Dodaj do ulubionych

Wymarzone wydawnictwo Waszego ulubionego zespołu

17.02.04, 20:23
Nie wiem czy takie coś juz było, ale słuchałem sobie właśnie koncertu U2 z
1979, i tak sobie myślę: " gdyby tak wydali DVD z jakimś koncertem z tamtego
okresu, z dodatkami, wywiadami telewizyjnymi z lat 70, zremasterowanymi
nagraniami, jakiś teledysk, coś... fajnie by, kurna, było... ". Jeśli macie
ochote podobnie sobie pomarzyć, wpisujcie się.
Obserwuj wątek
    • czabik2 Re: Wymarzone wydawnictwo Waszego ulubionego zesp 17.02.04, 22:10
      Gdyby ukazał się taki box: Guns N'Roses - bootlegi i w środku powiedzmy 70
      koncertów! Byłbym wniebowzięty, szkoda że czegoś takiego nie będzie....
      • Gość: haiko Re: Wymarzone wydawnictwo Waszego ulubionego zesp IP: 81.15.254.* 17.02.04, 22:14
        Moimi wymarzonymi wydawnictwami zespołów które lubię są jeszcze niewydane ich
        płyty. Marzę o każdej nastepnej każego z nich.
    • vulture Re: Wymarzone wydawnictwo Waszego ulubionego zesp 17.02.04, 22:12
      Koncert Deep Purple z Tommy Bolinem w wersji wizualnej, ale jakiś dobry (tzn.
      gdy Bolin nie był naspawany fo tego stopnia, że nie odróżniał gitary od Davida
      Coverdale'a).

Zestaw teledysków Clannad.

Teledyski Kate Bush - te, których nie ma na "Whole Story".
    • szarykot Re: Wymarzone wydawnictwo Waszego ulubionego zesp 17.02.04, 22:19
      mnie się marzy jakieś DVD zespołu Kino - teledyski, nagrania koncertów, wywiady
      i takie tam...
    • joseph80 Re: Wymarzone wydawnictwo Waszego ulubionego zesp 17.02.04, 22:44
      ihopeyouwilllikeme napisał:

> Jeśli macie
      > ochote podobnie sobie pomarzyć, wpisujcie się.

Ja mam ochotę pomarzyć. Bardzo bym się ucieszył gdyby skrawki z ostatniej trasy
      Yes z 2003r. które są dostępne na DVD Yesspeak, zostały wydane w całości bez
      żadnych cięć. Jako pełnowartościowy koncert. A nie jako zapchajdziura w wyżej
      wymienionym dokumencie.

pzdr
      Jos
      • cze67 Re: Wymarzone wydawnictwo Waszego ulubionego zesp 17.02.04, 23:36
        DVD z trzech tras Genesis: The Lamb, Trick Of The Tail, Calling All Stations.
        • cze67 Re: Wymarzone wydawnictwo Waszego ulubionego zesp 17.02.04, 23:38
          Acha, płyta lub DVD z trasą Yes z okresu Relayera.
          • Gość: dixit Re: Wymarzone wydawnictwo Waszego ulubionego zesp IP: *.dyn.gotadsl.co.uk 17.02.04, 23:59
            Dobrze zrealizowane DVD z wystepami Metalliki z czasow nagran na Cliff'Em All,
            Live After Death IM (video), poza tym fajnie jakby ukazaly sie wczesne koncerty
            z Jarocina. Ale to chyba tylko wehikul czasu jest w stanie zalatwic.
          • joseph80 Re:Relayer 18.02.04, 00:08
            cze67 napisał:

> Acha, płyta lub DVD z trasą Yes z okresu Relayera.
            >

Cze, taka płyta istnieje. Została wydana w Japonii. Jest to DVD, które się
            nazywa: Live At QPR. Na klawiszach pan Moraz. Gra pięknie. W ogóle koncert
            przedni. Rewelacyjna wersja 'Heart of The Sunrise' zagrana na 3 akustykach
            (Jon, Steve, Chris). Niemal każda partia klawiszy jest zmieniona przez Moraza w
            stosunku do oryginalnych wersji. Ja to mam na DivX na 3 CD.

pzrd
            Jos
    • pixie Re: Wymarzone wydawnictwo Waszego ulubionego zesp 18.02.04, 18:54
      Dzisiaj sobie ściągnęłam Genesis, Włochy 1972. Fragment wywiadu i
      kawałek "Stagnation". Jakość tragiczna, ale i tak jestem zachwycona. Chciałabym
      mieć jak najwięcej takich materiałów z ich wczesnej działalności, włącznie
      z "The Lamb...". Reszty już nie muszę oglądać wink
      I Silna Grupa pod Wezwaniem - cokolwiek.
      • joseph80 Re:Genesis 18.02.04, 19:07
        pixie napisała:

> Dzisiaj sobie ściągnęłam Genesis, Włochy 1972.

Jeśli chodzi o Genesis, to mam ich występ z belgijskiej (chyba) telewizji.
        Jakość całkiem dobra. Oraz koncert Live at the Apollo Theatre. Jest to trasa z
        Brufordem!!! I jego gra jest jak zwykle na bardzo wysokim poziomie. Cały film
        trwa ok. 45min. I zawiera następujące utwory: I know what I Like, Carpet
        Crawlers, Suppers Ready (tylko II połowa), Cinema Show (Tylko część
        Instrumentalna), Entangled, Los Endos, i chyba coś jeszcze z płyty Lamb. Jakość
        jest średnia, ale mi to nie przeszkadza w podziwianiu gry Brufordawink

pzdr
        Jos
        • pixie Zazdroszczę Wam, Cze i Jos :) 18.02.04, 21:40
          joseph80 napisał:

> Jeśli chodzi o Genesis, to mam ich występ z belgijskiej (chyba) telewizji.
          > Jakość całkiem dobra.
          Też mam. Belgia to cudowny kraj smile - tam grał również Gentle Giant.

> Oraz koncert Live at the Apollo Theatre. Jest to trasa z
          > Brufordem!!! I jego gra jest jak zwykle na bardzo wysokim poziomie.
          A Phila zdetronizowano? Ten Bruford to wszędzie się wepcha wink
          Niedługo będę jeszcze miała występ we francuskim programie "Melody" z 1973 i
          teledysk do "A Trick of the Tail". Całkiem sympatyczny smile
          • joseph80 Re: Zazdroszczę Wam, Cze i Jos :) 18.02.04, 22:16
            pixie napisała:

> > Oraz koncert Live at the Apollo Theatre. Jest to trasa z
            > > Brufordem!!! I jego gra jest jak zwykle na bardzo wysokim poziomie.
            > A Phila zdetronizowano? Ten Bruford to wszędzie się wepcha wink
            > Niedługo będę jeszcze miała występ we francuskim programie "Melody" z 1973 i
            > teledysk do "A Trick of the Tail". Całkiem sympatyczny smile

Hej, Pixie.
            Bill się wszędzie wepcha, ale na nasze szczęście. Bo gra wspaniale, w każdym
            zespolesmile
            A Phil na tym koncercie już jest głównym wokalistą i tylko w instrumentalnych
            częściach utworów zasiada za zestaw perkusyjny.

pzdr
            Jos
            • jazzkam no 18.02.04, 22:43
              zeby Kent wydali rockową plyte nową i zeby wokalista (Berg) lepiej spiewal na
              zywo to chce 50 nowych piosenek na zywo na takiej plycie.
        • cze67 Re:Genesis 18.02.04, 23:19
          joseph80 napisał:

> Jeśli chodzi o Genesis, to mam ich występ z belgijskiej (chyba) telewizji.
          > Jakość całkiem dobra. Oraz koncert Live at the Apollo Theatre. Jest to trasa
          z Brufordem!!! I jego gra jest jak zwykle na bardzo wysokim poziomie. Cały film
          > trwa ok. 45min. I zawiera następujące utwory: I know what I Like, Carpet
          > Crawlers, Suppers Ready (tylko II połowa), Cinema Show (Tylko część
          > Instrumentalna), Entangled, Los Endos, i chyba coś jeszcze z płyty Lamb.
          Jakość jest średnia, ale mi to nie przeszkadza w podziwianiu gry Brufordawink

Jestem również posiadaczem obu tych koncertów.
      • cze67 Re: Wymarzone wydawnictwo Waszego ulubionego zesp 18.02.04, 19:08
        Też to miałem. U mnie muzyka nie współgrała z obrazem. Wywaliłem. Mam za to
        cały koncert z 1973 roku. Jest m.in. Supper's Ready!!!
    • Gość: Uszczypnij_muzo Re: Wymarzone wydawnictwo Waszego ulubionego zesp IP: *.toya.net.pl 19.02.04, 21:09
      Koncert "Rainbow" (w pierwotnym składzie) na dvd. To zdecydowanie moje
      marzenie..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka