Dodaj do ulubionych

Wszystko "pod klucz"

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 21:01
To niemozliwe? Szkoda, ze dopiero teraz. Jeszcze kilka miesiecy temu
obeszlam kilkunastu warszawskich deweloperow i zaden nie mial dla
mnie takiej oferty. Szkoda ze sie pospieszylam i kupilam swoje
mieszkanie. Teraz sama wszystkiego pilnuje, ciagnie sie to juz tak
drugi miesiac, konca nie widac, szukam trzeci tydzien fachowcow,
wszyscy mowia ze za miesiac moze za dwa bo terminy maja napiete a
ekipa poprzednia ekipa fachowcow z dnia na dzien jak tylko dostali
wyplate zrezygnowala i nawet nie podala powodu.
Obserwuj wątek
    • zeus11111111 Re: Wszystko "pod klucz" 18.07.08, 08:39
      no to juz widze miny konkurencji ale im ten deweloper wbil noz w
      plecy teraz wszyscy beda szli do tej firmy no chyba ze inni zrobia
      to samo i zaczna szanowac klientow bo panowie deweloperzy czas
      prosperity sie skonczyl i od dzis dbamy o klienta
      • krycha_z_gazowni Re: Wszystko "pod klucz" 21.07.08, 18:01
        Można "pod klucz" a można też...
        poczekać 2-3 lata i kupić to samo 20-30% taniej.
        • Gość: atx Re: Wszystko "pod klucz" IP: *.mas.airbites.pl 22.07.08, 01:45
          Czego to sie nie robi, zeby nie obnizyc ceny...
          • kretynofil Ludzie kochani, nie dajcie sie oszukiwac!!! 22.07.08, 07:06
            To co robi GWno, zeby nakrecic sprzedaz jest po prostu zalosne... Co kilka dni
            klamstwa, manipulacje, mniejsze i wieksze oszustwa. Spadkow nie ma, no dobra,
            sa, ale tylko 3%, nowy boom na kredyty (znaczy sie refinansowanie, ale tego juz
            nie napisza), itd...

Przeczytalem tylko poczatek artykulu i rece mi opadly... Dom Development "od
            dzis" wprowadza nowa oferte - wykonczenie "pod klucz". Wielka nowosc :)))))

Calkiem ciekawe :) Kiedy rozmawialem z nimi o zakupie mieszkania trzy lata temu,
            to juz mieli ta "nowa" oferte. Moj kolega u nich kupil mieszkanie pod koniec
            2004r - i tez skorzystal z tej "nowej" oferty...

Czy w GWnie pojawi sie jakis rzetelny artykul, nie pisany dla ludzi, ktorzy o
            rynku mieszkaniowym nie maja pojecia?

----------------------------------------------

Dla inteligentnych inaczej, czyli dla wiekszosci piszacych na forach
            internetowych: KRETYNOFIL to nie rodzaj kretyna, tylko osoba czerpiaca
            perwersyjna, niemal ekstatyczna przyjemnosc z obcowania z kretynami. Milej
            lektury :)
            • Gość: do kretynafila Re: Ludzie kochani, nie dajcie sie oszukiwac!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 16:59
              Naucz sie kretynie czytac sam jest gowno nowy program sprzedazy jest
              skierowany na wszystkie powtarzam ci to jeszcze raz na wszystkie
              mieszkania a nie na wybrane. Napisz do jakiej szkoly chodziles to
              jest jeszcze szansa, ze odzyskasz czesne za kiepski program
              nauczania i wynikajace z tego problemy ze zrozumieniem
              • kretynofil Odpowiadam Ci, kretynie: 24.07.08, 12:32
                Tak, imbecylu, kiedys tez tak bylo. Dowolne mieszkanie, ktore kupiles, mogles
                miec zrobione "pod klucz", skonczony idioto.

• znajdz_glupszego_od_siebie Re: rozmawiasz sam ze soba 25.07.08, 08:22
      • Gość: arkaszka Re: Wszystko "pod klucz" IP: *.chello.pl 21.07.08, 18:28
        Ostatnio czytałem że na osiedlu DERBY X Wojskowa Agencja
        Mieszkaniowa kupiła dla żołnierzy 40 mieszkań, cena za m2 8000PLN.
        Wszystko fajnie, gdyby nie to ,ze promocyjna cena na tym odsiedlu to
        6500PLN/m2, w związku z tym że cena wydała się trochę wysoka jak na
        zakup 40 mieszkań, bo kto ma dostać dobre ceny jak nie klient
        hurtowy ( w obecnej sytuacji taki klient jest sennym marzeniem
        developerów), na pytanie czemu mieszkania zakupione zostały tak
        drogo, tłumaczono że to w związku z wykończeniem pod klucz. 8000 -
        6500 =1500PLN/m2
        Więc albo w mieszkaniu dla szwejów są złote klamki i pozłacane
        pisuary oraz fontanna pośrodku holu, albo wyczuwam tu jakiś
        przekręt, powiedzcie co o tym sądzicie
        • Gość: zuzanka Re: Wszystko "pod klucz" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 07:07
          urządzałeś kiedyś mieszkanie?
          1500zl/m2 to na prawdę niewiele... tak normalnie rzec by można
          • Gość: arkaszka Re: Wszystko "pod klucz" IP: *.chello.pl 22.07.08, 20:56
            tu nie chodzi o urządzanie dla siebie, ładne płytki po 200PLN,
            porządny dębowy parkiet, fajna struktura na ścianę, w tych budynkach
            wykończenie jest jak w TBS czyli to co najtańsze w hurtowni, szweje
            dostają za darmo, więc nie mogą wybrzydzać, byle płytki za szybko
            nie odpadały...
    • Gość: trampolina Wszystko "pod klucz" IP: 193.218.153.* 18.07.08, 11:20
      Pierwszy raz od dawna czytam cokolwiek o polskiej deweloperce z uznaniem, a
      nie z rezygnacją. Świetny pomysł, gdybym teraz miała kupować mieszkanie, to
      tylko z opcją wykończenia pod klucz. Wspominam akcję „wykończeniówka” w swoim
      lokum po prostu koszmarnie, okropnie! Wszystko się przedłużało, trzykrotnie
      zmieniałam ekipy wykończeniowe, walające się wszędzie puszki po piwie, chamscy
      robotnicy, fuszerka… Mogłam zamieszkać dopiero jakieś 8-9 miesięcy po zakupie.
      • steady_at_najx Re: Wszystko "pod klucz" 21.07.08, 09:26
        >Pierwszy raz od dawna czytam cokolwiek o polskiej deweloperce z
        >uznaniem, a nie z rezygnacją

z uznaniem ?? gdyby nie krach nigdy by tego nie zaczeli robic, to
        zwykla paniczna reakcja a nie uklon w strone klienta.
      • Gość: Miu Re: Wszystko "pod klucz" IP: *.chello.pl 21.07.08, 18:24
        artykul sponsorowany to raz. w komentarzach tez widac pracownikow
        dom dev. to ze wyborcza nie zaznacza ze to jest artykul sponsorowany
        jest zenujace i wprowadza ludzi w bląd
        • Gość: skarbowy Re: Wszystko "pod klucz" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 23:17
          tobie sie chyba cos pokrecilo albo czytac ze zrozumieniem nie
          potrafisz po pierwsze jak ja widze to portal gazetowy a nie wyborcza
          po drugie kazda firma ktora ma jakikolwiek pomysl zmieniajacy
          sytuacje na rynku zawsze jest opisywana z nazwy a po trzecie kazdy
          nawet najdrobniejszy artykul sponsorowany lub reklamowy musialby
          zostac zaznaczony gdyz tego wymaga ustawa nt reklamy w mediach
          inaczej wylicza sie podatki ale skad taka madra osobka jak ty moze
          to wiedziec
          • Gość: rechot GWARancja....nie podniecajcie sie za bardzo IP: *.bredband.comhem.se 21.07.08, 23:22
            male niedoróbki, bardzo irytujace...i porysowania, skrzypiacy
            parkiet...ruszajacy sie kran..i tysiace innych dupereli ...NIE
            OBEJMUJE....
            CHYBA ZE ROBOTNICY ZAPOMNIELI WSADZIC JEDNEJ KLEPKI...

to musza byc powazne wady...zadne tam estetyczne czy nawet
            funkcjonalne...przeciez gdyby developer mial reperowac usterki-
            fuszerki-niedoróbki to by musial oddelegowac cala brygade albo
            dwie.. która by pracowala NON-STOP przez caly rok...
      • Gość: Roland Re: Wszystko "pod klucz" IP: *.as.kn.pl 21.07.08, 18:39
        Pod klucz oznacza srogie przepłacanie, że o VAT na robociznę nie wspomnę... No i
        fuszerki... Ja w swoim zamieszkałem po miesiącu :) No fakt. Taką orkę jeszcze
        długo będę pamiętał.
      • Gość: bimbol Re: Wszystko "pod klucz" IP: *.chello.pl 21.07.08, 20:02
        Trampolino, od dawna pracujesz w DD
    • mycha-mucha666 Re: Wszystko "pod klucz" 18.07.08, 12:26
      hah no dokladnie jest tak jak mowisz przerabialam dokladnie to samo.najzabawniej
      było kiedy moj maz zrobil nalot na wykanczane mieszkanie i nakryl
      pijaniusienkiego pana miecia w brodziku…ale żeby oddac sprawiedliwosc – koledzy
      miecia z ekipy byli w dobrym stanie i cos tam dzialali ehehehehehe tylko takie
      to były dzialania ze wylecieli na kopach a wykonczenie zrobilismy w koncu
      wlasnymi silami plus pomoc znajomych.nawet glazure mozna polozyc samemu i
      poziomica nie wariuje, jak pokazalo doswiadczenie :D
    • Gość: Bronek Wszystko "pod klucz" IP: *.server4you.de 18.07.08, 13:39
      Autor: zeus11111111 18.07.08, 08:39

"no to juz widze miny konkurencji ale im ten deweloper wbil noz w
      plecy teraz wszyscy beda szli do tej firmy no chyba ze inni zrobia
      to samo i zaczna szanowac klientow bo panowie deweloperzy czas
      prosperity sie skonczyl i od dzis dbamy o klienta"

Chbya jestes smeiszny. Nie wiem na jakiej opdstawie pisza, ze sa pierwsi z taka
      oferta na rynku, to jakaas totlana sciema. Juz od dawna omzna kupic meiszakania
      wykonzcone pod klucz i to od weilu roznych dewelopeerow, w warszawie chociazby
      w ostoi wilanow… To już sei pomalu standardd robi, nie ma się czymm zahcwycac.
      • kretynofil Misiek, przestan spamowac bo to juz nudne... 22.07.08, 08:29
        Zjezdzaj ze swoja "ostoja wilanow"... Co watek wrzucasz swoje wypociny o tej
        inwestycji - a kto chcialby mieszkac na srodku betonowego pustkowia bez
        infrastruktury?

Zjezdzaj, Bronek, na Deweloperzy Warszawa - tam jest dla Ciebie odpowiednie
        towarzystwo naganiaczy i spamerow. Krzyzyk na droge!

• Gość: gentleman Wszystko "pod klucz" IP: *.80-202-245.nextgentel.com 18.07.08, 14:19
      Ciekawe ile się za to pszepłaci.
    • Gość: MACIAS Wszystko "pod klucz" IP: *.zen.co.uk 18.07.08, 14:57
      Dobre, tylko ze to jest norma wszedzie w Europie.
      Zrobia Ci mieszkanie na lapu capu, a wszystkie koszty wrzuca w cene
      mieszkania i tak zamiast placic przykladowo 300 tys za mieszkanko
      zaplacisz 350;(
      • mycha-mucha666 Re: Wszystko "pod klucz" 18.07.08, 15:36
        no cos ty wcale nie przeplacisz w ogole robiles kiedys wykonczenie?wiesz ile
        kosztuja materialy?plus pensje dla robotnikow jakies tam zarcie dla nich itd.
        oni jeszcze wszystko przeciagna zwydusic z ciebie wiecej forsy a potem się okaze
        ze uszkodzili jakas instalacje i jeszcze drugi raz będziesz placic hydraulikowi
        elektrykowi albo kafelki zaczna ci się odklejac po tygodniu.wiecej wydasz na
        wykonczenie wlasnymi silami, uwierz mi.ja wpakowalam w to o wiele wiecej w
        ostatecznym rozrachunku niż 20 tysiecy -_-
        • swoboda_t Aaaale kity piciskacie, na śmiech się zbiera. 18.07.08, 20:34
          "W podstawowym standardzie nazwanym przez dewelopera Komfort,
          mieszkania zostaną pomalowane na biało, położone zostaną także
          podłogi" - no to jest po prostu cudownie zabawne. Poważnie będą
          pomalowane ściany i podłogi?? No szok, normalnie Europa! I to
          jeszcze pewnie w okazyjnej cenie np. 400zł/m2 ROTFL. Metr paneli
          25zł, parę wiaderek Śnieżynki (6,50/m2 ściany) i już "standard
          Komfort pod klucz za jedyne 400zł/m2". Ja pierdzielę, czy Wy
          naprawdę wierzycie w takie teskty, naprawdę za taki "nowy, wyższy
          standard" chcecie tyle hajsu dawać?? Biała farba i panele na 50-
          metrowe mieszkanie to ze 3000zł. Niech będą jeszcze niezłe drzwi po
          500zł/szt (dwa pokoje, kuchnia, łazienka, sracz). Łącznie 6500.
          Pozostałe 13000 za parę dni roboty (bo tyle zajmuje pomalowanie
          ścian i położenie paneli - sam to ostatnio robiłem) to niby okazja??
          ROTFL Zażyczysz sobie kafle w łazience, inny kolor ścian czy
          zabudowaną szafę, to przyjdzie dopłacić sto tysięcy :D
          • Gość: jaro Re: Aaaale kity piciskacie, na śmiech się zbiera. IP: *.nsn-inter.net 21.07.08, 17:03
            RACJA! Ja mialem wykonczone mieszkanie pod klucz co prawda bylo to oplacalne
            rozwiazanie z punktu widzenia czasu ale jesli chodzi o jakosc to tragedia.
            Oczywiscie developer chcial na mnie wymusic doplate 20000 tysiecy zlotych bo
            stwierdzil ze troche go to wykonczenie wiecej kosztowalo. Na szczescie
            interwencja adwokata rozwiazala sprawe. Nie wspomne ze farba od sufitu odpada bo
            panowie nie zagruntowali. Calosc prac wykonywanych w mieszkaniu byla robiona
            przez jednego pana, oczywiscie byl fachowcem od wszystkiego i od niczego....
            panele uwalone farba bo kto by sie przejmowal....Schody to samo.

Z doswiadczenia albo wynajac kogos poleconego albo firme ktora upora sie z
            wykonczeniem mieszkania (oczywiscie tu trzeba patrzec na rece non stop)...
            Jakosc bedzie nieporownywalna do "pod klucz" robionego przez dewelopera...
            • Gość: gość Re: Aaaale kity piciskacie, na śmiech się zbiera. IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.08, 22:08
              ja do zeszłego roku troche handlowałem mieszkaniami na sląsku , kupowalo się tanio po upadłym budowlańcu , wykańczało i mieszkanie schodziło od ręki - do tygodnia. ile to kosztowało? ostatnie z wiosny 2007 : kolorowe ściany gładzone , gruntowanne i malowane kilkukrotnie. podłogi w panelach dobrej jakości za około 50 pln , w kuchni przedpokoju i łazience kafelki. łazienka zrobiona na gotowo:baterie , kabina , umywalka , kompakt i to dobrej jakości . trzy szafy komandora o łącznej długości 5 metrów, zabudowa kuchni: duża lodówka , zmywarka , zlewozmywak , płyta i oczywiście meble(kupione w niemieckim domu meblowym na wyprzedaży jesienią). we wszystkich oknach rolety wkomponowane w ramy, kontakty i gniazdka legranda. drzwi antywłamaniowe pozostałe drzwi drewniane wraz z ramami.....wszystko to zrobione perfekcyjnie : emerytowany kafelkarz - murarz z byłego nrd plus pomocnik z opolskiego - rozliczenie w euro. miesiąc pracy , ja odpowiedzialny za materiały. koszt? całość to 45 do 50 tysięcy złotych ( przy dzisiejszym kursie euro pewnie dużo mniej - wole wziąść dostawczy samochód i zakupy robić w niemczech czy austrii) ile wzrosła wartość mieszkania? ponad 100 000pln!!! klient kupuje oczami : widzi co kupuje i jest w stanie zapłacić więcej za coś co mu się podoba i czego sam nie musi robić.
              no cóż dzisiaj przy cenach mieszkań przerzuciłem się na domy. nakłady większe , ale zyski porównywalne............tylko skaczące ceny które muszą się kiedyś załamać! (obym nie został z drogim domem wartym połowe wyłożonej kasy)
          • Gość: wwww Sorry ale zapominasz o najwazniejszych kosztach cz IP: 158.143.181.* 21.07.08, 19:30
            czyli lazience i kuchni. Polozenie plytek to nie jest polozenie paneli.
            Zamontowanie drzwi, hydraulika, podlaczenie kuchenki, piekarnika itp. To nie sa
            latwe rzeczy dla kogos kto sie nie zna. Metr najtanszych !! paneli kosztuje 25,
            ale jakbys kiedys je kladl to bys wiedzial ze fachowcy licza koszt 2x podstawowy
            material bo trzeba jeszcze kupic klej, gabki, listwy pod drzwi, listwy na
            krance, rogi, cos do ciecia paneli, zaplacic za trasnport itp.

Mozna samemu i taniej, ale mozna tez zostawac przez dwa miesiace dluzej w pracy,
            albo isc do kina.. Ja wole to drugie, bedzie z tego wiekszy pozytek.
            • Gość: bimbo Re: Sorry ale zapominasz o najwazniejszych koszta IP: *.chello.pl 21.07.08, 20:11
              z tego co wiem standard pod klucz nie oferuje podłączenia kuchenki
              zmywarki itp.
            • Gość: swoboda_t Re: Sorry ale zapominasz o najwazniejszych koszta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 21:22
              W artykule nie ma nic o kaflach, kuchenkach i średniej klasy
              panelach. Są "pomalowane ściany i położone podłogi". Czyli to co
              policzyłem. Zażycz sobie, żeby Ci DD podłączył kuchenkę, walnął
              kafle w łazience albo chiński sraczyk (to już nie jest
              standard "Komfort" tylko pewnie "Noble" albo "Penthouse"), to
              zabulisz jak za zboże :D Panele kładłem sam (no, z kumplem
              kładliśmy ;P) w dwóch mieszkaniach i nijak nie wychodzi materiałx2
              (a, że tak policzy ekipa to już strata płacącego). Za 20 tysięcy
              (400zł x 50m2) można mieć zrobioną przez ekipę łazienkę i kuchnię, a
              nie "aż" białe ściany i panele czy inne gumolity
              standardu "Komfort" :D

P.s.: Panele polecam bezklejowe - mniej roboty, lepszy efekt (nie
              rozłażą się z wiekiem).
              • kretynofil Mylisz sie, swoboda... 22.07.08, 08:36
                > Za 20 tysięcy (400zł x 50m2) można mieć zrobioną przez ekipę łazienkę i
                kuchnię, a nie "aż" białe ściany i panele czy inne gumolity standardu "Komfort" :D

Z moich doswiadczen DZISIAJ nie jest to juz mozliwe. Dwa lata temu czy za rok -
                ok, mozliwe, ale dzisiaj nie ma tak latwo... Jestem swiezo po wykanczaniu
                mieszkania i zapewniam Cie, ze kosztowalo to duuuuuzo wiecej, bez jakichs
                wielkich farmazonow ;)

• Gość: swoboda_t Re: Mylisz sie, swoboda... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 09:43
                  Z tym wykańczaniem to trochę jak z kosztami zakupu mieszkania - co
                  jest możliwe/normalne oceniamy zwykle przez własną, wąską
                  perspektywę (lokalne realia, otoczenie społeczne itp.).
                • Gość: Zbylut Re: Mylisz sie, swoboda... IP: *.chello.pl 22.07.08, 13:27
                  > Jestem swiezo po wykanczaniu
                  > mieszkania i zapewniam Cie, ze kosztowalo to duuuuuzo wiecej, bez jakichs
                  > wielkich farmazonow ;)

A to mieszkanie to "wykanczales" sasiadom ?
                  Bo z tego co pamietam przeciez kupiles mieszkanie za 5kzl (warte wg. Ciebie 9.5 teraz) kilka lat temu.
                  W niektorych postach pisales o tym, ze od dawna je wynajmujesz.
                  No a dzis piszesz o tym, ze wlasnie je wykonczyles :-)
                  • kretynofil Poprosze o cytaty, idioto... 24.07.08, 12:35
                    Mieszkanie kupilem w 2005 roku za 4950PLN/m2.

Odebralem pod koniec 2007 roku.

Remont zaczal sie w lutym 2008.

Skonczyl sie w czerwcu 2008.

A o wynajmie, analfabeto, pisalem tyle ze JA WYNAJMUJE OD KOGOS.

To moze mi teraz wskazesz posty ktore wskazuja ze bylo inaczej?

• Gość: gosc Re: Aaaale kity piciskacie, na śmiech się zbiera. IP: *.spray.net.pl 21.07.08, 20:07
            > Metr paneli 25zł, parę wiaderek Śnieżynki (6,50/m2 ściany)
            >niezłe drzwi po 500zł/szt
            jakiś strasznie keoski ten twój standard ...
            niezłe panele od 50 wzwyz...
            drzwi i ościeżnice od 1000 wzwyz...
            farba tez jest drozsza - przynajmniej zmywalna...

na mieszkanie 44 metry wydałem 37 tys,- i nie mam luksusów !!!a 3 m-ce w plecy
            • Gość: antek Re: Aaaale kity piciskacie, na śmiech się zbiera. IP: *.acn.waw.pl 21.07.08, 21:35
              mieszkanie 92 metry dwoch Fachowcow,wraz z trzecim dochodzacym w
              razie potrzeby robilo 3 tygodnie.
            • Gość: swoboda_t Re: Aaaale kity piciskacie, na śmiech się zbiera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 21:45
              Niech będzie kiepski. A myślisz, że wzmiankowany standard "Komfort"
              (wałkuję tą nazwę bo bawi mnie setnie) czyli "pomalowane na biało
              ściany i położone podłogi" to na jakich materiałach będzie
              zrobiony?? 37 tysięcy to z mebelkami i AGD?? Jeśli tak to ok, jeśli
              nie, to bardzo dużo. No, ale w końcu najważniejsze, żeby się
              podobało.

P.S.: Mam w domu Classeny takie po 25 zł/m2 (chyba 7mm/AC-3) i po 8
              latach wyglądają jak nowe. Nie liczyłbym na to, że w "tanich"
              (jedyne 400zł/m2) wariantach wykończenia deweloper da coś lepszego.
              Sądząc po entuzjastycznych reakcjach na forum (część to pracownicy
              w/w firm, wiadomo) jakby dali gumolit i lamperię w łazience to też
              by się nektórzy cieszyli jak dzieci.
        • Gość: lllo Re: Wszystko "pod klucz" IP: *.chello.pl 21.07.08, 20:06
          20 tys. to najniższy standard (np. umywalka za 120zł, panele na
          kilka lat)samemu za tą kase można lepsze mat. kupić z robocizną)
    • Gość: chudydzik Wszystko "pod klucz" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.08, 07:23
      bylem kiedys na osiedlu DD na Tarchominie i juz wtedy znajomi wprowadzali sie do mieszkania z gotową kuchnią i lazienką. Osiedle bylo mniej wiecej z 2002r., a wykonczenie bylo do zakceptowania, proste i schludne. Nie jestem pewien czy reszta mieszkania też była wykończona, kuchnia i łazienka napewno.

MZ taki sposób sprzedaży mieszkań to powinien być standard.
      • Gość: andrzej wawa Re: Wszystko "pod klucz" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.08, 20:42
        chyba nie doczytales czegos zanim firma oglosila nowy standard przez
        trzy lata przygotowywala sie do tego zawsze trzeba sprawdzic jak
        idzie ten pomysl w praktyce, czy ekipa nie odejdzie albo zanim
        nauczy sie czegos nowego to jakis czas minie dotychczas bywalo tak
        takze w Warszawie ze mozna bylo wprowadzic sie pod klucz ale to byly
        pojedyncze przypadki i na zamowienie pewnie teraz bedzie to
        standardem do ktorego inne firmy beda musialy czy tego chca czy nie
        sie dostosowac
        • Gość: Aska_piaseczno Re: Wszystko "pod klucz" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 13:06
          nareszcie!!
      • Gość: pszemo mieszkam w Królestwie Szwecji od 20 lat... IP: *.bredband.comhem.se 21.07.08, 19:16
        otóz tutaj jak budowano miljon mieszkan w ciagu 10 lat...tak cos a
        la kaczory...( oni obiecywali 3 miljony mieszkan przez dwie kadencje
        8 lat..)

wtedy ikea i elektrolux podpisali olbrzymie umowy z gminami, i bylo
        standardowe wyposazenie wszystkich mieszkan, to obnizylo koszta,
        bo takie wybieranie z 1000 projektów musi byc drogie i
        nierealne...haha, okaze sie ze maja tylko po kilka rodzaji kafelków,
        paneli, itp.
        NARESZCIE KRYZYS ZMUSIL TYCH PAZERNYCH DEVELOPERÓW SIE
        UCYWILIZOWAC...WSZYSCY SZWEDZI GDY IM OPOWIADALEM ZE NOWE MIESZKANIA
        ODDAJE SIE W POLSCEw stanie surowym...NIE WIERZYLI MI, mówili :
        przeciez w olsce jest tylu tanich stolarzy,murarzy,kafelkarzy, jak
        to mozliwe ze deweloperzy az tak oszczedzaja?
        SPRZEDAJAC SAME MURY ZA 6000-10.000zl...metr,

PO KUPNIE MIESZKANIA DOPIERO ZACZYNA SIE STRES...WALKA O MATERIALY...
        STRESY Z ROBOTNIKAMI...PRZEZ ROK CZASU PUKANIE,WIERCENIE,
        KATORGA...

• Gość: adelajda Re: Wszystko "pod klucz" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 21:36
      Nareszcie ktoś się zdecydował na to. Ja w sobotę byłam na drzwiach
      otwartych J.W. na nowobudowanym osiedlu Górczewska Park i handlowiec
      przekonywał mnie do zakupu 50 apru metrów po 9 tys. zł za metr. Sama
      inwestycja w sobie podoba mi się i miałabym blisko do pracy,
      ale...deweloper oddaje mieszkanie w stanie surowym, bez wanny,
      toalety, drzwi tylko gołe ściany i podłogi. Pytam sie czy nie można
      zrobić mi mieszkania pod klucz, bo jak będę mieszkała gdy kupię
      mieszkanie. No to usłyszałam, ze sobie dam rade bo na pewno znajdę
      dobrą ekipę. Jak? Gdy kupie mieszkanie będę musiała spłacać kredyt,
      dodatkowo płacić pracownikom, którzy nie wiadomo ile sobie policzą a
      do tego przez kilka miesięcy będę musiała wynajmowac mieszkanie i po
      pracy jezdzić czy wszystko na budowie jest w porządku
    • la.vida.pirata a co to jest 'wykańczanie'? 21.07.08, 16:35
      jest takie słowo w języku polskim?
      • Gość: wojtek Rzeczownik od "wykańczać", w słownikach jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 18:14
        Wykończenie - wykonanie czynności pt. "wykańczać".
        Wykańczanie - wykonywanie czynności pt. "wykańczać".
    • Gość: terek Wszystko "pod klucz" IP: *.chello.pl 21.07.08, 16:39
      dobry sposób, bo inaczej chamy wykańczają swoje "gniazdka" po całych nocach, w
      weekendy (również w niedziele), w święta, zaczynając ok.20.30. A wszystko to
      trwa nawet ok.roku. Można oszaleć. Mieszkam na górnym Mokotowie, tam właśnie
      wszystkie remonty trwają blisko rok i, oczywiście, termin robót nie jest
      konsultowany z sąsiadami.
      • yulek_cezar Re: Wszystko "pod klucz" 21.07.08, 16:49
        Zachciało się życia w bloku? To teraz cierp.
    • Gość: Maexpa Polska Wszystko "pod klucz" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 16:48
      haha firma Maexpa juz to zrobila miesiac temu! wiec zaden DOM
      Development nie byl pierwszy!
      • Gość: aska Re: Wszystko "pod klucz" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 23:25
        ale nie na szeroka skale z tego co czytalem to DD zdecydowal sie
        oddawac wszystkie mieszkania jakie buduja pod klucz a nie wybrane
        czy te najdrozsze jak maexpa czytac ze zrozumieniem kochani
        • kretynofil Bzdura, oni to juz od dawna robia! 22.07.08, 08:33
          Tyle ze kiedys trzeba bylo o to zapytac, a teraz pewnie nachalnie wciskaja.
          Rzecz w tym, ze ktos moze nie chciec miec na podlodze paneli, albo w lazience
          cos wiecej niz kibel, umywalke i brodzik - i wtedy klops, bo tego to juz oni nie
          zrobia...

• Gość: mIKA Ale obłuda...! IP: 78.133.159.* 21.07.08, 17:01
      Zaoszczędzą pieniądze nerwy i czas. Oh jaka troska developera. Też
      mi oszczędność. Przy takich cenach mieszkań mam się zgadzać, aby
      sztampowe rozwiazania, te co można znaleźć co 3 pietro były w moim
      mieszkaniu. Dobre, he he. I jeszcze podpisują umowy z Dostawcami
      materiałów gresu, drewna dostają obromne rabaty i zarabiają kokosy.
      I to się nazywa oszczędzanie pieniędzy. Nie mam nic przeciw tej
      usłudze, ale to hipokryzja nazwanie tego oszczędnością dla dobra
      kilenta. I wiem, TRZEBA GDZIES REKOMPENSOWAĆ SPADEK CEN ZA
      NIERUCHOMOŚCI.
    • Gość: Czytelnik Wszystko "pod klucz" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 17:03
      No w końcu bo to jest śmieszne remontować mieszkanie przez pół roku po
      odebraniu kluczy i użerać się z "fachowcami".
    • Gość: derobson Wszystko "pod klucz" IP: 193.194.132.* 21.07.08, 17:32
      brak sprzedaży popaprańców pchnął do tego - nie ma kolejek
      społecznych po apartamenty , klientów też nie ma , to się zaczyna
      kombinować TO PRAWDZIWA PRZYCZYNA

mam znajomego co domek kupił od małego developera kilka lat temu i
      już w owym czasie było to pod klucz, więc żadne wielkie halo , tyle
      że i wybór miał ograniczonny do kilku wzorów kafelków , paneli, itd
    • Gość: piter Wszystko "pod klucz" IP: 213.17.162.* 21.07.08, 17:44
      Uważam to za krok milowy.
      Usługa ta na pewno nie jest skierowana do wszystkich, a do tych
      którzy chcą przepłacić aby mieć gotowe mieszkanie i nie tracić
      swojego czasu na prace budowlane. Nie każdy przecież musi zgłębiać
      tajniki budowlane, niech zajmie się tym na czym się zna a skorzysta
      na tym cała gospodarka.
      A propos tego że samemu wyjdzie taniej. Całkowita racja, zawsze jak
      się robi samemu to będzie taniej. Teoretycznie, bo trzeba poświęcić
      swój czas który kosztuje. Czas to pieniądz i zamiast marnować go na
      budowie można zarobić w swoim fachu. Niektórzy co dobrze zarabiają
      na pewno wykupią gotowe mieszkanie, bo to im się będzie opłacać. Jak
      ktoś zarabia gorzej, to opłaca mu się robić samemu. Prosta logika.
      A teraz porównanie, jedzenie w restauracji to zdzierstwo, bo
      przecież takie jedzenie w hurtowni kosztuje grosze a oni potrafią
      wziąć ze sto złotych za obiad dla dwojga. I o co w tym chodzi?
      Podobne?
      • Gość: swoboda_t Re: Wszystko "pod klucz" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 18:17
        "A teraz porównanie, jedzenie w restauracji to zdzierstwo, bo
        przecież takie jedzenie w hurtowni kosztuje grosze a oni potrafią
        wziąć ze sto złotych za obiad dla dwojga. I o co w tym chodzi?
        Podobne?". Owszem. Tylko, że ta "nowa, rewolucyjna oferta" to żaden
        specjał w wykwintnym lokalu. To coś jakby frytki z mielonym po
        50zł/porcję sprzedawane z budki z napisem "highlife exlusive lounge
        restaurant".
    • sebj.1 Re: Wszystko "pod klucz" 21.07.08, 18:24
      Nie dajcie się nabrac tym naciągaczom "wykańczałem" własne
      mieszkanie klka miesięcy temu więc mam rozeznanie w cenach
      wiekszości materiałów- to co DD oferuje w opcji podstawowej 400zł za
      metr to zwykły praktikerowy szajs panele po 20zł/m wc kompakt za
      150zł i glazurę odpady 4klasy. Ja w tej cenie czyli ok.20tyś
      (mieszkanie 52m) położyłem sobie panele drewniane(gdyby nie brak
      czasu byłby parkiet wcale nie dużo droższy), w łazience mam włoską
      glazurę, gresy po 90zł/m a ceramikę łazienkową porównywalną z ich
      standardem najwyższym (1200/m). Najważniejsze to znaleźc dobrą
      odpowiedzialną ekipę która ma napięty grafik zamówień i zależy jej
      na najszybszym zakończeniu roboty.
      • Gość: asdf Re: Wszystko "pod klucz" IP: *.limes.com.pl 21.07.08, 19:02
        Dziekuje bardzo za ekipe "z napietym" terminarzem. Mialem takie -
        dwie. Szybko, po lebkach, na latwizne. Dalam dobre materialy,
        wloskie kafelki, drewniane panele a dostalem szybkie i tandetne
        wykonanie. RObota bez zadnego pomyslunku, kafelki polozone od lewej
        do prawej bez zadnego zastanowienia - z prawej 2 cm pasek. Przed
        kiblem uskok miedzy kafelkami 2 mm - bo krzywa wylewka byla. Panele
        polozone w poprzek swiatla z okien a nie wzdluz jak byc powinno.
        Pozatym niedorbki o ktorych popwawienie nie omge sie doprosic bo
        ekipa ma napiety terminarz.
    • Gość: 123 debilizm nieuleczalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 18:26
      Wszystko "pod klucz", nowa jakość - piękne :P

Od pewnego czasu portal gazety.pl staje się zlepkiem artykułów
      sponsorowanych. Tylko, że nie ma o tym nic w opisie. I ten "styl"...

Widzę, że Agora postanowiła podciągnąć styl "gazety" do swego innego
      portalu, onetu...
    • Gość: maniek Re: Wszystko "pod klucz" IP: *.chello.pl 21.07.08, 18:27
      wielka mi nowosc - w krakowie juz 5 lat temu takie cos sie robilo
    • Gość: wp I teraz dopiero wyjdzie że u nas najdrożej!! IP: 84.201.210.* 21.07.08, 18:32
      Juz to kiedyś pisałem, ciągle porównujemy ceny 1m2 u nas u na zachodzie a nikt
      nie pisze że u nas ten sam 1m2 za 3000Eur to gołe ściany i klepisko a na
      zachodzie za 2000-2500eur mamy full chatę od developera. Teraz to dopiero ludzie
      będą pluć sobie w brodę jacy byli naiwni i przepłacili za te gołe mury.
    • Gość: DD Wszystko "pod klucz" IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.07.08, 18:47
      Mieszkam na osiedlu które DD wykańczało pod klucz i jedyne co mogę
      powiedzieć to że odradzam. Do tej pory specjalnie ustawione
      kontenery pełne są gruzu ceramicznego po demontażu tego klucza.
      Wyrzucone pieniądze: tandetne wykończenie bez troski o szczegóły,
      liche materiały, parkiety porysowane do nieprzyzwoitości, parapety
      kamienne łatane szpachlą, szlifowane papierem ściernym, bleee .

Natomiast portal gazeta powinien tego typu reklamy umieszczać w
      dziale z reklamami lub przynajmniej opisywać jako tekst sponsorowany.
    • Gość: kkk hahahaha..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 19:10
      panele dobrej klasy to ok. 50zl/m, dobra ekipa bierze ok. 20zl/m, a
      mozna tez sobie ulozyc panele samemu - 20m kw uklada sie w kilka
      godzin.
      podobnie jest z płytkami... a malowanie to koszt kilkukrotnie niższy.
      nie spotkałem nikogo, komu wykończenie mieszkania zajęło dłużej niż
      2 miesiące.
      skąd więc te 400zł w najniższym pakiecie?
      • Gość: bu Re: hahahaha..... IP: 213.17.226.* 22.07.08, 17:07
        to za ten czas, ktory mozesz zaoszczedzic na wyszukiwaniu paneli i
        plytek w takiej castoramie, na ten przyklad hahaha
    • gwiezdny_kupiec Inwestorzy giełdowi chyba nie podzielają wizji 21.07.08, 19:20
      Pana Prezesa - tnij.org/bjmi
    • damianbsc Wszystko "pod klucz" 21.07.08, 20:04
      Dzisiaj widzialem, jak budowlancy rozladowywali tira pralek, po 4 sztuki na
      palecie, dzwig to zabietal i na dach (przypuszczam) kladl. W Dublinie nikt nie
      kupi golych scian. He he he ...to mi rewolucja.
    • amoniak2 Wszystko "pod klucz" 21.07.08, 20:17
      artykuł reklamowy firmy DD która daje do wyboru 10 rodzajów lipnych
      kafelków. kliencie! wybieraj!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka