mameluch 18.03.04, 23:31 wlasnie...jak byscie zakwalifikowali (wiem ze to glupie,ale jednak...) ten zespol?zamknac go w ramach jakiegos punka,czy moze znajdziecie jakas bardziej wyrafinowana nazwe?i od razu: ktora plyte uwazacie za najlepsza?pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kondoreus Re: Toy Dolls 18.03.04, 23:41 z ich twórczości to najbardziej lubię covery "znanych i lubianych" hiciorów a nie jakąś płytke konkretną (a swoją drogą to ile ich wydali i jakie bo ja to chyba mam tylko 1 ich albumik) co do kwalifikacji to czy nie jest to bez sensu? nie wystarczy przyjąć że to ostrzej zagrana muzyka ogłupiajaca? (funky-punk? Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Toy Dolls 18.03.04, 23:54 wiem ze bez sensu,ale to do mnie podobnetylko ciekawilo mnie czy inni,madrzejsi ode mnie,ale nadal przyglupy,maja jakis poglad na ten temat wydali przynajmniej kilka plyt,ja mam m.in."wakey wakey","orcastrated","dig that groove baby" i jeszcze jakas,ktorej tytulu nie pomne,ale wiem ze ma czarna okladke z zoltymi chyba literamichyba wydali tez jakiegos besta.a za najlepsza uwazam "wakey wakey" Odpowiedz Link Zgłoś
kosz.marny Re: Toy Dolls 19.03.04, 08:10 mameluch napisał: > wlasnie...jak byscie zakwalifikowali (wiem ze to glupie,ale jednak...) ten > zespol?zamknac go w ramach jakiegos punka,czy moze znajdziecie jakas bardziej > wyrafinowana nazwe? Coś między punk rockiem a disco polo i od razu: ktora plyte uwazacie za najlepsza?pozdrawiam Fat bob's feet, bo ją usłyszałem jako pierwszą, pozostałe okazały się być identyczne, więc sobie darowałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xionc Re: Toy Dolls IP: 213.77.7.* 19.03.04, 10:12 Nie wiem na ile to prawda, ale ja słyszałem kiedyś że to kapela dość popularna w ruchach skinowskich. Ja do dziś uważam to za bzdurę. Niedawno wpadł mi w ręce "Florence is deaf". Zajebisty numer! Szczególnie w samochodzie o 8-ej rano w drodze do pracy - zamiast kawy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec... Re: Toy Dolls IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.04, 11:14 www.thetoydolls.com Odpowiedz Link Zgłoś
aproxymat Re: Toy Dolls 21.03.04, 11:19 A to zaskoczenie Niewielu już o nich pamięta, a jesli już to mówią z lekkim zażenowaniem, bo zespół nie jest "poważny" i cięzko go gdzieś zaszufladkować. to co mnie uderza w ich twórczości, to niesamowita ewolucja gitarzysty, z bardzo prymitywnego grania i zupełnego braku umiejętności na pierwszych płytach, po naprawdę trudne i skomplikowane rzeczy na ostatnich. Z płyt, które lubię, hmm... "Dig That Groove Baby" - za skoczny prymitywizm i "Spiders In The Dressing Room", gdzie jest chyba najbardziej prostacka solówka w dziejach rocka . Esencja punka, jesli chodzi o granie. Potem mieli świetny okres pod koniec lat 80-tych - "Wakey Wakey" zwala z nóg, następna "Absurd Ditties" (ta czarna zółtym napisem", tez jest znakomita. Trudno mi przypomnieć sobie zespół, który zmieściłnby tyle chwytliwych i skocznych melodii na 2 krótkich płytach. Póxniejsze płyty są już trochę przekombinowane, ale dalej mam sentyment do tego zespołu i chyba sobie zaraz coś ich włączę, żeby się rozruszać Odpowiedz Link Zgłoś