jeepwdyzlu 06.08.09, 15:14 mamy sierpien a ukazały sie dopiero dwa numery... a powinny cztery... byłoby bardzo szkoda, gdyby szacowny dumiesięcznik upadł... jeep Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: es Re: co sie dzieje z Magazynem WINO IP: 193.201.36.* 06.08.09, 15:48 własnie dzisiaj zastanawiałam się nad tym .... es Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojciech Bońkowski Re: co sie dzieje z Magazynem WINO IP: *.cust.tele2.pl 06.08.09, 19:23 Numer 3 jest właśnie rozsyłany do prenumeratorów. W imieniu redakcji przepraszam za to opóźnienie wszystkich prenumeratorów i czytelników. Wynikło ono z tzw. przyczyn niezależnych. Miło mi potwierdzić, że Magazyn nie znika z powierzchni Ziemi, a w tym roku opublikuje planowe 6 numerów. Po nrze 3 (temat: Chianti) i planowanym na wrzesień nrze 4 (wina biodynamiczne) mamy nadzieję wrócić do planowych terminów. Z forumowym pozdrowieniem WB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wampiro Re: co sie dzieje z Magazynem WINO IP: *.torun.mm.pl 06.08.09, 22:48 A już myślałem, że tylko ja biję się z tymi myślami. Wizyty w empiku raz na tydzień a tam na półce...pusto...no może prawie pusto bo był Świat wina. No cóż pierwszy odruch - z braku laku ...jednak w mojej ocenie to nieco inny poziom i półka. I przyznaje otwarcie w tym roku czuje się zawiedziony terminami Magazynu wino, no ale po notce p. W.B. pozostaje wierzyć w poprawę i trzymać kciuki:P Odpowiedz Link Zgłoś
winoman Re: co sie dzieje z Magazynem WINO 06.08.09, 23:57 Naprawdę robimy co możemy! Wszystkie osoby tęskniące za wydaniem papierowym zapraszamy na nasz portal, choćby do redakcyjnych blogów, a także do lektury pojawiających się od czasu do czasu innych materiałów, których w druku nie będzie. Powoli (ale systematycznie) udostępniamy też zasoby archiwalne, jeśli ktoś więc przeoczył ukazanie się jakiegoś numeru, ma szansę zapoznać się z nim w internecie. Pozdrawiam, Andrzej Daszkiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peyotl Re: co sie dzieje z Magazynem WINO IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.09, 01:25 Internet tak, korzystamy... lubimy... ale nic nie może się równać z zapachem świeżej farby drukarskiej, zdjęciami wydrukowanymi na papierze - czytadełkiem MW zabranym do przedzaśnięcia... Do boju, redaktorzy, dacie radę!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: co sie dzieje z Magazynem WINO IP: *.centertel.pl 08.08.09, 19:11 kolejne zapewenianie wszystkich, że wszystko jest landrynką, a tylko wicie, rozumicie, przyczyny obiektywne, i tym podobne bzdury, stanęły nam wyjątkowo na przeszkodzie itp itd i dlatego i tym razem zupełnie wyjątkowo nie dostaniecie waszego zaprenumerowanego i opłaconego (!) numeru. To już było. Czy też super naiwne, żeby nie powiedziec dosadniej, argumenty winomana żebyśmy sobie spokojnie :) poczytali materiały archiwalne w wydaniu internetowym. Na to lato szczególnie polecenia godne: "Narty i Wino. Dolina Aosty" czy też naiwne do oporu "Enonarciarz nad Adygą". Niewtajemniczonych informuję, iż rzeczone "dzieła literatury enologicznej" prezentowane są nam od co najmniej DWÓCH LAT ! Rozumiem również, iż autor każdorazowo pobiera odpowiednią gratyfikację za swój nieopisany wręcz wysiłek intelektualno-grafomański. Osobiście, bardziej od enologicznego narciarstwa, wolałbym otrzymać rzetelny raport z radosnej działaności Sz.Redakcji, jak równiez precyzyjny opis tych wyników. Na ten przykład czy Sz. Redakcja zdobyła jakiekolwiek nagrody czy tez wyróżnienia lub inne formy uznania w konkurencji z innymi pismami o podobnej tematyce. Ale w świecie, z nie tylko w Warszawce. Czy, sama z siebie zorganizowała prelekcje na temat win i winiarstwa, dla jego rzetelnego propagowania posród Polaków. Nie mam tutaj jednak na myśli tzw. degustacji, a więc np. imprez podobnych do ostatniej degustacji alzackiej. Impreza, nie dość, że całkowicie sfinansowana przez alzatczyków/sopexa, to jeszce ŻADEN z obecnych na sali wybitnych przedstawicieli redakcji MW nie zdobył się na najmniejszy komentarz typu np."rynek polski, a wina alzackie", żeby nie wspomnieć o drobnym, i trzeba przyznać głupim słowie "DZIĘKUJĘ". Bez dalszego komentarza, ale chyba przyszedł juz najwyższy czas na zmiany. I to na zmiany zasadnicze, a nie tylko kosmetyczne. lola z planety logicznie myślących Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: co sie dzieje z Magazynem WINO IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.08.09, 20:20 Zgadzam się! I jeszcze to nachalne promowanie Salute.pl, której to firmy ofertę spłodzili Redaktorzy (sic!)! To jest chyba precedens na skalę światową! Niby "niezależny" MW przygotowuje ofertę dla imptrea, którą na swych łamach później ocenia! W prawie karnym ma to nawet swoją, dość powszechną zresztą, nazwę! ŻENADA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jwd oferta salute IP: *.kalisz.mm.pl 11.08.09, 12:45 jest wyraźnie oznakowana jako reklama wasze zarzuty są chybione jeep Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: oferta salute IP: *.centertel.pl 11.08.09, 12:57 ahaaaaaaaaa, to znaczy innymi słowy, iż skoro jest "wyraźnie oznakowana" jako reklama, to znowuż jest landrynkowo, wprost rozkosznie i po raz kolejny pijemy sobie z dziubków. fajnie, coraz fajniej tyle tylko, że ja w to nie "wchodzę" :) lola w wysp szczęśliwości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józef Re: oferta salute IP: *.cust.tele2.pl 11.08.09, 13:59 To nie wchodź. Nie ma obowiązku. Ale też nie marnuj naszego czasu na swoje narzekania. Na tym forum chcemy się dowiedzieć czegoś konkretnego o winach z Salute i innych katalogów, a nie wysłuchiwać lamentów nie na temat. J Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: oferta salute IP: *.centertel.pl 11.08.09, 14:34 to znaczy bieżący wątek dotyczy win salute i ich niewątpliwych przewag nad innymi winami konkurencyjnymi ? a ja cały czas, głupia, myślałam, że wątek dotyczy bałaganu organizacyjnew w zarządzaniu Magazynem Wino i zupełnego braku kompetencji jego Readakcji Naczelnej. No cóż, człowiek zawsze się uczy czegoś nowego. Nawet tego, że ludzie nie potrafią czytać. twoja lola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeepwpdyzlu lola to Ty nie umiesz czytać IP: *.kalisz.mm.pl 11.08.09, 15:12 ten wątek nie dotyczy błędów zarządzania Magazynu ani żadnego importera z Włoch dotyczy TROSKI winomaniaków o bardzo wartościowe czasopismo.. Masz prawo do swojego poglądu, że opóźnienia są skandaliczne.. Nie każdy natomiast je musi podzielać (kłopoty mają różne branże) Jesteś arogancka w sposób rażący - przynajmniej tu - na forum ludzi kulturalnych.. A Twoje wypowiedzi o kompetencjach Redakcji są niepoparte ŻADNYMI arguemntami.. Podobnie jak wnioski dotyczące polityki sprzedazy powierzcni reklamowej temu czy innemu importerowi.. Rzeczywiście ludzie nie potrafią czytać.. Ani myśleć. Zacznij od siebie. jeep Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: lola to Ty nie umiesz czytać IP: *.centertel.pl 11.08.09, 17:45 ale skoro jest tak dobrze, to dlaczego jest tak źle ? lola, twoja na zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
2444grzesio Re: lola to Ty nie umiesz czytać 11.08.09, 21:17 Lola. Jestem całym SERCEM z Tobą. Ja nawet drugiego numeru w tym roku jeszcze nie dostałem. Pewnie poczta. Ale mam obiecane (dwa tygodnie temu), że ze zwrotów dostane :). Oby tylko nie wykupili wszystkich egzemplarzy, bo już tylko pożyczanie mi zostanie. A tak zupełnie poważnie, to jak by Panowie Redaktorowie dostarczali do nas wino (takie w butelkach) to byśmy z pragnienia pousychali. GrzesiO. A post jest zdecydowanie o "Magazynie Wino" i o tym właśnie pisze Lola i chwała jej za to, że pisze co myśli. G Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prenumeratoir Re: lola to Ty nie umiesz czytać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 22:03 To jest skandal i kpiny. Zapłaciłem za prenumeratę i nic nie dostaję! W D to mam czy salute czy sralute. Wiadomo że to kolesie redaktorków. Niech chociaż przysyłają to, za co ZAPŁACIŁEM. Oszuści i złodzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jwd Re: lola to Ty nie umiesz czytać IP: 213.136.237.* 12.08.09, 10:00 To jest skandal i kpiny. Zapłaciłem za prenumeratę i nic nie dostaję! -----------\ ciekawe ja zapłaciłem i dostaję jeep Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plopli Re: lola to Ty nie umiesz czytać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 10:32 Gość portalu: jwd napisał(a): > ciekawe > ja zapłaciłem i dostaję > jeep Ty masz jednak zdrowo z deklem. Nawet w tym wątku ktoś z Magazynu Wino napisał, że nie wyszły planowane numery. Więc to twoje urojenia, że dostałeś. Mogłeś dostać tylko 2 z 4 za które zapłaciłeś, głupi bucu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek B. MW IP: *.cust.tele2.pl 12.08.09, 11:12 A ja dostalem już nr 3 o Chianti, wczoraj rano. Tyle ze chudszy niz zwykle (zwlaszcza Przewodnik kupujacego). natomiast nie rozumiem o co ta draka. przeciez prenumerata obejmuje 6 numerow w roku, ale nie jest powiedziane co do dnia kiedy sie ukaza. Ci co tak tu narzekaja ciekaw jestem czym sie w zyciu zajmuja. wkolo zwolnienia, firmy bankrutuja, gazety sie zamykaja (winiarskie tez - zdaje sie ze angielski Wine, jakby nie dluzej istniejacy niz MW). za to pelna dobrego samopoczucia Lola rozlicza dziennikarzy z tego ile bezplatnej pracy wykonali. slowo daje jak czasem czytam to forum to sie nie moga nadziwic jacy frustraci tu pisza. nie pamietam zeby tu o MW cos pozytywnego napisano. mial racje Zakowski niedawno w Wyborczej ze to polska choroba intrnetowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: MW IP: *.centertel.pl 12.08.09, 11:33 Tak. W istocie rzeczy naprawdę mnie przekonałeś. Chyba decydującym tutaj były niezaprzeczalne fakty, iz skoro inne firmy plajtują, to pozostałe powinny pracować coraz gorzej. Równie odkrywcze było to, iż dowiedziałem się od Ciebie, iż dziennikarze MW pracują BEZPŁATNIE. Caritas-bis czy Święte Krowy ? Twoja, pełna coraz lepszego samopoczucia, Lola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek B. Re: MW IP: *.cust.tele2.pl 12.08.09, 13:13 Lola 12.08: > Równie odkrywcze było to, iż dowiedziałem się od Ciebie, iż > dziennikarze MW pracują BEZPŁATNIE. Lola 8.08: >>sama z siebie zorganizowała prelekcje na temat win i winiarstwa, dla jego rzetelnego propagowania posród Polaków. >>wolałbym otrzymać rzetelny raport z radosnej działaności Sz.Redakcji A kim ty wlasciwie jestes zeby raporty otrzymywac? NIKiem? a moze sfrustrowanym importerem czy sklepikarzem ktorego radosny import nie dostal w MW oczekiwanej ilosci punktow? bo na razie poziom twoich wypowiedzi merytorycznych o winie mowiac delikatnie, nie poraza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: MW IP: *.centertel.pl 12.08.09, 14:11 Ale za to porażam zupełnie czym innym, o czym ci na tych łach nie opowiem, bo wszystko wskazuje na to, iż jestes jescze niepełnoletni. Kiedy już skończysz się bawić w swojej piaskownicy, to zgłoś sie, opowiem Ci wówczas co mam na myśli, a może nawet......porażę :) mam jeszcze skromną prośbę. Poniewaz w ogóle nie pamietam żadnej swojej wypowiedzi nt."...... wypowiedzi merytorycznych o winie....", czy byłbyś tak uprzejmy i je przytoczył ? Lola, ton amour Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeepwdyzlu wino i obyczaje IP: 213.136.237.* 12.08.09, 12:15 Więc to twoje urojenia, że dostałeś. Mogłeś dostać tylko 2 z 4 za które zapłaciłeś, głupi bucu. ------------ brawo brawo Też Ci życzę plopli miłego dnia i wielu usmiechów.. jeep Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomba Re: co sie dzieje z Magazynem WINO IP: *.chomiczowka.waw.pl 12.08.09, 14:10 > Na ten przykład czy Sz. Redakcja zdobyła jakiekolwiek nagrody czy > tez wyróżnienia lub inne formy uznania w konkurencji z innymi > pismami o podobnej tematyce. Ale w świecie, z nie tylko w Warszawce. Polecam www.wine-business-international.com > Czy, sama z siebie zorganizowała prelekcje na temat win i > winiarstwa, dla jego rzetelnego propagowania posród Polaków ??? Wracając do wielkiego świata, o którym wyżej, nie pamiętam przypadku żeby Parker czy Maroni coś takiego organizowali ot tak, dla krzewienia wiedzy w narodach. Natomiast tak jak Sz. Redaktorzy uczestniczą w seminariach i degustacjach na które są zapraszani jako goście-eksperci. A jeżeli sami coś oraganizują, to i tak komercyjnie, albo dla swoich interesów, albo za pieniądze zainteresowanych organizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: co sie dzieje z Magazynem WINO IP: *.centertel.pl 12.08.09, 14:36 Chyba nie do konca sie zrozumieliśmy. Ja chciałabym, jako ciekawa świata, poznać realne dowody uznania na arenie miedzynarodowj tak poważnego periodyka jak MW. Takim dowodem na pewno nie jest to, ze jeden z wortali internetowych opublikował felieton prange-baczyńskiego nt. sytuacji winnego rynku polskiego. To są dwa zupełnie różne zagadnienia. Inną sprawą jest to, iz reczywiście nikt nie moze wymagac od redakcji MW propagowania wiedzy o winie, tak samo jak nie robi tego R.Parker. Święta racja, najlepiej trzymac głowę w piasku. Czy to Parker czy nie-Parker. Rzeczywisty propblem jednak tego wątku polega na tym, iz rzeczywiście Sz.Redaktorzy chadzają, bywają, sa zapraszani, zawsze widoczni, skrupulatnie notujący oceny win na wszystkich degustacjach itp itd, Natomiast prenumeratorom, którzy chcą to wszystko zupełnie powaznie potratktować i zyskac rzetelną wiedzę o winach, po raz drugi z rzędu serwuje sie odgrzewane kotlety typu: musicie nas zrozumieć, określone trudności, staramy sie jak mozemy i tym podobne bzdury. Ja wcale nie chcę słuchać tych zdziecinniałych tłumaczeń, tylko otrzymywać to za co zapłaciłam i to zawsze w terminie. Lola, zawsze do usług Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeepwdyzlu apeluję - olać lolę IP: 213.136.237.* 12.08.09, 14:45 Ale za to porażam zupełnie czym innym, o czym ci na tych łach nie opowiem, bo wszystko wskazuje na to, iż jestes jescze niepełnoletni. ------------ no i wszystko na ten temat lola poraża, ale wiecie - jestesmy niepełnoletni więc nam nie powie czym poraża... lola to troll eot jeep Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam / delta Re: apeluję - olać lolę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 10:49 tak, tak, święte słowa pogonić trolla, niech sobie nie myśli i nie przeszkadza nam tutaj adam / delta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plopli Re: co sie dzieje z Magazynem WINO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 16:01 Gość portalu: lola napisał(a): > jeden z wortali internetowych > opublikował felieton prange-baczyńskiego nt. sytuacji winnego rynku > polskiego. Ten materiał wyszedł też w wersji drukowanej. Większego steku bzdur chyba to wydawnictwo nie puściło do druku nigdy. Pewnie uwierzyli, że skoro RedNacz kolorowego pisma o winie, w dużym, europejskim kraju się podpisał, to chociaż po łebkach się przygotował do napisania. A tu klops! Czytelnik nie znający rynku polskiego, może po przeczytaniu tych banialuk uwierzyć, że jacyś zaprzyjaźnieni z redaktorem importerzy, płacący za reklamy w MW, to najważniejsi gracze na rynku. Tymczasem to garażowe, hobbystyczne przedsięwzięcia importujące po kilkadziesiąt/kilkanaście butelek jakiegoś fajnego wina. Dobrze że są tacy i że ich przybywa. Natomiast pisanie o nich jako najważniejszych graczach na rynku polskim to przejaw braku kontaktu z rzeczywistością albo, co gorsze, kumoterstwo widoczne na każdym kroku we wszystkich polskich mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: co sie dzieje z Magazynem WINO IP: *.centertel.pl 12.08.09, 16:31 Akurat z tym co piszesz nie do konca się zgadzam. Przeczytałam w całości i przyznaję, iż felieton jest całkiem poprawny. Poprawny tzn. wymienia praktycznie wszystkich importerów małych i dużych, natomiast prezentuje praktycznie zero analizy czy tez prognoz dalszego rozwoju i trendów rozwoju lokalnego rynku. Skoro red.nacz. powaznego periodyku MW, pisze w międzynarodowym vortalu winnym wyłącznie po to, żeby wymieniać tylko nazwy jak mielzyński, amber, CW itp, a nie analizuje w ogóle aktualnej sytuacji rynku, to można, na pewno, się zastanowić dlaczego tak robi. Całkowity brak warsztatu dziennikarskiego ? Czy też może inne przyczyny np.finansowe ? Ale to juz jest temat na chyba zupełnie inny wątek Lola, "Salute" alla forza di canute Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomba Re: co sie dzieje z Magazynem WINO IP: *.chomiczowka.waw.pl 12.08.09, 16:12 > Chyba nie do konca sie zrozumieliśmy. > > Ja chciałabym, jako ciekawa świata, poznać realne dowody uznania na > arenie miedzynarodowj tak poważnego periodyka jak MW. > > Takim dowodem na pewno nie jest to, ze jeden z wortali internetowych > opublikował felieton prange-baczyńskiego nt. sytuacji winnego rynku > polskiego. > > To są dwa zupełnie różne zagadnienia Jeżeli zajrzysz głębiej, ujrzysz więcej. Na tym wortalu do publikacji są zapraszne osoby, które zyskały uznanie przez kolegów po fachu z innych rynków, często z gazet i portali, których jakości merytorycznej nikt nie neguje. Chyba nie zaprosiliby kogoś, kogo publikacje obniżałyby poziom wortalu. Poza tym, istnieje wersja papierowa portalu,magazyn "Meinigers",na łamach którego pojawił się na pewno więcej niż jeden felieton TPB, i nie tylko jego. > Święta racja, najlepiej trzymac głowę w piasku. Czy to Parker czy > nie-Parker To trochę pachnie demagogią. > Rzeczywisty propblem jednak tego wątku polega na tym, iz > rzeczywiście Sz.Redaktorzy chadzają, bywają, sa zapraszani, zawsze > widoczni, skrupulatnie notujący oceny win na wszystkich degustacjach > itp itd To jest problem? Chyba raczej ich praca? > Natomiast prenumeratorom, którzy chcą to wszystko zupełnie powaznie > potratktować i zyskac rzetelną wiedzę o winach, po raz drugi z rzędu > serwuje sie odgrzewane kotlety typu: musicie nas zrozumieć, > określone trudności, staramy sie jak mozemy i tym podobne bzdury Ale co to ma do tego powyżej? Trochę nie rozumiem o co w końcu Tobie chodzi? Raz mówisz że o prenumeratę, potem o jakość merytoryczną, potem o znowu Bóg wieco, przerzucając miejsce ulokowania problemu/pretensji. Jeep napisał bardzo słusznie: ma być 6 numerów do końca roku, i wtedy trzeba mieć zastrzeżenia lub nie. Inny szczegół. że rozumiem zniecierpliwienie i chęć regularnego czytania MW, sam czekam na każdy numer. Ale z drugiej strony, wiem, naprawdę wiem, że powód nieregularności druku przeważnie leży tam, gdzie redaktorzy mają dość ograniczone pole działania, jeżeli w ogóle. Zatem do lektury MW nr 3/09 i trzymajmy kciuki za postępy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: co sie dzieje z Magazynem WINO IP: *.centertel.pl 12.08.09, 16:44 Podsumowjąc, bo chyba ta wymiana poglądów juz zaczyna być czystą stratą czasu: 1. Uważam, ze Redakcja MW pracuje źle i nieprofesjonalnie bowiem nie wywiązuje się rzetelnie ze swoich zobowiązań w stosunku do prenumeratorów. Taka sytuacja zdarzyła się już po raz kolejny drugi, raz i jestem zdania, iż to jest niedopuszczalne, żeby nie powiedzieć, iz nieuczciwe 2. zajrzałam głeboko do vortalu, o którym mówimy i poza felietonem red.naczelnego MW nie znalazłam żadnych dowodów uznania dla MW Ja, Lola, troll z wysp szczęsliwości, kończę na tym niniejszym mój udział w tej dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomba Re: co sie dzieje z Magazynem WINO IP: *.chomiczowka.waw.pl 12.08.09, 20:17 > 1. Uważam, ze Redakcja MW pracuje źle i nieprofesjonalnie bowiem nie > wywiązuje się rzetelnie ze swoich zobowiązań w stosunku do > prenumeratorów. Taka sytuacja zdarzyła się już po raz kolejny drugi, > raz i jestem zdania, iż to jest niedopuszczalne, żeby nie > powiedzieć, iz nieuczciwe Tutaj prosta odpowiedź: czy aby na pewno Redakcja, znaczy p. Redaktorzy? Bo z tego co się orientuję, za druk odpowiada wydawca i drukarnia, i tu właśnie leży pies pogrzebany. > 2. zajrzałam głeboko do vortalu, o którym mówimy i poza felietonem > red.naczelnego MW nie znalazłam żadnych dowodów uznania dla MW Zależy co dla Ciebie znaczą dowody uznania, bo jak dla mnie samo pojawienie się jako jeden z autorów takiego vortalu jest prestiżowe. Po za tym, felietony TPB o polsce są dwa, z czego drugi ukazał się na razie tylko w wydaniu papierowym. Jeżeli życzysz, to mogę na priv przesłać skan. > Ja, Lola, troll z wysp szczęsliwości, kończę na tym niniejszym mój > udział w tej dyskusji Co to za wyspy gdzie szczęśliwymi są ludzie oburzeni.? Pozdrawiam. tomba. szczęśliwy tu, na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plopli Re: co sie dzieje z Magazynem WINO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 23:14 "Bo z tego co się orientuję, za druk odpowiada wydawca i drukarnia, i tu właśnie leży pies pogrzebany." Za druk tak. Za żałosną i kłamliwą treść, z powodu której wydawca musi dokładać do gazetki, odpowiada redaktorzyna. Zresztą naczelny MW to znany w środowisku "specjalista". Struga speca od wszytkiego co się trafi. O metodach depilacji cukrem też napisze. Za dwa złote wierszówki. Google i waybackmachine pamięta te wyczyny TPB. Warto czytać. MW mógłby być udanym przedsięwzięciem, gdyby wywalono na śmietnik pajaców pokroju RedNacza i część bufonerii. Problemy wydawnicze tej gazetki są spowodowane jedynie kompletnym brakiem profesjonalizmu RedNacza i jego najbliższych współpracowników. Dopuki wydawca tego nie zrozumie, to problemy z drukiem i terminowością będą się pogłębiać. Aż do bankructwa tytułu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józef ...a dopuki IP: *.cust.tele2.pl 13.08.09, 00:56 ...a dopuki Plopli pleple, doputy w głufce pósto. Hopsa! "Za żałosną i kłamliwą treść". Odpowiedz Link Zgłoś
sfursat Re: co sie dzieje z Magazynem WINO 13.08.09, 20:01 Lektura powyższej dyskusji skłoniła mnie do sformułowania następującego wniosku: Magazyn Wino żyje z reklam! a nie z prenumeraty. Część importerów się w nim reklamuje a inni nie. Znam takich co reklam nie zamieszczają a wina ich są oceniane - raz lepiej, raz gorzej. Redaktorzy MW to osoby z dużą wiedzą i jeszcze większymi kontaktami. Korzystają ze swojej pozycji tak samo jak robiłaby to każda inna osoba na ich miejscu. Jak komuś się MW nie podoba to niech nie czyta i nie kupuje (jak ja). Niech, ktoś założy coś innego (zaprenumeruję z chęcią), niech będzie obiektywny i niech nie zbankrutuje. Nowa gazeta, nowe układy. Ktoś innym będzie wtedy na świeczniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio80 Re: co sie dzieje z Magazynem WINO IP: *.ip.netia.com.pl 13.08.09, 15:46 odpowiedz prosta droga Jolu - po prostu nie czytaj, to wolny kraj i kazdy moze prowadzic sowj biznes i robic na co ma ochote Jak mi sie nie podoba Bar mleczny Gienia, to sie tam nie stoluje, a nie przychodze i robie awanture. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rantica Re: co sie dzieje z Magazynem WINO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 18:10 Gość portalu: misio80 napisał(a): > Jak mi sie nie podoba Bar mleczny Gienia, to sie tam nie stoluje, a nie > przychodze i robie awanture. Chyba, że zapłaciłem za żywienie na rok z góry a bar nie wydaje posiłków. Widzisz różnicę, kolejny kmiotku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio80 Re: co sie dzieje z Magazynem WINO IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.08.09, 21:14 widze, nie rozumiem tylko czemu mi ublizasz nawet mnie nie znajac z tym ze Jola skarzyla sie nie tyle na nieregularnosc wychodzenia, jak na poziom, ktory nie wydaje mi sie zeby sie obnizyl. Poza tym prenumerata jest na 6 kolejnych numerow i pieklic sie mozna jak numer wyjdzie a go sie nie dostanie. Co jak co ale wino powinno raczej uczyc cierpliwosci - klient interesujacy sie winem jest nawet bardziej niz klient w krawacie, wedlug mnie. Tez prenumeruje, ale krzyki i lamenty raczej nic nie zmienia - czekam cierpliwie nie nastawiajac sie na jakies konkretne daty - to w koncu nie dziennik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rantica Re: co sie dzieje z Magazynem WINO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 22:07 Gość portalu: misio80 napisał(a): > widze, nie rozumiem tylko czemu mi ublizasz nawet mnie nie znajac > z tym ze Jola skarzyla sie nie tyle na nieregularnosc wychodzenia, jak na Ktoś pisał że się obniżył? Zawsze był niski. Pseudointelektualne dywagacje Bońkowskiego i Bińczyka ukraszone grafomanią, najzwyczajniej głupiego Barczyńskiego. > poziom, ktory nie wydaje mi sie zeby sie obnizyl. No cóż. Wydawać się może. Niektórym wydaje się, że "Fakt" to dziennik "opiniotwórczy". Idiotów nie brakuje. > Poza tym prenumerata jest na 6 kolejnych numerow i pieklic sie mozna jak numer > wyjdzie a go sie nie dostanie. Bo? Jakbyś zaprenumerował tygodnik, a następnie dostał na koniec roku 52 zeszyty periodyku jedną przesyłką, też byś takie głupoty pisał? > Co jak co ale wino powinno raczej uczyc cierpliwosci - klient interesujacy sie > winem jest nawet bardziej niz klient w krawacie, wedlug mnie. > Tez prenumeruje, ale krzyki i lamenty raczej nic nie zmienia - czekam cierpliwi > e > nie nastawiajac sie na jakies konkretne daty - to w koncu nie dziennik W końcu nie. To jeden z najdroższych periodyków w Polsce. Pogarda dla prenumeratorów jest niespotykana w historii prasy w Polsce. Jeśli lubisz kiedy ktoś pluje Ci w twarz, a Ty za to przepraszasz, to kupuj to dalej. Dosyć pogardy dla czytelnika, tych nadętych chamów z tej gazetki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeepwdyzlu rantica, plopli , magnum - to jedna osoba... Chora IP: 213.136.237.* 14.08.09, 10:51 zdradza ją adres internetowy chora - z nienawiści... z branży winiarskiej, z kompleksami, obnosząca sie z urazami.. w dodatku - na tyle durna, że tak łatwo ją (go) zidentyfikować.. Spadaj stąd trollu i nie wracaj! jeep Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jełopek w jeepie al9 i jełopek, handlarzyna, to jedna osoba... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 23:03 No tak! Bo neostradę to ma jedna osoba w Polsce! ;-) Ty, jełopku w dizlu, to zobacz lepiej z jakigo ip pisze Bońkowski w tym wątku i niejaki "Michał B.". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio80 Re: al9 i jełopek, handlarzyna, to jedna osoba... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.08.09, 22:34 WOJCIECH jesli juz, podpisal sie imieniem i nazwiskiem i nadaje z Tele2... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jwd Re: al9 i jełopek, handlarzyna, to jedna osoba... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 23:23 Gość portalu: misio80 napisał(a): > WOJCIECH jesli juz, podpisal sie imieniem i nazwiskiem i nadaje z Tele2... No właśnie o to chodzi. Wojciech to ta sama osoba co Maciek B. Sprawdź ip. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: co sie dzieje z Magazynem WINO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.09, 21:41 Czy istnieje jakaś realna droga nabycia numerów archiwalnych np tego o tokajach pawel 1235@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WB Re: co sie dzieje z Magazynem WINO IP: 77.255.139.* 21.08.09, 00:26 Wystarczy skontaktować się z redakcją normalną drogą np. przez stronę www Odpowiedz Link Zgłoś
winoman Re: co sie dzieje z Magazynem WINO 03.09.09, 01:30 Uprzedzając pytania pragnę poinformować, że portal Magazynu WINO chwilowo dostępny jest pod adresem magazynwino.com. Mamy nadzieję, że lada moment wróci na swe stałe miejsce. W imieniu redakcji przepraszam za zamieszanie, Andrzej Daszkiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio80 Re: co sie dzieje z Magazynem WINO IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.09.09, 07:05 tylko linki sa nie popodczepiane - np. przy banerach - do degustacji win wegierskich, prenumeraty... Odpowiedz Link Zgłoś
winoman Re: co sie dzieje z Magazynem WINO 03.09.09, 11:03 winoman napisał: > Uprzedzając pytania pragnę poinformować, że portal Magazynu WINO chwilowo dostę > pny jest pod adresem magazynwino.com. Mamy na > dzieję, że lada moment wróci na swe stałe miejsce. Sytuacja wydaje się być opanowana, mam nadzieję, że już wszędzie portal jest widoczny, w imieniu redakcji jeszcze raz przepraszam za utrudnienia. Andrzej Daszkiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam / delta Re: co sie dzieje z Magazynem WINO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 06:34 przyznaję, iż kiedy śledziłem ten wątek, i czytałem posty niejakiej loli, to miałem mieszane uczucia. czasem zgadzałem się z jej tezami, a czasem nie. przyznawałem jej jednak, w duchu, zawsze rację, iż przynajmniej jej wpisy wnoszą świeży powiew do wszechobecnego smrodu panującego na tym forum. kiedy jednak przeczytałem post, na który teraz odpowiadam, włosy stanęły mi dęba. autentycznie. wszystko wskazuje bowiem na to, iż towarzystwo wzajemnej adoracji grzejące się w ciepełku firmy pn. REDAKCJA ŻURNALA WINO, znając się bez wątpienia doskonale i wprost perfekcyjnie na rozwlekłym pisaniu o winach, nie ma zielonego pojęcia czym jest profesjonalne zarządzanie firmą, a także czym jest internet i po co. od kilu lat posiadam różne strony internetowe, ale w najbardziej upiornych imaginacjach nie wpadłoby mi do głowy żeby "na pewien czas" zmieniać adres jakiejkolwiek strony !. zlikwidować i zrobić zupełnie różną, pod nowym, innym adresem, to oczywiście. bez żadnego problemu. ale to jest już zupełnie inna bajka. i to jeszcze informować o tym "zabiegu kosmetycznym" swoich klientów na forum internetowym ! to naprawdę zupełna paranoja, i to czysta paranoja. no, chyba, iż jest to ostatni "wynalazek" Sz. Redakcji, najbardziej wyrafinowanej i odkrywczej formy spamowania. wolumen sprzedaży żurnala dramatycznie spada, a jak wszyscy wiemy doskonale, tonący "brzydko" się chwyta. o ile tak jest w istocie rzeczy, to podziwaim i gratuluję zaradności i wyobraźni. nie muszę chyba nadmieniać, iż już wkrótce, na pewno, pójdę w ślady Sz. Redaktorów i zacznę stosować podobne metody. a w szczególności, tutaj, na moim ulubionym forum. lolu, wyglądasz mi na babę z jajami. gdybyś jakimś cudem zdecydowała się wrócić ze swoich wysp szczęśliwości, i wspólnie ze mną podjęła się trudu komentowania idiotyzmów tutaj wypisywanych, moja autentyczna wdzięczność nie miałaby granic. mógłbym nawet posunąć sie do zaoferowania ci pozycji trolla vice-naczelnego :))))))))) adam / delta, oddany jak zawsze wasz wierny, troll naczelny Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: co sie dzieje z Magazynem WINO 07.09.09, 09:14 a o sporach współwłaścicieli domen słyszałeś? procedurach przenoszenia ich na inny podmiot? sprzedaży praw? adam trolujesz a jak magazyn Ci sie nie podoba - nie kupuj go.. jeep Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam / delta Re: co sie dzieje z Magazynem WINO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 10:24 nie podoba mi się nieprofesjonalny sposób zarządzania tym żurnalem i nie jestem w tym odosobniony (re: lola) adam / delta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam / delta Re: co sie dzieje z Magazynem WINO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 10:49 dodam jeszcze: NIC mnie nie obchodzą spory właścicieli domen, wszyscy powinni mieć w internecie nieograniczony dostęp do stron, których adresy są podane. koniec. kropka NIC mnie nie obchodzi, że żurnal ma jakieś tam kłopoty w drukarni czy gdziekolwiek indziej, ale obchodzi mnie to, po raz kolejny prenumeratorzy nie dostali OAPŁACONYCH wcześniej egzemplarzy o czasie. koniec kropka bez komentarzy adam / delata Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: co sie dzieje z Magazynem WINO 07.09.09, 11:19 ale to nieprawda jestem prenumeratorem i otrzymałem TRZY numery Do końca roku jest jeszcze kilka miesięcy - spokojnie czekam na nastepne 3 numery... O profesjonaliźmie redakcji świadczą teksty. A te MNIE i nastu tysiącom winomaniaków - podobaja się... Uwagi loli są złośliwe, Twoje - nieprofesjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
2444grzesio Re: co sie dzieje z Magazynem WINO 07.09.09, 11:38 Do końca roku są jeszcze 4 miesiące (niecałe)., Magazyn Wino ma w nagłówku "dwumiesięcznik". Lubię czytać artykuły w Winie, ale nie da się w cztery miesiące zmieścić trzech dwumiesięczniki ;). Magazyn będę czytał, jeżeli będzie się ukazywał, ale nie będę go już prenumerował. Nie ma to najmniejszego sensu. 10% rabat przy prenumeracie w porównaniu z moim żalem, gdy widzę numer w EMPIK-u, a sam muszę czekać jeszcze tydzień/dwa nie jest wystarczającą rekompensatą. Pozdrawiam GrzesiO. PS Może redaktorzy powinni zmienić opis na "pismo ukazujące się co jakiś czas"? Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: co sie dzieje z Magazynem WINO 07.09.09, 12:00 zobaczymy za kilka miesięcy tez się wycofam z prenumeraty jesli nie otrzymam tych 3 numerów do końca grudnia... Ale - sam dostałem 3 numer WCZEŚNIEj niz pojawił się w empiku.. I zwróćcie uwagę na otoczenie.. Jest kryzys jeep Odpowiedz Link Zgłoś
2444grzesio Re: co sie dzieje z Magazynem WINO 07.09.09, 12:54 Widzisz - sam od wielu lat pracuję w szeroko pojętej logistyce i wkurza mnie, że EMPIK potrafi sobie zapewnić dostawę wydania bezpośrednio z drukarni, dwa/trzy dni po wydruku a prenumerator najczęściej musi czekać kilka tygodni. Podejrzewam, że jeżeli redakcja zrezygnowała by z usług Poczty Polskiej to choćby za preferencyjne ceny reklam dobra firma kurierska dostarczała by poszczególne numery na czas. Niestety sądzę, że wygodniej jest powiedzieć że sie "nie da" i dlatego nie będę wywarzał otwartych drzwi i będę kupował w EMPIK-u. Ja będę zadowolony i redakcja będzie miała spokojna głowę. A z ostatniego Magazynu Wino reklamę "Zaprenumeruj magazyn wino" powiesiłem sobie na ścianie - żeby mnie nie kusiło...;). GrzesiO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor Re: co sie dzieje z Magazynem WINO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 15:21 jeepwdyzlu napisał: > A te MNIE i nastu > tysiącom winomaniaków Zakładasz że każdy egzemplarz tego pisma trafia do ponad dziesięciu osób które go przeczytają? To ciekawe, bo z badań wynika, że jeden egzemplarz numeru tego typu periodyku trafia do maksimum 3 osób. Skąd zatem to "naście tysięcy"? Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: co sie dzieje z Magazynem WINO 07.09.09, 15:52 ynika z badań? masz dostęp do tak precyzyjnych badań? ciekawe.... z mojej wiedzy wynika, ze kolorowy magazyn trafia nie do 3, ale 5 - 7 osób.. Zwłaszcza tak specjalistyczny. Sprzedaż - to jeden kanał dystrybucji - a prenumarata.... Nie kazde wydawnictwo dzieli się takimi informacjami publicznie. Ale to na marginesie, bo wydawców Magazynu w ogóle nie znam. Jestem prenumeratorem i klientem. jeep Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam / delta Re: co sie dzieje z Magazynem WINO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 16:46 tak na marginesie: 1. prenumeratorzy nie otrzymują o czasie opłaconych, zaprenumerowanych numerów. czy to jest ok ? 2. internauci, korzystający z wydania internetowego, nie mogą otworzyć strony, bo "tymczasowo" adres został zmieniony, a informacja o tym jest przekazywana na jakimś podrzędnym forum internetowym. czy to jest ok ? 3. czytelnicy wydania internetowego muszą czytać do wy......a o eno-narciarstwie w dolinie aosty, co jest, bez wątpienia szczególnie fascynujące kiedy inkryminowany artykuł wisi przez kolejne, upalne letnie wakacje. czy to jest ok ? i tak już zupełnie na marginesie: kiedy żurnal WINO, daje link do swojej strony to nie jest w ogóle spam, i to jest ok ? natomiast, kiedy ja sam daję link do swojej strony, to jest spam i to nadzwyczaj perfidny, i to nie jest wcale ok ? i jeszcze pytanie naprowadzające: o ile to forum nie jest kabaretem, to czym w istocie rzeczy jest ???? adam / delta wasz zawsze wierny troll naczelny Odpowiedz Link Zgłoś
winoman Re: co sie dzieje z Magazynem WINO 07.09.09, 17:33 Szanowny Panie adamie/delto, > tak na marginesie: > > 1. prenumeratorzy nie otrzymują o czasie opłaconych, zaprenumerowanych numerów. > czy to jest ok ? Czy jest Pan prenumeratorem Magazynu Wino? Jeśli tak, to przepraszamy jeszcze raz za opóźnienia. > 2. internauci, korzystający z wydania internetowego, nie mogą otworzyć strony, > bo "tymczasowo" adres został zmieniony, a informacja o tym jest przekazywana na > jakimś podrzędnym forum internetowym. czy to jest ok ? Nie takim podrzędnym, skoro Pan raczy je zaszczycać swą obecnością. A przechodząc do meritum, od samego początku portal ma nie dwa, a cztery adresy, z których do tej pory tylko jeden był przez nas ogłaszany. Nie przewidzieliśmy niestety sytuacji, w której nasz główny adres przestaje działać, z powodu kumulacji kilku błędów, z których tylko za jeden, w dodatku pośrednio, odpowiadamy. Jak się okazało, przerwa trwała tylko kilkanaście godzin, ale na początku, przed zdiagnozowaniem problemu, wydawało mi się, że może potrwać dłużej, stąd informacja na forum o alternatywnym adresie portalu. Oczywiście mogłem nie podać żadnej informacji, ale wtedy też ktoś mógłby spytać, czy to jest OK. > 3. czytelnicy wydania internetowego muszą czytać do wy......a o eno-narciarstwie > w dolinie aosty, co jest, bez wątpienia szczególnie fascynujące kiedy > inkryminowany artykuł wisi przez kolejne, upalne letnie wakacje. > czy to jest ok ? Po pierwsze tekst o dolinie Aosty został umieszczony w portalu 12 stycznia tego roku, więc tylko przez jedne wakacje mógł drażnić oczy ewentualnych czytelników, po drugie nikogo nie zmuszamy do lektury naszych tekstów, po trzecie nie usuwamy z portalu żadnych materiałów, nawet tych pozornie nieaktualnych, gdyż być może ktoś już latem planuje kierunek wyjazdu na narty. > > i tak już zupełnie na marginesie: > > kiedy żurnal WINO, daje link do swojej strony to nie jest w ogóle spam, i to > jest ok ? > natomiast, > kiedy ja sam daję link do swojej strony, to jest spam i to nadzwyczaj perfidny, > i to nie jest wcale ok ? Ani ja, ani nikt z zespołu Magazynu WINO nie nazwał Pana spamerem, więc na to pytanie nie będę odpowiadał, nie do nas jest ono skierowane. > i jeszcze pytanie naprowadzające: > > o ile to forum nie jest kabaretem, to czym w istocie rzeczy jest ???? Jako jeden z twórców tego forum rzeczywiście z przykrością patrzę na kierunek, w którym dziś podąża, choć nie nazwałbym tego kabaretem. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: charlie do Winomana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.09, 18:13 Panie Winoman , daj Pan spokój nie karm trolla,przecież on nie jest wart nawet by czytać jego bełkot a co dopiero odpisywać .Do dzisiaj nie napisał dlaczego wielki winiarz z Burgundii jest wielki ,koniec kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam / delta Re: co sie dzieje z Magazynem WINO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 20:19 szanowny panie winomanie, (ależ się super rymuje, sam pan to wymyślił ?) dotychczas, w istocie rzeczy, ceniłem zarówno pana osobowość, jak i wiedzę enologiczną. nigdy bym nie przypuszczał, iż będzie pan zarówno jedno jak i drugie, rozmieniał na drobne, tłumacząc np. kiedy był publikowany artykuł o eno-narciarstwie w dolinie aosty, a kiedy nie był. szkoda, ale: c'est la vie, jak powiadają francuzi. pozwoli pan, iż pozostaniemy w materii oceny poziomu profesjonalizmu zarządzania (lub tez jego totalnym braku), żurnalem WINO, przy odrębnych stanowiskach. moje pytanie dotyczące nieomylnej zaiste wybiórczości tego forum, w materii kto może umieszczać linki do swoich stron, a kto nie, nie było skierowane bezpośrednio do pana, czy tez sz. redakcji żurnala. jednakże, skoro pisze pan o poczuciu pewnej swojej odpowiedzialności, bowiem jest pan jednym z założycieli tego nieszczęsnego tworu, to mogłoby się wydawać, iż odpowie pan na to, zdawałoby się oczywiste i proste pytanie. no cóż, nie wszyscy potrafią brać odpowiedzialność za swoje postępowanie. szkoda. natomiast w jednym aspekcie pana postu, muszę oddać panu rację: zamiast "kabaret", chyba lepiej by pasowało określenie "commedia del arte" (di vino) pański, jak zawsze do usług, adam / delta po wieczność wierny troll naczelny Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu żenująca małostkowość 07.09.09, 20:46 adam delta Daleki jestem od mieszania Cię z błotem Niemniej - wykazujesz wyjątkową małość w tej dyskusji. Rozumiem Twoje rozgoryczenie - część atakó w sąsiednim watku była przesadna i nieroztropna. Niemniej - Magazyn Wino nie jest odpowiedzialny za ataki na Ciebie - pokazujesz tu brzydka stronę swojej natury. Winoman odpowiada spokojnie, kulturalnie i na temat, Magazyn z opóźnieniem ale się ukazuje, treść jest na wysokim poziomie, a Twoje uwagi i dołączenie do hałastry szczekającej - zwłaszcza w kontekście niesprawiedliwych ataków tuż obok na Ciebie - wyjątkowo małostkowe... Nieładnie - robisz to samo co obok Twoi adwersarze - kopiesz po kostkach jak mały adamek a nie duży adam... Popraw się! jeep Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam / delta Re: żenująca małostkowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 20:57 nie bardzo mam teraz czas żeby dyskutować czy to ja jestem małostkowy, czy może ktoś zupełnie inny. przepraszam. ale może to właśnie ty odpowiesz mi na nad wyraz proste pytanie, które na pewno nie jest w ogóle małostkowe, a mianowicie: kiedy żurnal WINO zamieszcza link do swojej strony to nie jest spam, ale kiedy ja zamieszczam link do mojej strony, to już jest spam ? tylko tyle, i nic więcej, naprawdę adam / delta Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: żenująca małostkowość 07.09.09, 21:16 jasne że odpowiem link do magazynu wino i do Twojej strony - mnie nie przeszkadzają... Więcej - to dobrze, że tu wypowiadaja się profesjonaliści. Ale - to forum agory. I regulamin jest bezwzględny - taka forma reklamy jest nie dozwolona. W tym punkcie - zgadzam się zatem z Tobą. Ty zlikwidowałeś link. Redaktor też powinien. jeep Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam / delta Re: żenująca małostkowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 21:26 kabaret adam / delta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam / delta Re: żenująca małostkowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 21:59 Przey okazji, napiszę że żurnaliści tego magazynu i wszyscy uczestnicy tego forum/kabaretu to szczekające pieski, niegodne lizać moich stóp i degustować win Wielkiego Winiarza. Jesteście wszyscy żałosnymi śmieciami. Tylko Ja w tym kraju wiem jak profesjonalnie, enologicznie organizować wyjazdy enologiczne do Wielkich Winiarzy. Warci jesteście siebie panie jeepwdizlu i panie winoman. Śmiecie z was. Pijcie mocz własny zamoast Wielkich Win! Jak zawsze do usług, adam / delta po wieczność wierny troll naczelny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: żenująca małostkowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 08:08 Wniosek z tego watku wynika tylko jeden: miejsce dla Pana Adam/Delta jest w zakladzie zamknietym dla chorych psychicznie!!!.Biedny,nieszczesliwy czlowiek!.Nie nalezy odpowiadac na Jego posty!.Pozdrawiam wszystkich przyzwoitych milosnikow wina. Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu specjalnie odgrzebałem ten wątek 27.11.09, 10:45 bo odebrałem juz 5 numer z ciekawymi materiałami o burgundach adam/delta/3 in wine - co myslisz o tych atykułach? Zrehabilituj się i skomentuj nieco :-) Co robią Ci co tak głośno krytykowali redakcję??? jeep Odpowiedz Link Zgłoś
2444grzesio Re: specjalnie odgrzebałem ten wątek 27.11.09, 21:32 Czekają na 5 numer, bo nadal nie dostali z prenumeraty :(. Grześ O 6 juz nawet przestałem marzyć. G Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: specjalnie odgrzebałem ten wątek 28.11.09, 11:16 5 jest 6 - do końca grudnia jest miesiąc... Bądź optymistą :-) jeep Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peyotl Winoteka domowa IP: 81.219.6.* 30.11.09, 18:23 W ostatnim MW jest reklama takiego przedsięwzięcia wysyłkowego. Czy ktoś cokolwiek wie o tym? Podobno popularne na Zachodzie... Czy znacie wytwórnie, które są proponowane w pierwszym zestawie? Ich jakość? Odpowiedz Link Zgłoś
winersch Re: Winoteka domowa 30.11.09, 18:56 Znajdziesz tu linkado ich strony w Anglii www.laithwaites.co.uk/browseaz~otbprefix~Top4%7COurWines%7CFullRange~navid~ourwines~navid2~finewinesubnav1~brand~LAIT~mscssid~ C38957D133A44945B0CFA10AAC34DC81.aspx asortyment spory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio80 Re: Winoteka domowa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.11.09, 20:15 to chyba kompletnie co innego bo w Polsce to nie dziala jak sklep internetowy tylko raz na dwa miesiace wysylaja propozycje skrzynki 12 win za 400PLN jak nie odpowiesz to kupiles ktos cos wie o winach i firmie? czy po zamowieniu pierwszej skrzyneczki mozna sie bezkarnie wypisac? i czy warto to w ogole kupic, bo wina w cenie sa rzeklbym promocyjnej - 13 PLN za butelke, tylko co to za wina??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3-in-wine Re: specjalnie odgrzebałem ten wątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.09, 20:41 burgundię można postrzegać na różne sposoby. ja akurat widzę ją przez nieco inny pryzmat, niż jak to zaprezentował nr.5 MW. co wcale jednak nie znaczy, że mam rację. po prostu patrzę na nią "innymi oczyma". koniec. kropka. jak chcesz to przeczytaj: www.winowww.pl/pdf/burgundia.pdf w tym tekście popełniłem dwa błędy merytoryczne, których jeszcze nie poprawiłem: 1. aukcja win Hospices de Beaune (vente des vins) odbywa się tylko raz do roku, na jesieni, a nie dwa razy tak jak to napisałem (wiosenna aukcja odbywa się w Nuits-St-Georges. jest to co prawda tylko 20 km na północ, ale różnica jest kolosalna) 2. Nicolas Rolin, założyciel i fundator Hospices de Beaune (1443 r.) nie był dukiem burgundii. był natomiast Kanclerzem (Chancellier) duka Filipa Dobrego (Phillipe le Bon) 3-in-wine _____________________________________________________________________________ chroń dzieci przed plagą pijaństwa i alkoholizmu - naucz je kultury wina [/b] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wittek Grand Prix MW IP: 213.25.71.* 08.12.09, 15:49 był ktoś ? jak wyniki ? jacy celebryci byli? Odpowiedz Link Zgłoś
leon-neon Re: Grand Prix MW 08.12.09, 19:40 Gość portalu: wittek napisał(a): > był ktoś ? jak wyniki ? jacy celebryci byli? Wyniki tutaj: www.magazynwino.pl/pl/239_wydarzenia/515_nagrody_grand_prix_2009_magazynu_wino.html Ciekawe - trzy wina od tych samych producentów w Top 3 (oczywiście inne roczniki) pojawiają się drugi rok z rzedu (Quinta do Vale Dona Maria, Gotin del Risc Bierzo i szampan Veuve Cliquot Brut Carte Jaune NR - przy czym Bierzo jest już w wyższej kategorii cenowej). Importer roku Austrovin - też ciekawostka, bo raptem tylko jedno wino w Top 3. Spodziewałem się że laur zarobi byłe KWC, obecnie Enoteka Polska (dobre wina, i reklamy regularnie też dają i chyba logistycznie też w końcu się poprawili ;), względnie Salute (w końcu), ale niech im będzie... Nie byłem, a chciałem być, ale mi sie nie chciało ;) Odpowiedz Link Zgłoś