magig11 15.05.09, 17:56 Mięso? Ale jak je przygotować? Warzywa? Pyt. j.w. Ryby? Pyt. j.w. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alanta1 Re: Co grilować? 15.05.09, 22:36 PSTRĄGI Kupuję oczyszczone całe, myję, skrapiam cytryną, ładuję do środka masę ziół i pietruszki, posypuję przyprawą do ryb ( ze sklepu ze zdrową żywnością, bez "polepszaczy") i wrzucam na ruszt. Grilluję po 10min z każdej strony. W podobny sposób grilluję dzwonka łososia. Odpowiedz Link Zgłoś
algaria Re: Co grilować? 16.05.09, 10:17 Karkówka, boczek (surowy) - cienkie plastry zostawiiam na noc w maseracie: sól przyprawy różne (gotowe na grilla a także czosnek papryka majeranek tymianek bazylia (wszystkie tylko nie na raz bo wyjdą perfumy a nie maserata) łyżka musztardy skarpiam octem zalewam olejem mieszam dokładnie przykrywam i do lodówy - można dodać miód ale wtedy trzeba bardzo pilnowac na grillu bo się przypali. skrzydełka, podpiździa i pałeczki żeberka robie czasem po diabelsku dużo ostrej papryki sól czosnek skrapiam octem i zalewam olejem mieszam i do lodówki. kiełbaszona faszeruje serem ale najbardziej lubię kaszankę - takiego murzyna (przepraszam Marianka :))z grilla pieczonego na tacce aluminiowej uwielbiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magswitch Re: Co grilować? 26.05.09, 23:52 Ostatnio jadlam grillowane pieczarki nadziewane serem topionym...pychota Odpowiedz Link Zgłoś
lirio ananasy 09.06.09, 07:16 polki.pl/grill_przepisy_artykul,10004473.html Tu są podane z owocami, można z gałką lodów waniliowych. Odpowiedz Link Zgłoś
alanta1 Re: ananasy 09.06.09, 08:41 O, fajny pomusł z tymi ananasami, pewnie skorzystam :) Moja córa mnie właśnie "uszczęśliwiła" zapowiedzią, ze koniec podstawówki chcą zorganizować w naszym ogrodzie. A ja mam tylko miniaturowego badziewskiego grilla, bo nie przepadamy za grillowaniem. Nie wiem jak to ogarnąć i co podać, będzie z 10-12 nastolatek, więc z karczkiem ani rybami bawić się nie będę, bo musiałabym piec na raty... Może od razu hurtem urodziny jej wyprawię, ma w lipcu... <myśli intensywnie> Odpowiedz Link Zgłoś