Dodaj do ulubionych

STOSUNEK PRZERYWANY

02.08.02, 17:36
Bardzo proszę o informację odnośnie stosunku przerywanego. Jak duże jest
prawdopodobieństwo zajścia w ciążę? Jak wiele plemników może znajdować się w
płynie wydzielanym przez mężczyznę przed wytryskiem, w pierwszej fazie
stosunku? Czy któraś z Was zaszła w ten sposób w ciążę?
Z góry dziękuję za info.
Obserwuj wątek
    • justy1 Re: STOSUNEK PRZERYWANY 02.08.02, 19:42
      Stosunek przerywany do dobry sposób żeby nabawić się nerwicy (mam tu na myśli
      również partnera), a nie skuteczna metoda antykoncepcji.
      Plemników jest wystarzczajco, żeby doszło do zapłodnienia (przecież
      teoretycznie wystarczy tylko jeden).
      A jeśli chodzi o prawdopodobieństwo wpadki, to współczynnik Pearla dla
      tej "metody" wynosi 15-28, czyli na 100 kobiet stosujących tę metodę 15 do 28 w
      ciągu roku zaszło w ciążę.
      • aga_malutka Re: STOSUNEK PRZERYWANY 03.08.02, 10:49
        i w ogóle jako "metoda antykoncepcji" to może był uznawany przed wojną.
        • yoric pytanie dodatkowe 03.08.02, 11:51
          'teoretycznie wystarczy jeden plemnik...'

a widzisz. z tego co wiem, do zapłodnienia potrzebne jest jakieśtam minimalne
          stężenie plemników, no i żeby odpowiednio ruchliwe były. oczywiście
          zapłodnienie przez wydzielinę przed wytryskiem jest możliwe, ale sam jestem
          ciekaw, z jakim prawdopodobieństwem. chodzi mi o taki kontekst:

para stosuje prezerwatywę, powiedzmy nawet nasmarowaną nanocośtam
          (plemnikobójcze), ale zanim chłopak ją założy, trochę się bawią. trochę płynu z
          plamnikami może zdążyć się wydzielić i potem przedostać się gdzie nietrzeba
          (np. na wierzchu prezerwatywy, na palcach) - rzecz jasna minimalne ilości.
          jak bardzo jest to groźne?
          pzdrv
          • justy1 Re: pytanie dodatkowe 03.08.02, 12:05
            Nie jestem w stanie ocenić, jak bardzo "ryzykowna" jest to sytuacja. Szansa na
            zapłodnienie na pewno jest bardzo niewielka, ale jak ktoś ma pecha, to wszystko
            się może zdarzyć...
          • zola2 Re: pytanie dodatkowe 03.08.02, 19:05
            Podobno jest to możliwe (nawet bardzo mozliwe, bo znam takie przypadki), żeby
            zajść w ciążę stosując tylko prezerwatywę. Właśnie z powodu tych "minimalnych"
            ilości wydzieliny z plemnikami. Dlatego tak bardzo trzeba uważać przy
            zakładaniu prezerwatywy, a w ogóle to radze razem z nią stosować globulki
            dopochwowe. Nie sa może zbyt przyjemne, ale na pewno skuteczniejsze niz sama
            prezerwatywa. A ze stosunkie przerywanym nie ryzykuj.
            • yoric prezerwatywa 03.08.02, 19:54
              no właśnie.

prezerwatywa byłaby dobrym środkiem antykoncepcyjnym gdyby seks polegał tylko
              na 'ruchach frykcyjnych'. doznania wcale nie są mniejsze, a jak już to
              niewiele. ale już wszelkie łóżkowe zabawy trzeba robić z założoną gumką, co
              wystarczająco do nich zniechęca. a do tego najmniejsza nieuwaga i potem stres
              do końca miesiąca. no i wszystko śmierdzi potem lateksem. brrrr....
              pzdrv
    • rasinka Re: STOSUNEK PRZERYWANY 06.08.02, 07:59
      Popieram zdanie osób mnie poprzedzających. Nie ma co się bawić w stosunek
      przerywany. Można się dzięki niemu nabawić nie tylko ciąży, ale nerwy to Was
      później zjedzą. Są osoby, które dzięki temu teraz mają od kogo słyszeć mamo,
      tato, a jeśli je znamy i każdy gdzieś się z nimi spotkał, to myślę że ryzyko
      jest duże.Pozdrawiam
    • kini Re: STOSUNEK PRZERYWANY 06.08.02, 11:31
      Jedna z moich znajomych zaszła w ten sposób w ciążę. Znajoma mojego faceta też,
      i to po 8 latach stosowania stosunku przerywanego, kiedy już była PEWNA, że na
      100% to się jej nie przytrafi!
    • monika.antepowicz Re: STOSUNEK PRZERYWANY 09.08.02, 11:59
      Jest to metodfa uznana za bardzo mał skuteczną ze względu na obecnosć plemników
      w pierwszej kropli wydzielina mającej na celu zwilżenie cewki moczowej- i to
      jest przyczyna około 50% wskaźnika niepowodzeń, chociaz ja osobiści mam
      znajomych, którzy od wielu lat te metode stosuja. Na pewno jest ona
      skuteczniejsza stosowana przez osoby obeznane z technikami medytacyjnymi ( w
      kulturze taoistycznej uwazano,że wytrysk osłabia męzczyznę) Uwaza sie ze ta
      technika współżycia moze powodowac u kobiet zespół bólowy miednicy mniejszej i
      dyspareunię.(bóle podczas stosunku)
    • moboj Re: STOSUNEK PRZERYWANY 20.09.02, 20:36
      nerwica i ciąża murowane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka