Gość: . Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 10.09.10, 11:27 Nie kupujcie tu niczego. W tych slumsach ciekną dachy, kaloryfery, balkony, sufity i ściany w garażach. Jest deszcz to wszystko zalane. Jak ktoś chce jednak kupić mimo to to ja sprzedaję tanio, bo ileż można tu się męczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 10.09.10, 15:30 I chwała Ci za to, sprzedaj i nie wracaj, nikt nie będzie plakać za Tobą.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 11.09.10, 00:01 Za tobą też nie. Nic nie wnosisz do wątku tylko innych atakujesz. Poziom zerowy, nie ma po co z tobą dyskutować. Jak ci dobrze w slumsach to po co na forum wpadasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k0 Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 13.09.10, 08:00 Masz rację te mieszkania są marnej jakości i to jest delikatnie powiedziane... wszystko co napisałeś o przeciekach i usterkowości to niestety prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogrzewanie Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.171.190.85.static.crowley.pl 13.09.10, 12:35 Witam wszystkich! Czy wiecie może kiedy zaczną grzać? I w tej sprawie mamy dzwonic do tej nowej administracji czy do Zarządu? PS. ma ktoś numer teleofonu? dzieks Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CO Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 13.09.10, 15:08 Chyba tylko na tym osiedlu jeszcze nie grzeją. Pewnie nie będzie ogrzewania za niezapłacone xx tys. zł elektrociepłowni ;) Ja tam się cieszę, że nie grzeją, bo nie zalewają jeszcze wszystkie kaloryfery a tak znów będzie trzeba zmieniać miski co 2 dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 13.09.10, 20:40 Przecież grzeją juz od kilku dni, bynajmniej w 4. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4 Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 13.09.10, 22:09 U mnie grzeją, nic mi nie cieknie w mieszkaniu i nawet sąsiedzi mi nie przeszkadzają. To co jest ewidentnie usterką to woda w garażu ( nie tak jak w piątce że można się poczuć jak na jurze ). cieknie gdzieś na łączeniu 2 bloków i woda leje się na te "tanie" komórki, a jak wiemy "woda ma to do siebie że spływa do morza" więc jest małe jeziorko i stróżka do gulika :) Ale pilot działa i brama się otwiera, wyjazd z garażu też jest ludzki i można wyjechać ( w piątce trzeba powolutku bo skos jest zabójczy dla progów ) Ogólnie to zawsze można się do czegoś przyczepić, ale ja nie narzekam bo nie mam na to czasu :) A co do kaloryferów to sprawdźcie czy macie odpowietrzone :) Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usterki Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 14.09.10, 01:43 Szanowny pyskaty, zawsze wygadany zarząd się zmienił to dlaczego od pół roku nie egzekwuje od murapolu napraw w ramach gwarancji? Czy może czeka na zakończenie okresu gwarancji i zaproponuje zbiórkę aby znów na tym przyrobić. Getto się wali i dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
play100cen Zarządzik 139 145 14.09.10, 08:19 Witam, Chciałbym się zorientować jakie wśród szanownych mieszkańców jest zainteresowanie tematem ewentualnego wypierdzielenia naszego podwórkowego zarządziku i powrotu do LOKUM? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4 Re: Zarządzik 139 145 IP: *.static.kompus.3s.pl 14.09.10, 12:40 Nie wiem jak to jest ale w budynku nr 4 jest wszystko ok. Troche to trwało zanim murapol wywiązał się ze swoich zobowiązań, ale w gruncie rzeczy nie ma na co narzekać. Co innego 139 i 145. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Zarządzik 139 145 IP: *.chello.pl 14.09.10, 19:30 ale ludzie z 4 dali za metr kwadratowy: 4200-4400... a "stare" klatki 3.700.... jak to mówią życie... :) sprawiedliwe ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Zarządzik 139 145 IP: *.chello.pl 14.09.10, 19:31 ale ludzie z 4 dali za metr kwadratowy: 4200 - 4400... a "stare" klatki 3.700.... jak to mówią życie... :) sprawiedliwe ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Zarządzik 139 145 IP: *.chello.pl 14.09.10, 19:38 ale ludzie z 4 dali za metr kwadratowy: 4200 zl -4400 a "stare" klatki 3.700.... jak to mówią życie... :) sprawiedliwe ?! Odpowiedz Link Zgłoś
play100cen Re: Zarządzik 139 145 14.09.10, 19:49 "ona" - a co to ma w ogóle do rzeczy? Ja mieszka w dawnej piątce (145) i ile płaciłem to mój zakichany interes. Każdy zapłacił tyle na ile go było stać i ile wynegocjował. Teraz my płacimy 5zł/m2 na zarządzik a czwórka 2,5zł/m2 na Lokum. Może nam jeszcze obliczysz, po jakim czasie się odkują za to rzekome 4 400 zł/m2? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Zarządzik 139 145 IP: *.static.kompus.3s.pl 14.09.10, 20:35 Ona pieprzysz za przeproszeniem głupoty, bo cena była dokładnie taka sama, zależy tylko od daty zakupu i jak kształtowały się ceny na rynku. Masz dobrze to się nie udzielaj. Tu jest forum od narzekania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Zarządzik 139 145 IP: *.chello.pl 15.09.10, 11:43 kochani ja z troski... przecież wszędzie można doszukać się zależności.... nie mniej jednak chciałabym zaznaczyć że to nie ja zmieniłam wam zarządzik.... mawiają - jak se pościelisz tak się wyśpisz :) co wiecej.... - za głupote się płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Zarządzik 139 145 IP: *.static.kompus.3s.pl 17.09.10, 14:28 brawo Ona ... miało być lepiej ... ba miało być za darmo a jest drożej .... ale jaja ... się w bteleczkę sami wsadzli bez nabjania (lol) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myslacy Re: Zarządzik 139 145 IP: 213.17.138.* 17.09.10, 16:24 ludzie o czym wy wogole rozmawiacie ? bez podawania zadnych konkretow prowadzicie przesmieszna dyspute jak to nas zarzad wyruch... . nikt nie zastanawia sie nad geneza problemu , nie jestem ukierunkowany pro-zarzad , ale wlasne dlugi trzeba splacac. Nie cieszy mnie wcale ze place duzo wiecej , ale ktos dlugi murapolu splacic na ta chwile musi. Kazdy zarzad predzej czy pozniej zostanie rozliczony ze swej dzialalnosci i raczej na tym trzeba sie skupic. ja mam zamiar rozliczyc kazda wydana przez siebie zlotowke , wiem ile energii zuzywam , wiem ile wody zuzywam , widze co robi administrator , mamy wglad we wszystkie faktury. Ale polak lubi pogadac duzo , obrazajac i bluzgajac tylko jak zawsze nic z tego nie wynika. Opanujcie sie ludzie do pierwszego rozliczenia , jak bedzie cos nie tak to wtedy mozna zaczac interweniowac. jezeli zarzad wypelnia prawidlowo swoja role to zaplata w obojetnie jakiej formie sie nalezy i absolutnie nie powinno nazywac sie nikogo zlodziejem bez dowodow !!! krzyczysz ? obwiniasz ? masz powod ? masz dowod ? podziel sie informacja , ale konkretnie nie ogolnie!!! pozdrawiam wszystkich i zycze troche wyrozumialosci na przyszlosc Odpowiedz Link Zgłoś
play100cen Re: Zarządzik 139 145 17.09.10, 19:26 Panie myślący, Konkrety? Proszę bardzo: Jakie działania podjął zarząd od chwili jego ukonstytuowania (czerwiec) w celu windykowania zaległych opłat od lokatorów. Tak na mój rozum jak ktoś jest mi coś winien (dłużnik) to idę do niego i mówię "oddawaj kasę" a nie łażę po łasce i sam zadłużam się u innych, co Ty na to? Karteczka na gablotce na parterze, że "Uprzejmie przypominamy, że trzeba płacić" - za takie działania płacimy zarządowi? Lokatorzy z budynku 3C (139) pisemnie odmówili płacenia podwyższonych opłat (zresztą całkiem słusznie). Do dzisiaj płacą po staremu tzn. wg stawki Lokum, do dzisiaj nikt nie pokwapił się wysłać im wezwania do zapłaty. To ja się nie dziwię, że co kolejni postanawiają pieprzyć taki biznes i w ogóle nic nie płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złodzieje!!! Re: Zarządzik 139 145 IP: *.static.kompus.3s.pl 17.09.10, 21:55 Play, pytałeś kto jest za odwołaniem złodziei (tzn. zarządu). Ja się zgłaszam i nie tylko ja. Czynsz wzrósł o 60% za nic! Nic nie zrobili, może szanowny pan administrator i "zarząd" zrabowanym majątkiem dumnie powywiesza w każdej klatce ile właśnie długu odzyskał, co wyremontował i co zrobił za tą kasę skradzioną! Ludzie każdemu dojeb... 100-300zł do czynszu za NIC a wy śpicie spokojnie jak owieczki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myslacy Re: Zarządzik 139 145 IP: *.static.kompus.3s.pl 17.09.10, 21:57 Panie play100cen, no i o to chodzilo w koncu cos sensownego wiec pozostaje mi podziekowac Panu/Pani za konkrety , wiec dziekuje;) A wiec sytuacja jest taka nawiazujac do Pana/Pani post'a : "oddawaj kase" - slyszalem z ust czlonka zarzadu , ze zbliza sie termin rozprawy sadowej z murapolem(na razie sa to slowa , ale cos ten zarzad jednak robi , moze bez wiekszych sukcesow jak na razie , ale dajmy im chwile). Dlugi ciag dalszy , ni wczesniejszy , ni aktualny zarzad dluznikow nie sciga. Ale wszystko co "dobre" predzej czy pozniej sie konczy. Ja rozumiem wspolnote jako nasz wspolny interes , dlatego place wiecej , bo uwazam , ze skoro dlugi splacic musimy to z proznego nawet salomon nie naleje ;) Dzien rozliczenia predzej czy pozniej nastapi, moje konto jest czyste , mam czyste sumienie i swiety spokoj. Reasumujac : czy to , ze ktos nie placi , implikuje to , ze ja tez moge nie placic ?. Pewnie za chwile pojawia sie komentarze "to plac idioto jak chcesz", uspokajam bede placil dalej ;) Im dluzej zastanawiam sie nad ta wypowiedzia , tym bardziej dochodze do wniosku , ze to nie jest miejsce na takie "pogaduszki" , ktore tak na prawde nic nie wnosza (stan rzeczy sie nie zmienia). Moze wezwania do zaplaty wlasnie zostaly wyslane ? moze zostana wyslane juz niedlugo ? Ja po prostu uwazam , ze mamy problem i predzej czy pozniej przyjdzie nam sie z nim zmierzyc. Kto wie moze im szybciej tym lepiej... My ciagle gadamy , piszemy , a czas leci...procenty leca...murapol za siebie nie placi...a dziury przy wentylacji garazu jak byly tak sa ;) oby to sie dla nas dobrze skonczylo... Jedyny problem jaki mamy to ciagle brak konkretow !!! Nikt nie wie kto ? gdzie ? i ile ? zalega !!! To sa konkrety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konkrety Re: Zarządzik 139 145 IP: *.static.kompus.3s.pl 18.09.10, 08:15 Panie myslący-chce Pan konkrety ? proszę bardzo... naszym administratorem jest firma LECHPOL ( Józef Lechowicz) , chcialam wyszukać www tej firmy, i co proszę.... nie ma nic... wpiszcie sobie sami w google hasła: LECHPOL, LECHPOL + Tychy ,,, lub nazwisko tego Pana Józef Lechowicz.... ja nie znalazłam nic na temat tej firmy... jedyna zmiankę, że Pan Józef L ( choc nie musi to być ta sama osoba) był na liście kandydatów do Rady Miasta Tychy ( 2006 r) , oraz znalazłam cos o przetargu z 2002 r na cytuję: " przetarg nieograniczony na remonty dachów wraz z ociepleniem pianką poliuretanową 2 budynków mieszkalnych w Tychach przy ul. Estkowskiego 4 i Einsteina 7". Sorki,ale administrować nam będzie firma która nie ma nawet swojej stronki, a na gablotach ( gdzie są listy i ogłoszenia do wspólnoty) podaje swój adres mejlowy założony na wirtualnej polsce.???????????? !!!!!!!!!!!!! ( w tym momencie tym bardziej wydaje sie możliwy fakt, że ten Pan do podpucha Zarządu...) Ciekawa jestem kiedy bedzie nast zebranie wspólnoty, i co zarząd nam pokaże....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myslacy Re: Zarządzik 139 145 IP: *.ath.bielsko.pl 18.09.10, 10:00 Panie/i konkrety - Z pelnym szacunkiem , ale co ma adres mailowy do kompetencji administratora ? Jezeli chodzi o dzialalnosc firmy LECHPOL nie ukrywam , ze niepokojacy jest fakt iz nie wiemy o nich nic (tutaj sie z Panem/Pania zgodze), ale czy cokolwiek wiedzielismy na temat Lokum ? Ja przyznam sie szczerze , ze nie slyszalem zbyt wiele procz negatywnych opinii !!! Wydaje mi sie , ze probujemy sie do czegos przyczepic zamiast racjonalnie administratora ocenic. Trawa jest skoszona, jest czysto , usterki sa naprawiane. Nie jest idealnie , ale jest znosnie. To czy administrator to podpucha zarzadu ? Prosze sie nie oburzac , ale z gory traktujemy tych ludzi jako zlodzieij , ale na jakiej podstawie ? Mam wrazenie , ze jedynym czynnikiem to zwykla niechec , ktora wynika z podwyzszonych czynszow. Ja rowniez czekam na zebranie bo rzeczywiscie panuje dezinformacja. W dalszym ciagu czekam na konkrety , ktorych brakuje ;) Pozdrawiam i zachecam do wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
play100cen Re: Zarządzik 139 145 18.09.10, 11:34 mam pytanie do zarządu, którego członkowie jak sądzę na pewno odwiedzają to forum. ilu z niepłacących składki za nieruchomość wspólną i za media zostało zgłoszonych do krajowego rejestru długów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Zarządzik 139 145 IP: *.static.kompus.3s.pl 18.09.10, 15:11 W końcu się coś poruszyło, bo się miara przebrała. Dokładnie gdzie Lech ma swoją siedzibę? To jest administrator? Nawet pisma do niego nie wyślesz, bo nie ma swojej siedziby. Telefon jest i czasem nawet może odbierze jak ma czas. A zarząd z byłe g...em chodzi i zbiera podpisy a o wyborze administratora wielka cisza. Zarządzie samozwańczy ja się pytam jakim prawem wybraliście sobie (tak sobie, bo nie nam) administratora bez jakichkolwiek konsultacji ze wspólnotą, która to rządzi tym osiedlem a nie wy. Jesteście jedynie naszymi przedstawicielami, których można odwołać kiedy tylko się chce. Gdzie przetarg, porównanie ofert, konsultacje? Wszystko wskazuje na ustawiony wybór. Jak kolega wspomniał gdzie są postępowania wobec dłużników? Ile ich jest? Chciałbym widzieć stosowne dokumenty na temat postępowań windykacyjnych itd. Cisza. A złodziei niepłacących czynszów zlicytować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beeper Re: Zarządzik 139 145 IP: *.static.kompus.3s.pl 19.09.10, 23:13 Na ktokogo.pl jest info nt. p.Lechowicza. A informacje o Lokum: www.lokum.iap.pl, jak ktoś szuka. Lokum zarządza kilkoma wspólnotami, a p. Lechowicz wydaje się być też kiedyś z nimi powiązany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NO I CO? Re: Zarządzik 139 145 IP: *.static.kompus.3s.pl 02.10.10, 10:33 NO I CO TERAZ PANIE MYSLĄCY???? SZANOWNI SĄSIEDZI RÓWNIEZ WCZORAJ DOSTALI ZAPROSZENIE NA ZEBRANIE WSPÓLNOTY WYSTOSOWANE PRZEZ ZARZĄDZIK..????? JESLI MACIE JE PRZED OCZAMI, TO PROSZĘ SPOJRZEC NA PUNKT 7 ZEBRANIA!! cytuje: " Przyjęcie rezygnacji Członków Zarządu Wspólnoty z pracy na rzecz WM w formie uchwały" ..... i punkt 8: " Uchwała o powołaniu nowych członków Zarządu" - NO PIEKNIE!!! BURDELU NAROBILI.... ZAMIESZNAIA W CHOLERĘ.... OPŁATY PODNIEŚLI I TERAZ ZWIJAJĄ ŻAGLE.... po prostu MASAKRA!!! I OTO PROSZE SĄ KONKRETY! SŁUCHAM, PANIE "MYŚLĄCY" CO TERAZ ODPOWIESZ..?? KTO PRZEJMNIE NA NOWO TEN JUZ POWSTAŁY BURDEL..?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zebranie Re: Zarządzik 139 145 IP: *.static.kompus.3s.pl 02.10.10, 13:50 a kiedy jest te Zebranie..?? aż mnie korci by tam iść... i posłuchać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: &^% Re: Zarządzik 139 145 IP: *.static.kompus.3s.pl 03.10.10, 09:48 TO zebranie jest 14.10.2010 o godzinie 18.00 w budynku przy ul. Myśliwskiej na ogródkach dziakowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myslacy Re: Zarządzik 139 145 IP: *.static.kompus.3s.pl 03.10.10, 12:14 odpowiem wprost, IMHO jak maja powod i nie maja checi to niech rezygnuja. Btw i tak wszyscy "psiocza" wiec to bylo nieuniknione !!! Szczerze, wetkneli kij w mrowisko i sie im oberwalo. Ogolnie to my siedzimy w swoich mieszkankach i nadajemy jak to nam zle i jak to zarzad wszystko spi... A konkretow dalej BRAK !!! Dla mnie konkretem jest sprawozdanie finansowe. Chcialbym sie ewentualnie dowiedziec jak wyglada sprawa pozwu murapolu. Tak na marginesie, firm , ktore pozarzadzaja nasza wspaniala wspolnota jest pewnie wiele. Bedziemy mieli porownanie kto jest tani , kto drogi , kto cos robi , a kto nie. Siedzimy po uszy w g... i lepiej pomyslmy jak z tego wyjsc , a nie oceniac kto co spier... Bo powoli zaczyna mnie meczyc to nieustanne niekonkretne GADANIE !!! P.S. Prosze nie uzywac capslocka przy pisaniu postow , na prawde zle sie to czyta !!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keeper Re: Zarządzik 139 145 IP: *.static.kompus.3s.pl 03.10.10, 20:27 Nie trzeba było usuwać Lokum...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLOTYCHY Re: Zarządzik 139 145 IP: *.lear.com 07.10.10, 13:04 Prawda jest taka, że najwięcej namieszała niejaka Pani prezes Janeczko wraz ze swoją córeczką i to one powinny tłumaczyć się z nagabywania ludzi do rozwiązania umowy z Lokum. Jej jedyną przesłanką była straszna niechęć do Lokum, ale to chyba tylko z tytułu konfilktu interesów. Obecny zarząd i w głównej mierze Panią Janeczko trzeba rozliczyć z tych i innych decyzji. Jeżeli podejmowali się takiego zadania to spodziewali się również konsekwencji. Mam nadzieję, że tak łatwo sami się nie odwołają i rozliczą się z każdej złotówki, która za ich kadencji była przelewana na konto wspólnoty. Mnie najbardziej interesują przelewy na konto lechpolu oraz kancelarii prawniczej oraz jaka część zadłużenia została pokryta z podwyższonej składki członkowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Zarządzik 139 145 IP: *.static.kompus.3s.pl 07.10.10, 15:08 A kiedy i gdzie to zebranie? Mnie frajerzy nawet nie raczyli poinformować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytek Re: Zarządzik 139 145 IP: 93.159.18.* 07.10.10, 16:23 A nie chodziło tam przypadkiem o posadkę dla córki pani J. w zarządzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowalski Re: Zarządzik 139 145 IP: *.static.kompus.3s.pl 07.10.10, 21:36 Jeśli zarząd podczas zebrania: - nie złoży kompletnego i wiarygodnego sprawozdania ze swojej działalności, - szegółowo nie rozliczy się z każdej złotówki, - nie przedłoży do wglądu dowodów nadania wezwania do zapłaty z sankcją komorniczą lub zgoszeniem do rejestru długów, - nie przedstawi rozliczenia rozliczenia zaliczek za media od chwili powołania wspólnoty na podstawie udokumentowanych odczytów liczników, to członkowie tegoż zarządu spotkają się z prokuratorem, gdzie zostanie zgłoszone powiaddomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa polegającego na wyłudzeniu mienia oraz malwersacjach fiansowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maty Re: Zarządzik 139 145 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.10, 14:34 I jak się teraz czujecie po zebraniu wspólnoty? Przede wszystkim Ci, którzy tak się spieszyli do podpisania uchwały za podniesiem składki za aministrowanie do kwoty 2,59!!!! (dla porównania w Warszawie i Gdańsku wynosi 1 zł-oczywiście nie wszędzie ale się da!! w nowym budownictwie). Teraz się okazuje, że cały czas tak będziemy płacić, nawet po spałaceniu długi ponieważ podpisaliśmy tą "super" uchawałę!!! Nic tylko pogratulować glupoty! Zobaczymy jakimi samochodami będą (zarząd) jeździć lada moment!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czynsz Re: Zarządzik 139 145 IP: *.static.kompus.3s.pl 26.10.10, 20:25 Coś w tym jest, bo JAK TO MOŻLIWE ŻE CZYNSZ W 50m2 WYNOSI 500zł bez groszy (bez prądu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Zarządzik 139 145 IP: *.static.kompus.3s.pl 26.10.10, 22:05 Nie mylcie pojęć. To nie jest CZYNSZ, tylko ZALICZKA na koszty administrowania i utrzymania nieruchomości. Nie mniej - i tak trochę dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO Re: Zarządzik 139 145 IP: *.lear.com 28.10.10, 16:02 Uchwała co za tym idzie plan budżetowy podpisany jest tylko na pół roku. Po tym okresie trzeba uchwlić kolejny plan budżetowy i nie sądze żeby było wielu chętnych do płacenia tej kwoty przez np. kolejne pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś kot IP: *.static.kompus.3s.pl 28.10.10, 20:00 Witam, Znalazłem kota na klatce przy moich drzwiach. Jeśli ktoś z szanownym sąsiadów jest jego właścicielem, to proszę o kontakt. Pozdrawiam. zapodaj.net/a148ed784b04.jpg.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dach Dach IP: *.static.kompus.3s.pl 20.09.10, 18:07 Witam, mi również cieknie dach. Napisałem reklamację do Murapolu z rządaniem naprawy i otrzymałem pismo z odmową naprawy z powodu ingerencji osób trzecich w konstrukcję dachu - założenie anteny. Moje pytanie kto zakładał antenę na dachu? Od kogo teraz mam dochodzić roszczeń? Czy to jest antena zbiorcza założona przez lokum czy ktoś sobie bezczelnie samemu na dachu zamontował? I czy antena ma wpływ na przeciekanie dachu w 3 pokojach??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytek Re: Dach - który budynek? IP: *.static.kompus.3s.pl 20.09.10, 21:40 A w którym budynku tak jest? Jak w 143, to pogadaj z Lokum, antena zbiorcza to nie jest, nie wiadomo w ogóle kiedy Kompus ją zrobi. No to Murapol ma już dobrą wymówkę na usterki na poddaszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 143 rozliczenie kosztów CO IP: *.static.kompus.3s.pl 23.09.10, 16:42 Witam, czy dostaliście już rozliczenia za CO i podgrzanie wody, bo ja dostałem i mnie wryło. Nic z tego co mi przysłali nie rozumiem :( Ale jak tak patrzę to nie wiem czy się nie mylę ale lokum rozłożyło całość kosztów na wszystkich mieszkańców i chodzi mi o to jak to się ma do tych wydruków które otrzymaliśmy od lokum? Ja na pasku mam zaliczka na CO - 1,93zł * m2 podgrzanie wody -11zł * m3 I nie mam pojęcia jak to przyrównać do tego rozliczenia?? Odpowiedz Link Zgłoś
tichauer Re: rozliczenie kosztów CO 23.09.10, 20:19 Zaliczka - to musi być zawsze jakaś prognozowana wielkość sumy kosztów, rozłożona na m2, stąd 1,94 zł oraz 11,00 zł/m3 podgrzanej wody. A rozliczenie = to porównanie faktycznie poniesionych kosztów z tym, co zapłaciliśmy w danym okresie zaliczkowo. Rozliczenie za CO i ciepłą wodę generalnie składa się z: - kosztów zmiennych, czyli zużycie wg licznika - kosztów stałych - za moc zamówioną, suma opłat jest podzielona wg powierzchni lokali - dopłaty - czyli naszej zrzutki za okres 11.08 - 17.11.2009, kiedy zgodnie z aktami notarialnymi Murapol był zwolniony z ponoszenia swojej części kosztów. Niestety każdy z nas musi za M. zapłacić w odpowiedniej części. Od 18.11.2009 Murapol zgodnie z uchwałą notarialną jest obciążany, ale i tak nie płaci.... - dopłaty do manka z tytułu kosztów zarządu na dzień 31.12.2009, które powstało w wyniku faktu, że koszty były wyższe niż przekazane zaliczki na koszty zarządu. Murapol pewnie dostał do zapłacenia swoją dolę, ale i tak nic nie wpłaci. Żeby zachować płynność finansową wspólnoty w marcu uchwalaliśmy przejściowe pokrycie tego niedoboru z innych środków. Po analizie według mnie rozliczenie jest w porządku. Każdy z właścicieli ma prawo zapozania się w Lokum z dokumentami finansowymi wspólnoty i ich weryfikacją. Polecam w razie czego kontakt z Lokum. Warto też uczestniczyć w Zebraniach Właścicieli. Na stronie www.lokum.iap.pl są regulaminy rozliczania kosztów wspólnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
play100cen Re: rozliczenie kosztów CO 23.09.10, 20:31 Jeśli LOKUM rzeczywiście dokonało rozliczenia zaliczek za media w budynku 143, to jest szansa, że również i naszej wspólnocie dostarczone zostaną z ich strony stosowne dokumenty. Wciąż się łudzę, że tak będzie. Pozdrawiam sąsiadów z "czwórki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do play Re: rozliczenie kosztów CO IP: *.static.kompus.3s.pl 23.09.10, 20:42 Play z jakiej klatki jesteś jeśli można? Miałbym pytanko, chciałbym pogadać. Odpowiedz Link Zgłoś
tichauer Re: rozliczenie kosztów CO 23.09.10, 20:43 Nie wiem sąsiedzie. My z Lokum uzgodniliśmy rozliczenie wg stannu na koniec sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 143 Re: rozliczenie kosztów CO IP: *.static.kompus.3s.pl 30.09.10, 23:43 Dziękuję za wyjaśnienie i już wszystko rozumiem. Na marcowym zebraniu nie byłem bo musiałem zostać w pracy i dlatego nic nie wiem :) A czy kiedyś będziemy obniżać koszty czy tylko w górę ? A czy może ktoś się orientuje żeby Lokum podniosło mi prognozy żebym płacił więcej co miesiąc niż tak jak teraz dostaje "złoty strzał" z miesiąca na miesiąc. Naprawdę nie mam czasu żeby chodzić do lokum i pytać o wszystko więc proszę o jakieś podpowiedzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tichauer Re: rozliczenie kosztów CO 01.10.10, 20:03 1. Zaliczka na CO- można ją podwyższyć w stosunku do planowanej uchwałą na zebraniu wspólnoty w temacie planu gospodarczego wspólnoy na 2011. Będzie obowiązywała od kwietnia 2011. Musi zgodzić się większość współwłaścicieli. Do tego czasu - stawki zaliczki są raczej niezmienne - musiałoby mieć miejsce zebranie wspólnoty+ nowa uchwała. 2. Prognoza + zaliczki za podgrzanie wody uzgodniej z Lokum, żeby zwiększyli prognozę zużycia - wzrośnie zaliczka. W zakresie wzrostu kwoty jednostkowej - vide jak wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antena Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 26.09.10, 15:10 Powie mi ktoś skąd się wzięła antena na dachu budynku 5? Maszt z wieloma antenami? Kto to montował? Kolejny deszcz i kolejny raz zalane mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludwik Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 02.10.10, 13:48 no pieknie - czyli jednak!! jednak rozpad Zarządu naszego samozwańczego - własnie słyszałem już jaki czas temu, że Zarządzik sie pokłócił - pewnie o kasę poszło - jak zawsze - jak nie wiadomo o co chodzi :/// Czyli jednym słowem wykurzyli Lokum, a nam obiecywali złote góry.. a teraz co? Zresztą można było sie tego domyślać - po spotkaniu czerwcowym dość długa cisza była.... hah.... ciekawe jak się wytłumaczą? Przeciez tacy mądrzy byli, tak pieknie wszystko liczyli,.... i sie chyba przeliczyli - znudzilo sie "zarządzanie za darmo" - buahahahaha No to czekamy na rozwój wypadków - a Pan co bronił Zarzad - proszę , czekam na Pana post w tej sprawie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.Anioł Re: Tychy - murapol - 4 pory roku -zakaziki ;))) IP: *.static.kompus.3s.pl 04.10.10, 07:03 Piękne tabliczki powiesiliście z zakazem ,a zgadnijcie gdzie je mam;)) wszedłem na to forum i dawno się tak nie uśmiałem;)))) A tak nawiasem brama garażowa sie rozlata;))) Slums popada w ruinę , zarządzik ucieka, woda przecieka, hahahahahaha Alternatywy 145 BIS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjkj Re: Tychy - murapol - 4 pory roku -zakaziki ;))) IP: 62.29.168.* 04.10.10, 11:07 Bardzo prosze o udział wszystkich niezadowolonych z działania samozwańczego zarządziku bloku 139 i145 dla którego jak widać liczy się bardziej interes administratora-znajomka a nie mieszkańców . O udział w najbliższym zebraniu wspólnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmkmkm Re: Tychy - murapol - 4 pory roku - PROŚBA IP: 62.29.168.* 04.10.10, 11:09 Bardzo prosze o udział wszystkich niezadowolonych z działania samozwańczego zarządziku bloku 139 i145 dla którego jak widać liczy się bardziej interes administratora-znajomka a nie mieszkańców . O udział w najbliższym zebraniu wspólnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do anioła! Re: Tychy - murapol - 4 pory roku -zakaziki ;))) IP: *.static.kompus.3s.pl 04.10.10, 11:46 Ty aniołku nie cwaniaczkuj na forum, bo jak będę wyjeżdżał z garażu a twoja furmanka zastawia wjazd to masz pewny pojazd kluczem po karoserii a jak będziesz w środku auta to jeszcze po twarzy można poprawić. Takich cwaniaków co sprzedali 3 krowy i się tu sprowadzili trzeba sprowadzić na ziemię. Parkuj śmiało blokując wyjazd z garażu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Anioł Re: Tychy - murapol - 4 pory roku -zakaziki ;))) IP: *.static.kompus.3s.pl 04.10.10, 19:11 Bardzo chętnie którą Ci bramę zastawić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniołku Re: Tychy - murapol - 4 pory roku -zakaziki ;))) IP: *.static.kompus.3s.pl 04.10.10, 19:31 Zobaczymy czy tylko na forum tak cwaniaczysz aniołku. Podaj lepiej jakim trupem zastawiasz innym wyjazd. Z buta w drzwi i właścicielowi też poprawić. Stawaj cepie stawaj. Zobacz jak na razie ile aut jest już walniętych i zrysowanych co tak kozaczyli jak ty. A może firmowe podstawiasz, bo o własne się boisz? Nie bój już ja dojdę czym jeździsz nawet jak w garażu się kryjesz. Skąd się takie frajerstwo bierze, co czerpie satysfakcję i przyjemność z utrudniania innym życia i łamania zasad społecznych wie ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czujny Re: Tychy - murapol - 4 pory roku -zakaziki ;))) IP: *.static.kompus.3s.pl 05.10.10, 20:31 jak na sąsiadów trochę dziwnie się zachowujecie. Jeden się prowokacyjnie stawia, a drugi mu grozi. Społeczne to nie jest. A co do osób parkujących na zakazie - ktoś, kto powiesił te zakazy - musi po prostu odholować ze dwa auta. Na przykład to czerwone z citibanku. Jakoś tak krzywo postawione, jedno koło na zielonym. A użytkownik wyjechał czymś jasnym z garażu 145 (otwierał tą służbówkę), potem cofał na pełnym gazie do początku ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: Tychy - murapol - 4 pory roku -zakaziki ;))) IP: *.static.kompus.3s.pl 05.10.10, 22:32 jaki bank tacy pracownicy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Tychy - murapol - 4 pory roku -zakaziki ;))) IP: *.chello.pl 06.10.10, 11:24 hehehe :) fajnie tam macie.... i pomyslcie ze gdyby jednak metr kwadratowy kosztował u was wiecej, byloby mniej buraków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anielica Re: Tychy - murapol - 4 pory roku -zakaziki ;))) IP: *.static.kompus.3s.pl 06.10.10, 17:30 jestem za podniesieniem czynszów do ok 1500 buractwo sie przetrzebi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeNek Re: Tychy - murapol - 4 pory roku -zakaziki ;))) IP: *.static.kompus.3s.pl 06.10.10, 21:15 A mnie zastanawia jedna rzecz, a mianowicie: jeżeli kogoś stać na mieszkanie za kilka setek, to dlaczego go nie stać na miejsce postojowe za marną dychę lub dwie? (np. ten gość z tego terenowego audi!). Poza tym administrator powinien tak dla przykładu sholować kilka samochodów łamiących przepisy. A teraz rada dla złośliwców (bez wychodzenia z domu) - zróbcie zdjęcia i zamieście je na jakimś portalu np. święte krowy. A rada dla super złośliwców - zróbcie zdjęcia i wyślijcie do pracodawcy (oczywiście jeżeli autro jest oznakowane) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdjęcia Re: Tychy - murapol - 4 pory roku -zakaziki ;))) IP: *.static.kompus.3s.pl 06.10.10, 22:07 Ja robię zdjęcia tym z zakazu, focusy, fiata, astra, opel, Q7 ale co z tymi fotami zrobić a mam ich już trochę? Wywiesić na klatkę można ale nie wiadomo którą? Myślałem o podesłani administratorowi czy tam straży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czujny Re: Tychy - murapol - 4 pory roku -zakaziki ;))) IP: *.static.kompus.3s.pl 06.10.10, 22:28 Zrób gazetkę ze zdjęciami na zebranie wspólnoty :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojoj Re: Tychy - murapol - 4 pory roku -zakaziki ;))) IP: *.static.kompus.3s.pl 07.10.10, 19:46 Zakaziki są niezgodne z kodeksem. Można sobie nimi pokoik wytapetować. Najpierw umocowanie prawne i prawidłowe oznakowanie. A jak ktoś by sie odważył ruszyć autko to je przywiezie zpowrotem i na dokładke założy sie sprawę o kradzierz samochodzików zapraszam więc do wywozu samochodzików --- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeNek Re: Tychy - murapol - 4 pory roku -zakaziki ;))) IP: *.static.kompus.3s.pl 07.10.10, 22:10 Tak z ciebie znawca prawa jak mistrz ortografii!!!!!!!!!!!!!!! (kradzież pisze się przez ż!!). twoje autko zholuję bez najmniejszego problemu, bez powoływania się na ,,zakazik". I nawet 5 adwokatów ci nie pomoże, a zarzutu kradzieży nie usłyszę! Bo nie mam zamiaru dokonać kradzieży, po drugie ... w sprawach kpc ....(poczytaj sobie o stronach przedmiotowych, podmiotowych itd przynjaniej się czegoś nauczysz na przyszłość). A tak na marginesie, to teraz jest taka moda na różnego rodzaju kontole np. skarbowe, sanepidu itd - więc lepiej być czujnym!!! Po krótkiej ,,batali" na niewygurowane argumenty jestem nadal za umieszczaniem fotek w internecie na portalach tematycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Tychy - murapol - 4 pory roku -zakaziki ;))) IP: *.chello.pl 07.10.10, 23:28 > niewyg_U_rowane mistrz mistrzowi przyganiał ;-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fotki Re: Tychy - murapol - 4 pory roku -zakaziki ;))) IP: *.static.kompus.3s.pl 08.10.10, 00:44 Ja mam foty frajerów parkujących i blokujących wjazdy jak ktoś chce to mogę wysłać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajnie Re: Tychy - murapol - 4 pory roku -zakaziki ;))) IP: *.static.kompus.3s.pl 08.10.10, 10:47 zajefajna atmosfera frajer goni frajera;)))))))) a wy mie w d... pocałujcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Tychy - murapol - 4 pory roku -zakaziki ;))) IP: *.static.kompus.3s.pl 08.10.10, 11:37 Ale mi się podoba ta atmosferka. Na forum to kozak goni kozaka, same bossy i herosy, testosteron aż kipi :) ... a za tydzień na zebraniu jak Wam Janeczko zaproponuje podniesienie stawek za pracę zarządu, to wszystkie samce alfa grzecznie rączki do góry podniosą w poparciu dla tego pomysłu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beeeeeeee Re: Tychy - murapol - 4 pory roku -zakaziki ;))) IP: *.lear.com 08.10.10, 11:40 Normalnie jesteście "miszczami" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytek Re: Tychy - murapol - 4 pory roku -zakaziki ;))) IP: 93.159.18.* 08.10.10, 15:41 Z kim przestaje takim się staje. Wpisał się w konwencję wymiany poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkkkkkk Re: Tychy - murapol - Podnosimy Czynsz IP: *.static.kompus.3s.pl 10.10.10, 20:27 podnieśmy czynsz o kolejne 100% moze wiocha się wyniesie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do kkkkkk Re: Tychy - murapol - Podnosimy Czynsz IP: *.static.kompus.3s.pl 10.10.10, 21:49 Sądząc po Twojej wypowiedzi to już dawno się wyniosłeś, więc może pora zmienić forum na gazeta.pl lokale socjalne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM KELLER Re: Tychy - murapol - 4 pory roku -zakaziki ;))) IP: 80.50.134.* 02.05.11, 11:58 RAZ PODTARTYM PAPIEREM D... SIĘ NIE PODCIERA. WIDZĘ JEDNAK BOHATERZE, ŻE LUBISZ STRASZYĆ CZYNAMI KARALNYMI. TAK WIĘC UWAŻAJ BY PO TWYM I-PQ NIE TRAFIĆ DO TWEGO CHLEWA. WTEDY TOBIE NAWET STADO KRÓW NIE POMOŻE. NIESTETY...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he? Re: Tychy - murapol - 4 pory roku -zakaziki ;))) IP: *.static.kompus.3s.pl 02.05.11, 12:26 he? Ktoś przetłumaczy na PL? Odpowiedz Link Zgłoś
lala_mi_do Re: Tychy - murapol - 4 pory roku -zakaziki ;))) 04.05.11, 11:46 Gość portalu: he? napisał(a): > he? Ktoś przetłumaczy na PL? Tak. Ktoś sobie nie kupił miejsca postojowego w hali garażowej i teraz się frustruje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czujny Reklama Murapol w TVP IP: *.static.kompus.3s.pl 10.10.10, 23:08 Jak widać Murapol bardzo się stara o reklamę w TVP: www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/lowcy-absurdow/wideo/07102010/2910798 Lampki mają w Krakowie takie jak u nas, Na szczęście standard mamy wyższy. Po obejrzeniu tej relacji włos się jeży.... Na miejscu dyrektora oddziału, też poprosiłbym o przeniesienie z Krakowa do Tychów :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lancer_evo pekniete sciany 11.10.10, 19:59 czy ktos z mieszkancow skladal pismo do murapolu w spr. peknietych scian w mieszkaniu?? dostaliscie jakakolwiek odpowiedz? Odpowiedz Link Zgłoś
tichauer Re: pekniete sciany 11.10.10, 20:36 Zapewne odpowiedź będzie taka: budynek osiada, więc ściany pękają. Pisali o tym już w piśmie, jakie każdy dostał przy odbiorze lokalu. Poza tym u nas w bud. 4 - ściany jak na razie nie pękają bardzo mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MURAPOL Re: pekniete sciany IP: *.static.kompus.3s.pl 11.10.10, 20:49 KAŻDY kto myśli, że Murapol zrobi mu COKOLWIEK z jakąkolwiek usterką jest wielkim, niepoprawnym MARZYCIELEM! Zapamiętajcie to sobie! Jedynie rzeczoznawcy i sąd! To jest jedyna droga w sprawie naprawy usterek. Do tego pamiętajcie o odpowiednich zdaniach dla każdego. "zaraz się tym zajmiemy", "za tydzień spodziewamy się hydraulika (dekarza, murarza)", "tak wiemy już o tej sprawie i pracujemy nad tym", "prosimy państwa o cierpliwość, właśnie staramy się to naprawić". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topic Re: pekniete sciany IP: *.static.kompus.3s.pl 11.10.10, 21:31 pękniete zalane i parę innych dupereli a na sąsiadów gdzie złożyć reklamację? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reklamacja Re: pekniete sciany IP: *.171.190.85.static.crowley.pl 12.10.10, 10:52 a w jakiej sprawie reklamację na sąsiadów?? Odpowiedz Link Zgłoś
tichauer Murapol - wyniki finansowe 2008/2009 12.10.10, 23:15 Dla zainteresowanych sytuacją finansową Murapolu: www.gpwcatalyst.pl/pub/files/dokumentyinf/Dokument%20informacyjnyMurapol.pdf Zysk netto w 2009 - 16 milionów Wynagrodzenie prezesa w 2009 - 1,6 miliona Ciekawe jest to, że na koniec roku nie mieli praktycznie żadnej sprawy w sądzie. Czyli, wszyscy niezadowoleni się tylko odszczekują. A... i nasze osiedle jest w podwyższonym standardzie. Pozdrawiam sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pkd Re: Murapol - wyniki finansowe 2008/2009 IP: *.chello.pl 13.10.10, 02:47 To krakowskie osiedle "reklamowane" na filmiku kilka postów wcześniej też ma podwyższony standard... Zamiast budowaniem powinni zająć się np.: 01.50.Z Uprawy rolne połączone z chowem i hodowlą zwierząt (działalność mieszana). w profilu działalności mają już wpisane takie PKD ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: Murapol - wyniki finansowe 2008/2009 IP: *.static.kompus.3s.pl 13.10.10, 19:51 Pszczycie pyszczycie a nic nie robicie nic dodać nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ty robisz? Re: Murapol - wyniki finansowe 2008/2009 IP: *.static.kompus.3s.pl 13.10.10, 20:50 A ty robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: Murapol - wyniki finansowe 2008/2009 IP: *.static.kompus.3s.pl 13.10.10, 21:27 no.... wynoszę się z tego grajdołu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yo Re: Murapol - wyniki finansowe 2008/2009 IP: *.static.kompus.3s.pl 13.10.10, 22:24 TO KULAJ DROPSA... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Murapol - wyniki finansowe 2008/2009 IP: *.static.kompus.3s.pl 14.10.10, 03:10 No popatrz, wszyscy się wynoszą a samochodów i sąsiadów niestety coraz więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec bud. 5 Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 14.10.10, 20:49 I jak po zebraniu? Ja pierwszy raz wychodzę zadowolony. Podziękowania dla Pana P. z zarządu i P. administratora. Dzisiaj wszystko rzeczowo, podparte dowodami i konstruktywne wnioski. Krytykowałem zarząd za tą akcję z lokum ale ludzie naprawdę walczą dla naszego dobra. Kasa jakoś się rozjaśniła. Postępowania niby są. Plany na przyszłość również. Należy jedynie tępić gnojków, którzy czynszu nie płacą i uciszyć pana w czerwonym (to nie jest prywatna pogadanka a zebranie wspólnoty). Wyjątkowo pozdrawiam zarząd i administratora. Odpowiedz Link Zgłoś
wawronen Re: Tychy - murapol - 4 pory roku 15.10.10, 09:00 Proponuje przeniesc sie na nowe forum, której będzie umożliwiała wygodniejsze użytkowanie. www.czteryporyrokutychy.fora.pl/pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wawronen Re: Tychy - murapol - 4 pory roku 15.10.10, 09:02 www.czteryporyrokutychy.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobra rada Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 15.10.10, 10:49 Stary, zrozum w końcu! Po raz n-ty lansujesz tu swoje "wygodne w użytku forum" a jak na razie masz tam bodaj jeden wpis. Pierwszy i jak sądzę ostatni. FORUM JEST TUTAJ. NIE POTRZEBA NIKOMU DRUGIEGO! Understand??? Odpowiedz Link Zgłoś
wawronen Re: Tychy - murapol - 4 pory roku 15.10.10, 12:04 Ech, ryczec nie musisz . Brak zainteresowania wystarczy. To druga podejście i nikomu na siłę nie wciskam. Nie mniej dziękuję za "miłą i dobrą radę" ... widocznie tak na tym osiedlu funkcjonuje społeczność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 15.10.10, 12:17 Ja tam też uważam, że to forum tutaj na gazecie jest beznadziejne^3!!! Cała rozmowa na przeróżne tematy toczy się w jednym wątku. Wszystko jest totalnie pomieszane. Wpiszcie sobie osiedle sikorskiego tychy forum i zobaczcie jak tam to wygląda czytelnie, jasno i profesjonalnie. Też bym się chętnie stąd przeniósł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 15.10.10, 12:18 Do wawro, ja Twoje forum kiedyś olałem, bo było jedynie dla bud. 4 czyli subforum 143 a najwięcej osób tu narzeka z bud. 5 więc po co miałem się tam przenieść? Odpowiedz Link Zgłoś
wawronen Re: Tychy - murapol - 4 pory roku 15.10.10, 12:46 Pierwsza próba była dość gwałtowna i na szybko powklepywałem jakieś podstawowe parametry. Teraz wpisałem trzy numery klatek i zawsze można dopisać subfora wedle potrzeb. Dołożyłem jeszcze miejscie gdzie można podawać propozycje. Uważam że fora internetowe są kreowane przez użytkowników i jestem otwarty na wszelkie rozsądne pomysły. Odpowiedz Link Zgłoś
wawronen Re: Tychy - murapol - 4 pory roku 15.10.10, 12:15 Spoko, nie musisz ryczeć. Wystarczy zwykły brak zainteresowania. Na siłę nikomu nie wciskam Tak pozatym to moja drugie podejście. Ogólnie twoją wypowiedzią podtrzymujesz ogólny klimat kulturalny tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomaszek Zebranie IP: *.static.kompus.3s.pl 15.10.10, 19:57 Niestety z przyczyn technicznych nie mogłem być na zebraniu. Jak poszło? Odwołaliście zarząd? a jak z finansami, wyjaśniło się coś? Na ile wspólnota jest zadłużona i jak idzie nam walka z developerem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ad tomaszek Re: Zebranie IP: *.static.kompus.3s.pl 17.10.10, 07:19 Nikt Ci nie streści 2,5h gadania w kilku zdaniach, bo się nie da. Z tego co było to dług maleje, jest ok 40k PLN, dłużników niepłacących jest 7 osób, windykacja niby w toku. Zarząd opuściły 2 osoby i są wybrane nowe. Zarząd głównie w starym składzie. Wspólnota nie może być stroną w sądzie przeciwko developerowi. Mamy podpisać cesję na rzecz wspólnoty aby wystąpić na drodze sądowej. Murapol podobno ma zająć się spieprzonymi garażami i odwodnieniem na wiosnę. Ogólnie kolego świetlana przyszłość hehe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: true Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.10, 19:27 a co tam powiem Wam, to forum ==> www.czteryporyrokutychy.fora.pl jest administrowane przez Waszego dewelopera :) powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLOTYCHY Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.lear.com 18.10.10, 13:13 Kolega wawro to wtyka murapolu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.10, 14:04 ciekawe wnioski podparte jak najbardziej empiryczną wiedzą:) live long and prosper Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kłamca Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 18.10.10, 17:50 Murapol jest najlepszym deweloperem. Jego mieszkania to bajeczne apartamynty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kundel Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 20.10.10, 20:33 Co to za kundel szczeka na osiedlu prawie 24h/dobę? Chyba nie zakosztował jeszcze kiełbasy z trutką szczury. Pozdro dla właścicieli tego stwora. Pełna kultura trzymać takiego szczekacza i nie nauczyć go zachowania jak już musi być w bloku dzikie szczekające zwierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avicenna Bielska 135 IP: *.static.kompus.3s.pl 28.10.10, 20:39 Przeczytałem dzisiaj, że brak pozwolenia na użytkowanie budynku jest przeszkodą do zawarcia umowy przenoszącej własność, bo w takim budynku nie można zgodnie z prawem zamieszkać. phi... nie w Tychach. Przeżyliśmy to w bud 4., a teraz jak widzę w 135 też już mieszkają, a budynek nie ma pozwolenia, cóż, Tychy - dobre miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Bielska 135 IP: *.static.kompus.3s.pl 28.10.10, 21:30 A kto komu zabroni? I w jaki sposób? Z mieszkania mnie wyniosą? Nie bądźmy śmieszni. Jest klucz to można robić co się chce. Mogę robić np. remont sobie mieszkając ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytek Re: Bielska 135 IP: 93.159.18.* 29.10.10, 08:59 Wykańczać mieszkanie możesz. Ale nie powinieneś mieszkać na terenie budowy. A jak nie ma pozwolenia na użytkowanie to jest budowa. Za zasiedlanie nieoodanego budynku powiatowy inspektor nadzoru budowlanego może obciążyć karą inwestora. Odpowiedz Link Zgłoś
damian135b Re: Bielska 135 03.11.10, 12:20 Witam, Jeśli chodzi o mieszkanie w 135b to nikt tu nie mieszka:) Sam tu jestem i wciąż remontuję, hałasuję kiedy chcę. Prawie jak dom jednorodzinny:) Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do damian Re: Bielska 135 IP: *.static.kompus.3s.pl 03.11.10, 20:25 brawo doskonała odpowiedź dla oszołomów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihihi Re: Bielska 135 IP: *.static.kompus.3s.pl 04.11.10, 20:37 Też tak miałem.... Cieszyłem się, że nikomu nie przeszkadzam i mogę się tłuc po nocach... do czasu gdy ja już skończyłem, a w miarę upływu czasu remonty zaczęli pozostali.... Odpowiedz Link Zgłoś
sewerynek.2 Re: Bielska 145 10.11.10, 14:34 Nie wiem czy wiecie,że zarządzik przerżną sprawe kosztów zarządu w sądzie okręgowym. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaśniej Re: Bielska 145 IP: *.171.190.85.static.crowley.pl 10.11.10, 16:13 możesz napisać jaśniej o co Ci chodzi..???? Odpowiedz Link Zgłoś
tichauer Re: Bielska 145 10.11.10, 20:26 Jak w sadzie okręgowym - to by sugerowało apelację? Możesz napisać coś więcej, interesują mnie sprawy sądowe vs. Murapol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: precyzyjny Re: Bielska 145 IP: *.static.kompus.3s.pl 11.11.10, 12:44 Żeby była jasność: Murapol zaskarżył do Sądu uchwałę Wspólnoty o tym, by obciążyć dewelopera kosztami wspólnymi. Ponieważ ani "zarząd" ani wynajęty "prawnik" nie wpadli na pomysł, aby uchwałę zrobić w tej samej formie (notarialnej) co akty notarialne w ktorych piewotnie oświadczono, że Murapol jest zwolniony, to wyrok Sądu nie mógł być inny. Odpowiedz Link Zgłoś
play100cen ROUTER 14.11.10, 10:54 Witam, Czy korzystając z sieci Kompus (internet) można włączyć sobie routera, który będzie obsługiwał bezprzewodowo np. dwa laptopy jednocześnie. Wie może ktoś jaki router należy kupić, ba ja niestety nie mam pojęcia na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: ROUTER IP: *.static.kompus.3s.pl 14.11.10, 17:00 Można, ja osobiście użyłem Linksys WRT120N i śmiga bezproblemowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waweron Re: ROUTER IP: *.static.kompus.3s.pl 14.11.10, 21:52 Witam Ja uzywam najtanszego tp-link, obsluguje laptopa i telefon z wifi`bez problemu :). Wazne jest zebys podał nowego maca z urzadzenia do compusa zeby zrobili update albo zrobic na urzadzeniu wifi, routerze wifi czy jak to ludziska roznie nazywaja maskowanie i podac mac-a komputera ktory obecnie masz wpiety do sciany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 143 Re: ROUTER IP: *.static.kompus.3s.pl 14.11.10, 23:54 mi też w kompusie poradzili zakup najtańszego routera tp-link, zaniosłem go razem z lapkiem na ryneczek i jak dojechałem do domu wszystko już śmigało :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: armeniec 42 Brama Bezpieczeństwo na piątke. IP: 46.113.96.* 15.11.10, 20:37 Dzisiaj została uruchomiona osiedlowa brama wjazdowa, co do jego mechanizmu to szkoda o czym kolwiek mówić, dobra jest ale na posesje jednorodzinnego domku, gdzie będzie otwierała się kilkakrotnie w ciągu dnia a nie minimum kilkaset razy dziennie. No ale czego można było się spodziewać patrząc na latarenki. ,,Byle taniej , byle bylejak,, Mam nadzieje że zwolennicy grodzenia osiedla są usatysfakcjonowani i czują się teraz o wiele bezpieczniej. Dodając do tego trudną do pokonania przez intruza furtke mamy już komplet zabezpieczeń, które spełniają swoją funkcje w sposób komiczny. Prędkość otwierania bramy jest oszałamiająca, tak że zanim się zamknie, ponownie będzie się już otwierać. Tak więc możliwość powstawania zatorów zapewniona. Ale bez nerwów zanim przyjdą mrozy będzie to To popsute. Plus za oznakowanie i oświetlenie, prosze ostrzegać odwedzających znajomych posiadających nienajlepsze ośwetlenie w swoich samochodach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nutka Re: Brama Bezpieczeństwo na piątke. IP: *.static.kompus.3s.pl 15.11.10, 21:11 a jak to sie otwiera od zewnątrz?bez pilota? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Brama Bezpieczeństwo na piątke. IP: *.static.kompus.3s.pl 15.11.10, 22:12 Bez pilota się nie otwiera. Chyba, że kodem obok domofonu przy bramie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Brama Bezpieczeństwo na piątke. IP: *.telexispl.com 16.11.10, 14:05 a może by tak zamykać bramę tylko czasowo tzn. zaprogramować bramę o ile to możliwe aby była zamykana w godzinach np. 20 do 6 rano kiedy natężenie ruchu na osiedle jest mniejsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Brama Bezpieczeństwo na piątke. IP: *.static.kompus.3s.pl 17.11.10, 00:03 Sąsiedzie, gdyby tak miało być, Murapol musiałby zainwestować w rozbudowany (tzn. dość drogi) sterownik z programatorem. Wykluczam taką inicjatywę ze strony Murapolu, który z założenia wszystko robi kosztem najniższym z możliwych. To jest i tak cud, że nie musimy tej bramy własnoręcznie otwierać, pod warunkiem, że akurat działa rzecz oczywista. (Przyciskania pilota nie traktuję jako czynności tożsamej z ręcznym otwieraniem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brama Re: Brama Bezpieczeństwo na piątke. IP: *.static.kompus.3s.pl 15.11.10, 22:09 Nie pasuje ci brama??? To się stąd wynieś! Nikt nie zmuszał do zamieszkania. Ja chcę bramę i się cieszę!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do brama Re: Brama Bezpieczeństwo na piątke. IP: *.static.kompus.3s.pl 16.11.10, 17:18 o zepsuła się ..... a taka Chińcka nie psująca była .....hahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: br Re: Brama Bezpieczeństwo na piątke. IP: *.static.kompus.3s.pl 17.11.10, 00:20 Pierdolicie Panie Janku..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zw Re: Brama Bezpieczeństwo na piątke. IP: *.static.kompus.3s.pl 17.11.10, 23:05 wystarczy ze ktos przyklei gume do zucia na oko fotokomorki i se bedzie stac otwarta ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Brama Bezpieczeństwo na piątke. IP: *.static.kompus.3s.pl 18.11.10, 08:08 Jakiej fotokomórki człowieku jak to jest radiowo otwierane?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Brama Bezpieczeństwo na piątke. IP: *.static.kompus.3s.pl 18.11.10, 09:44 Takiej fotokomórki człowieku, że jak bedziesz stał swoim samochodzikiem w bramie to się ona nie zamknie żeby Ci furki nie porysować. Sygnał wysyłany do bramy z pilota w celu jej otwarcia jest "radiowy" ale to są dwie różne kwestie. Fotokomórka jak najbardziej sie tam znajduje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Brama Bezpieczeństwo na piątke. IP: *.static.kompus.3s.pl 18.11.10, 18:48 ale o czym mówimy jak nie działa? będzie wogule działac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Brama Bezpieczeństwo na piątke. IP: 89.77.180.* 26.11.10, 19:11 Nie będzie działać albo podziała tylko trochę;) Fontannę też niedługo mróz rozp... bo ktoś (Murapol) nie wie, że się na zimę fontanny wyłącza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woda Re: Brama Bezpieczeństwo na piątke. IP: *.static.kompus.3s.pl 26.11.10, 20:51 Póki woda jest w ruchu to nie zamarznie przy słabych mrozach. Brama jest na gwarancji więc zostanie naprawiona. Ja czekam na naprawę cieknących garaży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tintin Re: Brama Bezpieczeństwo na piątke. IP: *.static.kompus.3s.pl 27.11.10, 09:58 No to poczekamy na te garaże. Jak zaczęli likwidować przecieki w budynku 4, to hala się właśnie przy tej okazji dopiero rozciekła. A zima za pasem. Jeśli rok 2010 był "rokiem jakości", co zafundują w 2011? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zombi zebranie wspólnoty 143-143C IP: *.static.kompus.3s.pl 02.12.10, 23:38 witojcie! 29-11-2010 było zebranie wspólnoty 143-143C powiedzcie proszę co tam się działo? Niestety nie mogłem być osobiście z uwagi na datę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lakomy Zużycie mediów IP: *.static.kompus.3s.pl 05.12.10, 17:02 Witam mieszkańców osiedla, Ponieważ nasz zarząd (Bielska 145) nie rozlicza u nas zużycia wody i CO a ja mam wątpliwości zarówno co do samych kwot pobieranych ode mnie zaliczek jak i samej wiarygodności wodomierzy postanowiłem zrobić małą sondę na forum. Gdybyście byli łaskawi podać mi (lub najpierw zbadać w nadchodzącym miesiącu) swoje zużycie miesięczna na 1 osobę w gospodrastwie domowym: 1. WODY ZIMNEJ 2. WODY PODGRZANEJ 3. CENTRALNEGO OGRZEWANIA (w sezonie grzewczym). U mnie wypadło to tak: 1. 5m3 2. 5m2 3. 2 200 (nie znam jednostki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekolog Re: Zużycie mediów IP: *.static.kompus.3s.pl 05.12.10, 19:42 Chłopie, nie napisałeś, czy te 10 kubików wody na osobę to zaliczka czy faktyczne zużycie. Jeśli faktycznie tyle zużywasz w ciągu miesiąca, powinieneś do tematu wody podejść z większą odpowiedzialnością. Liczniki są legalizowane, więc tutaj podejrzeń raczej nie mam. Do zużycia ciepła się nie wypowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lakomy Re: Zużycie mediów IP: *.static.kompus.3s.pl 05.12.10, 19:59 Cześć, Pomyłka - jest to zużycie dla DWÓCH OSÓB, czyli po 5m3 na głowę (łącznie ciepłej i zimnej). Ale to moim zdaniem i tak dużo - jest to mój realny odczyt z licznika a nie zaliczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Zużycie mediów IP: *.static.kompus.3s.pl 07.12.10, 21:26 Spojrzałem na liczniki (143) i w oparciu o nasze ostatnie rozliczenie na koniec sierpnia wychodzi dla nas: niecałe 2 m3 zimnej wody/m-c/osoba ok. 1 m3 ciepłej wody/ m-c/osoba W kuchni jest zmywarka i podgrzewacz, więc nie zużywamy ciepłej wody do zmywania. CO w okresie pażdziernik/listopad - ca 0,02 Gj/m2 powierzchni. Ty odczytałeś 2,2 Gj/m-c, podziel przez m2. Może dotyczy to tylko listopada, może masz cieplej niż my. Zużycie ciepła to jest wyjątkowo indywidualna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Zużycie mediów IP: 109.95.204.* 28.09.11, 21:35 Jest rozliczenie mediów 09.2010v-08.2011. Wychodzi u nas: 0,011 GJ na m2 powierzchni CO, średniorocznie- więc w sezonie efektywnie x2, woda na osobę miesięcznie średnio 1,25m3 zimnej, 0,75 m3 ciepłej na osobę. Codziennie się kąpiemy jakby co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CO Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 06.12.10, 05:19 A ja ogrzewam tylko 1 pokój, bo tyle potrzebuję. Kto odda kasę za ogrzewanie. Najlepiej to róbcie zdjęcia liczników, bo kradną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRAMA Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 07.12.10, 16:55 Naprawili w końcu bramę, ale pewnie znów 2 dni podziała. Nie jest winna brama a tutejszy PLEBS! Nie umieją barany obsługiwać się bramą. Szarpią idioci, z aut wychodzą, oglądają, ruszają. Komedia, na wiosce wrota do stodoły otwierało się łapami i przyzwyczajenie zostało? A może nie było stać na pilota? Ogłaszam oficjalną zbiórkę na pilota dla potrzebujących. Na szczęście plebs nie wjedzie już na osiedle. Zawsze to jakieś utrudnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plebs Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.10, 20:06 Wygląda jakbyś miał z czymś problem. Proponuję rozmowę z psychoanalitykiem, jako człowiek z miasta dasz sobie radę. Co do bramy - jest ewidentnie do bani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brama Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 08.12.10, 05:24 Ludzie bramę otwiera się pilotem, powtarzam PILOTEM a nie łapskami wysiadając z auta i obmacując. Jeśli jesteś gościem na osiedlu to zadzwoń domofonem to ktoś ci otworzy. Tam powinna być kamera z przekazem "live" w internecie. Kabaret gwarantowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;)) Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 08.12.10, 16:24 zdupczyła sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pilot Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.10, 17:24 Rozumiem, że po pilota należy się udać do budy Murapolu. Ile kosztuje ten pilot? A może to ten sam co od garażu (pytam bo nie mieszkam jeszcze w Tychach)? Jeżeli tak to pewnie otwierając bramę będziemy też otwierać pierwszy garaż zaraz za bramą;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: 93.159.18.* 08.12.10, 18:51 Brama powinna być dodatkowo pod prądem - i kopać macanta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bramka Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 08.12.10, 19:43 Do pilota: tak to ten sam pilot co do garażu ale on ma kilka kanałów i kilka przycisków więc żadnego garażu nie otwiera. Pilot z garażu za to trzeba zaprogramować na bramę. Brama pod napięciem - wysokim aby bolało ale niskim prądzie aby nie zabiło jestem jak najbardziej za. Nie da się nauczyć bydła po ludzku to nauczyć jak bydło prądem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do bydła Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 09.12.10, 07:47 ale wsioki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 09.12.10, 18:19 Kto? Ja nie mam zamiaru się przyglądać jak idiotyczne stworzenia nie umiejąc obsługiwać bramy niszczą ją a ja mam za to pośrednio płacić. To moja kasa i wara od bramy tępoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pilot Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.10, 23:05 A jeśli ktoś nie ma garażu (więc nie dostał też pilota). Da się kupić w Murapolu? Ile? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 10.12.10, 14:15 Jak nie kupiłeś miejsca postojowego w garażu - zawsze możesz otworzyć kodem od mieszkania poprzez domofon przy bramie. A w sprawie pilota - zwróć się z pytaniem do Murapolu, a nie tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 10.12.10, 19:21 a po cholere pilot jak brama otwarta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Co do pilota Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 10.12.10, 20:43 Pilota zamawia się w budzie murapolu. Zamawiają go niby z Krakowa z jakiejś firmy i kosztuje ok 150zł. Oczywiście pilot warty z 40PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokattor Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 11.12.10, 17:27 witam Mam pytanko odnośnie sieci telefonii komórkowej . Obecnie posiadam Orange i jest ciągły problem z zasięgiem na naszym pięknym osiedlu możecie napisać jak to jest z innymi sieciami ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 11.12.10, 22:49 Mam również Orange i żadnych problemów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasz Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 12.12.10, 10:17 Mam Orange - zasięg jest, ale jak odbieram telefon, to nie słychać rozmówcy. Jak stoje na balkonie (sieć wskazuje "Kobiór") to jeszcze coś tam słychać, a od z drugiej strony budynku mam już "Tychy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orange Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 12.12.10, 21:37 A ja tam słyszę jedynie pojedyncze litery w słowach. Nie da się gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa centauri Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 12.12.10, 22:20 Zmień aparat na lepszy/nowszy model. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 13.12.10, 00:59 @alfa centauri Z przesiadką na nowszy/lepszy model telefonu to radzę ostrożnie, czasem można zrobić interes jak stryjek. @all with problemy z zasięgiem Radzę zmianę: telefonu/karty sim, sieci na inny kolor, osiedla (pamiętajcie, ze warto wcześniej sprawdzić zasięg!) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Garażowy Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 13.12.10, 01:13 A'Propo garaży to czy pod innymi klatkami czy tylko 143c jakies pasożyty sobie parkuja na przejezdzie. Odsnieżac sie im auta nie chce ale wykupić miejsca nie raczyli i teraz kombinują robiąc syf w przejeździe. Chyba zapomnieli że wedle nowych przepisow moga dostac za takie cos mandat o lakierniku nie wspominajac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykupa Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 13.12.10, 08:22 Niniejszym informuję, że w tym tygodniu na wycieraczkach przed wejściem do mieszkań właściceli psów mogą pojawic się siki i kupy (moje). Akcja będzie prowadzona pilotażowo na grupie kilku osoób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 13.12.10, 12:58 Kupa popieram Twoją akcję, nas...j im aż pod drzwi spłynie. Ale lepiej przygotuj broń wcześniej a nie rób tego na wycieraczce, bo jeszcze Cie zobaczą. Ja tam walczę ze źle parkującymi (blokującymi garaże). Tłukę szkło i podsypuję te szkiełka z butelek pod znaki zakazu, żeby frajerzy zapłacili na blokowanie wjazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.10, 13:53 oł rajt :) sie dzieje... przednia impreza, brakuje tylko krzyża . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obse Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 13.12.10, 18:26 właśnie przed chwilą widziałem jak kucał i przymierzał się narobić na wycieraczkę u sąsiadki ale chyba światło na klatce go wystraszyło bo szybko uciekał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .,. Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 15.12.10, 23:08 No znowu jakiś jebany pasożyt blokuje mi przejście... oj ku... skończy się... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Demon Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 16.12.10, 00:31 mam wrażenie, że to Bielska 145. Jakby mogli, to postawiliby auta na schodkach najlepiej. A miejsca postojowe na parkingu puste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 16.12.10, 01:22 O jakie przejście znów chodzi? Pytam poważnie, bo chętnie się dołączę do utemperowania chamsko parkujących poje.ów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Big A Bramy i drzwi w halach garażowych IP: *.static.kompus.3s.pl 13.12.10, 21:01 Do osób nie zamykajacych za sobą drzwi i bram w halach garażowych: świadczy to o Waszym braku kultury, a poza tym także Wy płacicie za ciepło, które ucieka tą drogą. Gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Bramy i drzwi w halach garażowych IP: *.static.kompus.3s.pl 13.12.10, 22:51 To żart? BRAMY GARAŻOWE ZAMYKAJĄ SIĘ AUTOMATYCZNIE PO 30s. OD ICH OTWORZENIA, chyba że są popsute co BARDZO CZĘSTO się zdarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Big A Re: Bramy i drzwi w halach garażowych IP: *.static.kompus.3s.pl 14.12.10, 20:22 Chyba, że otworzysz bramę garażową od środka ręcznie za łańcuszek. Wtedy się nie zamyka. Drzwi z kolei nie mają samozamykaczy, więc nikomu rączki nie odpadną jak za sobą zamknie. Do mieszkania zamykasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do biga Re: Bramy i drzwi w halach garażowych IP: *.static.kompus.3s.pl 14.12.10, 23:25 Słuszna uwaga, przydałyby się domykacze do drzwi. Po pewnym czasie i tak się zwrócą. Nieporozumienie, że ich nie zamontowano. Co do hali garażowej to łańcuchem drzwi się otwiera i zamyka bardzo długo i powoli więc nie wiem czy ktoś tak robi w ogóle. Ja na pewno nie. Od tego jest przycisk albo pilot. Za to bramy są ciągle uszkodzone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WAŻNE Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 14.12.10, 01:21 Może ktoś mi odpowiedzieć dlaczego do ciężkiej cholery nie dostaliśmy wiosną zwrotu kasy za nadpłatę za ogrzewanie? Niektórzy pewnie mają nadpłaty po kilkaset zł (inni pewnie niedopłaty) i gdzie są te pieniądze? A może zbilansowano sobie na zero nadpłaty i niedopłaty? To jest k... złodziejstwo. W takim razie grzeję na full i otwieram okna w tym systemie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytek Re: Tychy - murapol - 4 pory roku - CO IP: 93.159.18.* 14.12.10, 09:16 Rozumiem, że Twój post dotyczy budynku Bielska 145? Bo w naszej wspólnocie, która jest zarządzana przez Lokum takie rozliczenie było, na koniec sierpnia. Zapytaj u administratora. A okna mozesz sobie otwierać, straty ciepła pójdą na Twoje konto według wskazań licznika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawsk rozliczenia ciepla - 145 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.10, 13:34 Ponieważ zarządzik czyta to forum, to może niech się wypowie co z rozliczeniami za wodę i ciepło? Kiedy będą i dlaczego od początku oddania budynku do użytku nie ma rozliczeń? bo zaraz okazać się może, że być może jesteśmy w Krajowym Rejestrze Długów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniady Re: rozliczenia ciepla - 145 IP: *.static.kompus.3s.pl 14.12.10, 19:00 Spoko maroko, prokuratura już się zapoznaje z aktami sprawy. Problem został zgłoszony do odpowiednich organów ściagania. Za niedługo parę osób się zdziwi jak dostanie polecony z Bałuckiego 4..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogrzewanie i inne Re: rozliczenia ciepla - 145 IP: *.static.kompus.3s.pl 15.12.10, 00:25 Dokładnie! Mieszkam w tych slamsach odkąd powstały w moim oczom jeszcze nigdy nie ukazało się rozliczenie! Szczególnie za ogrzewanie, które nie było używanie przez ponad pół roku na czas remontu i ogólnie pustego mieszkania, za to było zapłacone pełną stawkę. Gdzie jest rozliczenie złodzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: rozliczenia ciepla - 145 IP: *.static.kompus.3s.pl 15.12.10, 14:35 Nie mogę już czytać Waszych wpisów nt braku rozliczenia mediów! Jedyne na co Was stać to anonimowy upust frustracji i oskarżenia o kradzież? Może by tak zadzwonić do zarządcy i zapytać o to, co Wam na wątrobie leży? Może by tak zapytać kogokolwiek z zarządu o wyjaśnienia. Napiszę Wam, może nie uwierzycie,ale to działa. Lepiej jednak pobluzgać na forum, wzajemnie się ponakręcać, od razu człowiekowi lżej. No i poczucie, ze jednak w tej sprawie coś się zrobiło - bezcenne. edytowano 2 min później Po takim anonimowym emo-wpisie od razu mi lepiej. Kurde to działa! Odwołuje wszystkie wyżej napisane słowa. Jestem z Wami! Oddawać moje piniondze za media oszuści! Gdzie są rozliczenia do ciężkiej cholery! To jest k.. złodziejstwo! Gdzie są ludzie z zarządziku? Pewnie coś knują. Nie zostawię tego tak, zobaczycie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ty kiwi Re: rozliczenia ciepla - 145 IP: *.static.kompus.3s.pl 15.12.10, 22:54 Kiwi owocu to może skontaktuj się z zarządem w naszym imieniu i dowiedz się czegoś hahaha. Jedynie potrafią zwalić, że lokum to i tamto a mnie to g..o obchodzi kto zawinił i co się stało tylko chcę swoje rozliczenie i grube setki zł nadpłaty od złodziei. Nie interesuje mnie kto kradnie, ja chcę rozliczenie. A złodziejami są, skoro zapłaciłem o wiele za duże zaliczki i nie otrzymałem od roku kasy. Ktoś kto przywłaszcza cudze to kim jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frajerzy Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 17.12.10, 23:41 CO ZA KUR.Y PUSZCZAJĄ MUZYKĘ I IMPREZUJĄ PO 23? Jaki to budynek i klatka? Ktoś da znać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apteka Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 21.12.10, 18:50 Czy ta gó...ana apteka ma zezwolenia zarządów i administratorów obu wspólnot aby rozklejać te szmaty na każdych drzwiach wejściowych?? Czy nikt nie szanuje w tym kraju jakiegoś porządku?! Zrywajcie ten syf z drzwi i zanoście do tej apteki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmitko Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 21.12.10, 22:11 A co to za apteka? Bo ja z domu nie wychodzę ino na forum siedze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAKTOCO Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 22.12.10, 18:24 Jak to jaka?? Apteka się otworzyła na osiedlu i nasrała swoimi reklamami gdzie? Bezpośrednio na drzwiach wejściowych przyklejając do szkła drzwi wejściowych. Żenada. Ja im pozrywałem trochę tego i zaniosłem na stół. Zezwolenia BRAK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noname Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 22.12.10, 19:30 Kozacko! Napisz jeszcze, że jak wpadłeś do apteki i pierd. ręką w ladę, to się wszyscy po kątach pochowali. Koniec świata normalnie, ogłoszenie bez zezwolenia! Dopisz sobie śmiało +10 do swojej bucery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noname2 Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 22.12.10, 23:43 To było oczywiste, że tacy jak noname się odezwą. Bez wątpienia typ człowieka który ma gdzieś zasady, obyczaje i jakieś reguły. Niech każdy robi co chce jak u siebie nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noname3 Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.10, 19:05 Apteka jest prezesa to może zakłada, że mu wolno na "jego" osiedlu obklejać co się da. A tak na marginesie to jakaś totalna amatorszczyzna, więcej to przyniesie im szkody niż pożytku. Wystarczyło wejść do klatki i wywiesić na tablicy ogłoszenie a tak wielu mieszkańców dla zasady tą aptekę omijać będzie z daleka i "udane wejście" szlag trafił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odlot Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 23.12.10, 21:02 jak prezesa - to zachęcam do bojkotu dla zasady. W okolicy jest kilka innych aptek. Ta jest jak dla mnie spalona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Wesołych świąt IP: *.static.kompus.3s.pl 24.12.10, 16:51 WESOŁYCH ŚWIĄT SĄSIEDZI!!! A MURAPOLOWI UPADŁOŚCI!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Re: Wesołych świąt IP: *.static.kompus.3s.pl 03.01.11, 10:24 ale macie nawalone w deklach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4pr1 Re: Wesołych świąt IP: *.static.kompus.3s.pl 08.01.11, 14:31 witam, mam pytanie o wspólnote cztery pory roku 1: co z opłatami na ten rok..?? plan naszego Zarządziku skonczył sie 31 grudnia 2010. i tam mielismy podniesione te opłaty.... dzisiaj jest 8 stycznia, do 10 każdego miesiąca mamy płacić... sorki co mam płacić jak nie znam plany na nowy rok??? tak sie zgadali,że Lokum nie dawało..a sami co..?? pewnie siedzą cicho bo na nowy rok jeszcze bardziej podniosą ceny......... wie coś ktoś na ten temat..??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 06.01.11, 14:40 Witam mam do wynajęcia miejsce postojowe pod kładkami 143-143a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mototo Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 08.01.11, 13:01 Witam, ile sobie życzysz miesięcznie za jedno stanowisko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 08.01.11, 15:32 Witam.Myślę że się dogadamy jak co to sobie oglądnij miejsce nr 11,a potem pogadamy o cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.11, 18:41 jakies 500 zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczekające gó... Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 11.01.11, 19:32 Do właścicieli rudego gówna ze 143C, które szczeka 5h dziennie wieczorami. Zamykajcie to coś w domu i niech tam drze mordę godzinami. Pies stworzenie nie wieczne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NO Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 13.01.11, 02:37 No faktycznie strasznie irytujące gó... i jeszcze jak się przechodzi to gó... warczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 17.00 Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 13.01.11, 17:43 Jak zwykle o 17.00 nie chciało się na spacer to wypuścili śmierdzącego szczekacza i wydziera ryja na osiedle. Acha info dla sąsiadów śmierdziela, wchodzi przez wasze ogrodzenie i szcza do piaskownicy u was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fg Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.11, 20:21 trza hu.a otruc.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 14.01.11, 20:26 Popieram, otruć tego hu.a! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiedy zebranie? Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 15.01.11, 08:47 Kiedy jakieś zebranie?? Pogonić złodziei co za każde 10m^2 = 100PLNów czynszu. 60m 600zł. Szykujecie już złodziejski plan na nowy rok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no właśnie Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 15.01.11, 09:30 ja sie pytam gdzie jest nowy plan gospodarczy na ten rok???????? Lduzie, Was to nie martwi.>? Skąd wiecie jakie sumy macie płacić, skoro tamten plan konczył sie 31 grudnia.. a dziś mamy dokładnie połowę stycznia nowego roku.. a nadal nie mamy żadnych dokumentow ile placimy w tym roku!!!!! ma ktoś jakiś numer to kogoś z Zarządu,..????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 15.01.11, 09:40 "Szykujecie już złodziejski plan na nowy rok" Zgłoś to do prokuratury frustracie/frustratko a nie becz na forum. Zgaduje, że blok 139 się odzywa i wiecznie mocna ekipa tropicieli spisków i złodziei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 15.01.11, 15:38 O co chodzi z tymi ogrodkami bom nie w temacie. Dopiero trafilem na to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siema nowy Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 15.01.11, 17:10 A czy ktoś tu o ogródkach wspominał? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 15.01.11, 17:26 Tak mi sie jakos przeczytało w połowie tej nowelki ze komus przeszkadzają ogrodki wiec grzecznie zapytuję co i jak. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogródki Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 15.01.11, 17:44 Jakiś stary temat, ja już nie pamiętam ale w ogródkach stawiają płoty i grodzą NASZ wspólny teren. Ktoś ma 20m a zagrodzi 85. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Tychy - murapol - 4 pory roku IP: *.static.kompus.3s.pl 15.01.11, 17:54 A rozumiem ok. Tylko po co mu 85 m2 w bloku. Dom co innego , ale chodzic po ogrodku jak ktos Ci patrzy na głowę - mało przyjemne. Mozna tez dostac papieroskiem pewnie nie mówiąc o innych rzeczach spadających z balkonów. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyyy Agencja na osiedlu IP: *.static.kompus.3s.pl 15.01.11, 21:10 wie ktoś gdzie dokładnie przyjmują te panienki??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co Re: Agencja na osiedlu IP: *.static.kompus.3s.pl 15.01.11, 22:31 jakie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonsiad Re: Agencja na osiedlu IP: *.static.kompus.3s.pl 16.01.11, 00:06 Agencja nie wiem ale meta jest u mnie zapraszam po 20 - nie wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meta jest na pewno Re: Agencja na osiedlu IP: *.static.kompus.3s.pl 16.01.11, 00:25 Same kur.y tu mieszkają i hołota. W bloku nr 1 to ludzkie śmieci otworzyli okno i napier..ą muzyką i myślą jest lans i podziw na osiedlu. Uważajcie teraz buraki, bo sezon cukrowy trwa. W bloku 5 piętro 2 klatka 145 też hołota daje radę. Oczywiście budynek 4 143c nie gorsze menelstwo. Policja powinna was zawinąć i pałować całą noc w rytm muzyki razem z tym szczekającym psem. Co za jeb.a hołota nie szanująca tego, że inni wstają do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.k Re: Agencja na osiedlu IP: *.static.kompus.3s.pl 16.01.11, 01:58 ale ja czegos nie rozumie. Jesli Ci muzyka i zachowanie innych lokatorów przeszkadza to dzwoni sie na policję i sprawa sie wyjasnia. Zapłaciłes kupę kasy za mieszanie nie po to aby jakis bałwan obok robił dyskotekę z mieszkania. nie stac go na knajpę bo pewnie płaci ratę przewyzszającą jego zarobki i musi balowac w domu - proste. nie wiem czy mieszkamy na tym samym osiedlu bo u nas cicho dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś