Dodaj do ulubionych

Developer Trójka

11.02.09, 14:53
Witam wszystkich.

W pierwszym wpisie chciałbym zniechęcić wszystkich do zakupu
mieszkania u developera Przedsiębiorstwo Inwestycyjne Trójka.
Działają w trójmieście i teraz chca 'popełnić' kolejny budynek.
Ten 'odłam' Panoramy to jest jeden wielki pokaz niekompetencji
praktycznie wszystkich pracowników z jednym bądź dwoma wyjątkami.
Proszę zapoznajcie się z linkiem www.trojmiasto.pl/Trojka-
o15060.html
Warto przeczytać opinie. Jakby co to pytajcie. Przedstawię tylko
fakty (będę się starał pominąć zabarwienie emocjonalne) :) I każdy
będzie mógł ocenić. Jak dla mnie ocena 1/6. A kłopotów ciąg dalszy
dopiero mnie czeka.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomasz Re: Developer Trójka IP: *.chello.pl 16.02.09, 11:33
      Zastanawiam się czy już nikt od nich nie kupuje (co jest bardzo
      rozsądne) i dlatego nie ma zainteresowania czy może żaden z klientów
      tego "dewelopera" tu nie zagląda :)
      • Gość: klient trójki Re: Developer Trójka IP: *.gdynia.mm.pl 20.02.09, 16:08
        owszem zagląda :)mam równiez nadzieje,ze nikt tam nie kupuje i nie ma zamiaru
        kupic mieszkania, bo niestety, bylby to wybor kompletnie nietrafiony!!!! odbior
        mieszkan na mysliwskiej mial nastapic do dnia 31 grudnia 2007 wg umowy, odbior
        techniczny budynku nastapil 29 grudnia 2008!!!! do tej pory nie ma aktow
        notarialnych, a mamy 20 lutego 2009. do tej pory nie ma wymienionych wkladek w
        drzwiach i kluczy i pewnie nie nastapi to szybko, poniewaz trojka nie jest
        rozliczona z firma , ktora wstawiala drzwi, ale cieszmy sie,ze mamy drzwi, bo na
        ich budowie w gdansku niestety na razie drzwi nie bedzie, dopoki sie nie
        rozlicza. no chyba ,ze zgarna od nas kase krojac nas za wszystkie media i
        ochrone ( w firmie ochroniarskiej tez maja dlug, o czym sam pan ochroniarz
        mowil) coz......... jeszcze nigdy w zyciu nie zalowalam swojej decyzji tak
        bardzo jak zakup mieszkania w tej beznadziejnej firmie:(:(:( szkoda tylko,ze
        banki, ktore tak chetnie udzielaly kredytow mieszkaniowych nie przysylaly
        czesciej wyszkolonych inspektorow na kontrole i tak chetnie przelewaly transze
        na konto developera, bo moze wtedy na czas udaloby sie stwierdzic jaka to
        firma..................... nawet gdybym bardzo chciala to nie ma nic, ZERO,
        pozytywnego na temat tej firmy. z tego ,co wyczytalam, to nawet na Morskiej do
        tej pory maja jakies problemy z aktami notarialnymi. coz , wiecej juz nie
        napisze, bo sie tylko nakrecam i plakac mi sie chce,ze tak dalam sie nabrac:( 16
        lat dazylismy do tego,zeby wreszcie zamieszkac w swoim mieszkanku......... no to
        teraz mamy ......
      • 1zuza1980 Re: Developer Trójka 29.05.15, 13:21
        myślę, że to ciekawe że post napisany przez Tomo108 komentuje Tomasz 4 dni po tym jak sam umieścił wpis :) i oczekiwał że uda mu się namówić kogoś na negatywne wpisy...
        pan tomasz k. to przedstawiciel innej firmy developerskiej i on jest odpowiedzialny za pozostałe negatywne wpisy. Developer Trójka ma się dobrze i poza atakiem konkurencji w 2009 nie ma żadnych złych opinii... proponuję zapoznać się z aktualnymi ofertami Trójki, zdjęcia robią wrażenie. PS. Sprawa zgłoszona do forum, mam nadzieje że sztuczne wpisy zostaną usunięte
      • jannek68 Re: Developer Trójka 01.06.15, 16:40
        to się ciekawych rzeczy dowiaduje o firmie w której kupiłem mieszkanie, myślę że jest to celowo zaprojektowa akcja aby zniechęcić ludzi przed kupowaniem mieszkań w dobrej cenie. Oceniam Developera trójkę bardzo dobrze i prosze nie dajcie się zwieźć negatywnym komentarzom. Trójka to nasz trójmiejski developer który świetnie prosperuje i zarówno cenowo jak i jakościowo oferuje dobre mieszkania, pozdrawiam
        • kamyl85 Re: Developer Trójka 03.06.15, 14:21
          witam, popieram! trójka to dobry rodzimy developer. nie dziwie się że różne firmy próbują różnymi sposobami go 'się pozbyć'... aktualnie ceny kilkanaście procent mniejsze od konkurencji i dobra jakość... pewnie komuś nie podpasowało że nie podkłada się do zmowy cenowej i teraz robią szum w internecie... posiadam mieszkanie kupione w Trójce na Myśliwskiej, chociaż widząc nowe inwestycje jakie te developer proponuje to jestem pełen podziwu i osobiście kibicuje Trójce dlatego zdecydowałem się odezwać, bo warto skorzystać, nie ma sensu przepłacać skoro oni robią to równie dobrze i to w lepszej cenie.
    • Gość: abc Re: Developer Trójka IP: *.gprs.plus.pl 20.02.09, 17:22
      Trudno
    • tomo108 Re: Developer Trójka 05.05.09, 16:16
      Jako update informacji chciałbym dodać co napisałem na formu portalu
      Trójmiasto. Może ktoś tutaj przeczyta i się uratuje :)

Dalszy ciąg informacji dla tych którzy mają jeszcze ochotę kupować
      coś od tej żęnującej firmy. Kilka spraw.
      Pierwsza dla ludzi na Zamiejskiej. Uwaga na rozliczenia po odbiorze
      mieszkań. U nas wcisnęli nam dziadka ochroniarza i chcieli od nas 70
      zł miesięcznie!! Ten pilnował sprzętu Trójki i materiałów oczywiście
      bardziej niż czegokolwiek innego. Śmieci!!!!! Teraz naszą wsólnotę
      próbują obcioążyć kilkoma tysiącami złotych za wywóz śmieci.
      Wszselkie rozliczenia nie miały podstaw w fakturach. Na przykład
      była faktura ogółna "Roboty budowlane" na 30 tyś i oni nam próbowali
      wmówić że no właśnie w tym są śmieci!!! :) A teraz nagle z powietrza
      pojawiły się jakieś faktury. Hmm .. TAkich przykładów jest mnóstwo.
      Także już teraz pilnować pilnować pilnować. Acha .. a jak ktoś nie
      chciał zapłacić rozliczenia to nie było mowy o podspisaniu aktu
      notarialnego!!! Pani notariusz zaprzyjaźniona z trójką umieszcza
      wiele zapisów niedozwolonych w aktach notarialnych. Ja podpisywałem
      akt z mecenasem i trwało to ponad 2 godziny! CZy ktoś kiedyś o czymś
      takim słyszał?
      Proszę .. jeżeli możecie uniknąć tego typu problemów zróbcie to.
      Zanim się okaże że trzeba ogromne pieniądze ładować dodatkowo żeby
      móc mieszkać w mieszkaniu za ktore się już zapłaciło.
      Jeżeli chodzi o oddanie mieszkań i budynku u nas było to samo.
      Dokładnie. Z miesiąca na miesiąc dowiadywaliśmy się że będzie o
      miesiąc później. Było rok później (budynek) a mieszkania średnio po
      7,8 miesięcy. A i tak po zrobieniu mieszkania trzeba było mieszkać
      nielegalnie bo nie było pozwolenia. TAk więc nikt niczego na już
      3ech budowach się nie nauczył. Po prostu taki standard w tej firmie.
      Z różnych względów juto będę mógł podać wam inne fajne szczegóły,
      które już zdecydowanie ocierają się o kryminał.
      • 81anetka Re: Developer Trójka 02.06.15, 12:50
        mieszkam na Zamiejskiej, przez pana tomasza prawie nie mieliśmy ochrony, a wiadomo czym to grozi, pan tomasz na zebraniu wspólnoty zrobił taki raban że było mi aż wstyd w imieniu mieszkańców, fakt trzeba kontrolować na co idą pieniądze, ale mało brakowało a budowa stałaby bez ochrony, jeśli ma pan ochronę w lepszej cenie to trzeba było zaproponować, na szczęście już po wszystkim, a mieszkania są całe i piękne... nie wspomnę już co by było gdyby moje dzieci bawiły się na podwórku z niewywiezionymi śmieciami po budowie. Przez takich ludzi trzeba siedzieć na zebraniach wspólnoty i dywagować o wywozie śmieci czy o ochronie, zamiast poświęcić ten czas na wychowywanie dzieci. Apeluję panie Tomaszu, jeśli pan może, bardzo proszę niech pan spojrzy na to wszystko trzeźwymi oczami, bo tylko tracimy przez pana czas, jest pan jedyną osobą która miała takie problemy, czy to nie wystarczy żeby pan zrozumiał że pana problemy nikogo na zebraniach nie interesują?
    • Gość: k Re: Developer Trójka IP: 193.26.131.* 16.12.09, 13:17
      przestrzegam przed ta firmą, są niewiarygodni, opóźniają prace budowlane,
      uchylają się od aktów notarialnych.
      Mieszkańcy jednego z obiektów tej firmy mają wielkie problemy.

Zachęcam do zapoznania się z www.zamiejska18.pun.pl
      • Gość: rozgoryczony Re: Developer Trójka IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.14, 15:13
        Do dzisiaj nic sie nie zmieniło, kolejne bloki ta sama śpiewka ;)
      • 1zuza1980 Re: Developer Trójka 29.05.15, 13:24
        :) świetnie, kolejny wpis dodany przez konkurencję "gość" dodał wpis o treści "przestrzegam przed tą firmą" i pod wpisem dodaje link do forum gdzie reklamuje swoją inwestycję w podobnej lokalizacji. Gratuluję pomysłu
    • dominik781 Re: Developer Trójka 28.05.15, 16:14
      Witam, skorzystałem z oferty trójki i jestem posiadaczem mieszkania na Myśliwskiej, myślę że ludzie nie piszą w tym wątku, bo żeby coś napisać raczej trzeba mieć skrajnie negatywne odczucia. Nie jest to moje pierwsze mieszkanie i nie pierwszy raz pracuje z developerem... jeśli ktoś kupuje na takich zasadach mieszkanie to raczej zdaje sobie sprawę jak to wygląda... a jak ktoś nie ma pojęcia to pozostaje mu pienić się... w mojej opini developer jak developer, sprawuje się podobnie do innych, dziwi mnie pieniactwo i opluwanie na każdym kroku, w porównaniu z kilkoma innymi (tzw dużymi markami) prezentuje się nawet całkiem dobrze, chociaż nie chcę tu pod niebiosa wychwalać Trójki, to wedle mojej opinii jest całkiem normalnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka