Dodaj do ulubionych

CZtery pory roku

20.05.09, 08:24
witam ludzi z OSIEDLA I NIE TYLKO MAM PROBLEM Z ODBIOREM MIESZKANIA POD KLUCZ
NIE ZASTANAWIAM SIE CZY JAK NIE DOTRZYMIA TERMINU MOGE JUZ SIE SADZIC A MOZE
PONIOSA KOSZT HOTELU JUTRO POJDE DO PRAWNIKA A MIALO BYC TAK SUPER MAJA TAKIE
KLOPOTY Z TERMINAMI WCZESNIEJSZYCH INWESTYCJI ZE JA TO NA SIERPIEN CHYBA
ZAMIAST ZA 2 TYGODNIE POZDRAWIAM A WINDY ZALALO PODOBNO WIEC .... NAWET NIE
MYSLE A MOWIA CO INNEGO
Obserwuj wątek
    • Gość: es Re: CZtery pory roku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.05.09, 13:27
      Radzę pomyśleć czy warto. Prawnik to koszty plus ciśnienie i eskalacja konfliktu i złych emocji do nabytku (jak dostaniesz juz to mieszkanie nie bedziesz mógł na nie patrzeć). Ja bym poczekał spokojnie te pare miechów doliczając koszty najmu do przykrych kosztów kupna dziury w ziemi (i tak dobrze ze w ogóle dostaniesz - tak naprawde dev mógł/mógłby zbankrutowac i nie dostałbyś nic - kilka tys w plecy (koszt najmu) to mały koszt) i/lub spróbował koszty wynajmu alternatywnego mieszkania przerzucic na developera.

Jednak prawnik i sądy to ostatecznosc chyba ze jestes pieniaczem i tylko czekasz na pretekst do procesu "ZASTANAWIAM SIE CZY JAK NIE DOTRZYMIA TERMINU MOGE JUZ SIE SADZIC". Dodatkowo znając życie dev moze się wyłgać "nieprzewidzianymi trudnościami i/lub zdarzeniami losowymi/decyzjami władz itp" i niepotrzebnie stracisz kasę i nerwy. Najpierw bym przeczytał umowe i pogadał z devem o jakiejs rekompensacie za opóznienie (i raczej na wynajem innego mieszkania a nie hotel bo to ma być alternatywa nieotrzymanego na czas mieszkania, chyba ze kupiłes hotel z obsługą - żaden sąd nie uzna kosztu wynajmu apartamentów w hotelu pięciogwiazdkowych na pół roku jako "koniecznej alternatywy" i nie zasądzi rekompensaty w wysokosci opłat hotelowych).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka