Dodaj do ulubionych

zielony taras- deweloper

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 13:23
Nie znalazłam zbyt dużo opinii o tym deweloperze, a zastanawiam się nad kupnem
mieszkania w inwestycji apartamenty wildeckie. Czy ktoś już może kupował od
nich i może podzielić się wrażeniami? To prawda, że trudno wyegzekwować
naprawę usterek i, że budują byle jak? Poza tym niepokoi mnie troche ta nagła
zmiana cen mieszkan z 10tys na 7,2.. nie mają przypadkiem kłopotów finansowych?
Obserwuj wątek
    • Gość: klient Re: zielony taras- deweloper IP: 195.20.110.* 21.10.09, 11:49
      Ceny w tej nieruchomości ustalono przed kryzysem - widać wyraźnie na jakiej wysokości deweloper uplasował swoją marżę...
      Zmiana cen wynika z sytuacji rynkowej. Moim zdaniem należy jeszcze poczekać bo ceny będą jeszcze niższe - z tego co się orientuję sprzedaż temu deweloperowi idzie cieniutko. Sąsiedztwo starych kamienic i ich mieszkańców niewiele osób skusi na tą lokalizację...
    • Gość: pośrednik Re: zielony taras- deweloper IP: *.icpnet.pl 28.03.10, 17:52
      Jeśli chodzi o opinie o deweloperze to najlepiej zapoznać się z wrażeniami
      mieszkańców Różanego Potoku - wiem, że były i pozytywne i negatywne.
      Jeśli chodzi o cenę to deweloper podwyższył ją ostatnio do 8,5 tys/m2 - dziwny
      ruch w kontekście tego, że mieszkania nie sprzedawały się nawet za 7,2. Sytuacja
      tego małego dewelopera może być nieciekawa, ale to nie ma znaczenia - mieszkania
      są już gotowe :) Uważam jednak, że za taką kwotę warto przyjrzeć się inwestycji
      chociażby Restaury Gardens czy też Ronsona - lepsza okolica i renomowany
      deweloper. Moim zdaniem próba sprzedania "apartamentowca" na Wildzie to ruch z
      góry skazany na niepowodzenie.
      Mam nadzieję, że moja opinia okaże się pomocna. Pozdrawiam.
      • Gość: budowlaniec Re: zielony taras- deweloper IP: *.vimuto.com 11.04.10, 00:32
        kondycja finansowa dewelopera niestety ma znaczenie, bo jeśli upadnie to kto
        naprawi ewentualne usterki? jeśli będą to nierówne ściany to pół biedy. gorzej
        jeśli będą to poważne błędy budowlane o które z małymi, niedoświadczonymi
        deweloperami bardzo łatwo
    • Gość: deki Re: zielony taras- deweloper IP: *.icpnet.pl 14.04.10, 19:13
      przecież ten deweloper to tragedia!
      kupiłem u niego mieszkanie na różanym potoku:
      - PRZED ZAKUPEM byłem zapewniany o wysokiej jakości, dbałości o szczegóły -
      było profesjonalnie i bardzo przyjemnie
      - PO ZAKUPIE stosunek Zielonego Tarasu do mnie diametralnie się zmienił -
      traktowano mnie jak natrętnego PETENTA, usuwanie masy usterek wychodzących po
      dłuższym czasie użytkowania w tej spartolonej inwestycji to był KOSZMAR!
      zastanów się porządnie zanim pojawisz się u nich w biurze! typowa mała rodzinna
      firma która chce się nachapać i zniknąć z kasą.
      • Gość: deki Re: zielony taras- deweloper IP: *.icpnet.pl 14.04.10, 19:30
        poczytajcie sobie:
        forum.gazeta.pl/forum/w,441,97723000,97723000,Opinie_o_firmie_ZIelony_Taras.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka