Dodaj do ulubionych

Murapol Bażantów

18.09.12, 14:44
Hej, mam pytanie, co sądzicie o lokalizacji nowego osiedla Bażantów?
Katowice dzielnica Kostuchna Piotrowice uważam że ok, tylko pytanie czy sąsiedztwo tego lasu to rzeczywiście taki atut, jak mi opowiadali u dewelopera?
Aaaa podobno im się to rewelacyjnie sprzedaje, przynajmniej tak twierdzą, warto tam zamieszkać?

Proszę was o ocenę, gdyż poprzednie mieszkanie mam na Małej Skandynawii u tego samego dewelopera w Katowicach, zastanawiam się czy nie kupić kolejnego mieszkania dla siebie a obecne wynająć...
Obserwuj wątek
    • Gość: nie marcin mazurek Re: Murapol Bażantów IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.12, 02:12
      Odradzam zatrudnienie budowlańca Marcina Mazurka ok. 30lat z Lublina , obecnie ukrywającego się w Dublinie. To niesolidny pracownik, podkrada pieniądze i nie rozlicza się z kolegami, pije w pracy i pracuje na czarno, bez faktur, pobiera wyłącznie zaliczki i i nie kończy prac.
    • Gość: Domek Re: Murapol Bażantów IP: 195.248.255.* 25.09.12, 16:08
      Moim zdaniem rewelacyjne miejsce.... a co do mieszkań skoro expresowo powstała Mała Skandynawia to pewnie to osiedle też tak expresowo powstanie...

Mieszkam obok, więc sam byłem zaskoczony jak szybko budują a co do opinii byłem na osiedlu i nikogo nie spotkałem z mieszkańców, kto by narzekał wręcz przeciwnie, polecają dewelopera... Podobno jest dwóch krzykaczy i stąd wiele szumu o nic...

właśnie sprzedaje swój dom, jak mi się uda to podejdę i może sam się zdecyduje na mieszkanie z widokiem na las
      • Gość: na Plus Re: Murapol Bażantów Plus IP: 195.248.255.* 25.09.12, 16:25
        ale jaja, byłem tydzień temu u dewelopera, myślałem że ściemniają, poszedłem dzisiaj a tu prawie 40 mieszkań w 2 tygodnie sprzedali..... nie chce ktoś odsprzedaż mieszkania na 1 piętrze 50 m2 3 pokoje?
        Bo zostały tylko na 3 piętrze, fuck... Chyba żona mnie zamorduje
        • Gość: maja Re: Murapol Bażantów Plus IP: 195.248.255.* 25.09.12, 16:26
          ja odsprzedam, 6000 zł za m2 i Twoje
          • Gość: Plus Re: Murapol Bażantów Plus IP: 195.248.255.* 25.09.12, 16:27
            kupiłaś pod RNS za 4168 i chcesz odsprzedać za 6000 zł, mała przeginka, nie uważasz??
            • Gość: misia Re: Murapol Bażantów Plus IP: 195.248.255.* 26.09.12, 18:34
              a ja kupiłam trochę drożej, bo wolę kupić coś konkretnego.... zapłaciłam 4600 ale mam widok na las
              • mara571 bezcenna jets twoja glupota 26.09.12, 21:27
                roznr niki z tej samej domeny
                IP: 195.248.255.*
                Z Murapolem musi byc faktycznie nieciekawie...
                • Gość: pytanie Re: pytanie o nowe osiedle IP: 195.248.255.* 27.09.12, 10:43
                  A tak na serio: mieszka może ktoś w pobliżu tej działki obok lasu?
                  Jak się tam mieszka? Czy rzeczywiście będzie tam niedaleko powstawało pole golfowe?

• Gość: rozyczka Re: Murapol Bażantów Plus IP: *.play-internet.pl 30.01.13, 01:32
                Ja również niedawno zakupiłam mieszkanie z widokiem na las w budynku nr 4 na parterze z ogródkiem, a Ty ? Mi się udało po promocyjnej cenie 4200
        • piotr288 Re: Murapol Bażantów Plus 20.11.12, 23:56
          Witam,

Mam do odsprzedania mieszkanie na powstającym osiedlu. W razie czego proszę o kontakt:
          p.wosiek@gmail.com

Pozdrawiam
      • mara571 witam naganiacza "domek" 26.09.12, 21:24
        ktory w innym watku byl "mieszkancem":
        forum.gazeta.pl/forum/w,778,139189839,139190099,Re_Katowice_ul_Bazantow_Murapol.html
        Tu opinie o firmie Murapol:
        www.zanimzamieszkasz.pl/bielsko-biala/murapol-s.html
        • Gość: pytanie o nowe osi pytanie o nowe osiedle IP: 195.248.255.* 27.09.12, 10:44
          A tak na serio: mieszka może ktoś w pobliżu tej działki obok lasu?
          Jak się tam mieszka? Czy rzeczywiście będzie tam niedaleko powstawało pole golfowe?

• Gość: . Re: pytanie o nowe osiedle IP: *.dynamic.chello.pl 27.09.12, 19:23
            .
            • Gość: maciek Re: pytanie o nowe osiedle Murapolu IP: *.dynamic.chello.pl 27.09.12, 19:28
              Dzisiaj byłem na spotkaniu. Też zamierzam kupić tam mieszkanie, wygląda fajnie. Rozmawiałem z kilkoma mieszkańcami, polecają bo fajna lokalizacja, bo fajne zaplecze, sklepy blisko... a Co Wy o tym sądzicie? Proszę o szczere odpowiedzi, bo krzykaczy wszędzie masę, tym dziękuje...
    • Gość: maciek Re: Murapol Bażantów IP: *.dynamic.chello.pl 27.09.12, 19:29
      Dzisiaj byłem na spotkaniu. Też zamierzam kupić tam mieszkanie, wygląda fajnie. Rozmawiałem z kilkoma mieszkańcami, polecają bo fajna lokalizacja, bo fajne zaplecze, sklepy blisko... a Co Wy o tym sądzicie? Proszę o szczere odpowiedzi, bo krzykaczy wszędzie masę, tym dziękuje...
    • Gość: mieszka Re: Murapol Bażantów IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.12, 07:27
      Jak dla mnie osiedle boomba.
      Mieszkam na os. Bażantowo, jednak ciasnota i drożyzna, każdy każdemu w okna zagląda a poza tym Wieczyste użytkowanie a tutaj ma być pełna własność. Myślę poważnie nad zakupem tam mieszkania, bo super fajna okolica, nic za oknem nie wyrośnie.... Tylko muszę swoje mieszkanie sprzedać. Mogę nawet po kosztach 5500/m2. Proszę wyłącznie o poważne oferty
      • Gość: gosc Re: Murapol Bażantów IP: 217.153.108.* 07.10.12, 15:52
        Do wszystkich z murapolu którzy wypisuja tutaj brednie ,bo skoro jedno IP to widocznie nie macie co w pracy robic wiec sobie siedzicie i piszecie do siebie tak? 4600 konkretne mieszkanie hahaha dobre z widokiem na las hahaha wszystkie maja podobny widok skoro myslicie ze naciagniecie ludzi na drozsze to wspólczuje i proponuje sie douczyć
        powodzenia zycze przy sprzedazy
      • Gość: autor Re: Murapol Bażantów IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.12, 15:13
        uwierz mi, jak na każdym meczu również na narodowym, pewnie z 100 normalnych kibiców i jeden idiota, któremu się nudzi więc rozrabia...

to samo jest na osiedlach, zawsze będzie masę zadowolonych mieszkańców a jeden idiota roi zamieszania za 100

Ja oceniam osiedla po ich sprzedaży: Bażantowo wszystkie mieszkania sprzedane, Mała Skandynawia już nie ma mieszkań, osiedle Murapol Bażantów w tym tempie całe wyprzedane przed wybudowaniem, pokaż mi inne osiedle w Katowicach, które tak prężnie się rozwijały?
        • Gość: xyz Re: Murapol Bażantów IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.12, 20:43
          To że sprzedali tyle mieszkań o niczym nie świadczy, bo problemy z jakością domów z Murapola to rzecz powszechnie znana. Partactwo i tyle, bo przy takiej rotacji kadry i wykonawców nie można mieć dobrze zrealizowanej inwestycji.

Prezes czerpie autentyczną radość z poniżania i wyrzucania swoich pracowników, w tej firmie mówi się, że jak ktoś pracuje 3 miesiące to jest dinozaurem. No więc gratulajce dla tych, którzy sobie w Murapolu kupili wymarzone mieszkanko.
    • Gość: uwaga ignasiak Re: Murapol Bażantów IP: *.dynamic.chello.pl 27.11.12, 13:48
      Zatrudniłam do budowy i remontu Tomasza Ingasiaka kom.501543519 z Warszawy lat ok. 40-45, a ten przesłał współpracownika oszusta Marcina Mazurka z Lublina, obecnie Dublin, lat ok. 34. Odradzam ich usługi, gdyż uciekli z budowy, pobrali zaliczki i pracują na czarno bez faktur. Prac nie skończyli a to co po sobie zostawili to same niedoróbki i usterki. Urząd Skarbowy powinien im dobrać się do skóry za prace bez faktur.
    • Gość: adam Re: Murapol Bażantów IP: *.dynamic.lte.plus.pl 10.12.12, 14:18
      Papież kiedy umarł miał 85 lat - 8 5=13 Godzina śmierci: 21:37 - 2 1 3 7=13 Data śmierci: 02.04.2005 - 0 2 0 4 2 0 0 5=13 Postrzelony 13 Maja 9301 dni pontyfikatu - 9 3 0 1=13 Zmarł w 13 tygodniu roku. JAN PAWEŁ DRUGI - 13 liter czy to zbieg okoliczności ? prześlij to dalej niech inni myślą... Sorry, ale musi się spełnić. ... Pomysł sobie życzenie a zobaczysz co sie stanie... Zacznij myśleć o czymś czego naprawdę pragniesz, To funkcjonuje. Osoba, która mi wysłała ta wiadomość powiedziała, ze jej życzenie spełniło sie w 2 dni po odczytaniu tej wiadomości. Wypowiedz życzenie jak skończy sie odliczanie: 10... 09... 08... 07... 06... 05... 04... 03... 02... 01... *Wypowiedz życzenie* Wklej te wiadomość w ciągu 10 minut do 10 komentarzy Jeśli tego nie zrobisz stanie się przeciwność Ciekawe ......
      • Gość: Kato Re: Murapol Bażantów IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.13, 10:39
        A ja jestem zadowolony, widzę, jak cały czas budowa się rozwija więc już nie mogę doczekać się, jak zamieszkam

Jak na razie, to 100% zadowolenia
        • Gość: Fruśka Re: Murapol Bażantów IP: *.via.zamek.net.pl 24.06.13, 21:29
          Ja też kupiłam mieszkanie na tym osiedlu. Ostatnio byłam na odbiorze stanu surowego. Rodzice jak kupowali dom to do samego końca deweloper nie pozwolił im wejśc do środka. Troche kapa, bo musieliśmy wiele materiałów i mebli zamawiać w ciemno.
          Cieszę się, że zobaczyłam mieszkanie "na żywo" bo troszkę obawiałam się, ze będzie za małe.
          • Gość: kato Re: Murapol Bażantów IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.13, 22:42
            To podobnie jak ja, z tą różnicą że jak byłem w mieszkaniu to był upał jak diabli...

Niestety pogody do mieszkania nie dorzucają... ;-(
            • Gość: kato Re: Murapol Bażantów IP: *.opera-mini.net 15.07.13, 21:57
              Oglądanie mieszkania jak nie jest wytynkowane- bardzo dobry pomysł...
              Przynajmniej widać, z czego jest budowane- a dla mnie i mojego ojca, to jest super ważne...

Jak narazie, duży Plus...
    • Gość: Wspólnota Mieszkan Re: Murapol Bażantów IP: *.143.citypartner.pl 16.07.13, 07:33
      czerwienskiego.pl/
    • Gość: xyz Re: Murapol Bażantów IP: *.opera-mini.net 17.07.13, 07:57
      oglądałem wczoraj osiedle, całkiem ok.
      Postępy prac, aż miło patrzeć.
      Żeby na każdej budowie tak budowali....
      • Gość: Michał Re: Murapol Bażantów IP: *.ip.netia.com.pl 22.07.13, 15:15
        Widzę, że jesteście zadowoleni po odbiorach stanu surowego - czyli rozumie że wszystko na budowie OK. Ja mam zaplanowany odbiór w tym tygodniu i też się już nie mogę doczekać.
        Jeśli chodzi o postęp prac to naprawdę szybko działają i nie widzę partactwa jak to nie którzy określają na forum... - czyżby konkurencja milenium inwestycje ;D
        • piotr.nowak4321 Re: Murapol Bażantów 16.10.13, 10:19
          Widzieliście nowe zdjęcia z budowy?

www.murapol.pl/katowice/murapol-bazantow/dziennik-budowy-51
          • Gość: GOŚĆ Re: Murapol Bażantów IP: *.e-siemianowice.pl 08.12.13, 12:07
            Co za kobieta... Brak kompetencji, ochoty do zaprezentowania mieszkania, chęci wyjścia z biura... Szukam mieszkania, mam 200 tyś do zagospodarowania a kobieta z Murapolu w Katowicach (ul. Bażantów) już telefonicznie dała do zrozumienia, że olewa klienta. To samo się okazało na miejscu... Informacje trzeba było wyciągać, dwa dni później były dni otwarte o których słowem nie wspomniała! Najgorsza z możliwych prezentacji mieszkania (gdzie m2=4.5 tyś) i brak próby sprzedaży. Młoda, zadbana kobieta po trzydziestce i tak fatalne podejście do pracy... JESTEŚMY ROZCZAROWANI I ZNIECHĘCENI. Aczkolwiek czytając wpisy stanu budynków i problemów jakie mają mieszkańcy z innych osiedli Murapolu, to właściwie wyświadczyła nam przysługę. Pozdrawiam.
            • Gość: Arek Re: Murapol Bażantów IP: *.man.tk-internet.pl 09.12.13, 13:29
              Witam
              Pytanie do osób już posiadających akty notarialne...
              W dziale sprzedaży informują, że przeniesienie własności będzie wraz z częścią gruntów (procentowy udział w gruncie), czy tak jest faktycznie???
              W umowie rezerwacyjnej, którą dali mi do podpisania ani słowa o tym nie ma, a na moje pytanie telefoniczne w tym temacie gość urwał rozmowę...źle mi to pachnie
              pozdrawiam
              • piotr.nowak4321 Re: Murapol Bażantów 03.01.14, 00:23
                Potwierdzam, będzie to akt własności mieszkania razem z udziałem w gruncie

Jest to chyba jedyny deweloper w Katowicach, który wydał prawie 2,5 mln złotych, aby wykupić teren od Prezydenta Miasta Katowic- a chyba nikomu nie trzeba tłumaczyć, ile to oszczędności dla mieszkańców...
                • Gość: Krzysiekk Re: Murapol Bażantów IP: *.181.161.223.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.03.14, 00:52
                  generalnie moim zdaniem wykończenie inwestycji MURAPOL to tragedia - siatka najtańsza z możliwych + już rdzewiejące elementy:/
                  investmap.pl/katowice-osiedle-mieszkaniowe-murapolu-ul-bazantow/zdjecia/
    • riribi Re: Murapol Bażantów 26.09.16, 16:23
      Sprawnie, ale brzydko.

Faktycznie wybudowano terminowo i sprawnie. Budynki w bardzo dobrej lokalizacji. Mieszkania kompaktowe i wygodne, chociaż aneksy kuchenne ciemne i umieszczone głęboko.
      Mieszkania sprzedały się "na pniu", zanim budynek wyszedł z ziemi. Tym chwali się developer. Szybkość i sprawność w działaniu są wielką zaletą, ale w tym wypadku widać, że wykonawca nie poradził sobie z zadaniem i jedyną rzeczą jakiej dopilnował to termin.
      Skutki owej sprawności i szybkości jest np to, że klient nie dostaje w ramach standardu ... sufitu, że wykończenie detali, części wspólne i zagospodarowanie terenu odbiega od dzisiejszych standardów.
      Nie ma gresów na balkonach, Które są jednak częścią elewacji i nie powinno się traktować ich dowolnie. Każdy balkon wygląda dzisiaj inaczej, co doskonale widać z wyższych pięter. Balustrady balkonów nie są dobrze dopasowane i spawane ze sobą, tylko zaślepione plastikowymi korkami. Balustrady klatek schodowych są "niezaprojektowane" wyglądają jak wyjęte z katalogu balustrad "dworek Polski" i przykręcone jak kwiatek do korzucha. Do "apartamentowca" nieszczególnie to pasuje.
      Jedna mała winda na około 60 mieszkań to już obłęd.
      Korytarze są długie i ciemne - ze względów p.poż. klatka wydzielona drzwiami z samozamykaczem - pełnymi, bez przeszklenia. Nie zastosowano czujek ruchu, załączających oświetlenie korytarzy, wchodzi się w ciemność a ciężkie drzwi popychają do środka. Manualne włączniki nie mają nawet podświetlenia, więc chodzi się po ścianach w nadziei, że nie zadzwoni się do sąsiada. Cokoły korytarzy wykończone są tandetnym tynkiem grysikowym rodem z systemów dociepleń wielkiej płyty.
      W niższych budynkach elewacja jest boniowana, wykończona częściowo drewnem - „apartamentowiec" zdobią białe paski "namalowane" na styropianie a drewniane są tylko balkony – pudełka doczepione do zwykłego bloku.
      To wszystko są są takie "liski chytruski", których nie zauważa się od razu. Nie widzi się ich zwłaszcza wtedy, gdy kupuje się mieszkanie. Nikt o to nie pyta w chwili wyboru lokalu więc jest ok?
      Niestety, to wszystko wpływa na komfort naszego życia, jakość produktu, jakim jest budynek i wartość inwestycji jaką jest nasze mieszkanie. Korzystanie z "taśmowych rozwiązań", brak dbałości o detale i przestrzenie wspólne w budynku i "oszczędnościowe" zamienniki to zdecydowanie słaba strona tego developera. Z czasem, gdy dokoła budują się mieszkaniówki w przyzwoitym standardzie, podobieństwo naszego bloku do osiedla na Radolu będzie coraz bardziej widoczne.
      Z pewnością hasło "Bażantowo", które kojarzy się z dbałością o te wszystkie aspekty, jest mocno "na wyrost" w stosunku do "apartamentowca" z Marvipolu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka