Gość: gosc Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 06.09.09, 10:42 a strona cd nie działa, czy to tylko problemy informatyczne czy moze już nawet nie ma pieniędzy na reklame ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 06.09.09, 22:40 pewnie nie zapłacili za modernizacje strony i informatyk im wyłączył bo poprzednie modernizacje trwały parę godzin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio majkel odnosnie domu wielorodzinnego IP: *.chello.pl 08.09.09, 14:41 W obrębie całej inwestycji "Osiedla Słonecznego" położonej na 26 ha powierzchni w rejonie ulic Kukułek i Klimontowskiej w Sosnowcu , znajdzie się również miejsce dla budynków wielorodzinnych w podwyższonym standardzie Apartamentów. Osiedle znajduje się przy ulicy Klimontowskiej i stanowi urokliwą przestrzeń wokół zabudowy jednorodzinnej, w miejscu nazywanym przed laty “Dębową Górą”. Atrakcyjność tego terenu związana jest m.in z niewielką odległością od centrum miasta i dobrym połączeniem komunikacyjnym we wszystkich kierunkach. W ramach budowy całej inwestycji zadbamy o wszystko, co niezbedne dla mieszkańców. Osiedle będzie posiadało własny kompleks usługowo-handlowy, przedszkole, tereny rekreacyjne, jak również postaramy się aby w pobliżu nie zabrakło “dobrej kuchni”. super sciema na ich stronie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: odnosnie domu wielorodzinnego IP: *.chello.pl 09.09.09, 00:02 domy będą ale jak ktoś im na zajeciach praktyczno technicznych za darmo zrobi makietę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Itd Re: odnosnie domu wielorodzinnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.09, 16:02 Już prawie dwa lata mijają a nawet łopata w ziemie nie została wbita pod budynek wielorodzinny. Szkoda czasu n czekanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka Pytanie IP: *.chello.pl 17.09.09, 20:31 Dziś byłam w Sosnowcu na Plonów i niestety ale już chyba CD opuścił swój oddział, nawet nie wiedziałam kiedy to się stało. Przyszło mi na myśl, że to początek ich końca ale może tylko tak mi się zdaje pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Re: Pytanie IP: 217.153.225.* 18.09.09, 12:24 Ja byłem dzisiaj i CD na Plonów normalnie działa. Rozmawiałem z Panią Wysocką i Panem Brodziakiem. Mają jeszcze drugie biuro w Katowicach ale to zajmuje się księgowością i inwestycjami Ruda i katowice. Na ul. Plonów obsługuje min. nasze domi na Słonecznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-panikara Re: Pytanie IP: *.chello.pl 18.09.09, 14:51 ach ta ewka :) stara a glupoty sie jej trzymaja kolego - co u pana brodziaka? kiedy nam skonczy osiedle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Pytanie IP: *.chello.pl 21.09.09, 01:10 > kolego - co u pana brodziaka? kiedy nam skonczy osiedle? Wg umowy, znaczy się , terminowo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.09, 11:51 na szybkie skończenie budowy o ile w ogóle skończą nie ma co liczyć ostatnio byłem na budowie i dostawa materiałow zmieściła się w jednej reklamówce a na budowi kompletnie nic się nie działo bo dzień wcześniej padał deszcz trwały tylko prace remontowe mieszkańców .CD czeka na zimę żeby mógł się tłumaczyć że nie ma warunków do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.09, 10:11 no to zobaczymy czy takie eee bo na budowie jak zwykle cisza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-panikara Re: Pytanie IP: *.chello.pl 24.09.09, 21:31 tak tak koniecznie zobaczmy... ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pytanie IP: *.chello.pl 24.09.09, 22:47 oj coś mam wrażenie że pani nie panikara powina się podpsywać CD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pytanie IP: 62.29.136.* 25.09.09, 15:06 Pani nie panikara to chyba rzeczywiście CD . Polecam pobyć "przeżycie " z powodu CD bez domu. Bez stałego miejsca zamieszkania, bez dowodu osobistego ( nie ważny ). Polecam wszytkie sprawy związane z urzędem skarbowym NIP 3 , zgłoszenia aktualizacyjne, polcam zawiadomienie wszystkich banków, urzędów i instytucji ,że nie mam adresu . Perypetie w miejscu pracy gdzie złożyć nowy PIT w jakim urzędzie jeśli jesteś człowieku bezdomny. Wyrabianie wszystkich dokumentów bez miejsca zamieszkania !!!!! koszmar. Może Pani nie panikara zmieniłaby zdanie i zaczęła panikę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbuk Re: Pytanie IP: *.chello.pl 25.09.09, 19:09 może nie-panikara mieszka naprzeciwko, to sie jej nie spieszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-panikara Re: Pytanie IP: *.chello.pl 25.09.09, 19:27 mo może faktycznie rzecz w tym, że mnie bezdomność nie gryzie, a w dodatku jestem w grupie osób, którzy mają akty notarialne domów... nigdy nie patrzyłam na sprawę z tej strony... przykro mi, że to opóźnienie powoduje aż takie kłopoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbc Re: Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 16:30 Dzisiaj znowu na budowie luz blues.3-4 panów miotało się gdzieś między domami.Ciężko mi sobie nawet wyobrazić kiedy ta budowa będzie zakończona.Dlaczego np nikt nie uprzątnie terenu przed szeregowcami nr 1-18?Przecież te domy już dawno zostały oddane i mają właścicieli.Dalej to wygląda tragicznie!Teren powinien być uprzątnięty, gdzie są mury oporowe ?Wiem ,wiem to są detale w porównaniu z całym szeregiem problemów które mamy z tym developerem. Czy przez najbliższych kilka lat będziemy mieszkać na placu budowy? Tragedia!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pytanie IP: *.chello.pl 29.09.09, 00:35 pewnie liczą że zniecierpliwieni mieszkańcy sami sobie uporządkują teren Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.09, 14:28 dostałem od nich wiadomość że niwelacja terenu działki przewidziana jest na październik o ile pozwolą na to warunki atmosferyczne. ciekawe co im będzie pezszkadzać deszcz czy bedą modlić sie o śnieg :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolx2 Re: Pytanie IP: *.chello.pl 29.09.09, 16:23 wow to już w październiku mamy trudne warunki... wydłuża nam się ta zima, oj wydłuża... gdzie to ocieplenie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.09, 16:58 Czy coś w ogóle dzieje się na naszej budowie?Ja mam już w tej chwili zupełnie poważne obawy, że developer nie jest w stanie dokończyć tej inwestycji.Teraz czekają na zimę-długą i srogą.Ale ja już nie chcę ani nie mogę czekać!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-panikara Re: Pytanie IP: *.chello.pl 03.10.09, 20:26 wg oficjalnych danych do zimy ma byc podlaczona do kanalizacji, wody i gazu pierwsza uliczka (mysle ze tylko prawa strona), moze to realne ale tylko w tym zakresie, mi to wystarczy mam w nosie czy to plac budowy czy zamkniete osiedle - ja sie wprowadzam bo musze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Pytanie IP: *.chello.pl 04.10.09, 00:39 ambitne mają plany. nierealne moim zdaniem, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.09, 09:59 A ja nie mam w nosie,bo nie zapłaciałam za mieszkanie na placu budowy tylko za dom na zamkniętym osiedlu z pełną infrastrukturą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-panikara Re: Pytanie IP: *.chello.pl 04.10.09, 12:14 i pewnie takie bedzie za kilka lat ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.09, 09:01 No to my też powinniśmy zapłacić im za kilka lat,ciekawe czy humory też by tak wszystkim dopisywały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.09, 14:19 tyle że oni własnej kasy nie mają więc jak im zapłacimy to dopiero robią ,podobno zakładają jakąś nową spółkę więc może znaleźli jakiegoś inwestora z kasą albo ....... wole nie myśleć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.09, 15:45 Ja to już nawet nie wiedzę żeby robili jak im płacimy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.09, 09:16 zamknięty krąg my im nie płacimy bo nie robią oni nie robią bo nie płacimy ,najgorsze jest to że taka jest sytuacja na osiedlu góralska z drogą trwa chyba już z dwa lata . dokończenie budowy jest możliwe ale po dopływie nowej krwi i tu znowu zamknięty krąg kto kupi od nich dom jak czyta co się dzieje a oni bez nowych klientów nie wybudują nic nowego bo nie mają kasy ,tak więc do czasu jak nie pogodzą się że muszą mniej zarobić i znaleźć dodatkowego inwestora z kasą który pewnie zgarnie sporą część zysku a inaczej nie skończą bo żaden bank nie da im kredytu .I jeszcze musieli by to dobrze nagłośnić bo reputację CD w sosnowcu już dawno stracił i ciężko będzie znaleźć frajera który jak my kupi od nich dziurę w ziemi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.09, 13:54 na razie to zainwestowali w reklame, taka ogromna przy wjeździe to centrum Sosnowca od strony Katowic, Milowic, przed wjazdem pod wiadukt kolejowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.09, 19:28 Najlepsza reklama to zadowolony klient, ale do CD jeszcze widocznie to nie dotarło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.09, 09:31 jak budowali poprzednie osiedla to reklam nie było żadnych i wszystko sprzedali a teraz ? naprawde nie dociera do nich to co napisał kolega abc " Najlepsza reklama to zadowolony klient" i bez tego nie pociągną dom to nie baton kupowany pzy kasie każdy zanim wyda ponad 500 tys. będzie sprawdzał na wszelkie sposoby developera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asa Re: Pytanie IP: *.chello.pl 09.10.09, 10:34 Jakie poprzednie osiedla? Nie żartuj. Nie wiem czy ktores skonczyli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.09, 12:30 NIE PISAŁEM CZY SKOŃCZYLI A TYLKO ŻE SPRZEDAŻ SZŁA BEZ ŻADNEJ REKLAMY BO OSIEDLE GÓRALSKA NIE JEST SKOŃCZONE ALE TAKIE SYTUACJE SIĘ ZDAŻAJĄ NAWET OGROMNYM DEVELOPERĄ W WARSZAWIE ZNAM TAKI PRZYKŁAD A METR TAM KOSZTOWAŁ 4 LATA TEMU 10 TYS. W SOSNOWCU WYBUDOWALI 2 OSIEDLA GÓRALSKA I ZIELONA DOLINA CZY JAK TO SIĘ TAM NAZYWA OBA WIDAĆ Z NASZEGO OSIEDLA ,W KATOWICACH JEDNO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Pytanie IP: 62.29.136.* 13.10.09, 07:16 Dobry towar sam się sprzeda. Nie wiem tylko czy to dobry towar. Czy ktoś wie jak będzie wygladało odwodnienie terenu ? Mam na myśli spust rur deszczowych z dachu .Czy będzie jakieś odprowadzenie czy też będzie lało sie na trawnik. Nie martwie się tym bardzo mocno , bo bedę mieszkać w pierwszej alejce , więc woda poleci sobie na dół na tych co pod skarpą . Chciałabym jednak wiedzieć czy sasiedzi mieszakjący niżej bedą moimi donrymi sąsiadami czy tez wrogami,którym będę zalewać ogród. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi5 Re: Pytanie IP: *.chello.pl 13.10.09, 20:19 no fakt, masz racje, pewnie 1001 drobiazgów tzn partactw wyjdzie w praniu jak to mówią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BZZZZZ CD - jeden WIELKI żart !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 11:17 Oficjalna strona CD "..Gwarancje Każda realizowana przez nas usługa kończy się sukcesem i owocuje zadowoleniem naszych klientów, które z założenia jest naszym podstawowym celem. Dlatego w naszej firmie wszystko jest jasne od samego początku. Nie sprzedajemy "kota w worku". Nie mówimy że budowa domu będzie kosztować X złotych, a potem pojawiają się dodatkowe koszty. Uważamy, że takie postępowanie jest nieetyczne. Powoduje niechęć do korzystania z usług developerów..."-POZOSTAWIE TO BEZ KOMENTARZA BO BRAKUJE MI SŁÓW......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: CD - jeden WIELKI żart !! IP: *.chello.pl 14.10.09, 13:33 akurat w zakesie kosztów nie mam im nic do zarzucenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: śnieg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.09, 09:23 powiedzcie mi proszę skąd oni wiedzieli że w październiku będzie padał śnieg i nie będą mogli robić . JAK TO MÓWIĄ WIĘCEJ SZCZĘŚCIA NIZ ROZUMU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: śnieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.09, 18:01 Na budowie totalne błoto.Mowy nie ma żeby coś donieść/dowieźć/dojść do domu.Podobno zaczynają budowę mieszkań- rozgrzebane, niedokończone nasze osiedle ,ale kogo to obchodzi! Mam nadzieję, że będzie obchodziło potencjalnych kupców mieszkań (jeśli w ogóle jacyś odważni się znajdą).Powinni przejść się te 100 m dalej żeby zobaczyć jak to wygląda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad natępny ma ich dosyć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.09, 10:48 na innym forum pan nie wytrzymał i widzę że poraz pierwszy ktoś nie robi tego anonimowo cytat Witam. ZMoge wiele powiedzieć o pracach prowadzonych przez CD w rudzie bo robilem dla nichtynki na budynkach. Pieniedzy nie widziałem do dziś. Materiały przychodziły tygodniami. Dowiedziałem się dlatego że zalegają z płatnościami. materiały przychodzą jak jakiś "jeleń" wpłaca zaliczkę i jest czym zapłacić. Robotnicy dostają kase w 3-4 ratach. To była strona finansowa. Strona budowlana. Tylko to co widziałem: brak odpowiednich izolacji- sporo budynków zalewało całe płyty stropowe podczas opadów. Elewacje zakładam jako firma specjalizująca się w tym ze za jakiś czas zaczną pękać. brak odpowiednich zakładek na siatce i styropianie. styroian zel przyklejony i kołkowany. płyty są lużne. materiały do elewacji kiepskiej jakości. Pan A.Mietła kierownik budowy to pokrętny lawirant a jego słowo jest niewiele warte. shaqi1@go2.pl moj mail tel 609400690 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszkaniec Re: natępny ma ich dosyć IP: *.146.8.56.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.10.09, 07:59 A ja mu juz odpisalem. Prosty sposob - przyjechac do Rudy i zweryfikowac moje informacje. Nie jest dziwne ze nie dostal Pan pieniedzy za wykonana prace. Najpierw trzeba poprawic to co sie spartolilo a dopiero pozniej wystawiac fakture po koncowym odbiorze. Poza tym za co maja Panu zaplacic? Za robote o ktorej nie ma Pan Panie Polanski zadnego pojecia i Pana ludzie "z lapanki" rowniez? Najpierw niech Pan zaplaci za brudne okna,drzwi, kostke, rynny ktorych sie teraz nie da doczyscic!!! Tynki na budynkach to jedna wielka farsa!!! Wystarczy przyjechac do Rudy i zobaczyc jak "fachowo" zostaly wytynkowane budynki. Najprosciej wytynkowac i pobrudzic wszystko dookola a pozniej twierdzic ze to nie ja zrobilem. Co do jakosci polozenia tynku jak sie nie potrafi, to sie zwala na kiepski material... PS. Pewnie zaraz uslysze ze jestem z CD. Jestem ich klientem i przez takich ludzi jak P. Polanski tworza sie problemy - z reszta przez CD tez. Jaka firma tacy i podwykonawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 221))) pdobno wszyskie dzialki maja zadluzone IP: *.chello.pl 18.10.09, 19:07 wiecie cos na ten temat?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: pdobno wszyskie dzialki maja zadluzone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.09, 19:47 tzn.co masz na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-panikara Re: pdobno wszyskie dzialki maja zadluzone IP: *.chello.pl 18.10.09, 20:18 mysle ze nic nie mial na mysli poza sianiem wynaturzonych klimatow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: pdobno wszyskie dzialki maja zadluzone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 08:14 Nie ,nie-pytanie całkiem na miejscu,tylko nie do końca wiem o co chodzi.Przecież nie jest tajemnicą, że grunt jest obciążony hipoteką banku.W przypadku CD nic mnie nie zdziwi.MAM ICH DOŚĆ a niestety jestem ich klientką! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: natępny ma ich dosyć IP: *.xdsl.centertel.pl 20.10.09, 21:47 Z jakością CD ma problemy na każdym osiedlu. Ludzie z łapanek bez nadzoru lub z niekompetentnym nie są wstanie nic zrobić pożądnie. Lipne materiały, projekty i wykonanie i na koniec bajzel i brud. Takaż to uroda tego dewelopera. Standard obsługi jak każdy widzi. Polecam tego Dewelopera,??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient sosna klient - poszkodowany IP: *.146.38.58.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.10.09, 11:15 a ja juz mam doś zwodzącego mnie developera , dość wszelkiego partactwa i firmy która kłamie i drwi tylko z nabitego w butelek klienta , znalazłem prawnika dobrego ( nie taniego ) i chce wyegzekować od nich wszytko to co mi sie należy , nie boje sporu sadowego , dośc już mam zszarpane nerwy - ale koniec teraz to juz bedziemy rozmawiać tylko przez adwokata jesli ktoś chce sie przyłączyć - zapraszam d.klus@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Proszę o kontakt Re: klient - poszkodowany IP: *.146.37.153.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.10.09, 15:06 Witam Pana, Bardzo nas zainteresował Pański post w temacie prawnika. Mieszkańcy z osiedla na Góralskiej chcą wystapic z pozwem zbiorowym ( 37 domów ) do sądu w kwestiach niedokończenia osiedla i wadliwego wykonania pewnych jego elementów ( drogi, system wodny, kanalizacja ) itd. Własnie szukamy bardzo dobrego prawnika i jeżeli ma Pan takowego proszę o przesłanie na maila namiarów do niego: email:appointed@op.pl Dzięki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorcia Re: klient - poszkodowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 16:47 CD przekroczyło już wszelkie możliwe granice!Poza drobnymi pracami NIC nie robią na budowie.Sprawy kluczowe takie jak droga , media to tylko mżonki i kolejne terminy bez pokrycia.Jak Państwo widzicie możliwość wykańczania domów?Jak można dowieźć kleje, płytki , farby itp?Jak można cokolwiek robić nie mając ogrzewanego domu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieufny Re: klient - poszkodowany IP: *.centertel.pl 14.03.10, 00:37 Ludzie. Całe to forum to bicie piany. Żalicie się na problemy z deweloperem, a czy przed podpisaniem umowy zastanowiliście się ile kosztuje budowa domu? Ja przed podpisaniem umowy zrobiłem taką analizę, przejrzałem strony internetowe i okazało się, że jeden metr kwadratowy domu jednorodzinnego kosztuje 2500 zł netto. To jest cena bez infrastruktury ( drogi, media, koszt działki).Podwykonawcy dziwią się, że zleceniodawca nie płaci. A jaka jest cena metra kwadratowego brutto w tej firmie? Odpowiedź: Poniżej kosztów produkcji. Niższa niż cena netto.Na co liczyliście? Na okazję? Nie ma takich okazji, tak jak nie ma mercedesa w cenie volkswagena. Koszty budowy domu :www.dom.pl/koszt-budowy-domu.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gac Re: klient - poszkodowany IP: *.147.76.35.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.03.10, 12:50 tak tak , pan fifi też mówił że oni te domy to nam za darmo dają. śmiech na sali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany przez CD Re: klient - poszkodowany IP: *.chello.pl 14.03.10, 22:14 a ty czytałeś ten artykuł czy bijesz pianę bo nie masz co robić ,tam podane są ceny domu a nie szeregowca przy budowaniu indywidualnie a poza tym to my podpisywaliśmy umowy 2 lata temu i od tamtej pory ceny się trochę zmieniły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec R.Ś. Re: natępny ma ich dosyć IP: *.tijo.3s.pl 21.10.09, 12:01 Witam. Ja też jestem klientem CD-faktycznie firma zostawia wiele do zyczenia- ale praca i wykonanie niektórych rzeczy przez podwykonwaców tez zostawia wiele do życzenia - sam widziałem na własne oczy. A co do kierownika budowy - niejeden raz miałem z nim styczność- jedyna osoba która w tej firmie nie owija w bawełnę i niezgodziłbym się z że jego słowo jest niewiele warte - zawsze zrobi mi to o co poproszę - może raz szybciej raz wolniej ale zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Centrum Developer Oświadczenie Centrum Developer IP: 213.17.235.* 03.11.09, 11:09 W związku z umieszczeniem przez Pana Eliasza Polańskiego „Foto – Pozytyw” wpisu na forum z dnia 16.10.2009r g. 10.48 podpisanego: „shagi1@go2.pl” nr tel „609400690” oświadczamy, iż zawarte w w/w wpisie informacje są nieprawdziwe, a także w sposób nieuprawniony i bezprawny został opisany i obrażony nasz pracownik: Pan mgr inż. Andrzej Mietła . Umieszczony na forum w/w wpis bezpośrednio narusza dobra osobiste spółki oraz jej pracownika. Autor wpisu nie tylko podaje niezgodne ze stanem rzeczywistym informacje, ale także szkaluje, obraża i narusza dobre imię naszego pracownika. Prawdopodobną przyczyną umieszczenia wpisu jest nierzetelne i wadliwe wykonanie prac przez Pana Eliasza Polańskiego, a w związku z tym pozostawanie w sporze ze Spółką, co w oczywisty sposób nie może stanowić podstawy do naruszania dóbr osobistych naszych pracowników. W związku z powyższym zwracamy się o niezwłoczne sprostowanie powyższych nieprawdziwych informacji oraz o zamieszczenie przeprosin wobec spółki oraz jej pracownika. Niezależnie od niniejszego oświadczenia, spółka podjęła kroki prawne w celu ochrony swych dóbr osobistych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alexy Re: Oświadczenie Centrum Developer IP: *.chello.pl 03.11.09, 22:21 A co z dobrami osobistymi klientów CD, czyli waszych których macie w głębokim .... potraficie bolki tylko straszyć sądami za to sami do prac i do oddania budynków się nie przykładacie. Kiedy skończycie budować? co brakło kaski? czy może leży na lokatach i czeka na %-ty ? CD to żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pogański Re: Oświadczenie Centrum Developer IP: 87.239.196.* 29.11.09, 21:20 CD napisało "Prawdopodobną przyczyną umieszczenia wpisu jest nierzetelne i wadliwe wykonanie prac przez Pana Eliasza Polańskiego, a w związku z tym pozostawanie w sporze ze Spółką, co w oczywisty sposób nie może stanowić podstawy do naruszania dóbr osobistych naszych pracowników. W związku z powyższym zwracamy się o niezwłoczne sprostowanie powyższych nieprawdziwych informacji oraz o zamieszczenie przeprosin wobec spółki oraz jej pracownika." Jest to dla mnie lanie wody. Jeśłi jestem nierzetelny to dlaczego Pan mgr inż Andrzej Mietła czy poprostu A.Mietła :P nalegał abyśmy wykonali reszte domów. Nic nie słyszałem o nie fachowym wykonaniu bo kto by miał czelność to powiedzieć jak tam na całej budowie jest nie wiele dobrze zrobionych rzeczy. Ja widzę że o Centrum Develpers jest wiele kontrowersyjnych wpisów. Ja moge podać dziesiątki domów wykonanych w tym roku elewacji. Z tego co wiem to na 12tyś m2 elewacji jakie wykonaliśmy w tym roku to poprawki mieliśmy tylko na jednym domku. Nic o porawkach nie słyszałem na Rudzie. A jak bym słyszał to od swoich błedów rąk nie umywam i do końca staram się postępować profesjonalnie i uczciwie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Rudy Ś Re: Oświadczenie Centrum Developer IP: *.146.213.247.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.12.09, 08:04 Panie Polański, to co kupiliśmy za grube pieniądze to tylko nasza sprawa. Panu kompletnie nic do tego. Chce Pan zobaczyć i nauczyć się (choć to pewnie niemożliwe) jak się tynkuje budynki? Przyjedź Pan teraz do Rudy to Pan zobaczysz. Nauczysz się człowieku do czego służy folia ochronna na okna,taśma samoprzylepna; zobaczysz jak się używa kluczy do odkręcenia rynien itp. Można budynek wytynkować bez brudzenia wszystkiego w promieniu 10m? Można! Ale Pan Panie Polański i Pana ludzie tego nie potraficie. Nie pisz Pan bzdur o milonach m2 wytynkowanych powierzchni, po co mydlisz ludziom oczy! NIE MASZ PAN ZIELONEGO POJĘCIA O TYNKOWANIU!!! Idź Pan sobie do tych zdjęć albo krowy paść; to będzie lepsze zajęcie dla Pana - tam niewiele da się zepsuć. Chociaż w Pana przypadku to nigdy nie wiadomo.... W mojej obecności A. Mietła zgłaszał Panu błędy w tynkowaniu. I co? Sam Pan powtarzałeś że nie płacą to się stąd zwijam. A za co mieli zapłacić? Za Pańskie błędy? PS. Liczę na to iż od CD nie ujrzy Pan ani złotówki. Wręcz przeciwnie, liczę na szczęsliwy finał pokrycia kosztów uszkodzonych elementów przez Pana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Oświadczenie Centrum Developer IP: *.fwpl.fwc.com 04.12.09, 15:06 Pan Polański miał przynajmniej odwagę podac swoje dane a ty mieszkańcu Rudy Ś kim jesteś? Czy aby nie CD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.146.73.59.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.10.09, 22:23 Wszystkie piramidy finansowe tak kończą. Prędzej czy później. I tak długo wytrzamali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aan Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 21.10.09, 22:48 Ale to żadnego osiedla nie skonczyli? tego w Rudzie tez nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N.M>H> Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 26.10.09, 22:52 bylem dzis na budowie i rece mi opadly kiedy oni to skoncza?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.09, 01:30 Uwga!!! Na pewne domy NIE BĘDZIE gwarancji na systemy kominowe i wentylację kilku kanałową. "Ja" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 62.29.136.* 03.11.09, 12:17 Witam, proszę o informację ile wynoszą ogółem opłaty notarialne i PCC od zakupu domu.Mam podpisaną notarialną przedstępną umowę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-panikara Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 03.11.09, 20:29 jakoś koło 3000 zł, podatku jeszcze nie płaciłam ;P sama jestem ciekawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 04.11.09, 00:18 w przypadku kupna nowego domu od developera w cenie zawarty jest podatek VAT i PCC nie obowiązuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azsxdcfv Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 04.11.09, 19:01 a co ten "kierownik" tam robi jak nic nie budują/.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HAD Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.146.77.90.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.11.09, 12:18 A może jakieś konkrety. Ja osobiście mam dosyć tych wszystkich którzy cały czas mnie straszą a to tym a to tamtym. KONKRETY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.09, 12:54 Po latach moge powiedziec ze to jednak fajna firma. Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbc Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.09, 15:18 No to ja z konkretów mogę powiedzieć tyle ze mój dom miał być skończony prawie rok temu.Dalej stoi pusty , nieogrzewany z całą masą rzeczy które nie są wykonane.Wystarczy podjechać pod bramę osiedla i porozmawiać z właścicielami domów,konkretów pewnie nie zabraknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 05.11.09, 21:59 CD przenosi swoje Biuro Handlowe z powrotem do S-ca (komunikat z ich strony). Czyżby nie mieli już kasy na wynajem biur w K-ach ? Chyba, że poszli wreszcie po rozum do głowy i chcąc wykończyć nasze osiedle szukają oszczędności wreszcie u siebie ? Może doszło do nich że tylko zadowolony klient przyciągnie innych ! Jakoś w to nie wierzę, ale cuda się zdarzają ! oby.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 05.11.09, 23:11 jaki rozum ? podstawą w tym biznesie jest zadowolony klient jak mój poprzednik napisał z tym że to do nich chyba nigdy nie dotrze bo jak nazwać ich uporczywe zniechęcanie klientów do siebie, powinni zrobić wszystko żeby wynagrodzić roczne przesunięcie terminu i całować po naszych ubabranych w błocie butach że nie ma ich jeszcze w tvn24 i nie mają 50 spraw sądowych a oni nawet nie raczą sie z takim motłochem jak my spotykać tylko wyślą nam kartkę z następnymi nierealnymi terminami i pewnie napiszą nam że są wspaniali i przychylają się do naszej prosby i zamontują nam takie barierki jak były w wizualizacjach ,a jak podłączą nam gaz to chyba bedziemy musieli ich nosić na rekach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbc Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.09, 10:17 Stracić dobrą opinię można bardzo szybko, odbudować ją jest niewiarygodnie trudno.Nie wiem czy w ogóle jest to możliwe.Zachowanie CD wobec klientów-ŻENADA !!Łaskę robią czy się spotkają czy nie, z klientami którzy zapłacili im ciężkie pieniądze! Jak widać po poprzednich postach ktoś tam z firmy to czyta i bardzo dobrze!Ale sądząc po dotychczasowym zachowaniu wniosków nie wyciągną .Komu chcecie sprzedać te mieszkania??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.146.92.114.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.11.09, 16:20 Ostatnio okazało się, że wylewka w moim domu jest niezbrojona. Skandal !!! Jak można zrobić ogrzewanie podłogowe bez zbrojonej wylewki. Albo oni kompletnie nie mają pojęcia o tym co robią albo co gorsza oszukują na czym się da. Ciekawe na czym jeszcze "zaoszczędzili"!? Czy słyszeliście kiedyś odgłos głuchej popękanej posadzki pod płytkami - koszmar. JA TEGO TAK NIE ZOSTAWIĘ!! Wszystkie wylewki powinni zrobić od nowa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 16:13 Znam tą firmę bardzo dobrze,swojego czasu kupowali ode mnie materiały.Przegoniłem gdyż strasznie zalegali z płatnościami.Ogólnie w CD panuje straszny bałagan,brak fachowców,Pan fifi jest chamski,bezczelny.Chcieliby wszystko za darmo a tak się niestety dla nich nie da.W zyciu nie kupiłbym od nich niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.09, 18:48 to może się zdecydujesz znajomy :) kupujesz czy sprzedajesz ? kolejny gall się znalazł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.09, 18:58 o której budowie mowa ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 20.11.09, 22:24 o budowie palacu kultury cieciu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 22.11.09, 22:26 moim marzeniem jest żeby cały zarząd CD musiał spędzić świeta w jednym z wybudowanym przez siebie budynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbc Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.09, 15:50 Czy ktoś z Państwa ma jakieś informacje odnośnie spotkania z developerem o które prosiliśmy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 11.11.09, 18:03 nie zamierzają się z nami spotykać dostaniemy pismo z nowymi nie realnymi terminami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 12.11.09, 23:03 no może teraz dotrze do was po co nam prawnik i pozew zbiorowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-panikara :D Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 15.11.09, 09:52 gaz Wam chcą podłączyć a Wy im wilkiem? co za ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbc Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.09, 10:21 gaz to nam mieli podłączyć jakieś pół roku temu, nie ma do dziś a kiedy będzie nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ślązak Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.11.09, 15:00 GOROLE!!! dobrze wam tak! kto by się wami przejmował. wpierw niech Centrum Deweloper skończy rudę, potem może sie wami zajmą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 15.11.09, 21:34 hmmm.. nie kumam to miał być żart? mam nadzieję że tak bo pokazuje że przynajmniej nie opuszcza cię poczucie humoru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-panikara poprzedniego posta nie ja pisałam.... IP: *.chello.pl 15.11.09, 22:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ślązak Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.11.09, 15:13 GOROLE!!! spokój mi tu! co się czepiacie, wpierw niech zrobią w rudzie, a potem (może) u was. gorolowo niech poczeka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 15.11.09, 15:29 myslac jak ty slazak to nie doczekasz sie na skonczenie rudy bo firma to przeciez gorole.... heheh chwila. to ruda jeszcze nie skonczona jest? ile tam jest pozlizgu, dwa lata? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sosnowiczanin Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 15.11.09, 21:31 teraz już mi sę przypomniało czemu ślązaków nikt nie lubi ,ale widzę że nikt sie nie zniża do twojego poziomu brawo zagłębiacy !! chłopakowi brakło sił na CD to próbuje sie wyżyć na nas .Mam pomysł na rozładowanie emocji :zapraszam pod sidzibę CD póki jeszcze jest w katowicach i możesz spalić parę opon bo to taki wasz śląski zwyczaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 17.11.09, 22:34 jak tam dostaliście odpowiedź od CD ? no to czekajcie dalej napiszcie jeszcze jedno pismo na kolanie i pytajcie po co wam prawnik do oczywistej wojny jaką wytoczyło nam CD, goście plują nam w twarz a my zamiast się kontratakować czekamy na kopniaka ciekawe co muszą zrobić żebyśmy wspólnie zareagowali pan fifi powiedzial że musimy "uzbroić się w cierpliwość" brak mi słów takiej bezszczelnej osoby to jeszcze nigdy nie spotkałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 19.11.09, 21:18 ZACZYNAJĄ ZASYPYWAĆ RURY Z MEDIAMI CHYBA MUSIMY IM WYSŁAĆ KARTON SZAMPANA BO JESZCZE SIĘ NA NAS OBRAŻĄ I NIE ODPISZĄ NAM NA NASZE PISMO A CHYBA PLANUJĄ NAM JE WYSŁAĆ NA ŚWIETA ZAMIAST KARTEK ŚWIĄTECZNYCH W RAMACH OSZCZĘDNOŚCI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 62.29.136.* 18.11.09, 08:23 A tak swoją drogą czym zgrzeszyłam ,że ten Pan i jego spółka stanęła na mojej drodze. Znajoma w ubiegłym miesiącu obejrzała dom w takiej samej cenie, pan sprzedawca ukłonił się , podziękował za kasę , poprosił o rekomendację innym i od miesiaca ekipy pracują pełną parą a święta spędzi w nowym salonie przy choince . Jest szczęśliwa i nowy etap życia zaczyna z radością ,ktorej nici już nam nie zwróci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbc Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.09, 08:29 moi znajomi także kupili dom od developera później niż my.Mieszkają już od 4 miesięcy ciesząc się nowym lokum.Zachowanie CD-żenada,po prostu dno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.09, 10:00 a my zamieszkamy za rok ale CD nie widzi w tym problemu bo martwimy się barierkami i parapetami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Fachowy odbiór mieszkań. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.09, 14:15 a jakie są koszta takiego odbioru ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Fachowy odbiór mieszkań. IP: *.chello.pl 24.11.09, 21:34 A CO TAM ODBIERAĆ CO DRUGA RZECZ JEST SPAPRANA MOŻNA W CIEMNO WSZYSTKO REKLAMOWAĆ ,TYLKO PO CO SKORO I TAK NIE MAJĄ CZASU NA ODPOWIEDŹ NA REKLAMACJE A CO DOPIERO NA NAPRAWY .NIE MA CO IM SIĘ DZIWIĆ BIORĄ PRZYKŁAD Z SAMEJ GÓRY FIFI JUŻ MIESIĄC NIE MA CZASU NA ODPOWIEDŹ NA NASZE PISMO, CIEKAWE CO TAK WAŻNEGO MA DO ZROBIENIA ŻE NIE MA CZASU NA ZAJĘCIE SIĘ SWOIMI KLIENTAMI BEZ KTÓRYCH TA FIRMA MOŻE PRZESTAĆ ISTNIEĆ W PARĘ TYGODNI ALE CO GO TO INTERESUJE W KOŃCU FORMALNIE JEST TYLKO DYREKTOREM A CAŁA ODPOWIEDZIALOŚĆ SPADNIE NA WŁAŚCICIELI KTÓŻY DLA ODMIANY ZACHOWÓJĄ SIĘ JAKBY NIE WIEDZIELI CO W ICH FIRMIE SIĘ DZIEJE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wd 8-) IP: *.chello.pl 24.11.09, 22:09 jak to f dyrektorem? a dyra z plonów juz nie ma? swoja drogą Niewiele buduja to na cholere mnozyc stanowiska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: 8-) IP: *.146.119.87.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.11.09, 17:54 zbliża się koniec roku więc jak co roku Pana B. odwiedzą Panowie w ciemnych garniturach przychodząc po swoje. A to jest priorytet jeżeli chodzi o pieniążki. Bez tych Panów nie istnieją. (tak na marginesie ciekaw jestem co to za frajerzy powierzają swoją kasę takim nieudacznikom) Ciekaw jestem również czy w najbliższym styczniu pracownicy też nie otrzymają całych wypłat:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: 8-) IP: 195.149.64.* 27.11.09, 16:38 Witam, czy ktoś z Was ma aktualną księgę wieczystą od CD? Podobno na warszawską inwestycję został zaciągnięty kredyt inwestycyjny na ponad 2 miliony, a zastawem są grunty pod domy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: 8-) IP: 188.33.19.* 27.11.09, 22:24 O co chodzi z tymi Panami w ciemnych garniturach bo nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ślązak Re: 8-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.09, 15:40 wy tam na tym "zagłymbiu" to zawsze macie wszystko na opak i nic wam nie pasuje. tylko psioczyć i psioczyć. zamiast się zorganizować to każdy sobie rzepkę skrobie. od razu widać, że to pozostałości po zaborze rosyjskim... szkoda gadać. a ty mądralo od opon, gdyby nie nasz śląski węgiel to byś świata przez zamarznięte szyby nie widział i by ci zimno w dupkę uwierało. zastanów się zanim coś powiesz. a zresztą, wy i tak nierozumny naród jesteście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.09, 17:36 Czy ktoś ma bliższe informacje na temat poważnych problemów z przyłączeniem wody na naszym osiedlu i perspektywą wody ze STUDNI ? To niestety nie jest żart Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ślązak Re: woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 19:13 przecież wam na zagłymbiu wystarczy studnia, nie? i tak nie umiecie obchodzić się z wodą z kranów, więc studnia i sławojki starczą. ty, mądralo od opon, podaj swój adres, chętnie podskoczymy z chłopcami i ci wszystkie szyby powywalamy mutrami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ślązak Re: woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 19:14 choć nie wiem czy wiesz co to mutry...:) ale chętnie powywalamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sosnowiczanin Re: woda IP: *.chello.pl 30.11.09, 00:59 słuchaj kormelu masz swoje śląskie forum to tam się wyżywaj na swoich ziomalach i ich lej swoimi murtami bo akurat jedyne do czego się nadajecie to do burd i fizycznych zajęć , a waszego węgla u nas nikt nie potrzebuje w kuchniach mamy gaz a w kominkach palimy drzewem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axel Re: woda IP: *.chello.pl 30.11.09, 21:24 heh troll CDkowy się odezwał :] olać trola, to zdechnie bo na to zasługuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość apartamenty słoneczne IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.12.09, 22:20 Czy ktoś z państwa wie może, czy CD zaczęło już budowę apartamentowców obok osiedla słonecznego? Podobno można już podpisywać umowy, a budynki będą gotowe w maju 2011. Czy ktoś może juz podpisał taką umowę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIESZKANIEC odpowiedź CD IP: *.chello.pl 01.12.09, 23:04 WIDZĘ ŻE WSZYSTKICH ZAMUROWAŁO JAK DOSTALI ODPOWIEDŹ OD CD . MUSZE PRZYZNAĆ ŻE WCALE SIĘ NIE DZIWIĘ TAK BEZSZCZELNYCH TYPÓW TO NIGDY NIE SPOTKAŁEM . A CIESZYCIE SIĘ Z NASZYCH ULUBIONYCH BARIEREK ?A PŁOT NAM ZROBIĄ Z SZNURKA DO SNOPOWIĄZAŁEK TYLKO POCZEKAJĄ NA WYPRZEDAŻE PO PRZYSZŁO ROCZNYCH ŻNIWACH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość1 woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.09, 08:24 a na góralskiej wczoraj odcięli wodę!Wieczorem podstawili beczkowóz.A wszystkim naiwnym potencjalnym kupcom apartamentów życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: woda IP: *.chello.pl 02.12.09, 19:20 to oni tam wode mieli? fiu fiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acab Re: woda IP: 91.206.64.* 02.12.09, 19:48 Może ktoś napisze z Góralskiej jakie jaja mają z wodą?Zresztą nie od dziś. Dla przypomnienia to osiedle było budowane przez obecnego CD. I dziwi mnie że tyle domów dalej jest wykupywane na osiedlu słonecznym (lub o ściema marketingowa). Dla mnie jedną z pierwszych rzeczy jaką bym sprawdził to jak wygląda sprawa mediów na takim osiedlu. Ale ludzie myślą (właściwie nie myślą), że jak mają np. wodę podłączoną do domu to po problemie.Otóż nie. Wystarczy poczytać poprzednie wątki a`propos wody. Albo popytać ludzi z góralskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość barierki IP: *.chello.pl 02.12.09, 21:06 na sosnowieckim forum juz polewają z naszych barierek www.forum-sosnowiec.pl/viewtopic.php?t=344&start=645&sid=0aa980cdd3d5a982f5f49762547ffdfb a my grzecznie czekajmy bo dobry developer spaskudził nam budynek i jeszcze twierdzi że to gla naszego dobra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: barierki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.12.09, 23:52 Czy CD budowało osiedle Zielona Dolina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A taki tam klient Re: barierki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.09, 14:34 Prosiłem parę razy żeby CD rozmawiało z Naszym (mieszkańców prawnikiem). Nie byłoby miejsca na pyskówki i różne inne. Nie byłoby tego forum. Nie byłoby hanysów i goroli. A tak rozgrywają każdego z nas z osobna. I tak naprawdę robią co chcą. Nawet na spotkanie nie wyrazili zgody. A my się znowu zajmiemy kolorem barierek, parapetów itd itp. A niezbyt istotne staje się pytanie co będzie dalej z naszym osiedlem. Przypominam iż ciężko będzie użytkować część czworaka lub bliźniaka w oderwaniu od całej reszty. Ale kogo to.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meduza Re: barierki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.09, 17:53 Nie wiem do czego dąży CD.Ja też chciałbym żeby mieszkańców reprezentował prawnik.Na tym etapie wszelkie możliwości wzajemnej współpracy między CD a klientami zostały wyczerpane.Zachownia CD nie da się skomentować. Pozostaje ogromny i z tego co wiem dalej nie rozwiązany problem wody.Jak żyć bez drogi, jak dojechać zimą do osiedla,co z mediami?Myślę, że przydałyby się bardziej konkretne działania z naszej strony.Jak widać nawet nie chcieli z nami rozmawiać.Osiedle dalej tonie w glinie i błocie, działka za którą zapłaciłem jest pełna śmieci, drutów itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BYŁY CD Re: barierki IP: *.146.50.43.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.12.09, 20:48 DLA CD WASZE WSZYSTKIE PROBLEMY NIE MAJĄ KOMPLETNIE ŻADNEGO ZNACZENIA. WAŻNE JEST TYLKO ABY ODDAĆ KASĘ Z PROCENTEM TAJEMNICZYM WSPÓLNIKOM I PRZELICZYĆ SWÓJ ZYSK. ŻEBY ZAŁATWIAĆ KONKRETNE SPRAWY TRZEBA JE PRZYDZIELAĆ KONKRETNYM PRACOWNIKOM - SPRAWDŹCIE KTO SIĘ CZYM ZAJMUJE W TEJ FIRMIE. WASZYMI SPRAWAMI - NIKT; WSZYSCY - TYLKO KASĄ. TAK NA MARGINESIE, TO SWEGO CZASU PAN POLAŃSKI BYŁ NAJBARDZIEJ CHWALONYM PODWYKONAWCĄ.. ALE ZA BARDZO UPOMINAŁ SIĘ O SWOJE I ZA WCZEŚNIE TZN PO OKOŁO PÓŁ ROKU ŻĄDAŁ ZAPŁATY ZA ODEBRANE PRACE. GDYBY BYŁ TAKI KIEPSKI TO NIE SKOŃCZYŁBY ŻADNEGO DOMU A PRZECIEŻ ZLECALI MU CIĄGLE NOWE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad odpowiedź CD IP: *.chello.pl 04.12.09, 22:48 dzięki CD które wysłało nam odpowiedź na nasze pismo emailem bo nie stać ich już na znaczki mamy dokładną listę emeilową mieszkańców naszego osiedla więc możemy swobodnie się porozumiewać miedzy sobą bez udziału CD ,więc proponuje jeżeli ktoś jest zainteresowany dalszą rozmową z CD przez reprezentującego nas prawnika lub ma już jakiś kontakt z prawnikiem który podjął by się reprezentowanie nas w sporze z CD niech napisze bezpośrednio na emaile mieszkańców . bo chyba już nikt nie ma złudzeń że sobie sam w pojedynkę poradzi z CD bo oni naprawdę nic sobie nie robią z naszych pism a już z tych wypocin napisanych na spotkaniu to chyba do dziś się śmieją . Proszę zwrócić uwagę na dobrane słownictwo przez ich prawnika podłączenie gazu -powinno nastąpić podłączenie prądu -będzie możliwe droga -jest planowana ogrodzenie -jest przewidziane natomiast na nasze postulaty o zmianę parapetów i balustrad zostały zbyte niczym tak będzie jak chcemy i dajcie nam spokój bo w ogóle ich nie będzie nie mają czasu żeby wyrównać naszą drogę a kopią fundamenty pod bloki ,chyba że czekają na śnieg żeby znowu zwalić wszystko na warunki atmosferyczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ralfee Re: odpowiedź CD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.09, 15:31 popieram. ja już szukam prawnika, ale rzeczywiście pozew zbiorowy może byłby lepszym rozwiązaniem. jedyna trudność to ustalenie wspólnego celu, bo przypuszczam każdy z nas może mieć podstawy do innej rekompensaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meli Re: odpowiedź CD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.09, 16:53 No to może kolejne spotkanie mieszkańców ? tym razem konkretne- czyli pomoc prawna.Myślę, że jest nas więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: odpowiedź CD IP: *.chello.pl 05.12.09, 20:47 Może ktoś opisać, reasumując, na chłodno, kiedy budowa miała sie zakonczyć, jak duże są opóźnienia, z czym zalegają, jakie sa prognozy klientów a jakie zapewnienia mieszkanców, jak pracownicy odnosza sie do klientów itd.... Myślę, że zebrane informacje bylyby przydatne dla zainteresowanych. pzdrwm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cierpliwi Re: odpowiedź CD IP: *.chello.pl 06.12.09, 09:35 to jest jeszcze ktoś zainteresowany tym badziewiem ? poza lokalizacją która jest naprawdę całkiem ok oraz wizualizacjami i planami które wyglądają - trzeba przyznać bardzo fajnie bajka się kończy. Kiedy bylismy na etapie kupna domu obiecywano (plany) że osiedle będzie ukończone w IX.09. Ukończone całe piękne z drogami i ogrodzeniem. Jako że zakup domu to nie książka czy buty przed podpisaniem umowy postanowilismy sprawdzic kilka rzeczy i tak: 1. fachowiec od budowlanki który sprawdzał nam budowę wytknął wiele błędów oraz "niebezpiecznych" zjawisk na budowie. 2. osobiście sprawdzaliśmy w RPWiK co z tą nieszczęsną wodą. Znajomy na góralskiej wykopał sobie w końcu studnie - nie będę pisał każdy sam może sobie sprawdzić bo będzie że dsmonizuję 3. urząd miasta - wiele rzeczy o które pytałem wzbudzało zdziwienie co wymyślają naciągacze z cd 4. wiele innych które opiszemy później Spotkanie z panem fifi (jak go tutaj ładnie nazywacie) odbywało się jak zawsze w bardzo miłej atmosferze - podpiszcie umowę to bardzo dobry wybór - wszystko co Państwo słyszycie to bzdury. Umowa z wodociągami już jest "prawie" podpisana (nadmieniam że "prawie" znaczy to że leży u kogoś w biurku w cd i nic poza tym), urzędnicy to gamonie wymyślający cuda bo nie chce im się pracować, a osoba która sprawdzała nam budowę to totalny laik w dziedzinie budownictwa ?!?!?!?. Jako że tłumaczenie "dyrektora" coś nas za bardzo nie przekonało postanowiliśmy odpuścić i poczekać na rozwój sytuacji. Minął rok i co się okazuje: w urzędzie urzędnicy mieli jednak racje, z wodociągami umowa pewnie nadal nie podpisana a co chwila pojawia się wątek fuszerek na budowie - dziwnie zbieżnych z tym co po dzień dzisiejszy mamy napisane na kartce od pseudo fachowca. Osiedle które miało być ukończone 3 miesiące temu stoi nadal w błocie a ruchy jakie można zaobserwować na nim to chyba tylko powietrza. Fakt napewno jest taki że nie mamy domu którego bardzo chcieliśmy mieć a lokalizacja nam bardzo odpowiadała - z drugiej jednak strony gdybyśmy podpisali umowę domu pewnie nadal byśmy nie mieli a i nerwy mogły by się stracić :-) Pozostawiamy do przemyśleń dla zainteresowanych - decyzje podejmuje każdy osobiście ale chyba warto znać zdanie nie tylko naciągaczy z CD ale również osób które zapłaciły lub miały zapłacić im pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Informacja IP: 217.153.225.* 08.12.09, 10:42 Podaję adres strony internetowej, którą założyli mieszkańcy Krakowa w związku z sytuacją jaką mają ze swoim deweloperem - bardzo ciekawa strona z która w moim przekonaniu warto się zapoznać. www.okradli.pl dzisiaj też na www.onet.pl pojawił się ciekawy artykuł o deweloperach - oto link: biznes.onet.pl/kupujac-mieszkanie- warto-poznac-finanse-dewelopera,18496,1588616,1,prasa-detal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany przez CD święta IP: *.chello.pl 12.12.09, 14:59 ci bezszczelni oszuści przysłali mi kartkę z życzeniami światecznymi w poniedziałek osobiście im ją oddam mam nadzieję że nie będzie żadnego z nich bo mogę nie wytrzymać i wepchnąć tą kartkę któremuś z nich do gardła a nie chcę iść siedzieć za zrobienie krzywdy takiemu MOTŁOCHOWI rok opóźnienia i następny rok czekania nas czeka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: święta IP: *.chello.pl 12.12.09, 20:37 i myślisz ze sie w rok wyrobią? :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acab Re: woda ciąg dalszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.09, 08:27 sosnowiec.naszemiasto.pl/artykul/262225,klotnia-deweloperow-z-wodociagami-trwa,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ślązak Re: woda ciąg dalszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.09, 15:15 żaden ślązak na nikim się nie wyżywa, bo ma swoją godność. a wy? opalanie drewnem, chaty ze strzechami, węgiel niepotrzebny... jednym słowem epoka kamienia łupanego rules w sosnowcu hehehehehehe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ślązak Re: woda ciąg dalszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.09, 15:17 a niech wam zrobią płot ze sznurka do snopowiązałek, na to zasługujecie i bedziecie miec piknie!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIESZKANIEC Re: woda ciąg dalszy IP: *.chello.pl 14.12.09, 23:15 człowieku masz forum o rudzie śląskiej to tam się wyżywaj a nam daj spokój ,tak zasługujemy na płot z sznurka a po węgiel przyjedziemy do was taczkami i na kolanach będziemy was prosić. zadowolony ? to proszę daj nam wreszcie spokój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acab Re: Nie karmcie Trolla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.09, 08:17 Nie dyskutować z brudasem to się uspokoi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Woda - spotkanie z RPWiK w ten czwartek IP: *.146.191.201.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.12.09, 20:50 Informuję , że 17.12.2009 w czwartek o 16.30 w siedzibie RPWiK w Sosnowcu ul.Ostrogórska w sali konferencyjnej odbędzie się spotkanie mieszkańców naszego osiedla z Panią Prezes Pochwalską w sprawie normalizacji dostaw wody. Spotkanie jest zorganizowane z inicjatywy pani Prezes. Obecność nieobowiązkowa ale pożądana. Powiadomcie znajomych np. mailem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Woda - spotkanie z RPWiK w ten czwartek IP: *.chello.pl 15.12.09, 22:21 W SPRAWIE OSIEDLA GÓRALSKA CZY SŁONECZNEGO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Woda - spotkanie z RPWiK w ten czwartek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.09, 10:38 Mam prośbę, czy ktoś z Państwa zna może adres innego forum dotyczącego budowanych właśnie przez CD apartamentowców słonecznych przy ul. Klimontowskiej? Tu niestety nie ma wątku budowy budynków wielorodzinnych, a z tego co wiem CD już porozsyłało umowy na zakup mieszkań w tych budynkach. Chętnie skontaktowałbym się z kimś, kto zastanawia się nad podpisaniem takiej umowy i nad jej formą. Proszę o kontakt lub jakąkolwiek informację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Woda - spotkanie z RPWiK w ten czwartek IP: *.chello.pl 16.12.09, 12:32 Myślę że po lekturze tego forum (chciałem kiedyś podpisać umowę n amieszkanie) nikt nie ma wątpliwości że nie warto. No chyba że na zasadzie 10/90 ale to i tak spore ryzyko patrząc jak działa ta firma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Re: Woda - spotkanie z RPWiK w ten czwartek IP: 212.160.141.* 16.12.09, 13:01 Spotkanie dotyczy teraz bezpośrednio ul. Kukułek i ul. Góralska ALE jest bezposrednio powiązane z Waszym osiedlem Słonecznych. Z tego co wynika z artykułu w DZ ( link powyżej ) Wasze osiedle zostało bezprawnie wpięte z strukturę wodkan przez IER dla CD także temat dotyczy też Was może jeszcze nie tak bardzo dzisiaj ALE na pewno będzie w przyszłości. Myśle, że warto żeby ktoś z Waszego osiedla był na spotkaniu i przekazał reszcie jak wygląda temat a WYGLĄDA BARDZO POWAŻNIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moze sasiadka Re: Woda - spotkanie z RPWiK w ten czwartek IP: *.chello.pl 17.12.09, 21:58 czy ktos moglby podac jakies szczegoly dotyczace spotkania w rpwik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wspólczujący Re: woda ciąg dalszy IP: 94.42.84.* 17.12.09, 10:56 Uwaga ! Psychol o pseudonimie : Ślązak to pracownik CD ( siedzi na budowie "Osiedle Słoneczne" i podpowiem ze to Gorol, który urodził sie w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johnny bravo Re: woda ciąg dalszy IP: *.chello.pl 19.12.09, 12:33 sami sobie jesteście winni.... osiedle w rudzie rozgrzebali z 1,5 roku przed sosnowieckim i co, skończone? chyba wciąż nie, pod warszawą, pożal się boże... cmentarz i co robi sosnowiczanin, mimo sąsiedniego osiedla naprzeciwko? kupuje dumny i blady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzek Re: woda ciąg dalszy IP: *.chello.pl 02.01.10, 22:52 kupje albo nie kupuje, jak mój znajomy. miejsce zamieszkania ma zerowe znaczenie co do postępowania :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megan Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.147.177.238.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.12.09, 22:10 Czy ktoś jeszcze wierzy , że oni to skończą?Czy my tam kiedyś zmieszkamy i czy będziemy mieć wodę, gaz, prząd? Odpowiedz Link Zgłoś
kominki-godzic Porady odnośnie kominka os.słoneczne 28.12.09, 19:09 Na wstępie informuję Państwa, iż CD postarał się i wykonał poprawnie i z odpowiednich materiałów komin systemowy z dodatkową wentylacją przewidzianą do salonu, gdzie przewiduje się montaż kominka. Zadbał również o doprowadzenie świeżego powietrza z zewnątrz do spalania, które jest istotne w domach o tej kubaturze. Usytuowanie komina, jak również adaptacja domu, daje bezproblemową możliwość wykonania dystrybucji gorącego powietrza z kominka (DGP). Jeżeli chodzi zaś o posadowienie kominka względem części wypoczynkowej domu, umożliwia ona wykonanie obudowy narożnej, która to właśnie widoczna jest najlepiej z każdej perspektywy. Poniżej link do aranżacji salonu z wspomnianym usytuowaniem kominka. Tekst linka Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vain Re: Porady odnośnie kominka os.słoneczne IP: 188.33.19.* 30.12.09, 13:42 na cholere mi kominek jak nie mam jeszcze domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wdm Re: Porady odnośnie kominka os.słoneczne IP: *.chello.pl 30.12.09, 15:31 jesli mediów nie bedziesz mial to sie przynajmniej ogrzejesz,... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Porady odnośnie kominka os.słoneczne IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.12.09, 22:52 bardzo śmieszne..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-panikara Re: Porady odnośnie kominka os.słoneczne IP: *.chello.pl 01.01.10, 23:12 kilka osób na osiedlu ma zamontowane kominki i dogrzewają domy - nie widzę w tym nic dziwnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zm Re: Porady odnośnie kominka os.słoneczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.10, 10:53 To była ironia (jeśli nie było tego widac):)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vain Re: Porady odnośnie kominka os.słoneczne IP: 188.33.136.* 08.01.10, 01:07 To w tych domach juz mieszkaja skoro dogrzewaja? Odpowiedz Link Zgłoś
kominki-godzic Re: Porady odnośnie kominka os.słoneczne 09.01.10, 11:08 Jedna rodzina mieszka :) Ogrzewają, aby można było prowadzić prace wykończeniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkańcy domku 2 Re: Porady odnośnie kominka os.słoneczne IP: *.147.104.80.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.02.10, 17:00 Dzień Dobry. Pierwszy raz zaglądam na to forum i od razu widzę , że rozsiewa się tu nieprawdziwe informacje. To my jesteśmy tą "rodziną która mieszka " w domku nr 2. Nie prowadzimy prac wykończeniowych , bo zakończyliśmy je w pażdzierniku 2009 i wtedy też wprowadziliśmy się. Mamy gaz , wodę i prąd i nie dogrzewamy się kominkiem, bo go nie mamy i nie planujemy mieć. Pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Porady odnośnie kominka os.słoneczne IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.10, 21:28 CZY PRZYPADKIEM GAZ NIE JEST Z BUTLI A WODA I PRĄD Z BUDOWY ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Porady odnośnie kominka os.słoneczne IP: *.chello.pl 22.02.10, 00:45 napiszcie bloga... -mieszkam na budowie- polska to fajny kraj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropeczka sorry ale IP: *.chello.pl 22.02.10, 22:59 odczepcie sie od tych ludzi moze sam napisz bloga jestem debilem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXXXXXX Re: sorry ale IP: *.146.180.137.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.02.10, 11:54 Ja nie mogę się nadziwić, że tym krętaczom z CD uchodzi to wszystko na sucho! Jak długo jeszcze ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.fwpl.fwc.com 23.12.09, 08:09 Przykre jest to ,że oni mają nas za debili a my nic z tym nie robimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbc Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.147.160.150.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.12.09, 10:43 No więc zróbmy coś!Jest propozycja żeby skierować pismo do wodociągów z prośbą o spotkanie.Ciekawe skąd ma być woda na naszym osiedlu(podobno lada dzień)!Czy ktoś robił badania że nadaje się w ogóle do spożycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misss Re: Centrum Developer IP: *.trans.net.pl 23.12.09, 10:57 straszne jest to wasze biadolenie , tyle kasy wydaliście a nie stać was na porzadna kancelarie prawną ???? załoznie sprawy sadowej , wpis na hipoteke , sciaganiecie wszelkich naleznośc z tych frajerów co wam na nosie graja .............to takie proste !!!!! tylko trzeba chcieć !! nie rozmawia sie z kimś takim na spotkaniach czy na budowie .......nikt wam tego nie powiedział ? nie przmówił do rozsadku ? - tylko przez prawnika / kancelarie prawną ........przestancie tuzale wylewac na forum a wezcie sie do roboty ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Centrum Developer IP: 62.29.136.* 04.01.10, 08:07 Popieram zdecydowanie podjęcie radykalnych kroków w sprawie naszych domów. W akcie notarialnym kupna domu mam odbiór swojego budynku (szeregówka)wyznaczony na sierpień 2010 . W całym akcie mówi sie tylko i wyłącznie o budynku . Prawnicy CD siedzą i myślą jak spisać akt nie wspominając o mediach i całej infrastrukturze . Z moich obserwacji wynika,że osiedle oddają do użytku jak zaplanowali - w 2011 . Jest to moim zdaniem prawdziwy termin. Jeśli nie opłacimy dobrej kancelarii prawnej to nic pojedynczo nie załatwimy. Proszę bardzo o to aby mieszkańcy osiedla udzielili pełnomocnictwa kancelarii prawnej do występowania w naszym imieniu przed sądem. Sami musimy zawiązać komitet i wyegzekwować wszystko co nam brakuje od CD. Potrzebne jest spotkanie w tej sprawie .Musimy wyłożyć pieniadze na prawników i wziąć sprawy w swoje ręce a nie biadolić. Proszę przestać się łudzić !!!!!! Samo się nie zrobi. Sami dokończymy budowę naszych domów , dróg i mediów a CD musi za to zapłacić . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Centrum Developer IP: *.fwpl.fwc.com 04.01.10, 11:57 To ciekawe bo ja miałem dom na grudzień 2008 a osiedle zamknięte na czerwiec 2009.To może są jeszcze tacy co mają na 2015r? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kora Re: Centrum Developer IP: *.146.26.115.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.01.10, 12:06 Widać z tego ze terminy są z kosmosu , zresztą to i tak nie ma zanczenia-z niczego się nie wywiązali.W tej chwili pozostaje jedynie droga prawna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glock Re: Centrum Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 13:31 Bardzo współczuje wszystkim oszukanym (bo inaczej tego chyba nie można nazwać) przez CD. Jakiś rok, póltorej temu ostrzegałem, że firma ma kłopoty z wywiązywaniem się z zobowiązań finansowych i niestety część osób uznało mnie za mąciwode, choć miałem informacje z pierwszej reki. Uważam, że sytuacja i tak nie jest tragiczna bo inwestycja jakoś tam w bólach posuwa się do przodu (choć o ile dobrze pamiętam to pierwsze terminy mówiły o wiośnie 2009 albo nawet wcześniejszym terminie). Najważniejsze mieć notarialnie przekazaną nieruchomość. Tragedią by było jak by np. bank ruchomości za długi co wcale nie jest takim SF jak się niektórym wydaje. W obecnej sytuacji powinni Państwo zorganizować sie i wspólnie zatrudnić prawnika, który będzie reprezentował Państwa interesy. Nie należy odpuszczać i występować o swoje bo dla mnie co innego jest jak komuś noga się powinie i jest szczery wobec klienta a co innego jak ktoś oszukuje z premedytacją i ma klientów za nic a takie wrażenie mam po lekturze tego forum. W wielu przypadkach bez sądu się nie obejdzie ale tak to już jest w kontaktach z cwaniakami.Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Centrum Developer IP: *.chello.pl 02.11.10, 20:29 proszę o odpowiedź czy Ci z Państwa którzy mieszkają już na Os. Słonecznym uzyskiwali pozwolenie na użytkowanie budynku? jeśli tak proszę o informację jakie dokumenty trzeba złożyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SĄSIAD Re: Centrum Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.10, 09:50 a to nie jest zadanie dla CD ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawa Re: Centrum Developer IP: *.147.104.32.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.11.10, 21:05 tak , to pewnie zadanie dla CD ale przy obecnym stanie domów i osiedla nie jest możliwe oczywiście uzyskanie takiego pozwolenia.I niestety nie wiadomo kiedy będzie to realne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty cd opinie o centrum developer sosnowiec IP: *.chello.pl 04.11.10, 22:36 no co my możemy poradzić że oni tak bardzo chcą płacić kary umowne od nie wykonanych prac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SĄSIAD Re: opinie o centrum developer sosnowiec IP: *.chello.pl 10.11.10, 00:19 na budowę zawitał prezes CD i jak za komuny chłopaki biegały w tą i z powrotem ,szkoda że jutro nie przyjedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzpikan Re: opinie o centrum developer sosnowiec IP: *.chello.pl 12.11.10, 09:36 daleko nie ma.... z domu jakieś 200m ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: opinie o centrum developer sosnowiec IP: *.chello.pl 16.11.10, 23:12 może mu szambo z naszego osiedla zaczyna wypływać na ogródek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Centrum Developer IP: *.chello.pl 25.12.09, 21:43 Szkoda, że to wszystko zmierza w takim kierunku. Wydawało mi się, że firma ma przed sobą przyszłość. Niestety nietrafione inwestycje, kilka osób "niezatapialnych" w otoczeniu, oraz usunięcie "najlepszej krwi" :D i mamy to co mamy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzinka_dg Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.telpol.net.pl 09.02.10, 19:25 Witam Ja skorzystałem z oferty Developera firmy RAPORT MIŁY DOM którego polecili mi moi znajomi ,którzy też kupili u niego dom i niema żadnych problemów. Jest to Developer który buduje kilka osiedli na terenie Dąbrowy Górniczej oraz z tego co mi wiadomo to na terenie Preczowa nad nowym zalewem. Jest to pewna firma która buduje za własne środki na swoich gruntach na nieobciążonych żadnymi Hipotekami co dokładnie sprawdziłem ,mogę również dodać ,że jakość wykonania budynków jest naprawdę wysoka ,używają materiałów najwyższej jakości. Sporo czasu szukałem i przyznam że mają najbardziej korzystną ofertę na rynku przeliczając na m2. W mojej ocenie Developer ten jest godny polecenia ze względu na pewność transakcji kupna oraz nieobciążanie żadnymi kredytami nieruchomości i dobrą jakość wykonania budynków pozdrawiam i piszcie chetnie podzielę sie z wami rodzinka_dg@poczta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobre Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 09.02.10, 19:56 hehehehe no niezla reklama, z tego co wiadomo mi to wybudowali raptem 1 szeregowke (4 lokale mieszkalne) pod strzemieszycami i cos tam wlasnie w preczowie probuja robic. na ich stronie nie ma zadnych konkretnych informacji o cenie. nie jest to moze taki badziew jak cd ale czy jest to az tak dobry developer tez powatpiewam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krisss Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.pke.pl 16.02.10, 23:28 Autostrady ? Powiadacie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 62.29.136.* 03.03.10, 13:42 Ludzieeee ja juz nie wytrzymuję. Za pół miliona zafundowałam sobie kąpiel w błocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbc Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.146.6.30.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.03.10, 15:00 Mam tak samo-jeśli Ci to doda otuchy.Syf totalny na około, dobija mnie ten widok !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 03.03.10, 19:25 Pani Iwono, Z uwagi na to że rozważam (mino przedstawionych na forum problemów) kupno od CD czy mogę wymienić się z Panią kilkoma uwagami na prywarnego maila? arturm911@wp.pl Bede wdzięczy za kilka informacji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr house Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 06.03.10, 11:25 Znam tańsze SPA, mogę nawet kilka polecić :D Tam kąpiel w błocie jest za 200-300zł z kompleksowym upiększaniem jeśli forumowiczom potrzeba :D Żaden wstyd dbać o siebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mister azja Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 06.03.10, 20:12 a wydawało sięze dwa lata temu, że firma rozkwita. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arizona md Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 08.03.10, 21:22 Ta firma czy to forum? Bo firma musi się mieć dobrze skoro nadal buduje, inwestuje. Ale temu forum to by się lifting przydał i to ostry... Ciekawe czy ktoś to moderuje? Bo widzę, że można tu pisać o wszystkim i o wszystkich niekoniecznie chyba prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany przez CD Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 09.03.10, 00:26 zacznij czytać uważnie bo pierwszy etap około 40 domów miał być SKOŃCZONY rok temu a jak wygląda to można sprawdzić ,zapraszam na budowę .....w gumowcach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goro Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.10, 21:53 co ciekawe budowa apartamentowcow przy klimontowskiej szybko idzie ;-) bede budowal dom na kukulkach i tak sie zastanawiam o co chodzi z woda u was? wszyscy macie jeden licznik ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 15.03.10, 22:22 czytając te posty mam wrażenie że niektórzy nie wiedzą o czym piszą. domki w strzemieszycach buduje inna firma. a cd s-c buduje na kukułek w sosnowcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr house Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.10, 11:21 mnie tez się wydaje, że mało kto wie o czym i o kim tu pisze. A tak wogóle to byłem wczoraj na tej osławionej budowie Osiedla Słonecznego i... praca wre!! Garaże podziemne pod apartamentowcami już prawie są i rusza kondygnacja (info z budowy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 17.03.10, 15:50 start zawsze mieli ostry... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 17.03.10, 19:44 ale jest ok... budowa idzie i nie ma sensu pisać o duperelach. It`s fine Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.10, 16:31 Zastawnawiają mnie niektóre wpisy tutaj.. Jestem klientem Centrum Developer od stycznia, podpisałem umowę na zakup domu na osiedlu słonecznym w sosnowcu. Nie wiem o jakich problemach piszecie, dla mnie wszystko jest wporządku. Media zostały doprowadzone na osiedle, przyłącza są stawiane na bieżąco. Droga faktycznie jest w stanie kiepskim, ale to nie firma ją buduje tylko miasto, więc pretensje należy mieć do nich. Jestem zadowolony z przebiegu budowy, wizytuję ją często osobiście i postępy są dostrzegalne gołym okiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbc Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.147.234.92.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.03.10, 17:17 Żyjesz w wielkiej nieświadomości.Zapytaj o wodę-ale nie budowlaną tylko taką do spożycia .Zapytaj o kanalizację , ogrodzenie osiedla itd.W świetle prawa doprowadzenie drogi dojazdowej do należytego stanu leży po stronie Cd.Ja też jestem klientem cd,NIESTETY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ken Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.10, 19:15 tylko ulica klimontowska jest w gestii miasta - drogi osiedlowe buduje /o ile sie nie myle/ cd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 19.03.10, 23:03 nie dajcie sie podpuszczć to napewno napisał ktoś z CD albo wyjątkowy idiota który nie przeczytał nawet za co zapłacił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr house Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 20.03.10, 00:02 No i masz babo placek, jeden pochwali, że firma się stara, że wszystko idzie jak należy a znajdzie się kilku ubijaczy piany, którzy zaraz gotowi są zaognić sytuację i obrócić kota ogonem... pisząc że to pracownik CD... Faktycznie brak moderatora na tym forum bo może by usuwał te bzdury co wypisujecie o braku mediów, o nieprofesjonalności firmy... Co wam rodzice za dziecka uczynili że tak się teraz parzycie w tym bezsensie? A może wy konkurencja jesteście i się boicie CD? No to rozumiem... Ale naprawdę nisko upadliście by na jakimś forum się rozrzewniać! Ludzie weźcie sobie na wstrzymanie... To co piszecie to jakieś bzdury z kosmosu. No myślenie gorsze niż pięciolatka! I co że niby tacy anonimowi to sobie na forum piszecie, żeby sobie pisać... Znajdziecie sobie jakieś hobby co? nie wiem znaczki pocztowe, monety czy takie tam. A firmie dajcie robić swoje... Bo kurde tak patrząc na jej inwestycje robi to świetnie! Zielona Aleja Roulezzzzzzz :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany przez CD Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 21.03.10, 21:38 jak jesteś taki dr house to zacznij leczyć SIEBIE albo się przyznaj że jesteś opłacany przez CD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr house Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 21.03.10, 21:56 Oszukany przez CD - a może to ciebie opłaca konkurencja co? Widzę, że oceniasz innych swoją miarą - jak ja postępuję tak też inni. Rozwieje twoje wątpliwości - nikt mnie nie opłaca, wręcz przeciwnie ja kupiłem od nich domek i nie czuję się oszukany czy jakkolwiek skrzywdzony. Wszystko dopięte na ostatni guzik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nap.... Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 22.03.10, 10:59 > oszukany czy jakkolwiek skrzywdzony. Wszystko dopięte na ostatni guzik. Za dużo łykasz Vicodinu. To droga donikąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany przez CD Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 22.03.10, 23:20 na szczęście wszystko można sprawdzić OSOBIŚCIE NA BUDOWIE brak : -prądu z enionu -kanalizacji -dróg wewnętrznych -murów oporowych -ogrodzenia -elewacji -gaz tylko nieliczni -woda budowlana a termin tych wszystkich prac minął w kwietniu ale 2009 !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.fwpl.fwc.com 23.03.10, 07:40 nie wspominając już o barierkach balkonowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 222 Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 09:39 i parapetach itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.10, 17:15 Kto mi powie kiedy był termin oddania rzeczywisty domków na osiedlu słonecznym i czy to był termin całości czy etapami mieli oddawać domki. Chciałbym się również dowiedzieć od osób którzy kupowali tam domek czy były opóźnienia i jak długie chciałbym żeby mi odpowiedzieli rzeczywiście klienci cd anie filozofi którzy wchodzą na forum aby sobie popisać z nudów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.10, 17:19 Mam jeszcze jedną prośbę do tych co juz odebrali swoje domki wybudowane, jak faktycznie wygląda sytuacja z mediami woda,gaz,kanalizacja czy macie juz wszystko podłączone w swoich domkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: totalny shit Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 25.03.10, 20:47 nie ladnie isc na latwizne ale prosze: prad budowlany, woda nie wiadomo skad a gaz podlaczony do kilku domkow. Z gazem jest w miare ok ale tylko dlatego ze cd chyba nie mial ochoty finansowac dalej gazu z butli, prad ??? woda - katastrofa - idz czlowieku do rpwik i sie dowiesz wszystkiego - moim zdaniem za np 1-2 lata kiedy miasto dociagnie klimontowska do slonecznego to cd sie wepnie i MOZE bedzie wtedy woda. narazie zapomnij o normalnej wodzie i umowie z rpwik. Termin oddania byl czerwiec 2009 (co jest widac) teraz calosci czyli z ogrodzeniami, murkami, drogami wewnetrznymi cos tam brzecza ze do konca roku - tyle ze tez malo realne - buduja tylko to co moga wyciagnac kolejne pieniadze - sciany postawia wiec skasuja frajera za dom a reszte to niech sie sam zainteresuje. Inwestycja z dreszczykiem, deweloper totalna padlina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.10, 11:02 Z tego co się dowiedziałem teraz piłeczka leży po stronie Urzędu Miasta. Mają przygotować projekt aktu notarialnego, a jakoś się nie spieszą. Swoją drogą współczuję firmie, robi co może żeby ludzie mieli wodę, a w 21 wieku Miasto podchodzi do sprawy jakby czysta woda miała być luksusem dla nowych mieszkańców. Może dla nich luksusem powinny być wynagrodzenia?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr house Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.10, 15:58 Witam po nieobecności. Dla sprostowania - Vicodinu nie używam już od 15-stu odcinków szóstego sezonu :) Kto ogląda ten wie i jest na czasie. A do pp, masz rację tak to wygląda niestety miasto ma w d... mieszkańców nowego osiedla i sobie ustala i ustala... Wiem coś o tym bo załatwić coś w tym urzędzie to istna Droga Krzyżowa, ale miejmy nadzieję, że będzie dobrze. Na szczęście nie mieszkam już w tym mieście. Firmie współczuje z jednej strony klient nie do pozazdroszczenia a z drugiej wykopy urzędowe. Ja przy odbiorze domu nie miałem problemów, było jak należy. Nawet jak miałem jedną usterkę to przyszli, naprawili i było ok. Zielona Aleja Roulezzzzzz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty pp Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 29.03.10, 20:23 a ty to napewno jestes z cd biedaczku, ja 8 m-cy temu podziekowalem cd za wspolprace - znaczy calkowicie zrezygnowalem z ich uslug, dalem sobie spokoj i poszukalem dzialki. Za 3 mce mam nadzieje wprowadzic sie do mojego nowiutkiego domu. Wszelkie sprawy musialem zalatwic w tym niedobrym urzedzie z tymi wszystkimi niedobrymi urzednikami - jakos sie udalo. Zapomniales w swojej sciemce dodac ze naciagacze z CD nie chca wybudowac wodociagu jak nalezy to probuja na czasie ugrac ile sie da i sciemniaja ze urzad klody pod nogi rzuca, ZALOSNI WSZYSCY JESTESCIE W TYM CD. Kazdy inteligentny wasz klient jesli zechce w ciagu jednego dnia odnajdzie firmy ktorym nie zaplaciliscie za wykonane uslugi i mam nadzieje ze nie bedzie juz waszym klientem. Ale to pewnie tez jest wina UM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 21.03.10, 23:04 jestescie lepsi niz demotywatory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chicago Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.hsd1.il.comcast.net 22.03.10, 03:46 Sledze te posty od stycznia i chcialam wam powiedziec ze robicie swietna reklame deweloperowi. Mnie osobiscie odstraszyliscie od kupna mieszkania na tym osiedlu ale tylko z tego wzgledu ze aktualnie jestem w usa i nie mam jak sprawdzic wszystkiego co sie dzieje na tej budowi i po czesci zasugerowalam sie waszymi opiniami. Ale ogolnie to uwazam ze tracicie czas i energie piszac to wszystko a nie robic nic z tym. Skoro jestescie tacy nie zadowoleni to wymiencie sie telefonami i zrobcie cos wspolnie przypuszczam ze bardziej to poskutkuje niz pisanie tutaj. Bo jak widzicie jedni rezygnuja a drudzy kupuja dalej. Pozdrowienia z Chicago Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbc Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.146.46.0.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.03.10, 08:19 do dr haouse-człowieku, a może ty piszesz o innym CD? Masz wodę , prąd , kanalizację , drogę??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zztop Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.10, 13:41 Jaka Zielona Aleja? CD jeszcze nie skończyło żadnej budowy. "Góralska" do dzis nie skończona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzik Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 29.03.10, 14:23 Zielona aleja to malutkie osiedle w Panewnikach, na którym mieszkają bodaj wszyscy właściciele... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzik Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 29.03.10, 14:23 ...własciciele, prezesi CD. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kendy Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.10, 19:35 dobrze ze chociaz droge na kosow i klimontowska robia :D bedzie jak dojechac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty pp Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 29.03.10, 20:29 a co do zielonej alej - tam ludzie tez sobie musieli wykanczac we wlasnym zakresie swoje segmenty gdzyz sie nie doczekali laski cd, mozna pojechac i zapytac - chetnie opowiedza. Trzeba tylko uwazac kogo sie pyta bo mieszka tam i fifi i wlasciciel cd szanowny pan B wiec dla nich wszystko jest cudowne i wspaniale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marry Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 29.03.10, 22:40 Ja i mąż chcemy zainwestować w domek u dewelopera, proszę o opinie na temat firmy. Myślimy o bliźniaku albo zewnętrznym domku szeregowym bo zależy nam na dużym ogródku. Ale ponieważ widzę, że tu są różne głosy i za i przeciw zadam pytania: Jak wygląda terminowość budowy? Jak z odbiorem? Na co się przygotować? Jacy są pracownicy tej firmy w stosunku do klienta? Czy chętnie pomagają? I wiele innych rzeczy o których uważacie, że powinnam wiedzieć. Liczę na szczerość z państwa strony i proszę o kontakt na maila: marry_bloo@poczta.fm Pozdrawiam Marzena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie ryzykuj Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.mofnet.gov.pl 09.04.10, 08:12 Przed podpisaniem czegokolwiek z tą firmą, najpierw zobacz co zrobili np. w Rudzie Śląskiej. Osiedle (budowę) "porzucili" w połowie. Nie daj się nabrać na to że coś robią, bo i tak tego nie skończą, jak obiecują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: it`s fine Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.10, 09:28 Co?! drugi etap ruszył i jest już połowa domków. Wiem bo tam mieszkam. Mamy drogę, ogrodzenia. Nie wiem o jakim "porzuceniu" mówicie? Chyba was rodzice porzucili! Odwalcie się od Rudy Śląskiej. Mamy już wszystko nawet podjazdy i drogę do osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
placzido Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno 10.04.10, 22:09 Jaką ty masz tam drogę dojazdową do osiedla byłem tam zobaczyć w czwartek jak idą postępy w Rudzie Śląskiej, bo chciałem widzieć to na własne oczy niewiele jest lepiej jak w Sosnowcu a budowa ruszyła o wiele szybciej jeżeli pasują ci takie warunki za tyle pieniędzy to żal mi cię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 02:27 a którędy ta droga prowadzi i z czego jest zrobiona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany przez CD Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 13.04.10, 22:48 z gliny :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 14.04.10, 12:48 Jak tam mieszkacie, przeciez to budowa ciągle?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany przez CD Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.10, 14:59 a jak było spotkanie z prawnikiem to nikomu sie nie chciało przyjść a teraz mieszkaja w tym syfie i liczą że dziecko nie wpadnie pod koparkę a w najgorszym razie urwą zawieszenie w swoim aucie ale zaoszczędzili na prawniku 500 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny klient Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 15.04.10, 23:31 Ja nie wiem za waszymi uwagami udałem się na budowę i domy stoją, gazy i kanalizacja już są. Droga podsypana kamieniami, po przeciwległej stronie wznoszą już te apartamenty, potem zahaczyłem o Rudę, bo i o niej tu mowa i widzę, że tam droga na osiedlu jest i są podjazdy do domów. O co wam chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbc Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.147.171.140.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.04.10, 11:18 Do normalnego klienta-no to ja chyba jestem nienormalnym klientem- bo NIE MAM ani gazu ani kanalizacji ani szeregu rzeczy które miały być ponad rok temu.Za to mam zszrgane nerwy i mam dość firmy CD,podobnie jak wielu jej klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggtrfdfgtrd Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.10, 11:19 To jak nie wiesz o co chodzi to sobie kup mocniejsze okulary!!! i przestań bzdury wypisywać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany przez CD Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 17.04.10, 00:20 JAK JEST TAK WSPANIALE TO CZEMU CD NIE ZAMIEŚCI ZDJĘĆ NA SWOJEJ STRONIE TYLKO TUSZUJE NA ZDJĘCIACH BAGNO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bordo:) Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 18.04.10, 13:27 A my już mamy piętro naszego mieszkania wybudowane:) I kto wie kto wie ale może już na wiosnę 2011 bede w swoim ogrodku trawke sial:) chyba rzeczywiście część z was przesadza w opiniach i wpisach. Jak tak wam źle to przedsatwcie się zostawcie namiary do siebie tym, pogadajcie z inwestorem o waszych bolączkach a nie psioczcie jako anonimy i wielcy oszukani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbc Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 18.04.10, 15:43 no to cię rozczaruję ,nasze stany surowe też powstały migiem.Potem już było coraz gorzej.Niestety Centrum Developer nie odpowiedziało nawet na jedno moje pismo.O jakim dialogu z nimi mówisz ? Kpina.Poczekaj a zobaczysz czy dalej będziesz tak zachwycony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbc prime Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 20.04.10, 20:49 Mnie odpisują i pomagają kiedy mam problem. Np. ostatnio okazało się że był problem z piecem i Państwo przyjechali, sprawdzili, fachowca zamówili i mam zrobione. Może czasem trzeba być miłym, grzecznym. A co do tej waszej drogi to chyba przesadzacie jak zawodowi ogrodnicy. Żal mi was... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany przez CD Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 20.04.10, 23:43 jesteś żałosny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.fwpl.fwc.com 21.04.10, 09:23 Gosciu Ty chyba nie wiesz o jakim tu osiedlu jest mowa.Osiedli slonecznych jest duzo.Jakbys byl z naszego to bys wiedzial ze za piece odpowiada firma hydrauliczna ktora jest na miejscu i nie potrzeba pisac do CD aby cos naprawili. Znajdz sobie wlasciwe forum i tam zachwalaj swojego dewelopera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszechwiedza Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.10, 18:40 O co chodzi? te apartamenty są już dawno w budowie i to dość dynamicznej, domy jednorodzinne stoją. Jak widać niektórzy tu są ślepi i wyszczekani jak psy. Odgrażać się anonimowo też umiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany przez CD Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 22.04.10, 00:01 chodzi o twój brak mózgu albo wzroku ale kalece nie powino sie tego wypominać wiec daj nam spokój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do oszukanego Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.10, 10:12 Ty to chyba najwięcej mieszasz i bruździsz a jaki agresor się wyłania. Może zorganizujcie spotkanie tam na budowie z pracownikami CD a nie nabijajcie głupot na tym forum. Mało tego nie wiadomo co chodzi bo piszecie o każdej inwetycji po trochu i wnioskuję że mieszkacie zarówno na budowie w Sosnowcu, Katowichach, Rudzie, w Apartamentach. A tak na serio jaką firmę reprezentujecie? prawnicza? budowlana? wyludzaczy? nakrecaczy? ile wam placa za te podjudzanie tutaj? Aktualnie szukam pracy moze mnie zatrudnicie za rozsadna pensje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany przez CD Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 23.04.10, 00:10 piszę tylo na tym forum jak szukasz pracy to mam działkę do przekopania bo CD ZAPOMNIAŁ JEJ ROK TEMU WYRÓWNAĆ , jak tylko dostali całą kasę przestali cokolwiek robić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niedoszły klientCD Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.centertel.pl 21.04.10, 23:54 Tak. Piętro jest wybudowane,ale za czyje pieniądze? Chodzi o Apartamenty Słoneczne. A ci ludzie, którzy piszą na forum są oszukanymi klientami Osiedla Słonecznego, czyli domów jednorodzinych. Tam budowa stanęła rok temu i nic się nie zmienia. Nie ma drogi, wody, prądu, gazu i nie będzie, bo za ich pieniądze powstaje apartamentowiec. Ciekawe, na jakim etapie zakończy się apartamentowiec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 62.29.136.* 22.04.10, 07:10 Poczytajcie to forum troche wczesniej. Domki szeregowe i bliźniaki na Osiedlu Slonecznym miały być skończone w 2008 r . W 2009 mielismy już mieszkać. Niestety budowa została porzucona i nic się nie robi. Nawet jeśli jest gaz i byłby w przyszłosci prąd i woda to nikt nie chce zamieszkać na rozkopanej zabłoconej budowie (chyba,że desperaci, ktorzy nie boja się ,że ich dziecko złapie za nie izolowany kabel elektryczny ). Ktoś miesza na tym forum,żeby nie było wiadomo o co chodzi. Ludzie zapłacili za swoje domy i mają ruinę w błocie. CD rozpoczyna nastepne inwestycje za nasze pieniadze i nie zamierza do końca tego roku nic zrobić (drogi nie będzie ). Kiedy i czy zamieszkam na tym osiedlu nie wiem. CD ukradło mi nadzień dzisiejszy 2 lata z normalnego życia a moze byc ,że jeszcze dwa następne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blisko związany Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.10, 15:43 Z tego co wiem na pewno, to wszystkie drogi będa już w wakacje, natomiast o ul. Klimontowską należało by raczej bojkotawać w Urzędzie Miasta bo to Zarząd Dróg ma już prawie rok opóźnienia. Prąd, gaz i woda na osiedlu są, a w kwestii budowania to czy kupując cokowiek sprzedający tłumaczy się na co przeznacza ciężko zarobione pieniądze. Dla wyjaśnienia tylko podam, że firma nie jest spółdzielnią i dotacji z miasta nie otrzymuje :), a daje mnóstwo miejsc pracy o czym wszyscy złośliwi chcący jej upadku chyba zapominają. No chyba, że mają gotowe miejsca pracy dla ponad stu ludzi utzymujacych swoje rodziny często tylko z jednej pensji. Jasne, że Was to nie obchodzi bo kto by się przejmował robotnikami na budowie czy pracownikami biurowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 22.04.10, 18:42 Super. Płaćcie za domy i nie narzekajcie bo będziecie mieli dzieciaki pracowników na sumieniu... eh, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojejejku! Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.04.10, 20:31 Przestańcie w tej Sosnowsi narzekać! Cieszcie sie tym co macie, czyli perspektywami. Na więcej nie zaslugujecie. A jak sie nie podoba to walcie na ul. Plonów. To przecież też SOSNO-WIEŚ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aabbccdd Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.04.10, 20:48 Słyszałam że na inwestycji na Rudzie Śl. ludzie się zorganizowali wybrali swoich przedstawicieli i łatwiej rozmawiają i załatwiają sprawy z developerem. A my się spierać tylko spierać potrafimy jak widać niepotrzebnie. Jeszcze szybciej od nas tam zaczną mieszkać, zobaczycie. Może by tak spróbować wzorem tych z Rudy Śl. zorganizować się jakoś. Ma ktoś kontakt z nimi jak to zrobili i jak to u nich działa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aabbccdd Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.04.10, 21:00 Słyszałam że na inwestycji na Rudzie Śl. ludzie się zorganizowali wybrali swoich przedstawicieli i łatwiej rozmawiają i załatwiają sprawy z developerem. A my się spierać tylko spierać potrafimy jak widać niepotrzebnie. Jeszcze szybciej od nas tam zaczną mieszkać, zobaczycie. Może by tak spróbować wzorem tych z Rudy Śl. zorganizować się jakoś. Ma ktoś kontakt z nimi jak to zrobili i jak to u nich działa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: potencjalny Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.softpro2.pl 30.03.10, 18:05 Ja byłem potencjalnym kupcem mieszkania w "apartamentowcu". W sierpniu 2008 przedstawiono mi ofertę 4200 za metr kw. Aby zarezerwować sobie mieszkanie należało wpłacić kaucję 5000. Wtedy pozostały do wyboru tylko 3 mieszkania z apartamentowca - reszta była zarezerwowana! Obiecywano, że prace się rozpoczną w październiku 2008. Oddanie mieszkania koniec 2009 - jak wiadomo zrobiony jest poziom garaży. Nie zdecydowałem się ponieważ nie podobało mi się finansowanie czyli coś w rodzaju - 40% na początek, potem 30%, 30% przed oddaniem - mniej więcej tak. Kupiłem mieszkanie na rynku wtórnym i czekam aż CD wybuduje bloczki - jak będą gotowe do oodania - czyli w tym tempie to pewnie za 2-3 lata - to wtedy może kupię. Nie mam zamiaru płacić za dziurę w ziemi. Żałuję bardzo, że nie ma konkurencji w Sosnowcu i nie ma za bardzo w czym wybierać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marry_bloo Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 30.03.10, 20:54 Widzę, że Państwo nadal się o coś sprzeczacie, ale nie wiem o co dokładnie. Ponowię moje zapytania. Ja i mąż chcemy zainwestować w domek u tegoż dewelopera, proszę o opinie na temat samej firmy. Myślimy o bliźniaku albo zewnętrznym domku szeregowym bo zależy nam na dużym ogródku. Jak wygląda terminowość budowy? Jak z odbiorem i jakie są przeważnie kłopoty związane przy odbiorze? Czy gwarancje są wypełniane czy też naprawy uszkodzeń są przez pracowników zbywane? Na co się przygotować idąc tam? Jacy są pracownicy tej firmy w stosunku do klienta? Czy chętnie pomagają? I może coś jeszcze powinnam wiedzieć. Liczę na szczerość z państwa strony i proszę najlepiej o kontakt na maila: marry_bloo@poczta.fm Pozdrawiam Marzena i Bartek Rojek Odpowiedz Link Zgłoś
pandzik Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno 30.03.10, 23:17 Przecież tu już wszystko powiedziano. Szykujcie sie na typowe problemy... dotyczące wszystkiego. Na Śląsku nie znajdziecie nic lepszego niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marry Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 01.04.10, 22:21 Widzę, że raczej nie są Państwo skorzy do prywatnych konwersacji i spostrzeżeń dotyczących dewelopera. Trochę mnie dziwi, że macie tyle skarg, uwag ale zgłaszacie to tu na forum a nie bezpośrednio u dewelopera. Może lepiej wystąpić z wspólnym pismem od dewelopera? Albo powiedzcie Państwo, że nie ma już domków ani mieszkań a wy tylko tak odstraszacie bo boicie się że traficie na złych sąsiadów. Trochę to przykre dla innych... Jutro mam spotkanie w CD i jestem nastawiona optymistycznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany przez CD Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 01.04.10, 23:16 co tu opisywać mój domek miał być gotowy ponad rok temu a jak jest to widać NA BUDOWIE a co do pism do dewelopera to ja ich wysłałem parę i na ani jedno nie dostałem odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abb Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.147.79.59.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.04.10, 09:16 oczywiście , na nasze pisma nikt nie odpowiada-na moich 5-6 pism nie dostałam ani 1 odpowiedzi.zero kontaktu , lekceważenie klientów , była propozycja spotkania z właścicielami-ale nie mieli na to ochoty. Przeczytaj sobie to forum i podjedź na budowę-przecież tu już wszystko zostało powiedziane.Nikt z nas nie ma już ochoty" przelewać z pustego w próżne."chcesz to kupuj ale musisz mieć świadomość istniejących problemów-i to podstawowych typu woda , droga itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: potencjalny Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.softpro2.pl 02.04.10, 10:34 OK, wynika z tego, że Wy drodzy klieni CD macie bardzo dużo kapusty. Jeżeli wydaliście na domki jakieś 0,5 mln PLN, to dlaczego nie składacie pozwów? Nie ważne czy zbiorowy (jeśli się nie możecie dogadać) czy indywidualny, szkoda Wam na prawnika kilku tysięcy? (Wobec wydanych kilkuset?) Moim zdaniem, CD skończy wasze domki jak skroi klientów na apartamentowce. Należało ruszyć z bloczkami, aby nagonić klientów, chcą dać sygnał że budowa ruszyła i wszystko jest ok. Jak widać nie jest ok, zapewne budowa bloku będzie się ciągnąć latami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzik Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 02.04.10, 16:13 a Ruda i Warszawa juz skończona, coby te forsę z "apa" wsadzić w słoneczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.10, 17:01 Jakiś tydzień temu byłem na budowie i... był parking w apartamentach, a dziś szok ściany parteru już stoją. To jak na moje oko chyba budowa idzie pełna parą... Domki są budowane też więć nie wiem za bardzo po co ta kłótnia? Firma jak widać nie upada i ma się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.147.10.93.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.04.10, 20:39 nie o to chodzi że następne domy są budowane.te które stoją nie mają mediów , drogi , zakończonych prac według umowy.Nie da się w nich mieszkać i nie wiadomo kiedy będzie można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany przez CD Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 02.04.10, 23:01 ale dajecie się wypuszczać przecież to cd robi sobie dobry PR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty cd Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 03.04.10, 21:16 no i co tam Pani optymistyczna ? pewnie w CD było lepiej niz sympatycznie i napewno wszystko narysowali w rozowych barwach. A teraz prosze pojechac sobie na budowe i zobaczyc real. Prosze o komentarz do spotkania i za jakies pol roku o kolejny z realizacji inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prof_pinko Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 04.04.10, 12:20 Będąc tu i korzystając z okazji składam wszystkim Wesołego Alleluja. Forumowiczom, by zmądrzeli i przestali pisać tu dziwne herezje wszelkiego typu. By nareszcie zaczęli mówić o tym jak urządzą sobie domy, mieszkania jak "Rodzinka z domu nr 2". A firmie by prosperowała i piękne domy stawiała. By wśród ich zieleni młode pokolenia jajek i zajączka szukały, by lasy nad ich dziełami szumiały i historię powstawania pokoleniom opowiadały. Jeszcze raz Wesołego Alleluja:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbc Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.146.31.14.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.04.10, 15:59 Ja się niestety nie wycofałam, ale ta nowa nazwa jest rewelacyjna !! Dokładnie tak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siew Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 26.04.10, 22:43 Przeczytałem w jakimś portalu inwestycyjnym, ze planowany termin oddania apartamentów to 2 kw 2011r. Ten f. jak coś chlapnie... :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: potencjalny Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.softpro2.pl 27.04.10, 18:14 Oddania ale komu? Hydraulikom i elektrykom do podpięcia instalacji? Czy tynkarzom do zrobienia elewacji:)? Ciekaw jestem ile będą kosztować te apartamenty za ok. 2 lata jak (jeśli) je skończą budować. Na razie nie mrożę kapusty u nich i czekam na rozwój sytuacji. Chętnie bym kupił takie mieszkanie, ale niestety CD nie daje jak na razie się przekonać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr house Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 02.05.10, 19:13 No proszę proszę nic się nie zmieniło. Narzekania, wajania ciąg dalszy. Co do blisko związanego - masz rację, nasi podjudzacze naciągacze przesadzają, ale wiesz jak dostają money za podjudzanie i okłamywanie ludzi to tak jest że sentymenty się nie liczą, na a pracownicy niech się sami martwią. Też mnie to wielokrotnie zastanawiało co myślą ci ludzie kiedy to czytają i pracują tam każdego dnia, czy ci którzy staja na rzęsach, wypruwają sobie żyły by pomóc, coś przyspieszyć nagle dostają nóż w plecy w postaci tego forum. Chodząc na te budowy bo sam rozglądam się za nieruchomościami do inwestycji widzę, że tam praca idzie, stawiają mury, można nawet fotki sobie zrobić i wiem że skoro idzie do przodu to moja inwestycja jest zabezpieczona w jakiś sposób. I w pełni popieram twój postulat by niektórzy zaczęli myśleć co piszą i w jakim tonie to "tfoszą". Czasem widzę, że tu kwitnie radosna "tfu-rczość forumowiczów. Żal mi pracowników, którzy (jeśli na forum piszą klienci a tak pewnie nie jest) im pomagają i nawet dziękuję nie usłyszą. Wielki szacunek dla ich pracy i cierpliwości. A tak w sumie to administrator tego forum to jakiś jest? bo wydaje mi się że tu wiele przepisów polskiego prawa zostało złamanych... Tak pytam. -------- Vicodinu nie biore, alkoholu nie piję... To tak jakby paru z was do 6. sezonu jeszcze nie dotarło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany przez CD Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 02.05.10, 22:45 z muzgiem coś nie tak ? ma pan ludzi za idiotów praca "idzie" chyba na lewych papierach do banku bo ja drogi płotu itp przed swoim domem nie widzę panie cd pod psełdo dr house Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr house Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 03.05.10, 21:29 do oszukanego przez CD - * "muzg" kochany piszemy przez "mÓzg" od prasłowiańskiego pruskiego "mozga", stąd masz oboczność Ó:Ó; * "psełdo" piszemy "pseUdo" albowiem jest to skrót od leksemu "pseUdonim", który jak wiadomo wywodzi się z greki [ψευδώνυμος] czyli "pseudonymos", dosł. "pod fałszywym imieniem". Tak też zachował się w języku polskim jak oryginał - oryginal, bez zmiękczenia i przekształcenia samogłoski w zbliżoną spółgłoskę. *"panie cd" - czyżby skrót "panie ciąg dalszy nastapi"? Jeśli tak to i owszem jeśli ma szanowny przedmówca ochotę na lekcję gramatyki i ortografii języka polskiego albowiem wykładam na uczelni przedmioty z zakresu gramatyki i ortografii i z czystą przyjemnością doszkolę szanownego pana oszukanego:) Zapraszam na zajęcia - studenci zaoczni są w różnym wieku więc ta bariera nie istnieje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 04.05.10, 20:59 może wykładasz ale przekręty w siedzibie CD (od Centrum Developer lub bardziej trafnie Centrum Defraudacji ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: 178.56.15.* 04.05.10, 21:40 no to uwazaj doktorku bo se jeszcze mozesz poczekac... (tak Shrek mowil...), widac latwo Cie urobic skoro taki naiwny jestes po przeczytaniu 1000 postow...., ale to juz nie moje zmartwienie i nie odpisuj mi bo nie mam checi na daremna polemike... i wynurznenia jakiegos asystencika..., Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.10, 09:09 nie ma ochoty na polemikę ale dorzuca drew do ognia i oliwą polewa by... właśnie po co - oskarżacie ludzi o współprace z ta firmą jakby to było jakieś SB... A może faktycznie są zadowoleni? Może to oni są klientami i mają usługi na poziomie, a wy bojąc się o pozycje rynkową krzyczycie na nich, kto wie. A za lekcje gramatyki wypada podziękować - język to ważna rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 03.05.10, 21:33 centrumdeveloper.pl/galeria2/osloneczne/index.html cd pokazuje zdjecia stan na teraz czyli rok po planowanym zakończeniu budowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arizona Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 03.05.10, 22:34 to wy chociaż coś macie a nasz deweloper nie jaki Budomag się zwinął 5 lat temu i zostaliśmy z zaciągniętym kredytem do spłacenia i szczerym polem bez dachu nad głową... Przynajmniej wam coś robią i macie na kogo ponaskakiwać bo mnie to już nikt nie pomoże. wolałabym czekać jak wy na wykończenie ale z tą gwarancją że wiem że to zrobią a nie z taką że nie mam nic tylko długi i tułam się z dziećmi po wynajmowanych mieszkaniach bez widoków na przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzik Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.chello.pl 04.05.10, 01:09 arizona.. dream, trzeba było o dzieciach myslec przed zaciagnieciem kredytu na dziure w ziemi... smutne niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: potencjalny Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.softpro2.pl 04.05.10, 18:24 A kolego arizona - jeśli nie spłacisz kredytu to co? Zabiorą Ci dziurę w ziemi? Pytam z ciekawości jak to się odbywa w takich przypadkach? Sytuacji nie zazdroszczę, życzę pomyślności... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kendy Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.10, 21:29 prosta sprawa - najpierw bank sprzedaje dziure czyli dzialke, jak nie wystarczy na splate kredytu to komornik bierze sie za to co masz czyli zazwyczaj w pierwszej kolejnosci domy lub dzialki, samochody, sprzet rtv agd i wszystko co moze sprzedac chocby za pare zlotych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Midas Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.10, 22:59 Ostrzegam wszystkie firmy przed podjęciem jakiejkolwiek współpracy z Centrum Developer,są to zwykli naciągacze bez ambicji. Już raz dostałem na nich sądowy nakaz zapłaty na kwotę 70.000zł , komornik zablokował konto na którym była oszałamiająca suma ok. 5000 zł "słownie pięć tysięcy złotych" teraz po podpisaniu ugody z panem Filingierem Michałem zostało 29.000 zł i komornik ponownie zajmie konta :). Za tydzień choć czekamy na pieniądze już kilka miesięcy wpiszemy Centrum Developer do Krajowego Rejestru Długów bo tam jest jego miejsce, za tydzień bo takich oszustów chroni prawo o czym zapewne niektórzy z Państwa już wiedzą a inni niestety dopiero się dowiedzą . Ps. Pozdrawiam Mchała Filingiera i Andrzeja Brodziaka i pozostałą część zarządu Centrum Developer W razie pytań GSM 512-371-426 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CENTRUM DEVELOPER Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.10, 15:53 Ustosunkowując się do wypowiedzi przedmówcy, który w sposób dla siebie właściwy (czyniąc to zresztą analogicznie jak w pozwie, którego skutki wniesienia poniżej tryumfalnie opisuje) opatrznie przedstawił pewne okoliczności, których faktami nazwać nie sposób, pragniemy sprostować co następuje: Prawdą jest, iż przeciwko Centrum Developer Sp. z o.o. Sp. K. wydany został nakaz zapłaty w postępowaniu nakazowym, jednakże nie ze względu na zasadność powództwa, ale ze względu na spełnienie określonych rygorów formalnych i załączenie do pozwu dokumentów (potwierdzających wyłącznie wykonanie umowy – nie zaś właściwe jej wykonanie), stanowiących wyłączną przesłankę wydania orzeczenia. Przepisy kodeksu postępowania cywilnego (w odniesieniu do nakazu zapłaty w postępowaniu nakazowym) umożliwiają dokonanie zabezpieczenia na majątku pozwanego jeszcze przed uprawomocnieniem się orzeczenia (o czym przedmówca nie wspomniał), a co w praktyce oznacza, iż wierzyciel może zabezpieczyć np. rachunki bankowe przeciwnika, nie mogąc jednak ze środków tam zgromadzonych uzyskać zaspokojenia. Nie ma zatem znaczenia czy byłaby na nich kwota miliona złotych czy też jak ją nazwano „oszałamiająca suma 5.000 zł”, bowiem powód tychże środków fizycznie i tak nie otrzyma, gdyż deponowane są one przez organ egzekucyjny, a wydane mogą być dopiero w postępowaniu egzekucyjnym, po prawomocnym rozstrzygnięciu powództwa. Niemniej, co najistotniejsze, wydanie nakazu zapłaty w postępowaniu nakazowym ma skutek taki, że wierzyciel uzyskuje zabezpieczenie swojej wierzytelności jeszcze przez zapoznaniem się przez sąd z argumentami drugiej strony. Przedmówca zapomniał także wspomnieć o wadliwości wykonanych przez jego spółkę prac, która tak naprawdę – wyłącznie ze względu na zawarcie ugody – nie stała się przedmiotem roztrząsania w sądzie, a której świadomość być może uspokoiłyby jego zapał w szkalowaniu kontrahenta. Zresztą (co nakazuje rozsądek), gdyby racja nie leżała po obydwu stronach, MIDAS Sp. z o.o. nie zawarłaby zapewne ugody, rezygnując tym samym z części swoich roszczeń (kary umowne za wadliwe wykonanie umowy wyniosły 25.000zł), a dochodziłaby ich w pełnej wysokości. Pożądane byłoby, aby MIDAS Sp. z o.o. wymagała od siebie profesjonalizmu, jakiego wymaga od innych; wówczas CENTRUM DEVELOPER Sp. z o.o. Sp. K. nie musiałaby – abstrahując od oczekiwania należytego wykonania umowy - przez długi okres czasu domagać doręczenia prawidłowo wystawionych faktur, bowiem tylko takie stanowią dowód księgowy, a tym samym podstawę zapłaty. Zdaje się, że nawet taka czynność przekracza możliwości spółki reprezentowanej przez przedmówcę. Entuzjazm wyrażany w słowach, iż wkrótce komornik ponownie zajmie rachunek bankowy CENTRUM DEVELOPER Sp. z o.o. Sp. K. jest tak samo rzetelny, jak cała wypowiedź, bowiem – co również „szczęśliwie” Panu Tomaszowi Królowi umknęło – konieczne jest ku temu nie jego życzenie, ale tytuł wykonawczy, którego – wedle naszej wiedzy – brak. Postulatem jedynie zapewne pozostanie, aby zjadliwość wypowiedzi przedsiębiorcy przekładała się na profesjonalizm w wykonywaniu przez niego prac budowlanych. O istnieniu, a także potrzebie ochrony dóbr osobistych innych osób, wyłożymy Panu Tomaszowi Królowi w kolejno podejmowanych krokach prawnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrzący z boku Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.05.10, 15:35 a co Namaszczony Przez CD d/s Kontaktów z Mediami powie o np. firmie SIATEX z Rudy Śl.? A co o firmie Norquimia Polska? ZUS? Firmie z sosnowca której nazwy nie pamiętam z długiem na 61 tys. zl. Mam wymieniać dalej? Tam też nie ma tytułów wykonawczych? Nigdy nie płaciliście na czas nikomu, gratuluje odwagi wypowiadania się publicznie i odwagi chodzenia/jeżdżenia ulicą. Ja taki mocny bym nie był, choć może to kwestia treningu. Ale aby być skurw... trzeba się takim urodzić. Złodziejstwo pije się z mlekiem matki. Żałosna ta wasza firma, w całej Polsce południowej jesteście spaleni, nikt niczego wam nie chce sprzedać, lepiej hodujcie pietruszkę. A, no i na odchodne oczywiście po nowym maserati na brodziaków i filingiera! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Midas UWAGA !!!!! Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.10, 20:38 Bardzo proszę czekam na pozew od tak rzetelnej firmy jak CD ;) Ciekawe co odpiszecie Panu patrzącemu z boku ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Midas UWAGA !!!!! Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.10, 20:50 Jeszcze jedna uwaga,Centrum developer po wykonaniu zlecenia unika podpisania protokołu odbioru , zwodząc z dnia na dzień i na podstawie tego nalicza kary za nie terminowe wykonanie prac, A to co napisał Pan patrzący z boku to prawda CD ma problem z zakupem towaru na termin dla tego tak świetnie idzie im wykończenie inwestycji. Więcej nie będę komentował odpowiedzi CD bo to strata czasu ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byly pracownik CD Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.centertel.pl 16.05.10, 23:53 Jeszcze jedna informacja dla tych, którzy powinni uzupełnić swoje wykształcenie:Midasa do niedawna uważano go za postać legendarną, jego istnienie zostało jednak potwierdzone przez źródła asyryjskie. Według nich w latach 720-711 p.n.e. nastąpił najazd wojsk Midasa na anatolijskie oraz syryjskie wybrzeża Morza Śródziemnego. Do akcji Midasa przyłączyły się państewka południowej Anatolii. Stanowiło to zagrożenie dla wpływów asyryjskich w Syrii i spotkało się ze zdecydowaną interwencją Sargona II, który w 717 p.n.e. zdobył Karkemisz i, pokonując stopniowo pozostałych sprzymierzeńców Midasa, zahamował ekspansję Frygii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niedoszły klient Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.centertel.pl 16.05.10, 23:46 Midas. Dzięki za wypowiedź. Do tej pory wszyscy na tym forum wylewali swoje żale, ale nikt nie poparł tego konkretami. Dziwi mnie, że klienci CD są tacy spokojni. To tu, to tam coś piszą, ale tak na prawdę się wstydzą,że dali się zrobić w balona. Faktycznie, to co pisał jeden z nich - umowy są tak skonstruowane, że trudno jest potem cokolwiek wymagać. Ja przeczytałem umowę przed podpisaniem i zrezygnowałem. Wiedziałem co robię, bo mam ukończone studia prawnicze. Klienci powinni stworzyć grupę, która będzie domagać się swoich praw. Pozew zbiorowy ma większą wagę niż indywidualne pozwy. Do dziś nie ma drogi, prądu, wody i nie będzie, ponieważ cena za te domy była zbyt niska. W tych kosztach nie można wybudować kompleksowo osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.centertel.pl 17.05.10, 00:05 Ustosunkowujac się, to wyp...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BW Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 06:29 Witam Państwa, Jestem zainteresowany kupnem domu na osiedlu słoneczne ale czytającą Państwa posty zaniepokoiłem się. Bardzo proszę powiedzcie mi Państwo czy sytuacja z gruntami i wodą została uregulowana przez CD? Chcę kupić tam domek ale nie za wszelką cenę. Powiedzcie prosze jak to wygląda teraz! BW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawa Re: Centrum Developer - Osiedle Słoneczne - Sosno IP: *.147.208.227.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.11.10, 16:10 Podjedź na budowę i zobacz jak wygląda-miało byś skończone prawie 2 lata temu a jest to dalej teren totalnej budowy.Końca nie widać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgrywus o matko, następny zaginiony w sianie... IP: *.chello.pl 18.11.10, 11:41 Przejedź sie do Woli, Rudy ... zobacz jak wyglądają budowy rozpoczęte, 3, 4 lata temu, pogadaj z "mieszkańcami" i wyrobisz sobie zdanie... Masz do wydania kilkaset tysięcy złotych i nie wiesz jak sie do tego zabrać.. Ja ci powiem, odpuść sobie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BW Re: o matko, następny zaginiony w sianie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.10, 06:51 Byłem z żoną i dziećmi na osiedlu, rozmawialiśmy z dwoma mieszkańcami i jeden mi powiedział, że owszem poślizg jak państwo widzą ale wszystko jest ok, drugi powiedział, że mieszka mu się tu całkiem dobrze i w zasadzie gdyby nie to że trwa jeszcze budowa ! pozostałych domków osiedla toby był całkiem nieźle. Gdy zapytałem, czy mają już prawo do zamieszkania (wspomniana budowa) powiedział, że oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: o matko, następny zaginiony w sianie... IP: *.chello.pl 20.11.10, 21:37 a co miał powiedzieć że nie ma pozwolenia na użytkowanie ? i mieszka nielegalnie i czeka aż go nadzór budowlany eksmituje z własnego domu następnym razem zapytaj pod jakim adresem jest zameldowany bo ja dalej swojego nie znam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BW Re: o matko, następny zaginiony w sianie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.10, 09:57 Przestrzegacie na tym forum przed kupnem domów, ok. a co miał powiedzieć że nie ma pozwolenia na użytkowanie ? i mieszka nielegalnie i czeka aż go nadzór budowlany eksmituje z własnego domu Mogł powiedzieć, panie nie kupuj bo .... , poprzec to co tu piszecie. A oni jeden i drugi jest ok ok. Ja też jak bym kupił to musiałbym tam zaraz zamieszkać z rodziną, więc dlatego pytam tu i tam. następnym razem zapytaj pod jakim adresem jest zameldowany bo ja dalej swojego > nie znam sądzisz, że mi powie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: house md Re: o matko, następny zaginiony w sianie... IP: *.chello.pl 21.11.10, 16:20 BW i na co to wszystko dowód? Że to forum to dowód że konkurencja nie śpi i szkuci w przyrodzie :) Anonimowi w internecie pozwalają sobie na wszystko co możliwe wraz z narastającą liczbą pseudo-zarzutów. Jasne, że jesli rozmawiałeś z sąsiadami, a oni nie zaprzeczali, nie mówili byś rezygnował to już wiesz gdzie szukać prawdziwej opinii... A wy to się tu schować powinniście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawa Re: o matko, następny zaginiony w sianie... IP: *.147.78.234.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.11.10, 17:10 Co ty piszesz-żadna firma nie musi bać się Centrum Developer.To jest dno ,zresztą od dłuższego czasu ani mieszkania ani domy nie znajdują nowych nabywców.Oni są w tej chwili poza pewnym poziomem , stracili już tylu potencjalnych klientów ze nie są w stanie tego odbudować. Obraz Osiedla Słonecznego to TRAGEDIA !Druty , wykopy , syf , błoto, walające się fragmenty ogrodzenia ,wystające pręty.Jestem niestety klientem tej firmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad opinie o cntrum developer IP: *.chello.pl 21.11.10, 23:37 dobrze że gazownia liczy kasę a nie dokumenty bo podłączyli mi gaz mimo to że nie mam jeszcze ustalonego adresu prawie dwa lata po tym jak pierwotnie miałem odebrać BUDYNEK Z WSZYSTKIMI MEDIAMI a wody i prądu legalnie jeszcze nie mam co do sąsiadów jasne że powiedzą że jest ok bo jak CD znajdzie następnych nabywców to znowu będzie kasa na dokończenie 1 etapu ja mimo wszystko polecam kupno ale tego co już stoi i odrazu z aktem notarialnym ale niekoniecznie z całą wpłatą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawa Re: opinie o cntrum developer IP: *.147.71.114.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.11.10, 00:12 A do kiedy CD ma pozwolenie na budowę tego osiedla?Czerwiec 2011 jeśli dobrze pamiętam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregx Re: o matko, następny zaginiony w sianie... IP: *.3s.pl 22.11.10, 21:28 to idz się zamelduj sąsiad :-) ja swój znam od kilku miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad opinie o centrum developer sosnowiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.10, 10:14 a na podstwie czego się zameldowałeś bo w akcie notarialnym nie ma adresu a nic innego od nich nie dostałem ......czytaj pozwolenia na użytkowanie lub jakiegoś zaświadczenia o zakończeniu budowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszły sąsiad opinie o centrum developer sosnowiec IP: 89.76.164.* 25.11.10, 00:18 no i wreszcie ktoś wysłuchal modlitw CD o śnieg który przykryje ten cały syf na budowie ,i do następnego czerwca wszystko będzie winą pogody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszły sąsiad Re: opinie o centrum developer sosnowiec IP: 89.76.164.* 29.11.10, 00:35 cd chce żeby podpisać odbiór podjazdu ,mam pytanie do osób które odebrały jakie uwagi można tam wpisać na co zwrócić uwagę i czy można się jakoś zabezpieczyć że go nie zniszczą np. koparkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: opinie o centrum developer sosnowiec IP: 87.207.4.* 29.11.10, 14:44 W tym śniegu i przy tej temp. będziesz odbierać podjazd? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszły sąsiad Re: opinie o centrum developer sosnowiec IP: 89.76.164.* 02.12.10, 00:17 nie zamierzam odbierać ,chyba że zaczną odśnieżać jak to zapisali w umowie i będzie go widać . a co do odśnieżania to radzę mieszkańcą robić zdjęcia bo nie zdziwię się jak fifi przyśle nam na wiosnę rachunki za odśnieżanie to by było zagranie w stylu tego typa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SĄSIAD Re: opinie o centrum developer sosnowiec IP: *.dynamic.chello.pl 12.12.10, 01:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregx Re: o matko, następny zaginiony w sianie... IP: *.3s.pl 24.11.10, 00:04 zeby nie było wątpliwości pisałem o Rudzie, w Sosnowcu to nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klientka cd Re: o matko, następny zaginiony w sianie... IP: *.chello.pl 22.11.10, 22:47 kupuj BW kupuj, chlopaki z CD beda mialy troszke kaski, wplac najlepiej wszystko z gory !!! Czlowieku jak chcesz zamieszkac gdzies od razu z rodzina to w to gowno sie nie pchaj. My od dwoch lat zamieszkac nie mozemy. Wynajmujemy kolejne mieszkanie gdzie termin wynajmu nam uplywa w grudniu. Szukamy jakiegos mieszkanka teraz zeby kupic na chwile bo w naszym "slonecznym" blotku moze uda sie zamieszkac pod koniec 2011 jak popaprancy z cd racza dokonczyc to co spaprali. Totalny syf na tej budowie, ale jacy ludzie taka budowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megan Re: o matko, następny zaginiony w sianie... IP: *.146.138.117.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.11.10, 23:05 Mam nadzieję że "wielcy"panowie prezesi ,tej śmiesznej firemki jaką jest CD ,odpowiedzą kiedyś za krzywdę , jaką wyrządzili kilkudziesięciu rodzinom ich dzieciom.Ja też nie wiem ile będziemy się tułać z małym dzieckiem,zanim będziemy mogli zamieszkać w swoim-kiedyś wymarzonym-domu na osiedlu słonecznym. Odpowiedz Link Zgłoś