Gość: ela IP: *.ipset12.wt.net 28.10.03, 23:39 Jaka jest wartosc kaloryczna tych smakolykow? Czy istnieja przpisy na tego rodzaju przysmaki o niskiej kalorycznosci dla osob na diecie odchuzajacej ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ela Re: Na jesienną melancholię IP: *.stacje.agora.pl 04.11.03, 12:22 Elu, przykro mi, że nie mam dobrej wiadomości dla odchudzającego się łasucha. Wszystkie jesienne ciasta i desery są bardzio kaloryczne. Zawierają sporo cukru i tłuszczu, a do tego jeszcze orzechy i czekoladę. No cóż, podobno właśnie słodkie słodycze poprawiają nastrój. Możesz spróbować użyć masła roślinnego zamiast zwykłego, a w musie śliwkowym wziąć śmietanę 18% w połączeniu ze sztucznym stabilizatorem Śmietanfix. Najlepiej chyba jednak po upieczeniu ciasta według kalorycznego przepisu zjeść jeden kawałek, a resztą obdarować rodzinę i przyjaciół. Serdecznie pozdrawiam i życzę powodzenia w walce z kaloriami, tym bardziej że i ja ją znam. Joanna Nowicka Odpowiedz Link Zgłoś