Gość: koti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 14:27 jakie waszym zdaniem są najlepsze?? ja sama preferuję kit kata w białej czekoladzie. może znacie jakieś mało popularne, ale bardzo dobre??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oczkoblue4 Re: NAJLEPSZY BATONIK 13.10.05, 14:44 bajeczny wedla , snickers <gdy chce mi sie cos slodkiego bardzoo> Odpowiedz Link Zgłoś
asiek101 Re: NAJLEPSZY BATONIK 13.10.05, 14:45 Gość portalu: koti napisał(a): > jakie waszym zdaniem są najlepsze?? ja sama preferuję kit kata w białej > czekoladzie. może znacie jakieś mało popularne, ale bardzo dobre??? A myślałam , że tylko mi smakuje:) Jeszcze uwielbiam corna - z żurawiną, bajecznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajala Re: NAJLEPSZY BATONIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 14:49 A ja uwazam, że KitKat w białej czekoladzie jest paskudny.... za słodki po prostu. Uwielbiam za to Princessa GOLD, ten z wiórami czekolady na wierzchu. Odpowiedz Link Zgłoś
b_a_l_b_i_n_k_a Re: NAJLEPSZY BATONIK 13.10.05, 15:17 "Danusia" Wawelu. Dobra i polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucasus Re: NAJLEPSZY BATONIK IP: *.stacje.agora.pl 09.11.05, 14:03 jest rzeczywiście niezła. ale naprawdę genialne były batoniki Wawelu z lat 80- tych, których już się nie produkuje (dlaczego?!) - Wojtek, a później Marcin - identyczne w formie jak Danusia, tylko z suchym, mleczno-waniliowym nadzieniem. łza się w oku kręci i ślinka cieknie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s. Re: NAJLEPSZY BATONIK IP: *.elsat.net.pl 13.10.05, 15:28 -kitkat z masłem orzechowym - nietypowy smak -nadziewane mikołaje firmy Vobro - smak dzieciństwa w komunizmie:) bywają przed świętami -ostatnio Belvita - orzechowo-owocowy baton, z jednej strony oblany czekoladą Milka -obłędnie słodkie batoniki produkcji tureckiej - Wonk i Roxy - z tych bardziej znanych lubię Bounty i Milky Way'a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PolskiCukier Re: NAJLEPSZY BATONIK IP: 80.68.236.* 13.10.05, 15:46 Vobro! Czyżby ziomal z okolic Brodnicy? Co powiesz na grudziądzkie Wisełki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s. Re: NAJLEPSZY BATONIK IP: *.elsat.net.pl 13.10.05, 16:00 Z samej Brodnicy, choć obecnie mieszkam na Śląsku:) Trudno tu dostać te wyroby...A Wisełek nie kojarzę, to batoniki czy cukierki? Odpowiedz Link Zgłoś
indiana20 Re: NAJLEPSZY BATONIK 13.10.05, 15:41 A pamieta ktos moze batoniki Uncle ben's?? Rozne rodzaje byly...jogurtowe, z musli, owocami lesnymi..dostawalismy to na deser w podstawowce(jako ze mielismy "pod reka" Masterfoods-glownyego rozprowadzacza batonikow,slodyczy i takich tam) i nagle zniknely..szkoda..uwielbialam tez sky milka i tez gdzies wsiakl:(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 75 Re: NAJLEPSZY BATONIK IP: *.c154.petrotel.pl 16.10.05, 18:33 Były super, chyba biskwitowe nazywały się. Pamiętam też wafelki Serenata, w czerwonym papierku. Odpowiedz Link Zgłoś
martusia_25 Re: NAJLEPSZY BATONIK 13.10.05, 16:03 Princessa kokosowa. I Bounty! I Kinder Bueno (nie jestem pewna, czy to można uznać za batonik?). Pawełki orzechowe też są niezłe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s. Re: NAJLEPSZY BATONIK IP: *.elsat.net.pl 13.10.05, 16:05 właśnie, trzeba poszerzyć temat wątku, bo niektórzy podają batoniki, a niektórzy wafle:) Odpowiedz Link Zgłoś
atunia Re: NAJLEPSZY BATONIK 13.10.05, 16:20 Danusia Wawelu! I czasem Pawełek, nie pamiętam czyj on, czy nie Wedla aby. Ale Danusia to je ono! Atunia Odpowiedz Link Zgłoś
lullaby22 Re: NAJLEPSZY BATONIK 13.10.05, 17:14 Jak najbarzdziej KitKat w białej czekoladzie. Przed świętami jadłam go w Niemczech w wersji cynamonowej, to była rozkosz! Lubię też Princessę migdałowo-kokosową i Marsy z migdałami. Odpowiedz Link Zgłoś
goelka Re: NAJLEPSZY BATONIK 13.10.05, 17:36 Kinder Bueno, Dove i wafelek-batonik 3Bit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melmire Re: NAJLEPSZY BATONIK IP: *.w82-125.abo.wanadoo.fr 13.10.05, 17:38 Bajeczny! mniam mniam, zamowie sobie jako prezent na swieta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trouble Re: NAJLEPSZY BATONIK IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 13.10.05, 19:46 a znacie wafel Teatralny?stary jak swiat,przepyszny,w ciemnej czekoladzie,i do tego duzy-))))))mniam! Odpowiedz Link Zgłoś
katka.c Re: kto zjadł mój batonik? przyznać się! 13.10.05, 20:43 a ja uwielbiam Ikara- Waweku Pawełek tofi-Wedla Co`tedor- szwajcarski Odpowiedz Link Zgłoś
lullaby22 Re: kto zjadł mój batonik? przyznać się! 13.10.05, 20:58 katka.c napisała: Co`tedor- szwajcarski Chwilkę się zastanawiałam, co to za firma, ale chyba wiem: Cote d'Or? :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lily Re: kto zjadł mój batonik? przyznać się! IP: *.aster.pl 14.10.05, 17:35 Cote d'Or jest produkcji belgijskiej,nie szwajcarskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MATI Re: NAJLEPSZY BATONIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 09:49 Tylko MACIEK z adwokatem firma WAWEL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresai Re: NAJLEPSZY BATONIK IP: *.chello.pl 14.10.05, 16:58 Mam fazy na różne słodkości. Teraz najchętniej sięgam po zbożową Belvitę w mlecznej czekoladzie Milki, a z klasyki to po Milky Waya. Odpowiedz Link Zgłoś
meggie8 Re: NAJLEPSZY BATONIK 14.10.05, 21:14 KITKAT z masłem orzechowym bezsprzecznie na pierwszym miejscu. PotemBAJECZNY,wafelTEATRALNY,PAWEŁEK-wszystkie exequo:) Odpowiedz Link Zgłoś
miss-pink-vomit Re: NAJLEPSZY BATONIK 14.10.05, 21:30 a pamietacie batoniki Lila Pause Milki??najlepsze byly te w pierwszej wersji- dlugie i cienkie.o ile pamietam mialy smaki:mleczny,karmelowy,truskawkowo- jogurtowy i biala czekolada z chrupkami albo orzeszkami nie pamietam dokladnie;] pozniej pojawily sie w nowej wersji tzn krotsze i grubsze ale smakow nie pamietam.byly przepyszne. szkoda ze juz ich nie ma:( mi jeszcze bardzo smakowalo Prince Polo jablkowe-szkoda ze to tylko limitowana educja byla;/ Odpowiedz Link Zgłoś
lullaby22 Re: NAJLEPSZY BATONIK 16.10.05, 21:29 miss-pink-vomit napisała: > a pamietacie batoniki Lila Pause Milki??najlepsze byly te w pierwszej wersji- > dlugie i cienkie.o ile pamietam mialy smaki:mleczny,karmelowy,truskawkowo- > jogurtowy i biala czekolada z chrupkami albo orzeszkami nie pamietam dokladnie; > ] > pozniej pojawily sie w nowej wersji tzn krotsze i grubsze ale smakow nie > pamietam.byly przepyszne. szkoda ze juz ich nie ma:( Milka wciąż je produkuje, tylko nie są juz sprowadzane do Polski. Kiedy jestem w Niemczech, czasami je kupuję. Odpowiedz Link Zgłoś
otama Re: NAJLEPSZY BATONIK 15.10.05, 00:50 Prince polo classic & Bounty. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja tym razem poważnie: IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 15.10.05, 01:12 Prince Polo! Mój 24 letni syn, mieszkający od 20 lat w Niemczech, jeżeli je słodycze, to przede wszystkim prince polo! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SHEDiR Re: NAJLEPSZY BATONIK IP: *.zax.pl 15.10.05, 08:32 Moje ulubione to 3bit, Kitkat i Komix. POZDRAIWAM Odpowiedz Link Zgłoś
matemi Re: NAJLEPSZY BATONIK 15.10.05, 22:33 Grzesiek w czekoladzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Chrupiący,MNIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stokrotka Re: NAJLEPSZY BATONIK IP: 213.134.168.* 16.10.05, 11:14 - Kit Kat z maslem orzechowym ( w Ameryce zajadalam sie slodyczami Reese) - Kinder Bueno - Prince Polo orzechowe (precz z mdla Princessa!) - Orzechowy Przysmak Wawelu (zjadlam w czwartek na sniadanie, mialam sie odchudzac, mam wyrzuty sumienia :((( ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marushka Re: NAJLEPSZY BATONIK IP: *.catv.net.pl 16.10.05, 18:10 Rządzi kitkat z masłem orzechowym - zaskakująco słodko - słony. Na drugim miejscu Pawełki :))Potem długo długo nic tak pyszniutkiego Pozdr. m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: NAJLEPSZY BATONIK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.05, 19:37 PRINCE POLO is the best one!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjj Re: NAJLEPSZY BATONIK IP: *.dip.t-dialin.net 16.10.05, 20:35 Jacek, jacek , jacek - nadzienie troche podobne do cukierka Maja kiedys byly tez takie ciniutkie(pol centymetra gdzies) w srebrnym papierku - nadziewane kokosem, na wierzchu czekolady ukosne kreseczki, chyba byly jeszcze orzechowe, ale kokosowe moje ulubione. nie moge teraz tego znalezc, dawno nie jadlam .... Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.brzeska Re: NAJLEPSZY BATONIK 16.10.05, 20:57 Flake i Flake w białej czekoladzie (niestety w Polsce nie ma :-( Kit Kat z masłem orzechowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anion Re: NAJLEPSZY BATONIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 22:56 Ogromnie mnie cieszy,ze tyle osób wypowiada się entuzjastycznie nt. Kit Kata Peanut Butter, może to uwrażliwi firmy słodyzowe na nasze potrzbey i pojawi się więcej specjałów peanut butter - alo jego cena spadnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka Re: NAJLEPSZY BATONIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 18:34 mój ukochany baton to Lion-nikt go nie wymienił z czego się niezmiernie dziwię bo ja mogę go wcinać codziennie i przez cały czas ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heidi Re: NAJLEPSZY BATONIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 17:14 Po głebszym zastanowieni stwierdzam, ze najbardziej lubie Bounty, potem Twix, potem Kinder Bueno. Tutaj mnie producenci naprawde podeszli z ta "podwojna przyjemnoscia", niby jeden a jednak dwa. Wiem, weim, poddaje sie manipulacji, ale to takie (nomen omen) slodkie :)) Odpowiedz Link Zgłoś