Dodaj do ulubionych

chcę zaskoczyć moich gości i

IP: *.aster.pl 12.11.04, 18:49
podać na imieniny jako danie główne(!?)placki ziemniaczane, ale nie
koniecznie takie typowe, oraz z różnymi dodatkani. Proszę o rady i pomysły(
Atak na marginesie trzecie ziemniory ręcznie , na grubej czy miałkiej stronie
tarki, a może mielecie w sokowirówce???)
Obserwuj wątek
    • Gość: figa Re: chcę zaskoczyć moich gości i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 18:54
      Malaksera uzywam do "tarcia"
      Podaj ze sledziem , z lososiem , z kawiorem( najpierw warstwa
      super wiejskiej smietany wymieszanej z pieprzem i cytryna zmiksowana na pure)
      u mnie zawsze robilo b. pozytywne wrazenie
      • Gość: nana Re: chcę zaskoczyć moich gości i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 20:42
        placki- tylko z gyrosem i tzatzlikami!pycha....
    • Gość: ala Re: chcę zaskoczyć moich gości i IP: *.dsl.mbay.net 13.11.04, 03:26
      nie ma to jak cebulka, czosnek, ostra papryka i bialy ser. Tylko nie wiem, czy imieninowi goscie by to
      zjedli, ale zawsze mozna powiedziec, ze to np. nowozelandzki przepis, albo polnocnokoreanski,
      cokolwiek jest aktualnie trendy.
    • Gość: Pichciarz. Re: chcę zaskoczyć moich gości i IP: *.proxy.aol.com 13.11.04, 04:24
      Spróbuj z dobrym ketchupem.
      • cynamoon6 Re: chcę zaskoczyć moich gości i 13.11.04, 10:21
        Tutaj bylo o plackach inaczej ;-)
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=14669587&v=2&s=0
    • kkkarolina Re: chcę zaskoczyć moich gości i 13.11.04, 10:46
      Ja mam pytanie: z ilu ziemniaków robi się placki dla 2 osób? Jakie mają być proporcje składników?
      • kkkarolina Z ILU ZIEMNIAKÓW?????????? 13.11.04, 14:03

• egipcjanka15 Re: chcę zaskoczyć moich gości i 13.11.04, 12:09
      Tylko wez pod uwage aspekt organizacyjny. Placki niestety maja to do siebie, ze
      najlepsze sa swieze, prosto z patelni. A nie bedziesz przy gosciach nad garami
      stala (zreszta pewnie nie nadazylabyc ze smazeniem i goscie by Ci sie pobili).
      Na wieksza impreze nie bardzo sie, moim zdaniem, nadaja.
      Chyba ze nasmazysz wczesniej a potem odgrzejesz w mikrofalowce albo w
      piekarniku na blasze. Ja lubie takie z piekarnika (na drugi dzien), ale maja
      troche inny smak.
      • coralin Re: chcę zaskoczyć moich gości i 13.11.04, 16:46
        Zgadzam się z Egipcjanką. Placki ziemniaczane usmażone i nawet trzymane w
        cieple tracą dużo. Opcja "super pyszne" sprawdza się jeśli nakładmy świeżo
        usmażone na talerze, a to wiąże się z posterunkiem przy patelni. To idealne
        danie domowe albo na niezobowiązujące spotkanie przyjaciół (typu: siedzimy w
        kuchni i czekamy z talerzem:)
      • Gość: Pichciarz Re: chcę zaskoczyć moich gości i IP: *.proxy.aol.com 13.11.04, 16:51
        A cóż to za barbarzyński ten nasz zwyczaj, że to solenizant zaprasza na
        urodziny czy imieniny i wszystko przygotowuje? W innych stronach to on/ona jest
        zapraszany na przygotowane przez rodzinę i przyjaciół birthday party-
        "niespodziankę". Dużo wdzięczniej.
    • Gość: p102 Re: chcę zaskoczyć moich gości i IP: *.net-serwis.pl 13.11.04, 13:18
      a moze cos a'la placki zbujnickie- placek ziemniaczany na cala patelnie a w
      srodku gulasz wymieszany ze smietana?
    • Gość: Pichciarz Re: chcę zaskoczyć moich gości i IP: *.proxy.aol.com 13.11.04, 16:46
      Na pikantno: chutney.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka