Dodaj do ulubionych

BLUE CAFE - O NARODZIE!!!!

29.02.04, 21:57
Co to ma znaczyć???? Żeby taki prostacki zespół jak "niebieska kawa" było
jednym z najbardziej znanych zespołów w Polsce. Czy ci ludzie mają słuch w
dupie??? Przeciez ich piosenki sa tak banalne, tak żałośnie komercyjne. I
jeszcze ta wogóle nie udawana chrypka tej "wokalistki". Żeby chociaż śpiewała
po polsku. Takich "patriotycznych" wykonawców powinno się od razu out!!!
Refreny złożone z kilku słów to jest wogóle żałosne. Kto jest za mną(lub
przeciwko) prosze o wpis.
Obserwuj wątek
    • jmarr Re: BLUE CAFE - O NARODZIE!!!! 29.02.04, 22:31
      Ja jestem przeciwko - Blue Cafe to zajebisty zespół, a Ty się w ogóle nie znasz
      na dobrej muzie tongue_out
      • Gość: Andrzej Re: BLUE CAFE - O NARODZIE!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.04, 23:26
        To ja będę trochę pośrodku.Nie jestem jakimś wielkim fanem tegoż zespołu,ale
        oceniając racjonalnie tę grupę nie sposób im odmówić profesjonalizmu.Piosenki
        może i dość proste,ale dość ciekawie zaaranżowane,melodyjne,przyznam,że troche
        razi mnie manieryczny głos Tatiany,choć ona sama jako dziewczyna jest
        niewątpliwie medialnie atrakcyjna.Reasumując-dobra przeciętność!Faworytami może
        na Eurowizję nie są ale..kto wie
        • peternurek1 Re: BLUE CAFE - O NARODZIE!!!! 01.03.04, 13:43
          na eurowizje super , ale do słuchania to się raczej nie nadaje
          • Gość: marian Re: BLUE CAFE - O NARODZIE!!!! IP: *.sulzer.com 01.03.04, 13:59
            no niestety taka wola narodu, miliony much nie moze sie mylic, ludzie jedzcie
            gowno.....jak to kiedys jurek urban chyab napisal
    • Gość: da House N-Gineer Re: BLUE CAFE - O NARODZIE!!!! IP: *.seabridge.pl 01.03.04, 14:18
      to żaden prostacki zespół.twój post był prostacki bo nie znasz BLUE CAFE, a
      ferujesz wyroki. słyszałeś pewnie TYLKO singlowe przeboje. Ja nie lubię kawałka
      Love Song - jest ewidentnie pisany na zamówienie eurowizyjne i po prostu
      słabiutki. Ale już na płycie Fanaberia jest wiele bujających funkiem utworów,
      Tatiana ma czarny soulowy głos i nie wszystkim to się podoba. Ich prawo. ale to
      BC robi nowoczesne, różnorodne kompozycje ( patrz: I Love Jazz, Boli Cisza czy
      espaniol ). Mnie irytuje tylko napuszony lider Paweł Rurak. Poza tym ten zespół
      przeszedł długa drogę nim stał sie sławny. Oni nie są z kastingu jak Pani
      Flinta, ale od lat komponuja i występuja . Doceń to.
      • Gość: xp Re: BLUE CAFE - O NARODZIE!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 20:34
        dostali fryderyka za debiut, zanim wydali pierwszą płytę.
        to dopiero LANS
        • sniffier Re: BLUE CAFE - O NARODZIE!!!! 01.03.04, 21:50
          Przyznaje się- może troche mnie poniosło. Ale BC na pewno i tak nigdy nie
          polubie. Nie słuchałem tylko singli , ale również kilka całkiem nieznanych
          piosenek z fanaberii. I tak nie robią na mnie wrażenia, a jej głos denerwuje
          mnie bardziej niż morda millera. Blue Cafe można określić jednym słowem -
          KOMERCJA!!! Bo gdyby to był ambitny zespół , to starali by się śpiewać PL.
          Jeśli już mają takie dobre funkowe kawałki to dalczego o nich nie słychać
          wogóle? Niech idą w tym kierunku w którym kochają tworzyć muzykę a nie tylko
          męczyć kasiore. Przykład - THE CRACKERS BAND. Świetny funk!!! Byłem na ich
          koncercie na żywo i całkowicie zmieniłem zpojrzenie na ten rodzaj muzyki.
    • czabik2 Re: BLUE CAFE - O NARODZIE!!!! 01.03.04, 22:20
      Popieram przeciwników. Najbardziej nie cierpię w tych fatalnym zespole Ruraka.
      • Gość: xp Re: BLUE CAFE - O NARODZIE!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 22:38
        dać tatiance do wykonania hymn przed meczem polska-anglia!
        • sniffier Re: BLUE CAFE - O NARODZIE!!!! 02.03.04, 13:34
          Wtedy nikt się nie będzie przyznawał, że jest z Polski. Wyobrażacie sobie jak
          by ona wyszła i tą swoją udawaną chrypką zaczęła obrażać hymn Polski.
          PROFANACJA!!!
    • Gość: gość Re: BLUE CAFE - O NARODZIE!!!! IP: 212.244.78.* 03.03.04, 10:10
      Jakie społeczeństwo taka muzyka a co powiesz o tym co demoluje hotele albo o
      innych artystkach co nawet głosu nie mają a śpiewają. Chętne są,lubią
      pedofilów, mają lub chcą pokazywać .Twraz to nie jest śpiew tylko rozbierane
      WYCIE LUB MIAŁCZENIE!A bogaci Głupcy toto sponsorują-FE ale niesmaczne!
      • sniffier Re: BLUE CAFE - O NARODZIE!!!! 04.03.04, 15:42
        Polska jest beznadziejnym krajem, jeśli chodzi i muzykę. Zamiast promować
        młodycg,zdolnych,ambitnych, artystów, to chyba do końca życia będą występować
        np. Krzysztof Krawczyk, czy Budka Suflera. Czy nie możemy robic tak jak w
        USA??? Przecież tam co miesiąc promuje się nową gwiazdę. I wytwórnie też
        świetnie na tym zarabiają. Uważam za dobry pomysł duet Natalii Kukulskiej i
        TEDE. Chociaż to komercha straszna to jednak nowość wreszcie jakaś w tym
        smętnym polkim rynku muzycznym. Mam nadzieję że nowymi gwiazdami nie będą
        zespoły takie jak Brathanki, czy Golec uOrkiestra.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka