Dodaj do ulubionych

management sp. z o.o.-czy coś o nich wiecie?

20.02.08, 10:03
Dzien dobry,
developer, ktory buduje glownie w Mierzynie. koncza wlasnie kolejna
inwestycje, maja jeszcze wolne mieszkania. cena za metr to ok 4500.
czy jest w tym jakis haczyk? co o tym myslicie?
Obserwuj wątek
    • niewmag Re: management sp. z o.o.-czy coś o nich wiecie? 20.02.08, 10:05
      zapomnialam dodac, ze firma jest ze szczecina
    • Gość: zibi Re: management sp. z o.o.-czy coś o nich wiecie? IP: *.chello.pl 23.02.08, 17:31
      kiedyś miałem od nich kupić mieszkanie ale zaciagnełem opini w internecie i
      zrobiłem większą prasówke...
      rodzinna firma bardzo dobrze znana z branie pieniedzy i nie wywiązywania sie
      z niczego (z budowy oczywiście też)
      ostatnio dużo artykułów opisywany w KURIERZE SZCZECIŃSKIM na temat budowy
      mieszkań na mierzynie na wypompowanym jeziorze...
      generalnie dużo pisania. Proponuje poszukać informacji ta temat firmy SIGMA - to
      ta sama tylko na niej siedzi prokurator wiec powołano nowe dzieło
      • Gość: minutka111 Re: management sp. z o.o.-czy coś o nich wiecie? IP: *.asternet.pl 26.02.08, 21:19
        podnoszę, interesuje mnie ta firma ponieważ zamierzam kupić od nich
        mieszkanie. Poproszę o więcej opinii, bo jedna opinia jeszcze nic
        nie znaczy.
        • Gość: Tom Re: management sp. z o.o.-czy coś o nich wiecie? IP: *.chello.pl 28.02.08, 02:18
          A czy ta firma nie wystepuje teraz przypadkiem pod nazwa Agro
          Deweloper? Bo jak do nich moja narzeczona dzwonila, to mowili o
          inwestycjach na Mierzynie i pod firma Management.
          Tez slyszalem same negatywne opinie o nich. Wynika z tego, ze
          zmieniaja nazwy, pod ktorymi sie kryja. A wiec cos jest nie tak.

Polecam Neptun deweloper lub chociazby Siemaszko. Sa w miare ok.
          • Gość: M.T Re: management sp. z o.o.-czy coś o nich wiecie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.08, 11:42
            również nie polecam managementu. tak jak ktoś napisał, nie wywiązują
            się z umów i zmieniają nazwę. też czytałam artykuł w kurierze o
            firmie sigma - to jest jedna i ta sama co obecny management. jakiś
            czas temu, przymierzalam się do zakupu mieszaknia w mierzynie, ale
            przez długi czas była niejasna sytuacja z gruntem, dlatego wybrałam
            neptuna. opóźnienie było 1 miesiąc, poza tym bez żadnych problemów.
            pamietaj o podpisaniu umowy przedwstępnej w formie aktu
            notarialnego. z tego co wiem, neptun coś kombinował z dopłatami w
            zesżłym roku, ale nie wiem czy coś z tego wyszło, bo mnie nie
            dotyczyło.
            powodzenia
            • Gość: kalala Re: management sp. z o.o.-czy coś o nich wiecie? IP: *.chello.pl 06.03.08, 17:55
              kupilismy od nich mieszkanie i teraz mamy tylko same problemy,
              opozniaja termin oddania, slyszalem tez o problemach z
              przeniesieniem wlasnosci, gdybym o tym wczesniej wiedzial to na
              pewno nie kupilbym od nich mieszkania. A teraz nie wiem jak mam sie
              z tego wycofac, bo to grupa oszustów.
              • Gość: józek Re: management sp. z o.o.-czy coś o nich wiecie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 10:40
                Firma znana wcześniej jako sigma , mdm, i wiele innych jednym słowem
                MEGA OSZUSCI!!!!!. Na grafitowej jeden dom jest postawiony
                niezgodnie z projekten i dziennikiem budow!!!!!!
          • Gość: Gość Neptun Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.08, 20:54
            W odpowiedzi na propozycję Toma, zdecydowanie odradzam kupno
            mieszkania od Neptun Developer od ponad 7 lat budującego pozornie
            cieszące oko budynki, które są technicznymi bublami!!! Druga z
            propozycji naprawde sprawdzona.
            • Gość: Marek Re: Neptun Developer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 16:52
              Zgadzam się z Twoją opinią.Mieszkania są budowane z kiepskich
              materiałów i żeby obniżyć koszty zrezygnowali nawet z kilku rzeczy
              np.kominka,schodów.Żeby tam zamieszkać trzeba jeszcze sporo
              pieniędzy włożyć,a więc warto sie zastanowić i przemyśleć sprawę....
              • Gość: gość Re: Neptun Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.09, 09:28
                Z kiepskich znaczy jakich konkretnie?
                Kominek czy schody to rzecz gustu, osobiście wolałbym sam wybrać typ
                kominka i rodzaj schodów, bo można kupić wkład kominkowy za 3 tys, a
                można i za 30, podobnie ze schodami. Są to typowe elementy aranżacji
                mieszkania, więc zgodzę się, że zakup takiego mieszkania trzeba
                przemyśleć. Jak kogoś nie stać, może kupić mieszkanie jednopoziomowe
                bez schodów i kominka.
                Moi znajomi kupili tam mieszkanie w standardzie deweloperskim (bo
                ostatnio Neptun wprowadził do oferty sprzedaż mieszkań całkowicie
                wykończonych)i jakoś nie narzekają.
                Co do Managmentu - nie kupujcie tam mieszkań, to oszukańcza firma.
                Całkiem fajne mieszkania buduje oprócz Neptuna czy Siemaszki firma
                SGI.
                • Gość: zadowolony Re: Neptun Developer IP: *.chello.pl 24.06.09, 21:09
                  Kupiłem w zeszłym tygodniu wykończone mieszkanie w Neptun Developer.
                  Piekna indywidualna aranżacja wykonana przez projektanta, świetne
                  materiały. Farby Beckersa, parkiety cyklinowane, wykładziny, płytkiw
                  łazienkach i armatura z górnej pólki, dobre niemieckie kuchnie. Nie
                  wiem co dostali moi poprzednicy ale dla mnie to bomba.Pozdrawiam
                  • Gość: Marta Re: Neptun Developer IP: *.pz1-nat.espol.com.pl 25.06.09, 11:06
                    Ja w tym tyg zrobiłam rezerwacje...wnetrza bardzo fajnie
                    zaprojektowane...nie wiem skad informacja ze nie ma schodow...sa i
                    to bardzo ladne..inne niz na etapie 1 bo z drewna.A budynki budowane
                    z bardzo dobrych materiałów(zreszta wszytsko jest na opisane na
                    stronce Neptuna),ciekawa architektura, piekne duze tarasy,ladne
                    zagospodarowanie terenu, wiec kompletnie nie rozumiem zarzutów.
                    • Gość: ppp Re: Neptun Developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.10, 20:20
                      Ble, ble, ble, sprzedawcy Neptuna.
            • Gość: pipi Re: Neptun Developer IP: *.szczecin.mm.pl 09.01.10, 22:39
              Zgadzam się z zewnatrz ladne, ale jak sie zaczelo wykanczac same
              nerwy. Po 4 latach przeciekaja balkony wspólnota remontuje wszystko
              na wlasny koszt, kilkadziesiat tysiecy złoty poszło na kotłowie bo
              byl to bubel, zlozyli sie na to oczywiecie czlonkowie wspolnoty.
              Mieszkania zalewane sa przez zle wykonane kominy. Tragedia.
              • Gość: klient Re: Neptun Developer IP: *.szczecin.mm.pl 18.02.11, 17:51
                Jakość użytych materiałów pozostawia wiele do życzenia. Najbardziej denerwują mnie okna. Choć prezentują się ładnie, to oddają dużo ciepła. Nie da się dogrzać mieszkania, a zamontowane wywietrzniki w tych oknach to dopiero bubel za 20zł, po ich zamknięciu ciepło ucieka, w czasie wiatru nie da się wysiedzieć w mieszkaniu, taki mam hałas. Osiedle ładne, ale gęsto zabudowane. Deweloper zrobił za mało parkingów, a co najlepsze nagle wybudował mi plac zabaw pod oknem. Szczyt chamstwa... Ogólnie lepiej dołożyć parę złoty na działkę i wybudować domek w podobnej cenie...
                • Gość: gość Re: Neptun Developer IP: *.tktelekom.pl 13.03.11, 20:52
                  a tak dokładniej z tą jakością? jakieś konkrety? farby atlasa? cegły garażowej produkcji czy co? jak ktoś całe życie mieszkał w spółdzielnianym bloku z małymi okienkami, gdzie farba z elwacji łuszczy się i schodzi płatami, pękają ściany i występuje cała masa innych usterek to nie dziwię się, że denerwują go duże "całościenne" okna itp. Kiedy my kupowaliśmy mieszkanie od neptuna to widzieliśmy na projekcie i duże okna, i plac zabaw, i ilość miejsc do parkowania (zapobiegliwie kupiliśmy swoje prywatne miejsce postojowe w garażowcu), dopytaliśmy o rodzaj i producentów materiałów i generalnie jesteśmy zadowoleni z wyboru, bo dokonaliśmy go ŚWIADOMIE. Proponuję drogi sąsiedzie sprzedać mieszkanie, dołożyć parę złotych na działkę i wybudować domek.... przynajmniej nikt Ci nagle po chamsku nie wybuduje pod oknami placu zabaw, za to może hipermarket?:)
                  ale z tym placem to strzeliłeś, nikt z naszych sąsiadów nie podniósł, że wybudowali go nagle....
    • Gość: Aga Re: management sp. z o.o.-czy coś o nich wiecie? IP: *.chello.pl 01.05.08, 01:42
      Odradzam Management!

To prawda co pisza ludzie powyzej! Moj kolega pracuje w banku. Firma
      Management (swoja droga, ciekawe kiedy znowu zmienia nazwe) nie gra
      fair! Oszukuja ludzi, buduja buble, a w dodatku nie placa za
      materialy i uslugi, oszukuja nie tylko klientow, ale i wlasnych
      pracownikow budowlancow! Nie liczcie na ich uczciwosc. Banda
      oszustow i tyle, szczerze i goraco odradzam!
      • Gość: ssss Re: management sp. z o.o.-czy coś o nich wiecie? IP: *.chello.pl 21.11.08, 19:38
        popieram banda oszustow i klamców. Odradzam
        • Gość: andrzej nawocki Re: management sp. z o.o.-czy coś o nich wiecie? IP: *.centertel.pl 27.10.09, 20:28
          czy firma o której państwo piszecie to dokładnie A-Z MANAGEMENT SP.Z
          O.O. , aktualnie z siedzibą w Ustce z prezesem ZABKIEM /ZĄBKIEM /
          MARKIEM ? MOJEJ FIRMIE NIE ZAPŁACILI ZA ROBOTYN 200 000 ZŁ.
      • romanszczecin Re: management sp. z o.o.-czy coś o nich wiecie? 19.05.09, 09:49
        Faktycznie, z moich informacji wynika, że Managament to FIRMA, która
        przejęła tę budowę na Grafitowej po spółce SIGMA (a co to za spółka
        to wszyscy w Szczecinie wiedzą!!!!!).Miejsce jest fajne tylko że tam
        nic sie nie dzieje. Gdyby zaczęli budować dalej to co jest
        rozpoczete to i mieliby nowych klientów. A tak jest tam
        stagnacja.Tylko wiatr sobie hula po budowie.Dziwię sie szefom
        Managament, że to tak długo trwa i budynki niszczeją(te
        rozpoczete).Sam ze znajomymi chciałem kupić mieszkanie na Grafitowej
        ale jeszcze parę dni poczekamy.Jak zaczną znowu budować to być może
        się zdecydujemy. Ale wszystko zależy od szefów Spółki bo jak tak
        dalej będzie to na stropach zaczną rosnąć drzewa a nie mury.
        • Gość: Pawel Re: management sp. z o.o.-czy coś o nich wiecie? IP: 193.108.206.* 19.10.09, 13:22
          W dzisiejszej gazecie Puls Biznesu mozna przeczytac artykul o tej spolce i o jej
          powizaniach z Bankiem BOS.
          • Gość: Misiek Re: management sp. z o.o.-czy coś o nich wiecie? IP: *.szczecin.mm.pl 20.01.10, 16:04
            O firmie rodzinki K. to już słyszałem dobre 10 lat temu, ciągle negatywy, zmienianie nazw, robienie klientów i wszystkich innych w konia. Dziwię się, że tyle było artykułów w gazetach, na necie, a ludzie ciągle dają się oszukiwać.
            • cyrkonia11 Re: management sp. z o.o.-czy coś o nich wiecie? 06.06.10, 23:37
              Czy widzieliście osiedle Dolina Słońca w dzielnicy Bezrzecze w Szczecinie
              wybudowane przed firmę developerską Neptun? Na mnie zrobiło nie lada wrażenie a
              wiem, że niebawem powstaną tam kolejne szeregowce dwukondygnacyjne i szukam
              opinii. Ofertę promocyjną mają obecnie dość sporą z racji jubileuczu 10 lat.
              • czarna_gu Re: management sp. z o.o.-czy coś o nich wiecie? 12.06.10, 23:21
                Moi rodzice właśnie chcą skorzystać z tych jubileuszowych cen.
                Mieszkania mają sensowny plan i faktycznie można znaleźć coś w dobrej
                cenie.
    • Gość: anonim Re: management sp. z o.o.-czy coś o nich wiecie? IP: *.opera-mini.net 22.04.11, 09:29
      nie polecam mnie oszukali na prawie 6 miljonów a za adwokata zapłaciłem 200 000 zł i juz od 6 lat walka w sądzie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka