Dodaj do ulubionych

salatka z malzami

IP: 212.160.172.* 11.01.06, 09:13
Witam
Posiadam sloik salatki z malzami (malze z wazywami w zalewie, podejrzewam, ze
octowej) i jakos smialosci do niej nie mam. Lubie owoce morza ale nie
przepadam za zalewami octowymi. Czy ktos moglby mi podpowiedziec jak sie
zabrac do tych slimaczydel? Myslalam o jakiejs salatce makaronowej...
Bede wdzieczna za pomoc.
Obserwuj wątek
    • jacek1f raczej jednak same w miseczce, jako przekaska octo 11.01.06, 11:18
      wa.
      Słabo sie łączy z czymkolwiek.
      • Gość: szadoka Re: raczej jednak same w miseczce, jako przekaska IP: 212.160.172.* 12.01.06, 08:55
        tego sie obawialam, chyba jednak zjem tak jak jest, bo przeciez nie wyrzuce....
        • jacek1f wiem, wiem - można z avokado i pomidorami połaczyć 12.01.06, 08:59
          w takiej sałatce a'la ceviche!
          Avokado w kostkę, pomidory ze skóry i bez pestek w kostkę, małże i zdwoma
          łyżkami zalewy do tego, pół cytryny - sok wcisnąć, sol, pieprz i cukru trochę.
          Niech postoi minimum 3-4 godziny.
          I już.
          Mozesz podawać samo - wtedy łyżeczka sie je, lub na porwanej sałacie.
    • Gość: betsypetsy Re: salatka z malzami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 15:17
      Długo nie mogłam skojarzyć co to są malze? ale domyślam się że chodzi o małże,
      czy tak?
      • Gość: szadoka Re: salatka z malzami IP: 212.160.172.* 12.01.06, 08:54
        owszem, wrodzone lenistwo nie pozwala na uzywanie polskich znakow :) , poza tym
        wychodze (jak widac z blednego) zalozenia, ze skoro ja nie mam problemow z
        odczytywaniem takiego tekstu to inni tez nie maja :)))
        • Gość: betsypetsy Re: salatka z malzami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 09:11
          dokładnie to odczytałam to jak wyraz z włoskiego "malcami" :D Proszę nie brac
          tego za złośliwość, ot tak poprostu zwróciłam na to uwagę. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka