Dodaj do ulubionych

Super Krak

28.09.06, 15:45
Witam !!
piszedo wszytkich ktorzy rezerwowali mieszkanie w superkraku na bocian i
teraz przedluzali umowy rezerwacyjne. niewiem jak wiele nas jest ale ja mam
sporo watpliwosci czy firam ta mozna z nami tak pstepowac chcialbym to
sprawdzic u jakiegos prawnika. moze zebralibysmys ie w kilka osob i
sprobowali cos z tym zrobic, wiadomo ze w kila osob jest latiej cokolwiek
zaltwic. mozna by umowic sie jezeli by doszlo juz d podpisania umowy
przedwstepnej zeby isc do prawniak i ja sprawdzic
moj mail
pollena@poczta.fm
Obserwuj wątek
    • Gość: calais Re: Super Krak IP: 213.134.178.* 30.09.06, 11:25
      Podpisalem z nimi aneks. Z tego co sie dowiedzialem od prawnikow, w przypadku tak skonstruowanej umowy rezerwacyjnej mieli prawo to zrobic. Druga sprawa jest to, ze nie bylo to do konca uczciwe. Pod koniec pazdziernika super krak ma przygotowac wzor umowy rezerwacyjnej. Zapewne bedzie ona zabezpieczac jedynie prawa dewelopera. Takze przed nami negocjacje z deweloperem, odnosnie tresci umowy. Zamierzam kontaktowac sie z kilkoma prawnikami, po ostatniej sytuacji nie mam zaufania do Super Kraka. Mam nadzieje, ze nie beda robic problemu, zeby zawrzec w umowie zapisy, ktore beda w jakis sposob zabezpieczaly nasze prawa. Tak na koniec tego postu dodam, ze prawdopodobnie cena okreslona w aneksie nie bedzie ostateczna, zasugerowano mi w biurze, ze w umowie przedwstepnej bedzie indeksacja cen o inflacje (wczesniej zapewniali, ze tego nie bedzie)..... moj mail: calais@tlen.pl
      • asiaaiuto Re: Super Krak 02.10.06, 18:16
        a ja właśnie zarezerwowałam inne mieszkanie i niech się super krak wypcha.
        strasznie nieładnie postąpili i ja nie wierzę, że ten aneks to jest ostatni,
        przyślą w grudniu kolejny, że cena skacze do 5,5 tys i pozwolenie przesuwa się
        na styczeń. skoro kolejne bloki chcą sprzedać po 6 tys to tutaj i tak
        będzie "okazyjnie". my mieliśmy super mieszkanie 3 pokojowe, w sam raz dla
        rozwojowej rodziny, ale niestety okazało się za drogie dla nas... smutne ale
        prawdziwe. niefajnie ten deweloper zagrał, bardzo niefajnie
        • Gość: d Re: Super Krak IP: *.fema.krakow.pl 02.10.06, 20:00
          i ja jestem bliski podjęcia takiej decyzji,
          asiaaiuto, można zapytać gdzie zarezerwowałaś? ;)
          (też się rozgladam za czymś nowym)
          • asiaaiuto Re: Super Krak 03.10.06, 22:04
            bryksy, piaski wielkie. nie maja takich super mieszkan jak super krak, ale
            wydaja sie bardziej uczciwi. no i umowe podpisuje w tym tygodniu, cena sie juz
            nie zmieni!!!
            • Gość: Janek Re: Super Krak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 23:58
              I dobrze zrobilas ;) Co do Super Kraka nie wiadomo czy budowa ruszy!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka