Dodaj do ulubionych

GaGa od A do Z

IP: *.ib.tcz.pl 14.12.09, 16:47
Sorry bardzo piszecie , że Britney jej nie zagraża?? Kłóciłbym się jej słodki Circus sprzedał się również w ponad 4 milionach egzemplarzy i to z dość niską promocją , trasa madonny ponad 400 mln % , Britney 200 mln $ a Gaga tego dowiemy się za jakiś czas. Na początku zrobiła na mnie wrażenie m.in piosenką "Just Dance" czy "Poker Face" jej ostatnia płyta to 8 na siłę zrobionych hitów , stroje i jej autokreacja bynajmiej dla mnie stały się już nudne . Z chęcią sięgnę w chwili obecnej po Celebration i The singles collection . A Gaga niech zacznie nową strategię opracowywać bo zaczyna się przejadać.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: GaGa od A do Z IP: *.kalisz.mm.pl 14.12.09, 19:07
      Co??? Jej ledwie pierwsza płyta ma niby być dzisiejszym odpowiednikiem '' The rise & fall...'' Bowiego?? Kogoś nieżle rąbneło! MMM ma rację: ona jest od dawna nudna. Tyle w temacie.
    • Gość: elwiz Re: GaGa od A do Z IP: *.router2.tygrys.net 15.12.09, 09:23
      co za żenada!!!
    • Gość: gość Re: GaGa od A do Z IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.09, 09:43
      "Ludzie mówią: Gaga jest słodka albo Gaga ssie"???
      No dawno sie tak nie uśmiałam. 10 punktów dla tłumacza smile
    • Gość: gość Re: GaGa od A do Z IP: *.garwolin.vectranet.pl 15.12.09, 10:07
      Mnie 'ssanie' również zwaliło z nóg big_grin
    • Gość: Martishia Re: GaGa od A do Z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.09, 10:51
      --> mmm
      BYNAJMNIEJ to nie to samo co PRZYNAJMNIEJ!
    • Gość: Drevniak Re: GaGa od A do Z IP: 212.160.172.* 15.12.09, 11:14
      No i proszę - tandeta rządzi. A "ałtor" powyższego bzdetu jakieś analogie do Bowiego podaje. Świat zmierza ku upadkowi....
    • Gość: ballerinka Re: GaGa od A do Z IP: *.ghnet.pl 15.12.09, 11:19
      Żeby jeszcze tylko śpiewać umiała sad
    • Gość: james bond Re: GaGa od A do Z IP: 188.33.73.* 15.12.09, 11:20
      śmiać mi się chce z tych wszystkich biedaków, którzy zachwycają się stylem lady gagi (że niby taka oryginalna itd). Zainteresujcie się panią Grace Jones - Gaga zżyna z niej dosłownie wszystko. Grace Jones ma przynajmniej na koncie piosenek-klasykow (np libertango, a gaga to tylko sieczka dla discomułow i tipsiar), a poza tym Jones osoba o niesamowicie oryginalnej urodzie i figura modelki - gaga 1,5 pokurcz próbujący (wraz ze sztabem marketingowcow z wytworni plytowej) wszystkim wmowic, że jest seksbombą. Żenada
    • Gość: depresciak Re: GaGa od A do Z IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.09, 11:31
      Żałosne.
    • Gość: swiety Re: GaGa od A do Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 13:39
      Gaga nie miała czterech numerów 1 na głównej liście billboarda. Tych miała dwa (Just Dance, Poker Face).
      Cztery numery 1 miała na Hot dance club - to zasadnicza różnica
    • Gość: my milk shake Re: GaGa od A do Z IP: 207.218.42.* 15.12.09, 13:54
      O ile Bowie nie tylko wykreowal postac to jeszcze stworzyl bardzo dobry muzycznie album, ktory do dzis slucha sie z przyjemnoscia. Lady Gaga natomiast i jej album to najwieksza bolaczka tej utalentowanej artystki. Mam problem z ocena wartosci muzycznej jej albumu, najblizej jej do niestety ale Italo Disco ktore krolowalo w Polskich dyskotekach w latach 80tych. Jako celowe zaczerpniecie do tej fascynijacej muzyki mozna by uznac ze celny zabieg artystyczny. Mam jednak powazne watpliwosci czy amerykanka wie cokolwiek na temat tworczosci np Radiorama -prekursora muzycznego stylu Lady Gaga
    • Gość: aniakin Re: GaGa od A do Z IP: 195.197.213.* 15.12.09, 14:24
      Prosze, nie robcie z tej kobiety osoby oryginalnej i odkrywczej. To kolejna popowa gwiazdka, ktora pozuje na uprawianie sztuki (NO BLAGAM), a wyroznia ja tylko stylizacja a la Grace Jones, jak juz ktos wyzej napisal.
      Glosu nie ma, podobnie jak Britney. Porzadny glos wsrod mainstreamowych popowych wokalistek to ma Pink. I mimo ze jej nie lubie, przynajmniej jest autentyczna.
    • Gość: irek Re: GaGa od A do Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 14:38
      Myslicie, ze jak wylejecie swoje zale na tej stronie to kogos to ruszy? Grace jones byla juz dawno temu i sie przejadla - gaga jest dla pokolenia dzisiejszej mlodziezy, jest nasza grace jones, a raczej sorry, nasza lady gagą, bo takiego fenomenu w popie jeszcze nie bylo - moze i byli juz przed nia inni dziwacy i ekscentrycy, ale ona pisze piosenki dla kazdego, wszyscy moga je sobie zanucic. Poza tym, tak - ona te piosenki PISZE SAMA, sama kreuje swoj wizerunek a poza tym potrafi spiewac, ma z reszta na to papierki. Pzdr
    • Gość: m Re: GaGa od A do Z IP: *.pools.arcor-ip.net 15.12.09, 15:12
      "sucks" to znaczy do d..y. Translatorem to tlumaczyliscie?
    • passos Re: GaGa od A do Z 15.12.09, 15:31
      Można nie lubić jej stylu lub jej muzyki (lub jednego i drugiego). Ale braku głosu, talentu i wykształcenia muzycznego zdecydowanie nie można jej odmówić (głosu takiego, że wszystkie nasze gwiazdy i gwiazdki mogą się daleko schować).
      Dla wątpiących polecam poszukąć na youtube Electric Kiss (albo Captivated), wykonywane przez Lady GaGa (albo raczej Stephanie Germanotta).
    • Gość: aniakin Re: GaGa od A do Z IP: 195.197.213.* 15.12.09, 15:32
      Nie wiedzialam, ze wyrazanie wlasnej opinii to "wylewanie zalu". Idiotyczna uwaga.
      I co z tego, ze LG pisze piosenki? To cos nowego w showbiznesie? Taki "fenomen" jak ona w popie JUZ BYL i to nie raz, a ona po prostu wiernie te postaci kopiuje. Kto tego nie widzi, nie ma pojecia o muzyce.
    • Gość: apa3 Re: GaGa od A do Z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.09, 15:42
      "sucks" można przetłumaczyć jako "ssie pałkę"
    • Gość: zbierson Re: GaGa od A do Z IP: *.biznesklasa.lisek.pl 15.12.09, 15:49
      padaczka...
    • eeeee1 Re: GaGa od A do Z 15.12.09, 15:56
      moim zdaniem Gaga jest swietnym projektantem strojow natomiast mpisenkarka to jest dosc slaba
    • Gość: Swiety Re: GaGa od A do Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 16:30
      Gaga wokalnie nie jest drugą młodą Mariah Carey czy Whitney Houston. To taka uboga wersja Christiny Aguilery wykonująca dance.
      Czyli w miarę dobrze czyli dużo lepiej niż jej konkurentki typu Madonna czy Britney Spears.
    • Gość: Swiety Re: GaGa od A do Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 16:48
      Muzyka Gagi to jest wszystko robione na jedno kopyto.
      Just Dance czy Poker Face jak mówią anglicy były "catchy" ale najnowsze kawałki to już dużo gorzej.
      Jeśli tak będzie dalej to nie pomoże jej nawet najbardziej wymyślny wizerunek.

Ludzie już są coraz bardziej zmęczeni i znudzeni jej dziwnym i szokującym wizerunkiem. To działało na początku ale nie może działać w perspektywie długoletniej kariery.

Jeśli muzycznie i wizerunkowo nic się nie zmieni to raczej Gaga będzie tylko przelotnym wydarzeniem w historii muzyki pop.
      Nawiasem mówiąc śmieszą mnie porównania do Madonny i uznawanie Gagi za ikonę.
      Trudno uznać za ikonę kogoś kto ma na koncie półtora albumu studyjnego.
    • Gość: okame Re: GaGa od A do Z IP: 80.51.92.* 16.12.09, 15:33
      Nie mam nic do LG, chodź nazywanie jej artystką to troszeczke za dużo....
      Artystką szokującą jest Bjork, to jest dopiero wzór do naśladowania.
      LG robi muzykę na imprezy..., plusem jest, że robi wszytsko sama.
      To się chwali.
      Plusem jest też to, że nie jest głupia i umie się elokwentnie wypowiedzieć. To wybitnie żdakie u Amerykanów.
      Głosm ma dobry.
      Jako gwiazda popu jak najbardziej jestem na Tak.
      Jako artystka ...Nie..., jej muzyka to nie artyzm.
      Artyzm to coś plastycznego gdzie patrzac na to widzi się obraz....
      Dziwne peruki, lateks....nie czynią z człowieka artysty.
    • Gość: Gość Re: GaGa od A do Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 18:38
      Gaga jest zaje.bista. W przeciwieństwie do Madonny i Britney, na prawdę potrafi śpiewać. Ma świetne piosenki i styl. Jak dla mnie jest artystką, bo pisze piosenki, a nie nagrywa to co dają jej producenci.
    • Gość: mmmmm Re: GaGa od A do Z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.09, 09:05
      Obejrzyj ten teledysk, pomóż promować młode talenty. Brytyjski piosenkarz KRIS ZAR zadebiutował swoim singlem SUNNY SPOTLIGHTS. www.youtube.com/watch?v=E-f8L4STy1A

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka