ihopeyouwilllikeme 11.02.04, 11:39 Mieliście jakieś ? Np. śniło Wam się spotkanie z zespołem, lub koncert... lub jeszcze coś innego ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vulture KOSZMARY SENNE TEŻ? 11.02.04, 11:46 Bo jeśli tak, to jak byłem mały, śniła mi się Małgorzata Ostrowska - efekt pójścia do kina na premierowy pokaz "Podróży pana Kleksa". Odpowiedz Link Zgłoś
jurek7 Re: KOSZMARY SENNE TEŻ? 11.02.04, 12:03 vulture napisał: > Bo jeśli tak, to jak byłem mały, śniła mi się Małgorzata Ostrowska - efekt > pójścia do kina na premierowy pokaz "Podróży pana Kleksa". o kurcze, też byłem na tym mały wtedy byłem, ale pamiętam, że chyba w Sali Kongresowej (albo przynajmniej gdzieś w Pałacu Kultury) przed rozpoczęciem filmu śpiewała coś. Ciężkie przeżycie dla małego, wrażliwego chłopca... Odpowiedz Link Zgłoś
vulture trauma 11.02.04, 12:19 Dokładnie, w PKIN to było. Były dwie premiery jedna po drugiej; na jednej OStrowska z taśmy śpiewała "Meluzynę" a na drugiej (tej, na której ja byłem) "Podróż w krainę baśni". AAA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jurek7 Re: trauma 11.02.04, 12:29 vulture napisał: > Dokładnie, w PKIN to było. Były dwie premiery jedna po drugiej; na jednej > OStrowska z taśmy śpiewała "Meluzynę" a na drugiej (tej, na której ja > byłem) "Podróż w krainę baśni". AAA!!! to ja byłem na "Meluzynie", właśnie mi się przypomniała melodia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja Re: trauma IP: *.chello.pl 14.02.04, 00:22 nawet nie wiedzialam,ze to byla ostrowska, ale z tego co pamietam, ten utwor, jakem dzieckiem bylam, robil na mnie ogromne wrazenie... matka chyba mi pozniej winyla kupila... biedna kobieta (matka znaczy) musiala sie meczyc z ta ostrowska... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
atticus.finch Re: KOSZMARY SENNE TEŻ? 11.02.04, 12:47 vulture napisał: > Bo jeśli tak, to jak byłem mały, śniła mi się Małgorzata Ostrowska - efekt > pójścia do kina na premierowy pokaz "Podróży pana Kleksa". to wiele wyjaśnia, ale na pewno nie jest żadnym usprawiedliwieniem. Jednak jestem gotów wytoczyć im proces za poniesione straty moralne. Odpowiedz Link Zgłoś
jean.louise.finch Re: KOSZMARY SENNE TEŻ? 11.02.04, 12:50 atticus, wolę jak bronisz murzynów. zresztą zawsze myślałam, że zawsze stajesz po stronie uciśnionych. Odpowiedz Link Zgłoś
atticus.finch Re: KOSZMARY SENNE TEŻ? 11.02.04, 12:52 smyku, po pierwsze, nie murzynów tylko afroamerykanów. A po drugie, nie chodzi o straty moralne jakie poniósł vulture na skutek obejrzenia małgorzaty ostrowskiej, ale o straty moralne jakie my, społeczeństwo, odnieśliśmy na skutek jego strat moralnych. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Wtrącam się 11.02.04, 12:54 atticus.finch napisał: > smyku, po pierwsze, nie murzynów tylko afroamerykanów. To było na poważnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Wasze muzyczne sny IP: *.elb.vectranet.pl / *.elb.vectranet.pl 11.02.04, 11:52 a mi sie snią nowe wersje znanych piosenek, jako ilustracje snów. i bardzo jest to miłe. Odpowiedz Link Zgłoś
haruko Re: Wasze muzyczne sny 11.02.04, 12:00 Snily mi sie kiedys okladki plyt zespolu Alien Sex Fiend i na dodatek jeszcze w wersji ozywionej Kto zna, ten sobie wyobrazi, jaki to musial byc full kolor koszmar Na szczescie ten sen nie mial wplywu na moj stosunek do ich muzyki Odpowiedz Link Zgłoś
ton2 Re: Wasze muzyczne sny 11.02.04, 12:25 Kiedys snila mi sie okladka "dookie" green daya. bylo to bardzo dawno temu, plyty (wtedy jeszcze kasety) nie bylo w sklepach, a ja bardzo chcialem ja miec nono i stad ten sen. oczywiscie okladka prawdziwa byla zupelnie inna. Niedawno snil mi sie koncert Pearl Jamu w mojej sali gimnastycznej w szkole, bylo strasznie malo ludzi i strasznie sie przez to wstydzilem. przyjechali do mojej szkoly i nikt ich nie chce ogladac. tak sie wstydzilem, ze az ucieklem z koncertu. Jakis czas temu gadalem tez z Iggy Popem, ale chyba nie mial nic ciekawego do powiedzenia, bo kompletnie nic nie pamietam. Odpowiedz Link Zgłoś
haruko niemozliwe:) 11.02.04, 13:21 Iggy Pop nie mial nic do powiedzenia?Niemozliwe Moze chociaz zaspiewal? Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Wasze muzyczne sny 11.02.04, 12:38 Mi się niedawno śniła Kylie Minogue. Nie koncert. Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: Wasze muzyczne sny 11.02.04, 12:47 ja mialam kiedys jak ton2, ze tez mi sie snil jakis wielki zespol w sali gimnstaycznej, to byl albo Clash albo Marillion oraz tez mi sie snil Liam G. Nie koncert ))0 Odpowiedz Link Zgłoś
miss.rhcp Re: Wasze muzyczne sny 11.02.04, 13:25 A mi się śniło spotaknie z wokalistą Him (Ville Valo), jak wydawał mi się brzydki, to jakoś po tym śnie dziwnie wyładniał. Ps, nie doszukiwać się podtekstów erot. Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: Wasze muzyczne sny 13.02.04, 23:27 a mi Black Sabbath w sali gim. oraz koszmar, odwołany koncert U2... Odpowiedz Link Zgłoś
ospjankiel Re: Wasze muzyczne sny 11.02.04, 20:42 ilhan napisał: > Mi się niedawno śniła Kylie Minogue. Nie koncert. > (: Odpowiedz Link Zgłoś
pixie Ale trafiony wątek! :) 11.02.04, 13:22 Dzisiejszej nocy śniło mi się, że w Opolu będzie koncert Pink Floyd i oczywiście bardzo chciałam na nim być i oczywiście wszystko stawało mi na przeszkodzie, a jak już tam trafiłam, okazało się, że grają na czymś w rodzaju małego kortu tenisowego, brakowało dźwięku, a ja, zamiast oglądać występ, szwendałam się po zapleczu. Do d... takie sny! Odpowiedz Link Zgłoś
vulture właśnie 11.02.04, 17:48 Jak byłem nieco młodszy i zdobycie pewnych nagrań sprawiało niebagatelną trudność (po prostu ich nie było a nikt ze znajomych nie miał), śniły mi się czasem zakupy muzyczne. Tak jak ktoś napisał wyżej, miałem podobnie - śniła mi się inna okładka płyty, którą miałem nabyć, albo inny nośnik niż zamierzałem nabyć. Parokrotnie przyśniło mi się też zdobycie jakichś ekstra rzadkich nagrań cenionych przeze mnie artystów, ale nigdy we śnie nie zdążałem ich odsłuchać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laurana Kanan mialem piekny sen, zabilem lwa... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.04, 19:26 ... a tak powaznie to czasem noc przed koncertem sni mi sie spotkanie z zespolem.. mialam tak trzy razy przed Maiden i nic... ale za to raz snilo mi sie spotkanie z Puprlami , poszlam na koncert, a po koncercie... sie z nimi spotkalam...PP Odpowiedz Link Zgłoś
ospjankiel Re: Wasze muzyczne sny 11.02.04, 20:46 w 2k1 jak pantera miala przyjechac do spodka ( w rezultacie nie przylciala WTC padlo ) przysnil mi sie phil anzelmo. wpadl na chate do mnie pogadac o czym tam. rano wstalem i sciagnalem cala dyskografie z slsk bo mialem tylko na MC hehe. jakies koncerty stare pociagnalem tak na wszelki wypadek(: Odpowiedz Link Zgłoś
kosz.marny Re: Wasze muzyczne sny 12.02.04, 08:16 Kurcze, właśnie mi się śnił jakiś nieistniejący malutki sklepik muzyczny, w nieznanej miejscowości, gdzie facet (sprzedawca) miał w gablocie dwie płyty, które mnie (we śnie oczywiście, cały czas) zainteresowały: "Kill'em All" metaliki - po otwarciu dużego, grubego pudełka okazało się, że w środku jest analogowy maxisingiel )) a drugiej płyty za nic nie mogę sobie przypomnieć... Ostatnio wspominałem sobie, jak za moich czasów bardzo szczenięcych, tj. w latach 80., widziałem w Krakowie, w jakimś komisie muzycznym, na wystawie właśnie ten analog (tzn. nie żaden singiel, tylko normalny LP) - był to nieosiągalny obiekt moich ówczesnych marzeń (jako uczeń podstawówki nie miałem na to żadnych szans finansowych). I podświadomość sobie dopowiedziała resztę Po dwudziestu latach )) Odpowiedz Link Zgłoś
abranova Re: Wasze muzyczne sny 12.02.04, 10:19 Ja mam dosyć często takie muzyczne sny. Śni mi się, że widze nie istniejące w rzeczywistości płyty moich ulubionych wykonawców, ogladam teledyski albo słucham jakichś rewelacyjnych piosenek. Po koncercie R.E.M. w Warszawie miałam parę snów z zespołem. Raz przyśniło mi się, że widziałam chłopaków przed wejściem do studia nagraniowego. Michael Stipe w korytarzu rozmawiał z dwoma Malezyjczykami o łamaniu praw człowieka w Malezji (!) Potem pojawili się pozostali członkwie zespołu, założyli białą odzież ochronną (!!!!!!!) i weszli do studia nagrywać plytę )) Potem śnił mi się kameralny koncert R.E.M., podobnie jak u kogoś powyżej na sali gimnastycznej w szkole. Ale widzowie się znaleźli a koncert, przeplatany luźnymi rozmowami z zespołem trwał cały dzień, z przerwą na obiad! hehe Odpowiedz Link Zgłoś
czabik2 Re: Wasze muzyczne sny 13.02.04, 22:53 Parę dni temu: byłem na koncercie TSA. Grali "Mass Media" - to pamiętam. fajnie było! Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Dziś w nocy 13.02.04, 23:22 Byłem we śnie na koncercie Simple Minds. Było strasznie nudno i ogólnie się rozczarowałem i do tego było mi głupio wobec osoby, którą wyciągnąłem na ten koncert ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja Re: Dziś w nocy IP: *.chello.pl 14.02.04, 00:32 jakies dwa tygodnie temu lunatykowalo mi sie i opowiadal mi moj chlopak, ze wyskoczylam w pidzamie z lozka, ubralam buty, plaszcz i rzucilam sie do wyjscia. ja za klamke, on za klamke. tlumaczylam mu podobno, ze na dole czeka na mnie Maynard Keenan i musze juz wychodzic. on na to, ze mam wracac do lozka, a ja, ze musze isc i niech sie szybko ubiera to pojdzie ze mna. on stal i w smiech, to ja za klamke. pozniej podobno mowie mu, ze jak mnie nie przepusci to mu zrobie krzywde. omal sie nie pobilismy, ale udalo mu sie mnie obudzic. pamietam, ze zapytalam co ja robie w pidzamie, butach i plaszczu i poszlam spac. Odpowiedz Link Zgłoś
zajac.poziomka Re: Dziś w nocy 14.02.04, 00:37 Gość portalu: nadzieja napisał(a): > ubralam buty A w co je ubralas??? Ja buty wkladam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunny Re: Wasze muzyczne sny IP: 213.17.133.* 14.02.04, 10:44 Dziś w nocy śniło mi się, że dostałam wiadomość, że Bjork została zamordowana... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otherside Re: Wasze muzyczne sny IP: *.aster.pl / *.acn.pl 14.02.04, 12:15 Nigdy wczesniej nie śnił mi sie żaden konsert.. przynajmniej nie pamiętam, a tu nagle dzisiaj w nocy śniło mi sie że jestem na koncercie Kultu!! Ihop jesteś meduim! Dużo z tego koncertu nie pamiętam, ale na pewno to działo sie w Stodole. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Tak sobie czytam posty.... 15.02.04, 18:59 ... i zauważyłem, że wątek z lubianym zespołem grającym w okolicy kameralny koncert, przy niewielkiej publiczności pojawia się w snach dość często. A piszę to, bo ja również miałem sen, w którym U2 grali u nas w kinie, sala nie była nawet w połowie zapełniona, a ja nawet setlistę pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nickname Re: Wasze muzyczne sny IP: 80.51.244.* 18.02.04, 19:23 Jak byłem jeszcze na studiach w Krakowie (całkiem niedawno, parę lat temu), to śniło mi się, że to ja jestem tym, który występuje. A jak się obudziłem to pomyślałem, że sny mogą być całkiem dobrym środkiem do realizacji ukrytych pragnień. A pomyślałem tak dlatego, że po przebudzeniu czułem się tak jakbym naprawdę robił to, co działo się w tym śnie, podejrzewam, że miało to związek z tekstówką "Rockstar", w którą grałem na komputerze uniwersyteckim w pracowni komputerowej Instytutu Psychologii na Gołębiej 13, a swoją drogą mocno byście się zdziwili zawartością jednego z forów w tej pracowni ("to forum promuje najniższe instynkty" taka była wizytówka jednego z nich). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Wasze muzyczne sny IP: *.vline.pl / *.vline.pl 20.03.04, 10:39 Dziś miałem niezwykły muzyczny sen. Śniło mi się że byłem w kościele na mszy (już samo to jest niezwykłe w moim przypadku) i jakoś tak pod koniec nabożeństwa zaczęto grać "Sign Of The Cross" Iron Maiden w aranżacji gregoriańsko - orkiestrowej, tak by pasowało nastrojem do podniosłej i religijnej atmosfery. Kto zna ten utwór (notabene mój ulubiony utwór IM) ten wie że jest to dzieło podniosłe, epickie, zahaczające o średniowieczny klimat, z długim nastrojowym wstępem zaczynającym się od chóru męskiego. Tekstowo zaś nawiązuje do "Imienia Róży" Umberto Eco. Brzmiało to tak niezwykle i tak niesamowicie pasowało do kościelnego obrządku, że aż mnie zamurowało. Jednak byłem osamotniony w moim zdziwieniu i gdy spojrzałem na twarze wiernych stojących obok mnie to nie sprawiali wrażenia że znają twórczość IM i że w ogóle słuchają takiej potępianej bądź co bądź przez Kościół muzyki. Sen nie był na tyle dokładny i nie pamiętam czy otwór był odgrywany z taśmy czy też był wykonywany przez jakiś zespół akompaniujący w czasie mszy. Pamiętam jednak że po mszy udałem się na zakrystię, podszedłem do organisty i spytałem się go czy zdaje sobie sprawę z tego, że utwór ten jest autorstwa zespołu heavymetalowego Iron Maiden. A on na to mi odparł że się mylę, gdyż utwór ten został napisany przez specjalny program komputerowy który parafia ostatnio zakupiła. Gdy zaczął mi demonstrować możliwości tego programu na stojącym obok komputerze to się obudziłem ... Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: Wasze muzyczne sny 20.03.04, 11:04 dobra , właśnie wstałem , dziś śnił mi się koncert który bardzo często ostatnio oglądam, U2 popmart tour , stałem tak mniejwiecej w drugim,trzecim rzędzie przed samą sceną , byłem tam z osobą z którą rozmawiałem niedawno przed zaśnięciem i z którą bym się tam bardzo chętnie wybrał ale obudziłem się po jakiś 5 utworach... Odpowiedz Link Zgłoś