Dodaj do ulubionych

ekspres do kawy

IP: *.eranet.pl 22.06.08, 23:57
Jaki kupić dobry ekspres ciśnieniowy do kawy i gdzie najtaniej ?
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: ekspres do kawy IP: *.range81-159.btcentralplus.com 28.06.08, 20:16
      jak ekspres cisnieniowy to jura
    • ancyk.62 Re: ekspres do kawy 29.06.08, 22:55
      Polecxam stronkę ekspreso-maniaków... cafeprego/wrzuć do
      googli/....tam naczytasz się oj naczytasz...:):):)
    • Gość: sagittarius_84 Re: ekspres do kawy IP: *.sferanet.pl 30.06.08, 12:11

ja wybrałam Saeco Nina Bar.
      a to forum polecane, wcale nie jest tak bardzo pomocne,
      cała masa tam typowych mianiaków, dla których cena dobrego ekspresu
      nie schodzi poniżej 2,000 :-(
      • Gość: kochanica_krola Re: ekspres do kawy IP: *.ksknet.pl 30.06.08, 19:13
        podpinam sie pod temat. ile minimum trzeba wydac na dobrej jakosci ekspres?? nie
        jestem zadnym maniakiem, po prostu lubie sie rano napic dobrej kawy z ekspresu
      • Gość: m Re: ekspres do kawy IP: *.range81-129.btcentralplus.com 30.06.08, 20:01
        maniakiem nie jestem, a cenie sobie dobra kawe, nie tylko w postaci
        ziarenek a gotowa w filizance :). jura robi jedna z lepszych kaw i
        dlatego tez cena tego ekspresu jest automatycznie wyzsza. poczytaj
        np. stiftungwarentest, tam byly wypisane kryteria przy ocenach
        roznych ekspresow i na pierwsze miejsce wychodza jury, robia po
        prostu smaczna kawe z fajna gesta pianka...uzywam jury od 8 lat i
        jesli mialabym kupowac nowy ekspres, to tylko jure.
        • Gość: kochanica_krola Re: ekspres do kawy IP: *.ksknet.pl 01.07.08, 14:52
          no tak, ale jury to wydatek ok 2500zl, cos takiego odpada nawet jakby kawa miala
          niewiadomo jaka pianke :)
          a co myslicie o saeco albo krupsie?
          • Gość: Pysia Re: ekspres do kawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.08, 15:15
            Posiadam Krupsa 7240, jestem zadowolona.
            • Gość: kochanica_krola Re: ekspres do kawy IP: *.ksknet.pl 01.07.08, 16:49
              a powiedz mi, jak jest z czyszczeniem tego krupsa?? podobno niektore ekspresy
              strasznie trudno doczyscic, chcialabym tego uniknac
              • Gość: Pysia Re: ekspres do kawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 07:55
                Stosuję tabletki do czyszczenia i osobno do odkamieniania, ekspres
                sam się upomina kiedy ma być czyszczony, ponadto trzeba go płukać
                przed zrobieniem pierwszej kawy po przerwie, mam na myśli pomiędzy
                kawą ranną a popołudniową. Oczywiście ekspres "pyta czy ma się
                płukać". Jest to delikatny sprzęt ale warto o niego dbać.
                • Gość: kochanica_krola Re: ekspres do kawy IP: *.ksknet.pl 02.07.08, 10:04
                  dzieki! podoba mi sie ten model :) a napisz mi jeszcze gdzie go kupilas i za ile.
                  • Gość: Pysia Re: ekspres do kawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 12:05
                    Kupiłam na allegro, już nie pamiętam u kogo, ale był to ekspers
                    powystawowy sprowadzony z Niemiec, kosztował około 1800 zł,
                    kupowałam go w zesłym roku w lato.
                    • Gość: As Re: ekspres do kawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 13:15
                      Niestety zbyt tanie te Krupsy nie są, na ceneo sprawdzałam i najtaniej jest na
                      Agito za 1847zł
                      www.agito.pl/cisnieniowe/krups_xp_7240.1574.36527.html?gclid=CKmio7CJoZQCFQ9KQgod3hZxuQ
                      • Gość: kochanica_krola Re: ekspres do kawy IP: *.ksknet.pl 02.07.08, 14:01
                        no rzeczywiscie spora ta cena :// ale ekspres coraz bardziej mi sie podoba.
                        As dzięki za linka, pobuszowałam w tym sklepie, jest jeszcze taki tańszy Krups:
                        www.agito.pl/cisnieniowe/krups_xp_7200.1574.40634.html
                        co o nim myslicie?
                    • Gość: kochanica_krola Re: ekspres do kawy IP: *.ksknet.pl 02.07.08, 14:05
                      dzieki! :) tam w wiadomosci nizej dalam linka do tanszego ekspresu Krupsa,
                      napisz prosze co o nim myslisz.
                      • Gość: Pysia Re: ekspres do kawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 14:18
                        Ekspres różni się tym że nie ma wyświetlacza, ma do wyboru 2 moce
                        kawy, 7240 ma do wyboru 4 w tym 2 ekspreso i 2 "normalne" oraz tym,
                        iż nie posiada zbiornika na mleko, który notabene można dokupić
                        osobno.
                        • Gość: kochanica_krola Re: ekspres do kawy IP: *.ksknet.pl 02.07.08, 15:23
                          Dzieki! Zdecyduje się chyba w takim razie na ten tańszy, bo i tak pijemy kawę
                          bez mleka. Ewentualnie kiedyś może dokupię dla gości :)
                          • Gość: As Re: ekspres do kawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 16:23
                            Ja mam u siebie w firmie ten express i czyśczenie nie jest trudną sprawą, sam
                            się zwykle o to upomina żeby go dopieścić raz dziennie jak to mówimy w firmie ;)
                            masz 2 szufladki które opróżniasz, jedną z której wylewasz nagromadzoną wodę,
                            napełniasz zbiornik kawy, zbiornik kawy i gotowe, raz na jakiś czas oczywiście
                            wymaga on automatycznego wyczyśczenia, ale również nie jest to nazbyt
                            skomplikowany proces :)
                            • Gość: kochanica_krola Re: ekspres do kawy IP: *.ksknet.pl 03.07.08, 07:53
                              dzieki, juz sobie zamówiłam :) i przedyskutowałam sprawę z mężem i jednak
                              wzięliśmy ten droższy, bo on twierdzi, że jak już kupować to lepiej porządny
                              sprzęt. za to zdecydowaliśmy się na raty, bo są całkiem opłacalne w tym agito,
                              no a nie nadwyręży to tak naszego domowego budżetu :) mąż stwierdził, że prezent
                              urodzinowy mam z głowy :// i gwiazdkowy też :// mam nadzieję, że chociaż kwiatka
                              dostanę :)
                              • Gość: As Re: ekspres do kawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 14:21
                                Heheh Ci mężczyżni ;)
                                • Gość: kochanica_krola Re: ekspres do kawy IP: *.ksknet.pl 03.07.08, 17:14
                                  No ja nie narzekam :)))) Ciekawe ile trwa dostawa bo już się nie mogę doczekać :)
                                  • ancyk.62 Re: ekspres do kawy 04.07.08, 07:17
                                    Musisz się uzbroić w cierpliwość,bo te Krupsy są bardzo
                                    awaryjne.Było o tym na forum caffeprego ,do którego link podalama
                                    wyżej.
                                    Ale ogolnie sprzet jest niezly...ale musisz zaprzyjaznic sie z
                                    serwisem:)
                                    ...też mam Krupsa:)
                                    • Gość: kochanica_krola Re: ekspres do kawy IP: *.ksknet.pl 04.07.08, 10:00
                                      buuuuu, As Pysia, a Wy też macie takie problemy z Krupsami??
                                      • Gość: Pysia Re: ekspres do kawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.08, 13:30
                                        Jak pisałam posiadam go od około roku i nie był w serwisie ale
                                        bardzo o niego dbam, gdyż od kilku lat mam doświadczenia z ekspresem
                                        AEG i wiem jak kawa potrafi taki ekspres pozapychać. Ponadto mąż
                                        trochę się na ekspresach zna. Też czytałam te negatywne opinie o
                                        awaryjności a mimo to go kupiłam. Pozdrawiam i życzę smacznej kawy.
                                        • Gość: As Re: ekspres do kawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 15:12
                                          Jak pisałem wcześniej mam Krupsa w pracy, ale działa normalnie, nie mamy z nim
                                          żadnych problemów, więc nie martw się, będzie dobrze :) daj znać jak ekspres dojdzie
                                          • Gość: kochanica_krola Re: ekspres do kawy IP: *.ksknet.pl 04.07.08, 20:07
                                            ok, dzięki. trochę mi to poprawiło humor, ekspres powinien dojść już niedługo,
                                            bo już jest u kuriera :)
                                            • Gość: As Re: ekspres do kawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 14:26
                                              Daj znać w takim razie jak wrażenia
                                              • Gość: kochanica_krola Re: ekspres do kawy IP: *.ksknet.pl 09.07.08, 08:10
                                                no już jest :)) imponujacy :) trochę miałam stracha przed pierwszym odpaleniem,
                                                ale teraz jest już ok :) właśnie robię sobie kawkę! ;)) zobaczymy jak sobie
                                                będzie radził w miarę użytkowania!
                                                • Gość: Kate Re: ekspres do kawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.08, 13:46
                                                  Ale wszystko działa i problemów póki co nie masz żadnych ? I napisz jak z
                                                  zamówieniem, przesyłka szybko dotarła ?
                                                  • Gość: kochanica_krola Re: ekspres do kawy IP: *.ksknet.pl 10.07.08, 10:55
                                                    Przesyłka dotarła bardzo szybko, dobry sklep swoją drogą. No na razie znamy się
                                                    krótko z moim ekspresem :) ale mi się podoba i chyba z wzajemnością :)) ostatnio
                                                    byli znajomi i pochwalili, że kawa na poziomie :) no ale co mieli powiedzieć
                                                    hehehehe
    • dora.27 Re: ekspres do kawy Holden 30.07.08, 20:51
      Czy ktoś ma ekspres ciśnieniowy Holden? Jakie macie doświadczenia z
      tym sprzętem? Jest niedrogi (ok 250zł) czy można zrobić w nim
      smaczną kawę?
    • gosi46 Re: ekspres do kawy 07.08.08, 16:49
      www.allegro.pl/item410707619_ekspres_do_kawy_cisnieniowy.html
      • Gość: Werronka Re: ekspres do kawy IP: *.chomiczowka.waw.pl 13.10.08, 11:20
        Ekspres do kawy Jura w świetnej cenie (wcale nie trzeba wydawać 2000zł)
        http://cgi.ebay.pl/Jura-F-90-Kaffevollautomat-mit-Touchscreen-sehr-gepfle_W0QQitemZ220293091852QQcmdZViewItem?hash=item220293091852&_trkparms=72%3A1399%7C39%3A1%7C66%3A2%7C65%3A12%7C240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14
        i inne w sporej ilości i atrakcyjnych cenach znajdziesz tutaj
        rtv-agd.shop.ebay.pl/items/Ekspresy-do-kawy__W0QQQ5ftrkparmsZ72Q253A1399Q257C39Q253A1Q257C66Q253A2Q257C65Q253A12QQ_catrefZ1QQ_sacatZ32901QQ_trksidZp3286Q2ec0Q2em14QQ_pgnZ1?_trksid=p3286.c0.m14
    • Gość: devil Re: ekspres do kawy IP: *.aster.pl 15.10.08, 12:19
      Dobry ekspres ciśnieniowy to taki w którym możesz regulować grubość
      mielenia kawy, ilość i temperaturę wody. Dobra jakościowo kawa
      ziarnista plus trochę eksperymentowania z powyższymi parametrami
      potrafią zdziałać cuda większe niż jakość samego ekspresu. Sam mam
      Nivonę 710 (mieści się poniżej 2000PLN).
    • gajowy.maciejowy Bialetti 16.11.08, 18:36
      Niedoceniane i niepopularne w PL ekspresy firmy Bialetti - bardzo uznane we
      włoszech.
      Bialetti Mocona Express
    • Gość: ania_m jesli jeszcze aktualne, IP: *.pools.arcor-ip.net 18.11.08, 00:01
      albo komus sie przyda. stalam sie posiadaczka tego shop.beem.de/item/1020/1003/0/1023/empress-pro-tsk1824-.html# i jestem zachwycona.
      w niemczech sprzedaje go online w tym tyg. sklep plus (wylacznie online) za 79,99 euro.
      za ta cene po prostu rewelacja. matowa stal, cicho chodzi, piekna crema, 15barow, sitko na jedna, dwie porcje i specjalne na pada.
      jesli ktos mieszka w niemczech, serdecznie polecam. ekspres byl w domu po 48h od zamowienia.
    • Gość: EDK Re: ekspres do kawy IP: *.chello.pl 18.11.08, 00:09
      wow, widzę że jest spora wojna między zwolennikami jury i krupsa..

dlaczego własciwie tak jest, przecież ekspres to ekspres? każdy robi równie
      dobra kawę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka