Dodaj do ulubionych

SZCZE-CIN, inwestycje 2011 / 2012

IP: *.play-internet.pl 24.07.11, 04:39
Niniejszym rozpoczynam aktualne zestawienie trwajacych i rozpoczynajacych sie inwestycji mieszkaniowych. Bede stopniowo dodawac, czasem wrzuce swoj komentarz, i Was tez zachecam do poszerzania i komentowania tejze listy.

1. chrobry.pl/soft-elektronik-deweloper-w-szczecinie
Architektoniczne brzydactwo, ceny wciaz nieadekwatne do srednio-niskiego standardu. Wbrew temu, co zachwala deweloper - tzw "czynsze" i oplaty eksploatacyjne na zbyt wysokim poziomie.
Ceny - od 4800 za m2, utrzymanie (czyli to, co placimy do wspolnoty/zarzadu) lokalu od 300 pln miesiecznie. Jakosc materialow - niska polka. Sam design - bez polotu, uklady mieszkan i projekty - tak, by ciac koszta, fasady fatalne, niczym takie pokomunistyczne budowle.
Jedyny plus - maja dobre lokalizacje.

2. 4ogrody.pl/
Firma Comfortime mimo klopotow z kredytowaniem, podniosla sie z kryzysu i kontynuuje budowe. Ladny projekt, materialy srednie, ale dobrze przemyslane - tutaj oszczednosc nie bije po oczach jak w przypadku wielu innych szczecinskich deweloperow. Lokalizacja bardzo dobra. Ladne fasady, prostota i minimalizm.
Jesli "ogrody" nie okaza sie pseudo-mini-ogrodkami z miniaturkami drzewek, to bedzie duzy plus za zagospodarowanie terenu. Moze wpadna na to, ze warto tez zrobic nasadzenia wysokich, dlugowiecznych drzew, zamiast standardowych "krzaczkow".
Minus - bardzo wysokie ceny.

3. www.makdom.pl/oferta,mieszkania-szczecin
Ciesza sie i dobra, i zla opinia, w zaleznosci od miasta. W Szczecinie chyba sobie radza i nie slyszalam, aby odstawiali wielka fuszerke.
W ofercie kilka inwestycji. Pare miesiecy temu za m2 - 4500 pln brutto (Warszewo). Jak na chwile obecna, nie wiem.
Gdyby madrze rozlozyli karty - wygraliby gre w walce o klienta. Projekty ladne, lokalizacje tez nie najgorsze. Solidna i szybka promocja cenowa, dobra reklama i jakis "ekstra" dodatek w postaci nietypowej aranzacji terenu (eko, drzewa, iglaki, pnacza, winogrona, trampolina itp) i mogliby zgarnac klientow konkurencji. Niestety nie sa elastyczni ani pomyslowi, jak wiekszosc szczecinskich deweloperow. A szkoda...

4. www.smdab.szczecin.pl/
Inwestycje w trakcie, jak i rozpoczynaja nowy projekt.
Niestety nic mi nie wiadomo.
Plus - itnieja na rynku i w Szczecinie nie od wczoraj, i jutro tez z niego nie znikna.

5. www.sgi.pl/mieszkania,szczecin
SGI, blagam was.. Zaoferujcie tanie i male (115-149 tys pln brutto) mieszkania, w dobrej lokalizacji, a problemu ze sprzedaza nie bedzie.
SGI planuje inwestycje - Poziomkowe oraz Gontyny. Na stronie jeszcze nie ma zadnych informacji, ale mam nadzieje, ze cos taniego zaoferuja - tu tez maja pole do popisu, by zgarnac potencjalnych klientow do siebie.
Projekty maja fajne, pomyslane.
Z kolei na wybudowane przez nich mieszkania Garden House, pare osob sie skarzylo z powodu baaardzo wysokich oplat "czynszowych". Radzilabym przed zakupem sprawdzic, z jakimi kosztami sie liczyc. Bo placenie ok 500 zl miesiecznie nie jest rozsadne.. Nie dziwie sie, ze czesc ludzi poczula sie "wrobiona".
Obserwuj wątek
    • Gość: mrufka czesc 2 IP: *.play-internet.pl 24.07.11, 05:18

6. coliseum.pl/index.php?id=78
      Osiedle Pod Zaglami oraz Warszewo.
      Projekty ladne, wykonanie i materialy takze w porzadku.
      Ceny niestety raczej warszawskie. Mimo to, mozna negocjowac i u nich tez jest tendencja spadkowa. Jednak wciaz za drogo.

7. www.nd.com.pl/index.php
      O Neptunie powiem tyle: kiedys dbali o to, by dobrze wybudowac. Ale od momentu "boomu" poszli na byle jak, byle szybko i zbic szmal. Widze teraz zmiany na stronie www, oferty od 4950 za m2, i haha, standard "dizajnerski". To ja bym w standardzie solidne (a nie papierowe) sciany dzialowe prosila. :D
      Wiele halasu o nic - czyli bajkowe wizualizacje, i budynki, ktore sila rzeczy moga za pare lat sie sypac.

8. www.tomaszewicz.pl/page.php?d=ofertysprzedazy
      Jesli przed ktoras firma trzeba ostrzegac, to wlasnie przed nimi.
      Sposob, jak wywalic pieniadze w bloto, zamieszkac wsrod blota w niskiej klasy budynkach na peryferiach. Za 5 lat te budynki beda zawilgocone, brzydkie, tynki poodpadaja, a usterki beda coraz bardziej dokuczliwe.
      Fuszerka, fuszerka i jeszcze raz fuszerka.
      Firma ma tez na koncie nieuczciwe praktyki jesli chodzi o umowy, platnosci, doplacanie do ceny ustalonej w umowie, zakupy materialow, terminowosc. Personel lubi klamac, byle sprzedac. Oj, zle, zle...

9. vastbouw.pl/#/maciejkowe_wzgorze
      Maciejkowe Wzgorze - ah to wzgorze, ktore sie tak slabo sprzedaje. Nic dziwnego - niczym stodoly w polu, tylko rolnikow brak. :D
      Za bardzo przycieli na kosztach, w efekcie wyszly tanie ale i nieladne bryly. Projekt bialej bryly zupelnie nie trafiony do kameralnej i zielonej scenerii. Gasnice przeciwpozarowe w muzeum byc musza, ale zapach maciejek to ja wole jednak chlonac nie z okna blaszano- czolgu.
      Lokalizacja fajna, zas ceny nieadekwatne do standardu, bardzo podstawowego zreszta.
      Najwiekszy minus za brak zieleni - ta inwestycja duzo by zyskala, gdyby zaprojektowano cudny ogrod wokolo, lacznie z pnaczami na jednej scianie, iglakami, jakas wierzba, wisnia, magnolia. Rozczarowanie i tyle... O projektach i jakosci domow sie nie wypowiem.

10. www.status.com.pl/s:Brzozowe
      Nowa inwestycja. Nie mam opinii, ani informacji.
      Mieszkania - ah, przepraszam.. "apartamenty"! "Pod Zegarem" bardzo sie udaly, nie oszczedzali na materialach, pieknie zrobione klatki schodowe, solidna stolarka, ladne fasady.
      Kolejna ich inwestycja srednio mi sie podoba - to tyle, co z wizualizacji.
    • Gość: mrufka czesc 3 IP: *.play-internet.pl 26.07.11, 18:35

11. www.urbanity.pl/budynek4449/artbud-dunikowskiego-i
      Artbud - bloki przy Dunikowskiego.
      Kawalerki juz od 130 tys pln. Tanio i kiepsko. Mieszkaniowy Lidl? :D
      Bardzo gesto postawione bloki, juz w blokowisku. Jak ktos z forumowiczow slusznie ujal - kupic tu, to utopic pieniadze by zamieszkac w mrowisku.
      Inwestycja sie sprzedaje po woli - bo tanio. Design fatalny. Na mieszkania socjalne to by sie toto nadawalo. Ewentualnie na akademik. :)

12. www.calbud.com.pl/
      Ceny 4600 m2 brutto.
      Jest kilka inwestycji, w trakcie. Od brzydkich po srednie, ale solidnie. Firma na rynku szczecinskim od lat. Minus za brak zieleni i polotu w projektowaniu.

13. www.szczecin.ronson.pl/pl/index.html
      Ronson. Szczecinianie! TO jest chyba jedyny z nielicznych projektow, gdzie mozna powiedziec - ladnie i solidnie. Swietna lokalizacja, projekt na poziomie europejskim, ogolnie mowie: duze woow.
      Minus to niestety ceny. Takze bardzo europejskie.
      Osobiscie moj faworyt - gdybym miala kupic, to tylko tu, nawet za cene wyzsza niz u konkurencji, nastepny kandydat to 4 ogrody, potem juz pustka i "pozal sie boze". ;)

• Gość: mrufka Osiedle Pionierow IP: *.play-internet.pl 26.07.11, 18:50

14. osiedlepionierow.pl/
        Od 4850m2 - ale smialo mozna sie targowac.
        Plus za lokalizacje, jesli dla inwestorow.
    • Gość: mrufka Male Blonia IP: *.play-internet.pl 28.07.11, 01:46

15. www.maleblonia.pl/
      Osiedle Male Blonia, I etap Platany, Warszewo.
      Ceny promocyjne - 4200 m2 brutto na wybrane mieszkania.
      Brawo dla firm, idacych ku rozsadkowi!
      Nieoficjalnie dodam, ze ten pulap cenowy firma zamierza kontynuowac - takze przy kazdym etapie bedzie cos do wyboru, wiec spokojnie. :)
      Lokalizacja fajna - blisko miasta, a cicho i kameralnie.
      Projekt ogolnie ladny. Niskie, przyzwoicie zaprojektowane budynki, w ladnej kawowo-orzechowej kolorystyce (bynajmniej wg wizualicacji).
      Miasto planuje wykonanie obok solidnej drogi dojazdowej. Dzialki obok nie do konca zagospodarowane - wiec radze kupujacym sprawdzic, do kogo naleza, co jest w planach zagospod przestrzennego, co na nich powstanie etc...
      Takze maly minus - ryzyko mieszkania w srodku wielkiego placu budowlanego, i to przez najblizszych kilka lat. Komu bajzel nie przeszkadza, niech kupuje. Na pewno okolica duzo przyjemniejsza do mieszkania, niz duszne centrum czy niezurbanizowane tereny czyli "hiper-super apartamenty w polu". :)))
    • Gość: Janek Re: SZCZE-CIN, inwestycje 2011 / 2012 IP: *.globalconnect.pl 31.07.11, 09:50
      Droga specjalistko ;) a jakie zdanie masz o tej inwestycji ? wichrowewzgorza.com.pl/_font_color=__BA0000__Cennik__font_-ab1-21.html

Z tego co widzę od blisko 2 lat to inwestycja im leży... szczególnie patrząc na mieszkania w domach 4 rodzinnych. Z zewnątrz wygląda wszystko bardzo solidnie, a przynajmniej poprawnie - więc gdzie jest haczyk ? :)
      • Gość: mrufka Re: SZCZE-CIN, inwestycje 2011 / 2012 IP: *.home.aster.pl 11.08.11, 19:52
        Nie mam opinii na temat tej inwestycji, poza tym, ze lokalizacja przyjemna. Sporo sie tam na tych terenach pobudowalo w ostatnich latach, a kiedys Ustowo to byla totalna wies.

Brak zainteresowania tematem swiadczy niestety tylko o tym, ze banka kredytowo-budowlana pekla... Spadki i zwolnienie tempa widac w Warszawie, a Wawa jest jednak duuuzo lepszym rynkiem niz Szczecin.
        • Gość: Ola Re: SZCZE-CIN, inwestycje 2011 / 2012 IP: *.unknown.vectranet.pl 28.08.11, 21:26
          A czy ktoś słyszał cokolwiek na temat inwestycji prowadzonych przez firmę TK Invest Sp. z o.o.? Teraz budują mini osiedle z 5 domów w zabudowie bliźniaczej, ale podobno prowadzili już inwestycje na zamówienia indywidualne. Bardzo mi zależy na opinii.
          • Gość: mrufka Re: SZCZE-CIN, inwestycje 2011 / 2012 IP: 1.112.208.* 22.09.11, 18:21
            up :)
            • Gość: Ola Re: SZCZE-CIN, inwestycje 2011 / 2012 IP: *.unknown.vectranet.pl 22.09.11, 21:05
              A gdzie to "up"?;) bo czytam i czytam i nic nie widzę o nich. pozdrawiam
              • Gość: mrufka Re: SZCZE-CIN, inwestycje 2011 / 2012 IP: *.pool.e-mobile.ne.jp 02.10.11, 17:55
                :)

Niestety nie znam tej inwestycji, wiec sie nie wypowiem.
                Ale moze ktos inny..?
          • Gość: Natalia Re: SZCZE-CIN, inwestycje 2011 / 2012 IP: *.icpnet.pl 01.12.11, 20:50
            Witam, też chciałabym się dowiedzieć czegokolwiek więcej na temat firmy TK Invest. Co prawda, nie wiem, czy to jest ta sama firma, bo inwestycja, która mnie interesuje jest w Poznaniu. TK INVEST Sp. z o.o. Sp. komandytowa, "Skwer Jagiellonki" przy ul. Braille'a, budynek wielorodzinny. Może ktoś wcześniej miał do czynienia z tą firmą? Wcześniej podobno firma się nazywała Bor Bud... Będę wdzięczna za jakiekolwiek oponie :)
            • Gość: Asia Re: SZCZE-CIN, inwestycje 2011 / 2012 IP: 195.205.239.* 02.12.11, 11:23
              Nie, to nie jest ta sama firma. Firma T&K Invest Sp. z o.o., która buduje bliźniaki w Mierzynie, tam też jest zarejestrowana i nie sądzę żeby poradzili sobie z inwestycją w Poznaniu, bo nie radzą sobie z postawieniem kilku bliźniaków! Wiem coś o tym, bo sama jestem "klientką" tej firmy i po ponad rok od podpisania umowy na wybudowanie domu w zabudowie bliźniaczej sa postawione cztery ściany...Nie, przepraszam! w grudniu zaczęli robić konstrukcję dachową! Tymczasem w 30 grudnia dom miał być oddany do użytkowania! Dodatkowo jeszcze Pan Prezes stosuje strusią metodę kontaktu z klientami, czyli w przypadku problemów nie odbiera telefonu i znika!
              Generalnie nie polecam - bardziej to przypomina zabawę małego chłopczyka w budowanie budowli z klocków, niż prowadzenie inwestycji. Chociaż projekt domu i opowieści przedstawicieli firmy wygladają i brzmią baardzo zachęcająco, to mogą sobie na kupno tego domu pozwolić tylko osoby albo bardzo majętne, albo takie, które przez czas trwania budowy będą miały gdzie mieszkać - nie muszą sprzedawać mieszkania. Mnie wynajem przez ponad rok bardzo pociągnął po kieszeniu, a domu i tak nie mam.
              Jeżeli ktoś będzie chciał się dowiedzieć szczegółów na temat współpracy z ww. deweloperem służę bogatym doświadczeniem.
              • Gość: adam Re: SZCZE-CIN, inwestycje 2011 / 2012 IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.11, 14:00
                Witam, czy mogę się dowiedzieć więcej? mój email adamb12@tlen.pl
              • Gość: Asia Re: SZCZE-CIN, inwestycje 2011 / 2012 IP: 212.14.58.* 21.03.12, 13:12
                Informuję, że ze względu na fakt, iż T&K Invest Sp. z o.o. nie wywiązała się w terminie z podpisanej umowy, później pomimo wezwania do zapłaty nie dokonała zwrotu wpłaconego zadatku, sprawa została skierowana na drogę sądową i uzyskany jest sądowy nakaz zapłaty. Teraz przygotwuję się do wszęcie postepowania komorniczego, ponieważ Spółka od miesięcy unika kontaktu i nie przejawia dobrej woli w kierunku uregulowania i zamknięcia sprawy. Ku przestrodze!
    • Gość: mrufka Mieszkania Widok IP: *.pool.e-mobile.ne.jp 12.10.11, 02:42
      Na serwisie Gratka.pl widnieja oferty
      - kawalerka, dosc duza, ustawna, ladna, takze spora lazienka
      cena 150 000 pln

www.mieszkaniawidok.pl

Z tego, co slyszalam, czesc mieszkan z tego budynku jeszcze wyplynie na rynek.

Ceny na pewno spadna.

Juz sa ogloszenia malych kawalerek w bloku za 100-125 tys. A te ceny mozna jeszcze zbijac.

• Gość: Ble ble Re: Mieszkania Widok IP: *.35-88-b.business.telecomitalia.it 13.01.12, 19:38
        mi sie Widok nie podobaja.
        Mrowkowiec.

Mrufka-zamieszkaj tam ;)
        • Gość: Mrufka Re: Mieszkania Widok IP: 114.49.21.* 26.07.12, 22:37
          he he, dobre :D
          mrufka z mrowkowca :)
    • Gość: mrufka A. Wasowicz - Smocza 34, Podjuchy IP: 1.112.102.* 12.10.11, 20:05

otodom.pl/inwestycja-smocza-34-szczecin-podjuchy-inv1714.html
      Sam budynek mnie nie urzeka, takze rozwiazania materialowe, no coz.. oszczednie, bardzo oszczednie i bez polotu.
      Natomiast plusem jest bezposrednie wejscie do lasu z dzialki. Wg mnie to luksus, by miec mieszkanie bezposrednio przy lesie.

Kawalerki od 150 tys pln, cena wywolawcza. Wierze, ze mozna liczyc na upust rzedu 10%, a w przyszlym roku, kiedy bombka ze spoznionym zaplonem wybuchnie, i gdy jako spoleczenstwo odczujemy kryzys, byc moze uda sie kupic jeszcze taniej.

Wiem, ze wielu z nas czeka na ten dobry moment kupna. Mysle, ze po woli mozna sie przymierzac do zakupu, a poczatek przyszlego roku moze byc dobrym czasem na zakup.
    • Gość: mrufka Noraco + Artbud - Podborzanska, Warszewo IP: *.pool.e-mobile.ne.jp 12.10.11, 20:46
      otodom.pl/inwestycja-osiedle-podborzanska-szczecin-warszewo-inv1877.html
      otodom.pl/inwestycja-osiedle-podborzanska-szczecin-warszewo-inv1877.html
      Ceny od 4470 za m2 brutto

Pierwszy etap to 18 mieszkan, a budynkow ma byc 9 - w sumie ok 170 lokali, w zaleznosci jak podziela kolejne etapy.

Ceny do negocjacji.

Nie sadze, aby udalo im sie w najblizszych latach wykonac caly projekt, wszystkich budynkow. Moze na 2-3 stanie, reszta moze sie przeciagac. Stad tez ryzyko mieszkania na placu budowy, czy w jego bezposrednim sasiedztwie.
    • anula5550 Re: SZCZE-CIN, inwestycje 2011 / 2012 16.01.12, 13:45
      Witam, przepraszam że tutaj piszę z prośbą, ale to najlepsze miejsce na znalezienie osób kupujących mieszkanie u dewelopera. Mam zatem ogromną prośbę o wypełnienie ankiety składającej się z kilku pytań, a dotyczącej reklam deweloperów. Oto link do ankiety: LINK. Będę niezmiernie wdzięczna za każdą pomoc :)
    • Gość: mrufka 19. Ostrowska park IP: *.pool.e-mobile.ne.jp 21.04.12, 15:06
      19. Ostrowska park

parkostrowska.pl/
      Wg mnie najlepiej rozplanowana inwestycja w Szczecinie od lat.
      Bynajmniej wg wizualizacji i opisu.
      Zapowiada sie ciekawie - zielono, komfortowo i z pomyslem.

Jakie beda realia - nie wiemy jeszcze.

Jesli dadza sensowne ceny i wizualizacje znajda odzwierciedlenie w rzeczywistosci - tam bedzie moje gniazdo! :)

• Gość: trancemadness Re: 19. Ostrowska park IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.06.12, 13:10
        Hmm, ale czym tam dojechać? "Transport publiczny: Ogrody "Przyjaźń nż 11" Jakoś lokalizacyjnie to nie bardzo. Koniec świata...
        • Gość: ooo Re: 19. Ostrowska park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.13, 10:23
          ha ha ha
        • johanka1 Re: 19. Ostrowska park 14.10.15, 23:45
          Lokalizacyjnie nie jest źle. Do przystanku nie jest daleko, droga w zasadzie zrobiona, ale zabijają ceny ogrzewania! To dopiero jest paranoja1
    • Gość: janka Re: SZCZE-CIN, inwestycje 2011 / 2012 IP: *.chrobry.pl 29.05.13, 12:58
      super na[pisane:) gratuluję. mieszkam na sciegiennego chrobry- place do wspolnoty 75 zl , nie 300 - 325 zl place z woda, ogrzewaniem, energia, smieciami, sprzataniem czyli all do kupy. czy to duzo za 2 osoby i 54 m2? b. ok, budynek b lubie, jakie brzydactwo. Ale mam 1 uwage- ronson mieszkaja rodzice, mieszkanie 78 m2 oplaty bez mediow 185!! jest roznica? ale jest pieknie.
      pozdr
    • victormajerczak Re: SZCZE-CIN, inwestycje 2011 / 2012 04.08.13, 11:16
      Zastanawiam się nad firma graz i osiedlem Gruszkowa znaleźliśmy na www.grazdeweloper.pl . Wczoraj bylismy z mężem na miejscu i oglądalismy - prawie jestem przekonana, ale taką decyzje nie podejmiemy w 5 minut. Co sądzicie o tym deweloperze? Jakie wykonanie? Czy jesteście zadowoleni?
      Beata
      • Gość: Paweł Re: SZCZE-CIN, inwestycje 2011 / 2012 IP: 46.187.139.* 20.08.13, 09:38
        A co sądzicie o Ronsonie ? Mam możliwość zakupu mieszkania, na osiedlu tego dewelopera. :)
    • Gość: victor Re: SZCZE-CIN, inwestycje 2011 / 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.13, 20:03
      A co myślicie o firmie deweloperskiej grazdeweloper.pl , zbieram opinie - na stronie gruszkowa.pl zamieścili liste budynków do sprzedazy, co o tym sądzicie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka