Gość: Olga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 18:52 hm... no to zobaczymy co z tego wyjdzie, bo potrzebna mi bita śmietana do naleśników z czekoladą. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ewcia Re: Bita śmietana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 07:29 poszukuje fajnego przepisu do tortu! mam nadzieje że wyjdzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Bita śmietana IP: *.upc-d.chello.nl 18.03.06, 20:34 Najlepszy tort to wlasnie z bita smietana Robie biszkopt: 5jajek 1szkl cukru cukier waniliowy 1/2szk maki tortowej i 1/2szk. maki ziemniaczanej olejek migdalowy 2lyzeczki proszku do pieczenia Bialka ubic, dodac zoltka i cukier i cukier waniliowy, olejek migdalowy i jeszcze ubijac. Potem dodac make i proszek i delikatnie lyzka wymieszac. Upiec w piekarniku 160* na zloty kolor Ubic smietane kremowke, wedlug przepisu ale dodajac smietan fix, bo dluzej utrzymuje sie sztywnosc smietany. To naprawde najlepszy tort, Wszystkie inne z kremami sie chowaja. No moze jeszcze oprocz karpatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ArtekDw Bita śmietana IP: *.wro.vectranet.pl 12.06.06, 13:05 Zrobiłem według przepisu i wyszła niczego sobie:)Tylko za bardzo czuć wanilie.To pewnie przez to,że zamiast łyżeczki dodałem łyżkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Huszio Re: Bita śmietana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 15:03 Nie znam sie kompletnie na gotowaniu ale chce do truskawek bitą śmietane zobaczymy co z tego wyjdzie:D:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sniezka Re: Bita śmietana IP: 195.189.52.* 28.07.06, 11:24 moze TEN przepis bedzie dobry na miare moich oczekiwan... bo smietana robiona w innych proporcjach z cukrem waniliowym, cukrem pudrem i smietana jakos mi nie pasuje =/ jest jakby kwasna =| dobra ide sie za to brac... oby poskutkowalo =] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M_T Bita śmietana IP: *.ists.pl 07.09.06, 09:51 Nie ma nic prostrzego od zrobienia bitej śmietany, ale podstawą jest jej podstawowy składnik, na nim nie można oszczędzać. Odpowiedz Link Zgłoś
orchid11 Re: Bita śmietana 08.09.06, 20:44 bleeeeeeeeee... bita smietana-jakie to tłuste... ja tam używam ramy cremefine. to samo, bardziej smaczniejsze i delikatniejsze i co najważneijsze-ma mniej tłuszczu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upl Re: Bita śmietana IP: *.aster.pl 27.01.08, 10:41 uzywanie rany zamiast smietany to mniej wiecej tak jak uzycie kostki bulionowej zamiast wloszczyzny albo koncentratu pomodorowego zamiast pomidorow do pomidorowej robienia fuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Bita śmietana IP: 217.97.228.* 29.12.06, 17:38 Oby się udało:) To będzie mily prezent dla Pawła! Trzymajcie kciuki! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał 92 Bita śmietana IP: *.oaza-dd.com 08.01.07, 17:07 zajefajna ta smietana wyszla... naprawde good przepis... polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemuś Bita śmietana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 20:47 no i jak wyszła dobrze? bo ja strasznie cche sobie zrobic sam bitą śmeitanę ale nei znam zadnego dorbego przepisu :( poradzcie cos! proszę Odpowiedz Link Zgłoś
radeqm Re: Bita śmietana 17.02.07, 13:20 ... nie przedłużać ubijania, bo wyjdzie, ku.., ser! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Bita śmietana IP: 213.155.170.* 12.04.07, 14:35 Pzzzzzsynaaaa a jeszcze w połączeniu z orzeszkami i pomarańczami...mmm niebo w gębie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alan Bita śmietana IP: *.icm.edu.pl 07.08.07, 18:05 Bita śmietana to prostu w przyrządzeniu przysmak. Mnie jest potrzebny do śmietankowego budyniu z pokrojonym bananem w kostkę, cynamonem i swoiskim sokiem malinowym. Pychotka :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julita 10 Lat Bita śmietana IP: 217.98.58.* 21.01.08, 21:27 Ja tam zaraz ide do kuchni se ubic bita smietane z proszku bo se kupilam w biedronce i ju jedno se ubilam byla wysmieanita wiec kuwra nie wystawiajciwe jak se robi bita smietanie bo kazdy to wie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Bita śmietana IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.08, 16:23 piszę do tej smarkuli ,która nie potrafi zachować kultury na forum ....wsadź se swoja dziesięcioletnią na pewno pryszczatą buźkę do śmietanki z biedronki ,a może znikną ci pryszcze...albo dopiero cię wysypie...i nie wcinaj się mądralo w dorosłe dyskusje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julita 10 Lat Bita śmietana IP: 217.98.58.* 21.01.08, 21:28 Ja tam zaraz ide do kuchni se ubic bita smietane z proszku bo se kupilam w biedronce i ju jedno se ubilam byla wysmieanita wiec nie wystawiajciwe jak se robi bita smietanie bo kazdy to wie!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrycja Bita śmietana IP: *.gprs.plus.pl 25.01.08, 19:19 dobra wszystkie składniki są ..... a teraz zobaczymy to z tego wyjdzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upl Re: Bita śmietana IP: *.aster.pl 27.01.08, 10:45 do bitej smietany zamiast fixow itd itp wystarczy dodac lyzeczke maki kukurydzianej, (na ok 300 ml smietanki) ktora ja zwiaze i sprawi, ze bedzie sztywniejsza - loepiej sie trzyma na torcie i nie splywa no oczywiscie trzeba tez dodac troche cukru, bo bedzie niesmaczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helen-a5411 Bita śmietana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 19:57 Na jakich obrotach miksera ubijac tą śmietanę.Na najwyższych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miśka Bita śmietana IP: *.mia.three.co.uk 23.08.08, 20:41 a mnie wyszło masło, tak więc uważajcie moi drodzy..ostrożnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuchara Re: Bita śmietana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.08, 13:38 masło wyjdzie, gdy się za długo ubija Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ollala62 Re: Bita śmietana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.08, 22:55 Śmietana MUSI!!!!!!!!! być schłodzona,może być lekko zmrożona bo rzeczywiście inaczej zrobi się masło.To jest warunek KONIECZNY!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Bita śmietana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 15:36 chcialabym zrobic taka pianke cytrynowa. kiedys byly takie wysokie ciastka - na cienkim ciescie pianki lekko kwaskowe, sztywne a na wierzchu galaretka. chcialabym cos takiego zrobic ale nie znam proporcji. mysle tylko ze w tym byla bita smietana, sok z cytryny, nie wiem czy zelatyna czy moze maczka ziemniaczana do usztywnienia. nie znam ilosci ani proporcji. czy ktos moglby mi pomoc i przyslal przepis na taka pianke? ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolor Bita śmietana IP: 89.131.183.* 03.11.09, 19:21 co to jest smietana kremowka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masafion Bita śmietana IP: *.nplay.net.pl 02.06.10, 14:25 To jest cukier WA-NI-LI-NO-WY - nie waniliowy. Odpowiedz Link Zgłoś
smakus12345 Re: Bita śmietana 02.06.10, 17:43 Gość portalu: Olga napisał(a): > hm... no to zobaczymy co z tego wyjdzie, bo potrzebna mi bita śmietana do > naleśników z czekoladą. pozdrawiam niezle sie zapowiada a ja dzisiaj znalazlam przepis na andruty www.niam.pl/przepisy/przepis/2351-andruty przepis mnie mocno zaciekawil, wrawdzie pisza ze lepiej z lodami podawac, ale mysle ze z bita smietana tez beda swietne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okhann Bita śmietana IP: *.lanet.net.pl 25.09.10, 18:28 Nie przedłużać ubijania! Właśnie miałem wielkiego FAIL-a, bo zrobiło mi się... masło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arli Bita śmietana IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.06.11, 21:01 nie polecam śmietanki firmy delik 36% do ubijania bo mimo stosowania sie do zalecen nie ubija się, natomiast laciata 30% nadaje sie do tego idealnie Odpowiedz Link Zgłoś