Dodaj do ulubionych

Tusk Development Grójec- budowa segmentów Grójec

16.06.09, 13:09
Witam,
w Grójcu przy ul. Wiatracznej firma Tusk development zaczyna budowę segmentów
(ma zacząć, bo nie ma jeszcze pozwolenia na budowę).
W tej chwili są podpisywane umowy rezerwacyjne.zastanawiam się z mężem nad
zakupem, ale... poczytałam trochę na temat firmy na forach i zaczynam się
mocno zastanawiać. Dużo negatywów na ich temat przy oddaniu oraz przez
podwyższenie ceny. Umowa rezerwacyjna też jest mocno kulawa, brak projektu
umowy przedwstępnej. Szybkie tempo wpłat (2 pierwsze raty to aż 50%).Zajrzałam
do KRSu i firma nie przedstawia sprawozdań finansowych.
Jezlie ktoś cos wie na temat tej firmy (dobrego lub złego) lub prowadzonej
inwestycji to proszę o kontakt.

Obserwuj wątek
    • Gość: monty Re: Tusk Development Grójec- budowa segmentów Gró IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 14:34
      a może wiecie kto w Grójcu buduje segmenty lub bliźniaki. Najchętniej gotowe.
      • joasia.pl Re: Tusk Development Grójec- budowa segmentów Gró 26.06.09, 09:39
        Takie segmenty przy ul. Kobylińskiej w Grójcu, a może bardziej za Grójcem,
        buduje firma REM- BUD. Cena w stanie surowym zamknietym 150 m z piwnicą i
        garażem, poddaszem to ok 260 tyś.
        Byłam tam i zachwycona nie jestem - nie ma jak obejrzęc tych segemntów, bo takie
        błoto. Na tym tle segmety Tuska, fajnie wyglądają (i wizualanie i
        powierzchniowo), ale niejasności związane z budową i cena tez mnie wstrzymuje z
        decyzją.
        Przypomniałam sobie , że Rem-bud buduje też na granicznej blizniaki - bardzo
        fajnie wyglądają cena ok. 450 tyś stan dewewloperski A może znasz inna firmę,
        która coś fajnego buduje w okolicach Grójca?
        • Gość: monty Re: Tusk Development Grójec- budowa segmentów Gró IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 10:40
          W okolicach Grójca to kojarzą mi się 2 miejscowości, Lesznowola i Mirowice (w kierunku na Piaseczno). Firm nie znam, ale dość dużo się tam budowało. Kobylińska rzeczywiście słabo się prezentuje. Graniczna chyba lepsza lokalizacyjnie i przyjemniejsze otoczenie i cenę pewnie uda się wynegocjować niższą. Co do Tuska to nie wiem nic, choć miał na wiosnę startować z segmentami przy Spokojnej/Zbyszewskiej ale chyba nie ma klientów bo nic się nie dzieje. A może najlepszym wyjściem jest zakup działki i budowa systemem gospodarczym? Choć ceny działek pewnie wysokie. Mnie to się marzy dom z bala :)
        • Gość: rafmax Re: Tusk Development Grójec- budowa segmentów Gró IP: *.mostostal.waw.pl 27.07.09, 11:38
          witam
          buduję ( trochę za dużo powiedziane bo dopiero mam projekt i staram
          się o pozwolenie na budowę) dom bliźniak w centrum Grójca przy ul.
          Relaksowej, niedaleko przedszkola Bajka, do sprzedaży dom będzie -
          realnie - dopiero na wiosnę 2011, cena ok 480 tys stan Deweloperski,
          działka 357 m3, link do projektu : archon.pl/gotowe-projekty-
          domow/dom-w-klematisach-11/m499c0028a9683,1075
          pozdrawiam
          • Gość: rafmax Re: Tusk Development Grójec- budowa segmentów Gró IP: *.mostostal.waw.pl 27.07.09, 11:45
            działka 357 m2 - oczywiście :)
        • Gość: dom Grójec Re: Tusk Development Grójec- budowa segmentów Gró IP: *.mostostal.waw.pl 27.07.09, 11:40
          oczywiście jest to cena za połowkę
          tel 512 965 002
    • joasia.pl Re: Tusk Development Grójec- budowa segmentów Gró 26.06.09, 09:34
      Ma Pan rację,
      nasz zapała bardzo opadł, po usłyszeniu kilku informacji- min problemy z
      kanalizacją.
      Ewenrualnie przy zawarciu jakiejkolwiek umowy skonslutujemy to z prawnikiem.
      • Gość: gość 2000 Re: Tusk Development Grójec- budowa segmentów Gró IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.07.09, 20:40
        PANI JOANNO JAK NAJDALEJ OD TEJ FIRMY!!! Po za tym jak można
        sprzedawać domy nie mogąc ich wybudować? Za 300 tysięcy przy
        odrobinie szczęścia w tych okolicach może pani kupić GOTOWY DOM bez
        śtresu jaki niechybnie nastąpi przy kontatkach z tą firmą. Po za tym
        z tego co pamietam przez trzy lata firma będzie administrowała
        terenem (ALE to z pamięci więc prosze sprawdzić). A gdzie pani
        pracuje? Bo wie pani sam czekałem na autobus PKS (jedyny zbiorowy
        środek transportu) w piątek po południu w kierunku Warszawy dwie
        godziny! Ten co miał odjechać nie przyjechał z powodu korków.
        • joasia.pl Re: Tusk Development Grójec- budowa segmentów Gró 06.07.09, 09:28
          Napewno od Pana Tuska nie kupie " dziury w ziemi " przy wpłacie 50% oraz z
          niewyjaśnioną sytuacją prawną działki.
          Ma Pan rację, że do Pana Tuska należy podchodzić z dużym dystansem i
          konsultować wszytsko z Prawnikami.
          Ostatnio znalzałam bliźniaki budowane przy ul. Zastacyjnej w Grójcu przez firmę
          BUD MAL. Powierzchnia ok 140 M ale działka ma 500 m. Stan surowy zamknięty 350
          000 zł.
          Pracuję i mieszkam, obecnie w Warszawie, kupując mieszkanie/ dom w Grójcu lub
          okoliacahc wim , że dużą częśc czasu zajmą mi dojazdy (autkiem), ale coś za coś.
          Czyli albo większy metraz pod Warszawą, albo kisimy sięz rodziną w małym
          mieszkanku w Warszawie.
          • justynas2 Re: Tusk Development Grójec- budowa segmentów Gró 10.02.11, 10:59
            W grójcu jest nowa poza grójecka kancelaria prawna Krislex maja dobre porady i prawnikow sa na niepodleglosci 19
    • Gość: AGA Re: Tusk Development Grójec- budowa segmentów Gró IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 12:12
      Radziłabym nie ryzykowac - mozna ostro sie wkopac i starcic
      pieniazki . Bardzo nie rzetelna firma
      • Gość: gość [...] IP: 83.238.161.* 13.08.09, 11:00
        Treść postu jest niedostępna.
        • 12jajek A bliżej Warszawy, szosa krakowska i katowicka ? 19.08.09, 07:44
          W W. Kosowskiej w Park Agat ( szosa krakowska )- gmina Lesznowola ,
          Osiedle " Belina w Młochowie ( domy drewniane )- trasa katowicka,
          Osiedle " Brzozowy gaj" w Przypkach -Tarczyn ( szosa krakowska )-
          domy murowane, Osiedle " Zielone ogrody " w Woli Mrokowskiej(
          segmenty i bliznaiki ) , osiedle Inez w Złotokłosie - Mrokowie (
          domy drewniane ). Prosze tylko sprawdzić formę własnosci gruntu.
          Czasem jest to użytkowanie wieczyste. Wtedy są większe opłaty .
          Życzę powodzenia w poszukiwaniach.
        • Gość: ciułała Re: Tusk Development Grójec- budowa segmentów Gró IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 18:38
          witam. ja to do pana Tuska prezesa nie mam nic. jest równy
          gościówa i wcale ludzi nie wykorzystuje. jesli kupwac to tylko
          u niego .ładne mieszkania i koło bloków schludnie.pozdrawiam
          • Gość: gość Re: Tusk Development Grójec- budowa segmentów Gró IP: 83.238.161.* 27.08.09, 13:06
            hahah, może i nic nie masz do powiedzenia bo i mieszkania u niego nie
            kupiłeś/aś, ale wydaje mi sie że wypowiedź jest sarkastyczna więc nie będę jej
            komentować. co do tego jak buduje to można zobaczyć na osIlona ostatnio oddany
            blok jakaś jazda tam jest bo sie o starostę oparło , a od kilku tygodniu ciągle
            coś naprawiają, hahaha w nowym bloku. bardzo ciekawe
            • Gość: Nicol Re: Tusk Development Grójec- budowa segmentów Gró IP: 194.156.48.* 04.12.09, 12:21
              Witam, mam pytanie odnośnie budownictwa w Grójcu. Czy Ktoś miał już
              doczynienia z firmą Rem-Bud i może podzielić się swoimi wrażeniami
              ze współpracy? Bardzo mi zależy na opiniach bo stoję o krok od
              kredytu na 30 lat i nie chcę się mocno zdziwić. Bo na pierwszy rzut
              oka Panowie wydają się OK ale z Developerami to różnie bywa.
              Pozdrawiam
              • Gość: filar Re: Tusk Development Grójec- budowa segmentów Gró IP: 194.117.241.* 17.12.09, 01:02
                Rem-Bud spoko firma. terminowo, rzetelnie. Też wzięliśmy kredyt
                (mieliśmy obawy jak kazdy), ale obecnie jestesmy bardzo zadowoleni.
                Transakcja została sfinalizowana bezproblemowo. Polecam. Naprawdę
    • Gość: gośćwybickiego4a Re: Tusk Development Grójec- budowa segmentów Gró IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.10, 21:05
      kupiłem mieszkanie na ulicy wybickiego 4a, nie wiem czy piszecie o tym samym deweloperze bo to co piszecie to jakieś pierdoły i bzdety. umowa ok, cena ok, jakość bardzo dobra, nie mam z nimi zadnych problemów. polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka