abrodzia 12.07.06, 13:35 Będę miała mieszkanko przy Kaskadowej, odbiór listopad/grudzień. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: andrew (2 klatka) Re: Szukam sąsiadów Willowa II Lublin IP: *.it-net.pl 28.01.07, 23:54 Witam, jutro zaczyna sie już odbiór. Nareszcie, długo czekaliśmy. Dopiero dzisiaj dotarłem do wątku o "naszej" Willowej II i nie ukrywam, że trochę mnie zmartwiły opinie o naszym developerze. Odbiór mam jutro ale nie zdążę umówic już inspektora. Mam nadzieję, że te opowieści o fuszerce Willowej i prezesach są przynajmniej w większości naciągane. Pozdrawiam Sąsiadko. Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Szukam sąsiadów Willowa II Lublin 06.02.07, 18:37 Ja już tez po odbiorze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: Szukam sąsiadów Willowa II Lublin IP: *.it-net.pl 06.02.07, 21:59 Wszystko w porządku w mieszkaniu ? U mnie było kilka małych poprawek ale już jest OK. Jeszcze trzeba tylko ogrzać mieszkanie i pozbyć się tej wszechobecnej wilgoci. Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Szukam sąsiadów Willowa II Lublin 08.02.07, 17:48 Było troche usterek głównie związanych z elektryką. I faktycznie mokro - teraz grzeję na całego żeby móc jak najszybciej się do roboty zabrać. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
abrodzia Re: Szukam sąsiadów Willowa II Lublin 08.02.07, 15:36 Umówiłam się na odbiór na poniedziałek.W końcu zobaczę to co było płaskim obrazkiem, planem.(4 klatka) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Szukam sąsiadów Willowa II Lublin 08.02.07, 17:49 a jak to się stało że dnia 8.02 o gdzo. 17.49 ja widzę Twój post który według gazety.pl został wysłany 8.02 o 20.24?:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Szukam sąsiadów Willowa II Lublin 08.02.07, 17:51 a nie juz sie poprawiło:) PS Ja to trochę przeszkadzałam robotnikom w czasie budowy - sprawdzałam co się tam dzieje, więc juz 2-3 miesiące przed odbiorem widziałam mój płaski obrazek w przestrzeni:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: Szukam sąsiadów Willowa II Lublin IP: *.it-net.pl 08.02.07, 23:17 Ja byłem twardy do końca, postanowiłem wejść do mieszkania dopiero jak wszystko zrobią. Chciałem zobaczyć już wszystko wykończone i mieć niespodziankę. Oglądałem budowę z zewnątrz. Robiłem też przynajmniej raz w miesiącu zdjęcia więc jak teraz przeglądam te np. z początku 2006 to aż nie mogę w to uwierzyć, że blok już stoi! Właśnie wracam z Kaskadowej - ściany powoli schną już nie mam tych wszechobecnych kropel na suficie. W koncu. Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Szukam sąsiadów Willowa II Lublin 09.02.07, 21:47 Mi inni mądrość przekazali, że mam zdjęcia robić wszelkim przewodom, wiec biegalam od kilku miesiecy i robilam i przy okazji sie przyzwyczajalam do mieszkanka:)))) A wietrzysz troche mieszkanie czy za mokro na dworze? Bo ja narazie tylko porzadnie ogrzewam! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_gurba Re: Szukam sąsiadów Willowa II Lublin 12.02.07, 22:47 Grzeję i wietrzę na zminę. Podobno samo grzanie nie wystarczy bo może powstać grzyb. A i koniecznie trzeba rozszczelniać okna ! Piec mam ustawiony w pozycji 2 i chyba wystarczy (temperatura rosnie powoli ale rosnie). Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Szukam sąsiadów Willowa II Lublin 12.02.07, 23:02 No wlasnie, ja na poczatku tylko grzalam, ale w ciagu 2 dni zrobila sie sauna, wiec rozszczelnilam okna i jezdze czesto otwierac je na osciez zeby troche mieszkanie przewiac. Mowisz ze na 2, ja chyba mam na 3 ten piec... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_gurba Re: Szukam sąsiadów Willowa II Lublin 12.02.07, 23:21 Co prawda nie byłem w mieszkaniu od dwóch dni ale ostatnio temp. podnosiła się u mnie o około 1 stopnia w ciągu dwóch dni (ustawienie na 2 na piecu a zużycie ok. 6 metrów gazu na dobę co i tak daje ok. 280 zł miesięcznie). Chyba nie ma sensu bardzo mocno grzać, bo i tak do momentu jak wszyscy nie będą grzać to połowa tego ciepła idzie w kosmos. Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Szukam sąsiadów Willowa II Lublin 16.02.07, 09:33 A to fakt ze ogrzewamy te niezamieszkane mieszkania:) No i klatki, tam nie ma w ogole kaloryferow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: Szukam sąsiadów Willowa II Lublin IP: *.it-net.pl 08.02.07, 23:31 Jak Wam się podoba nasz blok. Mi się podoba jego prostota i te wielkie okna na klatkach schodowych, a i jeszcze te wcale nie małe balkony! Odpowiedz Link Zgłoś
abrodzia Re: Szukam sąsiadów Willowa II Lublin 09.02.07, 09:17 Obawiam się czy mi się spodoba wąskie okno w kuchni. Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Szukam sąsiadów Willowa II Lublin 09.02.07, 21:48 Jest trochę minusów (okno w sypialni na plac przedszkola, za duży przedpokój, za mała łazienka), ale duzo więcej plusów, więc się cieszę:) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja loj pytanie bylo o blok 09.02.07, 21:49 dosc fajny:) choć pewnie jeszcze znajdziemy mankamenty:) Odpowiedz Link Zgłoś
abrodzia Re: Szukam sąsiadów Willowa II Lublin 09.02.07, 22:14 na którym pietrze będziesz mieszkać? Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Szukam sąsiadów Willowa II Lublin 12.02.07, 18:09 Abrodziu! Jak tam odbiór mieszkania?:) Odpowiedz Link Zgłoś
abrodzia Re: odbiór 12.02.07, 21:52 Nastawiałam się, że trochę tych usterek będzie, ale jest klika naprawdę drobnych.Tak jak wcześniej pisałam, nie widziałam w rzeczywistości mieszkanka i powiem szczerze,że podobał mi się jego rozkład na papierze, ale dzisiaj jestem zauroczona, mimo że łazienka i okienko w niej mogło być większe. no i ten wielki balkon! dobrze, że jest umieszczony na ścianie szczytowej, bo nie ma obok żadnego innego.Dla mnie są za blisko siebie umieszczone.Ciekawa jestem czy mi lampy przy chodniku nie będą za bardzo przeszkadzać gdy zapadnie zmrok, jedną mam przy samym balkonie.Już się nie mogę doczekać, kiedy się wprowadzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_gurba Re: odbiór 12.02.07, 22:49 Super, że miałaś tylko drobne usterki. U mnie grzejnik już naprawiony, protokół podpisany. Jakieś zmiany w układzie ścian ? \Też nie mogę się już doczekać na razie samego remontu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
abrodzia Re: odbiór 12.02.07, 23:41 miałam pomysł na otwarcie kuchni na duży pokój, ale z tego zrezygnowałam.Nie mam żadnych zmian w ściankach.Układ mieszkania spodobał mi się od razu, dlatego na mnie się zdecydowałam.Trójstronne mieszkanie, 2 strefy mieszkalne: 2 pokoje ( w tym sypialnia) razem z łazienką-strefa prywatna i ta oficjalna: kuchnia z dużym pokojem.I ten widok na chaszcze z balkonu.......( mam nadzieje jak najdłużej, a nie w czyjeś okna Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_gurba Re: odbiór 12.02.07, 23:56 Dużym plusem są 3 pokoje, marzyłem o nich ale kaski nie wystarczyło i zostały 2 pokoje. Ale pootwierałem je i przebudowałem na tyle że mam teraz maksymalnie wykorzystane te 51 metrów. O te "chaszcze" za oknem nie powinnas się bać. Teren ten ma pozostać miejscem rekreacji czyli drzewka itp. Jest to już zapisane w planach zagospodarowania. Dopiero za tym mini wąwozem będą powstawały nowe bloki. Odpowiedz Link Zgłoś
abrodzia Re: odbiór 13.02.07, 08:47 Mam jeszcze plany ,że kiedyś, kiedyś jak może przybędzie mi potomków to duży pokój podzielę tak, aby był pokoik 8-9m2 z oknem a reszta salon z balkonem,telewizorem i książkami.Ale to może kiedyś... Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: odbiór 13.02.07, 20:23 Zazdroszcze chaszczy za oknem!!!!! Co ja bym chciala zeby takie miec za oknem:))) Dobrze ze je tez bede widziec, choc z oddali:) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: odbiór 12.02.07, 22:59 No, te balkony to duza wada, dziwnie sobie z sasiadami reke podawac z balkonow, nigdy tak nie mialam. Coz bede sie musiala przyzwyczaic. Przeciez bywaja balkony bezposrednio obok siebie, dzielone tylko scianka lub kratka. Ja tez sie nie moge doczekac:))))) Ale dzis byl ruch przy bloku - prawie nie bylo gdzie zaparkowac:) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_gurba Re: odbiór 12.02.07, 23:32 Do balkonów chyba się przyzwyczaję, do tej pory miałem "balkonik" ten na Kaskadowej to prawie taras. Wydaje mi się że sporo osób dopiero teraz bedzie robić przeróbki tj. przestawiać sciany. U mnie w klatce już cos kują. Ja jutro wymieniam już zamki, tak na wszelki wypadek. Jade jutro do firmy która zakładała nam drzwi, mogą wymienić zamki jeszcze w tym tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: odbiór 13.02.07, 20:25 u mnie juz zamki wstawione. Balkon duzy i kwadratowy - fajnie:) Minusów staram sie nie widziec:) Odpowiedz Link Zgłoś
lisiasty a mnie sie marzy ... 13.02.07, 20:58 i pewnie sobie to kiedys zrobie ... sniadanie na balkonie. a tak swoja droga to moze by tak w koncu sie poznac drodzy sasiedzi...co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_gurba Re: a mnie sie marzy ... 13.02.07, 23:23 OK, musimy tylko pomyśleć o jakimś terminie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisiasty Re: a mnie sie marzy ... IP: *.devs.futuro.pl 14.02.07, 07:00 ruszam sobie na podboj kaskadowej... juz tylko minuty mnie dizela od tej pieknej chwili... az chce mi sie zapsiewac piosenke zespołu Klaus mittwoch "uuuu to jest moj kawalek podlogi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisiasty podboj byl... troche nie w sosie jestem IP: *.devs.futuro.pl 14.02.07, 14:17 a to dlatego, ze jak przyszlo do uruchomienia kotla, to sie okazalo, ze nie ma odpowiedniej fazy. Slowem problemy Ronji z elektryka spadly i na mnie. nie ma to jak wywalic korki na calej budowie (master od mass destruction). Inne usterki jakie u siebie spotkalem: - nierowne wykonczenie glifow - uszkodzenia mechaniczne w tynkach - okno do regulacji - wysmarowana pylem ceglanym sciana - wykonczenie okna przy zewnetrznym parapecie - cos przy kaloryferach zczeli mi grzebac. No, ale gwozdziem programu byl przepieknej urody hieroglif na scianie w malym pokoju - jakis ludek autorstwa niejakiego Arka cos tam. Piekne cudo. Nie lubie sztuki nazbyt nowoczesnej i dzielo ma przepasc w niwecz. Krotko mowiac - piszac - bedzie dogrywka.A widok z balkonu mnie zachwycil... idealne miejsce by sobie czasem siasc z piwkiem w rece ... i ...czyz wiecej trzeba czasem do szczescia? Pozdrawiam sasiadow. Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abrodzia Re: podboj byl... troche nie w sosie jestem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 16:24 Pewnie jakis pierwotny zostawił swój autograf hi!hi! dobre! wiem że mają sprawdzać okna w całym bloku- u nas też jedno po jakiś czasie zaczęło coś szwankować. Ale żeby tak miło nie było i że u mnie to prawie niczego nie ma do poprawki, w piwnicy woda się sączy z góry, gdzie jest pokryta sufitem podwieszanym ( ciekawe dlaczego, co tam jest schowane?). Pozdrawiam sąsiadów Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisiasty okna IP: *.devs.futuro.pl 14.02.07, 22:19 problem z oknami jest nastepujacy - uszczelnienie jest z akrylu zamiast z silikonu. teraz doskonale to widac bo akryl reaguje z woda. robi sie takie mleczko i jest delikatnie lepkie. zwroccie na to uwage. dzis bez szemrania przyjeli to jako usterke. a piwnice tez mam... a kapiacej wody nie widzialem. za to u mnie jest jakies centrum dystrybucji wody ... na klatke. wkurza mnie jedynie ta azurowa kontrukcja scianek dzialowych - bede musila ja jakos obic plytami pilsniowymi. A macie moze garaze? A wiecie ze w bloku jest koles co wykupil 8 mieszkan? niezle teraz na tym zarobi;) pozdrawiam' Odpowiedz Link Zgłoś
abrodzia Re: okna 14.02.07, 22:59 W mojej klatce piwnic część piwnic jest ze ścianką ażurową, a część ze wszystkimi murowanymi(ja mam taką).U mnie przebiega jakaś, czerwona rura. Jak nie będzie w niej mokro to przestanę wierzyć, że jej numer-"13" jest pechowy. a ten od tych 5 mieszkań, to dobrze kombinuje.w necie jest oferta sprzedaży mieszkania w klatce Jacka, na ostatnim piętrze 75m po 4066zł za metr ( niezła przebitka). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: okna IP: *.it-net.pl 15.02.07, 21:20 Jeszcze podobno we wrześniu (2005) jakiś gość wykupił ok. 20! mieszkań. I to nie żart! Wiadomość potwierdzona. Wiedział jak zainwestować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: okna IP: *.it-net.pl 15.02.07, 21:40 Na pierwszy rzut oka nic w oknach nie zauważyłem ale chyba jeszcze raz im się przyjżę. Garażu nie mam ale udało mi się wykupić miejsce parkingowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: okna 16.02.07, 09:37 No, ja tez wykupilam miejsce parkingowe. Czytalam gdzie s necie, ze ktos taM sobie takie meijsce azurowa scianka metalowa obudowal. Hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: okna IP: *.it-net.pl 16.02.07, 10:34 ja zostawiam tak jak jest, niektórzy robią coś na kształt siatki ale to tylko po to by trzymać tam jeszcze jakieś szpargały, których chyba w piwnicy nie upchnęli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: podboj byl... troche nie w sosie jestem IP: *.it-net.pl 15.02.07, 21:32 Chyba Wam jeszcze tego nie pisałem ale u mnie przez tydzień "fachowcy" próbowali zorientować się dlaczego jeden z kaloryferów grzeje o połowę słabiej. Wszyscy mówili, że tak ma być i tyle. Po tygodniu okazało się, że ktoś poprowadził rury w podłodze odwrotnie a przy kaloryferze otwrotnie podłączył zasilenie i odpływ wody. A co do wątpliwej twórczości, nie ominęła i mojej łazienki - ale było ostrzej - "G.wno". Ciekawe czy napisał to ot tak sobie czy może mu np. ściana krzywo wyszła. Aż miło popatrzeć jak na Kaskadowej sąsiadów przybywa. Pozdrawiam. Andrzej. Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: podboj byl... troche nie w sosie jestem 16.02.07, 09:38 Hihi, a mnie rzeczony Arek zostawił swój numer telefonu na scianie w kuchni:)))))))) Moze ktos chce?:) Ja na okna tez pod tym katem nie patrzylam, az sie boje jeszcze raz spojrzec:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abrodzia Re: podboj byl... troche nie w sosie jestem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 09:46 Może ten Arek jest bardzo samotny i szukał szczęścia zostawiając telefon, "zdjęcie" jak wygląda może ktoś się skusi :) A tak odchodząc od tematu, może ktoś z Was będzie jutro na Kaskadowej? Wybieram się tak sobie popatrzeć, powietrzyć. Chętnie bym zobaczyła Wasze mieszkanka. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: podboj byl... troche nie w sosie jestem 16.02.07, 09:58 No ja niestety nie, dopiero w poniedzialek sie zjawie. No ale Arek nie pomyslal, mogl zostawiac w kazdym mieszkaniu i telefon i zdjecie;) - bo tak zainteresowana lub zainteresowany musi biegac po mieszkaniach i zbierac dane:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: podboj byl... troche nie w sosie jestem IP: *.it-net.pl 16.02.07, 10:37 mnie niestety grypa rozłożyła i chyba kaskadowej przez kilka dni nie zobaczę ale później zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisiasty Re: podboj byl... troche nie w sosie jestem IP: *.devs.futuro.pl 16.02.07, 18:12 ja sie chyba wybiore na troche ale tak kolo 1300. nie zebym chcal zwiedzac okoliczne monopolowe... a co do tego arka ... zadzwonmy do niego ze slowami otuchy - moze ktos go rpzygarnie w ramach akcji przygarnij kropka ... tfu! mialo byc przygarnij arka. a co do okien to sprawdz je dokladnie. Odpowiedz Link Zgłoś
abrodzia Re: kaloryfery 19.02.07, 18:14 U mnie też o połowę słabiej grzeje kaloryfer w jednym z "małych" pokoi i w łazience.Na pewno nie są zapowietrzone. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisiasty Re: kaloryfery IP: *.devs.futuro.pl 19.02.07, 18:54 zglos to kierownikowi budowy albo najlepiej tej grupie silenj pod wezwaniem hydraulikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: kaloryfery IP: *.it-net.pl 19.02.07, 22:51 Koniecznie to zgłoś. Na pewno będą Ci je odpowietrzać ale jak to nie pomoże sasugeruj hydraulikom, że może doprowadzenie ciepłej wody przy kaloryferach jest niewłaściwe (czyt. podłączone odwrotnie). Mi próbowali wmówić, że jeden z kaloryferów grzeje słabiej bo woda ma dłuższą drogę od pieca -(skąd biorą się tacy specjaliści !?). pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
abrodzia Re: kaloryfery 20.02.07, 07:25 Dzięki Panowie, dzisiaj będziemy działać w tej sprawie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lisiasty a wiecie kiedy bedzie można podpisac akt notarialn 20.02.07, 17:18 czy znane już sa jakieś szczegóły? Odpowiedz Link Zgłoś
abrodzia pytanko 20.02.07, 18:44 Powiedzcie mi jaki jest koszt zmiany zamków w drzwiach wejściowych? Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
lisiasty Re: pytanko 20.02.07, 19:06 generalnei to koszt wymiany wkladek do zamka. Najlepiej bedzie jak zadzwonisz do Juwentu (dostawca drzwi dla willowej) i umowisz sie z nimi na wymiane lub ewentualny montaz dodatkowych zamkow. Ogladalem swoje drzwi i w futrynie jest mozliwosc zainstalowania dodatkowego zamka. Jak dostane tylko klucze to wymieniam wkladki a pozniej jak juz pozeganm wszelkiech fachowcow to jeszcze jedna zmiana wkladki i montaz dodatkowych zamkow. Moim bledem bylo to ze nie poprosilem o zamontowanie drzwi antywlamaniowych. Przynajmniej sa kolki antywywarzeniowe. Pozdrawiam Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Gdzie są skrzynki na listy???? 20.02.07, 20:04 u mnie to jednak nie Arek a Darek zostawił numer telefonu...;) Słuchajcie, Wy juz coś robicie w mieszkaniach? Terakotę itp? Bo u nas ktoś już wynosił opakowania po panelach... A w mieszkaniu jednak wciąż wilgoć... Odpowiedz Link Zgłoś
abrodzia Re: Gdzie są skrzynki na listy???? 20.02.07, 20:14 u mnie też wilgotno, jak byłam wczoraj to widziałam że na parterze 2 lub 3 klatki pomalowane ściany w pokoju, " gustowny" żyrandol wisi. Odpowiedz Link Zgłoś
lisiasty Skrzynek nie widzialem.... 20.02.07, 20:48 ale podziwiam za to osobnikow co juz maluja, ukladaja plytki i panele. Jak im to nie zacznie zarastac grzybem albo butwiec to ... sam juz nie wiem. Moze jakas nagrode Darwina dla nich ustalimy, co wy na to? a ten zyrandol to ... samotna zaroweczka w taniej oprawce czy tez.... jakis taki wypasiony sprzet? Odpowiedz Link Zgłoś
abrodzia Re: Skrzynek nie widzialem.... 20.02.07, 20:54 na ten etap zagospodarowania mieszkań samotna żarówka to standard, ale to było jakieś koromysło metalowe. Odpowiedz Link Zgłoś
lisiasty koromyslo? 20.02.07, 20:56 a moze tam jakas artystyczna dusza bedzie pomieszkiwac? no tak... tam gdzie sztuka tam od razu pojawiaja sie krytycy;) Odpowiedz Link Zgłoś
lisiasty żyrandol... 20.02.07, 21:02 to wcale nie tak latwo dobrac... moi rodzice od 20 lat probuja dobrac...moze w koncu im si euda;) Kiedy wybeiracie sie na kaskadowa? Ja moze w czwarek tam podjade jesli sie wyrobie i zdrowie dopisze, bo jakos kiepskawo z nim ostatnio;) Odpowiedz Link Zgłoś
abrodzia Re: żyrandol...u rodziców 20.02.07, 21:08 Nam będzie łatwiej bo urządzamy od początku mieszkanie, a nie wprowadzamy siebie w urządzone wcześniej mury.Moi znajomi zamienili swoje mieszkanie na większe.Zrobili remont tylko w dużym pokoju i w jednym mniejszym.Reszta jest po wcześniejszych gospodarzach.I niestety to widać Odpowiedz Link Zgłoś
lisiasty Re: żyrandol...u rodziców i inne zakupy 20.02.07, 21:12 ja juz zaczynam lazic po sklepach z meblami co mi sie nigdy wczesniej nie przydarzalo. Nie wiem skad to sie bierze, ale zaczyna mi sie podobac to lazenie. zwlaszcza po sklepach meblowych. Niesttey t co mi sie podoba to bylaby czarna dziura dla mojego portfela. w ddodatku marzy mis etaka fajna kuchnia. musze znalezc jakiegos speca od ukladania kafelkow i paneli. albo sam bede zdobywal szlify w tej materii. Odpowiedz Link Zgłoś
abrodzia Re: urządzanie 20.02.07, 21:19 Ja ostro przeglądam spory zasób gazet o urządzaniu i czuję, że zaczynają się schody dotyczące wyborów:kolor ścian, panele czy deski, jaki materac do łóżka, czy kuchenka gazowa czy elektryczna a może indukcyjna itd. Odpowiedz Link Zgłoś
lisiasty wybor 20.02.07, 21:22 ja wstepniejuz wybralem kuchenke gazowa - tansza w eksploatacji, piekarnik pewnie tez gazowy. Do swoje eM kupilem panele i oscieznice wraz z drzwiami. Panele juz mam. Zagwostka pojaiwla si eteraz czy w kuchni na scianie polozyc glazure czy tez wykorzytsac taki jeden pomysl jaki widzialem w ekspozycji zabudowy do kuuchni. Calkiem ciekawie wyglada scina z okleina taka sama jak blat roboczy. sam jeszcze nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
abrodzia Re: wybor 20.02.07, 21:31 ja się zastanawiam nad kuchnia indukcyjną, nawet ma komplet garnków przeznaczonych do takiego gotowania.Do salonu myślałam o podłodze drewnianej.Nie są to rozwiązania najtańsze dlatego jak dojdzie ostatecznie do wyboru, niestety zasobność portfela zadecyduje o danym wariancie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_gurba Re: wybor 20.02.07, 22:38 Właśnie ta zasobnośc portfela mnie wkurza. Mam całą masę gazet o projektowaniu wnętrz, o meblach etc. Też od pewnego czasu spędzam więcej czasu w sklepach do których zazwyczaj nie zaglądałem. Dzisiaj pojechałem do black red white i poprosiłem o zaprojektowanie kuchni. Ceny tam są niesamowite ale projekt zawsze się przyda. Nie ma to jak fachowiec - podpowiedział mi kilka pomysłów np. puszczenie rury gazowej przy podłodze. Co do podłóg to marzy mi się parkiet w salonie i w pojoju ale zobaczę jak to bedzie z kaską. Jak chcecie to mam namiar na producenta! parkietu pod Lublinem. ceny nieco niższe a parkiet jest dobry (sprawdzony). Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: wybor 20.02.07, 23:10 No ja sie decyduje powoli na panele, choc dobranie ich do wszystkiego i wszystkiego do nich jest ciezka lamiglowka:) A propos, jak myslicie, czy w tak wilgotnym mieszkaniu takie zapakowane panele beda mogly bez zobawy na wplyw wilgoci troche polezec? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_gurba Re: wybor 20.02.07, 23:47 Ja bym tych paneli jeszcze do mieszkania nie przynosił. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_gurba Re: pytanko 20.02.07, 22:29 Kurcze też żałuję, że w porę nie zorientowałem się i nie zamówiłem drzwi antywłamaniowych ale trudno. Zamontowałem sobie (w Juwencie) dodatkowy górny zamek wpuszczany na razie ze zwykłą wkładką ale później wymienię na tą słynną "C". Acha cały koszt zamontowania zamka to ok. 180 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_gurba Re: a wiecie kiedy bedzie można podpisac akt nota 20.02.07, 22:26 Już dzwoniłem w tej sprawie do prezesów Willowej, bank już mnie pogania. Na podpisanie aktu notrarialnego można już się umawiać. Pytanie tylko ile notariusz (polecany przez Willową) sobie zarzyczy i czy warto szukać swojego notariusza. Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: a wiecie kiedy bedzie można podpisac akt nota 20.02.07, 23:08 No, im szybciej tym mniej sie bedzie co miesiac haraczu bankowi oddawalo:) Ale kurcze, moze jednak poczekam, az mi miejsce parkingowe oddadza... Mysle, ze roznice miedzy oplatami notarialnymi notariusza willowej a jakims innym nie beda duze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisiasty notariusze IP: *.devs.futuro.pl 21.02.07, 06:50 zazwyczaj pobnieraja gorna granice taksy notarialnej. no chyba, ze masz jakiegos znajomego to moze wtedy mniej sobie policzy. ale to co wyrabiaja to jest granda. z tego co pamietam to mialo cos sie pozmieniac w pobieraniu oplat - mialo zniknac od wartosci... a moze to bylo w ksiegach wieczystych. musze sie dokladnie rozejrzec bpo nie chce nikogo wprowadzic w blad... Odpowiedz Link Zgłoś
abrodzia Re: notariusze 21.02.07, 09:25 generalnie wszyscy notariusze trzymają się podobnych stawek.Różnice są niewielkie bo wszyscy mają w tym interes ,aby były wysokie.Ja podpisywałam umowę przedwstępną w formie aktu notarialnego u notariusza willowej II.Można się targować. Odpowiedz Link Zgłoś
lisiasty Re: notariusze 21.02.07, 17:18 zajrzalem sobie dzis do jednego z notariuszy - zaspiewala sobie 2100 za akt. z tego co wiem, minimalna stawka w taksie za wartosc mojego mieszkania wynosi 1800 zl. Pytanie ile sciaga notariusz polecany przez developera. Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: notariusze 22.02.07, 19:47 ja tez podpisalam umowe przedwstepna w formie aktu notarialnego (ale akurat nie u tego od Willowej), wiec polowe kosztow mamy z glowy:) Odpowiedz Link Zgłoś
demony2 płytki , skrzynki na listy itp itd 22.02.07, 21:34 Witam to my demony:) mieszkamy pod 31. Płytki ukladamy sami, wogóle wszystko bedziemy robic sami i panele i malowanie i elektryke i hydraulike wszystko. A co do skrzynki na listy to trzeba z zarządcą pogadac. A co robimy z netem ??? Chce tam wejsć ENTERPOL ale potrzebuje zgody zarzadu. około 50zł miesiecznie za 1 mega. pozdrawiam Andrzej i Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: płytki , skrzynki na listy itp itd 22.02.07, 21:47 no wlasnie, nie mam zupelnie rozeznania w firmach internetowych w lublinie. Wiem ze kumpel z pracy bardzo polecal mi Lubmana. Jutro spytam sie o parametry. Lepiej chyba zeby weszla firma ktora ktos poleca, co nie? A moze o tym Enterpolu moze ktos cos drobrego powiedziec, najlepiej z doswiadczenia? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
abrodzia Re: internet 22.02.07, 21:53 Żadna z tych firm nic mi nie mówi.Teraz mam neostradę, więc cena Enterpolu jest baaaaardzo konkurencyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
demony2 Re: internet 22.02.07, 22:11 ja mam internet od kilku lat dostarczany przez it-net. niestety nie planuje działalnosci na Kaskadowej. Firmy sie podzieliły i nie kazda firma bedzie w kazdej czesi Lublina. Z tego co wiem to własnie na Kaskadowej, Willowei Altanowej itp jest ENTERPOL. Alternatywą jest UPC ze swoim pakietem (telefon, TV (pełny pakiet) net) około 120zł lub TPSA z pakietem telefonicznym( abonament za sam telefon około38zł+ abonament za net około50 zł) My nie chcemy telefonu stacjonarnego wiec i tak bedziemu musieli zapłacic im za udostepnienie łaczy około30 zł- bezsens. jeszcze jedna alternatywa - radiówka słaba przepustowość w stosunku do ceny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: internet IP: *.it-net.pl 22.02.07, 23:14 sam korzystam z łącza It-net i nie ukrywam, że zmartwiłeś mnie bo byłem przekonany że uda się z nimi dogadać. może się jeszcze uda. TPSA ODPADA !!! mamy jeszcze trochę czasu na podjęcie decyzji ale faktycznie należy się już rozgladać. pozd. andrzej. Odpowiedz Link Zgłoś
demony2 Re: internet 22.02.07, 22:13 tak naprawde to nie mamy alternatywy dla ENTERPOLU. mozemy sie zgodzic na nich, albo kazdy sam bedzie musiał kombinowac. Pewnie z TPSA albo upc. Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: internet 03.03.07, 10:27 No to jak jestesmy na nich skazani, to już mogliby niedługo podłączać, żeby jak się wprowadzimy, to już żeby szybko był internet:))))) Uzależniona od netu Ronja:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
abrodzia Re: notariusze 21.02.07, 19:22 chodzi o wpis do księgi wieczystej, taksa stała 200zł Odpowiedz Link Zgłoś
lisiasty W A Ż N E !!!!! 22.02.07, 13:46 Kcohani, Mam do Was wielką prośbę o to, zebyście w swoich mieszkaniach posprawdzali dokladnie czy korki na końcówkach doprowadzających wodę są dobrze założone. U mnie wywaliło korek, tym samym zalewając część mojego mieszkania i sąsiada z dołu. Druga rzecz - ci z Was, którzy nie wymienili wkładek w drzwiach, a maja juz cos poinstalowane w domach (np.: czujniki do pieca i regulatory), niech to zrobią jak najszybciej, bo zaczynaja się kradzieże w naszym bloku. Praktycznie teraz nasze mieszkania sa bez nadzoru i teoretycznie kazdy kto mial w swoich rękach klucze do mieszkania, może tam wejśc o każdej porze dnia i nocy. Po co później się denerwować. Pozdrawiam J. Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: W A Ż N E !!!!! 22.02.07, 19:45 Trzeba posprawdzać, dzięki za info:) Zamki na szczescie juz dawno wymienione:) Ale dzis zima co nie? Kurcze lubie zime gdy jest snieg i mroz, ale dla naszych mieszkan lepsza by byla wietrzna wiosna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: W A Ż N E !!!!! IP: *.it-net.pl 22.02.07, 23:19 U mnie korek wywaliło prawie tuż po włączeniu wody, na szczęście jeszcze byłem w mieszkaniu. A co do kradzieży to faktycznie jak tylko zrobiłem odbiór to jeden z robotników doradził mi natychmiastową wymiane wkładki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisiasty zalany ale nie w trupa IP: *.devs.futuro.pl 27.02.07, 21:06 nie wiem, caly dzisiejszy dzien bylem poza lublinem i nawet nie wiem. Developer nawet nie dzwonil to pewnie susza ile wlezie... Generalnie zastanawiam sie nad tym by pojechac tam i zoabczyc jak to wszystko wyglada. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demon heja Lisiaty IP: *.it-net.pl 27.02.07, 21:51 masz uchylone okienko w domeczku:)pewnie sie suszy... Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Rury gazowe...wrrrr 28.02.07, 21:25 Cześć! Alez ponuro dziś i trochę mniej samochodów pod blokiem było niż zawsze:) Słuchajcie, czy Wy wpadlicie na etapie budowy bloku, żeby coś zrobić z rurą gazową, czy też Wam tak bez sensu na środku ściany wisi??????? Help! Co z nią zrobić????? Z sąsiedzkim pozdrowieniem, Ronja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: Rury gazowe...wrrrr IP: *.it-net.pl 28.02.07, 23:56 U mnie jest pod tym względem "wesoło", pozbyłem się ściany na której pierwotnie miała biec rura gazowa (do pieca) i panowie gazownicy musieli mi zrobić prawdziwy labirynt rur. Ale podejrzałem u znajomego ślicznie obudowane rury w płycie gipsowej. Trochę to niezgodne z przepisami bud. ale w tym gzymsie wstawia się niewielkie kratki wentylacyjne i wszystko jest ok. - wyglada to nieźle i nie widać rury. Pozdrawiam Sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
abrodzia Re: Rury gazowe...wrrrr 01.03.07, 07:27 U mnie w kuchni owa rura "wije" sie na ścianie, potem przez cały przedpokój biegnie na korytarz.Niestety rur gazowych nie można ukryć w ścianie, ale tak jak Andrzej pisał, można je obudować płytami kartonowo-gipsowymi i np. zrobić w obniżonym suficie halogeny.Mniej więcej co 1m musi być w zabudowie dojście do rury, aby pan Rysio z gazowni mógł sprawdzić czujką, czy nic się nie ulatnia. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Rury gazowe...wrrrr 01.03.07, 20:26 Juz niedlugo je przemontuje tak zeby mi przez srodek sciany nie szly. Osleplam chyba, ze ich wczesniej nie widzialam:)))))))) Pisaliście coś wcześniej o oknach. Że maja sprawdzać cały blok. Czy sprawdzali juz, bo ja nic nie zauwazylam?:) Bo u mnie jedno jest lewe:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: Rury gazowe...wrrrr IP: *.it-net.pl 01.03.07, 20:41 Też przerzucam rurę w kuchni, kurcze też jej jakoś wcześniej nie widziałem. A co do okien to do mnie jeszcze nie zaglądali i nie wiem czy będą bo chyba ekipy budowlańców szykują sie już do ostatecznego odwrotu. Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Rury gazowe...wrrrr 01.03.07, 21:02 och, to nie będą juz pod ręką, żeby szybko usuwać usterki? szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
lisiasty Budowalncy w odwrocie? 02.03.07, 07:57 pewnie na z gory upatrzoną nową budowę... U mnie jeszcze suszą. Do poniadzxiałku na pewno, choć mnie się nie spieszy i mogą spokojnie do 9 marca suszyć. Co do mojej rurki to powiem, że jakoś się postaralii puscicli ja w mirę dyskretnie. Pewnie ją jakoś zabuduję, albo zamaluję w kolorze ściany, żeby się ładnie wtopiła w środowisko. Wczoraj sobie zajechałem pod wieczór i widziałem 2 ekipy szalejące w domach. Pewnie artystycznie szaleli. Odpowiedz Link Zgłoś
abrodzia akt notarialny 05.03.07, 16:45 Czy ktoś z was już podpisał akt notarialny?? Odpowiedz Link Zgłoś
demony2 Re: akt notarialny 05.03.07, 17:43 tak, my demony:). Podpisaliśmy dzisiaj o godzinie 14:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: akt notarialny 05.03.07, 20:41 Kurcze, trzeba i mi sie umówic. Tylko kiedy znajde czas?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: akt notarialny IP: *.it-net.pl 05.03.07, 22:50 Udało mi się podpisac akt ostatniego dnia lutego. W końcu koniec formalności, można skupić się na remoncie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demony2 wazne info IP: *.it-net.pl 07.03.07, 19:33 tak sobie pomyslalam ze moze powinnismy sie jakos spotkac aby pogadac i ustalic kilka spraw m.in. sprawa internetu (czy ktos z zarządcą na ten temat rozmawiał juz?);sprawa skrzynek pocztowych ( nie ma i z tego co wiemy beda za miesiac- troche...długo zwlaszcza ze przychodza rachunki)oraz sprawa bezpieczenstwa mieszkan w bloku pod nasza nieobecnosc. Moj maz widzial w sobote grupke lebkow biegajacych od klatki do klatki usilujacych otworzyc drzwi.W III klatce nie zdazyli ale i tak jest zazwyczaj otwarta bo ktos uszkodzil domofon.Mamy wiec prosbe do wszystkich- zamykajcie drzwi na klucz po wejsciu /wyjsciu do/z bloku bo wlamanie do bloku i kradzieze to kwestia czasu.A propos czy ktos wogole widzial naszego zarzadce i rozmawial z nim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: wazne info IP: *.it-net.pl 07.03.07, 20:24 Próbowałem dodzwonić się do naszego zarządcy ale bez powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
abrodzia zarządca 07.03.07, 20:33 Niezbyt się facet teraz wysila. Wysyła rachunki za m.in. wywóz śmieci, a fałda już niedaleko bloku zalega. Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: zarządca 08.03.07, 22:01 W ogóle niedługo chyba wygasa umowa z tym zarządcą. Wspólnota będzie musiala podjąć decyzję co do przedłużenia z nim umowy lub wyboru innego zarządcy. Czy ktoś Wam może polecał jakąś firmę zarządzającą nieruchomościami? Ja spróbuje popytać się w pracy:)A do tej pory mieszkałam w bloku spółdzielczym:) Pozdrawiam sąsiadów:) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: wazne info 08.03.07, 21:59 Czy dziś przypadkiem te drzwi sie lepiej nie zamykały? Mam wrażenie, że już ładnie ten zamek zaskakuje. Wieczorem jak wychodzę, to zamykam na klucz, ale za dnia zdarzało mi się nie zamykać, za to sprawdzałam, czy zaskakiwał zamek zatrzaskowy. No własnie, a propos internetu, pojawiły się na klatkach ogłoszenia. Brzmią zachęcająco. Tu jest ich strona enterpol.pl/kontakt.php Ale przyznam sie bez bicia, nigdy o nich nie slyszalam. Ale o swoim obecnym dostawcy tez zanim mi nie podłączył netu, nie słyszałam, a działa świetnie, i to radiówka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: wazne info IP: *.it-net.pl 08.03.07, 23:14 Faktycznie oferta Enterpolu jest ciekawa. Spokojnie można ich brać pod uwagę. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
lisiasty I am back!!! 09.03.07, 14:48 no... to wrocilem... zeby nie bylo, ze zaginalem. Demonki - Wasz pomysl popieram, sam zreszta kiedys sugerowalem, aby sie spotkac i poznac. Dzis dodzwonilem sie do zarzadcy naszego bloku bo jakos tak wg mnie niewyraznie napisal za co mam placic. W koncu wszystkiego sie dowiedzialem i wiem ile i za co mam placic. Odnosnie tej hałdy smieci to pewnie nam podrzucają sąsiedzi, część z nowych mieszkańców pewnie też wyrzuca tam odpady po malowaniu itd. Sterta wiec sobie rosnie. A teraz moj news dnia: w koncu odebralem swoje M. Jak sie ciesze... chodze sobie i spiewam: uuu to jest moj kawalek podlogi. I winde juz przetestowalem. teraz to bede mogl zaczac szalec artystycznie sobie na swoich metrach. No ale niestety podobnie jak u Abrodzi moje M sie lekko skurczylo. o jakis 1 m2 Co do kradziezy i wlaman to faktycznie nikt nie ma kontroli nad tymi co sie tam kreca. Nie wiadomo kto jest kto i po co przyszedl. Dowiedzialem sie tez jaka jest obecna cena za m2 w naszym bloku. Kształtuje sie ona na poziomie 4500-5000 zł. Malo mnie nie wycielo z butow jak sie dowiedzialem. Pozdrawiam sasiadow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SABAT a co z naszym SABATem? IP: *.devs.futuro.pl 11.03.07, 16:13 proponuję sie spotkać i moze nie tyle poznac co ustalic mniej wiecej na co trzba bedzie zwrocic uwage. pozdrawiam lis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: a co z naszym SABATem? IP: *.it-net.pl 11.03.07, 22:38 Nie wiem jak Wam ale mi najbardziej pasowałaby sobota i to najlepiej po 15-tej. Pozdr. Andrzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abrodzia Re: a co z naszym SABATem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 07:50 ja w sobotę wyjeżdżam do teściów, wracam w następny poniedziałek wieczorem.Ale jak by co możemy na tygodniu po 15godz. pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Internet 17.03.07, 10:35 zadzwonilam do Enterpolu, powiedzieli mi, ze wraz ze mna zglosily sie do nich jak dotad 3 osoby, musza poczekac na wieksza liczbe osob i od momentu gdy zglosi sie do nich odpowiednia liczba osob, instalowanie laczy potrwa ok 2 tygodni. A u nas kolejni sasiedzi prawie wprowadzeni, widzialam przez otwarte drzwi, ze prawie pelne unemblowanie mieli:) Zapelnia sie nam blok:) Pozdrawiam sasiadow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abrodzia spotkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 19:35 i jak wrażenia po spotkaniu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyzby wariat?! ehm IP: *.devs.futuro.pl 29.03.07, 19:36 wyszedlem na wariata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc FORUM www.willowalublin.yoyo.pl IP: *.lublin.enterpol.pl 02.04.07, 17:37 zapraszam na forum :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johnnybegood Re: FORUM www.willowalublin.yoyo.pl IP: *.enterpol.pl 07.04.07, 00:12 Witam, jestem waszym sąsiadem z Kaskadowej 9, jak macie jakieś trudne pytabia związane z rzeczywistością na KAskadowej to z chęcią odpowiem. POzdrawiam NOWYCH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisiasty trudna rzeczywistosc? IP: *.devs.futuro.pl 07.04.07, 13:44 A mozna tak cos dokladniej o tej trudnej rzeczywistosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avea123 Re: FORUM www.willowalublin.yoyo.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.07, 10:14 Witam w treści doczytałam sie że wykupowali państwo miejsca parkingowe. Czy mogę prosić o info ile takie miejsce może kosztować? dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś
abrodzia Re: FORUM www.willowalublin.yoyo.pl 31.08.07, 09:46 niestety ja nie wykupywałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johny Re: Szukam sąsiadów Willowa II Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 09:37 Sąsiadów znajdziesz na weblisko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Szukam sąsiadów Willowa II Lublin IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 07.01.08, 08:40 ja przymieam sie do zakupu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mos Re: Szukam sąsiadów Willowa II Lublin IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 11.01.08, 13:28 mieszkam w 2kl na 31 a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wu Re: Szukam sąsiadów Willowa II Lublin IP: *.resetnet.pl 31.10.08, 15:01 witam - polecam forum o trwającej inwestycji poręba willowa2 w lublinie www.poreba2.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś