Dodaj do ulubionych

Nowe 7 cudów świata

28.06.07, 07:48
a superjednostka w katowicach ?
Obserwuj wątek
    • Gość: ZAP Nowe 7 cudów świata IP: *.dewr.gov.au 28.06.07, 07:50
      Od kiedy Sydney jest Sidney. Troche zenujace.
      • Gość: Nicos Dworzec we Włoszowej IP: *.cm.umk.pl 28.06.07, 08:23
        zauważyłem pewne braki na liście, trzeba wysłać Jarka z Lechem aby domagali się zmian.
        • Gość: Mick Bazylika w Licheniu IP: 193.111.22.* 28.06.07, 09:13
          • Gość: mick Re: Bazylika w Licheniu IP: 193.111.22.* 28.06.07, 09:21
            A i zapomniał bym Polskie autostrady i stadiony na Euro
            • aplus Euro 2012 w Polsce 28.06.07, 17:22
              • Gość: archi Co za durna ankieta w Gazecie?? IP: *.aster.pl 28.06.07, 17:51
                Glosuje się na 7 obiektów a w gaazecie jest opcja na jeden. No i który wybrać?
                zdura - ankieta nie daje obrazu głosujących Polaków
                • tetlian Re: Co za durna ankieta w Gazecie?? 28.06.07, 19:45
                  Wybrałem piramidy, ale oprócz nich jeszcze 6 pozycji bym wybrał.
        • Gość: zdziwiony Re: kibel na dworcu centralnym w warszawie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 16:06
          Dlaczego nie został ujęty???? Przecie to istny cud....
          • Gość: pako19 Piramidy były pierwsze!! bezapelacyjnie są najwięk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 19:05
            szym cudem świata (jeśli chodzi o budowle)
            -------------------------------------------------
            www.allegro.pl/show_item.php?item=209189081
            poezja

www.allegro.pl/show_item.php?item=210132719 zachęta do filozofii
      • Gość: maprin Re: Nowe 7 cudów świata IP: *.dsl.ip.tiscali.nl 28.06.07, 17:39
        I od kiedy Granada to Grenada? Grenada to jedna z wysp karaibskich, a Alhambra
        lezy w GrAnadzie... Matko, az takie to straszne trudne jeden artykul porzadnie
        i bez bledow merytorycznych napisac, Janku Kowalaku?
    • Gość: Zamek w Warszawie Zamek w Warszawie- jako symbol niezniszczalnosci! IP: *.ms.acxiom.com 28.06.07, 07:50
      Zamek w Warszawie- symbol niezniszczalnosci! :)

...albo jako symbol bezradnosci brutalnych "Imperiow" wobec woli istnienie
      innych narodow.

...co najmniej 5 razy spalony przez Ruskich, 10 razy ograbiony przez Szwedow,
      raz wysadzony w powietrze przez Niemcow, a nadal stoi :)
      • Gość: dB Re: Zamek w Warszawie- jako symbol niezniszczalno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 09:31
        Jak juz proponuja Statue Wolnosci i Wieze Eiffla, to rownie dobrze moze byc... Palac Kultury i Nauki;)
    • Gość: Icerav Re: Nowe 7 cudów świata IP: *.mofnet.gov.pl 28.06.07, 08:10
      Szkieletor przy Rondzie Mogilskim w Krakowie!!!!
    • Gość: john.doe piramidy nie zostały zbudowane przez człowieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 08:37
      a na pewno nie najstarsza, a zarazem największa, tzw. "cheopsa"
      prawdziwym cudem moze byc to jakie informacje sa w niej ukryte
      • Gość: zdziwiony Re: piramidy nie zostały zbudowane przez człowiek IP: *.nat.student.pw.edu.pl 28.06.07, 09:29
        Cheops nie był pierwszym, który zbudował sobie piramidę - najstarszą zachowaną
        jest schodkowa piramida Dżosera. A co do "ukrytych informacji" to zalatuje mi
        wiarą w brednie pseudonaukowców, którym chodzi tylko o wyłudzanie kasy od tępego
        społeczeństwa :/
        • Gość: mama Re: piramidy nie zostały zbudowane przez człowiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 10:11
          jedni w to wierzą inni nie...
          tez jestem sceptykiem, ale nie wyobrazam sobie zeby 5tys lat temu (chociaz nie
          wiadomo czy tylko tyle ma piramida cheopsa) ludzie dali rade zbudowac takiego
          kolosa... jakos do tej pory nikomu innemu sie to nie udalo i co ciekawsze ta
          budowla ciagla stoi! to nie byle jak ulozona kupa glazow...
        • Gość: Latajacy Holender Hotel Sobieski w Wawie IP: *.direct-adsl.nl 28.06.07, 21:38
          Przecudna elewacja.

A co do tajemnic moai z Wyspy Wielkanocnej, to litosci, nie powielajmy bajeczek
          sprzed piecdziesieciu lat. Szanowni Autorzy artykulu powinni zapoznac sie z
          materialami Museo Antropologico Sebastian Englert w Hanga Roa, a nie ekscytowac
          sie rewelacjami w czasow Kon Tiki. Troche powagi....
    • Gość: tfgs Re: Nowe 7 cudów świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 08:40
      Pałac kultury i nauki!!!!!!!!!!!
    • Gość: yansik Nowe 7 cudów świata IP: *.ppcor.org.pl 28.06.07, 08:48
      Ja bym zgłosił wieżowce budowane u nas w latach 70. Cudem jest,że jeszcze stoją :-))
    • Gość: Minus Stadion X-lecia IP: *.aster.pl 28.06.07, 08:49
      To istny cód, choć w Warszawie mamy jeszcze PKiN i okalające go budy handlarzy i cinkciarzy oraz Dworzec Centralny. Obiekt ten docenią dopiero nasze dzieci choć już teraz warto dla niego zrezygnować z Euro.
    • mirmilb Teatr w Budowie w Lublinie 28.06.07, 08:53
      Ta monumentalna budowla zasługuje na uznanie za cud choćby z tego powodu, że
      "Teatr w Budowie" jest już oficjalną nazwą tego dzieła architektury. Zastanawiam
      się co się stanie jak go w końcu wybudują (trwa to już dłużej niż budowa
      piramidy Hejhopsa)
      • Gość: (gość portalu) link Kreml odnosi się do Taj Mahal! IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.07, 09:22
    • Gość: a a gdzie Klasztory Meteora? IP: 83.2.18.* 28.06.07, 10:12
      jak mogli je pominąć?..
    • Gość: kangur32 Nowe 7 cudów świata IP: *.dsl.nsw.optusnet.com.au 28.06.07, 10:15
      moze ktos z szanownej redakcji poprawi blad. "Sydney" nie Sidney, tak sie nawet
      tego slowa nie wymawia. Wstyd
    • Gość: lesiu Re: Nowe 7 cudów świata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 10:34
      hahaha naprawdę dobre :)
    • Gość: sssss co za kretynska ankiety GW IP: 81.19.200.* 28.06.07, 10:53
      glosowalem na 7..a GW wyborcza pyta: na co glosowlaes i daje mozlowosc wyboru
      tylko jednej odpowiedzi...dno
      • Gość: bud Re: co za kretynska ankiety GW IP: *.versanet.de 28.06.07, 10:57
        podpisuje sie! DNO!
        • Gość: aha Re: co za kretynska ankiety GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 13:11
          To nie czytaj/glosuj tumanie?
    • Gość: Torquemada A Palac Kultury w Warszawie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 10:55
      Albo Stocznia Gdanska? Spodek w Katowicach,Izba wytrzezwien na Kolskiej - to
      jest dopiero cud. Lista kandydatow jest niepelna. Czuje sie rozczarowany
    • bonlef Nowe 7 cudów świata 28.06.07, 11:27
      Ja zagłosowałem na Machu Picchu

---
      pollhat.blox.pl - zapraszam
      • Gość: Gosiu Re: Nowe 7 cudów świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 11:33
        Dworzec we Włoszczowej
    • Gość: sirk Re: Nowe 7 cudów świata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 11:44
      Proponuję listę cudów jak w Civilization Sid'a Mayera'a i nie trzea będzie
      głosować:)
    • Gość: naiv Re: Nowe 7 cudów świata IP: 83.238.180.* 28.06.07, 11:47
      Biedni Amerykanie, są za młodzi na 7 cudów świata i nie mają żadnego, a więc
      postanowili zrobić ogólnoświatową listę od nowa i teraz już będą mieć.
    • naturelovers Nowe 7 cudów świata 28.06.07, 11:52
      Zamiast bezmyslnie sie podpalac samymi wyborami miss architektury, Gazeta
      moglaby opisac cholernie ciekawy pomysl autorow tego calego przedsiewziecia w
      kategoriach biznesowych. Imponujace jest to, ze New7Wonders Foundation powstala
      z niczego i zarabia na niczym. Sprzedaje nie produkt tylko abstrakcyjna idee.
      Imponujace! Jest to znak czasow nie do pomyslenia i nie do zrealizowania przed
      istnieniem globalnej wioski. Pieniadze pochodza z gadzetow zwiazanych z
      przedsiewzieciem (koszulki, ksiazki, itp.) oraz z praw do transmisji gali,
      podczas ktorej beda ogloszeni zwyciezcy. Gigantyczne pieniadze! Zadziwiajace dla
      mnie jest, ze zwykli ludzie daja sie w to wciagac, lecz po zdziwieniu nastepuje
      pytanie - jak te ludzka sklonnosc wykorzystac? Jaka idee trzeba wymyslic, by
      ludzkosc z ochota ja kupila. Jakie show zorganizowac, by widzowie chcieli je tak
      masowo ogladac? Siedze wiec i mysle...
    • Gość: Maciek Nowe 7 cudów świata IP: 87.239.46.* 28.06.07, 11:54
      A gdzie propozycje z polski?! ja głosuję na stacje włoszczowa!
      • Gość: Mark Opera jest w Sydney, nie w Sidney! IP: *.lns3.syd7.internode.on.net 28.06.07, 12:13
        Prosze, troche rzetwlnosci. Nie jest wielkim wysilkiem sprawdzic pisownie nazwy
        tego pieknego miasta.
    • Gość: george Nowe 7 cudów świata IP: *.tktelekom.pl 28.06.07, 12:15
      ja to proponuje dodac obore mojego sasiada ze wsi no taka odwalil ze szok cala
      wies mu zazdrosci miodzioooo normalnie
    • Gość: george Nowe 7 cudów świata IP: *.tktelekom.pl 28.06.07, 12:20
      jeszcze dodalbym dworzec kolejowy w Wloszczowej
    • Gość: george niemiejci mi za zle IP: *.tktelekom.pl 28.06.07, 12:22
      ale jak juz moge pisac to dodajmy jeszcze super fure mojego proboszcza ktoremu
      tak ciezko
    • Gość: sanitariusz z pavu A Dom Partii w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 12:26
      Ładniejszy od Kremla
      • Gość: :) Re: A Dom Partii w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 12:36
        cesarstwa bizantyńskiego? raczej bizantyjskiego. bizancjum. przecież nie było niczego takiego jak "bizantynium"?
    • gs-arts.net A gdzie Palac Kultury..?? 28.06.07, 12:39
      ...
    • Gość: Kasia Nowe 7 cudów świata IP: *.siubuk.com 28.06.07, 13:12
      a gdzie kraków...?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka