Dodaj do ulubionych

deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zalewem-

26.09.07, 10:51
witam
proszę pomóżcie mi czy ktoś coś wie na temat dwewlopera budującego
domki w chełmie śląskiem bo dotarły do mnie informacje że to oszust
i nie wiem co z tym fantem zrobić a umowę już podpisaliśmy i daliśmy
zaliczke.
może ktoś wie jak taką zaliczkę odzyskać a może to tylko pomówiemia
proszę o każdą informację z góry dziękuje
Obserwuj wątek
    • Gość: magda Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.chello.pl 29.09.07, 19:52
      witam!!!
      dobrze ,ze weszlam na o forum jesem tez zainteresowana ta oferta
      jakby mogla mi pani powiedziec cos wiecej prosze o jakis kontakt.
    • Gość: mikifi [...] IP: *.devs.futuro.pl 30.09.07, 11:43
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Kaśka Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.07, 17:55
        Witam !
        Napisałam rezygnacje z umowy , ale do dzis nie mam pieniędzy.
        Czy mógłbyś podpowiedzieć jak je szybko odzyskać ?
        Czy oddając sprwę do sądu , długo się czeka ?
        • Gość: go71 Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.centertel.pl 16.01.08, 08:20
          Witam, czy udało Wam się może w ostatnim czasie odzyskać zaliczkę?
        • Gość: Gość Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: 195.205.244.* 23.01.08, 09:27
          Musisz się uzbroić w cierpliwość.Moja sprawa trwa już prawie półtora roku i
          jeszcze się nie zakończyła.
          • Gość: go71 Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.centertel.pl 29.01.08, 12:41
            Witam, czy Wy kierowaliście sprawę z powództwa cywilnego czy może
            tak jak ja przez prokuratora:
      • Gość: mieszkaniec Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.forcenet.com.pl 07.02.08, 18:31
        dziwne bo ja tam mieszkam i jakos wode mam...
        • Gość: Gość60 Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.telekros.pl 17.02.08, 14:33
          Ja tam jeszcze nie mieszkam, ale wode tez już mam
        • Gość: root Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.forcenet.com.pl 13.03.09, 14:28
          wiesz co wiedze jakie masz ip wpisane forcenet.com.pl jezeli
          posiadasz ten intenet radiowy to powiem ci ze ona jest do dupy i
          moga se go wsadzic sa to oszusci co oferuja internet za niewielkie
          pieniadze droga radiowa i niby teraz zmienili strone ze tam 1 mb i
          wogóle gó... prawda mamy siec 11mb podzielone na ponad 30
          uzydkowników jak nie wiecej przelicz sobie to bo moj transwer
          downloadu wyosi czasem 0.02kb a raz za jakis czas to 60kb sobota i
          niedziela to wogóle nie dziala albo slabo zobaczcie ich oferte niby
          tania ale radze nie korzystać !!!! :|
    • Gość: Kaśka Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.07, 10:49
      Witam !
      Podpisałam umowe w kwietniu.
      Do dziś nie ma pozwolenia na budowe, też nie wiem co robić.
      Łudzić się nadzieją na wspaniały dom , czy walczyć o zwrot zaliczki.
      No coż , czekam do końca listopada, potem zaczynam
      walke. !!!!!!!!!!!!
      • Gość: mam szczescie Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: 193.30.160.* 30.10.07, 13:38
        współczuje, a sobie moge pogratulować refleksu. W pore sie wycofałam, bo wydawało mi sie podejrzane ze ten co sprzedaje nie wie z czego domy sa budowane i w jakim stanie oddawane - czy bedzie piec gaz.i jaki i inne rzeczy, które wiedziec powinien. Jesli bym podpisała, to "moj" domek juz stoi, ale to pewnie ten bez wody.
        Walczcie o swoje i trzymam kciuki za powodzenie.
      • go71 Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale 15.01.08, 13:13
        Witam Wszystkich. Ja około 2 miesiące temu złożyłem doniesienie do
        prokuratury i obecnie sprawa jest w toku. Jeśli jesteście
        zainteresowani dołączeniem swoich wniosków do mojego to w
        najbliższej rozmowie z Prokuratorem mogę o to spytać.
        Pozdrawiam.
    • Gość: Jolka Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: 85.219.234.* 27.12.07, 12:19
      Mam pytanie czy ty tam mieszkasz bo ja właśnie ostatnio tam byłam i interesujemy
      się tymi domkami już rozmawialiśmy z deweloperem ale nic konkretnego na nam nie
      powiedział. Proszę o odpowiedź.
      • Gość: xxx [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.07, 17:59
    • Gość: Marcin Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.08, 00:25
      Hmm.. inwestorem jest nadirpolska sp. z o.o. Strona dewelopera:
      nadirdeweloper.pl, strona inwestora nadirpolska.pl Moze tam znajdziecie więcej
      informacji ?? Pozdrawiam!
      • Gość: Oszukani Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.08, 12:27
        No niestety i nas nabrał ten developer. Wtopiliśmy pieniądze ale
        nie poddajemy się. Będziemy walczyć o zwrot. Może byłoby dobrze
        zebrać się w grupę i razem złożyć wniosek do sądu. Bo wiadomo że im
        nas więcej tym większe szanse na wygranie sprawy. Z tego co się
        orientujemy to pan P. ma sporo znjomości więc w pojedyknę trudno
        będzie się nam odzyskać pieniądze.
        • Gość: RM Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.chello.pl 01.02.08, 00:01
          witam, zwodzi Was czy oficjalnie powiedział, że nie odda zaliczki?
          czy złożyliście już wniosek do sądu?
          • Gość: go71 Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.centertel.pl 04.02.08, 08:58
            Witam, w chwili obecnej sprawa jest od 3 m-cy w Prokuraturze. Czekam
            na decyzję Prokuratora.
            • Gość: nita Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: 195.117.123.* 27.10.08, 12:42
              Wiem że trochę czasu minęło czy masz jakąś wiadomość od prokuratury?
        • Gość: daniel Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.toya.net.pl 26.02.08, 14:28
          Mam pytanie, pewnie jak wszyscy, ale o co chodzi z tymi domkami co
          jest nie tak ?
          Wg papierów która ja otrzymałem jest wszystko ok. Jak by miał Pan
          chwilę czasu i chęci to prosze o odpowiedz.
          • Gość: ako Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.telpol.net.pl 27.02.08, 12:01
            Panie Danielu, czy w KW jest zapis że działka jest wolna od
            zadłużeń? jeżeli ma pan jakieś pytania to prosze pisac na
            ako79@gazeta.pl
            pozdrawiam
            • Gość: prawnik bez paranoi ! IP: *.forcenet.com.pl 13.03.08, 11:54
              Dzialka ma prawo byc obciazona jezeli deweloper ja kupil za srodki z
              banku ale w niczym to nie przeszkadza. To jest standardowa praktyka.
              Przy przeniesieniu wlasnosci kupuje sie dom na dzialce bez obciazen
              wiec ludzie nie wprowadzajcie innych w blad !!! bez paranoi. Bank
              udzielajacy kredytu na zakpu domu wie najlepiej od was jaki jest
              stan prawny tej inwestycji w Chełmie w końcu są to jego pieniadze. A
              jezeli tam do takich transakcji juz doszlo wiec musi byc wszystko w
              porzadku. No chyba że się okazuje że klient nie ma jednak zdolności
              kredytowej a wpłacił zadatek zgodnie z Art. 394. § 1. KC to problem
              ma kupujacy ktory umowy nie doczytal i teraz chce zwrotu zadatku.
              Zwrot zadatku mu nie przysluguje wiec zaczyna bluzgać na inwestora.
              Ludzi najpierw do banku zorientowac sie czy macie finansowanie a
              potem podpisywac umowy!!! Pozdrawim ak
              • Gość: inny prawnik Re: bez paranoi ! IP: *.centertel.pl 13.03.08, 19:01
                Drogi Panie. Zgadzam się z Panem, że obciążenie działki przez kredyt
                bankowy, dla biorącego kredyt na zakup nieruchomości na takiej
                działce nie stanowi problemu i jest normalną praktyką deweloperską w
                naszym kraju. Ale jeśli oprócz banku jest wpis na rzecz osoby
                trzeciej to już sprawa dla banku nie jest taka oczywista. Dodatkowo
                zapewnienie potencjalnych kupujących, że zaliczka różni się od
                zadatku tym, że jest zwrotna gdy coś pójdzie nie tak a później
                okazuje się inaczej, świadczy moim skromnym zdaniem o cynizmie
                sprzedającego. Szkoda, że coraz częściej mam do czynienia w mojej
                praktyce z takimi przypadkami, ale pocieszające jest to, że jak
                dotąd sprawy wygrywali niedoszli kupujący a nie deweloperzy.
              • Gość: nita Re: bez paranoi ! IP: 195.117.123.* 27.10.08, 12:57
                Jaw mam wątpliwości czy pisze to prawnik. Moim obowiązkiem było dopatrzenie
                wszystkich formalności . Umowa została podpisana z bankiem ale nie doszło do
                podpisania aktu notarialnego. To jest naciągacz, oszust , tylko prokurator. Może
                ktoś zwróci mi mój wkład czasu oraz środków finansowych. Nie mogę pojąć , że
                taka kutwa chodzi na wolności i śmieje się nam w twarz . Paranoja.
                • Gość: ako Re: bez paranoi ! IP: *.telpol.net.pl 31.10.08, 20:50
                  Pani Nito, proszę o kontakt mailowy ako79@gazeta.pl Trzeba się
                  wreszcie zabrać za tego oszusta!
    • ako79 Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale 12.02.08, 18:04
      Panie Pawle,
      widzę że wykasował Pan swoje posty a ja niestety nie zanotowałam tel
      do Pana. Bardzo proszę o kontakt mailowy w sprawie p. plichty.
      Dziękuję
      • Gość: Ja60 Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.telekros.pl 17.02.08, 14:35
        XXX
        • ako79 [...] 19.02.08, 11:21
    • Gość: Ela [...] IP: *.telekros.pl 16.04.08, 06:40
    • Gość: ja Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.gdynia.mm.pl 29.04.08, 15:10
      witam jak skonczyla sie ta sprawa z zaliczka i domem bo my jestesmy
      w takiej samej sytuacji?!!!
      • Gość: jeden z wielu Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.centertel.pl 01.05.08, 18:26
        Moją sprawą zajmuje się równocześnie prokuratura i sąd. Przecież nie
        może tak być żeby oszuści pozostawali w kraju prawa bezkarni.
        • Gość: c.d. Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: 193.30.160.* 07.05.08, 14:09
          jako że domki stoją, wyglądaja b. ładnie, ludzie juz mieszkaja lub wkrótce będą zastanawia mnie w jaki sposob zostaliscie oszukani? Czy to chodzi o te, które maja dopiero byc budowane?
          • Gość: Zainteresowani Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.telekros.pl 07.05.08, 20:07
            Wiekszość osób pisze tutaj, ze zostali oszukani, ale nie pisza w
            jaki sposób. Jestesmy zainteresowani kupnem domu na Osiedlu nad
            zalewem, bo rzeczywiście wygladaja one ładnie, położone są w ładnym
            miejscu, ale nie chclibysmy zostać kolejnymi "oszukanymi", dlatego
            prosimy, jeśli ktoś może niech napisze cos bardziej konkretnego
            • Gość: BW Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.telpol.net.pl 08.05.08, 21:37
              Witam, największym przekrętem wspomnianego pana jest to, że wciska
              ludziom działki zadłużone nie tylko w banku lecz u osób prywatnych.
              Ja nabrałem się widząc postepujące prace na budowie, opowiadania
              pana prezesa o dokupieniu kolejnych działek, itd, itp. Jednak
              złudzenie solidności i uczciwości pryska w momencie gdy próbujemy
              bez układów w banku uzyskac kredyt. Wówczas jesli się wycofujecie z
              umowy przeuczciwy pan wpłaconą przez Was zaliczkę traktuje jak
              darowiznę i traci się z nim kontakt.
              • Gość: c.d. Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: 193.30.160.* 09.05.08, 07:51
                no to istotnie przeurocze.
                Czyli Ci, którzy maja juz akt notarialny to poniekąd szczęściarze?

Szkoda że takie metody stosuje, bo inwestycja z zewnątrz wygląda na b.fajną, domki naprawde ładnie się prezentują, w srodku tez całkiem niezle, otoczenie b.ladne.....tylko developer :(.
                Powodzenia!
                • Gość: Gość. Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 21:19
                  Ja mieszkam, dom mam wykończony, mam wszystkie media i jestem
                  zadowolona.
                  • Gość: BK Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.centertel.pl 16.05.08, 12:45
                    Moje gratulacje. Ja zaczynam się budować bez dewelopera.
                  • Gość: nita Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: 195.117.123.* 27.10.08, 12:49
                    może mieszka Pani w moim domu! Ja od 2006 roku listopada nie potrafię odzyskać
                    swoich pieniędzy i nie ma z czego się cieszyć bo ja i trójka moich dzieci
                    borykamy się z bezdomnością.Życzę powodzenia panie P!
                • Gość: my Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.gdynia.mm.pl 29.06.08, 22:33
                  no właśnie tak się czujemy jak szczęściarze, bo udało nam się wreszcie kupić
                  jeden z domków :)ale nie bez trudów
              • Gość: Gość1 Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.bielsko.dialog.net.pl 10.06.08, 22:52
                Nie bardzo rozumiem na czym ma polegać przekręt z zadłużeniem u osób fizycznych.
                Jeśli sędzia wpisał hipotekę w KW, to obciążenie hipoteki było zgodne z prawem.
                Jeśli dostałeś przed podpisaniem umowy odpis KW z wpisaną hipoteką, to "widziały
                gały co brały" i pretensje możesz miec tylko do siebie.
            • Gość: Kaśka Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.auchan.pl 29.05.08, 13:56
              Witam !
              Podpisałam umowe na dom pod koniec kwietnia 2007. Pan P. cały czas
              nas mamił porblemami z wodą itp. W listopadzie napisałam rezygnacje
              z umowy i do dziś niestety nie moge odzyskac zaliczki. Uwaga !!!!!!!
              Dałam do sprawdzenia firme pana P. ( troche poniewczsie, ale >>>)
              Niestety ten pan jest niewypłacalny , nie ma żadnego kapitału.
              Zostaje nam tylko prokurator.
              Musimy zebrać sie w silną grupe. Proponuje spotkanie na terenie
              nieszczęsnej budowy np. w niedziele ok 16,00. Date ustalmy
              razem.Np.8/06/08 CO PAŃSTWO NA TO ??????????
              • Gość: ako Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.telpol.net.pl 31.05.08, 11:27
                Pani Kasiu- myślę że to dobry pomysł. Czyli spotkanie na
                nieszczęsnym osiedlu, 08.06. godz. 16.00?
              • Gość: G Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.telpol.net.pl 31.05.08, 19:56
                Naszą sprawą zajmuje się już prokurator. Proponuję się dołączy.
              • Gość: ako Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.telpol.net.pl 04.06.08, 11:17
                Pani Kasiu, czy to spotkanie nadal jest aktualne? bo milczy Pani od
                dłuższego czasu
                • Gość: Kaśka Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.auchan.pl 04.06.08, 11:30
                  Witam !
                  Podtrzymuję chęć spotkania z innymi. Ja nie podjęłam jeszcze
                  żadnych kroków , bo nie wiem co robic.
                  Grupą może coś załatwimy.
                  BĘDĘ NA TYM OSIEDLU OK 16,00 W DNIU 8/06/08
                  PROSZE NIECH PRZYJEDZIE JAK NAJWIĘCEJ OSÓB, MOŻE KTOŚ PODA NAM
                  PROKURATORA , DOBREGO ADWOKATA, LUB SUPER POMYSŁ NA TEGO PANA.
                  • Gość: G Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.centertel.pl 05.06.08, 13:58
                    Przywiozę w niedzielę wzór doniesienia do prokuratury, który
                    złożyłem jakiś czas temu. Do zobaczenia.
                    • Gość: przestroga Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 17:30
                      Ostrzeżenie przed Panem P.!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                      Czytam wcześniejsze posty i uważam że bardzo dobrze robicie
                      spotykając sie wszyscy razem.Wszyscy razem może coś zdziałacie.Pan P
                      potrafi bardzo DUŻO obiecywać, , ale niestety tylko na tym się
                      kończy.Każdy kto ma zamiar podpisać z nim umowę nich dobrze zapozna
                      się z AKTUALNYM odpisem z księgi wieczystej najlepiej w Sądzie w
                      Mysłowicach bo są na niej obciążenia, które mogą zawarzyć na
                      udzieleniu kredytu, a co za tym idzie przepada zaliczka. Pan P jest
                      wielkim kłamcą i oszustem.Aktualnie w domkach zamieszkują trzy
                      rodziny , budynki nie są oddane do użytkowania, i pełno w nich nie
                      dokończonych prac.Przestrzegam przed dawaniem Panu P jakichkolwiek
                      pieniędzy , bo zostaną one wydane , albo na spłacenie długów , albo
                      na wczasy a na pewno nie na budowę waszego wymarzonego domu.
              • Gość: johny Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.bielsko.dialog.net.pl 10.06.08, 22:44
                Czy Pan P. przedstawił przed podpisaniem umowy dokumenty rejestracyjne firmy
                (NIP REGON KRS) oraz aktualne dokumenty dotyczące działki (KW, plan
                zagospodarowania, wypis i wyrys, pozwolenie na budowę)
    • Gość: DD Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.08, 10:38
      Witam !
      Z przykrością informuje, że dołączam do waszego klubu.
      Jestem kolejną osobą oszukaną przez tego pana.
      Proszę zbierzmy się w grupę
    • Gość: ako Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.telpol.net.pl 31.07.08, 16:48
      Pani Ago, jeżeli chce Pani się skontaktowac w sprawie pana P. Proszę
      podac swój nr tel na adres mailowy ako79@gazeta.pl
      Pozdrawiam
    • Gość: gosc Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: 195.116.125.* 24.08.08, 22:16
      Polecam inwestycje dewelopera pdev.pl
    • Gość: Ivo Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 20:23
      Witajcie.
      Znalazłem bardzo ciekawą inwestycję w... Chorwacji. Czy ktoś z was
      słyszał jaka jest stopa zwrotu w Chorwacji z wynajmu, a może ktoś z
      was zna tę inwestycję, lub ma apartament w Chorwacji?
      www.apartments-rogoznica.eu

Proszę o komentarze.
      • Gość: ako Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.telpol.net.pl 02.09.08, 21:05
        Ivo- z całym szacunkiem ale ten wątek dotyczy innego tematu...
    • Gość: nita Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: 195.117.123.* 27.10.08, 12:38
      Dzień dobry.Po przeczytaniu Państwa komentarzy jestem zaskoczona tak długą listą
      ofiar oszustwa pana P . Ja obecnie mam wyrok z sądu ale komornik niestety nie
      ściągnął ani grosza od tego naciągacza. Moja sprawa trwa od kwietnia 2007 roku.
      Szukam jakiegokolwiek kontaktu z osobami pokrzywdzonymi by razem wspólnie coś
      zdziałać . Może jakieś grupowe doniesienie do prokuratury. Proszę o
      jakikolwiek kontakt. Nita
      • Gość: A Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.3s.pl 24.11.08, 23:28
        Jeżeli jest Pani wciąż zainteresowana kontaktem z pokrzywdzonymi przez P. bardzo
        proszę podać jakieś namiary, tel., e-mail, ... . Prokuratura podobno już się
        zajmuje tym oszustem ale im więcej doniesień tym lepiej. A
        • Gość: ja Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.gb.net.pl 08.12.08, 11:13
          niewiarygodne !!! zbierzcie się wszyscy do kupy i zróbcie z nim porządek,
          cokolwiek miałoby to znaczyć.
          • Gość: ako Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.telpol.net.pl 01.01.09, 17:22
            w tym 2009 roku życzę nam i innym oszukanym aby wreszcie
            sprawiedliwość zatriumfowała i pan P. odebrał zasłużoną "nagrodę" !
            Pozdrawiam
            • Gość: oszukany Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.telpol.net.pl 26.01.09, 22:10
              Witam wszystkich, czy to prawda, że osławiony oszust pan p. (pisane
              z małej) siedzi i w ten sposób próbuje wykręcił się od zwrotu
              swojego zadłużenia?
              • Gość: gość Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.w86-200.abo.wanadoo.fr 30.01.09, 18:43
                Jeszcze Temida go nie dopadła ....
                • Gość: oszukani Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.telpol.net.pl 09.02.09, 20:21
                  Chyba najwyższy czas na powtórkę z TV. Kilka lat temu plichta był
                  juz gwiazdą telewizji dzięki podobnym przekrętom. Nakręcimy cz. II
                  tej telenoweli, nawet jeśli to nic nie da to może uda się przed nim
                  przestrzec kolejnych potencjalnych klientów. A swoja drogą ciekawe
                  czemu jeszcze ten gość działa legalnie i czuje sie bezkarny????
      • Gość: Martin Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: 81.219.116.* 17.03.09, 17:04
        Witam.
        Dopiero dzis odczytalem Pani wpis z pazdziernika 2008 r., czytajac
        wszystkie wpisy na tym forum. Ja rowniez padlem ofiarą Pana P., mam
        od ponad dwóch lat korzystne orzeczenie sądu i podobnie jak u Pani -
        Komornik też nic nie odzyskał. Widze ze jest wiele osób w podobnej
        sytuacji, a sprawa nadal jest aktualna, skoro ostatnie wpisy są z
        lutego br. Prosze zatem wszystkich zainteresowanych o jakies
        informacje, czy komus udalo się wyegzekwowac jakies pieniądze oraz
        jak wyglada sprawa w prokuraturze. Ja na razie nie skladalem do
        prokuratury doniesienia. pozdrawiam.
        • Gość: RM Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.chello.pl 20.03.09, 20:34
          Sprawę przeciwko oszustowi Plichcie prowadzi prokuratura w
          Mysłowicach. Proszę się zgłosić do prokuratora Mazura.
          • Gość: iiiijja Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.centertel.pl 16.04.09, 00:09
            nie rozumiem dlaczego w PL jak babcia ukradnie bułkę to odrazu ma
            wyrok, a taki oszust i złodziej żyje sobie za nasze pieniądze i ma
            wszystko w nosie!!!! śmieje się z prawa! mam nadzieję, że
            prokuratura wreszcie zrobi z nim porządek. Bo gdzie ta
            sprawiedliwość??
            • Gość: TVP Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.centertel.pl 17.04.09, 11:49
              Witam Wszystkich. Jesteśmy na etapie zbierania materiałów do
              reportażu telewizyjnego na temat działaności firmy Invest Group.
              Proszę w związku z tym o wpisy na forum tych, którzy chcą coś
              powiedzieć w tym temacie.
              Pozdrawiam.
              • Gość: derengo Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 00:56
                Co nowego w sprawie Invest Group? Mineło 5 miesiecy, jest jakis postep w
                odzyskiwaniu długow, a może nowe fakty? Udalo sie ten reportaż zrealizowac?
                • Gość: TVP Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.centertel.pl 04.10.09, 23:13
                  Czekamy na zkończenie śledztwa przez prokuraturę. Ale wszystko
                  wskazuje na to, że gościu przed następnym przekrętem beżdzie musiał
                  się dobrze zastanowić.
                  • Gość: rozczarowana Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.centertel.pl 10.08.10, 00:16
                    I to jest cała nasza Polska szara rzeczywistość ;/ złodziej może
                    okradać bezkarnie, prokuratura ma czas - co tam że to już ponad 2
                    lata trwa! ważne by Stanisław P. nadal zakładał nowe spółki i kradł
                    jak popadnie!
                    a Ty biedny emerycie spróbuj ukraść suchą bułkę, zaraz Cię złapią i
                    wymierzą karę!!! na takie "przestępstwa" są paragrafy na Plichę nie
                    ma ;/
                    • Gość: hemp_bxl Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.brutele.be 19.08.10, 20:14
                      no to ja dopisuje sie do kolejki jako naciagniety przez SP, wynajalem mu
                      mieszkanie i niestety czynszu z terminu wypowiedzenia nie zobaczylem a juz
                      raczej nie zobacze .... masakra, czy sprawa doniesienia do prokuratury jest
                      jeszcze aktualna ?
                      • Gość: RM Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.chello.pl 13.09.10, 21:32
                        tak, sprawę prowadzi prokuratura w Mysłowicach.
                        • Gość: zainteresowany Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.centertel.pl 17.02.11, 14:24
                          Czy coś sie ruszyło w sprawie tych oszustwo, czy sprawa została może skierowana do sądu ? porsze o informację . pozdrawiam
                          • Gość: g Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.centertel.pl 26.04.11, 23:46
                            Czekamy na decyzję Prokuratury. Nic w tym temacie się nie dzieje, a Plichta żyje jak dawniej.
                            • Gość: daniel Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.mtvk.pl 29.05.11, 13:06
                              co lepsze podobno sprzedaje własnie ziemie na tym osiedlu w chełmie sląskim :)
                              • Gość: mirek Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.11, 21:46
                                Moge powiedziec tyle ze gosciu w dalszym ciagu zajmuje sie oszustwami
    • anula5550 Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale 20.02.12, 12:17
      Witam, przepraszam że tutaj piszę z prośbą, ale to najlepsze miejsce na znalezienie osób kupujących mieszkanie u dewelopera. Mam zatem ogromną prośbę o wypełnienie ankiety składającej się z kilku pytań, a dotyczącej reklam deweloperów. Oto link do ankiety: LINK. Będę niezmiernie wdzięczna za każdą pomoc :)
      • Gość: Wierzyciel Re: deweloper z chełma śląskiego-osiedle nad zale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 08:32
        Jeżeli ktokolwiek z Państwa posiada jakiekolwiek informacje na temat posiadanego majątku tej firmy bądź jest winny tej firmie jakiekolwiek należności proszę o kontakt: aplikantadwokacki@vp.pl
    • Gość: Kola Amber Gold IP: 178.218.226.* 23.08.12, 23:53
      Oto wzorowy przykład jak się szybko wzbogacić. Tak jak Pan P.: od osiedla domków po złoto z "niby" banku!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka