Gość: andrzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 13:43 jestem przed zawarciem umowy developerskiej, chętnie skontaktuję się ze wszystkimi, którzy też chcą u tego developera kupić dom - Centrum Developer w Sosnowcu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maba Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 23:33 witam ja też planuję zakup domu szeregowego u tego developera tyle że w Sosnowcu; obecnie jestem na etapie "zgłoszenia rezerwacyjnego"; masz już projekt umowy deweloperskiej dla inwestycji realizowanej w Rudzie? Odpowiedz Link Zgłoś
barwa00 Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska 25.01.08, 21:16 Witam w grudniu podpisaliśmy uumowę a Pan? Odpowiedz Link Zgłoś
desertdust Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska 18.02.08, 15:57 Witam, ja również rozważam kupno bliźniaka na Osiedlu Słonecznym budowanym przez Centrum Developer. Nawiąże kontakt z osobami, którzy już sie zdecydowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maba Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.08, 19:26 Tak jak wcześniej pisałam jestem na etapie zgłoszenia rezerwacyjnego na dom szeregowy na osiedlu słonecznym w Sosnowcu i mam wpłaconą zaliczkę. Zgodnie ze zgłoszeniem do zawarcia umowy miało dojść do końca lutego ale z informacji developera wynika; że ten termin jest nierealny. Cała sprawa jeśli chodzi o pozwolenia i projekt umowy podobno przesunie się do połowy marca. Założenie jest takie, że budowa rozpocznie się w kwietniu ale nie wiem czy te terminy są wiążące; czy Pan już zarezerwował dom? Odpowiedz Link Zgłoś
desertdust Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska 20.02.08, 22:25 Podpisałem zgłoszenie rezerwacyjne i zostałem poinformowany, że budowa rozpocznie się na początku kwietnia. Mam wrażenie, że termin ten nie zostanie dotrzymany. Brak projektu domu itp... Czy sprawdziła Pani plan zagospodarowania przestrzennego dla ul. Klimontowskiej? Niepokoi mnie droga dojazdowa do osiedla. Słyszałem też ul. Klimontowska w wersji docelowej ma być 2-pasmówką? Założyłem nowy wątek na forum poświęcony budowie osiedla forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=778&w=75897524 Odpowiedz Link Zgłoś
janosik32 Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska 23.02.08, 18:59 tez jestem na etapie zgloszenia rezerwacyjnego i z niecierpliwoscia czekam na ruszenie budowy.Mysle ze powinnismy sie zkontaktowac przed podpisaniem umow w celu zajecia jednakowego stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
desertdust Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska 24.02.08, 18:47 Jestem jak najbardziej za. Mam nadzieję, że odnajdą Nas kolejne osoby. Jak wcześniej wspomniałem założyłem osobny wątek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=778&w=75897524 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maba Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.08, 23:36 Jeśli chodzi o plan zagospodarowania to nie sprawdzałam, ale rzeczywiscie nalezałoby to zrobić. Mnie niepokoi inna sprawa. Z informacji dewelopera wynika, że sa na etapie oczekiwania na pozwolenie na budowę. Z tego co wiem to wniosek o pozwolenie musi zawierać oświadczenie o posiadanym prawie do dysponowania nieruchomością na cele budowlane oraz projekt budynku. Nie wiem dlaczego nie zostały nam przedstawione istotne elementy projektu (ja widziałam jedynie rzuty oraz elewację frontową). Nie wiem czy wynika to z faktu że czekają na pozwolenie i dopiero wtedy zostanie przedstawiony zatwierdzony projekt czy po prostu projekt jest w trakcie przygotowań i nie został jeszcze złozony wniosek. W takiej sytuacji na pewno wszystko się jeszcze mocno przesunie w czasie. Co do własności gruntu też nie otrzymałam jasnej informacji. Odpisu z księgi wieczystej nie widziałam. Co Panowie o tym myślicie? Czy w przypadku realizacji w Rudzie też wszystko było takie tajemnicze? Odpowiedz Link Zgłoś
desertdust Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska 25.02.08, 11:47 Rzeczywiście na tym etapie przypomina to kupowanie kota w worku. Przypuszczam, że w związku z boomem w nieruchomościach firma zaczęła na raz zbyt dużo inwestycji i przerosło ją to.??? Brak projektu domu, zgłoszenie rezerwacyjne jest dokumentem do niczego nie zobowiązującym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mman Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 12:18 Witam serdecznie,jestem także zainteresowana inwestycją w Sosnowcu.Podpisaliśmy zgłoszenie rezerwacyjne i czekamy , czekamy.....Niestety poza tym, o czym Państwo piszecie nie wiem nic.Zgodnie z terminem podanym na zgłoszeniu, obowiązuje ono do końca tego tygodnia czyli do 28.II. Odpowiedz Link Zgłoś
witmar.4 Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska 13.03.08, 10:10 takie informacje również dostałam w sprawie pozwolenia na budowę. Jednak wszystko jest na dobrej drodze bo jest wypis z księgi wieczystej i projekty budynków również . Nie wyglada wszystko tak tajemniczo ... ;) Myślę ,że budowa rozpocznie się już w najbliższym czasie tymbardziej ,ze w najblizszym czasie będziemy podpisywać umowy deweloperskie. Odpowiedz Link Zgłoś
witmar.4 Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska 13.03.08, 10:04 niedawno podpisałam zgłoszenie rezerwacyjne na blizniaka w Sosnowcu . To juz drugi dom , ktory kupuje od tej firmy. Jestem zadowolona i spokojna bo dom napewno wybudują. Projekty sa ciekawe , wyroznijace się wsród ofert innych firm. Co do pozwolenia na budowę również dostałam informacje,że będzie na początku kwietnia. Mnie to nie martwi bo małe opóźnienia zdarzają się w każdej takiej firmie budowlanej . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiedzący Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: 217.153.225.* 28.07.08, 10:13 Ja wiem kto kryje się pod "witmar.4" - jest to Pani pracująca w centrum developer ( znam jej imię ) Drodzy Państwo - jeżli faktycznie chcecie się dowiedzieć wszystkiego o deweloperze to zappraszam na wycieczkę na ich ostatnią inwestycje Sosonowiec ul. Góralska która miała zostać zakończona 2 lata temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janosik32 Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.fwfin.fwc.com 27.02.08, 10:23 jutro 28.02 a tu cisza.Czy z kims z panstwa kontaktowal sie developer? Odpowiedz Link Zgłoś
desertdust Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska 27.02.08, 15:07 Nie kontaktowałem się z developerem, ale moje zgłoszenie rezerwacyjne ważne jest jeszcze w marcu. Zastanawiające jest to, że nasze zgłoszenia mają różne daty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mman Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 16:01 Kiedy podpisywał Pan zgłoszenie rezerwacyjne?Być może te,które były podpisywane jeszcze w zeszłym roku mają taką datę(luty2008).Ja mam datę zgłoszenia rezerwacyjnego do jutra i nikt z firmy nie raczył się skontaktować.Bez komentarza.... Odpowiedz Link Zgłoś
desertdust Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska 28.02.08, 09:50 Podpisałem w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 17:42 Witam Chciałem pokrótce przedstawić moje przejścia z firmą Centrum Developer. O inwestycji w Sosnowcu dowiedziałem się w grudniu 2006r. W lutym 2007 byłem już u nich na rozmowie i dokonałem wstępnej rezerwacji (wybór działki na planie, przedstawienie projektu domu, lokalizacja itd.) Mieli się ze mną skontaktować do końca kwietnia 2007. Niestety zero odzewu z ich strony. Po moich telefonach, termin przesuwał się z miesiąca na miesiąc. Na początku września po moim kolejnym telefonie pani zdziwionym głosem poinformowała mnie, że ta inwestycja jest nieaktualna... Przedstawiłam mi nową ofertę dotycząca "osiedla słonecznego" - szkoda tylko, ze cena metra kwadratowego domu i działki drastycznie wzrosła w porównaniu do poprzedniej oferty. Dokonałem ponownej rezerwacji i miałem czekać na telefon... do dnia dzisiejszego (03.03.2008) nikt się ze mną nie skontaktował - i może dobrze - bo wpakował bym się po uszy w.... Stracone nerwy, czas i pieniądze (bo pod koniec grudnia 2006 ceny były niższe). Obecnie buduję dom na osiedlu "Podskarpie" w Będzinie - tam przynajmniej mam wszystko jasne i klarowne. aha - jeszcze jedno - w trakcie moich poszukiwań działki (wrzesień 2007) trafiłem do firmy od której Centrum Developer kupowało grunty pod nowe osiedle (jakaś spółka rolnicza czy coś takiego) - tam pani powiadomiła mnie, że finalizacja sprzedaży tych gruntów nastąpi pod koniec grudnia 2007/styczeń 2008. Teraz moje pytanie - jak można wystawiać ofertę jak nie ma się nawet gruntu kupionego, a terminy realizacji dawać z kosmosu - bo przecież o ile się nie mylę te tereny trzeba odrolnić i podzielić na działki - co jak wiadomo zajmuję kupę czasu... nie będę nawet wspominać o podciągnięciu mediów na działki... W podsumowaniu - jak ktoś ma czas to niech czeka - ja czekałem rok i się nie doczekałem... Odpowiedz Link Zgłoś
desertdust Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska 03.03.08, 23:57 Mam pytanie, na jakiej "inwestycji" dokonał Pan rezerwacji w lutym 2007? Jaka była cena za m2 domku i działki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 13:02 W lutym 2007 rezerwowałem działkę, która znajdowała się w okolicy ul. Klimontowskiej - zresztą to ta sama inwestycja co teraz (osiedle słoneczne) tylko pod inna nazwa i za inne pieniądze. Koszt budowy domu wolno stojącego o powierzchni 190m2 do stanu developerskiego + działka 598m2 miał wynosić około 475 tyś. Do dzisiaj mam jeszcze plany działki, plany zabudowy osiedla itd. Odpowiedz Link Zgłoś
desertdust Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska 04.03.08, 14:33 Dziękuję za odpowiedź. Zaniepokoił mnie Pan. Szczególnie interesujący jest stan prawny działki. Czy w UM Sosnowiec dostanę informację dotyczące właściciela działki dysponując zgłoszeniem rezerwacyjnym? Zastanawiający jest również brak projektów domków itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: 195.248.240.* 04.03.08, 22:17 kupiłem w tej firmie dom w katowicach, nie mam żadnych zastrzeżeń, sprawnie , na czas i rzetelnie, dziwi mnie Państwa niepokój. Budowa osiedla to nie jest postawienie garażu... Odpowiedz Link Zgłoś
desertdust Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska 04.03.08, 22:29 Przepraszam, ale chciałem się upewnić, czy nie wystąpiło opóźnienie od zadeklarowanego terminu? Jak długą gwarancje developer daje na domki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 12:14 Jak dla mnie, firma ta jest lekko niepoważna - może się powtórzę, ale kto karze rezerwować działki nie mając zakupionego gruntu , nie ma projektów - kupowanie kota w worku. Jak można wpłacać zaliczkę za dom, który nie wiadomo jak będzie wyglądać????? Poza tym zero kontaktu z ich strony - teoretycznie ciągle jestem wpisany na ich listę rezerwacyjna - i co? i nic - od lutego 2007 cisza... a ponoć byłem jednym z pierwszych na liście... Faktycznie chyba zaczęli za dużo inwestycji na raz i teraz nie mogą się wyrobić. Nie chcę nikogo zniechęcać, ale radzę troszkę ich przycisnąć i wydusić więcej informacji, aby potem nie obudzić się z ręką w nocniku. Zresztą mam porównanie jak jestem traktowany teraz przez mojego wykonawcę, a jak byłem, a właściwie nie byłem w ogóle potraktowany przez Centrum Developer ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 15:52 Witam,my także mamy zarezerwowany dom na Osiedlu Słonecznym. Niestety wszystko się przeciąga ,brak konkretów.Mam pytanie do pana "zawiedzionego"-czy podpisywał Pan rezerwację na obecną inwestycję?tzn chodzi mi o zgłoszenie rezerwacyjne i wpłatę 5.000? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 13:28 Na szczęście nie - na obecną inwestycję byłem tyko zapisany na liście rezerwacyjnej (od września 2007) i miałem czekać na telefon jak tylko będzie wiadomo "coś więcej". Jak już wcześniej pisałem, zdecydowałem się na inną inwestycje (osiedle Podskarpie w Będzinie) - jestem już po zawarciu umowy notarialnej i tam przynajmniej traktują mnie jak inwestora a nie jak... Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_k70 Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska 04.04.08, 14:50 Mam wrzeżenie że osiedle Podskarpie pełne jest zawiedzionych osób z Centrum Developer po "planowanej" inwestycji w Sosnowcu. Sam taką osobą jestem, a znam jeszcze jedną. Ja podobnie, półtora roku byłem ściemniany przez tego samego pana F., póżniej sobie odpuściłem ... Przez moment zacząłem się zastanawiać, czy to czasem ja sam nie napisałem tego listu :-), Teraz dom w zasadzie już stoi... na Podskarpiu Chętnie się zapoznam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 15:47 Do tomasz_k70 - chętnie porozmawiał bym na temat Podskarpia i domów - jak na razie nie mam zastrzeżeń, ale widzę, że jest Pan na "dalszym" etapie budowy niż ja i może jakieś wskazówki lub spostrzeżenia ;) mail do mnie - andrzej@netmod.net ps. w tym momencie bardzo rozbawiło mnie stwierdenie "osiedle Podskarpie pełne jest zawiedzionych osób z > Centrum Developer po "planowanej" inwestycji w Sosnowcu" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 17:17 a czyja to wina? chyba kupującego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 19:18 Przepraszam ,aleo co chodzi w poprzednim poście?Jaka wina kupującego???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maba Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 19:19 Mam pytanie do Zadowolonego. Czy przy inwestycji w Katowicach też tak długo trwało przygotowanie inwestycji do realizacji. Interesuje mnie czy na moment przedstawienia Panu oferty firma miała już wszystkie wymagane dokumenty i pozwolenia oraz jaki czas upłynął od rezerwacji do sfinalizowania umowy. Ciekawa jestem również jaki okres realizacji był zapisany w umowie, bo jak rozumiem został on dotrzymany. Poza tym zgadzam się, że taka inwestycja wymaga solidnego przygotowania, tylko zadziwiajacy jest poziom obsługi klienta i fatalny przepływ informacji co do faktycznego zaawansowania działań. To bardziej zniechęca i budzi większe obawy niż sam fakt przesunięcia terminu podpisania umowy i rozpoczecia budowy. Jeśli na tym etapie jesteśmy tak traktowani to strach myśleć co może być później. A uzyskanie jakichkolwiek rzetelnych informacji jest naprawdę trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osiolek dodo Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.3s.pl 14.03.08, 04:13 prosze udac sie do starostwa powiatowego, tam podajac numer dzialki uzyska pan informacje odnosnie uzbrojenia; zeby sprawdzic kto jest wlascicielem trzeba udac sie do sadu rejonowego do wydzialu ksiag wieczysych, ale musi pani znac numer ksiegi; a w urzedzie miasta trzeba zapoznac sie z miejscowym planem zagospodarowani aprzestrzennego, czy przypadkiem za pana przyszlym domikem nie bedzie biec autostrada, albo nie powsrtanie huta Odpowiedz Link Zgłoś
desertdust Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska 14.03.08, 21:08 Mam pytanie, skąd uzyskać numer działki, numer księgi? Czy ktoś sprawdził plan zagospodarowania przestrzennego? Dowiedziałem się, że w budżecie miasta na rok 2008 zarezerwowane jest 2600 000 zł na przedłużenie ul. Klimontowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_k70 Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska 04.04.08, 14:39 Mam wrzeżenie że osiedle Podskarpie pełne jest zawiedzionych osób z Centrum Developer po "planowanej" inwestycji w Sosnowcu. Sam taką osobą jestem, a znam jeszcze jedną. Ja podobnie, półtora roku byłem ściemniany przez tego samego pana F., póżniej sobie odpuściłem ... Przez moment zacząłem się zastanawiać, czy to czasem ja sam nie napisałem tego listu :-), Teraz dom w zasadzie już stoi... na Podskarpiu Chętnie się zapoznam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 15:58 Do tomasz_k70 - chętnie porozmawiał bym na temat Podskarpia i domów - jak na razie nie mam zastrzeżeń, ale widzę, że jest Pan na "dalszym" etapie budowy niż ja i może jakieś wskazówki lub spostrzeżenia ;) mail do mnie - andrzej@netmod.net ps. w tym momencie bardzo rozbawiło mnie stwierdenie "osiedle Podskarpie pełne jest zawiedzionych osób z > Centrum Developer po "planowanej" inwestycji w Sosnowcu" :) Odpowiedz Link Zgłoś
janosik32 Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska 05.03.08, 20:52 Do Pana Zadowolonego:Czy te brzydkie/rozowe/okna w Katowicach to wybor mieszkancow czy narzucone przez Centrum-Developer? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 21:47 Jak najbardziej zgadzam się z maba.Ja też czuję się co najmniej lekceważona zachowaniem szefów firmy.W końcu od momentu podpisania rezerwacji nie jesteśmy już anonimowi.Rozumiem ,że organizacja takiego przedsięwzięcia nie jest prosta ale mamy przynajmniej prawo do rzetelnej informacji-której brak od samego początku.Moje obawy tekże dotyczą dalszej współpracy z Centrum Developer.Na tym etapie ryzykujemy niewiele ale potem już znaaaacznie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
desertdust Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska 06.03.08, 09:42 Witam, wczoraj znalazłem w internecie, że Centrum Developer szuka pracowników na budowę w Sosnowcu np. Kierownika budowy, więc coś się chyba ruszy. Pytanie kiedy? Ogłoszenie było umieszczone 03.03.2008. Odpowiedz Link Zgłoś
janosik32 Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska 06.03.08, 14:06 Pracownikow roznych branz,od murarza poprzez asystentke do kierownika budowy to oni szukaja juz od 3 miesiecy.Ja mysle ze moga zaczac dopiero jak skoncza Panewniki i przerzuca ludzi do Sosnowca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: 195.248.240.* 07.03.08, 20:33 Kupiłem dom(budowę) w Rudzie Śląskiej, nie mam uwag. póki co są terminowi, można nawet się dogadać na lekkie zmiany w projekcie. Myślę, że ludzie którzy są zadowoleni z usług tego developera tu nie zaglądają. Możecie Państwo być spokojni, wybudują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cAg Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.ssnet.pl 07.03.08, 23:28 Witam, mam pytanie, co do inwestycji w Rudzie Śląskiej. Jestem na etapie negocjacji umowy deweloperskiej z nimi i nadmienię tylko tyle, iż ich podejście do klienta jest co najmniej zastanawiające. Czy udało się wprowadzić jakieś zmiany do umowy (cena podlegała jakieś negocjacji) oraz czy przedstawili wszystkie dokumenty (np. jakiej klasy są szkody górnicze, zezwolenie na budowę oraz podział)? Interesujące jest też to, iż budynki mają być usługowo- mieszkalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 08:08 Czy w Rudzie Śląskiej podpisujecie Państwo umowy w formie aktu notarialnego?Nie jestem prawnikiem,ale po wstępnych rozmowach z radcą prawnym wiem,że podobno każda inna umowa jest niewiele warta np. w sądzie, gdyby trzeba dochodzić swoich praw.Nie wyobrażam sobie żeby firma nie udostępniła wszystkich niezbędnych dokumentów.Cóż to za łaska-to oni są dla nas a nie odwrotnie! Odpowiedz Link Zgłoś
desertdust Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska 11.03.08, 19:26 Witam, chcę zapytać,czy ktoś z Państwa zwrócił uwagę na rzuty wewnętrzne bliźniaka na "osiedlu słonecznym" w Sosnowcu? Przejrzałem plany opublikowane na stronie tego dewelopera...i jestem zdziwiony,bo nie zgadzają się z rzeczywistością.Tzn.nie zgadza się ilość metrów nie wspominając już o proporcjach pomieszczeń względem siebie(w stosunku do wymiarów).Trochę się na tym znam i prawdę powiedziawszy dziwię się,że ktoś, kto chce być wiarygodny, coś takiego publikuje.No nic,poczekamy,zobaczymy.Mam nadzieję,że przy zawieraniu umów finalnych nie będzie takich niespodzianek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 19:50 Ja się obawiam ,że jeszcze nie jedna niespodzianka nas czeka... Odpowiedz Link Zgłoś
janosik32 Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska 11.03.08, 20:08 miejmy nadzieję,że złe dobrego początki Odpowiedz Link Zgłoś
bart.man Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska 12.03.08, 09:33 Powinniście znać nazwiska właścicieli firmy lub osób, z którymi spisywaliście umowę / rezerwację. Proszę o ich podanie na forum. Poznając te nazwiska być może będę w stanie Wam pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaacaa Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.sanetja.pl 24.03.08, 20:20 bart.man, wysłałem Ci mailem dane osoby, o którą pytałeś - Michała Filingiera. odpowiedz albo napisz tu na forum co wiesz o tym człowieku, bo wspominałeś, że możesz podzielić się wiedzą na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
desertdust Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska 04.04.08, 12:54 Czy ostatnio developer kontaktował się z Państwem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: 217.97.0.* 04.04.08, 13:59 Witam, W zeszłym m-cu zrobiliśmy rezerwację domu na osiedlu w Sosnowcu. Przedwczoraj wysłałam do Developera maila z zapytaniem jak wygląda sprawa z pozwoleniem na budowę (wg ostatnich słów mieli dostać w kwietniu). Niestety - brak odpowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
witmar.4 Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska 13.03.08, 10:24 Zaglądają, ja też jestem spokojna ... wybudują . Odpowiedz Link Zgłoś
witmar.4 Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska 13.03.08, 10:23 Myśłe ,ze w odpowiednim czasie napewno się skontaktują z nami osoby z Działu Sprzedaży i przekażą rzetelną informację , ważną informacją będzie termin podpisania umowy. zobaczymy wszystkie dokumenty i projektu , sprawa się wyjaśni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Endriu Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.08, 14:26 Może kogoś to zainteresuje: www.uokik.gov.pl/download/Z2Z4L3Vva2lrL3BsL2tzZ19weXRhbmlhLnYwLzI3NC8xLzEvZGVjeXpqYV9ucl9ya3RfNzNfel8zMS4xMi4yMDA3LnBkZg Odpowiedz Link Zgłoś
desertdust Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska 05.04.08, 11:36 Witam wszystkich.Aż się włos na głowie jeży jak się czyta TAAKIE rzeczy. Ja mam rezerwację do końca kwietnia.Termin niejako zaproponowałem sam,po tym jak dowiedziałem się,że prace na "osiedlu słonecznym" mają ruszyć właśnie do końca kwietnia 2008.Rozmawiałem z kierownikiem budowy w Katowicach(tym samym,który ma nadzorować Sosnowiec),na pytanie kiedy "rusza" budowa w Sosnowcu też podał mi ten sam termin.Do dzisjaj spałem spokojnie.Co prawda nie mogłem uzyskać informacji,czy "CD" ma zgody na budowę,ale w wydziale inwestycji zapewniono mnie,że "wiedzą o co chodzi". Sądzę,że jakimś wyjściem z tej tajemniczej sytuacji byłaby możliwość spotkania się wszystkich Nas,którzy zarezerwowaliśmy domki na "osiedlu słonecznym"z kompetentnym przedstawicielem firmy"centrum developer"i wyjaśnienie sobie wszystkich wątpliwości.Może w związku z tym warto przesłać oficjalne pismo do tego dewelopera z propozycją zorganizowania spotkania dla wszystkich zainteresowanych? Co Państwo o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.08, 12:56 Uważam, że spotkanie większej grupy osób mających reserwację w Sosnowcu z kierownictwem CD ma sens. MOże w ten sposób uda nam się z nich wyciągnąć informację kiedy inwestycja ruszy naprawdę i co jest powodem odsuwania w czasie daty rozpoczęcia budowy - czy tylko brak pozwolenia czy coś więcej... Tak, że jak najbardziej jesteśmy za spotkaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: 217.97.0.* 15.04.08, 15:23 Osoby zainteresowane Osiedlem Słonecznym w Sosnowcu zapraszamy do dyskusji tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=778&w=75897524&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
desertdust Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska 16.04.08, 13:48 Mam pytanie do osób z Rudy, z kim Państwo spisaliście umowę, z Centrum Developer czy Brodziak i Wspólnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: 206.19.210.* 16.04.08, 18:17 Z prokurentem: Arkadiuszem Brodziakiem. Czy to ma znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
desertdust Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska 21.04.08, 23:27 Dla mnie jest to dziwne, że zgłoszenie rezerwacyjne spisaliśmy z CD, a umowę dostaliśmy na Brodziak i Wspólnicy.Czy na działkę na której CD buduje osiedle w Rudzie Śląskiej Brodziak wziął kredyt hipoteczny, bo na Osiedle Słoneczne w Sosnowcu b. duży. Czy Państwo w umowie macie wyspecyfikowaną stolarkę okienną, drzwiową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudzianin Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: 195.248.240.* 23.04.08, 20:47 Ludzie!!! Nudzi się Wam? U nas budują i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
desertdust Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska 25.04.08, 10:04 Raczej nie chcemy być niefrasobliwi. Mam jeszcze jedno pytanie, jak wygląda problem działek w Rudzie, w Sosnowcu działki są mniejsze niż zakłada plan zagospodarowania przestrzennego. W związku z tym działek nie można podzielić geodezyjnie zgodnie z ofertą developera. Jest to prawdopodobnie związane z współwłasnością, co jest nieakceptowalne. Jeżeli ktoś z Państwa byłby miły i odpowiedział na moje pytania byłbym wdzięczny. Miłego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
desertdust Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska 28.04.08, 22:59 Jeżeli chcesz poczytać o Osiedlu Słonecznym w Sosnowcu zapraszam na forum forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=778&w=75897524 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.centertel.pl 17.05.08, 13:19 oj desertdust, zanudzasz straszliwie, siejesz ferment i zadajesz pytania jak dziecko z przedszkola. jak mogą zawierać umowy w formie aktu notarialnego skoro działki jeszcze fizycznie nie są podzielone? odróżniasz zwykłą umowę deweloperską (cywilnoprawną) od aktu notarialnego? to przecież proste i nie trzeba być prawnikiem aby to wiedzieć. popracuj troche nad tym. poza tym poczytaj co nieco bo zajmujesz miejsce tymi głupotami, o które pytasz i które wypisujesz. a tak na marginesie - pewno jesteś z Sosnowca...? Odpowiedz Link Zgłoś
desertdust Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska 22.05.08, 09:47 Skutki prawne umowy przedwstępnej mogą być dwojakie: - słabszy, polegający na tym, że w razie nie dojścia do skutku umowy przyrzeczonej, kontrahent może żądać z tego tytułu odszkodowania. Musi jednak wówczas wykazać, iż poniósł określoną szkodę przez to, że liczył na zawarcie umowy przyrzeczonej, zatem lepiej jest zastrzegać karę umowną jeśli miałoby nie dojść do transakcji - wówczas nie trzeba dowodzić swojej szkody, - silniejszy, którego wystąpienie zależy od tego, czy umowa przedwstępna spełniała warunki, od których zależy ważność umowy przyrzeczonej, w szczególności warunki co do formy. Oznacza to, że jeśli zawarliśmy umowę przedwstępną sprzedaży nieruchomości i zachowaliśmy warunki jej ważności, a więc formę aktu notarialnego, to możemy dochodzić zawarcia umowy przyrzeczonej, a nie poprzestawać tylko na odszkodowaniu. Jeśli kontrahent z umowy przedwstępnej uchyla się od zawarcia umowy definitywnej, możemy wystąpić z powództwem do sądu. Wyrok sądowy zapadły w takim procesie zastąpi oświadczenie woli kontrahenta, który nie wykonał umowy przedwstępnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaceks Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 20:56 hm ... ciekawe co to za anonymous, jakiś tubylec hanys (na co wskazuje zachowanie) czy ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pilotka Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 23:01 I niestety masz rację. Skoro są ograniczenia w planie dotyczące minimalnej powierzchni działki (a są) to zostaną geodezyjnie wydzielone działki, na której będzie się znajdowało kilka budynków. Wówczas aby zaciągnąć kredyt trzeba będzie mieć zgody pozostałych sąsiadów!! To prawie tak ja mieszkanie w bloku!!! Słyszałam, że często deweloperzy wliczają w powierzchnię działki drogę czy chodnik. Czy ktoś sie orientuje jak wygląda sprawa infrastruktury osiedla. Kanalizacja, woda, gaz, telefony, internet, drogi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 22:50 No właśnie z kim? Brodziak i wspólnicy Centrum Developer sp z o.o. czy też CD sp z o.o. To są trzy firmy z ul Plonów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.chello.pl 22.05.08, 19:17 Mam pytanie: poszukuję segmentowca lub bliźniaka w rudzie śląskiej na osiedlu słonecznym. Nie mogę w internecie znależć cen tych domów na tym osiedlu. Czy ktoś mógłby mi podać przybliżone wartości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaceks Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 20:54 najlepiej zadzwoń do Centrum Developer i dowiedz się od nich Odpowiedz Link Zgłoś
barwa00 Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska 01.06.08, 17:27 Witam W Rudzie Śląskiej budowane jest Osiedle Leśne, Słoneczne powstaje w Sosnowcu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 00:54 Witam czy któś już podpisywał umowę developerską na inwestycje w Rudzie, a jeśli tak to czy i jakie wprowadzał do niej zmiany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.08, 20:48 sorry, że tak post pod postem, ale to cenna informacja dla przyszłych mieszkańców osiedla. Uchwalono zmianę miejscowego planu zagospodarowania, tak że będzie można podzielić geodezyjnie działki. www.rudaslaska.bip.info.pl/dokument.php?iddok=15288&idmp=1578&r=o Czy ktos może wie czy jest juz zrobiony wstepny projekt podziałów? Odpowiedz Link Zgłoś
gregxgregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska 15.08.08, 20:53 A co strzelę sobie jeszcze jednego posta :-)) Czy jest ktos na forum, który już zawarł umowę dot. inwestycji w Rudzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 11:00 tak, jestem, podpisałem umowę na domek na Os. Leśnym w Rudzie. Podzielam Twoje opinie co do kształtu i formy prawnej dewelopera. Niestety w tym kraju jeśli ktoś prowadzi działalnośc gospodarczą zgodną z obowiązującymi przepisami i tworzy kilka spółek po to, aby sobie ulżyć pod kątem podatkowym to ludzie zaczynają mieć dziwne podejrzenia i domysły. Taka to już chyba nasza przywara. Ufam, że stworzyli komandytową z komplementariuszem sp. z o.o. tylko i wyłącznie z powodów podatkowych. Denerwują mnie opóźnienia powstałe w toku tej inwestycji, o czym deweloper nie raczył informować nawet telefonicznie. Trochę trąci to brakiem szacunku dla klienta, bądź co bądź każdy władował im do kasy po kilkaset tysięcy złotych. Proponuję też, żeby wątek sosnowiecki wyłączyć do odrębnej dyskusji na innym forum, bo po zamieszczonych postach widać wyraźnie kto jest zza rzeki, a kto nie. Uwypuklają się i to dość mocno różnice kulturowe, mentalne i chyba wszystkie inne. Niech z tym Os. Słonecznym idą gdzie indziej. Co do Rudy - wie ktoś może kiedy uporają się (realnie!!!) z kanalizacją i gazem? No i kiedy zamierzają zacząć oddawać ludziom domki (podpisywać akty notarialne). Dajcie jakieś wiarygodne info. PS. Ja też nie jestem pracownikiem żadnej ze spółek CD ani nawet żadnej, która z nimi współpracuje w charakterze podwykonawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
gregxgregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska 28.08.08, 00:34 Czesc Jot "Uwypuklają się i to dość mocno różnice kulturowe" ROTFL Własnie sie dowiedziałem że podziały geodezyjne mają się zakończyć w listopadzie. Ciekawy jestem zatem, co mi sprzedadzą 15.09 (termin umowy przyrzeczonej) :-))) Czekam na informacje od CD. Jak będę coś wiedział więcej dam znać. ps. Uff - dobrze że ktos napisał bo myślałem że będę sam mieszkał na tym osiedlu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: 195.116.125.* 24.08.08, 22:23 Solidna firma. Polecam inwestycje dewelopera pdev.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ivo Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 20:07 Witajcie. Znalazłem bardzo ciekawą inwestycję w... Chorwacji. Czy ktoś z was słyszał jaka jest stopa zwrotu w Chorwacji z wynajmu, a może ktoś z was zna tę inwestycję, lub ma apartament w Chorwacji? www.apartments-rogoznica.eu Proszę o komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ivo Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 20:07 Witajcie Znalazłem bardzo ciekawą inwestycję w... Chorwacji. Czy ktoś z was słyszał jaka jest stopa zwrotu w Chorwacji z wynajmu, a może ktoś z was zna tę inwestycję, lub ma apartament w Chorwacji? www.apartments-rogoznica.eu Proszę o komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mojo Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 00:54 Ivo umiesz czytać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kotys Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 16:05 Ciekawe że mój wczesniejszy post został usuniety? Centrum Developer to firma mało solidna, nie płaci za towar (wiem ze juz firmy wystapiły w tej kwestii do sądu) dodam ze złodziejstwo tej firmy to fakt i straszenie kogos paragrafami jest smieszne;) Wlasciciele Centrum Developer to prosci ludzie których motywuje łatwe osiagniecie zysku!! Odpowiedz Link Zgłoś
gregxgregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska 26.09.08, 21:15 Witam. Kto jeszcze kupił dom w Rudzie? jak tam u was z terminami odbioru budynków? Podzielmy się wrażeniemi z budowy. A może razem przyciśniemy nieco CD? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: badi Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 09:47 My kupiliśmy dom w Sosnowcu.Jaka jest sytuacja na budowie w Rudzie śl?U nas póki co raczej w terminie.Zobaczymy co będzie dalej.Przejeżdżałem przez Panewniki jakieś 2 tyg temu-jeszcze tynkowali,brak bramy wjazdej i ogrodzenia osiedla.Miało być skończone chyba w czerwcu,ale nie jestem pewien.Jestem ciekawy jak jest w Rudzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 32 Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: 83.238.174.* 01.10.08, 14:17 Mam kilka pytań do osób, które już podpisały umowę na inwestycje w Rudzie - z jaką spółka zawarta jest umowa (Centrum Developer Sp. z o.o. czy Sp. z o.o. Spółka Komandytowa)? Kto jest generalnym wykonawcą ? Czy na nieruchomości ustanowiona jest hipoteka i do kogo należy prawnie grunt ? Bardzo prosze o informacje bo obawiam się że w razie kłopotów nie będzie możliwości wyegzekwowania czegokolwiek od kogokolwiek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akin Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.gprs.plus.pl 03.10.08, 23:31 Witam. Kupiliśmy dom na Osiedlu Leśnym w marcu, tzn. wtedy podpisaliśmy umowę deweloperską z CD spółka komandytowa. Termin odbioru domu został ustalony na grudzień 2008 r. Przed kilkoma dniami zostaliśmy poinformowani o opóźnieniu - około 2 mc. Konieczne będzie spisanie aneksu do umowy. Jak czytam niektóre wypowiedzi na tym forum to zastanawiam się czy aby nie stoi za tym konkurencja. A jak wiadomo na tym rynku jest duża. Każdy, kto już wcześniej kupował nieruchomość pewnie nie jest zaskoczony ani rodzajem i zapisami w umowie ani ewentualnymi opóźnieniami przy tak wielkiej inwestycji. Jak chcecie mieć od ręki to polecam hamburgera w Mc Donaldsie , a nie budowę domu;) Kupiliśmy już w swoim życiu kilka mieszkań i ani razu nie odbyło się bez opóźnień. "Zatrudniliśmy" własnego inspektora budowy, żeby doglądał i rzucił wprawnym okiem. Faktycznie jest pewne opóźnienie ale jakościowo i wykonawczo wszystko w najlepszym porządku. Opóźnienie zostało spowodowane zmianami w planie zagospodarowanie przestrzennego, chodzi o dojazd do osiedla. Droga będzie inaczej poprowadzona niż wstępnie w projekcie (przy nasypie). Jesteśmy pewni, że latem wszyscy się zapoznamy przy wprowadzaniu do nowych domków :)Mamy nadzieję, że to będzie osiedle życzliwych ludzi a nie ziejących jadem, jak niektórzy na tym forum... Odpowiedz Link Zgłoś
gregxgregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska 05.10.08, 20:34 akin, ja celuję w wiosnę, a nie lato :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akin Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.gprs.plus.pl 06.10.08, 11:28 No i w końcu powiało optymizmem i pozytywnym nastawieniem :) Czuje pokrewną duszę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gregxgregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska 06.10.08, 22:38 Najnowsze wieści z frontu ... robót Media mają być zrobione do końca grudnia. Gaz popłynie w połowie stycznia, no chyba że batiuszka Putnin zakręci :) Tynki zewnętrzne w przyszłym roku, po zagospodarowaniu terenu. Najbliższy sklep z browarem, prawie na wprost wylotu z ulicy Porannej :) Swoją drogą jak będzie nazywała się ulica, na której będziemy mieszkać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.chello.pl 14.10.08, 17:06 Witam, my również kupujemy dom na tym osiedlu w Rudzie Śląskiej. Bardzo chętnie nawiążemy kontakt z kimś kto będzie naszym sąsiadem. Mamy wiele wątpliwości co do tej budowy. Po pierwsze przesunięcie 3 m-ce terminy oddania - wiecie może dlaczego. Po drugie jak oni zamierzają ogrzewać te budynki zimą , skoro nie będzie ani gazu, a prąd w ograniczonej ilości. Mam coraz większe wątpliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
gregxgregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska 14.10.08, 21:28 Majka co do terminów przesunięcia, to im pewnie tak wyszło, tym akurat bym się nie przejmował, tak to bywa na wielkich budowach ;-)) Generalnie stwierdzam, że na budowie coś się dzieje, ostatnio robiłi np. przekładkę drogi, kopią kanał pod gaz. Nie bedą ogrzewać budynków zimą bo gaz będzie doprowadzony w połowie stycznia. Technologicznie jest to dopuszczalne, jak myślę. Nic tam nie powinno się dziać, zwłaszcza że w intalacjach nie będzie wody :-) Na dobra sprawę opóźnienie będzie o wiele wieksze, jeli przyjąć że budynek gotowy do odbioru to budynek w pełni wykończony, bo budynki będa tynkowane dopiero w przyszłym roku, dopiero po wykonaniu dróg, niwelacjach etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizjoner Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 22:48 Idzcie zobaczyć kilkaset metrów dalej tam jest osiedle tez budowane przez tego developera. Wszystkie terminy przekroczone i jak to mówią końca nie widać. Partacka robota firm , które chyba za grosze wykańczają te osiedle. Malują ogrodzenie tak jak leci t.j. jak kupa ziemi tam leży to pędzlem omijają i tak dalej. Przygotujcie sie do długiego zimowania , chyba że wcześniej upadną i będziecie mieli problem z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.chello.pl 17.10.08, 23:17 sadzisz ze moga upasc , ja juz kilka razy slyszalem o developerze ze moze upasc ale nie wiem jak na to patrzec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SIARA Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.chello.pl 24.11.08, 23:18 hej! hej! witamy forumowiczów, my tez jesteśmy szczęśliwymi prawie posiadaczmi domku w Rudzie i podobnie jak wszystkich niepokoją nas ciagle nowe terminy oddania budynku. Nas poinformowano o przyłączeniu gazu już przed świetami (w tym roku:-)) i o możliwości ogrzewania w okresie zimowym, tj. np w trakcie trwania robót wykończeniowych. Do końca roku będa też chcieli podpisać z nami akty notarialne, a jak będzie zobaczymy. Faktem jest, że ciężko się z nimi rozmawia i bardzo niekonkretnie ale jesteśmy dobrej myśli. ps. też chcemy wprowadzać się na wiosnę i chętnie poznamy sąsiadów:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.134.151.19.static.crowley.pl 20.10.08, 08:29 Przepraszam że się wtrącam ale w weekend dowiedziałam się o tym Forum. PROSZE uważać na tego developera my kupiliśmy dom na końcu PAnewnik osiedle miało być oddane na początku roku do tej pory nie jest nikt nie może się zameldować mamy z tym wykonawcą wiele problemów a sposób nonszalancki w jaki nas klientów traktuje jest delikatnie mówiąc oburzający. To że podaja Państwu termin np 3 miesiące należy pomnożyć prze2 lub nawet 3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza_7 Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.08, 13:40 Witam, proszę napisać czy polega na prawdzie to,że opóźnienia w oddaniu Waszego osiedla wynikły ze względu na brak możliwości podłączenia prądu /taką wersję usłyszałam od developera/. Muszę powiedzieć,że do tej pory byłam spokojna, po wizytach na budowie wszystko wydawało się być w porządku /z minimalnym poślizgiem/ natomiast gdy dostaliśmy info o opóźnieniach staraliśmy się wyjaśnić skąd rozjazd i otrzymywaliśmy bardzo różne odpowiedzi.Na forum zresztą spotykamy się z tym samym.Uważam że, u nas największym chyba problemem jest podłączenie gazu czy macie jakieś potwierdzone informacje i czy podpisywaliście aneksy do umów? Mam nadzieję że, nie będzie najgorzej bo opóźnienia są normalną sprawą oby nie takie jak w Panewnikach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.chello.pl 30.10.08, 19:06 dlaczego tak się dzieje? czy nie są właścicielami gruntu, czy dlatego że jesteście na końcu, to nie możecie się doczekać na wykończenie? A co z resztą osiedla? Odpowiedz Link Zgłoś
oro-max czy ta firma buduje domy k/ Warszawy w 20.10.08, 16:43 Woli Mrokowskiej. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=36380&w=73989481 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: czy ta firma buduje domy k/ Warszawy w IP: 195.149.64.* 21.10.08, 10:31 Tak CD buduje osiedle pod Warszawą. Będzie tam docelowo 80 domów. Też tam kupiłem domek Odpowiedz Link Zgłoś
oro-max Re: czy ta firma buduje domy k/ Warszawy w 21.10.08, 22:41 wygląda to porządnie w Woli Mrokowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: czy ta firma buduje domy k/ Warszawy w IP: *.eranet.pl 16.11.08, 20:00 Witam, Chętnie poznam osoby które kupiły lokale w Woli Mrokowskiej oraz ich opinie. Sam podpisałem umowę z CD. Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
12mania Czy ta firma buduje domy k/ Warszawy 17.11.08, 18:01 Jestem mieszkańcem Warszawy. Na razie tylko oglądałem to osiedle w Woli Mrokowskiej. Podoba mi się. Ogladałem obok i inne osiedla. Potrzebujemy jednak wiekszej działki . Raczej dom wolnostający na działce minimum 800m2. Segment lub 1/2 blizniaka nie odpowiada nam. A cena jest podobna. pzdr Podaje stronę internetową Woli Mrokowskiej. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36380 Odpowiedz Link Zgłoś
avenue2 Re: Czy ta firma buduje domy k/ Warszawy 17.12.08, 15:47 Rzeczywiście szybko idzie Im robota na budowie. Przejeżdzałem droga do Jastrzebca. Widać obok dachy następnego osiedla w Przypkach. Odpowiedz Link Zgłoś
wrobad3 czy ta firma buduje domy k/ Warszawy w 26.02.10, 08:40 Prawie połowa osiedla w w. Mrokowskiej jest zbudowana. Widać firanki w oknach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicek Re: czy ta firma buduje domy k/ Warszawy w IP: *.promax.media.pl 23.11.08, 15:18 Tak to ta firma tam buduje Odpowiedz Link Zgłoś
k.koro Re: czy ta firma buduje domy k/ Warszawy w 30.11.08, 14:43 dobrze im idzie budowa w W. Mrokowskiej.Byłem tam 2 tygodnie temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: czy ta firma buduje domy k/ Warszawy w IP: 195.149.64.* 01.12.08, 11:17 no chłopaki robią "pełną parą". dobrze to im idzie murowanie :D reszta pozostawia wiele do życzenia Odpowiedz Link Zgłoś
23kobieta Re: czy ta firma buduje domy k/ Warszawy w 29.01.09, 14:17 czy tam będą tez wybudowane biura k/ Piaseczna ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lisek Ludzie zobaczcie sobie jak dugo istnieje ten IP: 217.153.253.* 16.03.09, 16:48 developer ,Odpowiedz 2 lata !!!!!!!!!!!!! i wy naiwniacy chcecie mu powierzyć oszczędnosci swojego życia ????? Polacy to naiwniacy jak małe dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza_7 Re: Ludzie zobaczcie sobie jak dugo istnieje ten IP: *.stk.vectranet.pl 18.03.09, 23:03 Mieliśmy pisać tylko o sprawdzonych i prawdziwych kwestiach a taką niewątpliwie jest to, że jak na razie nie mamy żadnych mediów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Ludzie zobaczcie sobie jak dugo istnieje ten IP: *.chello.pl 19.03.09, 00:14 media generują tylko koszty... jeszcze podziękujecie developerowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penny Re: Ludzie zobaczcie sobie jak dugo istnieje ten IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 10:51 tzn.co dzieje się na budowie? Jak to media generują koszty?Raczej przydałby się prąd, ogrzewanie i woda :)kiedy mają zamiar podłączyć was do sieci?ja kupiłam dom w Sosnowcu, nie jestem konkurencją,gościem siejącym zamęt itd.Pytam, bo poprostu staniemy przed podobnym problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.Domecki Re: Ludzie zobaczcie sobie jak dugo istnieje ten IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 23:26 Witajcie, tak sobie czytam Wasze wpisy i chciałbym Wam, przyszłym mieszkańcom, zadać pytanie. Czy na wodę, gaz, energię, kanalizację, drogi i chodniki Wasz developer uzyskał pozwolenie na budowę? Wiem, że pytanie trochę dziwne, ale wielu do realizacji jednej inwestycji dzieli ją na etapy i często się zdarza, że osobne pozwolenie jest na jedną część osiedla osobne na druga osobne na przyłącza czy parkingi. Czy aby nie ma tu przekrętu - płacę za dom z działką, ale...... . Odpowiedz Link Zgłoś
gregxgregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska 23.10.08, 00:05 Halo halo tu Wasz sprawozdawca - szkoda że Państwo tego nie widzicie, słychać warkot koparek, podnośników, oooooooo z lewej nabiega kierownki budowy, coś tłumaczy zawodnikom, widac że jest zdenerwowany, akcja przenosi się na druga stronę placów, już widać rów pod kanalizacje, nadjedża koparka, swietny precyzyjny zamach, widać że dla operatora to rutynowa akcja ..... halo wracamy do studia ..... znaczy się kopią kanalizację :-))) gaz na początku listopada BTW - czy płaciliście już III transzę ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.chello.pl 23.10.08, 19:30 Nie, nie płaciliśmy, bo zaproponowali nam jakiś dziwny aneks do umowy, którego nie podpisaliśmy. Na razie czekamy na dalszy rozwój wypadków. A inni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza_7 Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.stk.vectranet.pl 26.10.08, 07:53 My zapłaciliśmy gdyż nie zdążyliśmy zmienić dyspozycji w banku, który przelał zgodnie z harmonogramem; natomiast aneksu nie mamy zamiaru podpisywać.A inni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.gprs.plus.pl 27.10.08, 18:07 A co tym aneksem chcą zmienić ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.chello.pl 27.10.08, 19:43 Chcą zmienić termin oddania o 3 m-ce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza_7 Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 15:52 Pytanie tylko czy są w stanie w ciągu tych 3 m-cy wywiązać się z pełnego zakresu robót, które im zostają? /media-droga/ Jak to wyglądało w Panewnikach? Piszcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.gprs.plus.pl 28.10.08, 22:23 Wykonanie kanalizacji dobiega już końca. Od 3 listopada mają ruszyć z gazem i wodą. Z mediami może zdążą, ale wykończenie osiedla (drogi, chodniki, ogrodzenie) pewnie jeszcze potrwa. Chyba nie ma sensu budować chodniki oraz drogi na zimę. Ale jest już opinia UM w sprawie podziału geodezyjnego. Może w listopadzie będzie decyzja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.chello.pl 29.10.08, 17:11 Słyszałam że w Panewnikach drogi jakiś czas temu były w stanie tragicznym, tzn.właściwie ich nie było. Nie wiem jak to wygląda dziś, ale w weekend się przejadę na wycieczkę. Z tego co wiem tynki zewnętrzne i drogi będą robić dopiero na wiosnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaceks Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.08, 23:29 czyli opóźnienie o rok. niestety ale o CD slyszalem wiele zlego, sam mailem kupic domek w SCu, ale wycofalem sie pare miesiecy temu i nie żałuje... można być na 100% pewnym opóźnień, i braku zakonczenia robót wokół budynków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 00:10 No i co zapomniało się odpowiedzieć na pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.ingbank.pl 29.10.08, 10:46 to oczywiście pytanie do Jarka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.gprs.plus.pl 09.11.08, 22:05 Witam przyszłych sasiadów. Zastanawia mnie jedna kwestia. W zwiazku z nowym przebiegiem drogi dojazdowej i jej statusem prawnym (droga prywatna) kto będzie pokrywał koszty oświetlenia i odśnieżania. Droga będzie miała 900 m a więc koszty za energię i odśnieżanie będą bardzo wysokie. Wstępnie miała to być droga gminna w naszym użytkowaniu wieczystym a więc rachunki za oświetlenie i utrzymania byłoby pokrywane przez miasto. Czy kotoś może pytał o tą sprawę dewelopera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.chello.pl 11.11.08, 12:10 Nie wiem nic na ten temat. Czyżby następny problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.08, 15:53 Takiego statusu na pewno nie może mieć - albo gminna, albo w użytkowaniu wieczystym. Przypuszczam że sprzedacą nam udziały w tej drodze - w sumie kupe kasy włozyli żeby teren pod droge odkupić od właścicieli. Trzeba będzie się zastanowić jak przekazać drogę gminie. Zresztą koszty utrzymania takiej drogi w rozbiciu na 70 domów nie powinny być aż tak duże. Zauważcie w umowach że przez pierwszy rok płacimy po 150 zł, za m.in. jej utrzymanie w należytym stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sm Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: 62.29.136.* 12.11.08, 15:57 wydaje mi się, że jeśli droga ma odpowiednią szerokość to gmina nie może odmówić jej przyjęcia "na swój stan"... wtedy koszty utrzymania oraz odpowiedzialność (jak ktoś na przykład złamie tam nogę) spoczywa na nowym właścicielu, czyli gminie. Pytanie tylko czy ta nowa droga będzie spełniać odpowiednie parametry (szerokość). Myślę, że trzeba o to zapytać developera, co mam zamiar zrobić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.acn.waw.pl 19.11.08, 19:40 Witam wszystkich, zastanawiam sie nad kupnem domku w Rudzie Slaskiej. Slyszalam jednak ostatnio, ze osiedle powstaje na terenie prac kopalni "Wujek" i przez najblizsze lata maja tam byc wykonywane prace wydobywcze. Czy to prawda? Jaki to bedzie mialo wplyw na nowopowstajace osiedle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sm Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.forcenet.com.pl 20.11.08, 17:06 No cóż tak jak znaczna część terenów na obszarze Górnego Śląska, narażona jest na szkody górnicze..., taki urok tego regionu:-) Ale rzeczywiście na tym terenie planowane są prace wydobycze w najbliższych latach, ale działalność ta została uwzględniona na etapie projektu i z tego co się orientuję domy posiadają odpowiednie zabezpieczenia przeciwko szkodom górniczym np. tzw.płyta fundamentowa. Odpowiedz Link Zgłoś
gregxgregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska 22.11.08, 14:45 domy budowane są na tzw. III kategorię szkód górniczych. Mają dość ciekawą konstrukcję jak zauwazyłem - narożniki budynku są żelbetowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.chello.pl 23.11.08, 22:38 Żelbetowe narożniki (rdzenie) projektuje się na 1 kategorie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregxgregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.08, 22:58 najnowsze wieśći z placu boju - zaczynają robić drogę. Pociągneli również kanalizację przynajmniej w części osiedla. Jeśli chcecie to zobaczyć na własne oczy nie zapomnijcie zabrać gumiaków ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.gprs.plus.pl 28.11.08, 14:22 A ja byłam wczoraj i nic nie wiem o rozpoczęciu budowy drogi?! Na razie robią przyłącza w obrębie osiedla. Wysokie gumiaki w cenie złota ;)Martwi mnie woda stojąca praktycznie wszędzie. Miejmy nadzieję, że po przyłączeniu do kanalizacji nie będziemy mieli już stawu przed domami... Czy ktoś podpisał już umowę notarialną kupna domu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leo Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 23:27 Jest to poważny problem. Gmina nie jest głupia i nie spieszno jej do wyrzucania pieniędzy na utrzymanie dodatkowych dróg. Proces przejęcia może trwać latami a zimą trzeba będzie płacić komuś za odśnieżanie i dodatkowo za oświetlenie. Kto będzie płacił za czyszczenie kanalizacji deszczowej? A czy droga ma odpowiednie parametry, aby gmina ją przejęła nie wiem. Znajomy w Gliwicach miał podobny problem a miasto powiedziało, że nie ma chodników o szerokości 2,5m, a szerokość drogi jest nienormatywna i jej nie przejmą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregxgregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 20:50 najnowsze wieści z placu boju: robią gaz, ale zwróccie uwagę gdzie wystają rury przy domach - wjazd do grażu będzie wymagał uwagi,żeby nie przywalić w skrzynkę :-)) Druga kwestia - o ile wiem ogrodzenia pomiędzy bliźniakami w ciągu 8- 15, a 23-16 mają być z siatki technicznej - co oznacza, że każdy każdemu będzie zaglądał do grilla. Ma to swoje plusy oczywiście (wzmożona socjalizacja sąsiedzka - ale do sądzicie o tym żemy zlecić CD wykonanie pełnych ogrodzeń? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.chello.pl 18.12.08, 16:58 sami nie wiemy, na razie u nas mają dość poważne opóźnienie. Jeśli im jeszcze zlecimy pełne ogrodzenia, to drogę zbudują w 2010 roku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megan Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 17:25 Jakie opóźnienie jest w Rudzie Śląskiej?Ja kupiłem dom w Sosnowcu- u nas ok.2miesiące opóźnienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 20:21 a u nas odbiory miały być we wrześniu :-) Majka mysle ze się jakoś wyrobią. Swoją drogą sąsiedzi piszcie na gregxgregx@wp.pl. Powymieniamy się mailami i ewentualnie postawimy jakieś prywatne forum. Myślę, że powoli czas się skrzyknąć bo coraz mniej ta budowa mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megan Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 22:21 rozumiem że w tym wrześniu który minął 3 miesiące temu...?Na jakim etapie w takim razie jest budowa w Rudzie?Podpisywaliście aneksy?z jaką datą oddania-tzn.na kiedy macie Państwo przesunięte terminy oddania domów?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.chello.pl 21.12.08, 15:02 podpisaliśmy śmieszny aneks na 3,5 m-ca, ale widzimy poważne zagrożenia kolejnego terminu- przez dodatkowe 2 m-ce nic u nas nie zostało zrobione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregxgregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.08, 23:27 ja odmówiłem podpisania, jak nie nie zawrą ze mna umowy przyrzeczonej przed świetami dostaną ode mnie prezent na Gwiazdkę - z tym że przekaże go Sąd Okręgowy w Katowicach, a nie Mikołaj :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brc Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: 213.17.143.* 23.12.08, 15:14 Witam. My też zdecydowaliśmy się na kupno domku na "OL" w Rudzie Śląskiej; ostatnio dowiedzielismy sie, ze pod koniec stycznia mamy podpisywac akty własnosci, czy ktoś jeszcze o tym słyszał? Drugą kwestią jest to, ze obawiam sie o stan wnetrz ponoc juz gotowych domków w ktorych nie ma jeszcze okien. pozdrawiam i Wesołych Świąt :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uwaga Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.eranet.pl 24.12.08, 12:32 firna nie ma kasy nikomu niepłacą budowy prawie stoją ktoś chce ich wpisać do krajowego rejestru długów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miess Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.sanetja.pl 24.12.08, 15:24 Może więcej informacji na ten temat? Wiele już bylo na forum postów pt nie płacą, nie wybudują, że zostali wpisani do KRD. Zatem może jakieś dowody "uwaga"? Pisać można wszystko, udokumentować jak widzę już jest trudno. Nie ukrywam że widzę tu pewną grę konkurencji, bądź niezadowolonych klientów którzy potrafią takim jałowym postem zburzyć ludziom spokój. PS. Uwago, słownik ortograficzny Ci się kłania. Może prezent pod choinkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregxgregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.08, 23:18 Wszystkim przyszłym sąsiadom,życzę mimo wszystko zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia i obyśmy się jajeczkiem dzielili już w Rudzie. Budowlańcom szybkości Kubicy, a CD płynnosci finansowej. Pozdrawiam Gregx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megan Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 08:57 Jestem klienten CD , kupiłem dom w Sosnowcu.Pisaliście Państwo, że podpisywaliście aneksy do umowy z przesunięciem terminu o bodajże 2-3 miesiące.Czy teraz , po przedłużeniu terminu będziecie już podpisywać akty notarialne, tzn.czy domy są już w takim stanie że nadają się do oddania?Jak to wygląda w Rudzie?Czy są jeszcze jakieś znaczące opóźnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megan Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: 79.191.99.* 12.01.09, 21:11 Jaka sytuacja na budowie w Rudzie Śląskiej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borysxon Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: 213.17.143.* 15.01.09, 20:47 Proszę o pilny kontakt nabywców domków w Rudzie Śląskiej w celu wymiany informacji na temat inwestycji. Mój mail: borysxon@interia.pl Zaniepokojony, miejmy nadzieję przyszły sąsiad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 17:31 Odradzam zakupu jakiejkolwiek nieruchomości od tego Developera. Centrum Developer jest w ciężkiej sytuacji finansowej. Przykładem jest inwestycja przy ul. Sowiej, we Wroclawiu. Budowa została wstrzymana (zatrudnieni przy budowie ludzie nie dostali zapłaty za swoją pracę), a ludzie, którzy wpłacili olbrzymie zaliczki najprawdopodobniej nigdy ich nie dostaną z powrotem. Na tablicy informacyjnej zmienił się inwestor i nie jest to Centrum Developer, ani spółka zależna! Zupełnie ktoś inny jest właścicielem! Czy chcielibyście Państwo też należeć do grona oszukanych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Odradzam Odradzam Odradzam Odradzam ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 17:33 Odradzam zakupu jakiejkolwiek nieruchomości od tego Developera. Centrum Developer jest w ciężkiej sytuacji finansowej. Przykładem jest inwestycja przy ul. Sowiej, we Wroclawiu. Budowa została wstrzymana (zatrudnieni przy budowie ludzie nie dostali zapłaty za swoją pracę), a ludzie, którzy wpłacili olbrzymie zaliczki najprawdopodobniej nigdy ich nie dostaną z powrotem. Na tablicy informacyjnej zmienił się inwestor i nie jest to Centrum Developer, ani spółka zależna! Zupełnie ktoś inny jest właścicielem! Czy chcielibyście Państwo też należeć do grona oszukanych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregxgregx Re: Odradzam Odradzam Odradzam Odradzam ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.09, 21:52 Jak już coś piszesz to pisz mądrze. Fakt, że zmienił się inwestor nie oznacza, że zmienił się właściciel gruntu. To po piersze. Być może powołano tzw. inwestora zastępczego. PO drugie skąd wiesz czy CD nie zbyło naprzykład tego gruntu, a ludzie nie zawarli umów cesji praw i obowiązków z umowy developersz nowym nabywcą? Z dużo tutaj niewiadomych żeby siać panikę. Sprawdź kto figuruje w KW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble ble Re: Odradzam Odradzam Odradzam Odradzam ! ! ! IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.09, 21:55 We Wrocławiu właściciel gruntu wyrzucił ich z budowy za nie dotrzymanie terminów. CD utopił ok. 2 mln. Firma jest na granicy upadłości. Wypłat w styczniu nie otrzymał żaden pracownik firmy. Zaległośći wobec podwykonawców od ponad pół roku. Za co firma dokończy swoje budowy?!!. Środków od klientów już nie ma (kilku zapłaciło całe kwoty za budynki, w których nie ma stropów, gdyż producent odmówił dostaw). A jak myślicie dlaczego w budynkach nie ma okien. Jaki wykonawca nie zabezpiecza budowy na zimę - TAKI, KTÓREMU NIKT JUŻ NIE CHCE NIC SPRZEDAĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
abra2 Re: Odradzam Odradzam Odradzam Odradzam ! ! ! 15.01.09, 18:48 będą mieli kase jak sprzedadzą coś w Rudzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregxgregx Re: nowy podzial geodezyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 18:00 napisz do mnie w tej sprawie na maila gregxgregx@wp.pl Ja też mam mniejszą działkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: nowy podzial geodezyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 20:51 k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytający Własność gruntu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 21:11 Witam, planuję zakup bliźniaka w inwestycji CD w Rudzie Sląskiej i chciałbym prosić o informacje kto jest właścicielem gruntu, z kim Państwo podpisywaliście umowy zakupu gruntu i budynku. W firmie nikt w biurze sprzedaży nie był w stanie udzielić mi precyzyjnych informacji. Czytając wpisy na forum dowiedziałem się, iz część z Państwa ma umowy podpisane z Brodziak i Wspólnicy, część z Centrum Developer Sp. z o.o. Sp. K. Czy ktoś wie do kogo należy ten grunt? Czy ktoś z Państwa sprawdzał Ksiegę Wieczysta dla tej nieruchomości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Własność gruntu IP: *.gprs.plus.pl 20.01.09, 21:46 Grunt należy do CD i nie jest na niego zaciągnięty kredyt. Najlepiej CD przeswietli bank, w którym bedziesz brał kredyt, bo dmuchają na zimne. Ja sam niczego nie sprawdzałem. Wszystkie dokumenty (m.in. księgę wieczystą) sprawdzał nasz bank i było ok. Bank również pilnuje żeby kolejne transze za budowę wpływały dopiero po wykonaniu robót według umowy. Na dniach mamy podpisywać pierwsze akty notarialne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytający Re: Własność gruntu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 22:07 Dziekuję za odpowiedź. Co to znaczy, że grunt należy do CD? Do Centrum Developer Sp. z o.o. Sp. K. czy też CD Sp. z o.o., czy też Centrum Developer Andrzej Brodziak, jeśli można wiedzieć z kim podpisywaliście umowę developerską i czy jest w niej zapis o tym kto jest właścicielem gruntu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Własność gruntu IP: *.gprs.plus.pl 20.01.09, 22:40 my spisaliśmy umowę przedwstępną z CD sp. z o.o. komandytowa reprezentowana przez Brodziaka. Tam samo jest w księdze wieczystej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytający Re: Własność gruntu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 23:12 Dziękuję za informacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytający Re: Własność gruntu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 09:05 Witam ponownie, czy mógłbym prosić o numer Księgi Wieczystej dla nieruchomości w Rudzie Ślaskiej przy ul Porannej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eryk Re: Własność gruntu IP: 213.17.235.* 21.01.09, 16:00 23429, wszystko jest ok, księga czysta, trochę się obijali ale dziś ruszyła sprzedaż, mam nadzieję , że bez przeszkód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-)))))))) Re: Własność gruntu IP: *.ingbank.pl 21.01.09, 16:18 bez przeszkód :-))))) wiem, byłem widziałem podpisałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Własność gruntu IP: *.gprs.plus.pl 21.01.09, 21:20 No to uwolni się kasa zamrożona w gruncie i budowa drogi osiedlowej wraz z przyłaczami wody i gazu ruszy pełną parą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiss Re: świadectwo energetyczne budynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 09:18 Witam, mam pytanie do osób które podpisały akty notarialne - czy dostaliście Państwo swiadectwo energetyczne budynku ???? Zgodnie z przepisami domy oddane do użytku w 2009 powinny mieć takie świadectwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f14 Re: świadectwo energetyczne budynku IP: *.centertel.pl 26.01.09, 09:56 domy nie są oddane do użytku i kto wie kiedy będą sprzedają działki i to co jest na nich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G2 Re: świadectwo energetyczne budynku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.09, 15:26 Czy ktoś z Państwa wie może coś na temat budowy apartamantowców na tym osiedlu w Sosnowcu? A może ktoś z Państwa wpłacił opłatę rezerwacyjną? Czy firma kontaktowała się może z kimś w sprawie podpisania umowy? Zastanawiam się też, czy w razie rezygnacji z rezerwacji można wpłaconą gotówkę odzyskać bez problemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Re: Własność gruntu IP: *.ip.netia.com.pl 30.01.09, 15:17 Z dyskusji widzę, iż część właścicieli podpisywała już akty notarialne (Osiedle Leśne w Rudzie Śl.). Poszukuję kontaktu z takimi osobami. PILNE! kjh@hawranek.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregx Re: Własność gruntu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 19:55 pisz na gregxgregx@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były klient Pytanie o zwrot pieniędzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 23:11 Witam, chciałbym się Państwa zapytać czy komuś z Was Centrum Developer również nie zwróciło wpłaconych kwot - opłaty rezerwacyjnej, zaliczki lub pierwszej wpłaty. Jestem jednym z klientów inwestycji wrocławskiej, ogłaszanej przez CD jako sprzedana, wpłaciłem dość sporą kwotę w poczet ceny mieszkania i do dzisiaj nie otrzymałem ani grosza z moich pieniędzy mimo, iz inwestycja przestała byc realizowana. Wiem również, iż chyba wszyscy klienci inwestycji wrocławskiej są w podobnej sytuacji. Stąd też moje pytanie, czy w innych inwestycjach CD mają miejsce podobne praktyki i tez nie oddają dobrowolnie wpłaconych środków? Czy były juz jakieś sprawy sądowe o zwrot wpłaconych kwot? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackowski Osiedle na Panewnickiej w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.09, 23:22 Witajcie Czy orientuje się ktoś z szanownych forumowiczów jak wygląda budowy osiedla przy ul. Panewnickiej w Katowicach? Chodzi mi o to co jest już zrobione? Elewacje, wnętrza, prąd, woda, kanalizacja, drogi? Czy ktoś już podpisywał umowy notarialne? Jaki są szanse terminowe na zakończenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Osiedle na Panewnickiej w Katowicach IP: *.gprs.plus.pl 12.02.09, 19:47 Chłopie na Panewnickiej w Katowicach już ponad rok temu podpisywali akty. A budowa jest już skończona. Teraz podpisywane są akty w Rudzie Ślaskiej przy ul. Piłsudzkiego. Ja już podpisałem akt notarialny. Jest opóźnienie, ale która budowa nie ma dzisiaj opóźnienia. Prace biegną na tyle na ile pozwalaja warunki atmosferyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Osiedle na Panewnickiej w Katowicach IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.02.09, 19:18 Ciekawe czy sa w tak dobrej sytuacji zobaczcie co dzieje sie w rudzie,sa tam budynki gdzie sa zrobione zabudowy z k-g a nie ma okien albo zostaly wsawione w tamtym tygodniu bo zwerbowali nowa firme.Ciekawe w jakim stanie beda podasza jak bedzie troche cieplej i plyty beda pekac.Tam postep prac idzie tylko przy wykopach bo maja jeszcze material z tamtego roku a srodki budynkow nie sa robione bo prawie wszyscy podwykonawcy zerwali z nimi umowy bo sa niewyplacalni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Osiedle na Panewnickiej w Katowicach IP: *.chello.pl 13.02.09, 21:13 Skąd masz takie informację gościu, aka podwykonawco? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwaator Re: Osiedle na Panewnickiej w Katowicach IP: *.gprs.plus.pl 14.02.09, 15:43 Kłamiesz. Jestem tam często i widzę, ze okna są od tego samego producenta (drzwi i okne całego osiedal są w tym samym kolorze i stylu) a podwykonawcy sa ciągle ci sami od początku prac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Osiedle na Panewnickiej w Katowicach IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.02.09, 19:52 skoro kłamie to proponuje przyszlym klientom sprawdzic terminy odbioru zabudowy k-g i montażu okien jest to do zdobycia u kierownika budowy poza tym skoro sa na budowie ci sami podwykonawcy to wynika z tego ze od poczatku pracuje jedna ekipa a wiem ze bylo duzo wiecej. Okna zewnatrz sa takie same ale wykonane przez inna firme"nie jeden pies ma na ime BUREK" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Osiedle na Panewnickiej w Katowicach IP: *.gprs.plus.pl 14.02.09, 21:17 A nie jesteś czasem jednym z tych nierzetelnych podwykonawców, których wywalono z budowy. Już wiem czemuś się uczepił tych płyt k- g, bo po jednej firmie trzeba było wszystko poprawiać - jednym słowem partacze. Przynajmniej developer zachowuje się w porzatku - pozbywa się partaczy !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyzio Re: Osiedle na Panewnickiej w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 22:27 Zastanawia mnie aktywność człowiek o nicku obserwator. Wszystko wie, nawet to, że wywalono firmę wykonująca k-g. Tego my zwykli kliencie nie wiemy, nawet nie wpuszcza się nas na teren budowy a tu proszę takie szczegóły. Na 100% to człowiek z CD, który stara się za wszelką cenę bronić swojego chlebodawcę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Osiedle na Panewnickiej w Katowicach IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.02.09, 22:32 nie jestem jednym z tych podwykonawców, a CD wywalił tylko jedna firme i to bylo na przelomie sierpnia a reszta sama odeszla ze wzgledu na platnosci. Po przeczytaniu twych wypowiedzi to mozna stwierdzic ze jestes pracownikiem firmy i stajesz w ich obronie. Ale ludzie nie musza wierzyc w to co sie pisze moga sami sprawdzic proszac o kontakty do firm podwykonawczych albo spojrzec na dokumentacje budowy.Przeciez tam powinno byc wszystko czarno na bialym kiedy kto co robil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregxgregx Re: Osiedle na Panewnickiej w Katowicach IP: *.ingbank.pl 16.02.09, 14:42 po pierwsze na budowę można wchodzić po drugie nie robia tylko wykopów, ale budouja nowe budynki (II etap) po trzecie mają kasę i to sporo - bo zaczeli sprzedawać wydzielone działki, więc łatowo policzyć powierzchnia całego osiedla x 204 m.kw. :-) co do płyt g-k to się nie wypowiadam - w kazdym razie na pewno cześć domów bez okien ma zabezpieczone otwory okienne płytami styropianowymi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mok Re: Osiedle na Panewnickiej w Katowicach IP: *.forcenet.com.pl 16.02.09, 15:47 nie wiem jak wyglądała sprawa z podwykonawcami,ale na pewno informacja na temat firmy dostarczającej okna jest nie prawdziwa, ponieważ nowo wstawione okna są nadal firmy igies&igies. Ponadto ostatnio kontaktowałam się z firmą igies i wiem od nich,że nadal dostarczają okna dla CD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Osiedle na Panewnickiej w Katowicach IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.02.09, 19:20 ciekawe ze na forum znika obserwator to pojawia sie gx i wystawia pozytywna opinie na temat CD zainteresowanch proponuje przejzec forum.Ciekawe gdzie widziales zabezpieczone okna,owszem sa ale w tych budynku gdzie pracuja ludzie i jest to folia "paroizolacyjna" Przeciez pisalem ze tam pracuja ludzie z CD i stawiaja mury bo maja jeszcze pustaki z tamtego roku a tak na marginesie ciekawe czy znowu beda sie rozpadac filary z okien jak przyjdzie odwilz bo chyba sie jeszcze nie nauczyli ze przy mrozach sie nie stwia murow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregxgregx Re: Osiedle na Panewnickiej w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 20:09 otóż wyobraź sobie że jestem nabywcą jednego z tych domów i nie mam nic wspólnego z "obserwatorem". Że też zawsze na każdym forum znajdzie się jakiś zwolennik teorii spiskowych :-) Piszę o tym ci widzę na budowie, a jestem tam zwykle 2x w tygodniu. A co do wystawiania pozytywnych opinii to przejrzyj sobie moje posty (zwłaszcza ten gdzie piszę że mam zamiar pozwać CD). Tak więc Twoja teoria bierze w łeb :-) Ja w niektórych oknach widziałem styropian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregx Re: Osiedle na Panewnickiej w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 20:12 A tak poza tym "gościu" - powiedz nam skarbeńku publicznie - jestes nabywcą domu na Osiedlu Leśnym, że tak żywo interesujesz się tą budową? . Napisz do mie to Cię dopiszę do listy mailingowej mieszkańców. a jesli nie jesteś - to czemu Cię tak ta budowa interesuje? Czekam na odpowiedż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malin. Re: Osiedle na Panewnickiej w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 21:17 Czytam wątek dotyczący Rudy śl,kupiłem dom w Sosnowcu.Jak wygląda Państwa sytuacja na osiedlu?tzn co z siecią wod kan , drogami , gazem , prądem?Rozumiem ,że już podpisywaliście akty notarialne.Jak to generalnie wygląda z obiektywnej strony kupującego.Co z jakością wykonania?W Sosnowcu od dłuższego czsu nic się nie dzieje.Od kilku miesięcy brak dachówki żeby wykończyć kilkanaście domów,okna też dopiero teraz zamówione.O drodze i infrastrukturze osiedla póki co nie ma co marzyć.My-przyszli mieszkańcy-jesteśmy już w tej chwili mocno zaniepokojeni całą sytuacją.Czasy są niespokojne , niestety i taki widok budowy nie napawa nas optymizmem , niestety.Proszę o relację z Rudy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Osiedle na Panewnickiej w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 22:11 Śmiać mi się chce jak czytam otwory "zabezpieczone" styropianem. To jawna kpina a nie zabezpieczenie przed wilgocią. Takie płyty to może zabezpieczą i przed wiatrem, ale nie przed infiltracją wody, która za kilkanaście miesięcy miesięcy sprawi problemy natury mykologicznej. Znają podejście developerów na zawilgoconym podłożu ułożą, o zgrozo, izolację a na ściany narzucą tynk. A gwarancja czy rękojmia..... tylko naiwny uwierzy. Proponuje wszystkim, aby zatrudnili swoich inspektorów nadzoru, którzy się znają na rzeczy i będą potrafili wytknąć fuszerkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: właściciel Re: IP: *.gprs.plus.pl 16.02.09, 23:56 A mnie się śmiać chce jak czytam opinie "gościa". Stan surowy otwarty często pozostawia się na zimę w budownictwie mieszkaniowym. Witr i mróz korzystnie wpływają na osuszanie murów. Ilość śniegu lub deszczu wpadająca przez otwory okienne nie może poczynić żadnych szkód ponieważ jest porównywalna z ilością pary wodnej wytwarzanej przez mieszkańców podczas użytkowania domu w jeden dzień! Grzyb jest spowodowany brakiem właściwej wentylacji a nie jej nadmiarem. Gdyby miał być wynikiem deszczu to miałbyś w domu całe ściany i sufity zagrzybione po malowaniu - przecież nanosisz litry farby na nie. Prośba do wszystkich nieproszonych "gości" nie siejcie fermentu. Nie chcecie to nie odwiedzajcie poprostu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Osiedle na Panewnickiej w Katowicach IP: *.gprs.plus.pl 17.02.09, 22:55 Ja nie znikłem. Też jestem kupcem domu w Rudzie i chociaż termin oddania budynku sie wydłużył to sądze, że technologia wykonania budynków i jakość jest dobra. Też bywam na budowie i widzę co się dzieje, a nawet kontaktuję sie z szefami firm podwykonawczych aby ustalalać pewne szczegóły realizowanych przez nich prac i żaden się nie skarży na CD. Dodatkowo nikt nie muruje teraz ścian ! A z oknami "gość" miał niewypał - więc uprawia tu jakąś politykę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R.J. materiały Re: Osiedle na Panewnickiej w Katowicach IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.03.09, 15:38 Witam Zajmuje się zakupem materiałów na osiedle w Rudzie. Czytam sobie posta "gościa" i nie mogę wyjść z podziwu, skąd on(a) tyle wie o materiałach na mojej budowie. Szanowny "Gościu" nie Pan(i) zajmuje się zaopatrzeniem budowy, proszę więc nie rozgłaszać informacji błędnych :) Jestem na budowie i zapraszam :) Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska 17.02.09, 01:14 Tak to jest. Sami winni: nie kupowac u gorola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregxgregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: 85.11.75.* 17.02.09, 10:26 gościu dalej nie odpowiedziałeś na moje pytania, czemu tak bardzo interesuje Cię ta budowa? Zabrakło odwagi cywilnej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.02.09, 18:00 za niedlugo CD wszystko sie wyjasni,a narazie rozumiem po czesci osoby,ktore juz nabyly mieszkania od CD ze staraja sie wystawic wmiare pozytywne opinie bo tez im zalezy aby miec sasiadow.Ale moze sam przyznasz mi racje ze budowa miala byc zakonczona w tamtym roku,obiecane ile razy byly przekladane terminy realizacji kanalizacji,wody,gazu itd.Do dzis tego nie ma teraz pewnie odpowiedzialna jest pogoda?! zgadzam sie ze budynki w stanie surowym moga zimowac,ale ja pisalem,ze sprawa dotyczy sie budynkow ktore sa zabudowane w k-g.A to ze dwa tygodnie temu zamontowali okna to nie znaczy o przyszlych problemach tych budynkow, i budynki dalej nie sa ogrzewane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.02.09, 18:03 interesuja mnie tez inne budowy CD chetnie zbiore opinie jak ida prace i w jaki sposob. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregxgregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 19:43 w dalszym ciągu nie odpowiedziałeś na pytanie. Apeluję do CD zapłaćcie mu wreszcie za te roboty podwykonawcze, bo strasznie trolluje na tym forum. :-) Gościu jak jesteś takie pewny swego czemu nie pójdziesz do sądu - masz wystawioną fakturę w ciągu 3 tygodni dostaniesz nakaz. Faktem jest oczywiście, że budowa jest koszmarnie opóźniona, domy miały być oddane we wrześniu. Trudno jednak wymagać ich sprzedazy skoro dopiero w styczniu dokonano podziału działek.:-( Faktem jest również, iz w cześci domów zmiast okien są folie (tu potwierdzam obserwacje gościa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janso III etap? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 22:57 Witajcie Dowiedziałem się od architekta, iż CD planuje trzeci etap budowy osiedla tzn "w dół" w kierunku ul. Piłsudskiego. Ma tam powstać zabudowa wielorodzinna. Przez te nowe budynki ma się odbywać wjazd na teren obecnie realizowanego osiedla. Włączenie ma być w miejscu placu zabaw (południowo - zachodni narożnik osiedla) czy faktycznie będzie on placem zabaw? - wątpię. Czy ktoś wie cokolwiek na ten temat III etapu? Czy ktoś wie jak ma odbywać się wjazd na osiedle w I i II etapie? - chyba nie tą drogą, gdzie teraz wjeżdżają na budowę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregxgregx Re: III etap? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 23:27 wjazd będzie od strony placu zabaw, który przeszedł już do historii jak sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: III etap? IP: *.chello.pl 18.02.09, 12:12 zgadza się. kopalnia zablokowała projekt wjazdu obok nasypu kolejowego. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elou Re: III etap? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.09, 14:37 słyszałem że w sądzie upadłościowym w katowicach został złożony wniosek o wszczęcie stosownego postępowania w stosunku do CD sp. z o.o. sp.k.................................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: III etap? IP: 195.149.64.* 23.02.09, 14:50 elou - jestem ciekawy co takimi ludźmi jak ty kieruje. jeżeli chcesz komuś podnieść ciśnienie to rób to w zaciszu swojego domu. przed chwilą zweryfikowałem twoją informację i to co napisałeś jest kłamstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elou Re: III etap? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.09, 16:50 co kieruje? domyśl się. a zweryfikować na telefon tego się akurat nie da. pożyjemy, zobaczymy...................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gre Re: III etap? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 21:02 cwaniaczku podaj kto i w jakiej dacie złożył ten wniosek. To się zweryfikuje. I nie chrzań że tego nie da się zrobić wystarczy poprosić o repetorium spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregxgregx Re: III etap? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 21:52 *Repertorium miało być :-) Fakt faktem ciśnienie mi podniosłeś. Jeśli to nieprawda to CD powinno Cię ścigać sądownie za pomówienie. Ale jeśli jesteś taki pewnien tego, co piszesz to podaj sygnaturę pod jaką zawisła sprawa i wszystko będzie jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Centrum Developer Re: III etap? IP: 213.17.235.* 24.02.09, 10:00 Witam wszystkich zainteresowanych. Pragnę pisemnie zdementować inforamcję o wniosku oraz postępowaniu upadłościowym przeciw Centrum Developer Sp. z o.o. Sp. Komandytowa. Takiego wniosku nie ma, nie było i nie będzie. Po za tym myślę, że znacznie ciekawszą informacją będzie to, iż prawdopodobnie w III etapie budowy na Osiedlu w Rudzie Śląskiej powstanie baza kosmiczna. Spółka właśnie prowadzi rozmowy z istotami pozaziemskimi. W związku z tym zmieni sie również nazwa na Osiedle Asteroidów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: III etap? IP: *.chello.pl 24.02.09, 10:31 Jak mają zdolność kredytową to czemu nie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsjanin Re: III etap? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.09, 12:43 jestem z Marsa. u nas roboty budowlane trwają duuuuużo krócej. chyba dlatego, że płacimy terminowo swoim podwykonawcom! a Os. Androidów - możemy zbudować, czemu nie? w pół roku będzie gotowe do zamieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Centrum Developer Oświadczenie Centrum Developer Sp. z o.o. Sp. K. IP: 213.17.235.* 24.02.09, 17:21 W związku z wpisami zamieszczonymi w dniu 23.02.2009 na "forum internetowym" portalu www.forum.gazeta.pl dotyczącymi złożonego do Sądu, rzekomego wniosku o upadłość Spółki stwierdzamy, że informacje te są całkowicie nieprawdziwe. Centrum Developer Sp. z o.o. Spółka Komandytowa nie składała wniosku o upadłość i nie planuje składania takiego wniosku, albowiem nie zachodzi żadna z ustawowych przesłanek do żądania ogłoszenia upadłości Spółki. Wszelkie kłamliwe informacje sugerujące złą kondycję finansową Spółki oraz fałszywe pogłoski dotyczące upadłości, są najprawdopodobniej rozpowszechniane przez podmioty konkurencyjne oraz przez podmioty pozostające w sporze ze Spółką. Z uwagi na oczywiste naruszenie dóbr osobistych Spółki poprzez rozpowszechnianie nieprawdziwych informacji, Spółka będzie zmuszona do podjęcia, przy pomocy administratora portalu i prokuratury, działań zmierzających do ustalenia adresów IP, a przez to osób, które dopuszczają się w/w naruszeń wobec Spółki oraz będzie zmuszona do dochodzenia swych praw na drodze sądowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregxgregx Re: Oświadczenie Centrum Developer Sp. z o.o. Sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 22:22 No i wreszcie CD się odezwało. Myśle że zważywszy na spora ilość wpisów w tym wątku, od czasu do czasu powinniście tutaj zamieszczać wyjaśnienia czy dementi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Oświadczenie Centrum Developer Sp. z o.o. Sp IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.02.09, 19:32 Ludzie ja tez nie jestem zadowolony w jaki sposob CD podchodzi do spraw szczegulnie finansowych,ale piszcie fakty a nie mity bo z tego co wnioskuje to "gosc"zrezygnowal z dalszych wypowiedzi "watpliwosc?"ja tez wypisuje opinie ale prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
dlugi.centrumdeveloper Jeszcze nie jest ogłoszona upadłość 26.03.09, 22:47 Jeszcze nie jest ogłoszona upadłość. Pomogę szybko ściągnąć należność od niesolidnego dłużnika CENTRUM DEVELOPER i CD. Najlepiej kontakt na maila dlugi.centrumdeveloper@op.pl Piotr Przybecki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Wielki niepokój IP: 188.33.31.* 08.02.10, 21:19 Drżę już na samą myśl jak czytam te wszystkie opinie na tym forum. Też myślę o zakupie domu ale to co się dzieje z tym deweloperem na tej inwestycji nastraja mnie wielkim niepokojem. Pierwszy wpis na tym forum był 25 listopad 2007 i do dziś same tylko problemy. Przejeżdżam tam co jakiś czas i nic się nie dzieje. Takie inwestycje trwają chyba od 1 - 2 lat góra !!! A tam zero drogi, zero postępu robót, nic tylko plany także to raczej nie dla mnie także poszukam gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kora Re: Wielki niepokój IP: *.146.24.8.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.02.10, 13:30 Absolutnie odradzam tego developera.Proszę poczytać wątek o budowie w sosnowcu.Niestety jestem ich klientem,w tej chwili sprawa została przekazana do kancelarii prawnej.Proszę nie wierzyć w ich bajki i zapewnienia.Zapraszam do odwiedzenia budowy w sosnowcu-DRAMAT ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Jeszcze nie jest ogłoszona upadłość IP: *.chello.pl 05.07.09, 12:30 Witam, Czy osiedle zostało już ukończone? Została wybudowana droga dojazdowa oraz pociągnięte wszystkie media? Kiedyś się interesowałem tym osiedlem, i sąsiednim w Panewnikach. Planowo budowa miala sie zakonczyc gdzies pod koniec zeszlego roku... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Jeszcze nie jest ogłoszona upadłość IP: 212.106.147.* 09.07.09, 11:05 Media w trakcie, prąd lada chwila reszta w okresie wakacji. Droga dojazdowa we wrześniu ma być. Ładnie się zaczyna prezentować - wykładają już kostkę na drogach wewnętrznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregx postepy prac IP: *.ingbank.pl 20.07.09, 17:33 i domy zaczeli tynkować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: postepy prac IP: *.chello.pl 22.07.09, 20:28 Chcemy kupić dom na osiedlu w Rudzie Śl., ale po lekturze forum mamy załamkę, ludzie doradźcie, proszę..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaba Re: postepy prac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 21:36 Odwiedź budowę w Sosnowcu-masakra.Nie wiem ile razy zmieniali juź termin oddania domu, nie mówiąc o infrastrukturze osiedla>Nie wiem kiedy skończą.Przeczytaj artykuł z piątkowego Dziennika Zachodniego dodatek Sosnowiec(jest pewnie w internecie).Nie jestem konkurencją CD, jestem klientem od miesięcy czekającym na oddanie domu.Przeczytaj też wątek Osiedle Słoneczne Sosnowiec-to też buduje CD,dopiero wtedy się załamiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregx Re: postepy prac IP: *.cdma.centertel.pl 23.07.09, 11:47 a ja sobie siedzę w domku, panowie pod oknem kładą bruk, aż miło popatrzeć :-) Szkoda że nie można wkleić zdjęć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaba Re: postepy prac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 18:37 Tzn że już w Rudzie moźna mieszkać w domach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregx Re: postepy prac IP: *.cdma.centertel.pl 23.07.09, 22:18 jasne :-)), aczkolwiek trochę sampozaparcia trzeba mieć - zwłaszcza jak ktoś nie lubi pip pip pip jakie wydają z siebie jeżdżące koparki :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbuk Re: postepy prac IP: *.chello.pl 24.07.09, 03:19 to jest niezgodne z prawem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregx Re: postepy prac IP: *.ingbank.pl 27.07.09, 12:49 natomiast nikt nie zabrania przebywania na mojej nieruchomosci. w końcu moge dowieśc płytki, czy malowac ściany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaba Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 15:54 A to znaczy ,przepraszam , mieszkacie na placu budowy??Jakie pi,pi!?Przecież też już dawno miało być skończone to osiedle? to np jak dojeżdżacie do swojego garaźu jak teraz dopiero kostkę układają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.ingbank.pl 27.07.09, 12:40 A kto powiedział, że mieszkam?. Napisałem, że siedzę sobie w domu :- ) A co do drogi najlepszey były rajdy miedzy studzienkami kanalizacyjnymi bez pokryw :-) Poczekaj poczekaj, zobaczysz że jak masz potrzebę dowiezienia różnych rzeczy do domu, po czym można jeździć (off road pełna gębą) A osiedle się kończy dopiero. Natomiast na upartego można mieszkać. Jest woda, prąd .... a gaz z butli :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: 62.29.136.* 28.07.09, 14:35 Gregx, powiedz proszę jak długo jest opóźniona budowa w Rudzie. Na kiedy mieliscie w/g umowy odebrać swoje domy ? . Z tego co sie orientuję od zamkniecia budowy do pozwolenia na zamieszkanie może upłynąć jeszcze parę miesięcy .Jak długo oczekuje sie na adres i nr domu ? Jestem niestety kolejną "ofiarą " CD i też czekam na dom. Nigdy nie przypuszczałam ,że kupno domu będzie dla mnie wielką czara goryczy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alf Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: 217.153.253.* 02.08.09, 16:04 ludzie zobaczcie sobie do KRS ile istnieje ten developer .Odpowiedz aż 2 lata !!!!!!!!!!!!! goście postanowili założyć firmę deweloperską i trzepać pieniądze na naiwnych Polakach .Wcześniej nic nie mieli wspólnego z budownictwem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.chello.pl 03.08.09, 07:37 mieli, wybudowali sąsiednie osiedle... :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: 193.193.181.* 03.08.09, 17:53 no i co z tego - kiedyś to już tłumaczyłem na forum - po prostu optymalizacja podatkowa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Zen Eck Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.09, 17:06 ...poza tym wybudowali osiedle e Panewnikach, R.Śl. Kochłowicach ( nie całkiem ), Woli Mrokowskiej pod Wawą ( też w toku ) - współpracuję z nimi już 14 lat i teraz rzeczywiście jest najcięższy moment jeśli chodzi o płatności, ale nie oni pierwsi i nie ostatni tak mają - inni klienci dla których wożę materiały też cieniutko przędą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.chello.pl 11.08.09, 23:59 CD JUŻ SAM NIE WIE JAK SIE REKLAMOWAĆ MOŻE LEPIEJ JAK BY SIĘ WZIĄŁ DO ROBOTY I SPRZEDAŁ BUDOWĘ W WARSZAWIE BO POCIĄGNIE GO NA SAMO DNO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seth Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.chello.pl 12.08.09, 01:00 jakbys boroku z nimi wspolpracowal to bys wiedzial, ze pierwsze wybudowali os na Goralskiej... tyle, to chyba jakies 5, 6 lat a nie 14... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelek Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.09, 14:59 Co tam nowego słychać na budowie w Rudzie? Jak CD działa? Robią coś czy dalej przestoje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.cdma.centertel.pl 31.08.09, 22:39 działa, działa ale powoli i dostojnie. Z 2/3 dróg wewnętrznych wybrukowane, domy się tynkują, niwelują tereny pod ogródki, kopią pod nową drogą. Osiedle nabiera kształtu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NABYWCA Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.09, 13:55 Jestem przed podpisaniem umowy na kupno w Kochłowicach ? Proszę o informacje Jak idzie budowa w Kochłowicach ? Jak deweloper wywiązuje się z swoich zobowiązań czy są jakieś kłopoty z nim bo już słyszałam różne opinie i troszkę się zastanawiam. Z drugiej strony jeśli płaco się etapami za wykonaną budowę to chyba nie tak strasznie :)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.cdma.centertel.pl 16.09.09, 21:36 dzisiaj dostaliśmy info, że można podpisywac umowa z Vatenfallem na dostawę prądu, tak więc przynajmniej sprawa jednego z mediów zakończona pomyślnie. :-) Do nabywcy - kupuj, ale płać za to co jest zrobione, czyli żadne tam kalendarzowe terminy płatności tylko za zakończony etap. A najlepiej to od razu zażądaj przeniesienia właśności działki, czyli przy akcie zapłać za ziemię i to co na niej stoi. Jak już kupisz to daj znać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nabywca Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: 85.14.84.* 17.09.09, 19:03 DziĘki za odpowiedź . Wiem , że najlepiej płacić za to co jest zrobione ale chcieliśmy dać zaliczkę aby zbić trochę z ceny . A tak wogóle można się nimi jeszcze coś potargować ? Ile ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.chello.pl 21.09.09, 08:32 z bankrutem nie warto sie targowac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nabywca Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: 85.14.84.* 23.10.09, 20:38 Witam , jak idą prace w rudzie ? co z gazem? co ogólnie słychać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.09, 22:27 osiedle ładne, a co po za tym? jak z terminami, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ant Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.chello.pl 03.01.10, 14:23 Co się dzieje z tym osiedlem? Inwestycja jest już zakończona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.chello.pl 26.10.09, 18:34 Wynoszą sie z biura w K. Kryzys? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fahhofiec Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.chello.pl 26.10.09, 22:43 a jakis konkret www?? na temat ich wyniesienia sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nabywca Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 07:55 Informacja przeprowadzce z katowic do sosnowca widnieje na ich głównej stronie juz od jakiegoś czasu. Rozmawiając z przedstawicielem z katowic przeprowadzka będzie gdzieś za 1 m-c do 1,5 m-c, podobno dlatego iż jest duże zainteresowanie mieszkaniami z sosnowca i tam maja Własna, reprezentacyjną siedzibę a w katowicach muszą płacic czynsz niby nie potrzebnie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: 62.29.136.* 04.02.10, 09:10 Witam, proszę o informację jak wyglada na dzien dzisiejszy sprawa mediow ma osiedlu w Rudzie ? Czy są juz zrobione drogi ? Czy macie prąd i gaz ? Proszę rowniez o informację jak dlugo trwają od momentu podpisania odbioru budynku formalnosci związane z dopuszczeniem do użytkowania ? Czy ktoś z Państwa ma juz takie zezwolenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.cdma.centertel.pl 11.02.10, 12:28 Rzeczywiście bardzo znana skoro piszecie w wątku o Rudzie Śląskiej o Osiedlu Słonecznym :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dajcie spokój Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.04.10, 20:42 Dajcie spokój z tymi poradami prawnymi. Poradzimy se bez prawników z zagłębia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.cdma.centertel.pl 11.05.10, 23:01 ale się ubawiłem: zobaczcie stronę: Tekst linka blog CD - a najlepszy tekst na blogu - "Nasz cel: szczery uśmiech na twarzy klienta" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.cdma.centertel.pl 11.05.10, 23:12 A jeszcze jeden tekst, który spowodował, że leżę na podłodze i kwiczę ze śmiechu: "Umowy nas rzecz jasna zobowiązują więc staramy się jak możemy" :-)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbc Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.147.162.166.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.05.10, 15:27 gregx,to widzę że czytamy to samo.Myslałam że padnę ze śmiechu i to jakaś parodia -ale nie toż to to samo CD ,które 1,5 roku temu miało skończyć mój dom w Sosnowcu.Jaka u Was sytuacja?Macie pozwolenia na użytkowanie ?Co z drogą , mediami , ogrodzeniem?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.cdma.centertel.pl 13.05.10, 00:02 jak na CD to jest nawet dobrze: droga w podbudowie jest, gaz jest (podpisane umowy), prąd jest (podpisane umowy) woda jest (brak umów) ogrodzenia nie ma, ma podobno być wkrótce, drogi osiedlowe w części są. Sąsiedzi są :-), ogródek przed domem też :-))) A i mam nawet nadany numer domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rad.grzybowski Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.10, 08:54 Witam serdecznie. Widzę że jest Pan bardzo aktywnym uczestnikiem dyskusji na powyższym forum. Z wpisów wynika też że jest Pan klientem firmy Centrum Developer. Bardzo proszę zatem o podanie Pana Imienia i Nazwiska, lub nr budynku który Pan zakupił na Osiedlu Słonecznym. Skontaktuję się z Panem osobiście i wyjaśnimy wszelkie kwestie dotyczące odbioru przez Pana inwestycji. Pozdrawiam, Radosław Grzybowski/Centrum Developer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.ingbank.pl 13.05.10, 10:39 Pabnie Radosławie to zaproszenie to dla mnie??? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rad. Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.10, 09:02 Witam serdecznie. Bardzo proszę o przesyłanie wszelkich uwag na temat inwestycji Centrum Developer pod adres: radoslaw.grzybowski@centrumdeveloper.pl Kwestie wymagające wyjaśnienia mogą być rozstrzygnięte tylko w kontakcie z firmą Centrum Developer, nie zaś za pośrednictwem tegoż forum. Nieprawdziwe informacje pojawiające się tutaj są przyczynkiem do powstawania nieporozumień, a w interesie faktycznych klientów naszej firmy jest to, aby je wszystkie wyjaśniać jak najszybciej. Ze swojej strony zapewniam Państwa, że osobiście skontaktuję się z każdym i postaram się pomóc i rozwiązać problemy które spotykają klientów firmy Centrum Developer. Pozdrawiam, Radosław Grzybowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.ingbank.pl 13.05.10, 11:15 Rzeczywiście jesteście znani z tego jak bardzo jesteście kontaktowi, a wszelkie nieporozumienia wyjaśniacie bardzo szybko :-))) Naprawdę dawno mnie tak nie rozśmieszyliscie, jak przez ostatnie dni. A zapewniam Pana, że jestem faktycznym klientem Waszej Spółki. Wy nie rozstrzygacie żadnych kwestii nawet pomimo oficjalnych pism jakie sa do Was kierowane. A co do kontaktu to oczekuję odpowiedzi na pisma jakie skierowałem do Waszej Spółki, jak również na pismo jakie gremialnie podpisali nabywcy domów na Osiedlu Leśnym. Swoją drogą tez uważam, że forum nie jest miejscem na rozstrzyganie takich kwestii, ale jak widzę jest to jedyne miejsce w którym sie odzywacie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Midas UWAGA !!!!! Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.10, 23:10 Ostrzegam wszystkie firmy przed podjęciem jakiejkolwiek współpracy z Centrum Developer,są to zwykli naciągacze bez ambicji. Już raz dostałem na nich sądowy nakaz zapłaty na kwotę 70.000zł , komornik zablokował konto na którym była oszałamiająca suma ok. 5000 zł "słownie pięć tysięcy złotych" teraz po podpisaniu ugody z panem Filingierem Michałem zostało 29.000 zł i komornik ponownie zajmie konta :). Za tydzień choć czekamy na pieniądze już kilka miesięcy wpiszemy Centrum Developer do Krajowego Rejestru Długów bo tam jest jego miejsce, za tydzień bo takich naciągaczy chroni prawo o czym zapewne niektórzy z Państwa już wiedzą a inni niestety dopiero się dowiedzą . Ps. Pozdrawiam Mchała Filingiera i Andrzeja Brodziaka i pozostałą część zarządu Centrum Developer W razie pytań GSM 512-371-426 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CENTRUM DEVELOPER Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.10, 15:53 Ustosunkowując się do wypowiedzi przedmówcy, który w sposób dla siebie właściwy (czyniąc to zresztą analogicznie jak w pozwie, którego skutki wniesienia poniżej tryumfalnie opisuje) opatrznie przedstawił pewne okoliczności, których faktami nazwać nie sposób, pragniemy sprostować co następuje: Prawdą jest, iż przeciwko Centrum Developer Sp. z o.o. Sp. K. wydany został nakaz zapłaty w postępowaniu nakazowym, jednakże nie ze względu na zasadność powództwa, ale ze względu na spełnienie określonych rygorów formalnych i załączenie do pozwu dokumentów (potwierdzających wyłącznie wykonanie umowy – nie zaś właściwe jej wykonanie), stanowiących wyłączną przesłankę wydania orzeczenia. Przepisy kodeksu postępowania cywilnego (w odniesieniu do nakazu zapłaty w postępowaniu nakazowym) umożliwiają dokonanie zabezpieczenia na majątku pozwanego jeszcze przed uprawomocnieniem się orzeczenia (o czym przedmówca nie wspomniał), a co w praktyce oznacza, iż wierzyciel może zabezpieczyć np. rachunki bankowe przeciwnika, nie mogąc jednak ze środków tam zgromadzonych uzyskać zaspokojenia. Nie ma zatem znaczenia czy byłaby na nich kwota miliona złotych czy też jak ją nazwano „oszałamiająca suma 5.000 zł”, bowiem powód tychże środków fizycznie i tak nie otrzyma, gdyż deponowane są one przez organ egzekucyjny, a wydane mogą być dopiero w postępowaniu egzekucyjnym, po prawomocnym rozstrzygnięciu powództwa. Niemniej, co najistotniejsze, wydanie nakazu zapłaty w postępowaniu nakazowym ma skutek taki, że wierzyciel uzyskuje zabezpieczenie swojej wierzytelności jeszcze przez zapoznaniem się przez sąd z argumentami drugiej strony. Przedmówca zapomniał także wspomnieć o wadliwości wykonanych przez jego spółkę prac, która tak naprawdę – wyłącznie ze względu na zawarcie ugody – nie stała się przedmiotem roztrząsania w sądzie, a której świadomość być może uspokoiłyby jego zapał w szkalowaniu kontrahenta. Zresztą (co nakazuje rozsądek), gdyby racja nie leżała po obydwu stronach, MIDAS Sp. z o.o. nie zawarłaby zapewne ugody, rezygnując tym samym z części swoich roszczeń (kary umowne za wadliwe wykonanie umowy wyniosły 25.000zł), a dochodziłaby ich w pełnej wysokości. Pożądane byłoby, aby MIDAS Sp. z o.o. wymagała od siebie profesjonalizmu, jakiego wymaga od innych; wówczas CENTRUM DEVELOPER Sp. z o.o. Sp. K. nie musiałaby – abstrahując od oczekiwania należytego wykonania umowy - przez długi okres czasu domagać doręczenia prawidłowo wystawionych faktur, bowiem tylko takie stanowią dowód księgowy, a tym samym podstawę zapłaty. Zdaje się, że nawet taka czynność przekracza możliwości spółki reprezentowanej przez przedmówcę. Entuzjazm wyrażany w słowach, iż wkrótce komornik ponownie zajmie rachunek bankowy CENTRUM DEVELOPER Sp. z o.o. Sp. K. jest tak samo rzetelny, jak cała wypowiedź, bowiem – co również „szczęśliwie” Panu Tomaszowi Królowi umknęło – konieczne jest ku temu nie jego życzenie, ale tytuł wykonawczy, którego – wedle naszej wiedzy – brak. Postulatem jedynie zapewne pozostanie, aby zjadliwość wypowiedzi przedsiębiorcy przekładała się na profesjonalizm w wykonywaniu przez niego prac budowlanych. O istnieniu, a także potrzebie ochrony dóbr osobistych innych osób, wyłożymy Panu Tomaszowi Królowi w kolejno podejmowanych krokach prawnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Midas Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.10, 20:33 Bardzo proszę spotkajmy sie w sądzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.cdma.centertel.pl 16.05.10, 14:46 A nie jeszcze bardzo interesuje kwestia Pana Wyciślika - pomimo deklaracji Pana z CD z jakim miałem przyjemność rozmawiać w piątek i jego obietnicy, że sprawę wyjasni jako nie doczekałem się telefonu z informacjami. Nie doczekałem się równiez telefonu od Pani z CD, która skontaktowała się ze mną w czwartek na prośbę Pana Radosława. Czekam - ale może w poniedziałek/wtorek postawię te pytania po prostu na forum, bo widzę, że jest to najbardziej sprawna (o zgrozo) forma komunikacji z CD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzik Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.chello.pl 16.05.10, 19:14 tu masz gregx niestety racje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.cdma.centertel.pl 20.05.10, 23:30 A telefon milczy wymownie ..... Panie Radosławie hop hop Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sigal Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.10, 19:46 Witam wszystkich Myśle że CD zamiast kolejnego populisty i pseudo specjalisty od PR jak Pan Radosław powinien zatrudnić specjaliste od inwestycji, który uswiadomiłby zarządowi spólki, jaką perełką ze względu na lokalizacje jest osiedle "Leśne" w Rudzie Ślaskiej. Doskonała komunikacja z A4, DTŚ,oraz z Wiślanką a zarazem położenie pod samym z dala od głownej drogi czynią to miejsce bardzo atrakcyjne i zadko spotykane w województwie. Trzeba być bardzo "uszkodzonym" by tego nie zauwazyc. Uważam ze takie walory zauważyłby nawet średnio rozgarnięty uczen liceum ekonomicznego nie wspominając o absolwencie szkoły wyższej. Koszt pozyskania takiego pracownika prawie zaden, a gosc by sie wybił - gdyż pracownicy CD tego nie widza! SZanowny Zarzadzie, aby inwestowac w Warszawie trzeba miec koszmarną kasę, tam ludzie nie kupia dziury w ziemi. Proponuje zmobilizować wszelkie pozostałe środki dokonczyć Rude potem Sosnowiec (mieszkańcy wtedy z pewnoscia zapłąca pozostałości) domy rozejda sie jak buleczki i bedzie kasa na Warszawe. Dopiero wtedy zaczac odbudowywac PR a nie jak to teraz ma miejsce od d... strony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DZIK Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.chello.pl 26.05.10, 20:26 *.internetdsl.tpnet.pl to już o sobie tak piszecie? heheheh ciekawy PR zapomniales dodac o szkodach gorniczych w tym rejonie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: 85.11.75.* 01.06.10, 11:22 domy budowane są na III kat. szkód - więc tym specjalnie się nie martwię. W dalszym ciągu oczekuję na informacje obiecane przez przedstawicieli CD, a w szczególnosci informacje dotyczące drogi dojazdowej. I jak tam Panie Radosławie z Pańskimi obietnicami? Może napisze Pan oświadczenie dotyczące problemów z Panem Wyciślikiem, kwestii instalacji wod-kan, kwestii braku płatności dla PWiK, terminu zakończenia prac na osiedlu, terminu wykonania ogrodzenia(osiedle ma być zamknięte), terminu usunięcia wad w budynkach, kwestii przekazania sieci gazowej do dostawcy. Bo zdaje się, że to forum jest najbardziej efektywną formą komunikacji. Nie sądzi Pan, że może warto byłoby zorganizowac spotkanie z mieszkańcami osiedla, celem wyjaśnienia tych kwestii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownicy CD [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.10, 14:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojojoj Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.chello.pl 04.06.10, 22:00 był kabaret w wykonaniu *.internetdsl.tpnet.pl a teraz mamy chór! :) Jeśli można coś doradzić, wydelegujcie z firmy jedną osobę do rzeczowej dyskusji. Może Dyrektor byłby chętny...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.chello.pl 04.06.10, 23:24 tą farsę wymyślił fifi czy jakiś zastraszony przez niego pracownik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.cdma.centertel.pl 06.06.10, 18:59 Jeżeli już Państwo piszecie posty używając nazwisk swoich klientów, to proponuję również się podpisać swoim. Odnosząc się do treści wpisu: a) nie interesuje mnie czy moje posty pomagają czy też nie firmie w zakończeniu inwestycji. Uchodzi Waszej uwadze, iż płatności na rzecz Waszej Firmy zostały w większości dokonane przez mieszkańców, a osiedle nie zostało wykonane. Powstaje zatem dość naturalne pytanie - gdzie są pieniądze, które zapłaciliśmy Waszej firmie? Nie przypominam sobie również, żeby CD odstąpiło od umowy zawartej z moją osobą, a jeśli takowa wiąże to oczekuję tego za co zapłaciłem. b) co do ego - nie Wam to oceniać - jesteście od tego żeby wybudować osiedle, a nie komentować cechy charakteru nabywców domów. Na marginesie radzę uważać na takie sformułowania, jeszcze istnieje taka kategoria jak dobra osobiste. Jak widać z paru postów Waszej spółki - macie tego Państwo pełną świadomość. c) co do danych - a jakie to dane podaję do publicznej wiadomości? Pan Radosław swoje posty podpisał imieniem i nazwiskiem. Zaś podanie mojego imienia i nazwiska, że już szczytem bezczelności. Myślicie, że mnie to powstrzyma przed pisaniem? Otóż Szanowni czytelnicy tego postu - zostałem via forum zaproszony przez Pana Radosława do bezpośredniego kontaktu z firmą, co też uczyniłem podając co oczywiste swoje nazwisko, które jak widać zostało ujawnione na forum. Gratulacje - właśnie naruszyliście ustawę o ochronie danych osobowych. d) co do korespondencji - naprawdę uśmiałem się do łez - "nie będziecie podejmować dyskusji w oparciu o takie fora, czy inną nie oficjalną korespondencję". Za to sformułowanie autor postu powinien stracić pracę, bo to właśnie pokazuje jak traktujecie klientów. Zresztą żadna nowość - nawet jak mieszkańcy wystosowali do Waszej Spółki wezwanie do wykonania prac nie raczyliście do dnia dzisiejszego odpowiedzieć (nie mówiąc już o innych pismach). Od decydowania, co do formy korespondencji jest zarząd - a nie "zespół pracowników". Zresztą moja korespondencja kierowana jest do Zarządu, a nie "zespołu pracowników". Proponuję raczej, żeby "zespół pracowników" pojawił się na budowie i zaczął np. budować ogrodzenie, kopać drenaż, a ci mniej uzdolnieni np. mogliby posprzątać budowę, bo mam już dosyć sprzątania nawiewanych resztek styropianu, folii itp. e) cieszę się z wyrazów współczucia wyrażonych przez zespół pracowników - zgodnie z umową developerską zawartą z Waszą spółką do dnia 1 września 2008 mieliście zakończyć budowę mojego domu (termin następnie zmieniony w wyniku ugody zawartej z CD na 15 czerwca 2009 - termin na końcowe wykonanie budynku z doprowadzonymi mediami i zagospodarowaniem działki. Zgodnie z załącznikiem nr 9 do umowy - sieć wod-kan do dnia 30.11.2008, sieć domofonowa, ogrodzenie, oświetlenie uliczne 30 marca 2009, droga osiedlowa 15 grudnia 2008 - i jeszcze macie czelność wypisywać takie posty?! Proponowałbym raczej wyrazić wyrazy współczucia za to, że w trakcie ostatniej zimy, zamiast korzystać z gazu z sieci musiałem, co dwa dni zmieniać butlę, za to że zamiast dojeżdżać do mojego domu nowowykonaną drogą - musiałem tłuc się po wybojach ul. Porannej, za to że zamiast siedzieć w swoim ogrodzie, mam za oknem rozkopany plac budowy etc., etc. Oczywiście w dalszym ciągu oczekuję na postawione przeze mnie poprzednio pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.cdma.centertel.pl 07.06.10, 22:47 Et Verbum Caro factum est - chłopaki z CD zaczęli dzisiaj kopać drenaż ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aotojo Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.147.8.40.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.06.10, 01:07 Kilka refleksji a propos tego dewelopera, bo tam czytam, czytam i dochodzę do wniosku, że nie można obok tego tematu przejść obojętnie. Otóż zebrało się kilku gości (z różną przeszłością...) i wpadli na pomysł, że na podstawie tego, co wcześniej robili zaczną brać od ludzi kasę, a dopiero potem - budować domy. Tak, kolejność jest ważna, bo w tej grze przede wszystkim chodzi o to aby zarobić. Za wszelką cenę. Kupujemy grunt, podpisujemy umowy, ściągamy pieniądze bo lecą przecież transze kredytów, coś budujemy, a raczej nie bo przecież wszyscy wokoło się sprzysięgli przeciwko nam: a to urząd jest be, a to wykonawca coś spaprał, a to pogoda nie taka jak być powinna, a to ludzie, od których kupiliśmy grunty pod budowę nagle chcą pieniądze, nie mamy uzgodnień, projektów, zezwoleń i innych dokumentów ale BUDUJEMY!!! A raczej mamimy wszystkich jaki mamy pomysł na zagospodarowanie tej dziury w ziemi, którą frajerzy kupili. I co dalej? Nic, nic się nie dzieje, bo przecież CD wciąż wszyscy przeszkadzają! Ciekawe, że nic nie przeszkadzało panom B. kupić sobie po merolu i maserati, a panu F. - beemkę. Mieszkają w godziwych domach, konta zapewne mają zapchane pieniędzmi, które zgromadzili od frajerów kupujących dziury w ziemi! I co? Żyją sobie chłopcy, całkiem nieźle by nie powiedzieć że ponad stan. A że na nich plują? I co z tego? Mają nerwy, charaktery wyćwiczone, śpią spokojnie. Popalili swoje nazwiska i firmę w promieniu kilkuset kilometrów, więc nikt im na przelew nie da. A jak już kogoś złapią to kombinują jak zrobić aby nie zapłacić całości. A i to nie w terminie, zazwyczaj tak się dzieje. Żenujące to wszystko, żenujące tym bardziej, że bezczelność ich i ich zespołu nie ma granic. Co obchodzi kogokolwiek, że pada deszcz lub śnieg? Że jest zimno lub cieplo? Zawsze znajdują wytłumaczenie, że tego a tego nie zrobili, bo było za zimno/gorąco, bo lało/było za sucho, etc. Szkoda gadać. Albo że kryzys... No i co to kogo obchodzi??? Czy ci ludzie (nabywcy) mają iść do banku i powiedzieć: nie zapłacę raty przez kwartał bo jest kryzys??? Ale panowie B. i pan. F. mają się dobrze. Wychowali kilku innych mądrali u siebie w biurze i ci też uderzają w tony szefostwa, widać skąd płynie nauka. I na koniec: wiecie z kim oni rozmawiają? Są dwie kategorie: 1/ z ludźmi chcącymi kupić u nich dziurę w ziemi i zapłacić oraz 2/ komornicy. Aaaa.. jeszcze banki, bo przecież gdy już komornik strzeli w jakieś konto to trzeba szybko znaleźć inny bank i założyć nowy wolny (do czasu) rachunek. Z całą resztą kontrahentów nie rozmawiają, a już na pewno nie rozmawiają z tymi, którzy dziurę w ziemi od nich już kupili... Tych mają za nic, bo przecież oni już prawie wszystko zapłacili...... Wiecie czemu tak wolno CD buduje? Bo dba, aby dzieci i wnuki panów B. i pana F. miały co robić. W końcu to firma (prawie) rodzinna... Zatrważające... CD - WEŹCIE SIĘ WRESZCIE DO PRACY I NIE ZWALAJCIE WINY NA CAŁY ŚWIAT TYLKO SZUKAJCIE BŁĘDÓW U SIEBIE !!!! NA PEWNO ZNAJDZIECIE.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aotojo1 Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.147.8.40.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.06.10, 01:18 Kilka refleksji a propos tego dewelopera, bo tam czytam, czytam i dochodzę do wniosku, że nie można obok tego tematu przejść obojętnie. Otóż zebrało się kilku gości (z różną przeszłością...) i wpadli na pomysł, że na podstawie tego, co wcześniej robili zaczną brać od ludzi kasę, a dopiero potem - budować domy. Tak, kolejność jest ważna, bo w tej grze przede wszystkim chodzi o to aby zarobić. Za wszelką cenę. Kupujemy grunt, podpisujemy umowy, ściągamy pieniądze bo lecą przecież transze kredytów, coś budujemy, a raczej nie bo przecież wszyscy wokoło się sprzysięgli przeciwko nam: a to urząd jest be, a to wykonawca coś spaprał, a to pogoda nie taka jak być powinna, a to ludzie, od których kupiliśmy grunty pod budowę nagle chcą pieniądze (!!!), nie mamy uzgodnień, projektów, zezwoleń i innych dokumentów ale BUDUJEMY!!! A raczej mamimy wszystkich jaki mamy pomysł na zagospodarowanie tej dziury w ziemi, którą frajerzy kupili. I co dalej? Nic, nic się nie dzieje, bo przecież CD wciąż wszyscy przeszkadzają! Ciekawe, że nic nie przeszkadzało panom B. kupić sobie po merolu i maserati, a panu F. - beemkę. Mieszkają w godziwych domach, konta zapewne mają zapchane pieniędzmi, które zgromadzili od frajerów kupujących dziury w ziemi! I co? Żyją sobie chłopcy, całkiem nieźle by nie powiedzieć że ponad stan. A że na nich plują? I co z tego? Mają nerwy, charaktery wyćwiczone, śpią spokojnie. Popalili swoje nazwiska i firmę w promieniu kilkuset kilometrów, więc nikt im na przelew nie da. A jak już kogoś złapią to kombinują jak zrobić aby nie zapłacić całości. A i to nie w terminie, zazwyczaj tak się dzieje. Żenujące to wszystko, żenujące tym bardziej, że bezczelność ich i ich zespołu nie ma granic. Co obchodzi kogokolwiek, że pada deszcz lub śnieg? Że jest zimno lub cieplo? Zawsze znajdują wytłumaczenie, że tego a tego nie zrobili, bo było za zimno/gorąco, bo lało/było za sucho, etc. Szkoda gadać. Albo że kryzys... No i co to kogo obchodzi??? Czy ci ludzie (nabywcy) mają iść do banku i powiedzieć: nie zapłacę raty przez kwartał bo jest kryzys??? Ale panowie B. i pan. F. mają się dobrze. Wychowali kilku innych mądrali u siebie w biurze i ci też uderzają w tony szefostwa, widać skąd płynie nauka. I na koniec: wiecie z kim oni rozmawiają? Są dwie kategorie: 1/ z ludźmi chcącymi kupić u nich dziurę w ziemi i zapłacić oraz 2/ komornicy. Aaaa.. jeszcze banki, bo przecież gdy już komornik strzeli w jakieś konto to trzeba szybko znaleźć inny bank i założyć nowy wolny (do czasu) rachunek. Z całą resztą kontrahentów nie rozmawiają, a już na pewno nie rozmawiają z tymi, którzy dziurę w ziemi od nich już kupili... Tych mają za nic, bo przecież oni już prawie wszystko zapłacili...... Wiecie czemu tak wolno CD buduje? Bo dba, aby dzieci i wnuki panów B. i pana F. miały co robić. W końcu to firma (prawie) rodzinna... Zatrważające... CD - WEŹCIE SIĘ WRESZCIE DO PRACY I NIE ZWALAJCIE WINY NA CAŁY ŚWIAT TYLKO SZUKAJCIE BŁĘDÓW U SIEBIE !!!! NA PEWNO ZNAJDZIECIE.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.cdma.centertel.pl 18.06.10, 02:10 wpis z bloga CD z dnia 16.06.2010 centrumdeveloper.wordpress.com/ cyt. "Na Osiedlu Leśnym w Rudzie Śląskiej instalowany jest drenaż, który ma zapewnić właściwą gospodarkę wodną na terenie osiedla. Ponadto teren pod budowę domów w ramach II etapu został wyrównany i oczyszczony, co daje zielone światło dla prac fundamentowych. Szerzej o Osiedlu Leśnym i postępach już jutro!" - naprawdę nie moge się doczekać - zwłaszcza że już 18.06 ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzik Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.chello.pl 18.06.10, 13:36 Zapytajcie gdzie tą wodę deszczową odprowadzą.... będzie zabawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: 85.11.75.* 18.06.10, 14:52 spad jest spoko spoko :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzik Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.chello.pl 18.06.10, 15:24 co ma spad do odprowadzenia? pamietaj że niewolno zrzucić wody poza swoją działkę, a instalacji kanalizacji deszczowej w tym rejonie chyba jeszcze nie ma... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.cdma.centertel.pl 18.06.10, 22:36 a skąd wiesz? Właśnie miasto wybudowało. Zresztą zawsze przy Piłsudzkiego jest Straż pożarna. A spad powoduje, iż spływa to z osiedla w stronę Piłsudzkiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyCD Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.10, 16:59 A co tam w Rudzie się dzieje? Dzieje się w ogóle coś? Wakacje są więc chyba nie robią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.3s.pl 26.07.10, 23:24 pracują, az miło patrzeć :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wariat12345 Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.sileman.net.pl 13.08.10, 20:11 witam !! kupiłem wpłaciłem zaliczke i kombinuje jak ja odzyskac !! mimo prac bo faktycznie takowe postepuja - jak postępują czyli mega opóźnione - dostałem cynk iż w wyniku ciągłych wizyt mieszkańców pierwszego etapu w siedzibie nadzoru budowlanego w rudzie sląskiej ( mieszkaja bez odbiorów juz prawie dwa lata i to oni zapłacą kare 10 tys zł. od domu a nie c.d.)w przyszłym tygodniu po 16 - tym ma inspekcja wkroczyć na budowę i na 90 % szlag wszystko trafi - zamkną budowe - miejmy nadzieję że zmobilizuje to developera do prężniejszego działania i poważnego nas traktowania co niestety z pewnością spotęguje już spore opóźnienia - proszę o info jeżeli ktos ma podobne powodzenia :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandzik Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.chello.pl 17.08.10, 13:17 No to czekamy na rozwój wypadków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbc Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.182.161.38.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.10.10, 22:16 W związku z tym że w Sosnowcu dalej totalne opóżnienia i jeden syf na budowie chciałem zapytać jaka sytuacja jest w Rudzie.Chodzi mi o 1 etap bo w Sosnowcu jest problem z dokończeniem choćby 1 ulicy.Perspektywa zamieszkania przed zimą jest nierealna chyba biorąc pod uwagę prawie zerowy postęp prac.Ciekawy jestem komu CD ma zamiar sprzedać te mieszkania w bloku.Notorycznie pod budowę szeregowców podjezdzaja ludzie pytać kiedy te domy miały być oddane itd-świetna reklama dla developera...Niestety tzw "góra"nie zauważyła,że się trochę czasy zmieniły.Proszę o info jak Ruda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.3s.pl 12.10.10, 23:19 U nas pierwszy etap prawie zakończony. Odgrodzili II etap od osiedla, drogi osiedlowe zrobione w pełni, domy otynkowane, jest prąd, gaz, woda nadal budowlana. Mamy latarnie, ale jeszcze nie świecą :-), za to ładnie wyglądają. Osiedle nie jest odgrodzone, a droga dojazdowa jeszcze w podbudowie. Według zapewnień CD ma być wyasfaltowana w najbliższym czasie. W ogródkach postawione murki oporowe, ale jeszcze nieotynkowane. Mamy również wybodowane rondo z miejscem na pomnik ku czci ...... Właściwie wszyscy mieszkańcy są zgodni komu go wystawimy ;-)))) Ps Prawie robi wielką różnicę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbc Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.146.63.37.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.10.10, 08:51 Kurczę, teraz się martwię żeby u nas też było takie rondo z miejscem na pomnik... Dzięki za info, w Sosnowcu widok dołujący kompletnie i jeszcze masę roboty,traktowanie klienta nie zmieniło się ani o krok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.3s.pl 19.10.10, 22:51 Nie martw się - w razie czego będziecie przyjeżdżać do Rudy na rocznicowe obchody :-))) Będzie pochód wokół ronda, składanie kwiatów pod pomnikiem, a na koniec festyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adell Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.chello.pl 25.10.10, 20:35 witam, mam podobny problem... też chciałbym odzyskać zaliczkę !! proszę o kontakt adell@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adell Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.chello.pl 26.10.10, 09:39 Proszę o kontakt mailowy osoby które zakupiły domki z II etapu osiedla leśnego w Rudzie Śląskiej (domy nr 68, 69, 74, 75, 70, 78, 79, 80, 83, 84,) adell@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grex Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.3s.pl 28.10.10, 20:39 Tekst linka pociesz się sąsiad,że jeszcze w zeszłym roku tak wyglądało osiedle :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vip Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.sycomp.pl 13.11.10, 22:14 dziś tam bylem nie ma postępu.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.11, 23:46 i jak tam coś się dzieje u was ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazur Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.11, 16:15 Osiedle zamknięte, monitorowane, oświetlone. Dzieci bawią się na placu zabaw. Dojazd drogą asfaltową do głównej. Inst. kanalizacyjna zgodnie z planem podłączona do miejskiej, deszczówka odprowadzona...gdzieś tam. Czekamy na wiosnę aby posadzić trawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.181.74.143.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.03.11, 18:33 Niewiarygodne ! I to wszystko w wykonaniu Centrum Developer ???Jak udało wam się doprowadzić do zakończenia budowy.U nas w Sosnowcu TRAGEDIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.11, 12:36 Bzdura, nic nie jest skończone. Ogrodzenia brak, drogi dojazdowej brak, kanalizacji brak (szambo), woda budowlana... Jednym slowem syf jak był, tak jest. Na II etapie stawiają mury bo trzeba ścignąć transze od kolejnych naiwnych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.181.133.187.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.03.11, 15:53 o kurcze , to tak jak u nas-największy syf w całym Sosnowcu. Odpowiedz Link Zgłoś
klient-6 Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska 09.04.11, 07:39 uciekajcie kto może , ja już rozwiązałem z nimi umowę notarialnie , zadatek mieli zwrócić a nie zwrócili , notariusz pisze co chcą , nie odbierają telefonów , kłamią , a przede wszystkim nie budują . Jeżeli ktoś już coś wpłacił i chce odzyskać to niech zaraz idzie do sądu bo podpisanie ugody zablokuje wam możliwość odzyskania podwójnego zadatku - niestety życie uczy !!! Jak już ktoś się napalił i musi kupić to weźcie dokumenty do prawnika przed ich podpisaniem . Ludzie przelali im już całe transze i teraz płaczą - autentycznie spotkałem sie z nimi na tej pseudobudowie . Sprawe podałem już do mediów i czekam na kontakt . Ja mojej sprawy tak nie zostawię , gwarantuje bedzie jeszcze głośno o osiedlu leśnym . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.3s.pl 10.04.11, 17:29 Ja tam nie płaczę, właśnie posiałem trawę :-) Natomiast z budową drogi to CD mogłoby się spreżyć. Swoją drogą nie rozumiem ich postawy, na I etapie mają do skończenia drogę i ogrodzenie, a wtedy wizytówka dla kupujących w II etapie jak się patrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: git Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.11, 17:41 właśnie - mogliby skończyć i chwalić się że tak a tak to wygląda i może ludzie chętniej kupowali by te domy. jak ktoś przyjedzie i patrzy na ten syf budowlany a do tego pogada z mieszkancami to od razu go coś moŻe wyprostować. cd to nie są ludzie którzy umieją robić biznes. to banda pseudo budowlańców którym się wydaje Że coś potrafią. a tak na prawdę to niczego nie umieją poza sprzedawaniem ładnej wizji czegoś co nigdy nie nast ąpi. fifi jestw tym mistrzem a dwóch braciszków b. go w tym wspiera. dobrała się zgraja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.11, 00:52 nie narzekaj jak chcesz zobaczyć syf to przyjedź do sosnowca . a co fifi ma do powiedzenia : wszystko wina urzędu miejskiego i wodociągów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NABYWCA Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.ssnet.pl 17.05.11, 17:38 Witam , wiem ze PAN tu dość często bywa i raczej pisze szczerze proszę powiedzieć co się dzieje w Rudzie śląskiej albo raczej dlaczego się nic nie dzieje ? Może Pan coś wie? Kiedyś Pan zachęcał do zakupu i , że niby blisko na piwo będziemy mieć :) A jak kończenie I etapu coś ustalone ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.11, 15:56 Jak z jakością tych domków? Cieplo trzymają te poddasza? Kartony nie pękają? Woda się nie leje do wenwątrz? J Hm, ciekawe czy mają zniżki dla byłych pracowników... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.ingbank.pl 23.05.11, 13:50 Drogi nie ma dalej, zaczęli stawiac ogrodzenie wokół osiedla, chłopcy dłubia coś też przy kanalizacji, celem jej ostatecznego podłączenia, a wtedy może zabiorą się za drogę - ale piwo z sąsiadami jest i to często :-) Poza tym osiedle pięknieje ogródkami, no ale w tym już żadna zasługa CD ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nabywca Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.11, 08:33 Dziękuję za odpowiedź , jak już tylko dostaniemy nasze lokum to na pewno z chęcią się napijemy - odstresujemy :) . Trochę się obawiamy bo w tym drugim etapie praktycznie nic nie robią bo niby kierownika nie ma ale dostaliśmy info , że mają w przyszłym tygodniu rozpocząć . Dobrze , że w ogóle coś się dzieje tzn. ze jeszcze nie jest beznadziejnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.ingbank.pl 25.05.11, 16:49 ja już się odstresowywuję 2 lata :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kempol Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: 62.29.136.* 14.06.11, 13:55 proszę o kontakt w sprawie osiedla Marek 662 214 906 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.sileman.net.pl 15.06.11, 20:31 witam !! powiem jedno uciekajcie kto może !! moja dokumentacja z cd to już ok 500 kartek , aktów , pozwów , aneksów itp itd !! miałem mieszkać zimą ale nieststey nie ma nawet dziury w ziemi , na szczęście umowe rozwiązałem na czas ( zanim poszła transza z banku ) z terminem zwrotu zadatku ale on podobnie jak termin oddania budynku minął juz ładny czas temu - kasy nie ma !! z resztą zachowanie sie pana sprzedawczyka H. od chwili wcisnięcia domu widma mówi samo za się , dno i zero - brak chłopa , szef widmo , ba kierownik budowy widmo , domy mega widmo !!! naprawde przeszedłem to piekło i jak widze posty autorstwa co niektórych np na literę "g" to myslę że ta osoba działa w imieniu cd jak wogóle istnieje . ciekawe co napisze na temat odbiorów budynków z pierwszego etapu i legalności w ich zamieszkiwaniu bo w um zadnych odbiorów nie było , a co z wodą ?? dalej z kopalni ?? no no szacun !! jasne brak umowy z wodociągami ?? a gaz ?? płacony panom z cd ?? hhhmmmm znów butle na zime ?? droga , kanalizacja , plac zabaw z wizualizacji ??? hahahaha śmiech na sali !!! pierwszy etap to dno a co z drugim ??? z resztą zapukać do pierwszego mieszkańca i zapytać jak było z tym jego wymarzonym domem - mi mówili i nie wierzyłem zatem teraz można wierzyć mi !! pozdrawiam i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.3s.pl 15.06.11, 22:58 za prąd i gaz płacimy Vattenfalowi i PGNiG, za wodę CD. Odbiorów nie ma bo CD nie zrobiło wszystkich prac. Wbrew obawom przedmówcy istnieję :-) A jeszcze jedno - proszę mnie nie obrażać pisząc, że działam w imieniu CD - to już kwalifikuje się na pozew o ochronę dóbr osobistych :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kochamcd Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska 16.06.11, 13:07 "myślę" to nie to samo co stwierdzenie pewności faktu , a miliony są na " g " na tym swiecie - zatem walnij w stół a nozyczki ............. :-) powodzenia z odbiorami .......... a mieszkanie bez odbiorów też jest karalne przez PINB :-) DZIWI MNIE ŻE JEŻELI JEST TAK WSPANIALE TO TYLKO JEDEN DAJMY NA TO MIESZKANIEC WYRAŻA EUFORIĘ . Ale jak tak jest to życze szybkich odbiorów i sto lat na leśnym mi nie wyszło to nie znaczy że innym tez musi być źle co nie ???? Niech sie każdy przekona na swojej skórze :-) POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.3s.pl 16.06.11, 21:02 No nie - dalej mnie obrażasz pisząc że wyrażam euforię z powodu dokonań CD - poczytaj dobrze ten wątek. Po prostu staram się w miarę obiektywnie przekazywac fakty odnośnie Leśnego. BTW to g nie dotyczyło mojej osoby? To po co się męczę? A za zyczenie dziękuję - sam wiesz jak bardzo się przydadzą. Swoją drogą, jak będziesz miał wyrok zasądzający na CD chętnie odkupię taką wierzytelność - oczywiście ze znacznym dyskontem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.11, 23:00 co do sprzedawczyka (jak to okreslil przedmowca) to nie bede sie wypowiadac. na jego temat to by mozna ksiazke napisac ku przestrodze innym. jednak moj przedmowca wspomina tylko kilka postaci tej firmy. i sa punkty gdzie sie nie zgodze - ja z prezesem rozmawialem i musze przyznac ze chlop konkretny w przeciwienstwie do pana wyzej wspomnianego. po rozmowie z prezesem nabralem pewnosci co do inwestycji. poza tym nalezy tu wspomniec o tym ze moze pan sprzedajacy po umowie ma wszytskich gdzies i palcem nie kiwnie (chyba ze w swieta albo jak go zmusza) to sa inni z ktorymi tez da sie rozmawiac i sa na pewno kompetentniejsi... Moja zona nie mam zlych wspomnien chocby z procesu zalatwiania kredytu (co jest niezwykle w polsce skomplikowane i zapewnia wiele wrazen), bo panie byly mile i pomocne - nawet z bankiem nie trzeba rozmawiac i wyjasniac niuansow. I trzeba paniom pogratulowac podzialu swoich kompetencji bo przyznam ze gdyby zajmowala sie wszystkim jedna osoba to by tak naprawde nic nie robila. I czy uwierze oszukanemu... nie wiem bo czytajac pana na G wiem ze kiedys bede miec dom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nabywca Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.11, 08:11 Nigdy nie wdawałam się w rozmowy na forum jeśli już to bardziej chciałam się czegoś dowiedzieć bo jak pewnie każdy kupujący zawsze jakaś nie pewność jest zwłaszcza czytając nie które wątki. A więc odnoszę się do Pana , który " nie ma nawet dziury w ziemi " przepraszam proszę powiedzieć kiedy Pan podpisywał umowę i na jaki budynek ?? Bo jeśli chodzi o ostatnie budynki pod lasem to jeszcze długo nic tam nie będzie ale o tym nawet Pan H. informował tzn. budować będziemy w/g kolejności - rządów...... A teraz najważniejsze 1,5 roku temu wpłacałam właśnie pieniążki w przysłowiową dziurę strach na pewno duży szczególnie po wejściu na forum ale chęć posiadania własnego "D" jeszcze większa i co....teraz stoją już mury .Zrobiliśmy z małżonkiem małe dochodzenie również udało nam się porozmawiać z prezesem - gość na poziomie , wiele wątpliwości rozwiał, wytłumaczył i zdecydowaliśmy się . Prawda są opóźnienia są ja już miałam mieszkać ale co zrobię tak na dobrą sprawę .....pójdę do sądu i będę czekać na kasę aż się zestarzeje i nici z moich marzeń o "D" . Najważniejsze jest to , że po przerwie znów roboty nabierają tempa (ogólnie coś się dzieje na budowie) i w końcu zamieszkamy w własnym "D". Każda firma ma opóźnienia i to nie tylko firmy developerskie w mojej branży też to się zdarza ale tak na dobrą sprawę tzw. opóźnienia to szereg różnych zdarzeń i nie wszystkie sprawy sa nagłaśniane jak te o developerach. Panie w siedzibie centrum juz nie raz musiały wysłuchać moich pretensji i nawet obelg bo przecież mimo wszystko sytuacja dla kupującego stresująca ale są kompetentne i odpierały atak uzasadnieniami możliwymi do sprawdzenia :) . Dla zainteresowanych podczas naszego śledztwa dowiedzieliśmy się , że kopalnia po pewnym czasie zabroniła CD korzystania z dojazdu " swoją drogą " i centrum musiało wykupić działkę aby droga biegła tam gdzie jest teraz i dodam , że żaden z mieszkańców nie został obciążony a nie była to mała kasa. Na pewno taki zwykły śmiertelnik jak Ci wypowiadający się na forum nawet nie śnią o takiej kasie. Co do tych którzy wypowiadają się na temat samochodów Panów prezesów . Nie rozumiem takiej zawiści uważam iż każdy ma w życiu to na co go stać i po co komuś zazdrościć to nie pomnoży waszych majątków !!!!! Co do Pana Gregx a właściwie do ludzi którzy go oczerniają wśród wielu wypowiedzi , które podnosiły mnie na duchu zapamiętałam jedną sprzed 1,5 roku która padła z jego ust " kiedyś sobie wypijemy razem piwko na osiedlu leśnym" jak to uczynimy to napiszę wszystkim nie dowiarką , że to jednak nie gość podstawiony z CD no chyba , że będzie odwrotnie to też napisze ! Wiele by tu jeszcze pisać ale nie będę tarzać się w tym błocie jak inni powiem tyle " nie taki diabeł straszny jak go malują " . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ii Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.180.122.170.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.06.11, 19:32 Jakie brednie ! panów z CD nie powinnp być stać na samochody którymi jeźdżą , bo mają takie długi że nie wiem czy się z tego wyliżą.W sosnowcu rozgrzebane osiedle i blok , to samo w rudzie.Mam nadzieję , że działania innych osób , które takze pisały na tym forum przyniosą rezultat i panami z cd zajmą się odpowiednie organy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.11, 22:03 czy to dział PR cd ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.11, 00:54 ta, coraz bardziej nieudolny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.11, 22:17 co sie dziwic "pan Nabywca" to pewnie nie poznal pana H. ktory nie informuje o takich rzeczach... Nie kochany nie informuje. Wrecz przeciwnie wciska dom jak leci mowiac ze wszystko jest super a potem czekasz rok, dwa lata, i zamiast jak to pisze wlasnego "D" jak dom masz "D" jak dupa i dlugi bo zadatku tez nie zwracaja bo po co... A obsluga klienta tak - jedna osoba odbiera i wysuchuje tego wszystkiego a reszta ma cie centralnie gdzies... na czele z wielkim panem kierownikiem H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cz Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.sileman.net.pl 13.07.11, 16:27 nie no szacun !! 1,5 roku temu wpłata kasy , wpłata w transzach srednio co 3 miesiące zatem całość już musi byc wpłacona a pan szef nie chce niestety aby mu płacono po zakończonej budowie - i wiem że nikomu nie ulega akurat w tej kwestii bo w końcu to jest kasa - a on i jego firma wraz z firmami rodzinnymi wkoło jej nie maja - ale to tematu : dziwi mnie radość bijąca z treści tego postu z tego że ktoś dał już 500 tyś zł za nic , prawdopodobnie płaci bankowi raty ( jezeli za gotowkę no to szacun jeszcze większy ) i dalej nie ma tego swojego "d" - ale napić sie piwka na lesnym - bezcenne . poprostu nie wierzę w ani jednego maila o tak radosnej treści - i radzę zwijajcie sie kto jeszcze może !!! nie wpłacajcie ani grosza !! z reszta pogadajcie z mieszkańcami pierwszego etapu i ze stróżem który zna tematy od podszewki powodzenia dla tych co już wtopili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec leśn. Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.11, 13:11 ludzie, nie dajcie się zwariować! ta firma to łobuzy, którzy rzucili się na mamienie ludzi obietnicami o swoim domu! wiele jest osób którzy wpłacili kasę CD i nic do tej pory nie mają. a jak mają to same problemy. bo zawsze terminy, bo pogoda nie taka, bo to nie oni, bo urząd zły, bo sąsiedzi nie ok, itd. tych śpiewek było mnóstwo a roboty jak stały tak stoją. i nie zmieni tego to, że kilku chłopków coś dłubie przy murach oporowych i stawianiu ogrodzenia, którego i tak nie ma, a jak się już pojawi to trzeba je będzie ułożyć i pomalować od nowa bo pewno kupią jakąś tandetę. domy są spartolone, źle wykonane, jest mnóstwo usterek, odpada tynk, z dachów zjeżdżają dachówki, kostka na drogach jest skandalicznie ułożona, tereny wspólne niezagospodarowane, domy źle docieplone, opadające tarasy, walające się wszędzie śmieci z budowy i wszędobylski syf BO TRWA BUDOWA! kierownik, który nic nie wie (a właśnie, kto nim jest teraz?). szacun dla sąsiada przy wjeździe za jego baner na dachu. może w ten sposób mniej ludzi naciągną. co do uwagi a propos samochodów panów z cd - jak mam na głowie długi i ludzi mających uzasadnione żądania bo podpisałam jakieś umowy to nie kupuję maserati, beemek czy merców. a takimi furami rozbijają się panowie z CD i ich rodziny. jak ktoś dalej wierzy w ich uczciwość to niech zapyta producenta płotu czy jeden z panów B. zapłacił mu za ogrodzenie, które ten zamówił do swojego domu. czy coś mam jeszcze dodać? byłam, mieszkam, weryfikowałam. więc wiem jak to wygląda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.dynamic.chello.pl 07.10.11, 12:13 Hop hop Osiedle Słoneczne do Osiedla Leśnego - co u was? Jak postępują prace? U nas idziemy sądowo, a wy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregx Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.sileman.net.pl 07.10.11, 13:11 hop hop daj jakiś namiar na siebie. O sądach i zamiarach nie ma co dyskutować na publicznym forum :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex klient Re: Centrum developer - inwestycja Ruda Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.11, 20:45 ale fajnie sie dzieje :-) windykatorzy byli juz z tvp katowice czekać tylko na reportaż w tv :-) ponoć i cbś i abw juz tam siedzi - naprawde firma godna godła :-) zapraszam do kupowania ich domów najlepiej za gotówke :-) oni z dzika przyjemnościa przyjma wasze 500 600 900 tyś za dziure w ziemi a potem ................ onene !! zamieszkać bezcenne ale gdzie ??? z resztą napis na wjeździe świadczym o tym bagnie jakim jest c.d. powodzenia dla wszystkich co wtopili i nie dajcie za wygraną Odpowiedz Link Zgłoś