Gość: Litwin IP: *.europe.hp.net 29.05.07, 19:29 Witam, Czy ktoś móglby podzielić się swoimi doświadczeniami z SM Ustronie odnośnie domków na osiedlu Baśniowym w rejonie ulicy Prądzyńskiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
noddy Re: Łódź SM Ustronie - Osiedle Baśniowe 12.06.07, 21:20 Mogę ci tylko napisać, ze SM Ustronie nie ma dobrej opinii. Są banki (Nordea), które odmawiają kredytowania ich inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Litwin Re: Łódź SM Ustronie - Osiedle Baśniowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.06.07, 21:07 Dzięki za opinię. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agyy Re: Łódź SM Ustronie - Osiedle CZMP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.08, 08:46 szukam mieszkania dwupokojowego na Szczanieckiej lub Leszczniskiej lub wogle w tamtej okloicy na zamiane lub do kupna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 728833040 Re: Łódź SM Ustronie - Osiedle CZMP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.10, 09:28 Witam jezeli jest Pan zainteresowany zakupiem mieszaknia na ul. Leszczynskiej proszę o tel. 728833040, pozdrawiam rok budowy 2009 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Mariusz Re: Łódź SM Ustronie - Osiedle CZMP IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.07.11, 16:40 Mieszkam na osiedlu 5 rok,co chwila pojawiają się usterki,to światło gaśnie,to woda leci bez powodu to okno wywala do środka, boję się w nim mieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesław Re: Łódź SM Ustronie - Osiedle CZMP IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.07.11, 16:43 Wiem o tym u mnie też się zawaliło,wyprowadziłem się do rodziców i walczę o pieniądze ze Spółdzielnią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Re: Łódź SM Ustronie - Osiedle CZMP IP: *.111.178.26.static.crowley.pl 26.09.11, 20:39 Generalnie jak dla mnie to opłaty spore a spółdzielnia ma długi ja tego zrozumieć nie mogę w naszej klatce powiesili wyjaśnienia o wielkości zadłużenia ale co z tego. Zastanawiałem się już czy nie lepiej się wydzielić z tej spółdzielni żeby mieć już ich z głowy bo tak się zastanawiam co jak te długi ich będą rosły a czy ktoś się orientuje czy w takiej sytuacji jak spółdzielnia ma długi to czy mogą mi zabrać mieszkanie jakby stali się niewypłacalni? A czy w ogóle w takiej sytuacji jak spółdzielnia ma długi to czy można założyć wspólnotę? Czy najpierw trzeba ten dług spółdzielni spłacić? Jak to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danka Re: Łódź SM Ustronie - Osiedle Baśniowe IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.07.11, 16:50 Trzeba uważać, mieszkania się zawalają,woda płynie po ścianie,z dachu leci woda,od ziemi ciągnie i śmierdzi. Okropnie się mieszka,wygląd ładny ale wykonanie do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec osiedl Re: Łódź SM Ustronie - Osiedle Baśniowe IP: *.toya.net.pl 25.10.11, 14:15 chyba ten post jest od konkurencji, niczego takiego nie stwierdzamy wraz z sąsiadami(mieszkamy już 5 lat) poza dużymi opóźnieniami spółdzielnia buduje z bardzo dobrych materiałów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melania Re: Łódź SM Ustronie - Osiedle Baśniowe IP: *.mnc.pl 16.06.07, 12:51 MIeszkamy na terenie administrowanym przez Ustronie wprawdzie nie chozdi o osiedle Baśniowe, ale o osiedle bloków przy CZMP: budynki dobrze wyglądają, ale są zrobione tanim kosztem więc szybko pogarsza się ich stan techniczny. Spółdzielnia spóźniła się o dwa lata z oddaniem inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Łódź SM Ustronie - Osiedle Baśniowe IP: *.toya.net.pl 17.01.08, 13:28 Mieszkamy w bloku administrowanym przez Ustronie przy ul. Skłodowskiej-Curie. Mieszkamy tutaj już 5 lat . Do dnia dzisiejszego nie dostaliśmy aktów notarialnych. Na bloku jest hipoteka ponad 5 mln. PLN, mimo,że wszyscy mieszkańcy załacili za swoje mieszkania. Spóldzielnia - ma gigantyczne długi. Od zobowiązań przeterminowanych naliczane są ogromne odsetki. Władze spółdzielni lekką ręką wydają nasze pieniądze Wydaje nam się, że powinniśmy się bardziej stanowczo i rygorystycznie zachować na najbliższym walnym posiedzeniu - broniąc naszych interesów. Zorganizujmy się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kos Re: Łódź SM Ustronie - Osiedle Baśniowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.08, 23:47 ale jaja... myslelem ze takie sytuacje sie juz nie zdazaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietja Re: Łódź SM Ustronie - Osiedle Baśniowe IP: *.retsat1.com.pl 23.01.08, 20:24 Kupiłem właśnie mieszkanie na basniowej. W marcu mają rozpocząć budowę a skończyć w grudniu 2008r. z tego co słyszę to jest problem. Bank bez problemu udzielił mi kredytu . Pytałem ludzi którzy mieszkają już tam i odpowiedzieli , że mają już akty notarialne.Piszcie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pradzyn Re: Łódź SM Ustronie - Osiedle Baśniowe IP: 212.160.172.* 24.01.08, 11:32 Mieszkam na osiedlu Baśniowa i faktycznie był problem z aktami notarialnymi. Za mieszkanie zapłaciliśmy ostatnią ratę w 2004 roku i w tym też roku wprowadziliśmy się do mieszkania. A dopiero w tym tygodniu mamy podpisać akt notarialny. SM zaciągnęła długi pod budowę mieszkań i nie mogła ich spłacić. Na szczęście udało się to po 3 latach zakończyc. Co do sprawy z blokiem na Curie-Skłodowskiej to, z tego co słyszałam sprawa wygląda gorzej. Wszystko przez niewłaściwe transfery pienieżne pomiedzy budowami. Pan prezes zamiast budować mieszkania za pieniądze wpłacane przez klientów, spłacał zaległości powstałe na budowie na Curi- Skłodowskiej. Budowa na Baśniowej stanęła, ludzie się zdenerwowali i zaczęli się wycofywać bądź zalegać ze spłatami. To nakręciło spirale, powstały zaległości wobec wykonawców i wobec banku. Dopiero przejęcie przez bank pieczy nad spłatami za mieszkania i finansowaniem budowy, powstrzymało problem. Klient wpłacał na konto rate za mieszkanie, bank zabierał co swoje i reszte zostawiał SM. W ten sposób udało się kredyt spłacić i sprawa została na szczęście zakończona. Ale teraz jest chyba trochę lepiej. Bo na przykład szeregowce były wybudowane później a akty dostali wczesniej niż my. Natomiast wzięłabym poprawkę na termin zakończenia budowy. Znając możliwości Pana prezesa to opóźnienia wystapią na pewno. W moim przypadku: miałam dostać mieszkanie w lutym a dostałam we wrześniu a jak kupowałam to stawiane były cegły 2 piętra. Ludzie którzy zapisali się na początku czekali dodatke 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Łódź SM Ustronie - Osiedle Baśniowe IP: 212.160.172.* 04.03.08, 12:50 A jak wygląda kwestia płatności, czy wzrosłą cena za mieszkanie po zakończeniu budowy, gdy było faktyczne rozliczenie kosztów ? Anna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Łódź SM Ustronie - Osiedle Baśniowe IP: 74.12.23.* 09.12.08, 20:48 Szukam kontaktu z osobami,ktore czekaja na zakonczenie budowy III etapu inwestycji na osiedlu Basniowa.Planowane oddanie domow mialo nastapic w grudniu 2007,po roku nie widac konca,jak narazie dostalismy aneks z kilkudziesiecioprocentowa podwyzka!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Regifx Re: Łódź SM Ustronie - Osiedle Baśniowe IP: *.arcadiasoft.pl 21.07.10, 14:45 Własnie niedawno podpisałem akt notarialny (III etap) - a dziś dostałem rozliczenie od spółdzielni i musze dopłacić 40000. Sprawę najchętniej oddałbym do sądu. Pieniedzy nie mam. Poza tym osiedle nadal jest nieskończone!!! Jezeli ktoś chciałby się skontaktować proszę pisać regifx[małpa]interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
2.gosc Re: Łódź SM Ustronie - Osiedle Baśniowe 01.03.11, 13:55 Mamy podobną sytuację i sprawa niestety już jest w sądzie. Mam ogromną prośbę: czy ktoś z forumowiczów posiada statut tej spółdzielni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Litwin Re: Łódź SM Ustronie - Osiedle Baśniowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.03.08, 23:47 Ja ze swej strony mogę napisać,że firma ma szalone problemy z dotrzymaniem obiecanych terminów. Po roku oczekiwania na rozpoczecię inwestycji i podawaniu kolejnych terminów wypowiedziałem umowę rezerwacyjną. Warto jednak podkreślić, że po kilku tygodniach od rozwiązania umowy SM Ustronie zwróciło mi w całości opłatę rezerwacyjną. Obawiałem się,że pieniądze te są juz nie do odzyskania, nie było jednak aż tak źle. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Łódź SM Ustronie - Osiedle Baśniowe IP: 74.12.23.* 09.12.08, 20:51 Prosze o kontakt osoby, ktore czekaja na oddanie etapu III Osiedla Basniowa, inwestycja powinna byc ukonczona, tymczasem nie ma nawet konstrukcji dachowej na ktora wplacilismy pieniadze 18 miesiecy temu (!). Wszystkie sciany nasiakaja deszczem i mrozem, nieprzykryte sa nawet folia. Tymczasem p. Winiarski zada kolejnej wplaty, gdyz nagle koszty pokrycia dachu sie podwoily! Szukam wszytskich, ktorzy nabyli tam domy, badz maja znajomych, ktorzy maja podobne problemy z ta spoldzielnia. Bedziemy wdzieczni za jakakolwiek pomoc w tej sprawie. Nasz e-mail: dziewczynka1011@wp.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes szukam mieszkania m3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.08, 09:07 witam poszukuje mieszkania w tej wlasnie oklicy nie nowego w ok ul Leszczynskiej i Szczanieckiej moze ktos z Panstwa wie o zamianie lub sprzedazy prosze o kontakt agnesxxx@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: szukam mieszkania m3 IP: 206.19.210.* 28.04.08, 13:52 wejdz na strone www.tomax.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietja IV Etap Baśniowa IP: *.retsat1.com.pl 01.03.09, 11:17 Proszę o kontakt osoby które kupiły domek w "IV edycji", przy ulicy Baśniowej!Tel. 660 734 377 Odpowiedz Link Zgłoś
re1509 Re: IV Etap Baśniowa 02.03.09, 12:10 Bardzo zależy mi na kontakcie z osobami, które kupiły domek na Baśniowej, "edycja III" - re1509@o2.pl, 605-368-316 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: IV Etap Baśniowa IP: 212.160.172.* 02.03.09, 13:56 Jaki jest teraz problem z tym osiedlem ? W wakacje zastanawiałam się nad zakupem domku od spółdzielni Ustronie. Umowa, którą dostałam do podpisu była tak skonstruowana że nie dawała praw nabywcy, a Spółdzielnia była nie do ruszenia. Po kilku nie przespanych nocach, bo oferta atrakcyjna cenowo / cena w umowie/ i domki ładne ale odpuściłam. Bałam się że coś może pójść nie tak. Napiszcie jak wygląda sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbychu Re: IV Etap Baśniowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 16:26 Też jestem ciekawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Uwaga na tę spółdzielnię. IP: *.toya.net.pl 19.03.09, 17:31 To może coś od strony wykonawców. Współpracuję z kilkoma firmami, które podjęły się budowy osiedla przy ul. Jubileuszowej. Nie ma wśród nich choćby jednej osoby, która miałaby dobre zdanie o tej pseudo spółdzielni i jej prezesie. Terminy płatności ustalano na 14 dni od zakończenia danego etapu prac, mimo to większość czeka na pieniądze po kilka miesięcy i nie wiadomo czy się doczeka. Prezes tłumaczy się problemem z bankami i tym, że ludzie którzy kupili mieszkania nie chcą płacić. Tymczasem na inne domki wciąż wpuszcza coraz to nowe firmy wykonawcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Uwaga na tę spółdzielnię. IP: *.toya.net.pl 19.03.09, 17:33 poniżej link do strony, na której można przeczytać coś ciekawego o ustroniu: miasta.gazeta.pl/lodz/1,35153,681263.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: IV Etap Baśniowa IP: 194.169.241.* 07.07.09, 12:41 Witam, Pod wszystkim się podpisuje. U mnie inwestycja przy ul. Darniowej zaczęła się na początku roku 2009.Do tej pory nie ma stanu zerowego, jestem zobligowany przez bank do uruchomienia kolejnej transzy, a juz widzę, ze spółdzielnia nie da rady. Oczywiście tłumaczy to złą pogodą. Po pół roku czarowania przez Pana W. daje się zauważyć, że cała ta inwestycja nie ma sensu. Dzwoniłem do firmy wykonawczej ALFA-TRANS i okazuje się, że Pan W. nie płaci firmie za wykonane prace stąd postój w budowie. Także poszukuje osóby z którymi będzie można wspólnie coś zdziałać. mokon@pai.net.pl nr tel. 607-988-965 Pozdrawiam Michał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIOTR Re: IV Etap Baśniowa IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.09, 14:07 SM USTRONIE NIE DOTRZYMUJE TERMINÓW, ANI PODPISANEJ UMOWY !!! ZAMIAST ODDAĆ DOMEK W TERMINIE PODTYKA ANEKSY PRZESÓWAJĄCE TERMIN ODDANIA I ŻĄDA DODATKOWYCH OPŁAT ( OK 60000 ZŁ). MÓJ DOMEK PRZY JUBILEUSZOWEJ MIAŁ BYĆ ODDANY DWA LATA TEMU!!! TA SPÓŁDZIELNIA POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "POMYŁKA" !!! SZUKAM KONTAKTU Z OSZUKANYMI Z UL.JUBILEUSZOWEJ ( TEL 0601-668-472 ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietja Re: IV Etap Baśniowa IP: *.retsat1.com.pl 03.04.09, 22:03 Mówisz kolego o domkach cztero rodzinnych ? 60 000 to spora podwyżka! Ile w obecnej sytuacji wynosi Cię metr mieszkania a jaka była pierwotna cena? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: IV Etap Baśniowa IP: 212.160.172.* 04.05.09, 09:57 Byłam ostatnio na budowie to domki czworaczki są zadaszone i powstają kolejne domki z dziwnych konstrukcji, nie jest to cegła tylko betonowe bloczki ? Czy to są domki szkieletowe ? Domkami, którymi ja byłam zainteresowana, a które miały być już bardzo zaawansowane nawet nie ruszyły z miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietja Re: IV Etap Baśniowa IP: *.retsat1.com.pl 18.05.09, 16:01 "Dziwne płyty" to elementy prefabrykowane, które mają o wiele lepsze właściwości izolacyjne i akustyczne. Budowa mojego domku tzn; ściany , stropy i konstrukcja dachu trwała dwa tygodnie a czworaków w systemie tradycyjnym dwa lata! Ruszyła już budowa V etapu z niewielkim opóźnieniem a w sierpniu będzie chowana pod ziemię linia energetyczna, dzisiaj się dowiedziałem! To wszystko to oczywiście wiadomości optymistyczne a rzeczywistość pokaże co będzie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: IV Etap Baśniowa IP: 194.169.241.* 07.07.09, 12:39 Witam, Pod wszystkim się podpisuje. U mnie inwestycja przy ul. Darniowej zaczęła się na początku roku 2009.Do tej pory nie ma stanu zerowego, jestem zobligowany przez bank do uruchomienia kolejnej transzy, a juz widzę, ze spółdzielnia nie da rady. Oczywiście tłumaczy to złą pogodą. Po pół roku czarowania przez Pana W. daje się zauważyć, że cała ta inwestycja nie ma sensu. Dzwoniłem do firmy wykonawczej ALFA-TRANS i okazuje się, że Pan W. nie płaci firmie za wykonane prace stąd postój w budowie. Poszukuje osób z którymi będzie można wspólnie coś zdziałać. mokon@pai.net.pl nr tel. 607-988-965 Pozdrawiam Michał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: IV Etap Baśniowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 19:11 kurcze...strasznie podoba mi się to osiedle i cena m2 w porównaniu z innymi inwestycjami w Łodzi jest dobra, ale po tym co tu przeczytałam chyba sie rozmyślę, a może ktoś wie czy można wynegocjować zmiany w umowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: IV Etap Baśniowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 00:38 człowieku idz do bloku pobudowanego przez tę spółdzielnię na ul. Curie Skłodowskiej ,niech ludzie powiedza Ci sami , oszuści i tyle . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: IV Etap Baśniowa IP: 194.169.241.* 26.03.10, 11:14 Nie wiem jak jest na ul. C. Skłodowskiej. Póki co USTRONIE jest osiedlem z 93 roku, a w dalyszm ciągu trzyma się nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basniowa Re: IV Etap Baśniowa IP: *.146.152.182.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.04.10, 07:58 Znajomi mieszkają w segmencie na osiedlu baśniowa, wszystko ok, bardzo zadowolenie. My też tam kupilismy mieszkanie, na razie stoi parter. Ustronie nigdy nie wybudowalo niczego na czas i o tym trzeba pamnietac podpisujac umowe,ale jak juz wybuduje to jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: IV Etap Baśniowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 17:26 witam jestem wykonawca dla tej spoldzielni owszem maja opuznienia ale wczesniej czy pozniej zaplaca idzcie do deweloperów w lodzi to kase zobaczycie ale wirtualna .dla tych ludzi co narzekaja ze musza czekac 2lata na mieszkanie ale cos za cos cena za czas .kup u dewelopera zaplac 7000 zł za m2 i jakosc ta sama i masz problem z glowy mieszkanie od reki .nie lubie takich sytuacji jak ktos narzeka i sie trzyma rozwiaz umowe sa chetni na twoje miejsce tysiace za ta kase .sam rozmyslam czy nie kupic kilku mieszkan i potraktowac ja jako inwestycje.najlepiej narzekac jak garbaty ze ma proste dzieci nikt was nie trzyma ludzie i nie zmusza w tej cenie sa bloki z lat 60 wiec zastanówcie sie co piszecie .pozdrawiam wykonawca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: IV Etap Baśniowa IP: 78.8.192.* 17.05.10, 19:01 7 tysięcy??? Gdzie ty takie w Łodzi widziales??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alek Re: IV Etap Baśniowa IP: 194.169.241.* 16.06.10, 16:59 Ciekawe jakim wykonawcą ...? O ile mi wiadomo..każdy wykonawca na spółdzielnie narzeka bo spółdzielnia nie płaci. Zadzwoń do BUDIMARKu ALFA-TRANSu to pogadamy. Ty kolego chyba co najwyżej kładziesz tam kostke ;) Ja chętnie Ci oddam mieszkanko..zapłacisz mi tylko za odsetki kredytowe, to co wpłacone czyli 1/2 kwoty i mieszkanko jest Twoje. A bloki za 7 tys to nie wiem gdzie Ty widziałeś..a po za tym czas to pieniądz, a jeśli długo buduje za moje pieniądze mimo , ze taniej..to w konsekwencji ten pieniądz na mnie nie pracuje tylko na spółdzielnie, wiec zysk niewielki..a nerwów sporo. ps. dobra rada: O inwestycjach to lepiej nie myśl, bo nie wychodzi Ci to najlepiej ;) i nie pisz głupot ;) ps2: jak jesteś takim samym wykonawcą jak specjalistą od ortografii (opóźnienia !! ) to już wiemy czemu jest tak tanio. haha ! ;) Pozdr. Alek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: IV Etap Baśniowa IP: 194.169.241.* 16.06.10, 17:02 no...dobrze, że podkreśliłaś/eś "jak wybuduje" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regifx Re: IV Etap Baśniowa IP: *.arcadiasoft.pl 21.07.10, 14:46 Własnie niedawno podpisałem akt notarialny (III etap) - a dziś dostałem rozliczenie od spółdzielni i musze dopłacić 40000. Sprawę najchętniej oddałbym do sądu. Pieniedzy nie mam. Poza tym osiedle nadal jest nieskończone!!! Jezeli ktoś chciałby się skontaktować proszę pisać regifx[małpa]interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: IV Etap Baśniowa IP: *.146.148.70.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.07.11, 11:56 Inwestycja przy ul. Rocznicowej etap IV: Odbiory nowych budynków przy ul. Rocznicowej miały być w październiku 2010r!!! Budowa do teraz nawet w połowie nie jest zrobiona. Strategia Zarządu Spółdzielni to NIE budować w miesiącach letnich, a w zimowych mówić że jest zbyt zimno na prace zewnętrzne. Co telefon do Prezesa to odpowiedz że właśnie jest podpisana nowa umowa z wykonawcą. Tylko nikt nigdy nie widział nikogo z tych wykonawców. POSZUKUJE KONTAKTU DO INNYCH INWESTORÓW z ul. ROCZNICOWEJ etap IV. Mój mail: ewalodz@poczta.onet.pl Za niedługo kolejne walne aby przyjac sprawozdanie finansowe po audycie zewnętrznym...Może warto odwołać kolejnego członka Zarządu... lub przynajmniej WSPÓLNIE wybrać się do Prezesa. Osobiście mam dosyć marnowania wpłaconych do Spółdzielni pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lo_ko_o Wosbud IP: *.zdnet.com.pl 25.05.10, 14:03 Czy ktos z forumowiczów słyszał cos o firmie Wosbud Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słupy Re: Łódź SM Ustronie - Osiedle Baśniowe IP: *.dolsatbelchatow.pl 27.11.10, 19:19 witam serdecznie... czy zwróciliście uwagę, jak całe to osiedle pokrywają słupy energetyczne? Przeciez to jest szkodliwe dla zdrowia!! ktos ma takie samo zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Łódź SM Ustronie - Osiedle Baśniowe IP: *.betacom.com.pl 21.01.11, 14:31 słupy nad domkami właśnie są usuwane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssss Re: Łódź SM Ustronie - Osiedle Baśniowe IP: *.dolsatbelchatow.pl 05.03.11, 13:04 póki co, to jeszcze stoją, a własciwie to powstaje nawet nowy. W ogole to nabywaca 1 domu od Prądzynskiego, tego wolnowstojącego, chyba stracil glowe, zgadazajac sie na zakup dzialki z takim słupem. Zycze duuuzo zdrowie, bo mieszkajac nascie lat z WN za oknem to masakra jakas :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajka Re: Łódź SM Ustronie - Osiedle Baśniowe IP: *.147.20.99.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.03.11, 20:35 właściciel kupił dwa domy i ponoć zależało mu na tej działce bo największa....no cóż każdy ma inne upodobania:) światłowód jest wkopany. słupy będą stały na początku i na końcu bo gdzieś się musi linia kończyć i zaczynać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Łódź SM Ustronie - Osiedle Baśniowe IP: *.nordeabank.pl 11.03.11, 08:07 w każdym razie skutki promieniowania elektromagnetycznego za kilkanascie lat nie będą wesołe... w ogóle nie wiem, co o tym myslec, bo tez zależało mi na mieszkaniu w tej inwestycji. Sama nie wiem, czy nie rezygnowac.................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Łódź SM Ustronie - Osiedle Baśniowe IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.04.11, 23:00 polecam wszystkim artykuł dla uspokojenia.. www.wnp.pl/blog/2_236.html Ekspert w dziedzinie energetyki. Swoje doświadczenie zdobył dzięki wieloletniej działalności naukowo-dydaktycznej na Politechnice Warszawskiej oraz pracy w instytucjach związanych z sektorem energetycznym.cytat: Pragnę więc stwierdzić, że wedle mojej wiedzy promieniowanie elektromagnetyczne sieci elektroenergetycznych wysokich napięć nie ma praktycznie żadnego wpływu na nasze życie i zdrowie. Dotyczy to linii 400, 220 i 110 kV, które dość często przebiegają w pobliżu naszych domów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Łódź SM Ustronie - Osiedle Baśniowe IP: *.146.148.70.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.07.11, 12:16 Linii nad naszymi głowami już nie ma, ALE ciągu dalszego BUDOWY też nie.... Najpierw przez rok budowę "wstrzymywała" liniia, a teraz chyba UPAŁY. Ciekawe co ją wstrzyma za 3 miesiące...Chyba ZIMNO. Ja mam w 5 już z kolei aneksie oddanie mieszkania (Inwestycja przy Rocznicowej - etap IV) na jesieni 2011, a WY.....???? Piszcie: ewalodz@poczta.onet.pl bo sądzę, że każdy z nas usłyszał i podpisał kompletnie inną BAJKĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Łódź SM Ustronie - Osiedle Baśniowe IP: *.bc.lnet.pl 17.12.11, 16:12 wiadomosci.onet.pl/regionalne/lodz/spoldzielnia-ustronie-moze-oglosic-upadlosc,1,4974970,region-wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
anula5550 Re: Łódź SM Ustronie - Osiedle Baśniowe 20.02.12, 12:12 Witam, przepraszam że tutaj piszę z prośbą, ale to najlepsze miejsce na znalezienie osób kupujących mieszkanie u dewelopera. Mam zatem ogromną prośbę o wypełnienie ankiety składającej się z kilku pytań, a dotyczącej reklam deweloperów. Oto link do ankiety: LINK. Będę niezmiernie wdzięczna za każdą pomoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: Łódź SM Ustronie - Osiedle Baśniowe IP: *.219.241.83.in-addr.dgcsystems.net 26.04.12, 18:24 nigdy nie sadzilam, ze w kraju cywilizowanym mozna kogos okrasc z wplaconych pieniedzy... Odpowiedz Link Zgłoś