Dodaj do ulubionych

zastosowania wokalne

10.02.04, 09:38

Tak to już jest, jak się zrobi to, czego wynik jest aż nadto przewidywalny…
no ale zrobiłem to. Włączyłem sobie do śniadania telewizor. I… nie, nie
odmówiłem konsumpcji, natomiast zastanowiło mnie kilka rzeczy w wyemitowanych
utworach. Doszedłem do wniosku, że głosy niektórych wokalistów i wokalistek
może niekoniecznie sprawdzają się w piosenkach, natomiast zrobiłyby karierę w
zupełnie innych okolicznościach przyrody. Na przykład:

TATIANA OKUPNIK – jej głos wspaniale nadaje się do dubbingowania animowanych
filmów z Kaczorem Donaldem. Zwłaszcza w odcinkach, gdzie Donald uskarża się
na problemy gastryczne, doskonale by się sprawdził.

O.S.T.R. – ze swoją deklamacją zrobiłby furorę prowadząc jakieś skrócone
wydanie „Wiadomości” czy inny program informacyjny. Dużo, szybko i za cholerę
nie wiadomo, o co chodzi – właściwy człowiek na właściwym miejscu.

MARCIN ROZYNEK/MIETALL – ich jęczące głosy (Mietall w nowym klipie Negatywu
jak zwykle zawodzi: „zaraz
przrzrzrzyjjjjdziiijjjjeeeesz”, „ciiiiiijeeeebiiiijee ciągle niiijeee maaaa”wink
doskonale pasowałyby do programów, traktujących o akcjach charytatywnych.
Sposób artykulacji i barwa głosu na pewno wzbudziłyby współczucie wielu
starszych parafianek.

RENI JUSIS – świetny głos do reklam pralek! Brzmi tak przekonująco, jakby
sama Reni wsadziła głowę do pralki, nagrywając album (i włączyła wirowanie, a
potem zaczęła śpiewać).

BRITNEY SPEARS – na podstawie wokaliz w utworze „Tonic” stwierdzam, iż głos
ten nadawałby się do programów o humanitarnym traktowaniu prosiąt podczas
uboju – rozpaczliwy kwik Britney jest naprawdę bardzo przekonujący. Biedna
dziewczyna, znów jej dali piosenkę, której nie będzie umiała zaśpiewać na
żywo.

A potem poleciała nowa Chylińska i ponieważ dla jej głosu nie znalazłem
zastosowania, wyłączyłem telewizor.
Obserwuj wątek
    • vulture miało być "Toxic" (n/t) 10.02.04, 10:08

• miss.rhcp Re: zastosowania wokalne 10.02.04, 10:20
      A co z Pania Kozidrak? Co z nia? Chyba nikt nie zapomnial o biednej Beatce?
      • vulture Re: zastosowania wokalne 10.02.04, 10:22
        miss.rhcp napisała:

> A co z Pania Kozidrak? Co z nia? Chyba nikt nie zapomnial o biednej Beatce?

Jej teledysku akurat nie puszczano. A masz jakąś propozycję?
        • miss.rhcp Re: zastosowania wokalne 10.02.04, 10:24
          No nie wiem. Dla niej to by musiało być coś specjalnego... Nie wiem, czy
          podołam takiemu wyzwaniu, żeby coś oryginalnego dla niej znaleźć...w końcu na
          to zasługuje.
          • vulture BYŁBYM ZAPOMNIAŁ 10.02.04, 22:03

Zastosowanie wokaliz wokalistki zespołu Veto (który pozdrawiamy i nie chcemy
            już więcej mp3): do ekranizacji jakiejś bajki o Sierotce Marysi, która pasła
            gąski. Ten głos znakomicie się sprawdzi przy tej czynności.
            • miss.rhcp Re: BYŁBYM ZAPOMNIAŁ 10.02.04, 22:23
              a czemu winne są te gąski, żeby je skazywać na takie katusze? Jesteś sadystą
              Vulture. Chyba, że ma to być film animowany.

Żenada!
              • vulture pardon 10.02.04, 22:32
                miss.rhcp napisała:

> a czemu winne są te gąski, żeby je skazywać na takie katusze? Jesteś sadystą
                > Vulture. Chyba, że ma to być film animowany.

Gąski będą z żelbetu i będą poruszały się za pomocą specjalnych kółeczek. Inne
                by uciekły.

big_grin
                • miss.rhcp Re: pardon 10.02.04, 22:36
                  Łoch... a już myślałam, że nie jesteś człowiekiem. Tylko ciekawe kto na taki
                  film pójdzie... Pani Okupnik i Kozidrak wraz z familią?
                  • vulture Re: pardon 10.02.04, 22:43
                    miss.rhcp napisała:

> Łoch... a już myślałam, że nie jesteś człowiekiem. Tylko ciekawe kto na taki
                    > film pójdzie... Pani Okupnik i Kozidrak wraz z familią?

Dochód ze sprzedaży biletów pójdzie na rozwój podupadłej fonografii polskiej.
                    Pójdą wszyscy, którzy lubią pokazać się na zdjęciach z bankietów i imprez
                    charytatywnych - państwo Niemczyccy, państwo Kulczykowie, prof. Jerzy Woy-
                    Woyciechowski z córkami, Tatiana Sosna-Sarno, Agata Młynarska oraz Elżbieta
                    Penderecka z mężem.
                    • miss.rhcp Re: pardon 10.02.04, 23:00
                      jeszcze bym dodałą Resich- Modlińską,Medyńskiego,Agatę Buzek.
                      • vulture oops 10.02.04, 23:03
                        miss.rhcp napisała:

> jeszcze bym dodałą Resich- Modlińską,Medyńskiego,Agatę Buzek.

Resich Modlińska opisze premierę w którymś ze swoich wysoko oglądalnych talk
                        show, a ja dołożyłbym jeszcze konferansjerkę w postaci Tomka Kamela i Artka
                        Orzecha oraz sprawozdanie na cały świat w wykonaniu Mariusza Maxa Kolonko. W
                        ten sposób premiera bajki o Sierotce Marysi z udziałem wokalistki Veto
                        przyniosłaby zespołowi upragnioną sławę, a jedynej fance/fanowi należytą
                        satysfakcję.
                        • miss.rhcp Re: oops 10.02.04, 23:07
                          O shit! To będzie hit roku, już widzę te kolejki po bilety na premierę.
                          Zapewne zabraknie miejsc i ludzie będą się usadawiać wprost na podłodze, byle
                          zobaczyć to wspaniałe widowisko. A my będziemy siedzieć w domu i opłakiwać....
                          ludzką głupotę.
                          • vulture jakie kolejki 10.02.04, 23:09
                            miss.rhcp napisała:

> O shit! To będzie hit roku, już widzę te kolejki po bilety na premierę.

Państwo Niemczyccy nie będą przecież stać w kolejce ani pani Penderecka. W
                            kolejce, jednoosobowej, stanie fan(ka) grupy Veto i cudownych wokaliz jego
                            członkini.
                            • miss.rhcp Re: jakie kolejki 10.02.04, 23:11
                              Skoro jednoosobowa, to i tak długa wink
                              • vulture w oparach absurdu i wódki wypitej do Veta 10.02.04, 23:12
                                miss.rhcp napisała:

> Skoro jednoosobowa, to i tak długa wink

Zawsze się może przez grzeczność przepuścić, wtedy kupi bilet szybciej.
                                • miss.rhcp Re: w oparach absurdu i wódki wypitej do Veta 10.02.04, 23:15
                                  Albo np. być kulturalnym na tyle, żeby zakupić bilet dla samego osoby
                                  towarzyszącej (czyt. siebie). W końcu tego wymagają standarty kultury.
                                  • vulture sawułarwiwr 10.02.04, 23:17
                                    miss.rhcp napisała:

> Albo np. być kulturalnym na tyle, żeby zakupić bilet dla samego osoby
                                    > towarzyszącej (czyt. siebie). W końcu tego wymagają standarty kultury.

Najgorszy problem będzie z przepuszczaniem się nawzajem w drzwiach.
                                    • miss.rhcp Re: sawułarwiwr 10.02.04, 23:22
                                      vulture napisał:

> miss.rhcp napisała:
                                      >
                                      > > Albo np. być kulturalnym na tyle, żeby zakupić bilet dla samego osoby
                                      > > towarzyszącej (czyt. siebie). W końcu tego wymagają standarty kultury.
                                      >
                                      > Najgorszy problem będzie z przepuszczaniem się nawzajem w drzwiach.

faktycznie, ale przyćmiewa to tragedii zajmowania miejsc. Przecież będzie
                                      chciała usiąść w pierwszym rzędzie, a ileż pierwszych miejsc ma być, skoro
                                      idzie aż jedna osoba!?
                                      • vulture zaradność fanów ma wiele twarzy, ALE... 10.02.04, 23:24
                                        miss.rhcp napisała:

> Przecież będzie
                                        > chciała usiąść w pierwszym rzędzie, a ileż pierwszych miejsc ma być, skoro
                                        > idzie aż jedna osoba!?

O, to bez różnicy. Tak wielkie wydarzenie wszyscy będą podziwiać na stojąco.
                                        • miss.rhcp Re: zaradność fanów ma wiele twarzy, ALE... 10.02.04, 23:26
                                          vulture napisał:

> miss.rhcp napisała:
                                          >
                                          > > Przecież będzie
                                          > > chciała usiąść w pierwszym rzędzie, a ileż pierwszych miejsc ma być, skoro
                                          >
                                          > > idzie aż jedna osoba!?
                                          >
                                          > O, to bez różnicy. Tak wielkie wydarzenie wszyscy będą podziwiać na stojąco.

I w dodatku z otworami gębowymi w kształcie OOOOOOO
                                          • krzysiu_cugowski Re: zaradność fanów ma wiele twarzy, ALE... 11.02.04, 10:44
                                            jestem otwarty na propozycje
                                            • miss.rhcp Re: zaradność fanów ma wiele twarzy, ALE... 11.02.04, 13:21
                                              krzysiu_cugowski napisał:

> jestem otwarty na propozycje

smile))) na wszelkie?
            • blond_czupiradlo Re: BYŁBYM ZAPOMNIAŁ 10.02.04, 22:50
              vulture napisał:

>
              > Zastosowanie wokaliz wokalistki zespołu Veto (który pozdrawiamy i nie chcemy
              > już więcej mp3): do ekranizacji jakiejś bajki o Sierotce Marysi, która pasła
              > gąski. Ten głos znakomicie się sprawdzi przy tej czynności.

Ale tylko i wyłącznie pod warunkiem, że film wyreżyseruje i rolę sierotki
              zagra sama Marysia Sadowska(w końcu wyreżyserowała swój teledysk - więc ma
              doświadczenie). To jedyna gwarancja, że powstanie wspaniały film z boskim
              soundtrackiem - a i polskie kino po latach posuchy w końcu podbije Hollywood big_grin
              • vulture eeee jest problem 10.02.04, 22:57
                Problem jest z zastosowaniem głosu Marysi Sadowskiej... on się poza reżyserią
                filmu, i to najchętniej niemego, do niczego nie nadaje.
                • blond_czupiradlo Re: eeee jest problem - jużpo problemie 10.02.04, 23:03
                  vulture napisał:

> Problem jest z zastosowaniem głosu Marysi Sadowskiej... on się poza
                  reżyserią
                  > filmu, i to najchętniej niemego, do niczego nie nadaje.

W takim razie zdubbinguje ją Tatiana Okupniksmile))
                  • vulture niezupełnie 10.02.04, 23:06
                    blond_czupiradlo napisała:

> vulture napisał:
                    >
                    > > Problem jest z zastosowaniem głosu Marysi Sadowskiej... on się poza
                    > reżyserią
                    > > filmu, i to najchętniej niemego, do niczego nie nadaje.
                    >
                    > W takim razie zdubbinguje ją Tatiana Okupniksmile))

Przecież Tatiana będzie zajęta dubbingowaniem Kaczora Donalda!!! Czy Kaczor
                    Donald i Marysia Sadowska mają coś wspólnego ze sobą?
                    • miss.rhcp Re: niezupełnie 10.02.04, 23:10
                      vulture napisał:

> blond_czupiradlo napisała:
                      >
                      > > vulture napisał:
                      > >
                      > > > Problem jest z zastosowaniem głosu Marysi Sadowskiej... on się poza
                      > > reżyserią
                      > > > filmu, i to najchętniej niemego, do niczego nie nadaje.
                      > >
                      > > W takim razie zdubbinguje ją Tatiana Okupniksmile))
                      >
                      > Przecież Tatiana będzie zajęta dubbingowaniem Kaczora Donalda!!! Czy Kaczor

Oj, Vulture, jaki Ty nie na czasie jesteś. Romans mają. Daisy dostaje spazmów
                      z zazdrości... z tego z kolei skorzysta Goguś, czy jak mu tam i zostawi dla
                      Daisy Beatke K.
                      > Donald i Marysia Sadowska mają coś wspólnego ze sobą?
                      • vulture A to z Donaldem chyba coś nie teges... 10.02.04, 23:12

• miss.rhcp Re: A to z Donaldem chyba coś nie teges... 10.02.04, 23:14
                          No niestety... ktoś dał mu do przesłuchania ostatnią płytę blue cafe i klepki
                          mu się w głowie poprzestawiały... biedny chłopak...
                    • blond_czupiradlo Re: niezupełnie 10.02.04, 23:14
                      vulture napisał:

> blond_czupiradlo napisała:
                      >
                      > > vulture napisał:
                      > >
                      > > > Problem jest z zastosowaniem głosu Marysi Sadowskiej... on się poza
                      > > reżyserią
                      > > > filmu, i to najchętniej niemego, do niczego nie nadaje.
                      > >
                      > > W takim razie zdubbinguje ją Tatiana Okupniksmile))
                      >
                      > Przecież Tatiana będzie zajęta dubbingowaniem Kaczora Donalda!!! Czy Kaczor
                      > Donald i Marysia Sadowska mają coś wspólnego ze sobą?

zupełnie zapomniałam o Tatianie w roli Kaczora Donalda. Wychodzi na to, że
                      Marysię Sadowską zdubbinguje osoba obdarzona najbardziej kobiecym głosem w
                      Polsce. Tylko Artur Rojek będzie w stanie podołać temu wyzwaniu.
                      big_grin
                      • vulture teraz już lepiej 10.02.04, 23:16

> zupełnie zapomniałam o Tatianie w roli Kaczora Donalda. Wychodzi na to, że
                        > Marysię Sadowską zdubbinguje osoba obdarzona najbardziej kobiecym głosem w
                        > Polsce. Tylko Artur Rojek będzie w stanie podołać temu wyzwaniu.

Bardzo dobrze, a Artura Rojka zdubbinguje Daisy i tym sposobem również dla jej
                        głosu znajdzie się zastosowanie. Jakie to wszystko piękne i proste.
                      • miss.rhcp Re: niezupełnie 10.02.04, 23:17

> vulture napisał:
                        >
                        > > blond_czupiradlo napisała:
                        > >
                        > > > vulture napisał:
                        > > >
                        > > > > Problem jest z zastosowaniem głosu Marysi Sadowskiej... on się p
                        > oza
                        > > > reżyserią
                        > > > > filmu, i to najchętniej niemego, do niczego nie nadaje.
                        > > >
                        > > > W takim razie zdubbinguje ją Tatiana Okupniksmile))
                        > >
                        > > Przecież Tatiana będzie zajęta dubbingowaniem Kaczora Donalda!!! Czy Kaczo
                        > r
                        > > Donald i Marysia Sadowska mają coś wspólnego ze sobą?
                        >
                        > zupełnie zapomniałam o Tatianie w roli Kaczora Donalda. Wychodzi na to, że
                        > Marysię Sadowską zdubbinguje osoba obdarzona najbardziej kobiecym głosem w
                        > Polsce. Tylko Artur Rojek będzie w stanie podołać temu wyzwaniu.
                        > big_grin
                        Buuuu sad a ja do Rojka nic nie mam... Blond, znajdz kogoś innego. On się nie
                        nadaje do tej roli... jest za mało... hm.... oryginalny i wyuzdany. No gdzieś
                        go porównywać z Tatianką?
                        • blond_czupiradlo Re: niezupełnie 10.02.04, 23:23
                          miss.rhcp napisała:

Buuuu sad a ja do Rojka nic nie mam... Blond, znajdz kogoś innego. On się nie
                          > nadaje do tej roli... jest za mało... hm.... oryginalny i wyuzdany. No
                          gdzieś
                          > go porównywać z Tatianką?

To może Krzysztof Cugowski? Ten głos, ten oryginalny, seksowny imidż...Ach
                          lepiej przestanę bo cała drżę z podniecenia na samą myśl o tym najbardziej
                          męskim z mężczyzn na północ od zwrotnika raka
                          smile)
                          • miss.rhcp Re: niezupełnie 10.02.04, 23:25
                            oooo... blond! Teraz to i ja jestem rozpalona!
    • miss.rhcp A to widzieliście ? :-) 11.02.04, 13:55
      www.cgm.pl/media/wyswietl.php?O_MEDIA=1501826&PHPSESSID=b1ba0bf6050c2f13f9557216d3f6a7b9

jak to było? <jeb> ?
      • vulture Re: A to widzieliście ? :-) 11.02.04, 14:20
        Nie wiem co jest, ale po ściągnięciu Quicktime odmawia odtwarzania, po
        pierwszych dwóch sekundach ekran odtwarzacza robi się biały i dźwięk się psuje.
        Chyba niewiele tracę.
        • miss.rhcp Re: A to widzieliście ? :-) 11.02.04, 15:38
          To zależy jak na to patrzeć. Mogło być wesoło...
        • jazzkam Re: A to widzieliście ? :-) 11.02.04, 15:58
          mnie to nie smieszy, w sumie to nie kumam ani slowa wink))
          • vulture Re: A to widzieliście ? :-) 11.02.04, 17:30
            Nadal mi szwankuje obraz i dźwiek. Chyba że to nie szwankowanie, a naturalny
            głos Tatiany O., to przepraszam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka