Dodaj do ulubionych

[Gdańsk] Za Słoneczną Bramą

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 15:38
czy ktoś juz kupił od nich mieszkanie? podzielcie się opinią. a może ktoś nie
kupił, ale słyszał o czymś - na co uważać? ;) z minusów widzę: brak piwnic,
windy, miejsce parkingowe w innym budynku. lokalizacja i projekt mi się
podobają.
Obserwuj wątek
    • Gość: kaśka Re: [Gdańsk] Za Słoneczną Bramą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 16:40
      podnoszę... to może sąsiednia inwestycja Polnord-Dom?
      • jk Re: [Gdańsk] Za Słoneczną Bramą 16.08.06, 22:55
        Właśnie zastanawiam się na Polnordem i mieszkaniami przy Wilanowskiej.
        Martwi mnie głównie brak hali garażowej/garaży dla każdego mieszkania.
        Powiedziano mi, że są "tylko dla dużych mieszkań". Dziwne.
        Lokalizacja ok, wygląd budynków nieco mniej (kolory elewacji), ale to akurat
        można przeżyć :)
        Ceny do zniesienia, zajrzę do siedziby firmy i się intensywniej zastanowie.
        • Gość: kaśka Polnord-Dom - osiedle Wilanowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 15:57
          myślę, że jak będziesz chciała kupić garaż, to nie będzie problemu, bo one są
          po 40 tys. i nie ma za bardzo chętnych. kurcze, my byśmy woleli 2 miejsca
          parkingowe w hali garażowej za taką cenę, a po co nam garaż na jeden samochód i
          to za cenę samochodu? ;) tak więc chyba w ogóle bez garażu byśmy brali, bo za
          taką cenę to się spokojnie parking strzeżony opłaci - podobno są takie na
          Chełmie.

a piwnice tam są? bo nie dopytałam... mnie interesuje jedno mieszkanie, ale na
          stronie nie ma zaznaczone, na którą stronę świata wychodzi.

co do Polnordu, to zastanawialiśmy się też nad Różą Wiatrów w Orłowie, ale
          zostały tam już same duże - ponad 75 m2, to dla nas o 10 m2 za dużo, biorąc pod
          uwagę redłowskie ceny, no i ta bliskość głównej ulicy...
          • Gość: Ewa Re: Polnord-Dom - osiedle Wilanowska IP: *.zab.nat.hnet.pl 17.08.06, 20:06
            Jeś,li chodzi o Za SŁoneczną Bramą to uważam ,ze wizualnie jest
            ładniejsze.Deweloper jest o.k.Znam Pana Budneda osobiście z tego co wiem nie
            mają juz mieszkań.Pozdrawiam
          • jk Re: Polnord-Dom - osiedle Wilanowska 17.08.06, 22:19
            Jeśli już, to jak będę _chciał_ kupić garaż :)))
            Ale nic, do tych większych mieszkań musi być w Polnordzie miejsce parkingowe, a
            to koszt 5k. Z drugiej strony, gdzieś samochód trzeba trzymać... ;)
            Naprawdę szkoda, że nie ma tam hali garażowej.

Piwnica jest w cenie, coś koło 5,5 m2.
            Na ich www oglądałem kilka mieszkań i wszystkie, które widziałem, mają balkon na
            południowy wschód.

Jutro do nich pojadę, zweryfikuję www i rozmowy telefoniczne z rzeczywistością :)
          • jk Kasiu, małe info :) 18.08.06, 15:48
            cześć!
            byłem dzisiaj w Polnordzie, już wiem niemal wszsytko :) gdybyś miała jakieś
            pytania, to daj znać - najlepiej na maila gazetowego. Ew. tutaj.

pozdrawiam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka