
        • Gość: to-ja Re: Pierogi z kapustą i grzybami IP: *.mtm-info.pl 28.08.08, 14:03
          Tak, ciasto na maslance , o którym przeczytałam tutaj, jest swietne,
          i co najwazniejsze dla mnie - mało pracochłonne! Fettino, dzięki:)
          • Gość: toja Re: Pierogi z kapustą i grzybami IP: *.lupro.net 28.08.08, 19:09
            fettinia - nie Fettina
    • Gość: grazyna Pierogi z kapustą i grzybami IP: *.tvk.torun.pl 18.12.08, 19:13
      Bez ciepłej wody pierogi?????
    • Gość: Marta Re: Pierogi z kapustą i grzybami IP: *.cable.ubr15.aztw.blueyonder.co.uk 23.12.08, 22:20
      No coz... pewnie autor(ka) zapomnial(a) o gorącej wodzie.
    • Gość: anka Pierogi z kapustą i grzybami IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.11, 20:29
      zdecydowanie ciasto na pierogi tylko i wyłącznie z mąki, oliwy/oleju i ciepłej wody
      • Gość: zofia Re: Pierogi z kapustą i grzybami IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.12, 03:40
        moje ciasto na pierogi: maka posiekana nozem z zimnym maslem ,do tego 1 zoltko surowe i szczypta soli. Szybko zagniesc i kule ciasta zawinac w folie na godzine do lodowki / lub 1/2 godz. do zamrazarki /. Zimne ciasto odcinac porcjami ,cienko rozwalkowywac i szybko lepic pierogi /brzegi placuszkow przed sklejeniem smaruje surowym bialkiem /. Gotowanie - na wrzatek w lekko osolonej wodzie z lyzka oleju,pod przykryciem doprowadzic do delikatnego zagotowania,uchylic pokrywke i woda powinna tylko "mrugac" az wyplyna. Gotowac 3 minuty od wyplyniecia. To ciasto i ulepione pierogi trzeba trzymac/przechowywac / pod przykryciem ,bo maja tendencje do szybkiego wysychania. Pierogi czy uszka z takiego ciasta sa pyszne i nigdy sie nie rozklejaja podczas gotowania !
      • Gość: zofia Re: Pierogi z kapustą i grzybami IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.12, 03:44
        Moje ciasto na pierogi: maka posiekana nozem z zimnym maslem ,do tego 1 zoltko surowe ,szczypta soli i wrzatek. Szybko zagniesc i kule ciasta zawinac w folie na godzine do lodowki / lub 1/2 godz. do zamrazarki /. Zimne ciasto odcinac porcjami ,cienko rozwalkowywac i szybko lepic pierogi /brzegi placuszkow przed sklejeniem smaruje surowym bialkiem /. Gotowanie - na wrzatek w lekko osolonej wodzie z lyzka oleju,pod przykryciem doprowadzic do delikatnego zagotowania,uchylic pokrywke i woda powinna tylko "mrugac" az wyplyna. Gotowac 3 minuty od wyplyniecia. To ciasto i ulepione pierogi trzeba trzymac/przechowywac / pod przykryciem ,bo maja tendencje do szybkiego wysychania. Pierogi czy uszka z takiego ciasta sa pyszne i nigdy sie nie rozklejaja podczas gotowania ! Przepraszam - poprzedni tekst byl niepelny !

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka