Gość: Tony D. IP: *.vx.pl / 10.10.10.* 17.02.02, 20:49 Który zespół uwarzacie za lepszy, czy można porównać "God hates us all" do "Nation", czy obecna Sepultura ma coś wspólnego z trashem, a może tradycje Sepultury przejął Soulfly ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: As Re: Sepultura czy Slayer ? IP: 172.16.2.* 17.02.02, 21:01 Ani to, ani to nie zachwyca, choć już wolę Slayera - tam przy najmniej nie muszę wysłuchiwać porykiwania niedźwiedzi. A tak w ogóle to obydwu tym kapelom dużo brakuje jeżeli chodzi o trash do Metalliki czy choćby Megadeth z lat '80. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
stettiner Re: Sepultura czy Slayer ? 18.02.02, 12:20 Gość portalu: As napisał(a): > Ani to, ani to nie zachwyca, choć już wolę Slayera - tam przy najmniej nie > muszę wysłuchiwać porykiwania niedźwiedzi. A tak w ogóle to obydwu tym kapelom > dużo brakuje jeżeli chodzi o trash do Metalliki czy choćby Megadeth z lat '80. > > Pozdrawiam. Nie sądzę, żeby Slayerowi lat 80s cokolwiek brakowało do ówczesnej Metalliki czy Megadeth. Więcej, z perspektywy czasu lepiej broni się Slayer od wyżej wymienionych zespołów na M., a i z tego co obecnie tworzą, wolę Slayera- to mówi były fanatyczny fan Metalliki, co nieco później dojrzał do Slayera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proFit Re: Sepultura czy Slayer ? IP: 192.168.1.* 14.03.02, 12:33 Gość portalu: As napisał(a): > Ani to, ani to nie zachwyca, choć już wolę Slayera - tam przy najmniej nie > muszę wysłuchiwać porykiwania niedźwiedzi. A tak w ogóle to obydwu tym kapelom > dużo brakuje jeżeli chodzi o trash tHrash, znafco > do Metalliki czy choćby Megadeth z lat '80. rotfl!!! Metalliki? Megadeth? buahaha! proFit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tony D. Re: Sepultura czy Slayer ? IP: *.vx.pl / 10.10.10.* 17.02.02, 21:33 Według mnie Slayer nawiązuje do tradycji np. z albumu "Seasons in the Abyss", zaś Sepulura zmieniła trochę styl grania, już nie jest tak agresywna jak niegdyś, podobnie Soulfly, mimo to i tak SEPULTURA i MAX RZĄDZĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek666 Re: Sepultura czy Slayer ? 18.02.02, 10:42 Gość portalu: Tony D. napisał(a): > Który zespół uwarzacie za lepszy, czy można porównać "God hates us all" > do "Nation", czy obecna Sepultura ma coś wspólnego z trashem, a może tradycje > Sepultury przejął Soulfly ? Pytanie trochę nie na miejscu - zasługi obydwu zespołów dla tzw. ciężkiej muzyki są nieporónywalne, a więc oczywiście slayer. Jeżeli zaś chodzi Ci tylko o obecną sytuację obydwu zespołów, to zarówno slayer jak i sepultura swoje najlepsze lata mają już za sobą, i obydwa troszeczkę zbłądziły - sepka po odejściu maxa a slayer po upuszczeniu bandu przez lombardo. Jednak i tutaj zwycięsko wychodzi slayer - za upór, konsekwencję i ortodoksyjne oddanie muzyce, w której liczy się przede wszystkim brutalność. Sepultura niestety postawiła na źle rozumiany "rozwój" muzyczny, wskutek czego ich muzyka stała się zbyt przekombinowana, udziwniona a przez to nieczytelan i niezrozumiała. Co do soulfly - to zespół ten przejął tradycje sepultury, ale tej z najgorszego okresu. Dla mnie sepultura to przede wszystkim "shizophrenia" i "arise". pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Sepultura czy Slayer ? 18.02.02, 12:32 Lubię klimaty w stylu Metallica, Paradise Lost (do Drakonian Times), czy Satirikon, choć ładnych parę lat temu przerzuciłam się na Therion, Tiamat (do Wildhoney), In the Woods (klimat!) i Elend (niesamowite!). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tony D. Re: Sepultura czy Slayer ? IP: *.vx.pl / 10.10.10.* 18.02.02, 15:39 Ja mimo wszystko wyżej od Slayera cenię Sepulturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapen Re: Sepultura czy Slayer ? IP: *.chello.pl 18.02.02, 20:45 Gość portalu: Tony D. napisał(a): > Który zespół uwarzacie za lepszy, czy można porównać "God hates us all" > do "Nation", czy obecna Sepultura ma coś wspólnego z trashem, a może tradycje > Sepultury przejął Soulfly ? Wspólnego to może i ma, ale z thrashem, nie trashem. Obydwu obecnie nie mogę słuchać, ale do roku 1990 to i owszem. Nie słyszałem "Roots" Sepultury (podobno dobre), ale "South of Heaven" Slayera pozostaje poza zasięgiem Sepultury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proFit Re: Sepultura czy Slayer ? IP: 192.168.1.* 14.03.02, 12:36 > Wspólnego to może i ma, ale z thrashem, nie trashem. Obydwu obecnie nie mogę > słuchać, ale do roku 1990 to i owszem. Nie słyszałem "Roots" Sepultury (podobno > > dobre), ale "South of Heaven" Slayera pozostaje poza zasięgiem Sepultury. Sepultura bije na glowe South of Heaven Slayera np. plyta Arise, czy tez niezle przekombinowana technicznie Beneath the Remains.. proFit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qlka Re: Sepultura czy Slayer ? IP: 192.168.1.* 19.02.02, 21:05 Slayer - Sepultura była super , ale Slayer jest najlepszy na świecie!!!Ktoś kiedyś powiedział,że różne zespoły można lubić ale Slayer ma swoich wyznawców... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imbir Re: Sepultura czy Slayer ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.02, 23:40 Dlaczego akurat Sepcia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proFit Re: Sepultura czy Slayer ? IP: 192.168.1.* 14.03.02, 12:31 Gość portalu: Tony D. napisał(a): > Który zespół uwarzacie za lepszy, czy można porównać "God hates us all" > do "Nation", czy obecna Sepultura ma coś wspólnego z trashem, thrashem, mlotku, tHrashem.. > a może tradycje > Sepultury przejął Soulfly ? Soulfly przejal raczej tradycje zespolow hiphopowych.. Gdzie ty tam slyszysz thrash, glucha palo? proFit Odpowiedz Link Zgłoś